beko tv usb görmüyor / TV harici sabit diski görmüyor | Tavsiye Forumu

Beko Tv Usb Görmüyor

beko tv usb görmüyor

Android Smart TV USB flash bellekten APK uygulama yükleme işlemi nasıl yapılır resimli anlatım ile yardımcı olmaya çalıştık. Diğer bir işe yarar bilgimizse içeriğimizde yer alan bilinmeyen kaynaklar nasıl açılır konusu olacak.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Smart TV Android uygulama yükleme USB flash bellekten nasıl yapılır resimli anlatımı sizlere hazırladık. Flash diskten Smart TV APK yükleme işlemi için örnek Philips Smart TV verildi. Ek olarak bazı televizyonlarda yazılımda güvenlik kilidi kaynaklı bilinmeyen kaynaklar açılmıyor sorunu görülebiliyor.

Smart TV bilinmeyen kaynakları açmaAndroid Smart TV APK yüklemeTelevizyona APK dosyası yüklenmiyor

Televizyonunuzun markası ne olursa olsun Android işletim sistemli bir modelin olması yeterli. Dışarıdan televizyona uygulama yüklemek için gerekli olanlardan biri dışarıdan yüklemeye izin butonunun açık olması. Bu durum cihaz geliştiricisi tarafından genelde kapalıdır.

Smart TV bilinmeyen kaynaklar neden kapalı? Dışarıdan gelebilecek zararları önlemek veya az bir etkiye dönüştürmek için bu seçenek pasif olur. Bazı üreticiler bilinmeyen kaynakları açma kapatma seçeneğini pasif yapar ve bazıları ise size zararını yazar sonra onayınızla bu seçeneği açar.

Smart TV bilinmeyen kaynakları açma

Philips Smart TV için ayarlara yer verdik ve görseller yine aynı markadan alınmıştır.

  • Ayarlara girip tüm ayarlara dokunun
  • Android ayarları
  • Güvenlik ve kısıtlamalar
  • Bilinmeyen kaynakların yanındaki butonu açınız. Yeşil oldu ise işlem tamam

USB flash bellekten Android Smart TV APK uygulama yüklemeAndroid Smart TV uygulama yüklemeAndroid Smart TV apk yükleme

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Android Smart TV APK yükleme

APK dosyasını yüklemek için bilinmeyen kaynakların açıldığından eminseniz o zaman ilgili uygulamayı güvenilir sitelerden birinden indirin. Öneri seafoodplus.info sitesi tercih edilebilir. Tabi kefil misiniz derseniz ne yazık ki olamayız ve bugün güvenli olan yarın güvenli olmayabilir.

  • Flash belleğe bilgisayardan indirdiğiniz APK dosyasını atınız
  • Televizyona takıp ortamdan USB&#; ye girip dosyası seçin. Eğer ilgili dosyayı görmüyorsa o zaman dosya görüntüleme veya açma uygulaaması yükleyin.
  • Televizyon uygulama yükleme mağazasından &#;ES dosya yöneticisi&#; uygulaması varsa yükleyin. Yoksa televizyon tarayıcısından arayıp yükleyin
  • Şimdi flash diske girip ilgili uygulama yardımı ile APK dosyamızı televizyona yükleyelim
  • Bazı TV&#; lerde &#;İptal, Google Play ve yükle&#; seçenekleri ekrana geliyor ve yükle ile işlemi başlatıyorsunuz

ES dosya yöneticisinden ana sayfada sağda bulunan USB yazan yere tıklayarak klasörler içerisinden APK dosyasını bulup çalıştırınız.

Haberimizle LG, Sony, Arçelik, Beko, Vestel, Hi Level, Sunny, Philips ve Samsung Smart TV uygulama nasıl yüklenir yanıtlamak istedik. Sorularınız için detaylı ve ekleyebiliyorsanız ekran görüntüsü ile yardım isteyiniz. İlerleyen saatlerde veya gün içerisinde dönüş yapmaya çalışıyoruz.

Televizyona APK dosyası yüklenmiyor

APK yüklenmiyor sorununda daha çok gerekli adımların yanlış yapılmasından dolayı sorun çıktığını düşünüyoruz. Tabi çok eski TV modellerinde yazılım desteğinin sonlandırılmasında da kaynaklı olabilir.

Dosya görüntülemede kullanılan yardımcı araç uygulamalarından birini kurduğunuzda ve çalıştırdığınızda TV dosyalarını göreceksiniz. İlgili dosyaya ulaşmak için yön tuşlarını kullanmanız yeterli olacak.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Duruma göre varsa TV&#; nin yeni versiyonunu güncelleyiniz. Yoksa en son olarak fabrika değerlerine döndürüp tekrardan işlemlerin yapılması gerekebilir.

USB Flash Sürücü veya Diskinizi Görmeme Sorunu

Çoğunuz bir USB Flash sürücüye/harici diskediziler/filmler atıp direkt buradan çalıştırmayı, dizilerinizi/filmlerinizi büyük ekranda seyretmenin keyfini çıkarmayı seviyorsunuz. Bu yazıda bununla ilgili birkaç ipucunun yanı sıra bazı USB Flash sürücüleri bu TV'lerin neden görmediğini anlatacağım

Donanımsal sınırlamalar



  • Her panel TV, USB flash sürücü/harici disk üzerinden medya yürütme kabiliyetine sahip değildir. Kullanma kılavuzunu kontrol edin.
  • Bazı panel TV'ler USB flash sürücü üzerinden medya yürütmeyi desteklerken harici disk üzerinden yürütmeyi desteklemez. Bunun sebebi bir harici diskin çektiği akımın USB flash sürücüden farklı olmasıdır.
  • Bazı panel TV'lerde harici disk desteği olabilir ama bu her USB portunda değil sadece birinde geçerli olabilir. Mevcut USB portlarını teker teker deneyin veya kullanma kılavuzunu kontrol edin. 

Yazılımsal sınırlamalar


  • Panel TV'nizin USB flash sürücü/harici disk üzerinden medya yürütme kabiliyeti olabilir ama bu her dosya adı uzantısını destekleyeceği anlamına gelmez. Bazı Panel TV ler sadece .avi uzantılı divx konteyneri ile paketlenmiş filmleri yürütebilirken bazıları .mp4, .ogm, .avi, .mkv gibi tanınan bütün uzantıları yürütebilir. TV'nizin desteklediği dosya adı uzantılarını öğrenin ve sadece bu dosya adı uzantılarına sahip medyaları yürütün.
  • Panel TV'izin bir dosya adı uzantısını oynatma kabiliyetinin olması o dosya adı uzantısına sahip bütün medyaları yürütebileceği anlamına gelmez. Örneğin .mkv dosya adı uzantısına sahip bir medyanın farklı yöntemlerle riplenmiş olması mümkündür ve TV'niz çözmek için gerekli kodeklere sahip olmayabilir.
  • Çoğu USB flash sürücü Fat32 dosya sistemi ile biçimlendirilmiş olarak gelir. Ancak Fat32 dosya sisteminin desteklediği en büyük tek parça dosya boyutu 4GiB'dir. Dolayısyla .mkv formatındaki 4 GİB üzeri filmleri bu dosya sistemi ile biçimlendirilmiş USB flash sürücülere kopyalayamazsınız. Çözüm için şunları yapın;  (USB flash sürücü silineceği için gerekli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın)

    1. USB flash sürücüyü bir bilgisayara iliştirin. Otomatik Kullan penceresi açılırsa kapatın. 
    2. Windows 7 ve Windows 8'de Bilgisayar penceresini, Windows 'de Bu Bilgisayar penceresini açın. 
    3. USB flash sürücünüze sağ tıklatın ardından Biçimlendir'e tıklatın.


    4. Açılan pencerede Dosya Sistemi'ni NTFS olarak seçin, Hızlı Biçimlendir'i işeretleyin ardından Tamam butonuna tıklatarak işlemi tamamlayın. Artık istediğiniz boyuttaki filmleri (USB flash sürücünüzün kapasitesi ile sınrılı olmak üzere) kopyalayabileceksiniz.

İpuçları



  • Bazı dosya adı uzantılarının yapıları birbirine çok benzer. Örneğin Android telefonunuz ile çektiğiniz .3GP dosya adı uzantısına sahip bir videoyu TV'niz yürütemiyorsa bir bilgisayarda dosya adı uzantısını .mp4 olarak değiştirmeyi deneyin. Muhtemelen bu sorunu çözecektir.
  • Film/Dizi ile birlikte altyazı da yürütmek istiyorsanız ama altyazı görünmüyorsa altyazı dosyasının adının medya adı ile bire bir tamamen aynı olduğundan emin olun.
  • Filmlerle birlikte kullandığınız altyazı dosyalarının dosya adı uzantısı genelde .srt veya .sub'dır. Bazı Panel TV'ler bunlardan sadece birini destekleyebiliyorlar. Bu durumda bir bilgisayarda dosya adı uznatısını değiştirin. Örneğin .srt dosya adı uzantısını .sub yaptığınızda sorun muhtemelen çözülecektir.

Panel TV'niz USB flash sürücüyü görmüyor!


Bunun sebebi genelde USB flash sürücünün etkin olarak işaretlenmemiş olmasıdır. USB flash sürücüetkin olarak işaretlenmediğinde bazı TV'ler bu medyaları görmeyebiliyorlar. Konunun teknik detaylarına girmeden sorunu nasıl çözeceğinizi anlatayım:


Bazı durumlarda sorun USB flash sürücünün ağzının dolması olabilir. Özellikle cepte taşınan USB flash sürücülerde bu sık görülen bir durum. Bu olduğunda USB flash sürücü, USB portuna tam oturmuyor ve tam temas sağlanamayabilir. Üfleyerek, olmadı bir iğne ile içine biriken pisliği temizleyin. 

1-Öncelikle diskin durumunu anlamak için USB flash sürücüyübir bilgisayara takın ve DiskYönetimi'ni açın.

2- Disk Yönetimi'nde USB flash sürücüyübulun (Boyutlarından kolaylıkla ayırt edebilirsiniz) ve açıklamasına bakın. Açıklamasında Etkin ibaresi varsa sorununuz bu değil. Çıkın gidin. Açıklamasında Etkin ibaresi yoksa devam edin.


3- Disk Yönetimi'ni kapatın ardından Yönetici haklarıyla bir komut istemcisi açın: Windows Vista - Windows  7 - Windows 8 ve şunları yapın: (Alttaki resimde bütün adımları görebilirsiniz)

  1. Komut istemcisine diskpart yazın ve Enter'a basın.
  2. List disk yazın ve Enter'a basın. Bu sistemdeki diskleri listeleyecek. Yapmamız gereken USB flash sürücümüzün numarasını bulmak. Bunun en kolay yolu disklerin boyutuna bakmak. Resimde görebileceğiniz üzere benim USB flash sürücüm, 2 numaralı disk olarak listelenmiş. Sizde kendi USB flash sürücünüzü bulun ve numarasını aklınızın bir köşesine not alın. Hemen sonraki adımda bu numarayı kullanacağız.
  3. select disk 2 yazın ve Enter'a basın. (2 yerine siz bir önceki adımda bulduğunuz numarayı yazacaksınız.)
  4. select partition 1 yazın ve Enter'a basın.
  5. active yazın ve Enter'a basın.
  6. Komut istemcisini kapatın. 

TV, USB çubuğunu (USB flash sürücü) görmüyor. Ne yapalım?

Bir USB flash sürücüyü bir TV'ye bağlamaya ve bir film, video, fotoğraf vb. İzlemeye çalıştığınızda, TV USB flash sürücüyü görmez. Neden ve böyle bir durumda ne yapmalı, bu yazıda öğrenmeye çalışacağız. En ilginç olan ise, bu problem ortaya çıktığında birçok anlaşılmaz noktanın ortaya çıkmasıdır. Örneğin, TV USB flash sürücüyü görmüyor, ancak bilgisayar görüyor. Veya TV bu USB sürücüsünü daha önce görmüş, ancak şimdi tanımıyor. Ya da başka flash sürücüler görüyor, ancak belirli biri yok. Elbette tüm bunlar, bir neden ve çözüm bulma sürecini büyük ölçüde karmaşıklaştırıyor.

Günümüzde, bir USB girişi olmadan satılabilecek hiçbir TV ve TV'de yerleşik olan oynatıcı aracılığıyla video, fotoğraf görüntüleyebileceğiniz veya müzik dinleyebileceğiniz USB flash sürücü bağlama işlevi yoktur. Smart TV'leri olmayan çok sayıda TV bile flash sürücülerin bağlanmasını ve çeşitli medya içeriklerinin oynatılmasını destekler. Ve çoğu durumda, flash sürücüyü bağladıktan hemen sonra TV onu bulur, açar ve içeriğini görüntüler. Evet, özellikle video olmak üzere farklı dosyaları oynatmada sıklıkla sorunlar vardır. TV bir filmi veya başka bir videoyu açmıyor. Formatın desteklenmediğini, vb. Gösterir. Bunun nedeni, TV oynatıcının tüm video ve ses formatlarını desteklememesidir.TV, USB flash sürücüyü görmüyorDurum USB sürücülerle yaklaşık olarak aynıdır. Örneğin, TV (TV) bu formatı desteklemediği için NTFS veya exFAT'de bir USB flash sürücü görmez (bu, sürücünün dosya sistemi formatıdır). Ve örneğin, biçimlendirmeden sonra sürücü artık algılanmaz. Veya bağlı sürücünün boyutunda bir sınır olduğundan, GB veya 64 GB sürücü görmez. Bazen kullanıcılar bir USB flash sürücü bağlama sorunuyla karşı karşıya kalırlar. Ve USB ve USB (TV'deki bağlantı noktası) uyumlu olsa da, böyle bir sürücü açılmayabilir.

Ya TV USB flash sürücüyü görmezse?

Televizyonlar karamsar cihazlardır. Ek olarak, yeni modeller var ve farklı formatlar, dosya sistemleri ve farklı boyutlardaki sürücüler için destek açısından çok farklı olan eski modeller var. Örneğin, bazı TV modellerinin 8 GB veya 16 GB'den büyük bir flash sürücü görmemesi oldukça olasıdır. Her bir TV modelinin bağlanabilecek maksimum depolama miktarı limiti olduğundan bu normaldir.

Önemli: her şeyi doğru yaptığınızdan emin olun. Bir USB flash sürücüyü bir TV'ye nasıl bağlayacağımı ve film, video, fotoğraf izleyip müzik dinleyeceğimi zaten gösterdim. Aynı yerde, TV bir USB flash sürücü gördüğünde, ancak dosyaları okumadığında (video oynatmadığında) sorun hakkında yazdım.

Her şeyi doğru bir şekilde bağlarsanız, TV'deki menüye (veya Smart TV TV'lerdeki uygulamaya) gidin, ancak flash sürücü orada değil, TV onu görmüyor, ardından önce aşağıdaki basit adımları deneyin:

  • Başka bir cihazdaki USB flash sürücüyü kontrol edin. Bilgisayar USB çubuğunu görürse, iyi. Değilse, nedeni büyük olasılıkla flash sürücüde, TV'de değil.
  • Bir USB flash sürücüsünü bir uzatma kablosu veya bir USB hub (hub) üzerinden bağlarsanız, onu doğrudan TV'nin USB bağlantı noktasına bağlamayı deneyin. Bir uzatma kablosu veya hatta daha fazlası bir USB hub'ı çalışmayabilir.
  • TV'de genellikle birden çok USB bağlantı noktası vardır. Sürücüyü farklı bir bağlantı noktasına takmayı deneyin.
  • USB bağlantı noktasının yanındaki yazıya dikkat edin. Orada "Servis" veya "Uzaktan Kumanda" gibi bir şey yazılırsa, bu giriş teşhis ve onarım için kullanılır. Sadece servis merkezlerinde. Flash sürücüyü böyle bir bağlantı noktasına bağlamayın (veya yalnızca bağlantı noktasının kilidini açtıktan sonra).
  • Mümkünse başka bir USB flash sürücü alın. En azından televizyonunu görüp görmediğini kontrol etmek için.
  • TV'yi duvar prizinden 5 dakikalığına çıkarın.
  • Bir USB flash sürücünüz varsa ve TV'de USB bağlantı noktaları varsa, her şey çalışmalı, uyumludur. Büyük olasılıkla nedeni bu değil.

Yardım etmedi? Diğer çözümlere bakalım.

Bir USB flash sürücüyü farklı bir biçime biçimlendiriyoruz

En yaygın iki dosya sistemi biçimi vardır: NTFS ve FAT TV'niz NTFS ile çalışmıyor olabilir ve bağlanmak istediğiniz sürücü bu formattadır. Ya da tam tersi. Ayrıca sorunları olan exFAT de vardır. Çözümün özü, USB flash sürücüyü farklı bir formatta formatlamaktır. Örneğin, flash sürücünüz artık NTFS veya exFAT biçimindeyse, onu FAT32'de biçimlendirmeyi deneyin.

Önemli! 4 GB'den büyük bir dosyayı FAT32 dosya sistemiyle biçimlendirilmiş bir sürücüye kopyalayamazsınız. Ve bizim durumumuzda, bu çok iyi değil, çünkü aşağı yukarı normal kalitede film 4 GB'den daha ağır.

Zaten FAT32 içindeyse, NTFS olarak biçimlendirin. Ancak bu, TV'nin USB flash sürücüyü görmemesi, ancak bilgisayarın görmesi sağlanır. Şimdi size sürücünün formatını nasıl belirleyeceğinizi ve formatlayacağınızı göstereceğim.

  1. Sürücüyü bilgisayarınıza bağlayın.
  2. "Bilgisayarım" a (Bu Bilgisayar) gidin.
  3. Bir flash sürücünün formatını görmek için üzerine sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.

    Bir TV'ye bağlandığında bir flash sürücünün dosya sistemi

  4. Bakalım "Dosya sistemi" nin karşısında ne yazılmış. FAT32'ye sahibim.

    Sürücünün dosya sistemi türünü belirleyinBu pencereyi hatırlıyor ve kapatıyoruz.

  5. USB flash sürücümüze tekrar sağ tıklayın ve "Biçimlendir" i seçin. Dikkat! Biçimlendirme, sürücünüzdeki tüm dosyaları silecek! İçerisinde önemli dosyalar varsa bunları bilgisayarınıza kopyalayın.

    TV için bir USB flash sürücü nasıl biçimlendirilir

  6. Örneğin, FAT32'de bir sürücüm varsa, onu NTFS'de biçimlendirmeye çalışırız. Ya da tam tersi. Belki bu formatta, TV USB flash sürücüyü görecek ve açacaktır.

    TV flash sürücüyü exFAT, NTFS, FAT32'de görmüyorUyarıyı okuyoruz ve Tamam'ı tıklayarak biçimlendirmeyi onaylıyoruz.

  7. Biçimlendirme tamamlandıktan sonra, filmleri, fotoğrafları, müziği (veya sahip olduğunuz her şeyi) USB flash sürücüye kopyalayın ve bilgisayardan çıkarın.

    TV USB flash sürücüsünü görmüyor, ancak bilgisayar görüyorHer şey hazır!

USB flash sürücümüzü TV'ye bağlarız, menüye (uygulamaya) gider ve sonuca bakarız. TV sürücüyü algılarsa - harika! Değilse, yeniden biçimlendirmeyi deneyin, ancak farklı bir dosya sisteminde. Ve aşağıdaki diğer çözümlere bakın.

Flash sürücü kapasitesi ve TV sınırlaması

Belki de TV'nize çok büyük hacimli bir USB flash sürücü bağlıyorsunuz. Bunun nedeni, TV'lerin büyük boyutlu USB sürücülerini desteklememesidir. Örneğin LG, 32GB'a kadar olan sürücülerin kullanılmasını önerir. 64 GB flash sürücünüz varsa, TV bunu desteklemiyor olabilir. Ve daha eski televizyonların daha katı kısıtlamaları olabilir. Örneğin, 8 GB'a kadar sürücüler için destek. TV'nizin özelliklerini, talimatlarını izlemeniz gerekir. Veya daha küçük bir sürücü bağlamayı deneyin. LG, Sony, Samsung, Philips, Ergo, Kivi, Xiaomi Mi TV vb. Tüm TV'lerin USB sürücüler için bu tür gereksinimleri (kısıtlamaları) vardır.

ek bilgi

Aşağıdakiler aynı LG web sitesinde bize yazılmıştır:

TV, boyut veya format sınırlamaları nedeniyle USB depolamayı algılamıyor

Bu, TV'nin tek tek sürücülerle çalışmayabileceği anlamına gelir. Burada sadece belirli bir flash sürücü görmüyor ve hepsi bu. Bunlar basitçe uyumsuzdur. Ve bu durumda yapılabilecek tek şey farklı bir sürücü kullanmaktır.

Sık sık flash sürücüler kullanıyorsanız veya kullandıysanız, muhtemelen bunların sıklıkla başarısız olduğunu biliyorsunuzdur. Dosya sistemi zarar görür, sürücü arızalanmaya başlar, vb. Sürücünün kendisiyle ilgili sorunlar nedeniyle, bir bilgisayar veya başka bir cihaz tarafından kolayca algılanması, ancak TV'nin görmemesi oldukça olasıdır.

Benzer sorunlar:

  • TV flash sürücüyü görüyor ancak üzerindeki dosyaları görmüyor. Bu çok sık olmuyor ama oluyor. Öncelikle dosyaları bir klasöre değil, flash sürücünün kök dizinine kopyalamanızı öneririm. Dosyaları / klasörleri yeniden adlandırın. Adı İngilizce harflerle yazın. Uzun dosya adları nedeniyle, TV'leri de onları göremeyebilir. Ancak çoğu zaman bunun nedeni, TV'nin USB sürücüye yüklediğiniz dosya formatlarını desteklememesidir.
  • TV video oynatmıyor, müzik çalmıyor, fotoğrafları açmıyor. Genellikle, bir dosyayı açmaya çalıştığınızda, bu formatın desteklenmediğini, dosyanın okunamayacağını, bulunamadığını vb. Belirten bir mesaj görüntülenir.

    TV, flash sürücüdeki videoyu açmıyorBu ayrı bir makalenin konusudur. Yalnızca TV'de yerleşik olan oynatıcının belirli bir video ve ses biçimi listesini desteklediğini söyleyebilirim. Genellikle, desteklenen formatlar TV'nin özelliklerinde belirtilmiştir. Ancak, TV örneğin .avi formatını desteklese ve bu video dosyasındaki ses parçası TV'nin desteklemediği bir formatta olsa bile, video oynatılmayacaktır. En kolay çözüm, aynı filmi farklı bir formatta indirmek veya özel programlar kullanarak dönüştürmektir.

Bu sorunu çözebildiyseniz - hangi çözümün size yardımcı olduğunu yazın. Sebep neydi. Belki de makalede olmayan başka bir çözüm kullandınız. Makaleye yeni, faydalı bilgiler eklemekten mutluluk duyuyorum. TV'niz hala USB flash sürücüyü tanımıyorsa, durumunuzu yorumlarda açıklayabilirsiniz, birlikte ele alınacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir