yolculuk izni nasıl alınır / Yabancılar İçin Yol İzin Belge Başvurusu

Yolculuk Izni Nasıl Alınır

yolculuk izni nasıl alınır

Şehirler arası seyahat izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet ile seyahat izin belgesi alma, telefonla yol izni belgesi alma (ALO )

SEYAHAT İZİN BELGESİ OLUŞTURMA EKRANI

Bir sonraki adımda başvurulacak kaymakamlık ve başvuru konusu seçilir. Başvuru nedenine ilişkin gerekli belge yüklenir. (Ölüm Belgesi, Sağlık Raporu gibi) Bu noktada sahte bilgi ve evrak verilmemesi suçtur. Bir dosya boyutu en fazla KB olabilir. Desteklenen Dosya Formatı: .pdf, .jpg, .png, .doc, .docx

YOL İZNİ BELGESİ OLUŞTURMA

Mevcut adres ve gidilecek il bilgileri de girilerek son adıma geçilir. Burada seyahat gerekçesi seçilir ve başvuruyu onayladığınıza ilişkin kutucuk doldurulduktan sonra seyahat izni belgesi oluşturularak ekrana gelir. Bu belgeyi yazıcıdan çıktı alarak yolculuk boyunca yanınızda bulundurmanız önerilmektedir.

E-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMA EKRANI

TELEFONLA YOL İZNİ BELGESİ ALMA

Belgeyi elde etmenin bir diğer yolu da telefonla ALO Vefa Sosyal Destek Hattı'nı aramaktır. Bu hat 7/24 vatandaşa destek vermekle birlikte ücretli bir hattır ve arayan vatandaşların bunu bilerek hareket etmesi gerekir. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen işlemler ALO üzerinden gerçekleştirilerek kısa sürede belge oluşturulur.

Seyahat izni nasıl alınır, şehirler arası yolculuğun şartları neler?

Şehirler arası seyahate çıkan bir araç denetlenirken

Kaynak, DHA

Seyahat kısıtlamasının sürdüğü 15 şehre giriş/çıkış yapabilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen şartları sağlayarak, kaymakamlıklardaki başvuru inceleme kurulları onayıyla "seyahat izin belgesi" almak gerekiyor.

Seyahat izin belgesi alabilmek için tedavi gereği doktor kararıyla sevk edilmek, birinci derece yakını vefat etmiş olmak, askeri hizmetini tamamladığı şehirden ayrılmak veya son on beş gün içerisinde geldiği şehirde kalacak yeri bulunmamak gibi şartlar aranıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Mayıs'ta yaptığı açıklamada koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uçak, tren, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarıyla seyahat etmek isteyenlerin Hayat Eve Sığar (HES) adlı mobil uygulamadan kod almaları gerekeceğini söyledi. Koca uygulamanın ne zaman başlayacağını ise açıklamadı.

Türkiye'de seyahat edebilmek için gerekli olacak HES Kodu nasıl alınır ve kullanılır?

Türkiye'de 3 Nisan'da 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının sıklıkla görüldüğü Zonguldak'a 15 gün boyunca giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı. Yasak daha sonra uzatılmıştı.

Yasak kapsamındaki il sayısı önce 24'e, sonra 15'e inmişti.

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak için ise hala 3 Haziran'a dek seyahat yasağı bulunuyor.

Başvuru nasıl yapılıyor?

Seyahat kısıtlaması olan şehirlerde yaşayan vatandaşların seyahat izni alabilmesi için e-devlet üzerinden ya da Alo üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen kişilerin, sisteme giriş yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan "e-başvuru" kısmındaki "seyahat izin işlemleri" seçeneğinden form doldurması gerekiyor.

Kaymakamlıklardaki "Seyahat İzin Kurulu'na" iletilen başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor ve değerlendirme sonucu kişiye SMS ile bildiriliyor.

Vatandaşların bulunduğu ilçe kaymakamlıklarındaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvurma seçeneği de mevcut.

Seyahat izin belgeleri çıkış illerinden tek gidiş ya da gidiş/geliş şeklinde düzenleniyor.

Seyahat izin belgesi sadece tek gidiş için düzenlenmiş ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenmiş ise ise 72 saate kadar geçerli oluyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

Ayrıca kişisel aracıyla seyahat edenlerin de yol üzerindeki denetimler için seyahat izin belgelerini seyahat boyunca yanlarında bulundurması gerekiyor.

Kimler seyahat izni alabiliyor?

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen valiliklere gönderilen ek genelgede, seyahat yasağına ilişkin istisnalar belirtildi ve Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar
  • Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar
  • Ölüm nedeni COVID olanlar hariç dört kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler
  • Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler
  • Ceza infaz kurumlarından salıverilenler
  • Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar
  • Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise geçen ay Twitter hesabından yaptığı açıklamada, özel araçlar için alınan izin belgesinin sadece yolcu sayısı ile sınırlı olduğunu duyurmuştu.

Yasağa uymayanlar ne ceza alıyor?

İçişleri Bakanlığı yayınlanan genelgeler kapsamında alınan tedbirlere uymayanlar hakkında şu adli ve idari işlemlerin yürütüldüğünü açıkladı:

  • Umumi Hıfzıssıhha Kanunu maddesine göre yılı itibariyle TL'den TL'ye kadar para cezası
  • Kabahatler Kanunu maddesine göre (Emre Aykırı Davranış) yılı itibariyle TL para cezası,
  • Türk Ceza Kanunu maddesine göre iki aydan bir yıla kadar hapis cezası,

Genelgede ek olarak aykırılığın durumuna göre Türk Ceza Kanunu'nun ' inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacağı ifade edildi.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır