bolu da gezilecek yerler / Bolu'da Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 20 Yeri Keşfet!

Bolu Da Gezilecek Yerler

bolu da gezilecek yerler

Bolu Gezilecek Yerler : En Güzel 13 Yer

Karadeniz’in keşfedilmesi gereken adreslerinden biri olan Bolu, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da gerçek bir renk cümbüşünü bizimle buluşturuyor ve doğal güzelliklerin adresi olarak hem yerli hem de yabancı turistlerin listelerinde kendine yer bulmayı başarıyor.Şimdi Bolu gezilecek yerler listemize göz atalım.

Bolu gezilerinizde yeme içme rehberimiz olan Bolu’da ne yenir yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bolu’da Gezilecek Yerler Listesi

Şimdi dilerseniz Bolu’da keşfedebileceğiniz adreslere hep birlikte göz atalım.Bolu gezilecek yerler listesi;

Yedigöller Milli Parkı

Bolu Yedigöller Milli Parkı

Bolu gezilecek yerler listemizin il durağı Yedigöller oluyor.Bolu şehir merkezine 42 km’lik bir mesafede yer alan Yedigöller Milli Parkı, mutlaka keşfetmeniz ve görmeniz gereken adreslerden bir tanesidir. 1642 hektarlık bir alanda konumlanmış olan park, takvimler 1965’i gösterdiğinde Milli Park ilan edilmiş ve ziyarete açılmıştır. 7 adet göle ev sahipliği yapan ve doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken bölge, 100’ün üstünde farklı kuş türüne de ev sahipliği yapıyor ve bazı kaynaklarda bu sayının 120’ye ulaştığı söyleniyor.Detaylar Yedigöller Milli Parkı yazımızda.

Bolu Müzesi

Bolu Müzesi

Bolu ve yakın çevrede yapılan arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıkan eserler an itibarıyla Bolu Müzesi’nde sergilenmeye devam ediliyor. 1981 yılında müze haline getirilen ve ziyarete açılan müze, çok sayıda eseri de bünyesinde barındırıyor ve şehri ziyaret ettiğinizde müzeyi de mutlaka görmelisiniz. Roma, Urartu ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Lidyalılara ait çok sayıda eser de hali hazırda sergileniyor. 09:00-19:00 saatleri arasında ziyarete açık olan müze, yaz ve kış aylarında bu saatlerde değişiklik yapabiliyor.

Zafer Kulesi

Bolu Zafer Kulesi

Bolu şehri sınırları içerisinde yer alan Göynük ilçesinde bulunan Zafer Kulesi, Sakarya Meydan Muharebesi zaferini temsilen yaratılmış eserlerden bir tanesidir ve hem ilçe hem de şehir için bir sembol niteliği taşıdığını da belirtmek gerekiyor. 1960 yılında bir restore çalışması ile yeniden hayata döndürülen ve aslına uygun şekilde restore edilen bu yapı da yine keşfetmeniz gereken eserlerden bir tanesidir.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi

Ülkemizde kayak denilince akla gelen ilk tesislerden biri olan Kartalkaya, pistleri, tesisleri ve konaklama imkanları ile kayak severler için oldukça iyi imkanlara sahip.Detaylar Kartalkaya Kayak Merkezi yazımızda.

Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak Merkezi

Gerede ilçesinden 5 km uzakta yer alan kayak merkezi, kış turizmine büyük katkıda bulunuyor. 1300 metre yükseklikteki yapılanma, kayak tutkunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bölgede çok sayıda konaklama alternatifi mevcut ve kış tatilini burada geçirmek isteyenler için en uygun adreslerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliyoruz.Detaylar Esentepe Kayak Merkezi yazımızda.

Seben Kaya Evleri

Bolu Seben Kaya Evleri

Frigyalılar dönemine ait kaya evler, hali hazırda özgünlüğünü korumayı başarıyor ve döneme tanıklık eden eserlerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Seben ilçesindeki bu evler yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekmeyi başarıyor. Kaya evlerini karşınıza alıp manzara eşliğinde çayınızı yudumlamak isterseniz eğer Solaklar Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Burada çok sayıda işletme mevcut ve manzarayı gözler önüne sermeye devam ediyorlar.

Gölcük Gölü

Bolu Gölcük Gölü

Bolu şehir merkezine 17 km gibi bir mesafede yer alan Gölcük Gölü de yine ziyaret etmeniz gereken adreslerden bir tanesidir. Gölcük Gölü, yapay bir göl olmasına rağmen muhteşem bir manzaraya sahip ve ziyaretçilerin yanı sıra profesyonel fotoğrafçıların da en çok tercih ettiği noktalardan bir tanesidir. Yaz aylarında çok daha etkileyici bir görüntüye sahip olan Gölcük Gölü, yeşilin farklı tonlarını da bünyesinde barındırmaya devam ediyor.

Yıldırım Bayezit Camii

Bolu Yıldırım Bayezit Camii

Bolu Büyükcami mahallesinde yer alan yıldırım Bayezit Camii, tahmin edeceğiniz gibi adını da Yıldırım Bayezit’ten almıştır. 1382 yılında inşa edildiği bilinen camii, eşsiz mimarisi ile turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Camii içerisinde bir de kütüphane olduğu biliniyor fakat bu bölüm zamanla yıpranarak günümüze kadar ulaşmayı başaramamıştır.

Akşemseddin Türbesi

Bolu Akşemseddin Türbesi

Kendini birçok farklı alanda geliştirmiş ve Türk dünyasının en önemli alimlerinden biri olmayı başarmış olan Akşemseddin, Osmanlı Padişahlarından Fatih sultan Mehmet’e de hocalık yapmış ve fikirleri ile katkıda bulunmuştur. Akşemseddin Türbesi, 1464 yılında inşa edilmiştir ve Fatih sultan Mehmet’in emri ile ortaya konulan bu eser, altıgen planlaması ile birlikte kubbeli bir şekilde inşa edilmiştir ve eşsiz bir görüntüye sahiptir. Mimari anlamda muazzam bir görüntüye sahip olan türbe, ahşap işçiliğinin o döneme ait izlerini de hali hazırda bünyesinde barındırmaktadır. Türbe, Fatih Sultan Mehmet’in minnet göstergesi olarak da lanse ediliyor ve birçok kaynakta bu şekilde yer aldığını da söyleyebiliriz.

Akkaya Travertenleri

Bolu Akkaya Travertenleri

Bolu gezilecek yerler listemizin sonraki durağı travertenler. Mudurnu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çepni Köyü’nde bulunan travertenler de yine görülmesi ve keşfedilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. ‘’Akkayalar Travertenleri’’ olarak bilinen yapılar, hali hazırda doğal yapılarını koruyor ve her dönem ziyaretçi kabul ediyor.

Abant Gölü Tabiat Parkı

Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı

Bolu şehir merkezine 34 km’lik bir mesafede yer alan Abant Gölü, Bolu şehrinin ve ülkemizin sembollerinden bir tanesidir. Bolu denilince akla gelen ilk adreslerden bir tanesi olan bu göl, tabiat parkı içerisinde yer alıyor. Abant Gölü, çok sayıda canlı türüne de ev sahipliği yapıyor ve çevresinde misafir ettiği bitki türleri de manzarayı daha eşsiz ve daha ilgi çekici hale getiriyor. Tabiat Parkı, doğa tutkunlarını buluşturan adreslerden bir tanesi ve sonbahar kış döneminde bölgenin çok daha kalabalık bir hal aldığını belirtmek gerekiyor.Detaylar Abant Gölü yazımızda.

Sülüklü Göl

Bolu Sülüklü Göl

Doğa ile iç içe bir zaman geçirmek isteyenler için Sülüklü Göl harika bir seçenek. Bolu’da gezilecek doğal yerler arasında olan gölde yapılaşmanın bulunmuyor. Tamamen doğanın içerisinde güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Detaylar Sülüklü Göl yazımızda.

Sünnet Gölü

Sünnet Gölü Bolu

Bolu’nun harika doğası yine bu gölde de karşımıza çıkıyor.Gölün güzel manzarası eşliğinde piknik yapabilir veya alabalıkların tadına bakabilirsiniz. Gölün etrafında yer alan çocuk oyun alanı da çocuklu aileler için büyük bir artı oluyor. Konaklama düşünenler için gölün yanında bir otel bulunuyor. Detaylar Sünnet Gölü yazımızda.

Bolu’daki en güzel 13 yeri gezip gördükten sonra farklı noktalarını da gezmek isteyenler Enuygun.com seyahat uzmanları tarafından hazırlanan 60 maddelik detaylı Bolu gezilecek yerler listesi sayesinde plan yapabilirler.

Bolu gezilecek yerler listemizin sonuna geldik.Sizlerde gezi ve tecrubelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bolu'da Gezilecek Yerler

Bolu doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde birçok turistin uğrak mekânlarından biridir. Şehir merkezi ve çevresindeki ilçelerin yerleşim yeri olması M.Ö 1000’li yıllardan da eskiye dayamaktadır. İlk olarak Bitinya medeniyetini barındıran il, zamanla pek çok el değiştirerek Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar gelmiştir. Doğal ve tarihi ögeleri fazlaca bulunan Bolu’nun, içinde bulunan tüm tabiat varlıkları, devlet tarafından koruma altındadır.

Bizans döneminden kalan kalıntılar, Frigya medeniyetinden kalan kaya evler, Osmanlı’dan cami, türbe ve hamamlar başta olmak üzere çok sayıda tarihi eser Bolu da popüler gezi durakları arasında yer almaktadır. Tarihi eserlerin yanı sıra yıllardır ayakta duran ağaçlar, yapay ve doğal göller, doğal kayak pistini andıran yüksek dağlar Bolu’da tüm ihtişamıyla ziyaretçileri karşılamaktadır. Bolu gezilecek yerler düşünüldüğünde bir hayli zengin olan bir ilçe olmasıyla birlikte, mutlaka gidip görmeniz gereken başlıca yerler; Abant Gölü, Yedi Göller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Çubuk Gölü, Akşemseddin Türbesi, Sünnet Gölü, Mudurnu Evleri ve Armutçular Konağı şeklinde sıralanmaktadır.

Bolu ve ilçeleri devlet ve belediyeler aracılığıyla “Kentsel Sit Alanı” ilan edilmiştir. İl içindeki korumaya alınan eserlerin yanı sıra müzelere konup sergilenen ve korunan eserler de mevcuttur. 

Bolu'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Bolu otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü, 125 hektarlık bir arazi üzerinde, heyelanlardan meydana gelmiş bir set gölüdür. Her yıl binlerce turist ziyaret etme ve konaklama amacıyla Abant Gölü’ne gelmektedir.

Göl çevresi pek çok otel ve ormanlık araziyle çevrilidir. İçinde ise çeşitli balıklar ve hayvan türleriyle nilüfer, yosun gibi bitki çeşitleri yer almaktadır. Abant Gölü, Bolu'da gezilecek yerler arasında belki de en popüler olan bölgelerden biridir. Abant'ı ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka fayton ve bisiklet turlarını denemesi önerilmektedir. Göl çevresinin eşsiz manzarasına tanıklık edeceğiniz bu aktivite seçenekleri, kamp ve piknik alanı seçmenize de yardımcı olmaktadır.

Yılın her dönemi ziyarete açık olan bu bölge, çevresindeki eski yapılarla da oldukça dikkat çeken bir göl konumundadır. Tabiat parkı içerisindeki kamp alanlarında ücretlendirmeler 40 – 45 TL arasındadır. Bu alanlarda wc, çeşme, mangal ve oturma alanları gibi pek çok imkân bulunmaktadır. Ayrıca Abant Gölü birbirinden farklı su canlısına da ev sahipliği yapıyor. 

Günübirlik ziyaretlerde ise giriş ücretleri yayalar için 7 TL, araçlı yolcular içinse 14 – 21 TL arasındadır. 


Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Milli Park ilan edilen bölge Mesiciler Köyü’nde yer almaktadır. Geniş bir araziyi kaplayan alanda mesire alanı, yürüyüş ve bisikletler için yollar bulunmaktadır. Ayrıca konaklamak isteyenler için, önceden yer ayırtmak kaydıyla, özel bungalov evler hizmet vermektedir.

Günübirlik ziyaretler için özel mangallar ve masalı banklar bulunmaktadır. Kişi başı giriş ücretleri 15- 20 TL arasında değişmektedir. Kamp yapmak isteyenlerin ya da bungalov evlerde güzel bir tatil geçirmek isteyenlerin belki de tek adresi olan Gölcük Gölü, Bolu gezilecek yerler planlamanıza mutlaka eklemek isteyeceğiniz bölgeler arasındadır.

Araçlar için geniş bir park alanı mevcuttur. Ormanlarla çevrili olan Gölcük Tabiat Parkı’nda uzun bir yürüyüşten sonra park alanında dinlenebilir ve doğayla baş başa kalabilirsiniz. 

Bolu'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Bolu gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, çeşitli büyüklük ve derinliğe sahip 7 adet set gölünün, kompleks halde bulunduğu bir tabiat parkıdır. Yedigölller'de en büyüğü Büyükgöl, en küçüğü ise Küçükgöl olmak üzere, Seringöl, Deringöl, İncegöl, Nazlıgöl ve Sazlıgöl isimlerindeki göllere ev sahipliği yapmaktadır.

Milli park, 1642 hektarlık bir alana sahip olan oldukça büyük ve özel bir yerdir. Aynı zamanda bu alanla çevresi koruma altına alınmıştır. Çok sayıda bitki ve hayvana ev sahipliği yapan havza, Bolu’ya gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken bir doğal güzelliktir. Haliyle Bolu Gezilecek yerler listenize de mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır. Yaylaları ile de adından çokça söz ettiren bölge, yerli turizmi için de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Asıl kullanım amacı balıkçılık üzerine olsa da turistik açıdan ilçenin en büyük değerleri arasında yer almaktadır. 

Yedigöller Milli Parkı için giriş ücreti araçsız 7 TL olup, aracı ile ziyareti seçen konuklar için giriş ücretleri araç tipine göre 14 – 112 TL arasında değişmektedir. Çadır ve karavanla konaklama olanaklarının bulunduğu milli parkta bu hizmetin ücret ortalaması ise 40 – 45 TL arasındadır. 


Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’nun mutlaka gidilmesi gereken, Köroğlu Dağları’nın eteğinde yer alan, her kış milyonlarca turisti ağırlayan, koruma altına alınmış çok özel bir alanıdır.

Bünyesinde bulunan lüks oteller sayesinde kolayca konaklayabilir, snowbord, kayak, kızak gibi pek çok sporu yapabilir ve alet edevatını kiralayabilirsiniz. Güzel bir hafta sonu kaçamağı yapıp keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin ve yaz aylarında yapılamayacak olan bu etkinlikleri kışın harika bir bölgede yapmak isteyenler için bu merkez neredeyse kusursuz bir seçenek olarak gösterilmektedir. Kartalkaya Kayak Merkezi her kesimden ve bütçeden ziyaretçi için uygun imkânlar sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında yapılan aktiviteler nedeniyle yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Yaz ve bahar aylarında ise doğa sporları ve doğa ile iç içe geçirilecek dinlendirici saatler için tercih edilmektedir. Doğal güzellikleri ve özel faaliyetleriyle gerçek bir eğlence merkezi olan Kartalkaya, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bölgelerden de biridir. 

Yoğunluğun daha az olduğu ama normal sezondaki kadar keyif alacağınız bir dönemde gelmek isterseniz Mart ayı oldukça idealdir. Konaklama olanaklarının yanı sıra günübirlik ziyaretler için de uygun olan kayak merkezinde günlük kayak ücretleri 160 TL – 230 TL arasında değişmektedir.

Yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Bolu balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.


Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri

Pamukkale travertenlerinin bir benzeri olan Akkaya Travertenleri, Bolu’nun Çepni Köyü’nde bulunmaktadır. Çevresinde herhangi bir yapılaşma söz konusu değildir ve devlet tarafından koruma altındadır.

2 parça halinde bir oluşuma sahiptir. Bir parçası 250 metre, diğer parçası 50 metre uzunluktadır. Dinlenmek, serinlemek ve piknik yapmak amacıyla ziyaret edilmektedir. Girişi ücretli olan açık havuzlara sahiptir. Doğal soda olan suyu birçok hastalığa şifa niteliğindedir. Akkaya Travertenleri, doğal güzellikler adına büyük bir bölgeye hakim olmakla birlikte 

Akkaya Travertenleri’ne giriş ücreti 2 TL olup, havuzlardan yararlanmak isteyen konuklar için ücretlendirmeler ise 10 – 15 TL arasındadır. 


Zafer Kulesi

Göynük Zafer Kulesi

Bolu’nun Kuruluş Savaşı’nda ne gibi çilerler çektiğini, ne gibi destanlar yazdığını anlatan önemli bir simgesidir. Zafer Kulesi, Bolu’ya tayin edilen ilk kaymakam Hurşit Bey tarafından yaptırılmıştır. 

Cumhuriyet Dönemi’nin önemli eserlerinden biridir. Tarihi ve turistik açıdan gidip görülmesi gereken 3 katlı ve ahşaptan yapılma önemli bir eserdir. Göynük’te yer almaktadır.


Sarot Kaplıcaları

Sarot Kaplıcaları

Ilıca Köyü Mudurnu'da bulunmaktadır. Yer altı suları bakımından çok eşsiz bir yapıya sahiptir. Yer altından çıkan kaplıca suları hem içmek hem de yıkanmak için birebirdir. Sarot Kaplıcaları birçok dert ve hastalığa şifa olmaktadır.

Kaplıcaların olduğu yörede konaklamak isterseniz 2 adet büyük otel bulunmaktadır. Bu otellerin etrafı yüksek dağlar ve ormanlık arazilerle çevrilidir. Özellikle kış aylarında büyük rağbet görmektedir. Bolu’nun diğer ilçelerine çok yakın olan bu havza ve su özel koruma altındadır.


Gazi Süleyman Paşa Cami

Gazi Süleyman Paşa Camii

Orhan Gazi’nin oğlu olan Süleyman Paşa, Bolu’yu en iyi şekilde yöneten ve geride birçok eser bırakan önemli bir Osmanlı büyüğüdür. Birçok hamam, kervansaray, medrese, mescit yaptıran Süleyman Paşa’nın en önemli eseri Gazi Süleyman Paşa Camii olarak gösterilmektedir.

Göynük’teki Cuma Mahallesi’nde yer alan bu cami, 1331 yılında yapımına başlanmış ve 1335 yılında bitirilmiştir. Fatih Sultan Mehmet döneminde ise yer yer restorasyonlar yapılmış olup günümüze kadar sapasağlam bir şekilde gelmeyi başarmıştır. Aynı zamanda Göynük ilçesinde bulunan 

Cami, tek şerefe, ahşap kubbe ve minareden oluşmaktadır. Bolu’ya gittiğiniz zaman, Bolu tarihi ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz mutlaka bu camiye uğramanız önerilmektedir.


Bolu Tarih Müzesi

Bolu Tarih Müzesi

Bolu’nun tamamını gezmeden önce Bolu Tarih Müzesi’ni gezmeniz önerilmektedir. Böylece Bolu’da yaşamış olan uygarlıkların, geride bıraktığı eser ve yapıları inceleyerek Bolu hakkında kısa bir ön bilgi edinmeniz mümkündür. 

Bolu Müzesi, Karamanlı Mahallesi’nde bulunmakta olup, içinde 16000’e yakın eser sergilenmektedir. Yapım aşaması 1975 yılında başlamış, 1981 yılında ise ziyarete açılmıştır. Rehber eşliğinde yapılan turlarda, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenen bölgelerden biridir. 

Giriş ücreti kişi başı ortalama 6 TL’dir. Müzenin yanı sıra yanında Görsel Sanatlar Galerisi yer almaktadır. 


Yukarı ve Aşağı Taşhan

Aşağı Taşhan

Farklı zamanlarda ve birbirine mesafeli konumda yapılmasına karşın, bir olarak anılmaktadır. Aşağı Taşhan zamanla yıpransa da restore edilmiş ve kafe- restoran olarak hizmete açılmıştır.

Yukarı Taşhan ise içinde kitap, sepet ve hediyelik ürünler satan küçük esnafların bulunduğu küçük bir pasaj niteliğindedir. Otel olarak restore edilmesi planlanmaktadır.


Bolu Günübirlik Gezilecek Yerler

Lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile Bolu, yılın dört mevsimi hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmekte olan bir şehirdir. Bolu merkezde olduğu kadar çevresinde de pek çok günübirlik gezilecek yer bulunmaktadır.  


Seben Kaya Evleri

Seben Kaya Evleri

Frigyalılar döneminden günümüze gelen tarihi alanlardan biri olan Seben Kaya Evleri şehrin önemli tarihi değerlerinden biridir. Seben Kaya Evleri, Bolu şehir merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 62 km’dir. 

Eski Türk filmlerine de konu olan bu evleri Bolu bölgesinde mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak Merkezi

Bolu’nun Gerede'de yer alan Esentepe Kayak Merkezi, şehir merkezine yaklaşık olarak 40 km mesafede yer almaktadır. Kartalkaya’ya alternatif olan bu nokta, 1300 metre yükseklikte olup, konaklamalı tatillerin yanı sıra günübirlik gezilerin de en çok tercih edilenleri arasında yer almaktadır. 


Sülüklü Göl

Sülüklü Göl

6 hektarlık bir alanı kaplayan Sülüklü Göl, 1703 senesinde yaşanan bir doğa olayı sonrası ortaya çıkmıştır. Tavşansuyu Deresi'ne düşen heyelan, aynı zamanda bu gölün de oluşmasına vesile olmuştur.

Yaklaşık 300 yıllık bir geçmişi olan bu göl; tabiri yerindeyse ''kampçıların saklı cenneti'' olarak ifade edilmektedir. Bolu ve Sakarya arasında bulunan bu göl, özellikle kampçılara ev sahipliği yapıyor. Doğa sporları için de oldukça elverişli olan göl, çevresinde pek bir işletme bulunmamasından dolayı tam bir doğa harikasıdır. Sülüklü Göl, normal şartlarda oldukça popüler olması gerekirken, hem yolunun oldukça sorunlu olması hem de çevresinde pek işletme bulunmaması nedeniyle genelde yoğun olmamasıyla bilinmektedir. Bölgede sizi yorabileceği söylenen iki durum mevcut. Bunlardan biri sivrisinekler diğeri ise gece uyurken hep bir ağızdan koro eşliğinde kurbağaların seslerine maruz kalma durumları. Ancak kampçılar için pek sorun edilen durumlar arasında da gösterilmemektedir. 

Sülüklü Gölü, özellikle kamp yapmayı düşünen ve tertemiz bir suya girmek isteyenler için Bolu'da gezilecek yerler arasında tercih edilebilecek oldukça özel bölgelerden biridir. 

Bolu'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Bolu dağ otelleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Seben Gölü

Seben Gölü

Seben Gölü, Bolu merkeze yaklaşık 40 dakika, Seben ilçesine ise 25 dakikalık mesafede yer almaktadır. Bu gölün yapımına ise 2006 senesinde başlanmıştır. 

Bölgenin en önemli özelliği, çevresinde bulunan birbirinden güzel mağaralara ve tarihi evlere sahip olmasıdır. Farklı bir mimariye sahip olan bu evler ''kaya evleri'' olarak adlandırılmaktadır. Gölcük ile de yaklaşık yarım saatlik mesafede olan Seben Gölü, turizm açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Büyük şehirlerde yaşayanların hem gürültüden hem de kirlilikten kaçıp doğayla iç içe güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabileceği nadide bölgelerden biridir. 

Seben Gölü'nün tam ortasında bulunan camiyi de ziyaret edebilirsiniz. Konumuyla dikkat çeken cami, mimari açıdan da oldukça farklı bir yapıya sahiptir. Bolu'daki gezilecek yerler listesi için son derece güzel bir bölge sizleri bekliyor.


Bolu'da gezilecek yerler

Doğa severler için adeta bir cennet olan Bolu, Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü başta olmak üzere büyüleyici tabiat parkları, kış aylarında tamamen dolan kaliteli kayak merkezleri, dünyaca ünlü yöresel lezzetleri ve binlerce yıllık tarihi hazineleriyle herkes için farklı bir güzelliğe sahip. El değmemiş doğal güzellikleri ile tüm dünyadan fotoğrafçılar ve kampçıları kendine çeken Bolu’yu hem rehberli doğa gezileri hem de tarihi ve kültür turlarıyla keşfe çıkabilirsiniz.

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz kentsel sit alanı olarak korunan Mudurnu ve Göynük, Osmanlı sarayına aşçı yetiştiren Mengen, etkileyici tarihi yapılarıyla ünlü Gerede ve yılkı atlarının koştuğu yaylalarıyla ilgi çeken Seben gibi turistik ilçelere sahip Bolu’da Pamukkale’de bir benzerini görebileceğiniz bembeyaz traverten terasları ve Kapadokya’nın simgelerinden olan kaya evlerini bile gezme şansınız var. Bolu’da mutlaka görmeniz gereken 60 yer yazımızı hazırlarken Instagram etiketlerinden faydalandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde bir sıralama yaptık.Tüm lokasyonları kolayca keşfetmeniz için konum linklerini de ekledik. 

1- Yedigöller Milli Parkı

yedigöller

Bolu'ya 42 kilometre uzaklıkta yer alan ve Türkiye'nin en sevilen doğal güzelliklerinden biri olan Yedigöller Milli Parkı, 1965 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alındı. 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası’na yayılan milli park, ismini de içerisinde bulunan Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl gibi büyüleyici 7 tane gölden alıyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz el değmemiş doğaları ve her mevsim sundukları büyüleyici manzaralarla sadece Türkiye'den değil, tüm dünyadan doğa severleri ve kampçıları kendine çeken bu gölleri iyi düzelmiş yürüyüş yollarıyla keşfe çıkabilirsiniz.

Meşe, kızılçam, akçaağaç, karaağaç ve göknar gibi o onlarca farklı ağaç, endemik bitki türleri ve vahşi yaşam zenginliğiyle Türkiye'nin en özel koruma alanlarından biri olan Yedigöller Milli Parkı, doğa geziler veya fotoğraf safarileri ile keşfedilmesi gereken yerler arasında. Yedigöller Milli Parkı içerisinde bungalov oteller, dağ köşkleri, donanımlı kamp ve karavan alanları da bulabilirsin. Bolu gezinizde büyüleyici şelaleler, küçük dereler ve birbirinden güzel gölleri gezerek yılın yorgunluğunu atmak için Yedigöller Milli Parkı’na mutlaka uğramanızı öneririz.

Konum Linki

“Girişler otomobil için 60 TL ama yayalar için 20 TL. Ayrıca dönüş saatinizi akşam dört sonrasına bırakırsanız yoğun sis ve bozuk yollar sebebiyle zorlanabilirsiniz.”

2- Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya

Bolu merkezine sadece 38 kilometre uzaklıkta yer alan ve toplu taşıma araçları veya kayak turları ile kolayca ulaşabileceğiniz Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’nin en sevilen kayak merkezlerinden biri. Aralık ve nisan ayları arasını kapsayan kış sezonunda Türkiye'nin yanı sıra dünyanın her yerinden kayak severleri misafir eden merkezde 5 tane kayak oteli, toplam uzunluğu 40 kilometreyi bulan 25 tane kayak pisti ve telesiyej gibi mekanik ekipmanlar bulabilirsiniz. Bolu’da kış aylarının değişmez adresi olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde her yaş grubu için kayak ve snowboard eğitimleri alabilir veya kayak ekipmanları da kiralayabilirsiniz.

Konum Linki

3- Mengen

Mengen

Bolu'nun zengin yöresel yemekleri ve aşçılarıyla ünlü ilçesi Mengen, gezinmeye değer pek çok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. 1400'lü yıllardan sonra saray mutfağına aşçı yetiştiren Mengen, günümüze kadar bu geleneğini korumuş ve ilçeden çıkan aşçılar dünya çapında üne sahip. Mengen sokakları, geleneksel Osmanlı ve Türk mutfaklarından lezzetli yemekler tadabileceğiniz restoranlarıyla hem turistleri hem de gastronomi meraklılarını kendine çekiyor.

Uzun tarihi boyunca Hititlerden Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı'ya uzanan pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Mengen; klasik Osmanlı konaklarıyla süslü sokakları, pek çok hikayeye konu olmuş Gelin Kayası, çevresi çam ormanlarıyla çevrili Şirinyazı Göleti, el değmemiş güzelliği ile Ağalar Gölü, yemyeşil Ağlar Yaylası, Akçakoca Yaylası ve Mamaklar Yaylası ile hem yaz aylarında serin havada doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyen hem de farklı lezzetler tatmak isteyenler için en ideal gezi alanı.

Konum Linki

"Mengen'e yolunuz düşerse şeker, ceviziçi, kuşbaşı et ve mantardan yapılan Mengen pilavını denemeden dönmeyin derim."

4- Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü

Bolu'nun başka bir ünlü doğal güzelliği de yılın her mevsimi görülmeye değer güzellikler sunan Abant Gölü ve Tabiat Parkı. Şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alan ve Abant Dağları eteklerinde yer alan bir krater gölü olan Abant Gölü, çevresini saran sarıçam, karaçam ve gürgen ağaçlarıyla doğa severlerin ülkemizde en çok ziyaret ettiği yerler arasında.

Yer altı suları ile beslendiği için her zaman tertemiz ve sağlıklı kalan sularıyla ünlü Abant Gölü, çevresini saran zengin bitki ve canlı çeşitliliğinin korunması amacıyla 1988 yılında tabiat parkı ilan edildi. Tüm dünyadan kampçıların ve fotoğrafçıların ilgisini çeken tabiat parkı, karabataklardan kaya kartallarına kadar yüzlerce vahşi hayvanıyla da harika fotoğraflar sunuyor.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı içerisinde balık restoranları, bungalov oteller, kamp alanları, piknik alanları ve doğa sporları merkezleri gibi pek çok olanak bulabilirsiniz. Yaz aylarında gölün çevresinde yapılan fayton gezileri, at safarileri ve olta balıkçılığı da çok sevilen aktiviteler arasında. Macera arıyorsunuz, Abant Gölü üzerinde profesyonellerle birlikte yamaç paraşütü de yapabilir ve benzersiz doğa manzaralarını kuş bakışı izleyebilirsiniz. Abant Gölü’nün huzurlu atmosferinde doğa ile baş başa yılın bütün yorgunluğunu atabilir veya her mevsim düzenlenen doğa yürüyüşleri ile bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Konum Linki

"Giriş ücreti kişi başı: 60 TL."

5- Gerede

Gerede

Bolu'nun hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ünlü ilçesi Gerede, şehir merkezine 52 kilometre uzaklıkta keyifli bir gezi deneyimi sunuyor. Deri üretimi ile ünlü ilçe, binlerce yıllık uzun tarihi boyunca Bitinya, Frigya, Lidya ve Perslerin yanı sıra Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlıların egemenliğinde de kalmış, bu nedenle pek çok önemli tarihi esere ev sahipliği yapıyor.

Çam ormanlarıyla sarılı yaylalarından dolayı yaz aylarının değişmez adreslerinden de olan Gerede’de bölgeye hakim yüksek bir tepeye inşa edilmiş etkileyici Keçi Kalesi, Bizans döneminden kalan çarpıcı bir mimari eser olan Kiliseli Tüccarlar Hanı, 1882 yılında inşa edilen Çalar Saat Kulesi ve muhteşem manzaralar sunan Asar Kalesi gibi birçok yeri gezme şansı bulacaksınız. Gerede merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte yer alan Arkut Dağı Kayak Merkezi ise 900 metrelik pisti ile kış aylarında kayak yapabileceğiniz ve kar manzaralarının fotoğrafları çekmek için gidebileceğiniz sevilen bir kış tatili merkezi.

Konum Linki

6- Mudurnu

Mudurnu

Bolu'ya 50 kilometre uzaklıkta yer alan turistik ilçe Mudurnu, sadece Bolu’nun değil Türkiye'nin de sevilen kültürel gezi noktalarından biri. Huzurlu atmosferiyle sakin şehir olarak bilinen Mudurnu, el değmemiş doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi hazineleri ile de insanları kendine çekiyor. Yüzlerce yıllık iyi korunmuş konaklar ve camilerle toplamda 173 tane tarihi yapısıyla tam bir açık olan müzesi olan Mudurnu sokakları, tarihi atmosferinden dolayı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındı.

1890 yapımı Mudurnu Saat Kulesi, Osman Bey Camii, Kanuni Sultan Süleyman Camii, 1374 yılında yapılan ve Türkiye'nin en eski camilerinden biri olan Yıldırım Beyazıt Camii gibi pek çok tarihi hazinesi bulunan Mudurnu'da bir heyelan set gölü olan ve bitki zenginliği ile ünlü Sülüklü Göl de en çok ziyaret edilen yerler arasında. Gastronomi meraklılarının yöresel lezzetleri içinde sıkça ziyaret ettiği Mudurnu'da 600 yıllık Ahilik geleneğinin etkilerini hala görebilirsiniz.

Konum Linki

7- Karacasu Kaplıcaları

Kaplıcalar

Bolu, büyüleyici doğal güzelliklerinin yanı sıra termal kaynaklarıyla da ünlü ve Türkiye’nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri. Şehrin en ünlü kaplıcalarından biri olan Karacasu Kaplıcası, 44 derece sıcaklıktaki renksiz ve kokusuz şifalı sularıyla tüm dünyadan şifa arayan veya termal sularla dinlenmek isteyen binlerce insanı misafir ediyor.

Karacasu ilçesinde pek çok şifalı kaplıca ve termal tesis turistlere hizmet veriyor ayrıca bölge, yemyeşil doğası ve oksijen seviyesi yüksek havasından dolayı da önemli bir sağlık turizmi merkezi haline gelmiş durumda. Karacasu Kaplıcaları’nda romatizmal rahatsızlıklardan sindirim sorunlarına, kadın hastalıklarından böbrek rahatsızlıklarına kadar pek çok tedaviye yardımcı olunuyor. Banyo suyu ve içme kuru olarak kullanılabilen şifaları sular için her mevsim kaplıcaları ziyaret edebilir, Bolu’ya sadece 5 kilometre uzaklıkta Karacasu’ya toplu taşıma araçları, minibüsler veya taksilerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

8- Seben

Seben

Bolu merkezine 56 kilometre uzaklıkta bulunan Seben ilçesi; dünyaca ünlü kaya evleri, yılkı atlarının koştuğu yemyeşil yaylaları ve bölgeye özgü çiçeklerle süslü doğa koruma alanlarıyla Bolu'da günlük geziler için tercih edilen yerlerden biri. Seben ilçesi, kış aylarında çok hareketli olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nin yanı sıra bölgenin en ünlü kaplıcalarından biri olan Pavlu Kaplıcaları ve dünyada çok az yerde görebileceğiniz taşlaşmış ağaç gövdelerinden oluşan fosil ormanına da ev sahipliği yapıyor. Her mevsim fotoğrafçıların ziyaret ettiği Seben Gölü için de ziyaret edilen ilçeyi rehberli turlarla da gezebilirsiniz.

Konum Linki

9- Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı

Türkiye'nin en bilinen tabiat parklarından ve doğaya kaçış alanlarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı, Bolu merkezine sadece 13 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yapay olarak tasarlanmış bir set gölü olan ve deniz seviyesinden 1217 metre yükseklikte bulunan Gölcük Gölü'nün etrafını saran tabiat parkı, kayın ve gürgen gibi onlarca çeşit ağacıyla muhteşem doğa manzaralarına sahip. Ahşap tasarımlı konuk evleri, kır bahçeleri, bungalov oteller, kamp alanları ve restoran gibi olanaklar bulabileceğiniz Gölcük Tabiat Parkı'nın çevresini saran yürüyüş parkurları ise tüm ülkeden doğa yürüyüşçülerinin ilgisini çekiyor.

Oldukça küçük olan Gölcük Gölü’nün çevresinde bisiklet turlarına çıkabilir, gölde kano gezileri ve balık avlama etkinliklerine katılabilirsiniz. Yılın her mevsimi fotoğraf safarilerinin düzenlendiği Gölcük Tabiat Parkı, özellikle kış aylarında sunduğu bembeyaz manzaralarıyla turizm dergilerinin kapaklarını süslüyor.

Konum Linki

"Giriş ücreti 60 TL. Dilerseniz parkı turlamak için golf arabası da kiralayabilirsiniz."

10- Dörtdivan

Dörtdivan

Bolu’ya 42 kilometre uzaklıktaki küçük Dörtdivan ilçesi, hem yüzlerce yıllık tarihi mekanları hem de Kartalkaya Kayak Merkezi için ziyaret ediliyor. İlçe merkezine sadece 29 kilometre uzaklıkta yer alan ve Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nin yanı sıra dini ve tarihi öneme sahip Kırklar Türbesi, Himmet Dede Türbesi, etkileyici bir Osmanlı dönemi yapısı olan Köroğlu Konağı, geleneksel Dörtdivan evlerine de ev sahipliği yapan Dörtdivan’da kayak yaptıktan sonra tarihi güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

11- Kıbrıscık

Kıbrıscık

Bolu merkezine 65 kilometre uzaklıkta yer alan Kıbrıscık ilçesi, muhteşem Köroğlu Dağları manzaraları ve Yazıca Yaylası gibi ünlü yaylalarıyla özellikle yaz aylarında Türkiye'nin her yerinden gelen tatilciler tarafından ziyaret ediliyor. İlçe, aynı zamanda lezzetli pirinçleri ile yapılan yöresel yemekleri ile gastronomi meraklılarının da ilgisini çekiyor.

Kıbrıscık ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl Milli Parkı içerisindeki turistik tesisler, bungalov ve doğa otelleri ise yılın her mevsimi doğa tatilleri için tercih edilen yerler arasında. Belen, Karaköy, Kökez, Bölücekkaya, Deveören ve Karadoğan gibi yemyeşil yaylalarıyla yayla turizmi konusunda oldukça gelişen Kıbrıscık’ta yaz aylarında düzenlenen yayla şenliklerine katılarak da eğlenebilirsiniz.

Konum Linki

12- Sülüklü Göl Tabiat Parkı

Sülüklügöl

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Tavşansuyu Köyü sınırları içerisinde yer alan bir heyelan set gölü olan Sülüklü Göl’ün çevresi koruma altına alınarak 2011 yılında tabiat parkı ilan edildi. 809 hektarlık bir alanı kapsayan gölün büyüleyici manzaraları eşliğinde rehberli doğa yürüyüşleri, bisiklet gezileri, fotoğraf safarileri ve kamp yapabileceğiniz tabiat parkında deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte tertemiz havada yenilenebilirsiniz.

Endemik bitki türleri ve vahşi yaşam zenginliği ile de bilinen Sülüklü Göl Tabiat Parkı, aynı zamanda göldeki sazan, alabalık, gümüş ve mercan balıklarının bolluğundan dolayı çok sevilen bir balıkçılık alanı. İstanbul, Bursa ve Bolu gibi pek çok büyük şehirden günübirlik turların düzenlendiği tabiat parkında özellikle ilkbahar ve sonbaharda yeşilin her tonunu görebilir; balık avlama turlarına katılabilir, 13 yürüyüş parkurunda gölü gezebilir ve donanımlı kamp alanlarında çadırınızı kurarak keyifli günler geçirebilirsiniz.

Konum Linki

"Kamp yapmak isteyenler için birebir olsa da varmanıza 8 metre kala oldukça taşlı, çakıllı ve çamurlu bir yola gireceksiniz. Aracıyla gidecek olanların dikkat etmesini öneririz."

13- Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri

Dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz doğa harikalarından biri olan Akkaya travertenleri, Bolu’ya sadece 10 kilometre uzaklıkta Mudurnu yolu üzerinde yer alıyor. Büyüleyici manzarasıyla her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Akkaya Travertenleri, 250 metre uzunluğundaki bembeyaz traverten teraslarıyla sizi Pamukkale'de hissettirecek. Her mevsim sevilen bir gezi alanı olan Akkaya travertenlerinin göletlerinde yaz aylarında yüzebilir, seyir teraslarından harika fotoğraflar çekebilir veya kır bahçelerinde yöresel yemekler eşliğinde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

"Giriş araç başı: 60 TL. Kişi başı: 20 TL. Ayak çeşmesine ayaklarınızı ücretsiz sokabilirsiniz. Kadınlar için ayrı bir alan bulunuyor. Çeşmeden akan sodalı suyu ücretsiz içme şansınız da bulunuyor."

14- Bolu Dağı

Bolu Dağı

Düzce Ovası ile Bolu Ovası’nı birbirinden ayıran 1577 metre yükseklikteki Bolu Dağı, şehrin hem doğa sporları cenneti hem de sevilen gezi alanlarından biri. Dağ eteklerine kurulan mangal evleri, dağ köşkleri ve bungalov otelleri, her mevsim tatilciler tarafından ilgi görüyor. Onlarca çeşit ağaç ve vahşi yaşam zenginliğiyle ülkemizin en özel yerlerinden biri olan Bolu Dağı'nda kampçılık, kaya tırmanma, trekking veya dağcılık gibi onlarca spor yapabilir, rehberli doğa yürüyüşleriyle oksijen seviyesi yüksek havada yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

15- Çubuk Gölü

Çubuk Gölü

Bolu’nun Göynük ilçesine 11 kilometre uzaklıkta yer alan ve etrafı el değmemiş çam ormanlarıyla çevrili Çubuk Gölü, 15 hektar gibi bir büyük bir alanı kapsıyor. 13 metre derinliğindeki göl, lezzetli sazan ve alabalıklarıyla ünlü olduğu için çevresinde balık çiftlikleri, restoranlar ve kır bahçeleri hizmet veriyor.

İyi düzenlenmiş yürüyüş yollarıyla çevresini gezebileceğiniz Çubuk Gölü’nde film çekimleri için inşa edilen şirin yel değirmenlerinde de harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında Çubuk Gölü'nde tekne ve sandallarla balık avlama turlara katılabilir veya iskelelere kurulmuş masalarda taze balıklar ve Bolu’nun yöresel mezelerini tadarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

16- Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Sünnet Gölü

Doğaya uyumlu tasarlanmış konaklama tesisleri ile eko turizm alanında gelişmiş yerlerden biri olan ve Göynük ilçesine 22 kilometre uzaklıkta yer alan Sünnet Gölü Tabiat Parkı, 18 hektar yeşil alanı kapsıyor. Erenler Tepesi ile Korudağ arasında gizlenen tabiat parkı; masmavi Sünnet Gölü’nün çevresini saran yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve güzel fotoğraflar çekebileceğiniz ahşap seyir terasları ile çok popüler.

Çam ormanları arasında doğaya uyumlu tasarlanmış bungalov otelleri, kır bahçeleri ve mesire alanlarıyla doğanın huzurunun tadını çıkarmak için Bolu’da ilk uğramanız gereken yerlerden biri olan Sünnet Gölü Tabiat Parkı’nda yaz aylarında kano gezilerine de katılabilirsiniz.

Konum Linki

"Giriş ücreti kişi başı: 40 TL. Göl etrafında yürümek isterseniz ne yazık ki göl çevresinde patikalar bulunmuyor."

17- Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl

Bolu merkezine 62 kilometre uzaklıktaki Kıbrısçık ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl Tabiat Parkı, 35 hektar büyüklüğünde yeşil alanı kapsıyor ve 1. derece sit alanı olarak korunuyor. 1976 yılında A tipi mesire alanı, 2011 yılında ise tabiat parkı ilan edilen Karagöl Tabiat Parkı, Bolu'nun önemli doğa cennetleri arasında.

Uludağ göknarı, Abant çiğdemi ve Arap sümbülü gibi onlarca endemik bitki türüne ev sahipliği yapan tabiat parkının karaçam ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurları da her mevsim temiz havada spor yapmak için ideal. Kamp yapmak ve balık avlama turlarına katılmak için de ziyaret edebileceğiniz Karagöl Tabiat Parkı, en sıcak yaz aylarında bile serin kalan havasıyla bisiklet turlarının da değişmez adreslerinden biri.

Konum Linki

"Göl kenarında çocuk parkı bulunuyor. Küçük araç başı: 90 TL. Evcil hayvan dostu."

18- Seben Gölü

Seben Gölü

Bolu merkezine 32 kilometre, Seben ilçesinde ise 20 kilometre uzaklıkta yer alan yapay bir göl olan Seben Gölü, 2006 yılında tamamlandı. 8,5 kilometre uzunluğa ve 8 metre derinliğe sahip olan Seben Gölü, Abant Gölü'nün 4 katından fazla büyüklüğüyle kısa sürede Bolu’nun sevilen rekreasyon alanlarından biri haline geldi.

Ülkemizin en büyük yapay göllerinden biri olan Seben Gölü’nün çevresi onlarca çeşit ağaçla süslü mesire alanlarıyla sadece Bolu’dan değil, tüm Türkiye’den doğa severleri misafir ediyor. Yaz aylarında kano ve bot turlarının yanı sıra balık avlama etkinliklerini de düzenlendiği gölün çevresinde sıralanan yöreye özgü ahşap mimarili konaklama tesisleri de doğa tatilleri için ideal. Özellikle gün batımında muhteşem manzaralara şahit olabileceğiniz Seben Gölü'ne Bolu’dan günübirlik bir gezi yaparak, Türkiye'nin en büyük yapay göllerinden birini yakından görebilir ve çam ormanları arasında yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

19- Sarot Kaplıcaları

Sarot

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Karacasu Mandıra mevkiinde yer alan Sarot Termal Vadisi, onlarca kaliteli termal otel ve kaplıcaları ile Türkiye'nin sağlık turizmi bakımından en gelişmiş yerlerinden biri. Hem doğal güzelliği hem de şifalı termal sularından dolayı yüzlerce yıldır ziyaret edilen Sarot Kaplıcaları’nın sağlık tesislerinde uzman terapistlerden masaj hizmetleri alabilir, kaplıca havuzlarında şifa bulabilir veya tertemiz havasında çam ormanları arasında doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Apart dairelerden bungalov otellere kadar her zevke uygun konaklama tesisi bulabileceğiniz bölgede yılın her mevsimi şifalı sularda yorgunluk atmanız mümkün.

Konum Linki

20- Bolu Göynük

Göynük

Bolu merkezine 114 kilometre uzaklıkta yer alan tarihi Göynük ilçesi, M.Ö. 8. yüzyıl Bitinya Krallığı’na kadar uzanan zengin tarihi ile Bolu'da düzenlenen tarihi ve kültür gezilerinin popüler adreslerinden biri. İlçe merkezindeki Osmanlı dönemi atmosferini koruyan konaklardan dolayı kentsel sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Göynük, doğal güzellikleriyle de Bolu’nun sık ziyaret edilen turistik ilçelerinden biri.

Sünnet Gölü ve Çubuk Gölü’ne ev sahipliği yapan ilçe, aynı zamanda bölgeye hakim bir tepede yükselen ve 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönem eserlerinden olan Göynük Zafer Kulesi ile de ünlü. Dağ yamaçlarına yayılmış yüzlerce yıllık Osmanlı evleri ile tam bir açık hava müzesi olan Göynük, Bolu'nun önemli tarihi hazinelerinden olan Akşemseddin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camii, Tabak Dede ve Ömer Sıkkın türbeleri için de ziyaret ediliyor.

Konum Linki

21- At Yaylası

At Yaylası

Yemyeşil yaylaları ile Türkiye'nin önemli yayla turizmi cennetlerinden Bolu'nun en sevilen yaylalarından biri ve Anadolu’ya özgü yılkı atları ile ünlü olan At Yaylası, ismini de bu büyüleyici atlardan alıyor. Bolu'ya 10 kilometre uzaklıkta yer alan yayla, kolayca ulaşabilecek bir konumda yer aldığı için yaz aylarında hem Bolu halkı hem de turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Deniz seviyesinden 1250 metre yükseklikte yer alan ve 7 tane yayladan oluşan At Yaylası, yüzlerce yıl boyunca Osmanlı sarayına at yetiştirmek için kullanıldı ve günümüzde de bölgede at yetiştiriciliği hala çok yaygın. Yılkı atlarının fotoğraflarını çekmek isteyenler için fotoğraf safarilerinin düzenlendiği yayla, meyve ve kiraz bahçeleri arasında uzanan yürüyüş yollarıyla da çok ilgi görüyor.

Endemik bitki türleri bakımından da çok zengin olan At Yaylası, bahar aylarında göçmen kuşlarıyla ise bambaşka bir manzara sunuyor. Kiraz bayramları ve yayla şenlikleri ile eğlenebileceğiniz yayla, tertemiz suları ve pek çok rahatsızlığa iyi gelen mayasız yoğurtlarıyla da Türkiye'nin keşfedilmesi gereken gizli cennetlerinden biri.

Konum Linki

"Burayı ziyaret edecekseniz doğa harikası bir yayla olduğu için tesis beklemeyin derim. Yanınızda kendi yiyeceğinizi ve içeceğinizi götürün."

22- Esentepe Kayak Merkezi

Kayak

Bolu'nun Gerede ilçesinde yer alan ve Kartalkaya Kayak Merkezi ile birlikte şehrin en önemli ikinci kayak merkezi olan Esentepe Kayak Merkezi, Arkut Dağı eteklerinde kurumuş kayak otelleri ve 1,5 kilometreden 5 kilometreye kadar uzanan etkileyici pistleri ile yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Pislerinin eğimi düşük olduğu için kayak sporuna yeni başlayanlar veya çocuklar için ideal olan Esentepe Kayak Merkezi, bahar aylarında ise doğa yürüyüşleri ve piknikler için tercih ediliyor. Çam ormanları arasında kayak ve snowboard yapmak, kar üstünde kurulan mangallarda sucuk ekmek tatmak ve harika kar fotoğrafları çekmek için kayak merkezine mutlaka uğramalısınız. Bolu-Ankara karayolu üzerinde yer alan Esentepe Kayak Merkezi’ne Bolu'dan her saat hareket eden otobüsler, kayak turları veya özel aracınızla kolaylıkla ulaşılabilir.

Konum Linki

23- Keçi Kalesi

Bolu'nun Gerede ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Keçi Kalesi, bölgede pek çok tarihi yapısı olan Bitinya Krallığı’nın başka bir etkileyici mimari eseri. Arkut Dağı eteklerinde bölgeye hakim bir konumda inşa edilen etkileyici kale, uzun yıllar savaştan hayvanları ile kaçan halk tarafından sığınak olarak kullanılmış. Yiyecek sıkıntısı yaşayan halk keçilerin boynuzlarına mum bağlayarak düşmanı korkutmuş ve kale de Keçi Kalesi olarak anılmaya başlamış. Rehberli tarih ve kültür gezileri ile keşfe çıkabileceğiniz Keçi Kalesi’nde iç bölümleri gezebilir ve surlarından panoramik doğa manzaraları izleyebilirsiniz.

Konum Linki

"Kalenin tepesine çıkmak isteyenlerin kondisyon konusunda sorunları yoksa çıkmalarını tavsiye ederim çok yüksek, kayalık ve en az 3 kişilik gruplar halinde tırmanışa müsait. Kaleden iniş dahi yaklaşık 40 dk sürüyor."

24- Esentepe Mesire Alanı

Esentepe Mesire Alanı

Hem Bolu halkının hem de çevre şehirlerden gelen tatilcilerin hafta sonu gezileri için en sık ziyaret edilen yerlerden biri olan Esentepe Mesire Alanı, deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikteki yer aldığı için serin havası ile yaz aylarında çok ilgi görüyor.

Arkut Dağı eteklerinde yer alan ve Esentepe Kayak Merkezi’nin yanı başında bulunan mesire alanı; çam ormanları ile çevrili yürüyüş yolları, mesire alanları, çocuk oyun parkları, mangal ve piknik alanları, ahşap köprüleri, ördek ve kazların süslediği güzel göletleri ile çocuklarınızla eğlenmek için Bolu’da ilk uğramanız gereken yerler arasında. Esentepe Mesire Alanı’nın başka bir ilginç özelliği ise 17 Temmuz 1934 yılında bölgeyi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ün buraya Esentepe İsmini vermiş olması. Bolu’da her saat bulabileceğiniz Gerede minibüsler ile mesire alanına kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

25- Mudurnu Evleri

Mudurnu Evleri

Sadece Bolu'da değil, Türkiye genelinde düzenlenen kültür gezilerinin önemli adreslerinden biri olan ve tarihi değerinden dolayı kentsel sit alanı olarak korunan Mudurnu evleri, geleneksel Türk Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken yapılar.

İlçe merkezinde yer alan 173 tane etkileyici mimari eser arasında konaklar, camiler ve hamamlar yer alıyor. 2 veya 3 katlı olarak inşa edilmiş, cumbalı ve ahşap süslemeleri ile etkileyici mimari yapılar olan konaklarla süslü Mudurnu sokakları, açık hava müzesi olarak gezilebilecek kadar güzel. Bazıları müzeye çevrilen tarihi Osmanlı evlerinin iç odalarını gezebilir ve Osmanlı dönemi mobilyaları ile süslenmiş odalarda tarihte unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz. Kış aylarında kar yağdığında da harika fotoğraflar çekebileceğiniz Mudurnu evlerini görmeden Bolu gezinizi bitirmemelisiniz.

Konum Linki

26- Sarıalan Yaylası

Sarıalan Yaylası

Kartalkaya Kayak Merkezi yolu üzerinde, Bolu merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Sarıalan Yaylası, ismini yaylayı saran sarı kır çiçeklerinden alıyor. Türkiye'nin yayla turizmi konusunda en popüler yerlerinden olan ve ahşap yayla evleri ile fotoğraf safarilerinin önemli adreslerinden biri haline gelen Sarıalan Yaylası; sapsarı çiçekleri ile süslü yürüyüş yolları, minik dereleri ve çam ormanları arasındaki bungalov evleri ile doğa ile iç içe tatil yapmak veya günübirlik bir geziye katılmak için ideal bir yer. İstanbul'a sadece 2,5 saat uzaklıkta yer aldığı için yaz aylarında doğa severler tarafından sıkça ziyaret edilen Sarıalan Yaylası, doğa tatillerinin yanı sıra balayı tatiller için de tercih ediliyor.

Konum Linki

"Ne yazık ki novigasyonda bilgiler yanlış girildiği için Saraycık Yaylası Gölü yazarsanız doğru adrese ulaşabilirsiniz. Bizim linkimizde de öyle yer alıyor."

27- Aladağ Göleti

Aladağ Gölü

Bolu merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve Aladağ yaylalarıyla çevrili Aladağ Göleti, hem su sporları yapmak hem de doğa yürüyüşü, balıkçılık ve kampçılık gibi aktiviteleri için Bolu'da en çok tercih edilen yerler arasında. 8 hektar gibi geniş bir alanı kapsayan gölet; bakir doğası, çam ormanlarıyla süslü yürüyüş yolları, ahşap evleri ve zengin balık çeşitliliği ile yılın her mevsimi ziyaret ediliyor. Sıcak yaz günlerinde kano, sandal ve tekne turları ile gezebileceğiniz veya olta balıkçılığı yaparak huzurlu bir gün geçirebileceğiniz Aladağ Göleti, yayla turizmi konusunda da oldukça gelişmiş durumda. Bölgede konaklama tesislerinin yanı sıra izcilik kampları, spor sahaları, mesire alanları ve kır kahveleri de bulabilirsiniz.

Konum Linki

28- Göksu Tabiat Parkı

Göksu Tabiat Parkı

Bolu merkezine sadece 17 kilometre gibi oldukça yakın bir konumda yer alan ve toplu taşıma araçları veya minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz Göksu Tabiat Parkı, 2011 yılında tabiat parkı ilan edilerek halka açıldı. Kamp alanları ile çevrili Aladağ Göleti çevresini saran park, Bolu’nun doğa sporları cenneti konumunda.

Yayla gezileri, bisiklet turları, dağcılık, kano gezileri, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği gibi onlarca aktivitesi ile her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Göksu Tabiat Parkı'nın kuş gözetleme kulelerinde harika fotoğraflar çekebilir, orman köşkleri ve birbirinden ilginç mağaralar arasında gezebilir hatta küçük kayak pistinde kış aylarında kayak bile yapabilirsiniz.

Konum Linki

"Araçla giriş 40 TL."

29- Göynük Evleri

Göynük Evleri

Bolu'da tarihi Mudurnu evleri ile birlikte fotoğraf safarilerinin değişmez adreslerinden biri olan Göynük evleri, görülmeye değer mimari yapılar ve kentsel sit alanı olarak korunuyorlar. 20. yüzyılın başlarına inşa edilen 135 tane klasik Osmanlı konağına ev sahipliği yapan Göynük’te her biri özenle restore edilmiş ve dağ eteklerine yayılmış tarihi evleri ziyaret edebilirsiniz. Etkileyici Osmanlı motifleri ve ahşap süslemeli dış mimarileri ile dikkat çeken tarihi konakların geleneksel dekorasyonlu iç bölümleri de gezebilirsiniz. Hem harika fotoğraflar çekmek hem de dönemin yaşam tarzını incelemek için Göynük evlerini ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

30- Kızık Yaylası

Kızık Yaylası

300'den fazla yaylası ile Türkiye'nin yayla turizmi cenneti olan Bolu’da görülmeye değer yaylalardan bir diğeri de şehir merkezine sadece 25 kilometre uzaklıkta, Seben ilçesi yolu üzerinde yer alan Kızık Yaylası. Çivi kullanılmadan kenetleme ve birbirine geçme yöntemi ile inşa edilmiş birbirinden ilginç yayla evleri ile ünlü olan Kızık Yaylası; huzurlu atmosferi, en sıcak yaz aylarında bile serin kalan havası ve tadabileceğiniz birbirinden güzel yöresel yayla yemekleriyle en çok ziyaret edilen Bolu yaylalarından biri. Mimari meraklıları, doğa severler ve fotoğrafların Bolu gezilerinde Kızık Yaylası’na mutlaka uğramasını öneririz.

Konum Linki

31- Seben Kaya Evleri     

Seben Kaya Evleri

Kapadokya’da görmeye alışığımız etkileyici kaya evlerinin benzerlerini, Bolu’ya 54 kilometre uzaklıktaki Seben ilçesinde de gezebilirsiniz. İlçe merkezinin yanı sıra Alpagut, Çeltikdere ve Solaklar gibi çeşitli köylerinde yer alan büyüleyici kaya evleri, erken Hristiyanlık döneminde inşa edilmiş ve Bizans dönemine kadar kullanılmış. Devasa kayalara oyularak yaşam alanı ve sığınak olarak kullanılan etkileyici kaya evlerinin bazıları günümüzde butik otel olarak da hizmet veriyor. Eşsiz taş mimariler ve otantik dekorasyonlar arasında konaklayabileceğiniz binlerce yıllık kaya evlerini rehberli turlarla da gezerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

"Çocuklar için oyun alanı mevcut ama yollar son derece virajlı. Dayanıklı bir araçla yola çıkmanızı öneririz."

32- Göynük Zafer Kulesi

Göynük Zafer Kulesi

Bolu'ya 114 kilometre uzaklıktaki Göynük ilçesinde yer alan ve şehrin simgelerinden biri haline gelen Göynük Zafer Kulesi, 1922 yılında Sakarya Meydan Muharebesi sonra yaptırılmış görkemli bir anıt olarak ilgi görüyor. Kule, altıgen külahla örülü ve 3 katlı olarak bölgeye hakim yüksek bir tepeye inşa edilmiş. Zafer Kulesi’nin zirvesine çıkarak Göynük’ün tarihi evleri ve doğal güzelliklerinin benzersiz fotoğraflarını çekebilir hem de bu etkileyici kulenin mimari özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

"Kale civarında araç park yeri yok, aracınızı aşağıya bırakıp merdiven çıkmanız gerekiyor."

33- Akşemseddin Türbesi

Akşemseddin Türbesi

Bolu'un en çok ziyaret edilen tarihi mekanlarından biri de Fatih Sultan Mehmet'in akıl hocası olan ve 1459 yılında vefat eden Akşemseddin’in türbesi. Göynük ilçesi merkezinde Cuma Mahallesi’ndeki Gazi Süleyman Paşa Camii'nin avlusunda yer alan Akşemseddin Türbesi, özellikle bayramlar ve kutsal günlerde tamamen doluyor. 1464 yılında Fatih Sultan Mehmet'in emriyle yaptırılan ve klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan, altıgen planlı ve kesme taşından inşa edilmiş türbenin ceviz ağacından yapılan ve ahşap işçiliği dikkat çeken sandukası da görülmeye değer güzellikte. Göynük ilçesi gezerken hem tarihi Gazi Süleyman Paşa Camii'ni hem de Akşemseddin Türbesi’ni birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

34- Yeniçağa Gölü

Yeniçağa Gölü

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde bulunan tektonik bir göl olan Yeniçağa Gölü, deniz seviyesinden 989 metre yükseklikteki tertemiz havası ve büyüleyici güzelliğiyle Bolu'nun gizli cennetlerinden biri. Kuzey Anadolu fay hattının etkisi ile oluşan 2,4 km2 genişliğindeki göl, aynı zamanda ev sahipliği yaptığı kuş çeşitliliği ile de biliniyor. Yeniçağa Gölü’nde gezerken balık kartallarından şah kartalı ve balıkçıllara kadar pek çok kuş türünü yakından görebilirsiniz.

Kuş gözlem kulelerinde özellikle göç döneminde harika fotoğraflar çekebileceğinizi Yeniçağa Gölü’de zengin balık çeşitliliğinden dolayı olta balıkçılığı ve tekneyle balık avcılığı turları da düzenleniyor. Yaz aylarında yelken, kano ve uçurtma sörfü gibi pek çok su sporu ile de eğlenebileceğiniz Yeniçağa Gölü, Bolu'nun her zaman sakin ve huzurlu olan doğa cennetlerinden biri.

Konum Linki

35- Ayıkayası Tabiat Parkı

Tabiat parkları ile ünlü Bolu’da keyifle gezebileceğiniz ve onlarca çeşit doğa sporu yapabileceğiniz başka bir yeşil alan da 2248 hektar alana sahip ve 2014 yılında tabiat parkı lan edilerek koruma altına alınan Ayıkayası Tabiat Parkı. Her yıl 100.000’e yakın kişinin ziyaret ettiği tabiat parkı, zengin bitki çeşitliliği çeşidi ve onlarca çeşit vahşi hayvanı ile popüler doğa gezi alanlarından biri.

Kayın ormanı, sarıçam ormanı, göknar ormanı ve çam ormanı gibi pek çok farklı orman türü arasında uzanan iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve mesire alanlarının bulunan parkta her mevsim temiz havada yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Kır bahçesi, büfe, mescit ve lavabo gibi olanaklar bulabileceğiniz tabiat parkı, donanımlı kamp alanlarıyla da çok ilgi görüyor.

Konum Linki

"Piknik için gidenler çok masa ve oturma alanı olmadığını bilerek gitmeli, giriş ücreti 80 TL."

36- Gazi Süleyman Paşa Camii

Gazi Süleyman Paşa Camii

Avlusunda Fatih Sultan Mehmet'in akıl hocası Akşemseddin’in türbesinin de bulunduğu Gazi Süleyman Paşa Camii, Bolu'nun en bilinen tarihi camilerinden biri. 1331 ile 1335 yılları arasında tek şerefeli, tek minareli, tek kubbeli olarak inşa edilen ve Göynük ilçesi merkezinde Akşemseddin Caddesi üzerinde yer alan cami, bahçesindeki asırlık çınarlarıyla harika bir manzara sunuyor. Dini bayramlarda yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Gazi Süleyman Paşa Camii ve Akşemseddin Türbesi, klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görmek ve çınar ağaçları altında biraz dinlenmek için ziyaret edilmeye değer yerler arasında.

Konum Linki

37- Gölköy Barajı Gölü

Gölköy Barajı

Bolu merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Gölköy Baraj Gölü, şehir merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz rekreasyon alanlarından biri. Çevredeki tarlaları sulamak amacıyla inşa edilen ve 5 hektar gibi büyük bir alanı kapsayan Gölköy Baraj Gölü, çam ormanlarıyla çevrili mesire alanlarıyla özellikle hafta sonları Bolu halkı ve turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Bolu’da her saat bulabileceğini toplu taşıma araçları ve minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz Gölköy Baraj Gölü’nde zengin balık çeşitliliğinden dolayı tekne ve sandallarla düzenlenen balık avlama turlarına da katılarak güzel zaman geçirebilirsiniz. Mesire alanları, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları ile yaz aylarında piknik yapmak isteyen ailelerle dolan gölde sıcak yaz günlerinde yüzebilir veya olta balıkçılığı yaparak huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

38- Fosil Ormanı

Fosil Oranı

Bolu'nun Seben ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin ilk fosil ormanı olan Seben Fosil Ormanı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girme adayı doğa harikalarımızdan biri. Seben ilçesine 16 kilometre uzaklıkta, Hoçaş Köyü sınırlarında yer alan bu benzersiz orman, 2005 yılından beri 1. derece doğal sit alanı olarak korunuyor. Taşlaşmış ağaç gövdeleri ile etkileyici bir manzara sunan Seben Fosil Ormanı, eko turizm açısından da Bolu’nun ilgi çeken noktalarından biri. Erozyon sonucu ortaya çıkan 20’ye yakın fosil ağaç, özel çitlerle korunuyor. Türkiye'de başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz fosil ormanına Bolu gezinde mutlaka uğramanızı öneririz.

Konum Linki

39- Pavlu Kaplıcaları

Pavlu Kaplıcaları

Seben Kesenözü Kaplıcaları olarak da bilinen Pavlu Kaplıcaları, Seben ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Kesenözü Köyü’nde yer alıyor. Kaynağından 78 derece ile çıkan ve soğutularak kullanılan termal sular, solunum ve dolaşım yolu rahatsızlıklarında eklem ve kas sorunlarına kadar pek çok hastalığın tedavisi amacıyla kullanılıyor. Bölgede pek çok termal otel ve sağlık tesisi de şifa arayan misafirlere hizmet veriyor. Bolu'nun en ilgi gören termal tesislerine ev sahipliği yapan Pavlu Kaplıcaları’na uğrayarak hem şifalı kaynak sularla tedavi olabilir hem de temiz havadan yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

40- Bolu Taşhan

Bolu merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Büyükcami Mahallesi'nde bulunan Taşhan, Osmanlı döneminden kalan en etkileyici biri mimari eserlerden biri olarak ziyaretçilerini büyülüyor. 1750 yılında Yıldırım Beyazıt Camii'nin hemen yanında inşa edilen ve klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen 2 katlı Taşhan’ın içerisinde 30 tane dükkan ve açık bir avlu bulunuyor. Günümüzde de hediyelik eşya dükkanları ve el sanatı atölyeleri ile Bolu’nun önemli alışveriş noktalarından biri olmayı sürdüren Taşhan’ı ziyaret ederek hem kesme taşlarla inşa edilmiş mimari güzelliği inceleyebilir ve Eskici Baba Türbesi’ni ziyaret edebilir hem de geleneksel Osmanlı ve Türk el sanatları ürünleri satın alabilirsiniz.

Konum Linki

41- Gerede Asar Kalesi

Gerede ilçesinin 20 kilometre doğusunda, bölgeye hakim bir tepede inşa edilmiş olan Gerede Asar Kalesi, Bolu tarih gezileriyle keşfedebileceğiniz tarihi yapılardan biri. Bizans döneminde inşa edildiği düşünülen ve bir dönemler yanındaki dereye bir geçitle bağlanan tarihi kale, günümüzde kadar sağlam kalmış devasa sularıyla hala oldukça etkileyici görünüyor. İçinde ve çevresinde Bizans dönemi seramik örneklerini de görebileceğiniz Asar Kalesi'nde hem tarihi bir gezi yapabilir hem de harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

42- Bolu Kent Müzesi

Bolu’nun tarihi ve kültürünü keşfetmek için gidebileceğiniz en güzel yer olan Bolu Kent Müzesi, şehrin tarihini anlatan binlerce çeşit eşya, belge, fotoğraf, kartpostal ve dijital yayınıyla çok zengin koleksiyonlara sahip. Bolu ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilen arkeolojik eserlerin ve tarihi objelerin de sergilendiği Bolu Kent Müzesi, 500 metrekarelik bir alanda 2018 yılında ziyarete açıldı. Kültür Mahallesi’nde Karayolu Caddesi üzerinde yer alan müzeyi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

"Müzekart geçerli."

43- Bolu Yıldırım Beyazıt Camii

Bolu Beyazıt Camii

Bolu merkezinde Büyükcami Mahallesi'nde yer alan ve Yıldırım Beyazıt tarafından 1382 yılında yaptırılan Yıldırım Beyazıt Camii, Büyük Camii olarak da biliniyor. Hem Bolu'nun simgelerinden hem de en eski tarihi yapılarından biri olarak görülmeye değer caminin yanında bir medrese ve kütüphane bölümü de var. İlk olarak ahşap olarak inşa edilen Bolu Yıldırım Beyazıt Camii, 1800’lü yıllarda bir yangından zarar görmüş ve 1899 yılında aslına uygun olarak yeniden kesme taşlarla inşa edilmiş. Tek kubbeli ve geleneksel Osmanlı mimarisiyle dikkat çeken camiye toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

44- Armutçular Konağı

Armutçular Konağı

Osmanlı döneminden kalan yüzlerce tarihi evi ve yapısıyla ünlü Mudurnu’da bu yapılar arasında özellikle dikkat çeken Armutçular Konağı'nın tarihi 1860 yılına kadar uzanıyor. 3 katlı ve 27 odalı Armutçular Konağı’nın en önemli özelliği ise Türkiye'de Barok mimari ile inşa edilmiş tek konak olması. Tarih severlerin yanı sıra mimari meraklılarının da ilgisini çeken konak, tamamen ahşap malzemeler kullanılarak inşa edilmiş. 2006 yılında Turizm Bakanlığı tarafından satın alınarak ziyarete açılan ve günümüzde butik otel olarak da hizmet veren Armutçular Konağı’nın 19. yüzyıl dekorasyonlu iç odalarını gezebilir ve etkileyici dış mimarisinin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

45- Beşpınarlar Tabiat Parkı

Beşpınarlar Tabiat Parkı

Tabiat parkları açısından adeta bir cennet olan Bolu'da şehir merkezine yakın bir konumda olduğu için kolayca ulaşabileceğiniz Beşpınarlar Tabiat Parkı, en sık ziyaret edilen doğal alanlardan biri. Tabiat parkının içerisinde onlarca eğlenceli parkuru olan bir macera ormanı, çocuk oyun parkları, mesire alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor. Gelişmiş turizm olanakları ve çocuklara sunduğu eğlencelerle ünlü Beşpınarlar Tabiat Parkı, Bolu gezilerinde çocuklu ailelerin de keyifli zaman geçirmek için ziyaret edebileceği yerler arasında.

Konum Linki

"Parka giriş kişi başı 300 TL ile diğer parklardan pahalı oluşuyla biraz hayal kırıklığı yaratabilir."

46- Bolu Müzesi

Bolu Müzesi

Bolu merkezinde Stadyum Caddesi üzerinde yer aldığı için kolayca ulaşabileceğiniz ve zengin koleksiyonlarını inceleyebileceğiniz Bolu Müzesi, 15.000’den fazla tarihi eseri ile 1981 yılında ziyarete açıldı. Arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği iki ayrı koleksiyonu bulunan müzenin bahçesi ise büyük boyutlu taş eserlerin sergilendiği bir açık hava müzesi olarak ziyaret edilebilir.

Cilalı Taş Devri’nden Eski Tunç Çağı’na, Urartu ve Likya döneminden Bizans ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan paha biçilmez tarihi hazineler, altın ve gümüş sikkeler, heykeller ve mezar stellerinin sergilendiği müzede Emeviler ve Artuklulara ait İslam kültürünü yansıtan sikke örnekleri de çok ilgi görüyor. Bolu Müzesi’ni saat 08:30 ile 17:30 arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

"Müzekart geçerli. Kartınız yoksa kişi başı 40 TL."

47- Karamurat Gölü

Karamurat Gölü

Bolu'da keşfedebileceğiniz başka bir el değmemiş doğa harikası da Mudurnu merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Karamurat Gölü. Üç tarafı dağlarla çevrili olan ve doğal sit alanı olarak korunan küçük bir göl olan Karamurat Gölü, dip kaynak suları ve valilerden akan sularla besleniyor. Çevresinde hiçbir turistik tesis ve yapılaşmanın bulunmadığı, bakir güzelliğini korumayı başarmış ender yerlerden biri olan göl, aynı zamanda onlarca çeşit su kuşu ve zengin balık çeşitliliği ile de ilgi çekiyor. Karamurat Gölü’nü şehir kalabalığından uzakta piknik yapmak veya balık avlamak için ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

48- Yıldırım Beyazıt Hamamı

Yıldırım Bayezid Hamamı

Bolu'nun tarihi ilçesi Mudurnu'da ziyaret edebileceğiniz başka bir önemli Osmanlı dönemi yapısı olan Yıldırım Beyazıt Hamamı (Orta Hamam), Bolu’nun simgesel eserlerinden biri. Yıldırım Beyazıt Camisi'nin hemen karşısında yer alan ve 1382 yılında kesme taşlarla kubbeli ve piramit mimarili olarak inşa edilen hamamda geleneksel Selçuklu ve Osmanlı dönemi mimari etkilerini görebilirsiniz. Sıcak ve soğuk bölümleriyle yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden Yıldırım Beyazıt Hamamı’nda hem tarihi atmosferde sıcak suların tadını çıkarabilir hem de günümüze kadar ayakta kalmış taş mimariyi inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

49- Aladağ Yaylası

Aladağ Yaylası

Bolu merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alan Değirmenözü, Sarıalan, Gölcük, Ardıçtepe ve Üstyaya yaylalarının birleşiminden oluşan Aladağ yaylaları, Türkiye'nin yayla turizmi konusunda en ilgi gören noktaları arasında. Aladağ Göleti çevresini saran yemyeşil yaylalarda ilkbahar ve sonbahar aylarında yeşilin her tonunu görebilir, kış aylarında ise muhteşem kar manzaraları eşliğinde unutulmaz bir kış gezisi yapabilirsiniz. Bungalov oteller, doğa otelleri ve dağ köşkleri gibi konaklama tesisleri de bulabileceğiniz Aladağ yaylalarında ahşap mimarili klasik yayla evlerinde de kalabilirsiniz.

Konum Linki

50- Köroğlu Şelalesi

Köroğlu Şelalesi

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde Kartalkaya Kayak Merkezi yolu üzerinde yer alan Köroğlu Şelalesi, Bolu'nun keşfedilmesi gereken gizli cennetleri arasında. Oldukça küçük bir şelale olmasına rağmen etkileyici kaya oluşumları arasında yemyeşil doğal güzellikleri arasında dökülen sularıyla harika bir manzara sunan Köroğlu Şelalesi’nin buz gibi göletinde yaz aylarında serinleyebilirsiniz. Sessiz ve huzurlu atmosferi ile her mevsim keyifli bir doğa kaçamağı sunan Köroğlu Şelalesi’nde özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında benzersiz doğa fotoğrafları çekebileceğiniz.

Konum Linki

51- Bolu Kadı Camii

Bolu merkezinde İzzet Baysal Caddesi üzerinde yer alan ve 1499 yılı yapımı etkileyici bir Osmanlı dönemi eseri olan Kadı Camii, şehir merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz tarihi eserler arasında. Kesme taşlarla düz ahşap tavanlı olarak inşa edilen, dikdörtgen pencereleri ve taş söveli olarak tasarlamış Osmanlı dönemi mimari eserlerinden biri olan Bolu Kadı Camii, hem huzurlu atmosferi hem de geleneksel mimarisiyle ilgi görüyor ve özellikle bayramlarda tamamen doluyor.

Konum Linki

52- Gülezler Konağı

Gülezler Konağı

Tarih ve mimari meraklarının Bolu gezilerinde mutlaka görmesi gereken tarihi bir yapı olan Gülezler Konağı, Karaçayır Mahallesi'nde ismini verdiği Gülez Sokak üzerinde yer alıyor. Milli Mücadele döneminde inşa edilen ve 19. yüzyılın en güzel konaklarından biri olarak gösterilen Gülezler Konağı, 2011 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağışlandı ve günümüzde Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak da hizmet veriyor. Etkileyici taş ve ahşap mimarisi ile Osmanlı dönemi mimari eserlerini incelemeyi sevenleri büyüleyen Gülezler Konağı’nın bazı iç odalarını da gezme şansınız var.

Konum Linki

"Restorasyon sebebiyle Haziran 2023 itibarıyla geçici olarak kapalı."

53- Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi

Bolu'nun Tabaklar Mahallesi'nde yer alan ve 1915 yılında inşa edilmiş tarihi bir binada hizmet veren Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, yıl boyu düzenlenen geçici ve kalıcı sergiler, söyleşiler, etkinlikler ve atölyelerin yanı sıra her yaş grubu için verilen piyano, resim, bağlama, minyatür ve tiyatro gibi onlarca kursuyla Bolu'nun en hareketli sanat merkezlerinden biri. Hem tarihi binasını gezebileceğiniz hem de sergilerini inceleyebileceğiniz sanat merkezinin etkinlik takvimini kontrol ederek workshop ve atölye çalışmalarına da katılabilirsiniz.

Konum Linki

54- Babas Kaplıcaları

Babas Termal

Mudurnu, tarihi evlerinin yanı sıra termal turizm olanaklarıyla da her yıl binlerce insanı misafir ediyor. İlçe merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta Gürçam Köyü sınırları içerisinde yer alan Babas Kaplıcası ise bölgedeki en ilgi gören termal tesislere ev sahipliği yapıyor.

Bikarbonat, kalsiyum, magnezyum ve karbondioksit bakımından zengin 40 derecelik şifalı sularıyla ünlü Babas Kaplıcaları’nın diyabet ve metabolizma hastalıkları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi gelen suları, yılın her dönemi şifa arayan insanları kendine çekiyor. Günübirlik ve haftalık konaklamalar yapabileceğiniz termal otellerin hizmet verdiği bölgede kapılıca havuzlarında yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Bolu merkezinden her yarım saatte bir bulabileceğiniz minibüslerle Babas Kaplıcaları’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

55- Saraçhane Camii

Saraçhane Cami

Bolu'da ziyaret edebileceğiniz başka bir etkileyici cami de 1750 yılında yapıldığı tahmin edilen ve şehir merkezinde Belediye Meydanı'nda yer alan Saraçhane Camii. 16 yüzyılda Mimar Sinan tarafından yapıldığı düşünülen ve daha sonra Silahtar Mustafa Ağa tarafından 1750 yılında yenilenen Saraçhane Camii, dikdörtgen planlı mimarisiyle oldukça sade bir tasarıma sahip. Etkileyici taş süslemelerinin yanı sıra ahşap vitray pencereleri ve çarpıcı iç dekorasyonları ile dikkat çeken cami, yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam ediyor.

Konum Linki

56- Tabaklar Hamamı

Tabaklar Hamamı

Bolu merkezinde kolayca ziyaret edebileceğiniz Osmanlı dönemi mimari eserlerinden biri olan Tabaklar Hamamı, etkileyici bir 16. yüzyıl mimari eseri. Kubbeli Osmanlı hamam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak ilgi çeken ve moloz taşlar kullanılarak inşa edilen hamamda kadın, erkek, soğukluk ve sıcaklık bölümleri bulunuyor. Günümüzde hala kullanılmaya devam eden tarihi hamamın etkileyici tarihi atmosferde sıcak sularda Bolu gezinizin yorgunluğunu atabilirsiniz. Tabaklar Hamamı, ismini de verdiği Tabaklar Mahallesi üzerinde yer alıyor ve toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilir bir konumda.

Konum Linki

57- Ahiler Müzesi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 700 yıldır devam eden Ahilik geleneğini ve kültürünü tanıtmak amacıyla kurulan Ahilik Müzesi, 2019 yılında ziyarete açıldı. Osmanlı ticaret kültürünün önemli bir parçası olan Ahiler ile ilgili belgeler, Osmanlı dönemi el sanatı ürünleri ve Ahilik Dergahı'nın kurucusu Ahi Evran ile ilgili bilgilerin bulunduğu ilginç koleksiyonlara ev sahipliği yapan Ahiler Müzesi, 19. yüzyıl sonunda inşa edilmiş ve kentsel sit alanı içinde korunan tarihi Arasta içinde ziyaret edilebilir.

Konum Linki

58- Abant Tabiat Müzesi

Abant Tabiat Müzesi

Abant Gölü Milli Parkı içerisinde yer alan ve ahşap mimarili bir konakta hizmet veren Abant Tabiat Müzesi; Abant Tabiat Parkı'nda yaşayan hayvanlar, endemik bitki türleri, büyüleyici doğa fotoğrafları ve klasik Bolu evleri minyatürleri ile süslü koleksiyonlarıyla ziyaret edilmeye değer yerlerden biri. Donarak veya kazada hayatını kaybeden hayvanların doldurarak sergilendiği müzede Abant Gölü çevresinde yaşayan geyik, karaca ve çakal gibi pek çok vahşi hayvanın yanı sıra onlarca çeşit kuş türünü de yakından görebilirsiniz. Abant Tabiat Müzesi’ni ücretsiz olarak hafta içi her gün ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

59- Şehriman Tepesi

Şehriman Tepesi

Büyüleyici Osmanlı dönemi konaklarıyla ünlü Mudurnu ilçesini kuş bakışı izlemek için mutlaka Şehriman Tepesi’ne uğramalısınız. Çam ormanları ve tarihi konaklarla süslü tepeye giderken de yol boyunca da birbirinden güzel Osmanlı dönemi eserleri ile karşılaşacaksınız. Bolu fotoğraf gezilerinin değişmez adreslerinden olan Şehriman Tepesi, eşsiz manzarasıyla Mudurnu’yu gezen turistlerin de ilk uğradığı yerler arasında. Tepede bulunan kır bahçesinde ise kısa bir mola verebilir ve Mudurnu’nun tarihi yapılarını izleyerek çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Konum Linki

60- Kapankaya Manzara Seyir Terası

Kapankaya Seyir Terası

Yedigöller Milli Parkı'nın en güzel manzarası görmek için Kapankaya Manzara Seyir Terası’na mutlaka uğramalısınız. Doğa fotoğrafçılarının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de mutlaka uğradığı yerlerden olan seyir terası, göl ve doğa manzaralarına hakim yüksek bir tepede yer alıyor. Çam ormanları arasında gizlenen Kapankaya Manzara Seyir Terası’nda tertemiz havanın tadını çıkarabilir, Yedigöller Tabiat Parkı'nın göller ve yemyeşil ormanlardan oluşan muhteşem manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

"Dik bir yokuşu tırmanmanız gerekecek, o sebeple kondisyon konusunda kendinize güveniyorsanız çıkmanızı tavsiye ederiz."

Bolu'yu gezdikten sonra sırada ne var diye düşünüyorsanız Eskişehir'de gezilecek yerler sizi bekliyor.

Atatürk Orman Park

Bolu

ürk Orman Parkça rahat ve kolay bir çekleürk Orman Parközel araçlarçlarça rahat ve kolay bir çekleçiler, kürüyüün ardürk Orman Parkçekle

Atatürk Orman Park

çerisinde çeçiler aynçerisinde yer alan 1 kilometrelik yürüyüürüyüçekleçerisinde yer alan spor aletlerinde çeÖte yandan Atatürk Orman Parküzenlemek de mümkündür.

Atatürk Orman Park

ünü ve günün her saati ziyaret edilebilir.

Ziyaretçiler, Atatürk Orman Park

çin herhangi bir giriücreti ödemek zorunda de

Yedigöller Milli Park

Bolu öller Milli Parkçça rahat bir konumda yer almaktadöller Milli Parkçekleçiler, özel araçlarçlar aracça kolay ve rahat bir biçimde ula

Yedigöller Milli Park

ölden oluöller arasöl, Deringöl, Küçükgöl, Nazlöl, Büyükgöl, Sazlöl ve öl yer almaktadöller Milli Parköller Milli Parkçeçadç içe olmaktan keyif alan herkesin mutlaka uüzellikler arasösterilen Yedigöller Milli Parkümkündür.

Yedigöller Milli Park

ünü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir. Yedigöller Milli Parkçin bazücretler bulunmaktad

Yedigöller Milli Park

öünlük karavan kiralama ücreti 45 TL, bir günlük çadücreti ise 40 TL’dir.

Yedigöller Milli Park

ç giriücrete tabidir. Bisiklet giriüs giriüs giri

Park içerisinde yer alan k

öre 400 TL ile 600 TL arasöstermektedir.

Abant Tabiat Park

Bolu çça rahattözel araçlarüsler aracçekle

Abant Tabiat Park

özellikle Abant Daüzerinde yer alan gölü sayesinde her seni yerli ve yabancçekmektedir. Ziyaretçiler, gölü çevreleyen çam açlarürüyüü düzenleyip çevrede bulunan çeürlerini inceleyebilir. aynçiler, dilerlerse, Abant Tabiat ParkçÖte yandan park ziyaretçileri, göl kenarçekle

Abant Tabiat Park

ün ziyaret edilebilmektedir. Abant Tabiat Parkücretleri sivil 7 TL, ö

Abant Tabiat Park

çadçiler günlük kira bedeli olarak 40 TL, karavan kiralamak isteyen ziyaretçiler ise günlük kiralama bedeli olarak 45 TL ödemelidir.

Abant Tabiat Park

ç giriücretlidir. Park’a bisiklet giriüs giri

Kökez Tabiat Park

Bolu ökez Tabiat Parkçça rahat bir konumda yer almaktadçiler, Kökez Tabiat Parközel araçlarüsleri aracça rahat ve kolay bir çekle

Oldukça ya

öknar açlarökez Tabiat Parkötürü koruma alanökez Tabiat Parkçerisinde çeçekleözlemcili

Kökez Tabiat Park

ünü ve günün her saati tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Karagöl Tabiat Park

Bolu öl Tabiat Parközel araçlar aracça rahat bir çekle

Karagöl Tabiat Park

çerisinde yer alan ormanlürüyüçirebilir.

Karagöl Tabiat Park

ünü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Karagöl Tabiat Parkçin herhangi bir giriücreti ya da giri

Be

Beözel araçlar, taksiler ya da toplu taçlarça rahat ve kolay bir çekle

Be

özellikle hafta sonu tatillerinde ziyaret edilen ve genel olarak yerel halk tarafürüyüÖte yandan ziyaretçilerin park içinde kamp ya da piknik yapma

Be

ünü ve günün her saati ziyarete açücretleri ise sivil 5 TL, öç giriücretli bir üsler 45 TL karüsler ise 135 TL karçerisinde yer alan tesis hizmetlerinden yararlanmak isteyen ziyaretçiler, bir günlük çadünlük karavan kiralama bedeli olarak da 40 TL ödemelidir.

Alada

Bolu ça kolaydçiler özel araçlarüsler aracça rahat ve kolay bir çekle

Her sene hem yaz aylar

çeken Aladaözellikle yaz aylarça ilgi görmektedir. Yaz aylaröz alürünerek ortaya harika manzaralar çürüyüü yapabilir veya doç

Alada

ünü ve günün her saati ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Alada

At Yaylas

Bolu özel araçlar, taksiler ya da toplu taçlarça rahat ve kolay bir çekle

At Yaylas

çekebilecek yerlerden bir tanesidir. Adüzere At Yaylasözgürce gezen pek çok yçiler burada yabani atlarözlemleyebilir. Öte yandan At Yaylasüçük bir gölet, dere ve kiraz açlarçiler At Yaylasçlar

At Yaylas

ünü ve günün her saati tamamen ücretsiz bir

Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri, Bolu çiler, ulaçça rahat bir konumda yer alan Akkaya Travertenleri’ne özel araçlarçlarça rahat ve kolay bir çekle

Dünyan

çimli sodasözelliçe

Akkaya Travertenleri, y

ünü sabah saat 09:00 ile akç

Akkaya Travertenleri’ne giri

ücretli bir çiler 5 TL karÖte yandan havuzlara giriçin de ücret ödemek gerekmektedir. Havuz giriçocuklar ise havuzlara ücretsiz giri

Tarihi Bolu Hükümet Kona

Bolu ükümet Konaçça rahat bir konumda bulunmaktadükümet Konaçekleözel araçlarüsleri ya da taksiler aracça rahat bir çekleçiler kürüyüün ardükümet Konaçekle

Tarihi Bolu Hükümet Kona

ükümet Konaüç katlçok depremden ve yangören konak iki kata indirilmiünümüzde Bolu Valili

Tarihi Bolu Hükümet Kona

çi her gün sabah saat 08:30 ile aküstü 17:30 saatleri arasükümet Konaücretsizdir.

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi; Bolu ükümet Konaçça kolay bir konumda yer alan Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’ne özel araçlar, taksiler ya da toplu taçlarçekleümkündür. Öte yandan Bolu çiler kürüyüücetürk Sanat Merkezi’ne ulaçekle

1915 y

ücetürk Sanat Merkezi, tek katlörtgen bir yapünümüze kadar varlürdüren yapünümüzde de aktif bir çaklaröz alçeken Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde aynçeültürel etkinlikler de düzenlenmektedir.

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’ni y

ünü 09:00 ile 18:00 saatleri arasücetürk Sanat Merkezi’ne giriçin herhangi bir giriücreti ya da giri

Bolu Müzesi

Bolu Müzesi, Bolu çça rahat bir konumda yer alan Bolu Müzesi’ne ulaözel araçlar, toplu taçlarçekleüzesi’ne yaya olarak da küre içerisinde ulaçekle

Bolu

çekleçalççeüzesi, Neolitik Dönem’den, Bizans Dönemi’nden ve Roma Dönemi’nden de önemli tarihi eserleri bünyesinde bulundurur. Bolu Müzesi’ni ziyaret eden tarih meraklüze içerisinde dolaçirebilir.

Bolu Müzesi, y

ünü saat 08:30 ile saat 17:30 arasçüzesi’ne giriücreti 10 TL’dir ve onun d

Mudurnu Ahiler Müzesi

Bolu çesinde yer alan Mudurnu Ahiler Müzesi, Bolu üzesi’ni ziyaret etmek isteyen gezginler, özel araçlarüsler aracça kolay ve rahat bir çekle

Anadolu’da yakla

üz yçmiözellikle Mudurnu ilçesinde büyük bir önem arz etmektedir. Mudurnu Ahiler Müzesi, eski dönemlerin zanaatkarlarçok ilgi çekici malzemeyi bünyesinde bulundurmaktadüzesi bünyesinde terzilere, bakçmiçok malzemeyi bulundurmaktadüzesi’ni ziyaret eden tarih meraklçmi

Mudurnu Ahiler Müzesi, Pazar günleri hariç her gün sabah saat 10:00 ile ak

üstü 17:30 saatleri arasüzesi’ne giriücretsizdir ve herhangi bir giri

Y

Ulaçça rahat bir konumda yer alan Yözel araçlarüsler aracçekle

Kendi içinde üçe bölünen Y

ün geçirebileceölümlerinde dinlenebilir, çay ve yoözlemenin tad

Y

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır