ilkokul optik cevap kağıdı / 2. Sınıf 20'şer Soruluk Optik Cevap Formu - seafoodplus.info

Ilkokul Optik Cevap Kağıdı

ilkokul optik cevap kağıdı

Optik Form nedir ve nasıl doldurulur? Optik Form nereden alınır, okutulur ve ne zaman okumaz

Haberin Devamı

Optik Form Nasıl Doldurulur?

 Optik formu doldurmak üzerindeki verilerin doğru okunması amacıyla oldukça önemli ve dikkatlice yapılması gereken bir iştir. Bireyler sınavlara girmeden önce optik formun nasıl hem doğru hem de hızlı bir şekilde doldurulmasına dair püf noktaları araştırır. 

 Optik formu doğru doldurabilmek için formun üzerinde hangi bilgilerin yer aldığını bilmek gerekir. Form bir kağıttan oluşmaktadır. Üzerinde ise ilgili bireyin ismi, soy ismi, TC kimlik numarası, sınıfı, numarası gibi sınava ait bazı kişisel bilgiler bulunmaktadır. 

 Bu bilgiler haricinde sınav esnasında kitapçıkta bulunan soruların cevaplarının işaretleneceği küçük yuvarlak kutucuklar bulunur. Bu kutucuklar her derse özgü olarak şekilde form üzerinde kategorilere ayrılır. Bu sayede öğrencinin işi kolaylaşır. 

 Örneğin Türkçe dersinin kutucukları Türkçe şeklinde belirtilir. Optik form doldurma işlemini bu bilgiler kapsamaktadır. Form doldurulurken kodlama sistemiyle doldurulur. Yani birey bu yuvarlak kutucukları tek tek doldurur. 

 Optik formda isim ve soy isimin kodlanması amacıyla harfler bulunur. Kişi kendi isminin harflerini tek tek kutucukların içini boyayarak doldurur. Optik formun kodlanmasında ilk sırada isim, soy isim gibi bireyin kişisel bilgileri gelir. 

Haberin Devamı

 Sonrasında sınava geçiş yapan birey tek tek soruların cevaplarını optik forma kodlar. 

Optik Form Nereden Alınır?

 Bilindiği gibi optik form ölçme değerlendirme programlarında kullanılan cevap kağıdıdır. Bu yüzden optik formu almak isteyen kişiler optik cevap kağıdıyla ilgili sınav ürünlerini satan marketlere başvurabilir. 

 Bunun haricinde kırtasiye marketleri de optik formu satabilir. Bu marketlerde optik form türleri farklı tarzlarda yer alır. Siz de sınava uygun optik formu seçebilirsiniz. 

 Örneğin bir optik form çeşidi seviye tespit sınavı değerlendirme cevap kağıdıdır. Üniversite sınavına girecek olan kişiler optik formdan yararlanmak isterse satın alacakları mağazaya bunu bildirmeleri yeterlidir. Uygun olan optik form kendilerine teslim edilecektir. 

Haberin Devamı

Optik Form Nasıl Okutulur?

 Optik form optik okuyucu sistemle okutulur. Hatta optik okuyucu olan bu sistem artık dijital akıllı cep telefonlarına indirilebilmektedir. Buna cep telefonu optik form okuyucu sistemi denmektedir. 

 Büyük ve toplu sınavlarda ise optik formlar optik OS tarayıcı araçlarıyla hızlı bir şekilde okunmaktadır. Akıllı optik okuma, test okur optik, tarayıcıdan optik form okutma, mobil optik okuma gibi seçenekler optik formun okunmasında tercih edilen yeni tekniklerdir. 

Optik Form Ne Zaman Okunmaz?

 Optik formun okunamadığı bazı durumlar mevcuttur. Formu okumak için kullanılan dijital optik okuyucular oldukça profesyonel aletlerdir. Eğer optik form bu standartlara uygun basılmamış ise optik okuyucu da formu okurken sorun yaratabilir. 

Haberin Devamı

 Hatta buruşuk olan, kırışmış olan ve yırtık olan optik form kağıtlarını optik okuyucu okumaz. 

 Optik okuyucularda bazı ayarlar vardır. Bu ayarlar özenle ve titizlikle yapılır. Bu yüzden de optik form kağıdında bir zarar ve bir yanlışlık olmadığı sürece optik okuyucu formu doğru okur. 

 Standartlara uygun olan bu optik formlar sorunsuz ve hatasız olacak şekilde profesyonel optik okuyucu makinesine teslim edilir. Optik okuyucunun ayarı olması gerektiği gibiyse ve makine ya da sistem arızalı değilse formu kolaylıkla okur.

Optik Form Cevap Kağıdı Örneği


Optik Form Cevap Kağıdı Örneği
Bölüm:Karışık Öğretmen Dosya ve Dokümanları
Bu kategoride Optik Form Cevap Kağıdı Örneğidosyasına benzer başka dokümanlar da bulabilirsiniz. Benzer dosyaları görmek için yukarıdaki Karışık Öğretmen Dosya ve Dokümanları linkine tıklayabilirsiniz. Emeğe ve emekçiye saygı çerçevesinde dosyayı ekleyene teşekkür edebilir, dosyaya oy verebilir, dosyaya yorum yapabilir ve dosyayı sosyal medya butonları ile facebook ve twitter sayfanızda paylaşabilirsiniz.
Dokümanı indirmek için aşağıdaki hemen indir linkine tıklayabilirsiniz.
Eklenme Tarihi

Bu doküman şimdiye kadar kez indirilmiş. (Bugün:0 , Bu ay:1)

   Bu dosyaya 0 kişi oy verdi. Oy ortalaması 0



Teşekkür Edenler:İlk siz teşekkür etmek ister misiniz?


Paylaşan
Büşra GökDoküman Arşivi'ni gör.(Sen de Paylaş)
Teşekkür Et Şikayet EtSitene Ekle

BU DOSYAYA BAĞLANTI (LİNK) VEREBİLMEK İÇİN GEREKLİ KODLAR

Türkiye Geneli YKS Sınavı Optik Form Tanımlama Dosyaları

Türkiye Geneli YKS Sınavı uygulamalarında kullanılan OPTIK kodlu optik cevap kağıdı tanımlama dosyaları ve text alan parametreleri dosyaları ektedir.

Türkiye Geneli LGS Sınavı Optik Form Tanımlama Dosyaları

Türkiye Geneli LGS Sınavı uygulamalarında kullanılan OPTIK CEVAP KAĞITLARI tanımlama dosyaları ve text alan parametreleri dosyaları ektedir. Birinci oturum SÖZEL alan için (OPTIK), ikinci oturum SAYISAL alan için (OPTIK) optik formları kullanı

TestOkul ve Kafa Dengi Yayınları Optik Form Tanımlama Dosyaları

TestOkul ve Kafa Dengi Yayınları Sınıflar ve YKS uygulamalarında kullanılan OPTIK kodlu optik cevap kağıdının cihazlara göre tanımlama dosyaları ve text alan parametreleri ektedir.

KDS-UDS Optik Form Tanımlama Dosyaları

Polimat Yayınları Konu Değerlendirme Testleri ve TestOkul Ünite Değerlendirme Sınavlarında kullanılan OPTIK ve OPTIK kodlu optik cevap kağıtlarının cihazlara göre tanımlama dosyaları ve text alan parametreleri ektedir.

Çalışkan ve Kafa Dengi Yayınları Optik Form Tanımlama Dosyaları

Çalışkan İlkokul - Ortaokul grupları ve Kafa Dengi Yayınları Ortaokul grubunda kullanılan optik cevap kağıtlarının cihazlara göre tanımlama dosyaları ve text alan parametreleri ektedir. İlkokul Grubu () için OPTIK Ortaokul Grubu () için

Rehberlik Testleri Form Tanımlama Dosyaları

Rehberlik Testleri Basılı (Matbu) Envanterler'in form tanımlama dosyaları ektedir. - Basılı (Matbu) Envanterler - Benlik Saygısı Envanteri - Öğrenme Yolu Testi - Öğrenci Farkındalık Testi - Trend Kariyer Testi - Sınav Kaygısı Ölçeği - Mazeret Tarama Ind

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı!

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı.

Sınav Giriş Belgesi Temin Etme Kılavuzu için tıklayınız.

Sınava Giriş Belgesi için tıklayınız.

 

ÖNEMLİ UYARILAR 

1. Sınav 25 Haziran   Pazar günü saat 'da yapılacaktır. 'ten sonra gelen öğrenciler sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır.

Cevaplama işlemini tamamlasalar bile, öğrencilerin sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonlarından çıkmalarına izin verilmeyecektir.

2. Öğrencilerin sınava girebilmeleri için Sınav Giriş Belgesi ile Kimlik Belgesini (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, süresi geçerli pasaportlarını öğrencilerin mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.) Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan öğrenci sınava alınmaz.

3. Öğrencilerin cep telefonu ile sınava girmeleri kesinlikle yasaktır. Öğrencilerin çanta, cüzdan, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar, kağıt, kitap, defter, sözlük, ders notu vb. gibi dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar ile sınava girmeleri yasaktır.

4. Ortaokul Matematik, Lise Matematik, Ortaokul Bilgisayar, Lise Bilgisayar, Fizik, Astronomi ve Astrofizik dallarından birinden sınava giren öğrenciler kesinlikle HESAP MAKİNESİ KULLANAMAZ. Bu öğrenciler sınavda yanlarında herhangi bir hesap makinesi BULUNDURAMAZ.

5. Kimya ve Biyoloji dallarından birinden sınava giren öğrenciler bilgisayar özellikli olmayan, programlanabilir olmayan ve hafıza kartı bulunmayan BİLİMSEL HESAP MAKİNESİ KULLANABİLİR.

6. Öğrencilerin en az bir saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınmaları açısından önemlidir.

7. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

8. Sınava giriş belgenizde belirtilen salon ve sıra numaranızdan farklı bir yerde sınava girdiğiniz takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.

9.Öğrenciler sınava en az iki koyu kurşun kalem, iz bırakmayan silgi ve kalemtıraş GETİRMELİDİR.

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı Başvuru Tarihleri Uzatıldı!

Astronomi ve Astrofizik, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Bilgisayar, Ortaokul Matematik alanlarında  25  Haziran    tarihinde 81 il merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (Lefkoşa) Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı düzenlenecektir. (Mücbir sebeplerle talep edilen sınav merkezinde sınav yapılamaması halinde tercih edilen sınav merkezine en yakın sınav merkezinde sınav yapılabilir)

 

Başvuru Tarihi:

12 Nisan-1 Haziran

Başvuru İçin:

seafoodplus.info

 

Önemli Not: Adayların E-BİDEB sistemi üzerinden başvuru yapmadan önce ARBİS sisteminden kayıt yapmaları, daha önceden kayıtlı olan adayların ise bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. 

 

İrtibat Bilgileri:

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı
Yarışma Programları Grup Koordinatörlüğü
Bilim Olimpiyatları Programı
Tel:   
E-Posta: [email protected]

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı Yılı Başvuruları Başladı!

Ülkemizin ihtiyaç ve öncelikleri doğrultusunda temel bilimler ve bilgisayar alanlarında kritik önemi haiz nitelikli insan kaynağının oluşturulmasını teminen, öğrencileri bu alanlarda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve ulusal ve uluslararası olimpiyatlara hazırlamak üzere TÜBİTAK tarafından  - Bilim Olimpiyatları Programı  yürütülmektedir.

Bu kapsamda; Astronomi ve Astrofizik, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Bilgisayar, Ortaokul Matematik alanlarında  25 Haziran    tarihinde  81 il merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (Lefkoşa) Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı düzenlenecektir. (Mücbir sebeplerle talep edilen sınav merkezinde sınav yapılamaması halinde tercih edilen sınav merkezine en yakın sınav merkezinde sınav yapılabilir)

Bilim Olimpiyatları Programı yılı çağrı duyurusu için tıklayınız.

 

Başvuru Tarihi:

12 Nisan Mayıs

Başvuru İçin:

seafoodplus.info

 

Önemli Not: Adayların E-BİDEB sistemi üzerinden başvuru yapmadan önce ARBİS sisteminden kayıt yapmaları, daha önceden kayıtlı olan adayların ise bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. 

 

İrtibat Bilgileri:

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı
Yarışma Programları Grup Koordinatörlüğü
Bilim Olimpiyatları Programı
Tel:   
E-Posta: [email protected]

Bilim Olimpiyatları Kış Okulu Duyurusu

Bilim Olimpiyatları Kış Okulu 28 Ocak Şubat tarihlerinde Antalya'da düzenlenecektir. Kış Okuluna Aralık tarihinde yapılan İkinci Aşama Sınavı sonucunda başarılı olan öğrenciler katılabileceklerdir.

 

Bilim Olimpiyatları Kış Okulu ayrıntılı duyurusu için tıklayınız.

Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınav Sonuçları Açıklandı!

Ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla Aralık tarihlerinde düzenlenen Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınav sonuçları açıklandı.

8 dalda öğrencinin katıldığı 2. Aşama Sınavı Aralık tarihlerinde Ankara'da düzenlendi. Sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre öğrenci madalya kazandı. öğrenci ise Kış Okulu ve Takım Seçme Sınavına davet edildi.

Sonuçlara bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kış okulu programı ilerleyen tarihlerde web sayfası üzerinden duyurulacaktır.

Sınava katılan tüm öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınav Duyurusu

Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavı Aralık tarihinde Ankara'da düzenlenecektir.   

 

  Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavı ayrıntılı duyurusu için tıklayınız.

Bilim Olimpiyatları Yaz Okulu Duyurusu

Değerli Öğrenciler,

Eylül   tarihleri arasında hibrit olarak düzenlenmesi planlanan Yaz Okulu’na 21 Mayıs tarihinde yapılan Birinci Aşama Sınavı sonucunda başarılı olan öğrenciler katılabileceklerdir.

 

Bilim Olimpiyatları Yaz Okulu ayrıntılı duyurusu için tıklayınız.

Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sınav Sonuçları Açıklandı!

Ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 21 Mayıs tarihinde düzenlenen Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav sonuçları açıklandı.

8 dalda öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre öğrenci yaz okulu ve ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazanmıştır.

Yaz okulu programı ilerleyen tarihlerde web sayfası üzerinden duyurulacaktır.

Sınava katılan tüm öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yaz okulu ve ikinci aşama sınavına hak kazanan öğrencilerin okullarına göre dağılım listesine ulaşmak için tıklayınız.

Yaz okulu ve ikinci aşama sınavına hak kazanan öğrencilerin BİLSEM’lere göre dağılım listesine ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.

Yılı 1. Aşama Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı!

Yılı 1. Aşama Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı!

21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sınav soruları ve cevapları yayınlandı. Soru ve cevaplara ulaşmak için tıklayınız.

Yılı 1. Aşama Sınavı Sınav Yerleri Açıklanmıştır!

yılı 1. Aşama Sınavı 21 Mayıs Cumartesi günü saat 'ta yapılacaktır. Sınav yerlerini öğrenmek için lütfen yönergedeki adımları takip ediniz.

 

Sınavla ilgili önemli uyarılar şu şekildedir:

 

Sınav 21 Mayıs Cumartesi günü saat 'da yapılacaktır. 'ten sonra gelen öğrenciler sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır. Cevaplama işlemini tamamlasalar bile, öğrencilerin sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonlarından çıkmalarına izin verilmeyecektir.
Öğrencilerin sınava girebilmeleri için Sınav Giriş Belgesi ile Kimlik Belgesini (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, süresi geçerli pasaportlarını öğrencilerin mutlaka
yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.) Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan öğrenci sınava alınmaz.
Öğrencilerin cep telefonu ile sınava girmeleri kesinlikle yasaktır. Öğrencilerin çanta, cüzdan, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar, kağıt, kitap, defter, sözlük, ders notu vb. gibi dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar ile sınava girmeleri yasaktır.
Ortaokul Matematik, Lise Matematik, Ortaokul Bilgisayar, Lise Bilgisayar, Fizik, Astronomi ve Astrofizik dallarından birinden sınava giren öğrenciler kesinlikle HESAP MAKİNESİ KULLANAMAZ. Bu öğrenciler sınavda yanlarında herhangi bir hesap makinesi BULUNDURAMAZ.
Kimya ve Biyoloji dallarından birinden sınava giren öğrenciler bilgisayar özellikli olmayan, programlanabilir olmayan ve hafıza kartı bulunmayan BİLİMSEL HESAP MAKİNESİ KULLANABİLİR.
Öğrencilerin en az bir saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınmaları açısından önemlidir.
Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.
Sınava giriş belgenizde belirtilen salon ve sıra numaranızdan farklı bir yerde sınava girdiğiniz takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
Covid önlemleri kapsamında; sınav binası olarak kullanılacak okulların bahçelerine öğrenci ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacaktır.
Covid önlemleri kapsamında; öğrencilere bina girişlerinde antiseptik mendil, kuru peçete ve maske dağıtılacaktır. Öğrenciler sınav yapılacak binalara maskeleri takılı olarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak gireceklerdir.
Sınava giren adayların beyanı dikkate alınarak, kesin Covid tanısı olan öğrenciler okulun giriş katında ayrı bir salonda tıbbi maske takılarak sınava alınacaklardır.
Öğrenciler sınava en az iki koyu kurşun kalem, iz bırakmayan silgi ve kalemtıraş GETİRMELİDİR.

Yılı 1. Aşama Sınavı Başvuru Süreci Tamamlandı!

yılı 1. Aşama Sınavı için alınan başvurular 21 Nisan tarihinde saat itibariyle E-BİDEB sisteminde son bulmuştur. 1. Aşama Sınavı'na yapılan başvurular hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

“ASTRONOMİ-ASTROFİZİK” ALANI BİLİM OLİMPİYATLARI PROGRAMINA EKLENMİŞTİR.

Günümüzde uzay bilimleri ve teknolojilerinin tüm dünyada hızla gelişmesi dikkat çekicidir. Bu dönemde Türkiye Uzay Ajansı kurulmuş ve Milli Uzay Programı hedefleri şekillenmektedir. Uzay teknolojilerinin yakın geleceğimizi şekillendireceği düşünüldüğünde, bu alanlara yatırım yapmanın önemi daha da belirginleşmektedir. Ülkemizde de büyük merak uyandıran uzay çalışmalarının ileride nitelikli bilgi ve teknolojilere olanak sağlayabilmesi için, genç nesillerin astronomi ve astrofizik temel bilim konularında da gerekli donanıma sahip olması elzemdir. 

Bu doğrultuda, bilgi ve teknoloji ile gelişen nesiller hedefine önemli katkı sağlayacak bir bileşen olarak “Astronomi ve Astrofizik” dalı, eğitim öğretim yılı için Bilim Olimpiyatları programına eklenmiştir.

Astronomi ve Astrofizik dalından sınava katılan ve başarılı olan öğrenciler de Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Bilgisayar dallarındaki öğrencilerin faydalandığı ödül ve olanaklara sahip olacaklardır. ” bölümleri eklenecektir.

Örnek sınav için tıklayınız.

Güncel Müfredat için tıklayınız.

Gençlerimize hayırlı olsun.

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı Yılı Başvuruları Başladı!

Ülkemizin ihtiyaç ve öncelikleri doğrultusunda temel bilimler ve bilgisayar alanlarında kritik önemi haiz nitelikli insan kaynağının oluşturulmasını teminen, öğrencileri bu alanlarda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve ulusal ve uluslararası olimpiyatlara hazırlamak üzere TÜBİTAK tarafından  - Bilim Olimpiyatları Programı yürütülmektedir.

Bu kapsamda; Astronomi ve Astrofizik ( yılında yeni eklenmiştir), Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Bilgisayar, Ortaokul Matematik alanlarında 21 Mayıs  tarihinde 81 il merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (Lefkoşa) Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı düzenlenecektir.

Bilim Olimpiyatları Programı yılı çağrı duyurusu için  tıklayınız.

 

Başvuru Tarihi:

21 Şubat – 14 Nisan

Başvuru İçin:

seafoodplus.info

 

Önemli Not: Adayların E-BİDEB sistemi üzerinden başvuru yapmadan önce ARBİS sisteminden kayıt yapmaları, daha önceden kayıtlı olan adayların ise bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. 

 

İrtibat Bilgileri:

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı
Yarışma Programları Grup Koordinatörlüğü
Bilim Olimpiyatları Programı
Tel:   
E-Posta: [email protected]

Haber listemize kayıt olun, gelişmelerden ilk sizin haberiniz olsun.

Forum sayfasında akademisyenlerimiz tarafından sorulan bilim sorularını yanıtlayın.

Detayları Göster

Sınav öncesi kendinizi test edebileceğiniz Online Quiz&#;e davetlisiniz!

Detayları Göster

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir