ağrıyan diş etine ne iyi gelir / Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? - Medicana Sağlık Grubu

Ağrıyan Diş Etine Ne Iyi Gelir

ağrıyan diş etine ne iyi gelir

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş eti ağrısı, dişi çevreleyen dokuların enfeksiyonu olarak adlandırılır. Diş eti ağrısı ve diş eti şişmesi, bakteriyel enfeksiyonun sonucu olarak ortaya çıkar. Ağız içi hijyen bakımın aksatılması sonucu dişlerde zamanla diş eti iltihabı, diş çürümesi ve diş kayıpları oluşur. Bu kayıplar periodontal dokunun hasara uğraması ve işlevlerini tam anlamıyla yerine getirmemesine sebep olur. Diş eti ağrısı, müdahale edilmediğinde gidererek şiddetlenerek yeme içme sürecini ve hatta yaşam kalitesini etkiler.

Diş eti hassasiyetinin ilk hissedildiği aşamalarda diş hekimi müdahalesi sizi büyük ağrılardan erken kurtaracaktır. Diş eti ağrısı kaçınılmaz bir tedavi sürecinin habercisidir, hekim müdahalesini ertelemek ağrı sürecini gereksiz yere uzatacaktır. Diş eti ağrısı ve diş eti şişmesinin gün içinde geçmemesi durumunda diş hekimi kontrolüne gitmeniz gerekmektedir.

Diş Eti Ağrısı Neden Olur?

Yetersiz ağız bakımı, yanlış diş fırçalama, ağız gargarası ile diş ipi kullanılmaması gibi nedenler diş eti ağrısı ve şişmesine neden olur. Diğer yandan diş eti iltihabı, diş çürümesi ve diş travmasıda diş etleri ağrılarının en yaygın nedenleridir.

Başlıca diş eti ağrısı nedenleri;

  • Gerekli vitamin değerlerinin besinlerden düzeni olarak alınamaması
  • Yetersiz ağız ve diş sağlığı hijyeni, yetersiz diş eti bakımı
  • Diş ipi kullanılmaması
  • Sigara ve alkol gibi nedenler
  • Diş çevresinde yer alan bakteri plakları ve tartar
  • Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları
  • Diş çatlağı veya diş kırıkları
  • Şeker hastalığı (diyabet)
  • Diş eti çekilmesi
  • Diş eti iltihabı
  • Kırık Diş

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş eti ağrısı yaşıyorsanız evde uygulanacak bir kaç yöntemle diş eti ağrısı olan kısımda iyileşme olup olmadığını gözlemlemelisiniz. Düzenli diş fırçalamalı, diş ipi kullanmalı ve ağız gargarası ile diş eti ağrısı olan bölgede hijyen sağlayarak ağrı nedenlerini ortadan kaldırmalısınız.

Tüm bunları yapmanıza rağmen gün içerisinde diş eti ağrısı geçmiyorsa diş etlerinizde ciddi problemler olduğu anlamına gelir. Diş eti ağrısına neden olan sorunun saptanması için iyi bir diş eti hastalıkları uzmanının sizi muayene etmesi gerekir. Diş eti hastalıkları uzmanı, diş hekimlerinden farklı olarak bu alanda 4 yıl ek ihtisas yapmış hekimlere verilen bir unvandır. Diş eti ağrınız için en iyi tedaviyi size sunar.


Diş Eti Ağrısı Tedavisi

Diş eti ağrısının yaşandığı ilk bir kaç günde erken teşhis koymak tedavide başarı oranını artırmaktadır. Diş hekimi şikayetlerinizi dinledikten sonra durumu değerlendirip çeşitli testler ile diş eti ağrısı nedenini bularak teşhis koyar. Ardından dişlerde diş taşı, plak ve tartar gibi enfeksiyon nedenleri varsa bunları diş yapısından uzaklaştırır.

Dişlerde tedavi ihtiyacına yönelik restorasyon ve uygulamalar yapılır. Ağız ve diş sağlığı hijyeni açısından dikkat etmesi gerekenler (diş fırçalama, diş ipi kullanımı, dil temizleme, gargara) hastaya aktarılarak tedavi planı çıkarılır. Tedavi süreçleri boyunca ağrı ve hijyen giderilene kadar sürer.

Alkol ve sigara kullanan hastaların diş ve diş etleri tedavisinde bunları bırakması gerekmektedir. Periodontal hastalıklar tespit edilmesi durumunda tedavi süresi daha uzun olabilmektedir. Tedavi edilirken aynı zamanda hastalık dişi ve ağrısı giderilmesine yönelik ağrı kesici veya farklı ilaçlar takviye olarak verilebilmektedir.


Diş Eti Ağrısı Tedavi Türleri

Diş eti ağrısı için, diş eti hastalıkları uzmanı olan diş hekimi tarafından bu tedaviler tekli ve çoklu bir şekilde uygulayabilir.

Antibiyotik: Diş enfeksiyonu ağrıya neden oluyorsa, diş hekimi enfeksiyonu tedavi etmek için antibiyotik verebilir.

Drenaj Doku Çıkarma: Diş enfeksiyonu diş eti ağrısına neden oluyorsa, diş hekiminiz iltihabı bir iğne ile boşaltabilir veya bölgedeki enfekte olan dokuyu çıkarabilir.

Diş Çekimi: Bazı durumlarda diş kurtarılmayacak şekildeyse diş hekimi yayılmasını önlemek amacıyla diş çekimi gerçekleştirebilir.

Restorasyonlar: Diş kırıkları ve travmalarını gidermeye yönelik yapılan tedavilerdir

Kanal Tedavisi: Diş kökleri zarar gören dişlerin sinirlerini temizleme ve sonrasında doldurularak dolgu ile kapatılma işlemidir.

Periodontal Hastalık Tedavileri: Tedavi süresi diğerlerine nazaran daha uzun olan ciddi diş eti hastalıkları durumunda tedavi planı çıkarılarak işlemler yapılır. En yaygın periodontal hastalık tipleri Periodontitis, gingivitis, diş eti apsesi ve nekroz oluşturan hastalıklardır.


Diş Eti Ağrısı Hakkında Merak Edilenler

Diş etleri neden ağrır?

Diş etleri diş dokusunda veya ağız ve diş sağlığında bir sorun olduğunda ağrır. Diş eti ağrısı çoğu zaman meydana gelen bir diş eti hastalığının habercisidir.

Diş eti ağrısı neden olur?

Diş eti ağrısı çoğu zaman düzenli yapılmayan ağız bakımı neden olur. Sonrasında oluşan diş eti iltihabı, çürük, diş kırılması diş eti ağrımaya başlar.

Diş ağrısını en çabuk ne keser?

Diş eti ağrısı geçici olarak evde kullanacağınız buz uygulama, tuzlu su, sarımsak, gargara ve sirkeli su uygulayarak azalabilir.

Diş eti ağrısı nasıl geçer kesin çözüm?

Diş eti ağrısı düzenli olarak diş fırçalama, diş ipi kullanma ve gargara ile geçmiyorsa diş eti hastalıkları uzmanı bir diş hekimi muayenesi sonrası tedavi edilerek geçer.

Diş Ağrılarına 6 &#;&#;z&#;m &#;nerisi

Öncelikle diş ağrısının neden kaynaklandığı tespit edilmeli ve buna uygun bir tedavi uygulanmalıdır. Çoğu kişi diş ağrısı sırasında ağrıyı hafifletmek adına kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor ve dişe aspirin, kolonya, alkol yerleştiriyor. Bunlar kesinlikle doğru değildir. Diş ağrısı tespiti ve tedavisinin sadece diş hekimi tarafından yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak diş hekimine gidinceye kadar ağrıyı hafifletmek için bazı çözüm önerileri de bulunmaktadır.

Diş Ağrılarına 6 Çözüm Önerisi

1- Diş fırçalamak çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur.

2- Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler ve şişlikleri azaltır. Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.

3- Diş hekiminizin önerisiyle ve kullanım şartlarına uyarak ağrı kesici almanız ağrınızı belirli bir süre için geçirecektir.

4- Dişe kesinlikle aspirin, kolonya, alkol konulmamalı bunların yerine karanfil yağı tercih edilmelidir. Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.

5- Buz uygulaması; ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması ya da soğuk su ile ağzı çalkalama geçici olarak ağrıyı hafifletebilir. Bu durumun tam tersi olarak ağrıyan diş bölgesine sıcak kompres uygulaması ya da sıcak su ile ağzı çalkalama geçici olarak ağrıyı hafifletebilir.

6- Gece diş ağrısı oluşmuşsa, yatar durumda olmak ağrıyı artıracağından yastık yükseltilebilir.

False

Diş Eti Ağrısı

Diş eti ağrısı farklı pek çok sebeple meydana gelebilen, kişinin yaşam kalitesini negatif etkileyen, büyük oranda düşüren bir semptomdur. Semptom olarak ifade etmemizin sebebi, bu ağrının temelde yatan başka bir ağız ve diş sağlığı problemine işaret ediyor olmasıdır. Diş eti ağrınız varsa bunu önemseyin.

Diş eti ağrısı belli başlı hastalıklardan kaynaklandığı gibi çok sıradan nedenlere de dayanabilir. Dişlerdeki iltihabi durum, dişi çok sert fırçalama, diş teli varsa bununla ilgili bazı uyumsuzluklar gibi sebeplerle de ağrı çekilebilir.

Diş Eti Ağrısı Neden Olur?

Diş Eti Ağrısı

Diş Eti Ağrısı Neden Olur?

Diş eti ağrısı görülen hastalarda, sıklıkla rastlanan rahatsızlıklar ya da durumlar aşağıdaki gibidir:

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş eti ağrınız varsa ve yukarıdaki belirtilerden bazılarına sahipseniz acilen diş hekiminize giderek tedavi yöntemlerine dair bilgi almanız gerekir. Tek belirtiniz diş eti ağrısıysa aşağıdaki yöntemleri deneyerek ağrınızı hafifletmeye çalışabilirsiniz. Yine de ağrı durumlarında diş hekimine giderek çözüm bulmanız tavsiye edilir.

1. Tuzlu Su Gargara

Bir bardak suyu ısıtın ve serin bir bardağa boşaltın. Bir çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın. Karışımı gargara yapın ve tükürün. Tuz, ağızdaki bakterilerin büyümesini önler ve diş etlerindeki bakterileri azaltmaya yardımcı olur. Hipertansiyonunuz var ise tuzlu su, tansiyon yükselmesi yapabileceği için tavsiye edilmez.

2. Sıcak ve Soğuk Kompres

Ağrı azalana ya da diş eti şişmesi inene kadar dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk uygulamaya devam edin.

3. Bitkisel Çözümler

Bazı baharatlar ve otlar diş eti ağrısı ve diş eti iltihabı için mükemmel ilaçlara dönüştürülebilir. Örneğin karanfil tozu, ağrı kesici özelliği olan bir bitkidir. Zerdeçal da benzer özelliklere sahiptir. Bu iki ottan birini toz haline getirin ve ılık suyla karıştırarak macun kıvamına getirene kadar karıştırın. Macunu doğrudan diş etine uygulayın ve ağzınızı durulayın.

Diş Eti Ağrısı İçin Ne Zaman Doktora Gitmeli?

Diş Eti Ağrısının Nedenleri

Diş Eti Ağrısının Nedenleri

Dişeti ağrısı genelde kolayca tedavi edilebilen bir durumdur. Fakat bazı durumlarda daha önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Ağrınız kalıcı ve yoğun bir hale gelmişse ve ya yemek yerken ya da uyurken rahatsızlık veriyorsa diş hekimine danışın.

Diş eti şişmesi ve kanaması varsa, diş etlerindeki kızarıklık bir haftadan uzun süre devam etmişse de diş hekimine gidin.

Diş Eti ve Pembe Estetik

Diş estetiği ve pembe estetik sağlanması için, diş eti sağlığı önemli bir temel taştır. Diş eti ağrıları ve diğer semptomlar ortadan kaldırıldıktan sonra estetik tedavilere başlanabilir. Eğer diş çevre dokuları ve bütünsel olarak diş sağlıklı değilse; ilk işlem diş etlerini tedavi etmektir. Estetik tedaviler diş eti sağlığına negatif etki yapmadan uygulanır. Pembe estetiği temelinde;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir