32 haftalık gebelik / 32 Haftalık Gebelik: Beslenme, Bebek Gelişimi, Sancılar - Nefis Yemek Tarifleri

32 Haftalık Gebelik

32 haftalık gebelik

32 Haftalık Gebelik: Düşünülecekler, Bebek Gelişimi, Pozisyonu & Görüntüsü

32 haftalık gebelik: Bebeğinizin gelişimi

Yukarılar – aşağılar. Çoğu bebek bu hafta içinde baş aşağı veya tepe üstü pozisyona yerleşir. İdeal olarak doğuma kadar bebek bu konumunu koruyacaktır. Yine de büyük gün gelmeden önce birkaç kere pozisyon değiştirebilir.

Olabildiğince dolu. Şu anda uterusunuzda bulunan yaklaşık bir litre amniyotik sıvı içinde bebeğinizin baş yukarıda konumdan baş aşağı konuma geçmesi gayet kolaydır. Önümüzdeki sekiz hafta içinde bebeğin boyu büyüdükçe amniyotik sıvı miktarı da azalacaktır.

embryoimage-week32-700_no_text

İLGİLİ GEBELİK ARAÇLARI

Bebek isimleri sözlüğü

Cinsiyete göre filtrele:

Temaya göre filtrele:

32 haftalık gebelik: Gebelik belirtileri

Kaburgamda bir şey var. Bebeğinizin hareket etmesini hissetmek çok şahanedir, ama ayaklarından birinin göğüs kafesiniz altına sıkışması pek hoş olmaz. Bebeğinizin hareket etmesini sağlamak için yan tarafınıza uzanmayı veya pozisyon değiştirmeyi deneyin.

Çift kontrol. 32. haftaya ulaştığınızda doktorların büyük bir kısmı sizi ayda bir kez yerine iki haftada bir görmek isteyecektir. Doktorunuz, başka şeylerin yanı sıra enfeksiyon, erken doğum sancısı veya preeklampsi belirtilerini takip edecektir.

Doğum provası. Doğum yapacağınız hastanede yapacağınız tur, doğum ve doğum sonrası odaları görmenizi, kayıt prosedürlerine ve bürokratik işlemlere aşina olmanızı sağlayacaktır. Önceden nereye gideceğinizi ve neler yapacağınızı bilmek, doğum sancısı çekerken son dakika koşuşturmalarını önleyecektir. Ayrıca hastaneye giden iki ayrı güzergâh belirleyip bu yollardan hastaneye gitmek de isteyebilirsiniz.

Okul günleri. Doğum derslerinde aktif bir katılımcı olun: çok soru sorun ve umutlarınız ve korkularınız hakkında konuşmaktan çekinmeyin. O an geldiğinde ikinizin de hazır olması için eşinizi götürmeyi unutmayın.

Bunları biliyor musunuz? Bebeğinizin cildi artık gevşek durmamaktadır ve yeni yağ gelişimi sayesinde pembe ve pürüzsüz görünmektedir. Tam hayallerinizdeki bebek gibi görünmeye başlamıştır! Artık büyük ihtimalle baş aşağı konumda da olduğuna göre o büyük dünyaya gelişe hazır olun!

Anneler için hızlı bir ipucu: Bir doğum dersine yazılmanın tam zamanı. Siz ve eşiniz doğum sancısı ve doğum hakkında çok sayıda yararlı bilgi öğrenecek, diğer anne-baba adaylarıyla tanışacak ve yaklaşmakta olan büyük gün hakkında özgüveninizi artıracaksınız.

32 haftalık gebelik: Kontrol listesi

  • Bebeğinizin ayağını göğüs kafesinizde hissederseniz, pozisyon değiştirerek yan yatın.

  • Her iki haftada bir doktorunuza görünmeye başlayın.

  • Doğum yapacağınız hastaneyi gezin.

  • Hamilelikle ilgili diğer haftalık ipuçları için üye olun:

32 Haftalık Gebelikte Neler Olur? Hamileliğin 32. Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?

32 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

32 haftalık gebelikte anne vücudu artık doğuma hazırlanmaktadır. Bu dönemde kramplar, sırt ve bel ağrıları yaşanabilir. El ve ayak şişlikleri ile birlikte yalancı kasılmalar da yaşanmaktadır. Nefes darlığı, mide problemleri ve göğüsten süt sızması bu dönemde artış gösterebilir.

Hamileliğin 32. Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hamilelikte sona geldikçe kilo alım hızı da artış göstermektedir. Bu nedenle anne adayı beslenmesine önemli ölçüde dikkat etmelidir. Hem kendi vücudunun hem de bebeğin yeterli vitamin ve minerale sahip olması açısından daha sağlıklı beslenmeye özen göstermelidir. Çünkü yediği her besini bebek ile paylaşmaktadır. Bu haftalarda dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de cinselliktir. Doğumun yaklaşması nedeni ile cinsellik sırasında lekeler görülebilir ve tehlikeli olabilir.

Gebelikte 32. Hafta Kaç Aylık Olur?

Gebelik sürecinde 32. hafta 3. trimester dönemi içindedir. Normal bir doğum süreci 40 hafta olarak kabul edildiği için 32. hafta doğuma oldukça yakın bir dönemdir. Gebelikte 32. hafta 8 aylık olarak sayılır. Bu duruma doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.

32 Haftalık Hamilelikte Anne Karnında Bebek Gelişimi Nasıl Olur?

32 haftalık hamilelik sürecinde bebek birçok gelişimini tamamlamış olur. Bebeğin akciğerleri hariç bütün organlarını bu haftada tamamlamış olur. Hareketler belirgin haldedir. Anne, bebek hareketlerini çok rahat hisseder. 32 haftalık bebek artık doğuma hazırlanır ve küçük bir bebek görüntüsüne ulaşmıştır. 32 haftalık anne karnında olan bebeğin ortalama boyu 42 cm'dir. Ortalama kilosu ise 1750 gramdır. Görüntü olarak daha saydam olan bebeğin derisi, yavaş yavaş kalınlaşmış ve matlaşmıştır.

Bebeğin kafası halen vücuduna göre daha büyük oranda görülebilir. Kemikleri düzgün bir yapıda olsa da vücudu halen yumuşak ve esnek bir yapıdadır. Bu durum doğumun daha kolay olmasını sağlayacaktır. Tırnak, akciğer ve kemik gelişimi büyük ölçüde tamamlanmış olsa bile doğuma kadar gelişime devam edecektir. Bu haftada doğan bebeklerin yaşama şansı yüksektir. Fakat bebeğin tıbbi destek alması gerekir. Bu nedenle anne karnında biraz daha zaman geçirmesi gerekmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır