tc prim sorgulama / SSK Sorgulama - SGK Sigorta Sorgulama - Emeklilik

Tc Prim Sorgulama

tc prim sorgulama

T.C. Kimlik no ile SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü görüntüleme

Son yıllarda e Devlet üzerinden birçok işlem yapılabilmektedir. Emeklilik hesaplama, mezar yeri öğrenme, askerlik belgesi gibi birçok farklı işlemlerin yanı sıra SGK primi de sorgulayabilirsiniz. Peki T.C. Kimlik no ile SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü görüntüleme nasıl yapılır?

seafoodplus.info

Yayınlanma:

T.C. Kimlik no ile SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü görüntüleme

Sigorta ile ilgili işlemler vatandaşlar tarafından en çok takip edilen ve e Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen konuların başında gelmektedir. Haberimizde T.C Kimlik no ile SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları bulabilirsiniz…

SGK PRİMİ NASIL SORGULANIR?

E Devlet şifresi olan vatandaşlar E Devlet’e giriş yaparak SGK hizmet dökümüne ulaşabilir.

E Devlet (seafoodplus.info) sistemine şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama bölümüne ‘SGK Tescil ve Hizmet Dökümü’ yazınız. Karşınıza çıkacak olan sayfada ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve Hizmet Dökümü’ (seafoodplus.info) sekmesine tıklayınız. Karşınıza çıkacak olan ekranda, hangi sigorta türüne kayıtlıysanız 4A/4B/4C, ona dair sigorta dökümüne ulaşabilirsiniz. SGK prim gününüzü görebilirsiniz.

Hizmet dökümünü barkotlu veya kâğıt şeklinde alabilirsiniz. Eğer sizden istenen belgenin internet üzerinden gönderilmesi gerekiyorsa sol üstte ‘Barkodlu Belge Oluştur’ sekmesine tıklayıp belgeyi oluşturabilirsiniz. İndir butonu ile indirdikten sonra gerekli mercilere gönderebilirsiniz.

Eğer kâğıt belge alacaksanız. Sağ üstteki ‘Yazdır’ butonuna tıklayıp çıktısını alabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİ OLAMADAN SGK PRİMİ SORGULANABİLİR Mİ?

Vatandaşların merak ettiği başka bir soruysa ‘E Devlet şifresi olamadan SGK prim sorgulanabilir mi?’ Bu sorunun cevabı hayır. E Devlet şifresi olmadan SGK primi sorgulayamazsınız.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

E-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Pilot il olan Bolu'da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Tüseafoodplus.info adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

Rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulamaİlginizi ÇekebilirRapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulamaSGK aktivasyon nedir? SGK aktivasyon için gerekli belgeler nelerdir?İlginizi ÇekebilirSGK aktivasyon nedir? SGK aktivasyon için gerekli belgeler nelerdir?

askerlikAvukatBolue-devletehliyetEkonomiemeklilikevlilikinternetnasıl yapılırparaSağlıksavcıSGKsigortaTürkiye

SSK Sorgulama &#; Sigorta Sorgulama &#; TC Kimlik No ile SSK Sigorta Sorgulama



Yeni uygulama ile beraber T.C. Kimlik numarası harici nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin de girilmesi gerekiyor. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma işlemleri için e-devlet portalı kullanımda. SGK hizmet dökümü alma ekranı için SSK Sorgulama sitemizde sistemi daha iyi anlayabilmeniz için detaylı bir şekilde anlatılıyor. Sigortanızın yatıp yatmadığını, bununla beraber sigorta primlerinizin ne kadar tutar üzerinden ödendiğini SSK Sorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Hizmet Dökümünü nasıl alacağınız SGK Sorgulama sitemiz içerisinde bulunan konularda detayları ile tarif edilmiştir.

SSK ŞİFRESİZ HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALIRIM?

Çalışanların maaşları haricinde işsizlik sigortası, gelir vergisi, sağlık sigortası (SGK primi) gibi kesintiler yapılmaktadır. Çalışanlar yapılan bu kesintilerden sonra net maaşlarını almaktadırlar. Sağlık güvencesi niteliğinde olan bu primler emeklilik sisteminin temel taşlarını oluşturmaktadır. SSK prim sorgulama sayfası giriş ve SSK prim sorgulaması nasıl yapılıyor? Sigortanızın yatıp yatmadığını bu sitemler aracılığı ile öğrenebiliyorsunuz. Maaşlar yükseldikçe sigorta SSK primleri de artmaktadır. Bu nedenle bazı işverenler işçilerin sigortalarını düşük rakamlar üzerinden ödemektedir. Bunun önüne geçmek için herkes kendi primini e-Devlet üzerinden kontrol etmelidir.

Türkiye'deki her çalışanın gerek ihtiyaç gerekse meraktan girip kontrol ettiği SSK primlerinizin listelendiği siteye SSK Sorgulama üzerinden giriş yapabilirsiniz. SGK'nın hizmeti olan SSK Prim günü ve ücreti sorgulama ekranının ayrıntıları SSK Sorgulama sitemiz içerisinde yer almaktadır. TC Kimlik numaranız ve PTT'den aldığınız e-Devlet şifreniz ile e-devlet üzerinden SSK sorgulaması yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu SSK sorgulama verilerini sadece şahıslara özel paylaşmaktadır.

YENİ DÜZENLEME İLE ARTIK ŞİFRESİZ OLARAK SSK SORGULAMASI YAPAMAZ, SSK HİZMET DÖKÜMÜ ALAMAZSINIZ. BURADAN SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA, SSK SİCİL NO SORGULAMA, SSK PRİM SORGULAMA GİBİ HİZMETLERE RAHATLIKLA ULAŞABİLİRSİNİZ.

SSK SORGULAMA İÇİN TC KİMLİK NO İLE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

SGK Hizmet Dökümü alabilmek için iki yöntem bulunuyor. SSK Hizmet Dökümü almak isteyen vatandaşlara en kolay şekilde Hizmet Dökümü nasıl alınır tarif ediyoruz.

4A (ÇALIŞAN) HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

4B (BAĞKUR & İSTEĞE BAĞLI SİGORTA) HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

4C (MEMUR) HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SGK (SOSYAL GÜVENLİK KURUMU) NEDİR?

Riskten dolayı geliri ile kazançları azalan vatandaşların başkalarına muhtaç olmadan yaşama ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş sistemdir. Bununla birlikte sosyal riskler sonucunda çıkan zararı devlet karşılamaktadır. Hastalık ve kaza gibi durumlarda SSK Sorgulama işlemi yaptıktan sonra hastanelerden faydalanabilir ve emekli maaşı alabilirsiniz.

Ayrıca ortaya çıkan ekstra masraflar için gelir kaybının belli bir yüzdesini de devlet karşılıyor. Sosyal güvenlik hayatın türlü sonuçları karşısında bir yoksulluğa maruz kalmadan hayatlarını devam ettirmek demektir.

Kişilerin hayatı boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, bireylerin gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan insan hakkı ve esas itibariyle devlet görevi olarak primli veya primsiz sistemlerin kullanılması, bireylerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu neticede ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın maddesinde yer alan “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmü ile açıkça ortaya konmuştur.

Kaynaklar:

TC ile şifresiz SGK hizmet d&#;k&#;m&#; sorgulama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

• Akıllı cihazlarınızdan yazının devamında verdiğimiz linke tıklayarak “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

• Çıkan ekranda, e-Devlet sorgulamasını yapabilmek için ilk adımda kimlik doğrulama adımlarını geçmeniz gerekir. 

• E-Devlet Kapısı kimlik doğrulama sayfasında T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kısımlarını doldurun. Dilerseniz mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı şeklindeki diğer giriş yöntemlerini de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda e-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız; en yakın PTT şubesine giderek şahsınıza özel tahsis edilen şifrenizi alabilirsiniz.

e-Devlet SSK Hizmet Dökümü Belgesi Nasıl Alınır?

e-Devlet kapısı üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi almak için ise "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" servisini kullanabilirsiniz. Bunun için;

• SGK Tescil ve Hizmet Dökümü servisindeki "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklayın.

• Oluşturulan barkodlu belgeyi kullanabilmek için öncelikle "Dosyayı İndir" seçeneğine tıklayarak, bilgisayarınıza indirin. Bilgisayarınızın yazıcı bağlantısı veya taşıyıcı bellek aracılığı ile SGK hizmet dökümü belgenizi kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

• Dilerseniz sayfadaki "E-Posta Gönder" seçeneğine tıklayarak, SGK hizmet dökümü belgesini vereceğiniz kişi ya da kurum e-posta adresine doğrudan gönderimini gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Hizmet Dökümü Ne İçin Kullanılabilir?

SGK hizmet dökümü belgesi ve belgenin sunduğu bilgiler;

• Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlar için hazırlamış olduğu SGK borç sorgulama, ne zaman emekli olurum, emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi uygulamalarda• Kıdem hesaplamada• İkramiye hesaplamada

• Vize alma sürecinde

• Başta mahkemeler olmak üzere birçok resmi kurumda kullanılabilir.

T.C. Kimlik No ile SSK-SGK Prim sorgulama ve Hizmet d&#;k&#;m&#; alma -

SSK sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar buradaki bilgilerden yararlanabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) SSK prim gün ve borç sorgulamasını online olarak dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. SSK sorgulamalarınızı TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. İşte SSK sorgulama işlemleri ve detaylı bilgiler.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinden bir çok hizmeti bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. İnternet ve teknolojinin gelişmesinden sonra artık bir çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilir duruma geldik. Bir çok sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemleri de bu sorgulama işlemlerinden birisidir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet alanı çok fazla olduğu için çoğu kişiye hizmet vermektedir. Ülkemizde yaşayan ve sosyal güvencesini sağlamak isteyen her vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmalıdır. T.C. kimlik no ile SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayısını öğrenin.

SSK sorgulayarak SGK hizmet dökümünü almak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden rahatlıkla SSK sorgulayabiliyor ve gerektiğinde ise SGK hizmet dökümü alabiliyor. Sizler de T.C. kimlik numaranızla SSK sorgulamak ve SGK hizmet dökümü almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SSK sorgulama, SGK hizmet dökümü alma – T.C. kimlik numarası ile sorgula

SSK sorgulama Tc no ile yapmak için tıkla

SGK işe giriş tarihi sorgulama için tıkla

SGK prim borcu öğrenmek için tıklayınız

SGK hizmet dökümü almak için tıklayınız

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK Sigorta Sorgulama hakkında bilgiler

SSK sigorta sorgulama işlemi hem E-Devlet üzerinden hem de E-SGM üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapacağınız işlemler için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden; E-devlet üzerinden sigorta sorgulama işlemi için ilk olarak yazının sonunda verdiğimiz ilgili linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulama işleminizi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-SGM üzerinden; Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz bulunmuyor ise bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) çalışanların her türlü hizmet ve bilgi sorgulamalarının online olarak gerçekleştirmelerini sağlayan bir sistem oluşturmuştur. Bilindiği üzere tüm Sosyal Güvenlik Kurumları tek çatı altında birleştirilerek SGK adını almıştır. İşçi, memur ve diğer pozisyonlarda çalışan her türlü meslek icraatçısı da çalışan olarak değerlendirilmektedir. Özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımız SGK tarafından sunulan her türlü hizmetten etkin bir biçimde yararlanabilmektedir. Bu anlamda Türkiye gov tr üzerinden sunulan ve tüm çalışanların rutin olarak gerçekleştirdikleri sorgulamalar ile çalışanların sorgulama yapmalarına imkan sunulmaktadır.

Bu sorgulama içerikleri arasında ne zaman emekli olurum , sgk hizmet dükümü bilgisi, bağkur borç sorgulaması, işe giriş bildirgesi, provizyon sorgulama gibi birçok sorgulama hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerin asıl amacı internet üzerinden kolaylıkla bilgi alabilmektir. Özel sektörde faaliyet gösteren herhangi bir kurumda çalışan vatandaşlarımız SGK prim sorgulama ve prim gün sayısını öğrenme gibi işlemlerini sürekli kontrol ederler. Burada asıl amaç primlerin düzenli bir biçimde yatırılıp yatırılmadığını öğrenmektir. Bunun yanında emeklilik sorgulama işlemleri de toplam prim gün sayısını öğrenme , emeklilik yaşı öğrenme ve ne kadar prim yatarsa emekli olabilirim sorularına cevap arama için yapılan sorgulamalardır.

Dijital ortam üzerinden SGK sorgulama işlemlerinizi dilerseniz e-Devlet sistemi üzerinden de güvenli şekilde yapabilirsiniz. Ancak e-Devlet sisteminde diğer tüm işlemlerde olduğu gibi bu sigorta sorgulama işleminde de sisteme giriş yapılması gerekiyor ki bu sistemde güvenlik önlemleri farklı giriş yöntemleri ile sağlanıyor. Yani sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu hizmetinden yararlanabilmeleri için öncelikli olarak ' e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' veya 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir