Çiçek sineklenmesi nasıl önlenir

Çiçek Sineklenmesi Nasıl Önlenir

çiçek sineklenmesi nasıl önlenir

&#;i&#;eklerdeki k&#;&#;&#;k sinekler nasıl &#;nlenir? &#;i&#;eklerdeki sineklerden kurtulmanın kolay yolları

Çiçeklerde oluşan sineklenmenin başlıca nedenlerinden biri fazla ve sık sulama. Çünkü toprak kurumadan sürekli ıslak olur. Bu da sinekler için elverişli bir ortamın oluşmasına neden olur. Bu yüzden bitkilerin belli bir düzende sulanmalı. Bu nedenlerin yanı sıra yanlış toprak tercihi ve çiçeklerin havasız ortamda bulunması da sineklenmeye neden olur. Ancak evde uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntemle bu sorunu çözebilirsiniz. İşte konuyla ilgili detaylar

Çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir Çiçeklerdeki sineklerden kurtulmanın kolay yolları

ÇİÇEKLERDEKİ MİNİK SİNEKLERDEN KURTULMAK İÇİN

Saksı çiçekleriden görülen sineklenmeyi önlemek için ilk olarak düzenli bir şekilde çiçeklerle ilgilenilmeli. Böylece sorun fazla ilerlemeden tespit edilebilir.

Toprağın nemli kalması da sineklenmeye neden olabilir. Böyle bir durumda kuru toprak ilave ederek nemi azaltabilirsiniz.

Böceklere karşı bazı ilaçlar da bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Toprağa toz veya çubuk tarçın koyabilirsiniz. Böylece tarçın kokusu sinekleri rahatsız edebileceği için azalmalarına yardımcı olacaktır.

False

Solucan ve küçük sinekler toprakta ve bitki köklerinde üremektedir. Bitki kökünü ve yapraklarını yiyerek, kurutmaktadır. Saksıdaki çiçeklerinize gereken özeni gösterseniz bile sineklenme yapmasını önlemeniz kaçınılmaz olabilir. Bitkilerin böceklenmesi gibi ve pul pul beyazlaşması yani kepeklenme sorunu da görülmektedir. Peki, çiçeklerin sineklenmemesi için ne gibi bir önlem alınmalıdır? Haberin içeriği için alt sayfamıza göz atınız

ÇİÇEKLERİN SİNEKLENMEMESİ İÇİN

- Aspirinli su karışımı sineklenme ve böceklenmeyi engellenmektedir. Çiçeğin toprağına karışımı ilave ederek bu sorundan kurtulmuş olabilirsiniz.

- Çiçeğin toprağına sigara külü veya izmarit atarsanız, böcek ve sineklenmeyi önlemiş olabilirsiniz.

- Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır. Nemli olan toprağa kuru toprak ilave ediniz.

- İnternet sayfasından böceklenme için ilaç satın alabilirsiniz. Çiçeklerle alakalı alışveriş sayfası olmasına özen gösteriniz.

- Böcekler için satılan kimyasal ilaçlar satılmaktadır. Ancak zehir olan bu ilaçlar uzun süreli kullanımda bitkiye zarar vermektedir.

Canlı Çiçeklerde Küçük Sinekler Nasıl Yok Edilir? Çiçeklerde Sineklenmeye Çözüm

Çiçeklerde siyah küçük sineklerin oluşması ve bunların devamlı saksı etrafında dolaşması çok yaygın bir problemdir. Bu problemin temelinde genellikle kullanılan toprağın kalitesizliği ya da sulama yöntemlerinin ve sıklığının yanlışlığı yatmaktadır. Eğer bu ikisinde bir problem yoksa, uygulayabileceğiniz bazı doğal ve doğal olmayan yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında kokusunu kullanarak sinekleri kaçırabileceğiniz tarifler de ilaç kullanımı da mevcuttur. Fakat ilaç kullanımının önce doğal yöntemlerin denenmesi ve işe yaramaması halinde kullanılması işin uzmanları tarafından tavsiye edilendir.

Canlı Çiçeklerde Küçük Sinekler Nasıl Yok Edilir?

Canlı çiçeklerin etrafında bulunan küçük sineklerin gitmesi için birden fazla (doğal ya da ilaçlı) yol bulunur.

1-) Sigara İzmaritini Toprağa Gömmeyi Deneyin

İçilmiş sigaraların izmaritleri, gerçekten çok kötü kokmaktadır. Öyle ki kül tablasında unutulmuş birkaç sigara izmariti kapalı ortamın havasını birkaç saat içinde kirletip bozabilir. Özellikle saksı çiçeklerinde toprağı biraz eşeleyerek gömeceğiniz sigara izmaritleri küçük sinekleri kademeli olarak çiçekten uzaklaştıracaktır. Çiçeğinizin sağlığı ve toprağın verimi için sinekler tamamen gittikten sonra sigara izmaritlerini gömdüğünüz yerden çıkartmanız iyi olacaktır.

2-) Aspirin'i Ezin ve Toprağa Dökün

Aspirin, sineklerden kurtulmanızı sağlamanın yanında bir de çiçeğinizi besleyecektir. Yapacağınız işlem oldukça basit. Aspirini ezecek ve su ile karıştıracaksınız. Daha sonra toprağı bu su ile sulayacaksınız. Yapraklara da sprey aracılığıyla abartıya kaçmadan sıkacağınız aspirinli su, sinekleri çiçeğinizden uzak tutacaktır.

3-) İlaç Kullanın

Eğer denediğiniz yöntemler sonuç vermemişte ilaç kullanmak en mantıklısı olacaktır. Saksı sineği ilaçları çeşitli yerlerde satılmaktadır. Bu ilaçları, aşırıya kaçmayacak şekilde kullanmakta herhangi bir sakınca yoktur. Doğal yöntemlerle kovuşturamadıysanız son çare olarak ilaç kullanımı denenebilir.

Çiçek Toprağı Toprağı Sineklenirse Yapılacaklar

Eğer çiçek toprağı sineklenirse, bilinen ve en işe yarayan yöntem aslında toprağı değiştirmektir. Toprağınızı değiştirdikten sonra eğer bu problemden hala kurtulamamışsanız, bu içerikte sizlerle paylaştığımız doğal olan ya da olmayan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Çiçeklerde Küçük Sinekler Neden Olur?

Saksı Çiçeklerine Doğal Çözüm

1-) Soğan Kabuğu Kullanmayı Deneyin

Genelde sinekleri kovuşturmanın mantığı basittir. Kokan şeyler sinekleri uzaklaştırır. Soğan kabuğu, yani soğanın dışında bulunan kahverengi renk olan katman da derdinize çare olacaktır.

Yapmanız gereken, kabukları soyup, on saat kadar suyun için tutup süzmek. Daha sonra elde kalan su ile toprağı sularsanız sonuç verecektir.

2-) Sarımsak ve Sarımsak Suyu Kullanabilirsiniz

Sarımsağın suyunu çıkartarak toprağa dökmek, sprey yardımı ile de yapraklara sıkmak oldukça faydalı bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Sinekler bu kokudan aşırı derecede rahatsız olacak ve birkaç gün içerisinde çiçeğinizin etrafını tamamen terk edecektir.

3-) Toz Tarçın Uygulaması

Toz tarçını toprağın üzerine dökmek de oldukça mantıklı bir yöntem. Tarçın yoğun kokusu olan bir baharattır ve bitkilerinize zarar vermeden doğal yoldan çiçekleri kovuşturmak için etkili bir yöntemdir. İçinde bulundurduğu doğal antioksidan, ev içerisinde varsa haşereleri kovmanıza da yarayacaktır.

Saksıdaki Küçük Sinekler İçin İlaç

Saksınızda eğer küçük sineklerden dolayı bir problem yaşıyorsanız, direkt olarak ilaç kullanmak çok mantıklı olmayacaktır çünkü bu problemin doğal çözümleri var. Önce toprağı değiştirmelisiniz. Eğer bitkinizi sık suluyorsanız bundan vazgeçmelisiniz. Tüm bunların sonunda hala aynı problemi yaşıyorsanız soğan, sarımsak ya da bitki üzerine aspirin dökmek gibi çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz. Tüm bunlar da fayda etmezse, evet, ilaç kullanımı gerçekleştirmekte bir sakınca yoktur.

Çiçek Böceklenmesine Ne İyi Gelir?

Çiçek böceklenmesine iyi gelen soğan ve sarımsak gibi bazı kokulu besinler vardır. Bu besinlerin içerikte anlattığımız gibi kullanımı gerçekleştiği zaman gayet iyi sonuç almak mümkündür. Fakat tüm bunlardan önce sulama sıklığımızın normal olduğundan ve toprağımızın yeteri kadar kaliteli olduğundan emin olmamız gerekmektedir.

&#;i&#;eklerdeki k&#;&#;&#;k sinekler nasıl yok olur? Bitkilerdeki sinekler nasıl engellenir

Haberin Devamı

Çiçekler herkesin sevdiği bitkilerden biridir. Çiçeklerin bakımları oldukça önemli bir konudur. Çiçeklere bazı nedenlerden dolayı küçük sinekler gelebiliyor. Çiçeklere sinek gelmemesi için, çok sulama işlemi yapılmaması gerekiyor.

Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

Çiçeklerle ilgilenen kişilerin bilgi sahibi olmak istediği birçok konu bulunuyor. Çiçekler bazı nedenlerden dolayı küçük sineklerin istilasına uğrayabiliyor. Çiçeklere küçük sinek kelimesinin birçok nedeni bulunuyor. Çiçeklerin bakımını yaparken çok dikkatli yapmak gerekiyor. Çiçek bakımlarının yanlış yapılması, küçük sineklerin çiçeklere gelmesine neden oluyor. Herkes tarafından doğru bilinen bazı yanlış bilgiler bulunuyor. Özellikle çiçeklere sürekli su verilmesi doğru bir bilgi değildir. Çiçeklere çok su verilmesi küçük sineklerin gelmesine neden olacaktır.

Haberin Devamı

Sulama işlemi yaparken toprağın kuruması beklenmelidir. Toprak kurumadan tekrar su verilmesi durumunda çiçeklere küçük sinekler daha çok gelecektir. Çiçeklere küçük sinek gelmemesi isteniyorsa, çok fazla su verilmemesi gerekiyor. Yanlış yapılan sulama işlemleri sonrasında küçük sineklerin çiçeklere geldiği görülüyor. Eski zamanlardan beri uygulanan birçok yöntem bulunuyor. Nikotin sineklerin sevmediği ürünler arasındadır. Eski zamanlarda çiçek toprağına sigara izmariti koyuluyordu. Günümüzde de kullanılan yararlı bir yöntemdir.

Küçük sinekler engellenemiyorsa, çiçeğin toprağına sigara izmaritleri koyulabilir. Sigara izmaritlerinin içerisinde bulunan maddeler, sineklerin çiçeğe yakınlaşmasını engelleyecektir. Çiçeğe gelen küçük sinekler sigara izmariti nedeniyle ortadan kalkacaktır. Küçük sineklerin sevmediği ürünlerden biri de, soğan kabuğudur. Toprağın üzerine koyulacak soğan kabuğu, küçük sineklerin kaçmasına neden olacaktır. Çiçeklerde sinek olmaması isteniyorsa, kuru soğan yöntemi tercih edilebilir.

Bitkilerdeki Sinekler Nasıl Engellenir?

Bitkilere bazı nedenlerden dolayı böcekler ve sinekler gelebiliyor. Böcek ve sineklerin bitkilere gelmesi oldukça rahatsız edici bir durumdur. Çiçeklerinde sinek görenler, araştırma yaparak sineklerden nasıl kurtulacağını merak ediyor. İlk yapılması gereken çiçeklere verilecek su miktarıdır. Sürekli olarak çiçeklere su verilmesi sineklerin gelmesine neden oluyor. Toprak nemi sürekli olarak kontrol edilerek su verme işlemi yapılmalıdır. Toprağa ekilecek olan sigara izmariti de, sineklerin gelmesini engellemek adına kullanılan bir yöntemdir. Bitkilere yapılacak yöntemler, sineklerin gelmesini engelleyecektir.

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

Saksıda çiçek yetiştirenlerin karşılaştığı sorunlardan birisi sineklenme yapmasıdır. Özellikle yaz ayında çıkan sinek ve böceklerin çiçeklere zarar vermesi kaçınılmazdır. Peki, çiçeklerin sineklenmemesi için ne yapılmalıdır? Haberin içeriği için göz atınız

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Saksıda yetiştirilen çiçeklerin en büyük problemi böceklenmesi durumudur. Küçük sineklerin gittikçe çoğalması hem çiçeğe zarar verir hem de evin içinde istenmeyecek sinek artışlarına neden olur. Bazen marketlerden alınan toprağın çok gübreli olması ve saksıların sineklenmesine sebep olur. Solucan ve küçük sinekler toprakta ve bitki köklerinde üremektedir. Bitki kökünü ve yapraklarını yiyerek, kurutmaktadır. Saksıdaki çiçeklerinize gereken özeni gösterseniz bile sineklenme yapmasını önlemeniz kaçınılmaz olabilir. Bitkilerin böceklenmesi gibi ve pul pul beyazlaşması yani kepeklenme sorunu da görülmektedir. Zaman içerisinde toprakta oluşan sinekler evin her tarafına yayılır.  Sağlıklı çiçekler yetiştirmek istiyorsanız saksı çiçeklerinde oluşan sinekleri yok etmek için kimyasal ilaçlar yerine doğal yollarla yok edebilirsiniz. Peki, çiçeklerin sineklenmemesi için ne gibi bir önlem alınmalıdır? Haberin içeriği için alt sayfamıza göz atınız

En kolay saksı değişimi nasıl yapılır? Adım adım saksı değiştirmeİLİŞKİLİ HABEREn kolay saksı değişimi nasıl yapılır? Adım adım saksı değiştirme

saksı çiçeklenmesi nasıl önlenir

saksı çiçeklenmesi nasıl önlenir

ÇİÇEKLERİN SİNEKLENMEMESİ İÇİN

saksı çiçeklenmesini önlemenin yolları

saksı çiçeklenmesini önlemenin yolları

saksı çiçeklenmesini yok eden yöntem

saksı çiçeklenmesini yok eden yöntem

Günümüzde çiçek yetiştiren kişilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri, sineklenmedir. Çiçek saksılarında meydana gelen sineklenme, genellikle kalitesiz toprak karışımlarının bir sonucu olarak ortaya çıkar. Özellikle evlerde yetiştirilen çiçeklerde sineklenme olduğunda sinekler bütün eve yayılır. Dolayısıyla büyük bir sorun hâline gelir. Çiçeklerde sineklenmenin birçok nedeni olabilir. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri sürekli ve fazla sulama işlemidir. Çiçeğin toprağı kurumadığı halde sürekli olarak su verilmesi sineklenmeye zemin hazırlar. Sulu bir çiçek toprağı küçük küçük sinekler için çekici bir ortamdır. Dolayısıyla sineklenme sorununu yaşamamak için çiçeği ihtiyacı kadar sulamakta fayda var. Her çiçeğin mevcut su kapasitesi belli olduğundan bu kapasiteye uygun ve düzenli sulama, çiçeklerde sineklenme olayının önüne geçilmesini sağlar.

Çiçeklerde sineklenme durumunun bir diğer en büyük sebebi ise kalitesiz toprak kullanımıdır. Kalitesiz toprak karışımları, çiçeklerde sineklenmeye yol açar. Özellikle ev ortamında yetiştirilen çiçekler için ezilmiş meyve ve sebze atıklarının kullanılması sineklerin dadanmasını yüksek oranda etkileyecektir. Çiçeğin toprağı için kullanılacak olan kürlerin püre şeklinde değil de daha sıvı ve süzülmüş bir şekilde olması son derece önemlidir. Çiçek için doğru toprak seçimi yapmak ve uygun kürler hazırlamak, sineklenmeyi engeller. 

Çiçeklerde sineklenme, birçok sebepten dolayı meydana gelebilir. Mesela iç mekanda yetiştirilen çiçekler eğer hava almıyorsa bu durum da sineklenmeye yol açabilir. Çiçeğin hem hava almadığı hem de sürekli olarak sulandığı ortamda sineklenmesi olasıdır. Bu sebepten ötürü çiçeklerin daha sağlıklı yetişebileceği ortamlar oluşturmak gerekir. Çiçeğin düzenli bir şekilde hava aldığı bir ortama yerleştirilmesi son derece önemlidir. Çiçek sineklendiği takdirde o güzelliğinden eser kalmaz. Çünkü hem sağlıklı gelişimini sürdüremez hem de bulunduğu ortamı sineğe boğar. Dolayısıyla çiçeklerde sineklenme olayının yaşanmaması adına doğru düzgün bir şekilde yetiştirmeye özen gösterilmelidir. Bu noktada çiçeğin türü de oldukça önemlidir. Bazı çiçek türleri sineklenmeye daha müsaitken bazıları sineklenmeye karşı daha dirençlidir. İlgili ürünleri sitemizden inceleyebilirsiniz. 

Sineklenen Çiçek Toprağına Ne Yapılır?

Çiçekler hem ev ortamına hem de dış mekana şıklık katan önemli bitkilerdir. Çiçek yetiştirmek ise sanıldığı kadar kolay değildir. Özellikle saksı çiçekleri ev ortamına çok fazla güzellik katıyor olsa da bazı olumsuz durumlar da yaşanır. Evde yetiştirilen çiçeklerin en büyük sorunu sineklenmedir. Çünkü bu problem, bütün evi olumsuz etkiler. Fakat sineklenen çiçeğin toprağına bazı müdahaleler yapıldığında bu problem aşılabilir. İç mekan bitkileri birçok çeşidi ile karşımıza çıkar. Evlerde en sık menekşe, orkide, begonya, gül gibi bitkilerin yetiştirildiği görülür. Bu bitkiler muhteşem görünümlere sahip olsalar da doğru toprak seçimi yapılmazsa sineklenme sorunu ortaya çıkabilir. Sineklenme sorunu yalnızca evde yetiştirilen çiçekler için değil dış mekan çiçeklerinde de görülen bir sorundur. Dolayısıyla bu noktada en dikkat edilmesi gereken nokta, çiçeğin toprağıdır. 

Çiçeklerde sineklenme sorunu çoğunlukla yaz mevsimi geldiğinde görülür. Bu durumun sebebi ise, çiçeğin toprağının temin edildiği yerlerde bulunan toprakların hemen hemen hepsinin yüksek oranda gübreli olmasıdır. Çok gübreli toprak özellikle saksı çiçeklerinde sineklenmeye yol açar. Yalnızca sineklenme değil böceklenme sorunu da ortaya çıkabilir. Çiçeklerdeki sineklenme sorunu hem çiçeğin gelişimini olumsuz etkiler hem de evin temizliğini zorlaştırır. Bu sorunun giderilmesi için çeşitli yollar vardır. Sineklenmenin önüne geçilmesi için öncelikle çiçeğe gereken ilgi gösterilmelidir. Çiçeğe düzenli olarak ilgi gösterilirse çiçeklenme sorunu ortaya çıksa bile başında fark edilir ve hemen çöz üretilir. Böylelikle sorunun büyümesinin önüne geçilir. 

Çiçeğin sineklenmemesi için öncelikle toprağı aşırıya kaçacak derecede sulamamaya özen gösterilmelidir. Çünkü toprak çok nemli kalırsa sineklenmesi an meselesi olacaktır. Eğer toprak çok nemli ise üzerine belli bir miktar kuru toprak atarak nemini almasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sineklenme sorununu yüksek oranda engelleyen asprinli su karışımını da deneyebilirsiniz. Sigara insan sağlığına son derece zararlı olsa da çiçek toprağına atılan sigara izmariti, çiçeğin sineklenmesini engelleyici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda sineklenmeyi engelleyen bazı ilaçlar da bulunur. En kötü ihtimalle ilaçlardan destek alarak sineklenme engellenebilir. Hangi çiçeğin bakımının nasıl yapılacağı, hangi çiçeğin sineklemeye daha müsait olduğu ile alakalı detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 

Orkide Sineklenmesi

Orkideler zarafeti ve güzelliği ile dillere destan olmuş bir çiçek türüdür. Fakat diğer saksı çiçekleri gibi orkideler de sineklenebilir. Orkide sineklenmesi geç fark edilirse ve müdahale edilmezse sinekler hem çiçeğe fazlasıyla zarar verir hem de bulunduğu mekanın temizliğini olumsuz etkiler. Orkide sineklenmesinin birçok sebebi olabilir. Mesela çiçeğin toprağının çok fazla gübreli olması sineklenmenin ana nedenlerinden biridir. Sinekler bitkinin köklerine kadar inerek kökünü, yapraklarını yerler ve yavaş yavaş bitkinin kurumasına sebep olurlar. Bu nedenle çiçek için uygun toprak seçimi yapmak oldukça önemlidir. Bazı istisnai durumlarda çiçeğin bakımı eksiksiz yapılsa bile sineklenmeyi engellemek mümkün olmayabilir. 

Orkide sineklenmesi sorunu yaşayan kişiler ilaç kullanmak yerine öncelikle doğal çözümleri uygulamalılar. Çünkü kimyasal ilaçlar orkidenin yapısını bozabilir. Doğal çözümler hem çiçeğe zarar vermez hem de başarılı sonuç verme olasılığı yüksektir. Orkide sineklenmesinin önüne geçmek için asprinli su karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışım toprakta meydana gelen sineklenmeyi önler. Asprinli suyu püskürtme metodu ile çiçeğin toprağına uygulayabilirsiniz. 

Orkide çiçeğinin toprağına sigara izmariti atmak hem sineklenmeyi hem de böceklenmeyi engelleyecek doğal yollardan biridir. Çiçeğin toprağının çok fazla nemli olması da sineklenmeye yol açacağından çiçeğe kuru toprak ilavesi yapabilirsiniz. Doğal yolların hiçbiri sonuç vermezse çiçekler için satılan ilaçları temin edebilirsiniz. Fakat bu kimyasal ilaçları sürekli olarak kullanmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü fazla kullanımda çiçeğin zehirlenmesine yol açabilir. Orkide çeşitlerini sitemizden inceleyebilir ve bakımlar hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Çiçeklerin Sineklenmesine Çözüm

Çiçeklerin sineklenmesi ile alakalı kesin bir çözüm olmamakla birlikte uygulanan bazı yöntemler bulunur. Çiçeklerde sineklenme sorununu yaşayan kişilerin öncelikli olarak yapması gereken, kaliteli toprak kullanmaktır. Doğu toprak seçimi yapılmadığı takdirde sinekler çiçeğe ciddi anlamda zarar verebilir. Toprakta sineklenme sorunuyla karşılaşıldığında uygulanan doğal çözüm yöntemlerinden biri, tarçın uygulamasıdır. Toprağın yüzeyine uygulanan tarçın kokusu sinekleri ve böcekleri rahatsız ettiği için azalmasına büyük oranda etki eder. Ama bu yöntem sinekleri tümüyle yok etmeye yetmez. Tarçın faydalı bir besin olduğundan bitkiye herhangi bir zarar vermesi mümkün değildir. 

Çiçeklerde sineklenme sorunu için uygulanan geleneksel yöntemlerden bir diğeri ise soğan kabuğudur. Soğan kabuğunun da sinekleri uzaklaştırdığı görülmüştür. Çiçeğin yapısına, çeşidine göre uygun yöntemi uygulayarak sineklerden kurtulmak mümkündür. Wish Flowers & Design olarak sitemizde birçok çiçek çeşidini sunuyoruz. Sitemizi inceleyerek çiçekler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saksı &#;i&#;eklerindeki Sineklenme Nasıl Giderilir? Sineklerden Kurtulmak İ&#;in &#;&#;z&#;m

Saksı çiçekleri evlere renk ve güzellik katan, aynı zamanda psikolojik olarak insanları iyileştirici özelliğe sahip bir bitkidir.

Saksı Çiçeklerinde Sineklenme Nasıl Giderilir?

 Saksı çiçekleri birçok çeşide sahiptir. Orkide, menekşe, gül, karanfil, begonya, kılıç çiçeği ve benzeri bir dolu saksı çiçeği çeşidi mevcut bulunmaktadır. Evlere renk katmak, ferahlık sağlamak ve aynı zamanda psikolojik olarak terapi olsun diye amaçlar ile saksı çiçekleri sahiplenip, evlerde yetiştirilmektedir. Ancak saksı çiçeklerinde sineklenme gibi bir problem ile karşı karşıya kalmaktayız.

 Bu sorun özellikle yaz aylarında artış göstermektedir. Bunun nedeni genel olarak toprak aldığımız yerlerde satılan toprakların çok fazla gübreli olmasıdır. Bu durum saksı çiçeklerinde sineklenmeye ve böceklenmeye neden olmaktadır. Bu durum çiçeğe zarar vermekte ve aynı zamanda evin temizliği bakımından çiçek yetiştiren insanlara sorun olmaktadır. Oluşan sinekler zaman içinde evin her tarafına yayılmaktadır. Bu durum da evin sterilliğini olumsuz etkilemektedir.

Sineklerden Kurtulmak İçin Çözüm

 Saksı çiçeklerinde oluşan sineklemeyi engellemek için en başta yapılması gereken şey çiçekle düzenli olarak ilgilenmektedir. Bu şekilde bu sorun daha başında fark edilebilecek ve daha büyük sıkıntılara yol açmadan engellenebilecektir. Çiçeğin sineklenmemesi için ilk olarak toprağın çok nemli kalmaması gerekmektedir.

 Bu durum olursa toprağa kuru toprak ilave ederek o fazla olan ıslaklığı, nemi azaltmalısınız. Aynı zamanda asprinli su karşımı da sineklenmeyi daha olmadan önleyici bir etkisi ile engellemektedir. Sağlığa ne kadar zararlı olsa da çiçeğin toprağına atılan sigara izmariti de çiçeğin sineklenmesini engellemektedir.

 İnsan sağlığına çok zararlı olsa da çiçeklerde bu şekilde olumlu bir etkisi vardır. Aynı zamanda bu durum engelleyen veya bitiren ilaçlarda bulunmaktadır. Bu ilaçlar kimyasaldır. Bu nedenle bunlara ihtiyaç duymadan önce doğal yollar ile bu sineklenme durumundan kurtulmaya çalışmalıyız.

Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtuluruz?

Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz? Son yıllarda en sık rastlanan sorunlardan biri toprakta oluşan minik sinekler. Ne yazık ki kalitesiz içeriğe sahip toprak karışımları saksı çiçeklerini saran sinekleri evlerimizin içine dahil etmemize yol açan baş unsurlardan biri. Peki saksı çiçeklerinde sineklenme sorunu nasıl çözülür? Bitkili Evim&#;den Naz Irmak Saf anlattı&#;

ÇİÇEKLERDE SİNEKLENME NEDEN OLUR?

Çiçeklerde sineklenme

Saksıda, çiçeklerde sineklenme sorunu nedenleri;

Çiçeklerde sineklenme neden olur? sorusunun yanıtı bu şekilde. Peki saksı toprağındaki minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz?

ÇİÇEKLERDEKİ MİNİK SİNEKLERDEN NASIL KURTULABİLİRİZ?

Çiçeklerde sineklenme çözümü

Ne yazık ki saksıdaki toprakta sineklenme sorunu ile ilgili kesin bir çözüm yok. Fakat uçuşan sinekleri azaltmak için bazı yöntemler mevcut.

Sineklenme problemini yoğun bir şekilde yaşıyorsanız, en etkili çözüm yolu sağlıklı ve kaliteli bir toprak edinip değişim yapmak. Yoksa minik sinekler bitkinize zarar verebilir. Ev içerisinde de sizleri rahatsız edebilecek bir görüntü oluşturur.

Uçuşan sinekleri engellemek için birkaç yöntem mevcut olmasına karşın toprak içerisinde yer alan larvaları engelleyebilecek net bir çözüm yolu yoktur.

ASPRİNLİ SU İLE SİNEKLENME SORUNUNU AZALTIN

Aspirinli bir su hazırlayarak saksıdaki toprağa döktüğünüzde sineklenmeyi azaltmanız mümkündür.

NİKOTİN ETKİSİ

Saksı çiçekleri için yine eski yıllarda en çok uygulanan yöntemlerden biride sigara izmaritini toprağa batırma işlemidir. Nikotin etkisiyle sinekler yine azaltılabilir. Eğer sineklenme çok yoğun değilse bu yöntem en etkili yöntemlerden biridir.

KURU TOPRAK İLAVESİ

Eğer toprak çok ıslaksa seyreltmek için kuru toprak ilave edilebilir ya da ıslak toprak gazete üzerine serilip bir süre kuruması sağlanabilir.

TARÇIN İLE TOPRAKTA SİNEKLENME SORUNUNA ÇÖZÜM

Toprak yüzeyine toz ya da kabuk tarçın uygulaması gerçekleştirilebilir. Kokusu böcekleri rahatsız ettiği için tarçında bir nevi sinekleri azaltabilir. Fakat tamamen yok etmez. Tarçının ayrıca bitkilere faydası olduğu için bitkinize herhangi bir zarar vermeyecektir.

SOĞAN KABUĞU

Yine soğanın dış kahverengi kabuğunu bir gece suda bekletip ertesi gün kabukları süzdüğünüz suyunu döktüğünüzde ciddi oranda sineklerden kurtulmanız mümkün.

TOPRAK DEĞİŞİMİ

Ama saksı çiçeklerinde sineklenme sorunu için en etkin çözüm başta da bahsettiğimiz gibi kaliteli bir toprak kullanımı ve bu problemle karşılaştığınızda toprak değişimi yapılması.

Bahçe sorularını yanıtladık: Domates nasıl sulanmalı? Bitki sineklenmesi çözümü nedir?

Bahçe sorularını yanıtladık: Domates nasıl sulanmalı? Bitki sineklenmesi çözümü nedir?

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?

Saksıda çiçek yetiştirenlerin en büyük sorunlarından birisi böceklenmeleridir. Bazı böcekler çiçeklere zarar verdiği gibi zararsız olanları da vardır. Solucan ve küçük sinekler toprakta ve bitki köklerinde çoğalırlar. Bitki kökünü ve yapraklarını yiyerek, kurutabilirler. Saksıdaki çiçeklerinize özenle baksanız da özellikle çiçeklerin bitlenmesini önleyemezsiniz. Bitkilerin böceklenmesi gibi, çok sık bitlenmesi ile de karşılaşabilirsiniz.

Bitlenen çiçekler nasıl temizlenir? 

Bunun için öncelikle, bitlenen çiçeğin böceklerden kurtulması gerekmektedir. Çiçekte bitlenme normal bir durum olmaktadır. Eğer bir çiçeğin yapraklarında bitlenme varsa, toprağında sorun var demektir. Saksıdaki çiçeğinizin etrafında yabani otlar varsa, çiçeğin etrafı iyice temizlenmelidir. Çünkü yabani otlar bitlenme yapar. Saksıdaki toprağın içerisine, birkaç adet sigara izmariti konulursa, çiçeğin bitlenmesi önlenebilmektedir.

Çiçeklerin Sineklenmesi Nasıl Önlenir?

Saksıda yetiştirdiğiniz çiçeğin toprağında, bir süre sonra küçük sinekler oluşabilir. Hatta çoğalarak evin etrafına yayılabilirler. Çiçeklerin sineklenmesini önlemek için farklı yöntemleri deneyebilirsiniz:

Bu yöntemlerden istediğinizi kullanarak, çiçeğinizi böcek ve sineklerden koruyabilirsiniz. Uzun vadede koruma ilaçlarını kullanırken dikkat etmeniz gerekir. Kimyasallar çiçeğinize zarar verebilir. Doğal yöntemler kullanarak, sağlık çiçek yetiştirebilirsiniz.

Çiçek Böcekleri Nasıl Yok Edilir?

Özellikle evinizde saksıda çiçek yetiştiriyorsanız, çiçeğin kokusu, güzelliği ve ev kattığı dekor açısından sorunsuz görünebilmektedir. Fakat saksı çiçeklerinin en büyük problemi, toprağın böceklenmesidir. Böceklenen çiçek, zamanla büyümez, solar ve ölür. Kimyasallarla yok edilebilir çözümler bulunmaktadır. Fakat kimyasallar gerek çiçek gerekse çevre açısından kullanımı zararlı olmasından dolayı, tercih edilmemesi gereken çözümlerdendir. Yıllardır kullanılan doğal yöntemlerle, çiçek böceklerini yok etmek mümkün olmaktadır. Bir kap ve pet şişe içerisine, su doldurduktan sonra, sigara izmaritleri konularak, 2 &#; 3 gün suda bekletilir. Bu sigara izmaritinin suyu saksıdaki toprağa döküldüğünde, topraktaki sineklerden kurtulabilirsiniz. Bir de toprak solucanından rahatsız oluyorsanız, onları yok etmek için de kullanılan doğal yöntemler bulunmaktadır. Evde tükettiğiniz meyve veya sebze kurularını, iyice ezdikten sonra, toprağa gömerseniz, topraktaki solucanlardan kurtulabilirsiniz.

Böceklenen Bitkiye Ne Yapılır?

Dış mekânlarda veya saksıda kullanılan iç mekân çiçeklerde, böceklenme ve sineklenme oluşabilmektedir. Toprakta solucan veya böceklenme sonucunda, yapraklara doğru bitlenme oluşarak yayılabilir. Bu durum bitkinize zarar verebilmektedir. Özellikle yaprakların alt kısmına ve çiçeğin köklerine yavrulayan böcekler, çok hızlı şekilde üreyebilirler. Sulamanın fazla olmasıyla, toprak altında duran böcekler, yüzeye doğru çıkmaktadırlar. Eğer çiçeğiniz veya bitkiniz böceklendiyse, böceklenen bitkiye yapılması gereken durum,bitkinizi topraktan ayırarak, böceklenmenin köklere inip inmediğini kontrol etmektir. Eğer böceklenme bitki köklerine inmemişse, toprağının değiştirilmesi gerekmektedir. Bitki saksıya yerleştirilmeden önce, ilaçlı su hazırlanarak, bitkinin hastalıklı bölgelerine püskürtülür. Daha sonra saksıya yerleştirilen bitki, 3 ay boyunca düzenli aralıklarla takip edilir. Bu takip sırasında, bitkinizin yapraklarının altını nemli bir bez ile silmeniz gerekmektedir. Saksıdaki çiçeğinize çok su vermemeye dikkat edin. Solucan ve böcek oluşmasına neden olabilirsiniz.

Not: Böceklenen bitkiniz iç mekanda ise ilaç kullanımı yapacaksınız tavsiyemiz kimyasal ilaç kullanmamanızdır. Kimyasal ilaçlar evinizde yaşan başta çocuk ve evcil hayvanlara zarar verebilmektedirler.

Böceklenme çok ise ilaçlamayı balkon yada bahçede yapmanızı tavsiye ederiz.

 

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede