ankara ramazan imsakiye 2018 / Ramazan imsakiyesi Diyanet açıkladı! Ramazan ne zaman başlıyor? - Takvim

Ankara Ramazan Imsakiye 2018

ankara ramazan imsakiye 2018

Ramazan imsakiye ve iftar ve sahur saatleri - İstanbul ve Ankaraiftar vakitleri sahur saatleri saat kaçta?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

İslam âleminin büyük merakla beklediği on bir ayın sultanına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dün gece Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı imsakiye en çok araştırılan konuların başında yer alarak trend listesinde ilk sırada yerini aldı. Sabah saatlerinden itibaren ise iftar ve sahur saatleri merak konusu oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Edirne, Gaziantep, Bursa ve diğer illerde yaşayan vatandaşlar iftar vakitleri beklemeye başladı. 16 Mayıs Çarşamba iftar saatleri sayfamız üzerinden tüm ayrıntılı bilgilere ulaşma imkânına sahipsiniz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere iftar saatleri an be an bu başlık altından takip edebilirsiniz. İşte il il iftar sahur saatleri ve İmsakiye …

İmsakiye ile İftar vakitleri bugün saat kaçta? - İstanbul Ankara iftar saatleri ve il il iftar vakti!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı imsakiye ile iftar saatleri bu sabah saatlerinden itibaren çok sık araştırılmaya başladı. 16 Mayıs Çarşamba günü oruç tutan milyonlarca kişi iftar saati için geri sayıma başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Edirne, Gaziantep ve diğer illerde yaşayan milyonlarca vatandaş 'iftar saat kaçta, iftara ne kadar kaldı' gibi soruların yanıtını araştırıyor. İftar vakitleri sayfamız üzerinden bulunduğunuz ili seçerek iftar vakti, iftar saatleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İşte Ramazan İmsakiye !

16 MAYIS ÇARŞAMBA İFTAR SAATLERİ

İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere birçok ilde iftar saati için geri sayıma geçildi. Ramazan ayının ilk gününde milyonlarca kişi oruç tutarak farz ibadetini yerine getirdi. Dua ve ibadetler ile geçirilecek bu mübarek ay boyunca iftar saatleri sayfamız ile en hızlı ve doğru bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Edirne, Kocaeli, Adana, Kayseri ve diğer tüm iller için iftar vakti.

RAMAZAN İMSAKİYE

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 30 günlük Ramazan İmsakiye sayfamız üzerinden bulunduğunuz ilin iftar saatleri ni bulabilirsiniz.

İL İL İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İmsakiye ile İftar vakitleri bugün saat kaçta? - İstanbul Ankara iftar saatleri ve il il iftar vakti!

BUGÜN İFTAR SAAT KAÇTA?

Aşağıda bulunan sayfamıza tıklayarak bulunduğunuz ilin iftar ve sahur saatlerine, teravih namazı vakitlerine ulaşabilirsiniz. Her yıl dua ve ibadetler içerisinde geçirilen Ramazan ayının ilk günü yine eller semaya yükselecek. İslam aleminin huzur içerisinde geçireceği on bir ayın sultanında sofralar hep birlikte coşacak.

İL İL İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İmsakiye ile İftar vakitleri bugün saat kaçta? - İstanbul Ankara iftar saatleri ve il il iftar vakti!

İFTAR DUASI

"Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

"Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!"

"Allah'ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; imanınla, ey korkanların imanı ve güveni!"

"Allah'ım! Bu günde beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bu gün Şeytan'ı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren -Rabbim-!"
Ramazan ayından dikkat edilmesi gereken konular:

İmsakiye ile İftar vakitleri bugün saat kaçta? - İstanbul Ankara iftar saatleri ve il il iftar vakti!

SAHUR DUASI

Kaynaklara göre Hz Muhammed sahur vaktinde şu duayı okurdu:

"Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah'ımız… Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle…"

İmsakiye ile İftar vakitleri bugün saat kaçta? - İstanbul Ankara iftar saatleri ve il il iftar vakti!

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih namazı yatsıya tâbi bir sünnet olduğu için, vitir namazı teravihden sonra kılındığı gibi, önce de kılınabilir. Âdet olan, teravihi önce kılıp vitri sonra kılmaktır. Bu sebeple teravihin bir kısmında imama yetişen bir kimse, imam vitre kalkınca imamla beraber önce vitri kılıp sonra teravihten kılamadıklarını kazâ etmesi câizdir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, vakti dışında ne cemaatle, ne de tek başına (münferiden) kazâ edilmez. Teravih namazında iki veya dört rekatte bir selam verilir. Her selamdan sonra biraz oturmak sünnettir. Bu esnada salevat-ı şerife, salat-ı ümmiye, ayet veya dualar okunur

Teravih, sünnet-i müekkededir. Kadın ve erkek için orucun değil ramazan ayının sünnetidir. Teheccüt namazı 12 rekatı geçmediği halde, teravih namazı yirmi rekattır. Yatsı namazı kılındıktan sonra ve vitirden Önce kılınır. Teravihin cemaatle kılınması kifâî sünnettir. Teravih on selâm ile kılınır ve beş tervîha (dinlenme) yapılır. Yani her iki rekatta bir selâm verilip, her dört rekatta bir istirahat edilir. Besinci tervîhadan sonra yine cemaatle vitir namazı kılınır.

İmsakiye ile İftar vakitleri bugün saat kaçta? - İstanbul Ankara iftar saatleri ve il il iftar vakti!

ARKADAŞINA GÖNDER

Ramazan imsakiye ve iftar ve sahur saatleri - İstanbul ve Ankara iftar vakitleri sahur saatleri saat kaçta?

SON DAKİKA

Ankara iftar vakti İftara ne kadar kaldı? ( Ramazan İmsakiyesi)

Ba&#;kent Ankara'n&#;n dört bir kö&#;esinde ramazan çad&#;rlar&#;, camilerde mahyalar ile &#;ehir Ramazan ay&#; için donand&#;. Evlerde de ilk iftar ve sahur için sofralara gelecek yemekler haz&#;rland&#;. Seçim haz&#;rl&#;klar&#; ile hareketli günler geçiren siyasetin merkezi Ankara'da atmosfer Ramazan ile de&#;i&#;ecek. Peki Ankaral&#;lar kaçta sahura kalkacaklar ve kaçta iftar açacaklar. &#;&#;te Ramazan imsakiyesine göre Ankara &#;ftar vakti, imsak vakti ve sahur zaman&#;

ANKARA RAMAZAN &#;MSAK&#;YES&#;

1Miladi Tarih&#;msakGüne&#;Ö&#;le&#;kindiAk&#;amYats&#;
116 May&#;s Çar&#;amba
217 May&#;s Per&#;embe
318 May&#;s Cuma
419 May&#;s Cumartesi
520 May&#;s Pazar
621 May&#;s Pazartesi
722 May&#;s Sal&#;
823 May&#;s Çar&#;amba
924 May&#;s Per&#;embe
1025 May&#;s Cuma
1126 May&#;s Cumartesi
1227 May&#;s Pazar
1328 May&#;s Pazartesi
1429 May&#;s Sal&#;
1530 May&#;s Çar&#;amba
1631 May&#;s Per&#;embe
1701 Haziran Cuma
1802 Haziran Cumartesi
1903 Haziran Pazar
2004 Haziran Pazartesi
2105 Haziran Sal&#;
2206 Haziran Çar&#;amba
2307 Haziran Per&#;embe
2408 Haziran Cuma
2509 Haziran Cumartesi
2610 Haziran Pazar
2711 Haziran Pazartesi
2812 Haziran Sal&#;
2913 Haziran Çar&#;amba
3014 Haziran Per&#;embe

Bulundu&#;unuz ilde sahur, iftar ve imsak vakitlerini a&#;a&#;&#;daki ba&#;lant&#; ile ula&#;abilece&#;iniz Mynet Ramazan sayfas&#;ndaki Ramazan &#;msakiyesi çizelgesinden ö&#;renebilirsiniz. Sayfan&#;n sa&#; taraf&#;ndan bulunan menüden bulundu&#;unuz ili seçebilirsiniz.

mynet ramazan imsakiyesi

ORUÇ NASIL AÇILIR?

Orucu duayla açmak sünnettir. Bunun d&#;&#;&#;nda hurma varsa hurmayla, zemzem varsa zemzemle ba&#;lamak, su ya da çorbayla da devam etmek gerekir. Bunlar yap&#;ld&#;ktan sonra ara verilebilir, ak&#;am namaz&#; k&#;l&#;n&#;r. &#;ftar&#; açmadan namaz k&#;lmak do&#;ru bulunmaz.

H&#;zl&#; bir &#;ekilde yemek yememek gerekir. Doktorlar da bunu tavsiye etmez, sünnet olan da budur. Orucu açt&#;ktan sonra ak&#;am namaz&#;n&#; k&#;l&#;p daha sonra ölçülü bir &#;ekilde yeme&#;imizi yemek daha do&#;rusudur. Özellikle aç&#;k büfeler israfa sebep olmaktad&#;r, bunlara dikkat etmek gerekir.

SA&#;LIKLI ORUÇ &#;Ç&#;N 8 PRAT&#;K UYGULAMA

  • Orucunuzu adet hurma ve yar&#;m su barda&#;&#; su (Mide hacmini fazla doldurmamak ad&#;na) ile aç&#;n.
  • Orucunuzu açt&#;ktan sonra 10 dakika bekleyin, dinlenin. Daha sonra çorba ile devam edin.
  • Mutlaka sahura kalk&#;n. Ramazan'&#;n ikinci haftas&#;ndan sonra yava&#;layacak olan metabolizman&#;z&#; ö&#;ün atlayarak daha da yava&#;latmay&#;n. Bir bardak su içip niyetlenmeyin, sahuru erken kahvalt&#; gibi dü&#;ünüp sa&#;l&#;kl&#; do&#;ru besinlerle haz&#;rlanm&#;&#; kahvalt&#;n&#;z&#; yap&#;n.
  • Tüketece&#;iniz besinleri iftar – sahur aras&#;nda ö&#;üne yay&#;n.
  • Çay kahve tüketimini yemekten 1 saat sonraya b&#;rak&#;n. Çay, kahve yerine sizi rahatlat&#;p, dinlendirecek ve sindiriminize yard&#;mc&#; olacak olan bitki çaylar&#;n&#; tercih edin.
  • Günlük su ihtiyac&#;n&#;z&#; ö&#;ün aralar&#;na yay&#;n, yemekler ile birlikte su içmeyin.
  • Künefe, revani, tulumba tatl&#;s&#;, kemalpa&#;a yerine sütlü tatl&#;lar&#;-sütlaç, muhallebi, kazandibi, tavukgö&#;sü- veya meyve tatl&#;lar&#;n&#; tercih edin.
  • Lokmalar&#;n&#; yutmay&#;n&#;z, yava&#; yava&#; tad&#;na vararak yemek yiyiniz.

SAHUR YEME&#;&#;N&#;N D&#;NDEK&#; ÖNEM&#;

Sahur yeme&#;i, oruç tutacak ki&#;ilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkm&#;&#; ve bunu ümmetine de tavsiye etmi&#;tir (Buhârî, Savm, 19, 20).
Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yeme&#;inde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) oldu&#;unu ifade etmi&#; ve sahur yeme&#;inin, müslümanlar&#;n orucu ile ehl-i kitab&#;n orucu aras&#;ndaki en önemli farklardan biri oldu&#;unu belirtmi&#;tir (Müslim, S&#;yâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalar&#;ndan hareketle fakihler, sahura kalkman&#;n ve sahuru geciktirmenin sünnet oldu&#;unu söylemi&#;lerdir (Kâsânî, Bedâî’, II, ).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdi&#;ini, maddi-manevi bereketlere vesile olaca&#;&#;n&#; bildirmi&#;lerdir. Çünkü ki&#;i sahura kalkmakla seher vaktini uyan&#;k geçirmi&#; ve bu vakitte hem dua hem de isti&#;far etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmu&#;tur (Zâriyât, 51/18). Bu &#;ekilde manevi lezzetlerle ba&#;lanan oruç daha canl&#;, daha &#;evkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

ORUÇ TUTULMASININ YASAK OLDU&#;U GÜNLER

Dinimizde, oruç tutman&#;n emredildi&#;i veya tavsiye edildi&#;i günler oldu&#;u gibi, oruç tutman&#;n yasakland&#;&#;&#; veya ho&#; kar&#;&#;lanmad&#;&#;&#; günler de vard&#;r. Yasa&#;&#;n mahiyetine ve a&#;&#;rl&#;k derecesine göre, bugünlerin bir k&#;sm&#;nda oruç tutmak haram veya tahrîmen mekruh, di&#;er bir k&#;sm&#;nda ise tenzîhen mekruhtur.

Oruç tutman&#;n yasak oldu&#;u günlerin ba&#;&#;nda bayram günleri gelir. Hz. Peygamber (s.a.s.) iki vakitte oruç tutulmayaca&#;&#;n&#; bildirmi&#;tir ki, birisi Ramazan bayram&#;n&#;n birinci günü, di&#;eri kurban bayram&#; günleridir (Buhârî, Savm, ). Ramazan bayram&#;n&#;n sadece birinci gününde ve kurban bayram&#;n&#;n dört gününde oruç tutmak yasakt&#;r (Mevs&#;lî, el-&#;htiyâr, I, ). Bu günlerde oruç tutman&#;n yasak olu&#;unun nedeni, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmalar&#;d&#;r. Ramazan bayram&#;, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkas&#;ndan verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir. Bundan dolay&#;, ona “f&#;t&#;r/iftar bayram&#;” denilmi&#;tir. Ramazan bayram&#;n&#;n ilk günü bu yönüyle bir ayl&#;k Ramazan orucunun iftar&#; olmaktad&#;r. Böyle toplu iftar gününde oruçlu olmak, Allah’&#;n sembolik ziyafetine kat&#;lmamak anlam&#;na gelir ki bunun en az&#;ndan edep d&#;&#;&#; oldu&#;u ortadad&#;r. Allah için kurbanlar&#;n kesildi&#;i kurban bayram&#; günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.), te&#;rik günlerinin yeme, içme ve Allah’&#; anma günleri oldu&#;unu belirtmi&#;tir (Ebû Dâvûd, Savm, 49).

Hac&#;lar&#;n, oruç tuttuklar&#; takdirde güçsüz ve yorgun dü&#;me ihtimalleri bulundu&#;u takdirde, Zilhicce’nin 8. “terviye” ve 9. “arefe” günlerinde oruç tutmamalar&#; daha uygun olur. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), arefe günü Arafat’ta olanlar&#;n oruç tutmalar&#;n&#; yasaklam&#;&#;t&#;r (Ebû Dâvûd, Savm, 64). Çünkü hac ibadetini yaparken daha zinde ve canl&#; olmalar&#;, öncesinde nafile oruç tutmu&#; olmalar&#;ndan daha hay&#;rl&#;d&#;r.

Bunlar&#;n d&#;&#;&#;ndaki baz&#; günlerde oruç tutmak ise çe&#;itli sebeplerle mekruh say&#;lm&#;&#;t&#;r. Mesela; sadece â&#;ûrâ gününde (Muharrem ay&#;n&#;n gününde) oruç tutmak, yahudilere benzemek ve onlar&#; taklit etmek anlam&#;n&#; içerdi&#;i için mekruh görülmü&#;tür (Ebû Dâvûd, Savm, 66).

&#;ek günü (&#;aban ay&#;n&#;n sonuna gelip, &#;aban’dan m&#; yoksa Ramazan’dan m&#; oldu&#;unda &#;üphe edilen gün) oruç tutmak mekruhtur. Hz. Peygamber (s.a.s.), Ramazan’&#; bir veya iki gün önceden oruç tutarak kar&#;&#;lamay&#; yasaklam&#;&#;t&#;r (Buhârî, Savm, 11, 14; Müslim, S&#;yâm, 21; Ebû Dâvûd, Savm, 11).

&#;ki veya daha fazla günü, arada iftar etmeksizin birbirine ekleyerek oruç tutmak mekruhtur. Buna visâl orucu (savm-i visâl) denir. Hz. Âi&#;e’nin belirtti&#;ine göre Hz. Peygamber (s.a.s.) visâl orucu tutmalar&#;n&#; yasaklam&#;&#;; kendisinin bu &#;ekilde oruç tuttu&#;u hat&#;rlat&#;l&#;nca da “Siz benim gibi de&#;ilsiniz; beni Rabbim yedirir, içirir.” (Müslim, S&#;yâm, ) diye cevap vermi&#;tir.

TERAV&#;H NAMAZI NASIL KILINIR?

&#;ki Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle K&#;l&#;n&#;&#;&#;: Yats&#; namaz&#;n&#;n farz&#; ve son sünneti k&#;l&#;nd&#;ktan sonra teravih namaz&#;na ba&#;lan&#;r. Namaz k&#;ld&#;racak imam: "Niyet ettim Allah r&#;zas&#; için teravih namaz&#;n&#; k&#;lmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini al&#;p ellerini ba&#;lar.&#;mam'&#;n arkas&#;nda k&#;lan cemaat da "Niyet ettim Allah r&#;zas&#; için teravih namaz&#;n&#; k&#;lmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imam&#;n tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir al&#;r ve ellerini ba&#;lar. Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke duas&#;" okur. Sübhaneke'nin okunmas&#; bitince (cemaat ayakta ba&#;ka bir &#;ey okumaz), imam gizlice Eûzü-Besmele, aç&#;ktan Fatiha ve bir sûre okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yapt&#;ktan sonra ikinci rek'ata kalk&#;l&#;r. Burada yine imam gizlice Besmele, aç&#;ktan da Fatiha ve bir sûre okuyup cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaparak oturulur. Bu oturu&#;ta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik ile Rabbenâ " dualar&#;n&#; okuyarak selâm verirler. Böylece iki rek'at k&#;l&#;nm&#;&#; olur. Aya&#;a kalk&#;larak tarif etti&#;imiz &#;ekilde iki&#;er rek'at k&#;l&#;nmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlan&#;r. Bundan sonra üç rek'atl&#; vitir namaz&#; da cemaatle k&#;l&#;n&#;r.

ANKARA'NIN CAM&#;LER&#;

Teravih namaz&#;n&#; cemaatle k&#;lmak için &#;stanbul çe&#;itli camilerinden birine gidebilirsiniz.

RAMAZAN MESAJLARI

  • Mübarek Ramazan ay&#;n&#;n ba&#;lamas&#;n&#;n co&#;kusu ile pek çok ki&#;i sevdiklerine, akrabalar&#;na ve yak&#;nlar&#;na Ramazan mesajlar&#; gönderiyor. Biz de sizler için Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlar&#;ndan ve mesajla&#;ma araçlar&#;ndan payla&#;abilece&#;iniz Ramazan mesajlar&#; derledik.
  • Ramazan ay&#;n&#;n verdi&#;i bereket &#;ftar sofralar&#;n&#;za tat ve huzur getirmesi dile&#;iyle, Hay&#;rl&#; Ramazanlar.
  • Ellerin semaya, dillerin duaya gönüllerin Mevla'ya yöneldi&#;i bu mübarek Ramazan Ay&#;'n&#;n hay&#;rlara vesile olmas&#;n&#; dilerim. Ho&#;geldin Ya &#;ehr-i Ramazan…
  • 11 Ay&#;n Sulat&#;n&#; Ramazan'da gönülleriniz huzur sofran&#;z bereketli Olsun, Ramazan Ay&#;m&#;z Mübarek olsun.
  • Bir kez daha rahmet ve bereket ay&#;na ula&#;t&#;k. Rabbim nefsimizi terbiye etti&#;imiz, feyz dolu oruçlar tutmay&#; nasib etsin. Hay&#;rl&#; Ramazanlar.
  • Güne&#;i yüre&#;inde gözleri ufuklarda muhabbet yolcular&#; aras&#;nda cennet hesab&#; yapmayan cennetlikler aras&#;nda olman&#;n duas&#;yla hay&#;rl&#; Ramazanlar.
  • Güzel ve iman dolu bu ayda gözlerinizde &#;&#;&#;k, sofralar&#;n&#;zda iftar bereketi, evinizde mutluluk eksik olmas&#;n. Hay&#;rl&#; Ramazanlar.
  • Ba&#;&#; rahmet ortas&#; merhamet sonu ise cehennemden azad olan mibarek Ramazan ay&#;n&#;n hay&#;rlara vesile olmas&#;n&#; dilerim.
  • Binlerce çiçek var, ama gül ba&#;ka. Milyonlarca insan var, ama dost ba&#;ka. Milyarlarca Ay var, ama bu ay ba&#;ka, Ramazan ay&#;n&#;n geli&#;i sizlere ve sevdiklerinize mutluluklar getirsinHay&#;rl&#; Ramazanlar.
  • &#;slam'&#;n nurlu yüzü kalbine dolsun, makam&#;n&#;z cennet, Hz. Muhammed kom&#;unuz olsun, günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun, Ramazan-&#; &#;erifleriniz mübarek olsun…
  • Ruhu a&#;k ve muhabbet mührüyle damgal&#;, kalbi kutsi dava ile sevdal&#;, sinesi heyecan co&#;ku tufan&#; ve &#;ükür notalar&#; ile örülmü&#; güzel insan Ramazan-&#; &#;erifleriniz hay&#;rl&#; olsun…

SAHUR DUASI

Peygamber Efendimiz mealen buyuruyor ki:

“Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi oIan Allah’&#;m! Bizi iftarlara ula&#;t&#;r&#;rken günahlar&#;m&#;zdan ar&#;nm&#;&#; olarak orucumuzu açmay&#; nasip eyle… Amin…”

&#;FTAR DUASI

Bismillahirrahmanirrahim
Allah'&#;m. Senin r&#;zan için oruç tuttum. Sana inand&#;m. Sana s&#;&#;&#;nd&#;m. Senin r&#;zk&#;nla orucumu açt&#;m. Hamd olsun verdi&#;in nimetlere, sa&#;l&#;k ve afiyete.

Eyy ba&#;&#;&#;lamas&#; bol Rabbim. Beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananlar&#; koru. Rahmetini yard&#;m&#;n&#; esirgeme ülkemizden. Bizlere ya&#;ama sevinci ver. Her türlü güçlü&#;e kar&#;&#; dayanma gücü ver. Senin her &#;eye gücün yeter.
AM&#;N.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

İftar ve sahur saatleri():

GünTarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
1.16 Mayıs Çarşamba
2.17 Mayıs Perşembe
3.18 Mayıs Cuma
4.19 Mayıs Cumartesi
5.20 Mayıs Pazar
6.21 Mayıs Pazartesi
7.22 Mayıs Salı
8.23 Mayıs Çarşamba
9.24 Mayıs Perşembe
25 Mayıs Cuma
26 Mayıs Cumartesi
27 Mayıs Pazar
28 Mayıs Pazartesi
29 Mayıs Salı
30 Mayıs Çarşamba
31 Mayıs Perşembe
1 Haziran Cuma
2 Haziran Cumartesi
3 Haziran Pazar
4 Haziran Pazartesi
5 Haziran Salı
6 Haziran Çarşamba
7 Haziran Perşembe
8 Haziran Cuma
9 Haziran Cumartesi
10 Haziran Pazar
KADİR GECESİ
11 Haziran Pazartesi
12 Haziran Salı
13 Haziran Çarşamba
14 Haziran Perşembe

Ramazan Bayramının 1.Günü 15 Haziran Cuma

Bayram Namazı :

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır