şeker diyeti yapanlar / Adrese Teslim Diyet Yemek Servisi Hizmeti | 90Fit

Şeker Diyeti Yapanlar

şeker diyeti yapanlar

Şeker Diyeti: Şeker Detoksu Nasıl Yapılır?

İlave şeker alımını azaltmak, daha sağlıklı bir yaşam tarzı için verebileceğiniz en iyi kararlardan biridir. Şekeri hayatınızdan çıkartmak kolay olmasa da, şekerin vücut üzerindeki olumsuz etkileri kanıtlanmıştır. Araştırmalara göre yüksek oranda şeker alımı, obezite, diyabet ve kalp hastalığı ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca şeker, enerji seviyenizi düşürür ve gün içinde yorgunluğa ve depresyona neden olabilir. Diyetinizden şekeri kesmek, kronik hastalıklara karşı korunmanıza ve sağlığınızı artırmanıza yardımcı olur.

şeker

Şekeri Bırakmak Neden Kötü Hissettirir?

  1. Çalışmalar, şekerin beyinde ödül sistemini etkilediğini bulmuştur. Bu ödül sistemi, insanın hayatta kalmasına yardımcı olsa da, bağımlılık yapan davranışlarla da ilgilidir.
  2. Yiyecekler doğal bir ödüldür. Tatlı yiyecek ve içecekler ise, beynin ödül sistemini harekete geçirerek daha fazlasını yemenize neden olur.
  3. En çok ilave yağ ve ilave şeker bakımından yüksek olan besinler bağımlılık yapar.
  4. Araştırmalar, şekerin accumbens çekirdeğinde dopamin salınımını tetiklediğini bulmuştur.
  5. Düzenli olarak şeker yediğinizde, beyniniz ona toleranslı hale gelir. Bu da aynı etkiyi elde etmek için daha fazlasına ihtiyaç duymanıza yol açar.
  6. İlave şeker alımınız yüksekse, bunu azaltmak hoş olmayan semptomları beraberinde getirebilir.

şeker

Şekeri Kesmenin Belirtileri Nelerdir?

Diyetinizden şekeri kesmek, hem zihinsel, hem de fiziksel semptomlara yol açar. Vücudun şekerden vazgeçme tepkisi, kişiden kişiye göre değişir. Semptomlar ve bunların şiddeti, günlük hayatta ne kadar şeker aldığınıza bağlı olarak değişir. Bazı semptomlar birkaç gün, bazıları ise birkaç haftaya kadar sürebilir. Vücudunuz zamanla düşük şekerli bir diyete adapte olduğunda, bu belirtiler ortadan kalkar ve yaşam tarzınız daha kaliteli bir hal alır. 

Şekeri bırakmanın zihinsel semptomları;

  1. Depresyon: Bazı kişiler, şekeri kestikten sonra kendini kötü hissedebilir. Bu durum kısmen dopamin salınımının azalmasından kaynaklıdır.
  2. Endişe: Kaygı, sinirlilik ve huzursuzluk hali, şekeri bıraktıktan sonra görülen etkilerden biridir. Her zamankinden daha sabırsız ve gergin olduğunuzu hissedebilirsiniz.
  3. Bilişsel sorunlar: Şekeri bıraktığınızda günlük işlerinize konsantre olmakta zorlanabilirsiniz. 
  4. Uyku düzeni: Uykuya dalmakta veya gece boyunca uykuda kalmakta zorlanabilirsiniz.
  5. İstek: Şekere ek olarak ekmek, makarna, cips gibi diğer yiyeceklere karşı bir özlem hissedebilirsiniz.

Fiziksel semptomlar;

  1. Baş ağrısı
  2. Baş dönmesi
  3. Mide bulantısı
  4. Tükenmişlik

Daha önce söylediğimiz gibi şekeri bırakmak hem fiziksel, hem de zihinsel açıdan zorluk yaşatabilir. Ancak bu semptomlar geçici bir süreliğine görülür. Eğer semptomlara karşı güçlü durup, şekeri hayatınızdan çıkarırsanız uzun vadede daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyebilirsiniz. 

şeker

Şeker Detoksu Nasıl Yapılır?

  1. Detoksa başlarken tatlandırılmış içecekleri, su ile değiştirin. Şekerli soda, kola, gazoz, enerji içeceği gibi içecekleri, sade su veya maden suyu ile değiştirin. Dilerseniz, içerisine nane ve limon ekleyebilirsiniz.
  2. Güne yüksek şekerli besinlerle başlamak yerine, avokado ve taze sebzelerle hazırlanmış bol proteinli bir omlet ile başlayın.
  3. Birçok yiyeceğin içinde şeker kullanılır. Şeker taraması yapmak için, salata sosları, yulaf ezmesi paketleri ve çeşnilerin etiketini okuyun.
  4. Enerjiye ihtiyaç duyduğunuzda fındık, tohum, meyve, humus, haşlanmış yumurta gibi yoğun atıştırmalıkları seçin. Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz şekersiz granola tariflerini de deneyebilirsiniz.
  5. Eğer yemekten sonra tatlıya ihtiyaç duyuyorsanız, meyvelerle zenginleştirilmiş yoğurt gibi protein içeren besinlere yönelin.
  6. Menülerinizde sebze, meyve, bakliyat, kabuklu yemiş, tohum, kümes hayvanları, yumurta ve deniz ürünlerine yer verin.
  7. Şeker detoksu esnasında açlıktan ve düşük enerjiden kaçınmak için, her öğününüze protein ekleyin.
  8. Yüksek lifli besinler, açlığı ve iştahı kesmenize yardımcı olabilir. Daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca yüksek lifli gıdalar, kan şekeri düzenlemesine de katkıda bulunur ve aşermeyi önler.
  9. Su içmek, bağırsak hareketlerinizi düzenler ve şeker isteğinizi azaltır.
  10. Şeker, stres hormonları üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu yüzden stresinizi yönetmeye özen göstermeniz gerekir.
  11. Araştırmalar, 15 dakikalık hızlı yürüyüş gibi kısa egzersizlerin şekerli yiyeceklere olan isteği azalttığını buldu.
  12. Bu süreçte yeterli ve dengeli uyumaya özen gösterin. Uykusuzluk, semptomların kötüleşmesine neden olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Şekersiz tatlı tarifleri
  2. Şeker yerine ne kullanılır?
  3. Neden şekeri bırakmalıyız?
  4. Beyaz ve esmer şekerin farkı nedir?

şeker diyeti

  • toplanın anlatıyorum.

    27 yaşındayım. bu yaşıma kadar herhangi bir diyet yapmış değildim. hep kilo problemim oldu ama en kilolu, en leş dönemlerimde bile kendimi kandırmasını bildim. güya kendimle barışıktım. üzüntü, stres kaynaklı kilo kaybı yaşadığım zamanlar olmuştu ama üç haneli sayıların altına düştüğümü hatırlamıyorum pek. boyum olduğu için obez görüntüye vücudumun toleransı vardı ama yine de kiloluydum işte. devim yani. uzatmayayım.

    bir süre önce nerede rastladım hatırlamıyorum, şekerin insanın psikolojik sağlığına kötü etkileri olduğunu okudum. bu aklımın hep bir köşesinde kaldı. sabahları yataktan yorgun kalkmak, sık duygudurumu değişimi, depresif hal uzun yıllardır devam eden sıkıntılarımdı. bunun beslenmeyle bir ilişkisi olabileceği fikrine ikna olmam ne yazık ki uzun zaman aldı.

    bu yaz başında bir buçuk yıllık "gönül ilişkim" bitmişti. yani en iyi nasıl anlatsam bilmiyorum, kıçıma tekmeyi yemiştim. karşılaştığım acımasız bir sevgisizlik, terk edilmenin verdiği şokla birleşti ve kendime döndüm uzun zaman sonra. bu hisse benzer şeyleri yaşamış olanlar aşinadır, insan kendisi için bir şeyler yapmak, içinde kırılan şeyleri bir şekilde tek başına onarmak istiyor. içinde bulunduğum durumda şeker diyeti bana en doğrusu göründü nedense.

    internetten bulabildiğim her şeyi okudum, izledim. 21 günlük bir şeker detoksundan bahsediyordu çoğu. yapabilir miyim diye düşünürken bir anda karar verdim ve yapacağım bunu dedim. birkaç gün olmuştu başlayalı detoksa ki that sugar film yetişti imdadıma. inanılmaz etkilendim. artık öleceğimi bilsem vazgeçmem dedim bu diyetten.

    şeker tüketimi normal düzeyde olan biri değildim. istisnanız her gün kola, çikolata, meyve suyu, pasta türevlerinden en az birini bol miktarda tüketirdim. patates, pirinç gibi şeker oranı yüksek gıdaları tüketmekle de ilgili bir sorunum yoktu. ne bulduysam yiyor, herhangi bir sınırlandırma getirmiyordum kendime. sağlıklı beslenme adına attiğim tek adım birkaç yıl önce kızartmayı hayatımdan çıkarmak olmuştu.

    ilk bir hafta fenalaşıp hastaneye düşerim diye bekliyordum. ağız kuruluğu, baş ağrısı ve dönmesi vardı. sigarayı bırakmaya çalıştığım dönemlerde olduğum gibi hissediyordum. gerçekten çok zor bir haftaydı. doktora ve diyetisyene gittim bir hafta sonra. değerlerim bir haftada düzelmeyecek kadar kötüydü elbette. yapabileceğine inanıyorsan gayet iyi bir şey dediler. iyice gaza geldim.

    meyve, beyaz ekmek dahil olmak üzere içinde şeker olduğunu bildiğim hiçbir şeye elimi sürmedim. uzanan ellerimi ters bakışlarla kırdım.

    bugün 21 günlük şeker detoksunun son günü. sadece üç haftada başardıklarımı yazıp entryi sonlandirayim.

    a. 9 kilo verdim.

    b. yıllardır yaşadığım cilt sorunları inanılmaz bir şekilde azaldı.

    c. sabah yorgun uyanmalarım sona erdi. bir önceki günü çok yorgun kapatsam da her sabah güne zımba gibi başladım. (bu onuncu günden sonra oldu aslında.)

    d. kendimi çok daha mutlu, olumlu, enerjik bir insan olarak görmeye başladım. bu çok yeni bir şeydi benim için. hele ki çok yakın bir zamanda duygusal olarak yıkım yaşamış bir insan için mucizeydi.

    e. yediklerime, içtiklerime dikkat eder oldum. yaptığım büyük hataları gördüm. her ürünün içeriğine baktım ve her zaman büyük abur cubur alışverişi yaptığım marketlerden elimde sadece doğal maden suyuyla çıkar oldum. param cebimde kaldı yani.

    bunların da ötesinde kendim için ilk defa zor gördüğüm bir şeyi başarmanın mutluluğunu yaşadım. hakkı yenilmiş sürgündeki prens rolünden çıkıp bir şey yaptım lan, başardım!

    bu yazdıklarım profesyonel bir tavsiye değil, yaşadığım gerçek hikâye sadece. siz de kendinizi benim hikayeme yakın hissediyorsanız bir hekime danışın ve başlayın derim.

    hayatımda daha önce yaşamadığım bir deneyim olduğu için gerçekten birçok olumlu getirisini gördüm bu işin. bir daha başka birini ne zaman severim bilmiyorum ama o güne kadar yalnızca kendimi sevip kendim için bir şeyler yapacağım. yarından itibaren abartmadan meyve yemeye başlayacağım mesela. tek ödülüm bu.

    bunca yararını görmüşken kimse beni eski günlerime dönmeye zorlayamaz diye düşünüyorum.

    sigara ve internet bağımlılıklarımdan da kurtulunca normal bir insan gibi yaşayacağım diye umuyorum.

    çok uzattım. sevgiler.

    (sekiz ay sonra) edit hayatımda verdiğim en doğru kararmış. arada sapmalar yaşasam da yoldan hiç çıkmadığım için mutluyum. (soran oluyor da toptan yazayım dedim şimdiki durumu. korkmayın, deneyin bir. göreceksiniz.)

  • (bkz: that sugar film)

  • bir videoyu 15 saniye izleyip de karar verdiğim diyet türü.
    kız arkadaşımla da iddiaya girmiştik hatta bir ay devam edeceğime dair. biz ayrıldık ama ben diyetimi sonuna kadar götürdüm.
    aslında beklediğimden çok daha kolay bit şekilde geçen bir ay oldu. ilk on gün bünye istiyor elbette şekeri bir alışkanlıkla; lakin isterseniz tutuyorsunuz kendinizi.
    ilk iki hafta sadece şekeri keserek iki kilo verdim ve şu an için şeker katılmış hiçbir şeyi tüketmiyorum.
    şekerli içecekler, tatlılar gerekli değil. tatlı aradığınızda gidip meyve yiyin.
    atlanmaması gereken şey, şekeri bırakıp tahıla abanmamak. tabi bunun için ekstra bütçe ayırmanız gerekiyor.
    fakirler ölsün.

  • uzun zamandır bu kadar katısı olmasa da yaptıgım diyet.

    günde 2 meyveyi geçmiyorum, meyvenin birini kahvaltıda birini de spor öncesi sütün yanında yiyorum.

    endüstriyel şeker hiç kullanmıyorum. tatlı ihtiyacını da kuru meyveyle karşılıyorum.

    kek ve kurabiye gibi şeyleri yemeye ve yapmaya bayılırım, muz, süt, kuru meyve, yulaf gibi şeylerle süper tarifler buldum ve bunları yapıyorum.

    şeker gerçekten zararlı. çayı şekerli içen adama yapılan baskıyı kimseye yapmamak için toplum içinde pek dile getirmesem de, şekersiz her şey çok daha lezzetli.

  • (bkz: the sugar film)

  • yarın #şekersiz21gün ümün birinci haftasi dolacak. hiç bir zaman bu kadar ileri gidememistim. bir haftada (bkz: intermittent fasting) ile 3 kilo gitti tartıda. 21 gün sonunda 4 olsa bana yeter.
    şekersiz diyeti ve intermittent fastingi seçmemin sebebi mide dolulugunu ortadan kaldırıp tartıda daha çabuk sonuç almaktı. 2 hafta kaldi umarim devam ettirebilirim.
    2 hafta sonra edit gelecek
    edit: gün 4 kilo gitti üstelik regl dönemi
    kalan 8 günde 1 kilo daha verirsem valla diyetisyenime dava açıcam
    pazartesi editi
    kac gün oldu başlayalı saymadım ama şu an kilo gitti. süreç bittiğinde ikram edilen damak çikolatayi yiyip baş ağrısıyla yatmıştım. gerçekten içimi baydı. ama yine ikram edilen az şekerli ev kekinde böyle bir şey olmadı. kekin hepsini bitirene kadar yerdim. şöyle bir güzelliği var ki canın çekmiyor. benimki daha çok aman bi daha nerde bulcam bu keki diye yemekti.
    yani kısaca tavsiye edilir.

  • bugunlerde monash.pw bitirdigim diyettir. that sugar movie yi izledikten sonra boyle bir karar aldim. ılk 1 haftam cok kotu gecti. ozellikle benim gibi cikolataya duskun bir insanin dayanamayacagi kotulukteydi. oyle bir sey ki bu markete gidiyorsunuz sanki butun cikolatalari gozunuzun onune dizmisler. al beni ye beni diye bagiriyor o cikolatalar. her neyse. monash.pw biraz daha kendime geldim hatta regl oldum ve cok ufak sayilabilecek bir istek oldu. 3 hafta itibariyle o istek bile kalmadi.

    bunu yaparken tabii ki salt cikolata veya sekerleme uzerinden gitmiyoruz. mutfakta icinde seker, glikoz, yok misir surubu bilmem bok pusur ne varsa cope atiyoruz.

    su gectigimiz 2 ay icinde bana olan artilari ose su sekilde:

    - kendimi cok daha enerjik hissediyorum. bundan 2 ay oncesine kadar gunde 8 saatten az uyudugum zaman butun gunum bok gibi gecerdi. simdi 5 - 6 saatlik uykuyla yataktan zimba gibi kalkiyorum.
    - yeme duzenimde seker harici herhangi bir seyi kesmememe ragmen gecen 2 aylik surede 61 kilodan ler seviyesine dustum. yani ekstra bir caba sarfetmeden sadece sekeri birakarak kilo verebilirsiniz.
    - evde iki kisi yasiyorsaniz diger tarafta mecbur bu duzene uymak zorunda kaliyor ve o da kilo veriyor.

    mesela gecenlerde bir arkadasimin oglunun dogum gunune gittim. koymuslar koca bir cikolatali pasta. nasil da guzel gorunuyor anlatamam. ısrarlar uzerine catalin ucuyla bir lokma aldim. tadi boyle bir acayip, bal gibi ama degil, nasil anlatsam bilemiyorum cok garip geldi.

    cok uzun oldu farkindayim. ozetle seker zehirdir arkadaslar. kapitalist sistemin insan sagligi uzerindeki oyunlarinin en pislerinden biridir. uzak durun. hepinize sekersiz gunler.

  • sırf merakımdan başladım şekersizliğe. çay ve kahveye şeker atmam. asitli içecekler kullanmam. ama katmer olsun diğer tatlılar bayılırım. 11 gün oldu. alışmaya başladım henüz zorlanma hissetmedim. tek sıkıntım gün içinde çay kahvenin yanında canım büsküvi ,kurabiye çekiyor. fındık fıstık bastırıyorum bakalım 21 gün dolacak mı?

  • hayat standardı.
    olması gereken çok da büyütülmemesi gereken bir konudur.

  • bir an sadece şekerle besleneceğiz sanıp heyecanlanmıştım.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Şeker Diyeti Nedir, Neden Yapılır? 21 G&#;n Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır?

Şeker diyeti nedir, Neden Yapılır? 

Şeker diyeti 21 gün boyunca hiçbir şekilde şeker tüketilmemesi ile yapılır. 21 gün boyunca şekerin her türünden uzak durulması gerekir. Bu zayıflama yönteminde şekerden tamamen uzak durulmalıdır. Yaşamdan şeker çıkarılarak vücudun daha sağlıklı olması hedeflenir.

Özellikle bir davranışın kabul edilmesi için o davranışın alışkanlık haline gelmesi gerekir. Bunun için de diyet süresince belli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Şeker diyeti hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Bunun yanı sıra şeker diyeti sayesinde daha sağlıklı bir vücuda da kavuşmak mümkün. Bu diyet en az 21 gün boyunca yapılarak vücudun diyete alışması sağlanır.

21 Gün Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır?

21 gün şekersiz diyette tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinler belirlenmiştir. Buna göre bu diyette kesinlikle yasak olan bazı gıdalar bulunuyor. 21 gün şekersiz diyet sürecinde yasak olan tüm besinlerden de uzak durulması gerekir. 21 gün şekersiz diyet yapılırken aç kalınmamalıdır. O nedenle beslenme listesinde yer alan tüm öğünlerde gıda tüketilmelidir. Bu diyet boyunca şeker ve içerisinde şeker bulunan besinlerden uzak durulmalıdır.

Diyeti uygulayan kişiler tükettikleri her şeyin içeriğini de bilmeliler. Bu diyet sayesinde şekerden uzak durmak sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanılmasını da sağlar. Bu nedenle 21 gün şekersiz diyet sürecinde tüketilecek besinleri de doğru bir şekilde seçmek ve bu diyette şekere yer vermemek gerekir. 21 gün şekersiz diyette de mutlaka bol miktarda su tüketilmesi önemlidir. 

Şeker Diyeti Nedir, Neden Yapılır 21 Gün Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır

21 Gün Şekersiz Diyette Neler Yenilir?

En popüler diyetlerden birisi olan 21 gün şekersiz diyetinde hayvansal proteinler tüketilebilir. Özellikle az yağlı et, balık, tavuk, süt, kefir, yoğurt ve peynir gibi gıdalar tüketilebilir. Bunun yanı sıra kuru fasulye, nohut, maş fasulyesi ve mercimek gibi baklagiller de rahatlıkla tüketilebilir. Bu diyet süresince çavdar ekmeği, siyez unlu ekmek, kinoa ve karabuğday gibi çok sayıda tahıl ürünü rahatlıkla tüketilebilir.

21 gün şekersiz diyette mevsim sebzeleri, mevsim meyveleri, kuru meyve ve kuruyemişler de rahat bir şekilde tüketilebilir. Özellikle baharatlar, bal, pekmez, bitter çikolata da tüketilebilir gıdalar arasında yer alır. Bu diyet boyunca su, çay, kahve ve bitki çayları da rahatlıkla tüketilebilir. 21 gün şekersiz diyeti süresince de bol bol su içilmelidir. Ne kadar çok su tüketilir ise o kadar faydalı olacaktır.

21 Gün Şekersiz Diyette Uzak Durulması Gerekenler

Bu diyet uygulanırken 21 gün boyunca şeker ve türevleri tüketilmemelidir. Özellikle de bu diyet sürecinde beyaz ve esmer şekerlerin tümünden uzak durulması gerekir. Şeker içeren kek, puding, pasta, dondurma, meyveli yoğurt ve hazır meyve suları tüketilmemelidir. Bunun yanı sıra cips, kola ve bisküvi gibi tüm abur cuburlardan da uzak durulması gerekir.

21 gün şekersiz diyeti uygulayan kişiler alkol tüketmemeliler. Bu diyet yapılırken özellikle sigara da içilmemelidir. Özellikle Türk kahvesi günde en fazla iki fincan içilmelidir. 21 gün şekersiz diyet süresince uyku düzeni ve beslenme düzeni de çok önemlidir. Günde en az 7 en fazla 9 saat uyunması gerekir. Ayrıca her gün 30 dakika egzersiz yapılması da gerekir.

21 G&#;n Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır?

Kadın Sağlığı

21 G&#;n Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır?

"21 gün şekersiz diyet, bir süredir oldukça popüler. Diğer diyetlerden farklı olan bu diyet hakkında merak edilen pek çok soru var. Neden 21 gün? Diğer diyetlerden farkı ne? 21 gün şekersiz diyet nasıl yapılır?"

21 gün şekersiz diyet nedir?

21 gün şekersiz diyetin nasıl yapıldığına geçmeden önce bu diyetin ne olduğuna, vücuda ne gibi fayda sağladığına bir göz atalım. 21 gün şekersiz diyet, şekerden tamamen uzak durularak uygulanan bir zayıflama yöntemidir. Hayatınızdan şekeri çıkarmanıza yardımcı olan bu diyet aynı zamanda vücut sağlığınızı korumayı da hedefliyor.

Neden 21 gün?

Bilimsel araştırmalara göre, bir davranışı kabul etmemiz, o alışkanlığın bilinçaltımıza yerleşmesi ve alışkanlık haline gelmesi için gerekli olan minimum süre 21 gündür. Diyetin süresi de bu sebeple en az 21 gün olarak belirlenmiştir.

21 gün şekersiz diyeti nasıl yapılır?

  • 21 gün şekersiz diyette tüketilebilecekler ve tüketilmesi kesinlikle yasak olan besinler bulunuyor. Diyet süresi boyunca yasaklı besinlerden uzak durmak gerekiyor.
  • 21 gün şekersiz diyette aç kalmamak çok önemli. Bu yüzden beslenme listesinde 6 öğün yer alıyor.
  • Diyet boyunca şekerden ve içinde şeker bulunan her şeyden uzak kalmalısınız. Öğünlerinizde tükettiklerinizin içeriğini iyi bilmelisiniz. Tüm bunlar kilo vermenizi, şekerden vazgeçmenizi sağlarken aynı zamanda uzun vadede düzenli ve doğru beslenme alışkanlığı kazanmanıza yardımcı olacak.

21 Gün Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır

21 gün şekersiz diyette neler yenebilir?

  • Hayvansal proteinler: Az yağlı et, balık, tavuk, yumurta, süt, yoğurt, kefir, ayran, peynir
  • Baklagiller: Nohut, kuru fasulye, siyah fasulye, maş fasulyesi, mercimek
  • Tahıllar: Çavdar ekmeği, siyez unlu ekmek, tam buğday ekmeği, yulaf, buğday, kinoa, karabuğday
  • Mevsim sebzeleri, mevsim meyveleri, kuru meyveler ve kuruyemişler
  • Sağlıklı yağlar içeren besinler: Zeytin, avokado, Hindistan cevizi
  • Baharatlar ve az miktarda tuz
  • Bal veya pekmez (günde 1 tatlı kaşığı)
  • Bitter çikolata (günde 2 kare)
  • İçecekler: Su, çay, kahve, bitki çayları ve maden suyu

21 Gün Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır

21 gün şekersiz diyette uzak durulması gerekenler

  • Şekerlerin tümü (beyaz ve esmer)
  • Şeker içeren kek, kurabiye, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, hazır meyve suları
  • Beyaz ekmek, börek, simit, poğaça, makarna gibi beyaz un, nişasta ve şeker içeren hamur işleri
  • Cips, kola, bisküvi gibi abur cuburlar
  • Alkol
  • Bu diyette sigaradan da uzak durulması gerekiyor. Sigarayı bırakmanızı öneriyoruz. Bırakamıyorsanız yarı yarıya azaltmalısınız.
  • Günde en fazla 2 fincan kahve içmelisiniz.
  • Öğünlerinizin yanında, diyete uygun olan içecekleri tüketebilirsiniz.
  • Günde 2, litre su içmelisiniz.
  • Düzenli uyku da beslenme kadar önemli. Günde saat uyumalısınız.
  • Her gün en az 30 dakika egzersiz yapmalısınız. Hiçbir şey yapamıyorsanız tempolu bir şekilde yürüyebilirsiniz.

21 Gün Şekersiz Diyet Nasıl Yapılır

1 günlük örnek 21 gün şekersiz diyet listesi

Kahvaltı: Yeşillikli ve peynirli omlet, 1 dilim tam buğday ekmeği

Ara öğün: 1 dilim ananas

Öğle: Çorba (unsuz ve kremasız), ızgara balık, yeşil salata

Ara öğün: 8 adet çiğ badem

Akşam: Zeytinyağlı enginar, yoğurt

Ara öğün: 1 adet kivi

1 günlük bu menü, size fikir vermesi için hazırlandı. Diyete başlamadan önce bir uzmandan onay almayı ve doktorunuzun yazdığı listeyi uygulamayı unutmayın.

False

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır