fırında kabak kalye / Nursel’in Evi Fırında Kabak Kalye Tarifi | Sebze Yemekleri

Fırında Kabak Kalye

fırında kabak kalye

Fırında Kıymalı Kabak Kalye

Fırında Kıymalı Kabak Kalye tarifi için kabakları yıkayıp temizleyin. 

Tavaya sıvıyağı alın ve kabakları çok hafif kızartın. Fırın kabına dizin .

Tavadaki yağın içine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri alıp soteleyin , kıymayı ilave edin biraz daha kavurun , doğranmış domatesi dökün.

Tuz ve baharatları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.

Kıyılmış dereotunun yarısını içine koyup karıştırın ve ocaktan alın .

Bu iç malzemeyi kabakların üzerine dökün 

Tavada bir bardak suyu kaynatın sıcak suyu kıymanın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında suyunu çekinceye kadar pişirin .

Fırından çıkarınca kalan dereotunu üzerine serpin ve Fırında Kıymalı Kabak Kalye yi servis yapın .



RESİMLİ ANLATIM :

Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it
Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it
Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it
Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it
Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it
Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it
Fırında Kıymalı Kabak Kalyein it

Kabak kalye nedir, nasıl yapılır? Yağ içinde kavrularak pişirilen sebze ve meyve yemeklerinin adına kalye denir. Meyve ve sebzeler kullanılarak hazırlanan kalye adı verilen yemekler, etli ya da etsiz olarak hazırlanabilir. Bunlardan bazıları, kereviz kalyesi, kabak kalyesi, sakız kabağı tavuklu kalye, patlıcan kalyesi, ayva kalyesi, havuç kalyesi gibi yemeklerdir. Etsiz hazırlanan kabak yemekleri fazla su kullanılmadan ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Tarifim; zeytinyağlı, domatesli kabak kalyesi ile ilgilidir. Sultan, bazen kabak kalyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört kabak
  • iki domates
  • bir soğan
  • bir kaşık pirinç
  • yarım kaşık salça
  • beş kaşık zeytinyağı
  • karabiber, kimyon, tuz
  • iki diş sarımsak
  • dereotu

Yapılması
  1. kabakları kabak soyucunun çentikli tarafı ile kazıyın ve doğrayın,
  2. domatesleri rendeleyin, soğan ve sarımsağı doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, sarımsağı katın karıştırın
  4. üzerine salçayı katın kavurun, kabakları katın kavurun
  5. ardından domates, pirinç, 1 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  6. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. üzerine dereotu serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Kabak Kalye: Hem lezzetli, hem sağl&#x;kl&#x;, kabak severlerin seveceği zeytinyağl&#x; tarifi

Hazırlık

Pişirme

Dinlenme

TOPLAM

Kabak Kalye İçin Malzemeler

  • 1/4 dereotu
  • Tuz
  • 1 su bardağ&#x; su
  • 1 büyük boy domates
  • 1 diş sar&#x;msak
  • 2 adet kabak
  • 3 tatl&#x; kaş&#x;ğ&#x; &#x;slat&#x;lm&#x;ş pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yar&#x;m çay bardağ&#x; zeytinyağ&#x;

Kabak Kalye Nasıl Yapılır?

1. Bir tencere içerisine önce zeytinyağ&#x; ve soğan&#x; ekleyin

2. Soğan&#x; iyice kavurun

3. Daha sonra içerisine pirinci at&#x;n ve biraz daha kavurun

4. Kabak, sar&#x;msak, domates, tuz ve su ekledikten sonra tencerenin ağ&#x;z&#x;n&#x; kapat&#x;n

5. dakika k&#x;s&#x;k ateşte pişirin

6. Pişirdikten sonra üzerine dereotunu ekleyin ve tencerede bir kez daha kar&#x;şt&#x;r&#x;n

7. Art&#x;k yemeğiniz haz&#x;r afiyet olsun :)

Kıymalı Kabak Graten Tarifi (Kabak Ograten Nasıl Yapılır?)

Kabak graten tarifi nasıl yapılır? Beşamel soslu kabak sandal nasıl yapılır? Graten sadece pişirme tekniği değil aynı zamanda iştah açıcı bir görünüşle yemeğin süslenmesine sebep olan bir usuldür. Kabak graten, kabak, beşamel sos ve peynirin enfes uyumu ile davet sofralarına layık beğenilen ve aranılan bir lezzettir. Kabak yemekleri içinde en sevilenlerden biri olan kıymalı kabak ogretenin yapımı oldukça kolaydır. "Kıymalı Kabak Sandal, Kaşarlı kabak ogreten tarifi nasıl yapılır?" diyenlere işte kabak graten yapımı resimli tarifi

KABAK-OGRETEN

Fırında Kıymalı Kabak Graten Tarifi Malzemeleri - Kaşarlı Kabak Sandal İçindekiler

Beş adet kabak

gr kıyma

İki adet orta boy kuru soğan

Bir kaşık salçası

İki - üç yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

On dilim kaşar peyniri

Beşamel sosu için malzeme:

Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Bir yemek kaşığı un

Bir su bardağı süt

KABAK-OGRETEN

Fırında Kabak Graten Nasıl Yapılır? - Kasarlı Kabak Ogreten Nasıl Yapılır? - Kıymalı Kabak Yemeği Fırında - Kabak Ograten Osmanlı Mutfağı

  1. Sos: Un sıvı yağda kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Süt ilave edilir. Koyulaşana kadar çırpma teli ile sürekli karıştırılarak pişirilir.
  2. Kabaklar yıkanır, uzunlamasına ortadan ikiye bölünerek tuzlu suda haşlanır. Çok fazla haşlanıp ezilmelerine izin verilmez.
  3. Kıyma ateşe konulur, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Sıvı yağ ve yemeklik doğranan soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir. Salça, tuz ve karabiber eklenir. İki - üç defa çevrilip altı kapatılır.
  4. Kabakların iç kısmı kaşık yardımıyla çıkarılır. Fırın tepsisine dizilir. İçlerine çok hafif tuz, karabiber ve istenilen baharatlar serpiştirilir.
  5. Kıymalı harçtan kaşık yardımıyla içleri doldurulur. Üzerlerine beşamel sos gezdirilir. Kabağın boyuna uygun ince birer dilim kaşar konulur.
  6. Kabak Graten kaç derecede pişer? Kabak Graten Kıymalı önceden ısıtılmış derecedeki fırında kaşarların üzeri hafif kızarıncaya kadar tutulur.

KABAK-OGRETEN

"Fırında Kıymalı Kabak Graten Tarifi", "Kıymalı Kabak Graten Nasıl Yapılır?" ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Kasarlı Kabak Sandal Ogreten Nasıl Yapılır?" Püf Noktaları

  1. Kabak Gratende farklı Şekiller: a) Kıymasız küp doğranmış kabak: Küp küp doğranmış kabaklar sıvı yağda sotelenip, ince doğranmış soğan, dereotu ve maydanoz tavaya eklenir. Baharatlar ve rende kaşar peyniri ilave edilerek bu harç fırın kabına alınır. Bir kasede karıştırılan süt, yumurta ve un kabakların üzerine gezdirilir. Üzeri kızarana kadar fırında pişirilip ılınınca sunulur. b) Kıymalı ince uzun kabak dilimleri ile: Boyuna ince uzun dilimler halinde kesilmiş kabaklar kaynayan tuzlu suda bir - iki dakika haşlanır. Soğuk suya atılır ve oradan da suları süzüleceği bir süzgece konulurlar. Sıvı yağı tavaya alınır, yemeklik doğranıp pişirilen soğanlar yumuşayınca sarımsak, küp doğranmış domatesler ilave edilir. Kıyma eklenir kavrulur ve salça ilave edilip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir. Bir çay bardağı su, tuz ve karabiber ilavesiyle kısık ateşte pişirilir. Beşamel sos hazırlanır ve bir fırın kabına sürülür. Üzerine kabak dilimleri döşenir. Kıyma sos, onun da üzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri konulur. En son beşamel sos dökülür ve rende kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. c) Kabaklar yuvarlak olarak da dilimlenebilir. Bu şeklinde doğranan kabaklar çok ince veya çok kalın olmamalıdır.
  2. Kabak Öğreten için Beşamel sos: Yarım çay kaşığı muskat rendesi ilave edilebilir. Sos pürüzsüz olmalıdır. Ayrıca beşamel sosu yaparken unu yakmamaya ve kokusu çıkana kadar kavurmaya itina gösterilmelidir.
  3. Fırında Kıymalı Patates Kabak Graten, Kıymalı Patatesli Kabak Graten: Kabak yanında patates dilimleri ilave etmekle elde edilebilir.
  4. Rende Kabak Graten: Farklı şekillerde yapılabilir. Misal: Yüzer gram tereyağı ve kaşar peyniri, tuz, bir çay kaşığı pul biber ve iki su bardağı kadar un yoğrulur ve buzluğa konulur. Altı adet kabak rendelenir ve rendelenmiş bir adet soğanla beraber kavrulur. İnce doğranmış yarımşar demet maydanoz ve dereotu ilave edilir. Karabiber ve tuz katılarak borcama aktarılır. Buzluktan çıkarılan hamur üzerine rendelenir ve fırında pişmeye alınır.
  5. Tavuklu-Kabak Graten Tavuklu: Kıymalı olduğu gibi kabak graten farklı bir lezzet olarak tavuk eti kullanılarak da yapılabilir.
  6. Fırında Kıymalı Kabak Oturtma, Fırında Kabak Oturtması Nasıl Yapılır? Kıymalı Kabak MusakkaKABAK MUSAKKA
  7. Kıymalı Bezelyeli Kabak Graten Tarifi bir çay bardağı haşlanmış bezelye ilavesi ile elde edilebilir.

Graten nedir? Gratine etmek ne demektir?

  1. Bir son pişirme usulü olan graten Fransızca “kabuklu, kabuk bağlamış, kaplanmış, dibini tutmuş” manasına gelen “Au gratin” kelimesinden ortaya çıkan İngilizce’ye gratin, Türkçe’ye ise “ograten” veya “graten” olarak geçmiş bir aşçılık tekniğidir. Graten bir yiyeceğin üzerinin, fırında sarı - kahverengi ince çıtır bir kabuk tabaka bağlayana kadar pişirilmesi demek olduğu gibi üstü beşamel sos (bechamel sauce) ve diğer çeşitli soslar, galeta unu, rendelenmiş peynir (kaşar, parmesan, gravyer, dil) veya peynir sosu, veya kremşanti ile kaplanarak üzeri kızarana kadar pişirilen yemektir. Pişirilmiş olan yemeğin üzerine peynir çeşitlerinden birini rendeleyerek pişirmek de bu gruptadır.
  2. Yemeğin üzerinde kimi zaman "altın sarısı" kimi zaman "nar gibi" çıtır bir kabuk oluşur. Esas malzemenin ısıyla doğrudan temas etmesini önleyen sert üst tabaka yemeğin yumuşak kalmasını sağlayacaktır. Böylece ısıtılan veya fırında pişen yemek hem suyunu kaybederek kurumaktan korunmuş olurken üst tabakada yer alan peynirler veya soslar lezzeti arttırırlar. Yemek gratine edildikten sonra üzerinde ilave bir başka pişirme yapılmaz.
  3. Kiymali Sebze Graten Gratenler sadece pişirmeye değil iştah açıcı bir görünüşle yemeğin süslenmesine de sebep olduklarından rağbet görürler. Graten usulü balıkların, sebzelerin, etlerin ve hamur işlerinin pişirilmesinde, muhallebi, sütlaç gibi bazı sütlü tatlıların üzerlerini kızartarak servise hazırlanmasında tatbik edilir. Yemeğin üzerini kapatan tabaka yemeğin kendi buharıyla içten içe pişmesinin sürmesini sağlasa da bilhassa balık, et, patates, makarna gibi pişmesi zaman alan gıdalar gratine öncesinde pişirilir veya haşlanırlar. Brokoli, lahana, mantar, ıspanak, mantar ve karnabahar yanında patates, havuç gibi kök sebzeler graten usulünde kullanılırlar. Bazı kolay pişen sebzeler çiğken de kullanılabilir.
  4. Graten nasıl yapılır? Gratine edilmek istenen yemek fırın ısısına dayanıklı ve fazla derin olmayan bir kaba yerleştirilir. Graten kabı porselen, paslanmaz çelik, cam gibi maddelerden yapılmış olabilir. Yemeğin fırın kabına yapışmaması için fırın kabının yan kenarları ve tabanı öncelikle hafifçe yağlanmış olmalıdır. Yemeğin üstü beşamel sos veya rendelenmiş peynir gibi istenen bir malzeme ile kaplanır ve önceden - derecede ısıtılmış bulunan fırına konulur. Arzu edilen kızarıp renk alma seviyesine ve tarife göre graten fırınlama süresi değişir. Graten sadece yemeğin üstünü kızarma gayesiyle yapılacaksa ana yemek daha önceden çok sıcak olacak şekilde ısıtılmış olmalıdır. Eğer graten daha önce tamamen hazırlanmış, sadece ısınması için fırınlanacaksa, üzerinin kurumaması veya yanmaması için benmari usulü (yemeğin su dolu bir kaba yerleştirilerek ısıtılması) tercih edilmelidir. Ocak'ta Kabak Graten: Graten esas olarak fırında yapılır. Çift taraflı tavalarda da grateni ocakta elde etmek mümkündür.
  5. Graten usulüyle hazırlanan yemek fırından çıktıktan sonra ekseriyetle aynı kapta sofraya konulduğu için kullanılacak kabın ısıya dayanıklı olduğu kadar şık görünüşlü olması gerekir. Bunu yanında yemeğin hazırlanması esnasında kabın kenarlarına bulaşacak malzemenin önceden temizlenmesi de faydalı olacaktır.
  6. Graten Çeşitleri, Graten Yapımında Kullanılan Malzemeler Rendelenmesi kolay olacak kaşar, parmesan veya gravyer gibi sert peynirler (yumuşak olanlar da buzdolabında veya dondurucuda sertleştirilerek kullanılabilirler); un, tereyağı, süt ile hazırlanan beşamel sos; peynir içeren "morney sosu"; tereyağı veya yumurta ile karıştırılabilecek ekmek içi veya galeta unu; istenilen bir peynirler karıştırılabilecek patates püresi; yemeğin ön pişirme suyu veya sos ile karıştırılabilecek çırpılmış yumurta sarısı; üzerine yağ gezdirilen sade ufalanmış ekmek içi, ekmek içi ile karıştırılmış fındık, badem ya da ceviz içi; ufalanarak yemeğin üzerine serpilen patates cipsi; haşlanmış etler için yapılan gratinlerde haşlama suyuna un, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ilave edilerek karıştırılarak elde edilen sos, patates püresi; galeta unu kullanılabilir.
  7. Salamandra: Ekseriyetle profesyonel mutfaklarda kullanılan, kabin bölümünde ısıyı sadece yukarıdan veren fırın türüdür. Yemeği gratine etmekte kullanılır. Yemeğin içini ısıtmadan sadece üzerine renk veren salamandra ile tatlıların ve yemeklerin üst kısımları karamelize edilebilir, şeker veya peynir gibi malzemeler kahverengileştirilebilir. Yemek önceden hazırlanmışsa ve yalnızca üzerinin kızartılması gayesi varsa yemek oldukça sıcak bir durumdayken - derece olması gereken salamandraya konulabilir. Bu şekilde yemeğin içi kurumadan üzeri kızarmış olur. Yemeğin pişmesi de gerekiyorsa fırın daha uygundur. Salamandra odalar arasında gezdirilebilen bir tür seyyar kömür sobası manasına da gelir.
  8. Graten Misaller: Fırında Makarna Graten, KARNABAHAR VE BROKOLİ GRATEN, BEŞAMEL SOSLU ELBASAN TAVA
  9. Kremalı Kabak Graten Kremali-kabak graten için beş adet orta boy patatesin kabukları soyulur. İnce dilimler halinde doğranır. Üç adet orta boy kabak da soyulmadan dilimlenir. Bu şekilde bir kaba doğranan sebzelere birer tatlı kaşığı tuz ve kekik, yarım çay kaşığı karabiberle harmanlanır. Bir dilim patates bir dilim kabak halinde fırın kabına hafif yatık vaziyette dizilir. İki su bardağı sıvı krema bir kaba dökülür. İçine bir çay bardağı kaşar peyniri rendesi, üç diş rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış iki sap taze soğanla karıştırılır. Bu krema ile patateslerin üzeri örtülür. Önceden ısıtılmış derecedeki fırında kırk dakika kadar pişirilir.
  10. Kiymali-Kabak Kalye Bir kilo küçük sakız kabak yıkanıp temizlenir. Tavaya yarım su bardağı sıvı yağı alınır ve kabaklar hafifçe kızartılıp fırın kabına yerleştirilir. Tavada artan yağa yemeklik doğranmış bir adet kuru soğanla birer adet kapya ve sivri biber alınıp sotelenir. Üzerine gram kıyma eklenip kavrulur. İki adet doğranmış domates, kıyılmış çeyrek demet dereotu, bir tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip biraz kavrularak ocaktan indirilir. Kıymalı harç kabakların üzerine yayılır. Tavaya bir su bardağı su eklenip kaynatılır ve kıymanın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında yemek suyunu çekene dek tutulur. Pişince tepsiyi çıkarılıp üzerine kıyılmış dereotu serpilerek sunulur.
  11. Kabak Graten Kalori Beşamel soslu kabak gratenin gramı kcal, gramlık bir orta porsiyonu ise kcaldir.
  12. Kabak Graten Peynirli Kabakların sap ve kök tarafları kesilip yıkanan dört adet kabak uzunlamasına ortadan ikiye bölünür. Tuzlu suda hafifçe yumuşayıncaya dek haşlanır, tam pişmemelidir. Kabaklar sudan çıkarılıp kaşıkla çekirdekli kısımları alınıp içi boşaltılır. Bir orta boy kase kadar fazla erimeyecek peynir çatalla ezilip kıyılmış bir tutam dereotu ile karıştırılır. Gerekirse tuz eklenir. Kabaklar fırın kabına yerleştirip peynirli harcı içlerine paylaştırılır. Sos hazırlamak için bir yemek kaşığı tereyağı eritilip iki yemek kaşığı un eklenir ve çok az kavrulur. Bir su bardağı kadar süt az az eklenerek koyulaşıncaya dek karıştırılır. Ocaktan indirilip çok az karabiber ve tuz eklenerek kabakların üzerine gezdirilir. Bir kase kadar rende kaşar peyniri üzerine serpilerek derecedeki fırında kızarana dek tutulur.
  13. Kabak ile ne yemek yapılır? Kıymasız, Kıymalı-Kabak YemekleriKABAK KARNIYARIK (FIRINDA), YOĞURTLU KABAK KIZARTMASI NASIL YAPILIR?, DOMATES🍅 SOSLU KABAK KIZARTMASI, PATATESLİ🥔 KABAKLI MÜCVER, ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ, KABAKLI TAVUKLU SAKSI KEBABI, 🥣SÜTLÜ KABAK ÇORBASI🍲, KIYMALI KABAK DOLMASI, KABAKLI HAVUÇLU🥕 SALATA🥗, KABAK MÜCVER TARİFİ, 🥣YOĞURTLU KABAK ÇORBASI🍲, PATATESLİ🥔 KABAKLI MÜCVER, PATATESLİ🥔 KABAKLI TUZLU KEK, KABAKLI TUZLU KEK
  14. Etli kabak dolması nasıl yapılır?, Etli kabak dolması yanına ne yapılır?KIYMALI KABAK DOLMASI
  15. Fırında Kıymalı Kabak OturtmaSEBZELİ OTURTMA TARİFİ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir