rakıdan önce zeytinyağı içmek / Rakı İçme Kuralları - Karekod Blog

Rakıdan Önce Zeytinyağı Içmek

rakıdan önce zeytinyağı içmek

Aydın Boysan'dan; rakı adabı nedir, meyhane masasında ne konuşulur, ne konuşulmaz?

Organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan, Türkiye'de "rakı" denince akla gelen ilk isimlerdendi. "Rakı içme adabı" hakkında çok sayıda yazısı ve söyleşisi bulunan Boysan, meyhane masasında "planlı, programlı ciddi işlerin konuşulamayacağını" söylemişti. Boysan, sözlerine "Geyik muhabbeti yapılır, memleket kurtarılır, anılar tazelenir, dedikodu yapılır" diye devam etmişti. 

Aydın Boysan, "rakı adabı"nı şöyle anlatmıştı:

- Rakıyı güneş battıktan sonra, yavaş yavaş ve muhabbet eşliğinde içmeli.

- Rakıdan küçük küçük yudumlar alınır. Bülent Ersoy öyle içiyor diye bir dikişte bir duble rakıyı içmek makbul değildir.

- Buz gibi şişeden bardağa çevire çevire dökülür ve o nefis kokunun daha fazla yayılması sağlanır.

- Bardağa konulan rakının yarısı kadar su konması makbuldür.
İlk yudumu aldıktan sonra ağızda bekletip, dişlerin arasından derin bir nefes alınır ki akciğerler de nasibini alsın.

- Masada yaşça en büyük kişi rakı kadehini tokuşturmak için kaldırmadan rakı kadehleri masadan kalkmaz.

- Rakı sofrasında planlı, programlı ciddi işler konuşulmaz. Geyik muhabbeti yapılır, memleket kurtarılır, anılar tazelenir, dedikodu yapılır.

- Sigara küllüğüne zeytin çekirdeği, sıkılmış limon kabuğu konmaz. İçilen kahve fincanında, tabağında sigara söndürülmez. 

- Rakı kadehine önce rakı, sonra su, daha sonra da (konmasa daha iyi olur ama) buz konur. Bu sırayı bozarsanız, anason kadehin üzerine çıkar, rakının hem tadı hemkeyfi kaçar.

- Rakıdan anlayanların, Antalya meyhanelerinde garsonluğa soyunanlara bunu anlatması gerekir.

- İçmeye başlamadan önce aperatif bir şeyler yenmelidir. Favori zeytinyağlılardır. Zeytinyağı, mide dolmaya başladıkça üste çıkarak,alkolün genzinize doğru gelmesini engeller. 
Rakıya buz koymak yanlıştır. Buz rakının içindeki suyla alkolü aynı oranda etkilemediği için daha seyrek olan alkol üste çıkar. İdeal karışım bozulmuş olur. En uygunu rakıya soğuk su koymaktır. 

- Rakı sofrasında kadeh yalnızca bir defa tokuşturulur. "Hadi bakalım", "Hoş geldiniz" vs. falan diye. Bundan sonra kadeh tokuşturulmaz sadece kaldırılır. 

- Masaya yeni birisi eklendiğinde ise tekrar kadeh tokuşturulabilir.

- Rakı şalgam suyuyla içilme.  Mezesiz rakı içilmez. Ben akşamcıyım, öyle bir kadehlik keyfim var diyorsanız gidin bira filan için.

- Şişe numarasının önemi yoktur. Zira ilk damıtılan rakı, 01 numaraya denk gelmez.

- Rakı masasına avuç içiyle ya da yumrukla vurulmaz. Bağıra çağıra, Böğüre öğüre konuşulmaz. Sakin olmak, efendi takılmak gerek.

- Önce kendine gel, sonra meyhaneye. Kalender ol da gir kalenderhaneye, Bu yol kendini yenmişlerin yoludur, Çiğsen başka bir yere git eğlenmeye.

- Rakı bardağı boş beklemez. Masadan kalkarken bile dibinde biraz bırakılır. Usul, adap bilen en genç kişinin saki olması adettendir, büyüklere (ki büyüklük kavramı orada anlam bulur) sakilik yaptırılmaz, bu kişi ev sahibi olsa bile.

- Şişede kalan son rakı damlasına kadar eşit paylaştırılır, daha da içmek isteniyorsa bu paylaştırma ritüeline girilmeden yenisi sipariş edilir. Rakı sizi ne zaman sarhoş edeceğini zamanında söyleyen bir içkidir, bunu farkettiğiniz zaman yanınızdakilere söylemeli, ya da izin isteyip kalkıp gitmelisiniz, ama eğer sizin kalkmanız masayı dağıtacaksa ölseniz bile orayı terk etmeyin. Çünkü rakı masasından tuvalete gitmek için bile zar zor kalkılır, hoş karşılanmaz.

- Rakı masasında bira, şarap gibi başka alkollü içecekler (masada sosyetikhanımefendiler olsa dahi) olmaz. Her nevi ızgara balık (çupra, levrek, istrongilos) uğurlu yemeği,hususi nihavend ve rast makamından sanat musikisi eserleri uğurlu nağmesi,akordeon, keman ve ud da uğurlu çalgısı olan rakının, uğurlu cl'si 70′dir.

- Rakı yalnız başına içilen bir içki değil, meze ile birlikte yavaş (sindire sindire) içilen bir içkidir. Mide ve beyne belirli bir etki yaptıktan sonra insan keyiflenir ve güzel sohbetlere yönelir...Yani hem anlatır hem dinler. Böylece rakı sofrası en az iki kişininkatıldığı toplu bir eylem, karşılıklı konuşmalara dayandığı için demokratik bir forum, evrensel ve kişisel sorunların ortaya getirildiği, fikir alıp verilen, insanın kendisi ile yüksek sesle düşünerek hesaplaştığı bir tür psikolojik grup terapisi olmaktadır. Unutulmamalıdır ki rakı sofrası saygın bir cemiyettir. Buraya katılan hem bu meclise kabul edildiği için saygı gören bir kişiliğe sahip demektir hem de diğerlerine karşı saygılı olmak zorundadır. Herhangi bir marka rakı içilirken başka bir markayı övmemek önemlidir, aksi yapıldığında, o an yudumlanan nimete hakarette bulunulmaktadır, yanlıştır. En büyük mezesi muhabbettir.

- Muhabbet konusu "Bir kız vardı, 5 yıl sevdim, yüzüme bile bakmadı" gibi duygusal ağırlıklı olabileceği gibi, "bu güneş niye hep doğudan doğuyo batıdan batıyor?" gibi yarı-felsefikonular da olabilir.

- Tam yağlı koyun peynirinin üzerine kırmızı toz biberle renklendirilmiş sarımsaklı zeytinyağı süslemesi. Turşu gibi ekşi mezelerde yine rakının kendine has tatlı nefasetini dengeler, damarlarınızı büzer anasonla dost olur, buna misal olarak dağ lahanası turşusu verilebilir.

Rakının Yanında Ne Yenir?

Beyaz örtülerle bezenmiş, üzerinde meyvelerinden, tuzlusuna, tatlısına birkaç meze çeşidi ile birlikte bu topraklarda ayrı bir kültüre sahip olan: Rakı masası. Gelelim rakı masasının içeriğine! Rakının yanında ne iyi gider, rakının yanına ne yemek gider, rakının yanına meze olarak ne gider, ne yapmalıyım gibi sorularınızın cevaplarını bulacağınız bölümümüz sizlerle.

Alkol tüketimi sağlığa zararlıdır. Alkol dostunuz değildir…

Rakının Yanında Ne İyi Gider?

  • Haydari
  • Yeşil Zeytin Salatası
  • Kereviz Mezesi
  • Enginar Salatası
  • Cacık
  • Soğan Mezesi
  • Yufkalı Tavuklu Semizotu
  • Şakşuka
  • Deniz Börülcesi
  • Havuçlu Kabaklı Meze
  • Atom
  • Köpoğlu
  • Fava
  • Girit Ezme
  • Yoğurtlu Cevizli Mantar
  • Humus
  • Kalamar Tava
  • Karides
  • Ciğer
  • Kaşarlı Mantar
  • Lakerda
  • Ahtapot
  • Roka Salatası
  • Beyaz Peynir
  • Kavun

Tarif için: En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi

Rakının Yanında Ne Gider? En İyi 25 Çeşit Meze

1) Haydari

Rakının yanına en güzel ne gider dendiğinde şüphesiz çoğu kişinin aklına yoğurt ve yoğurtlu mezeler gelir. Rakı masalarının olmazsa olmazlarından haydariyi bilmeyeniniz varsa yapılışıyla beraber mutlaka öğrensin. Çünkü hem kolay hem de pratik bir mezedir ve rakıyla beraber mükemmel bir ikili olur bu yiyecek.

Yoğurt hem lezzetiyle rakı sofrasını şenlendirir hem de mideyi rahatlatan içeriğiyle sindirimi rahatlatır. Rakının yanına gidecek mezeler arasında tek başına bile rakı sofrasına yeten haydari tam bir joker mezedir. Vereceğimiz tarif ile beraber de meyhanelerde bulamayacağınız hem de kendi el emeğinizle yapacağınız şahane bir haydari mezesini neden yapmayasınız?

Tarif için:Haydari Mezesi (Videolu)

2) Yeşil Zeytin Salatası

Rakı sofrasına değişik meze salata tarifi arayanlar için nefis fikir: Yeşil zeytin salatası! Yoğurtlu klasik mezelerden sıkıldıysanız, rakı masanızda hem renkli hem iştah açıcı salata fikrimizi mutlaka denemelisiniz. Yapması kolay, malzemeleri de dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Tarif için: Yeşil Zeytin Salatası Tarifi (Videolu)

3) Kereviz Mezesi

İlgi çekici kereviz mezesi tarifi, farklı ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Kerevizin kendine özgü taze ve hafif acımsı tadı, bu mezeyi özel kılıyor. Yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağı gibi lezzetli malzemelerle hazırlanan sos, blenderdan geçirilen kerevizin üzerine dökülerek tatlı bir denge oluşturuyor. Bu meze, hem sağlıklı hem de ferahlatıcı bir seçenek olarak sofraları süslüyor. Kereviz sevenler için kesinlikle denemeye değer bir tarif!

Tarif için: Kereviz Mezesi (Videolu)

4) Enginar Salatası

Enginarlar tezgahlarda yerini almışken ondan her şekilde faydalanmak gerekir. Biz onu daha çok zeytinyağlı halde tanıdık ve itiraf edelim çok da sevdik. Ancak birde enginar salatası var ki gerçekten denemeye değer. Yemeklerinizin yanında, gün sofralarında kendini gösterecek enginar salatasını sizler de mutlaka denemelisiniz.

Besin değeri yüksek enginar içerisindeki köz kırmızı biber, mısır taneleri, turşu gibi malzemeler ile hem görüntüsünü hem de lezzetini şenlendiriyor. Damaklarınızda lezzetinin izlerini bırakacak enginar salatası yapımı çok fazla zamanınızı almayacak ve sizi yormayacaktır.

Tarif için: Enginar Salatası (Videolu)

5) Cacık

Türk Mutfağında, daha doğrusu kültürümüzde bütün yemeklerin yanında gidebilen milli yiyeceklerimizden: Cacık. Kıvamını isteğinize göre daha sulu veya daha koyu kıvamda yapabiliyorsunuz. Koyu kıvamlı olanı rakı masalarına meze olarak daha çok yakışanı tabii ki.

Rakı masanızdan eksik etmek istemeyeceğiniz bu mezeyi henüz denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz. Rakının yanına basit mezeler neler olabilir diyorsanız biraz yoğurt ve salatalıkla mis gibi cacık anında sofranızda!

Özellikle evde rakının yanına ne gider, şöyle basit bir eşlikçi meze ne yapabilirim diyorsanız koyu kıvamlı, naneli, zeytinyağlı bir cacıkla içinizi ferahlatabilirsiniz.

Tarif için: Cacık Nasıl Yapılır? (Videolu)

6) Karamelize Soğan Mezesi

Bu etkileyici karamelize soğan mezesi tarifi, klasik lezzeti modern bir dokunuşla sunuyor. Soğan dilimleri, kısık ateşte karamel rengini alıncaya kadar özenle pişiriliyor ve bu süreçte tatlı bir aroma ve karamelize bir dokuya dönüşüyor.

Ardından üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gibi lezzetli malzemeler eklenerek zengin bir lezzet profili oluşturuluyor. Karamelize soğanın yumuşak ve tatlı lezzeti, mezeler arasında fark yaratıyor ve her lokmada damakları şımartıyor. Bu meze, rakı sofrasına farklı bir tat katmak için ideal bir seçenek.

Tarif için: Karamelize Soğan Mezesi (Videolu)

7) Çıtır Yufkalı Tavuklu Yoğurtlu Semizotu

Hem çok lezzetli hem de bir o kadar da doyurucu bir tarif ile geldik. Semizotunun bitmeyen faydalarını biliyorsunuz özellikle yaz aylarından evimizden hiç eksik etmiyoruz. Bu tarifi ister salata olarak isterseniz de yaz aylarında nefis bir öğün olarak servis edebilirsiniz.

Tavuk, semizotu, domates, salatalık, mısır ve maydanoz gibi renkli ve besleyici malzemeler, salatanın temelini oluşturuyor. Üzerine eklenen çıtır çıtır yufka parçaları, salatanın dokusunu ve lezzetini tamamlıyor. Bu salata, hem göze hitap eden hem de sağlıklı bir seçenek olmasıyla öne çıkıyor.

Tarif için: Çıtır Yufkalı Tavuklu Semizotu Salatası (Videolu)

8) Şakşuka

Rakı yanında meze isteyenler için özellikle de patlıcan seviyorsanız tam yerinde bir seçenek: Şakşuka. Başrolde olmazsa olmaz patlıcan ve yanında domates, biber gibi sebzelerle lezzetlendirilen şakşuka mezesini rakının yanında denemeden yazdıklarımızı anlamanız mümkün değil.

Rakının yanına yemek yapmaya enerjiniz yoksa ama şöyle zeytinyağlı hafif bir yemek tadında, hızlıca bir meze yapsam ne iyi olur diyorsanız şakşukayı deneyebilirsiniz.

Tarif için: Şakşuka Tarifi (Videolu)

9) Deniz Börülcesi

Rakının yanına ne gider doğal malzemelerle hazırlanacak bir meze arıyorum mu diyorsanız? Deniz börülcesini tercih edebilirsiniz. Deniz börülcesi de özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde rakı sofralarında sıkça görülen mezelerden. Siz de dilerseniz evinize, kuracağınız masanıza Akdeniz esintilerini getirebilirsiniz.

Yalnız burada haşlama işleminde unutmamanız gereken bir detay; bu bitkiler kendilerinden tuzlu olduğu için tuz atmamanızı tavsiye ediyoruz aksi halde yiyemeyecek kıvama gelebilir mezeniz. Sade olarak da tüketilebilen bu mezeyi tavsiye ediyor, tercihinize göre yanında yoğurt veya sarımsaklı mayonezde ekleyerek deneyebilirsiniz. Rakının yanına ne iyi gelir şöyle ferahlatıcı bir meze ne olabilir diyorsanız deniz börülcesi hazırlayabilirsiniz.

Tarif için: Deniz Börülcesi Salatası (Videolu)

10) Havuçlu Kabaklı Meze

Havuç ve kabakları kalın boyutta rendeledikten sonra hafifçe kavurup soğuduktan sonra süzme yoğurtla birleştirebilirsiniz. Ceviz, sarımsak ve çeşitli baharatlarla harmanlayıp rakı sofranızda hafif bir detay olarak servis edebilirsiniz.

Tarif için: Havuçlu Kabaklı Meze (Videolu)

11) Atom

Balık restoranlarında rakı sofralarının aranan mezesi: Atom! Süzme yoğurt üzerinde yağda çıtırdamış Arnavut biberi, sarımsak, susam ve tercihe göre pul biber ile tam bir iştah açıcı lezzet patlamasına dönüşen atom, rakının yanına meze arayanlara ideal fikir. Kızarmış ekmek dilimleriyle bol bol tüketilecek orijinal tarif sizlerle!

Tarif için: Atom

12) Köpoğlu

Rakının yanına ne yapsam diye merak eden okurlarımız için her damak zevkine hitap edebilecek bir önerimiz var: Köpoğlu! Aslında ismi spesifik olsa da bildiğimiz karışık kızartmanın yoğurt ve domates sosuyla servis edilmesinden oluşuyor. Tavada kızartma tercih etmeyenler fırında ya da airfryerda da kolaylıkla hazırlabilir. Afiyet olsun!

Tarif için: Köpoğlu Mezesi (Videolu)

13) Fava (Bakla Ezmesi)

Bakla seven sevmeyen pek çok kişinin beğenisini kazanan bakla ezmesi: Fava! Kendine has kare dilimli sunumu, pürüzsüz kıvamı ve serinleten aromasıyla yaz kış balık restoranlarının meze vitrininden eksik olmayan bir güzellik. Dilerseniz kırmızı küp soğan, zeytinyağı, limon ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Tarif için:Fava (Bakla Ezmesi)

14) Girit Ezmesi

Ferah, hafif ve serinleten lezzetleri sevenlerin rakı sofrasından eksik olmayan bir detay: Girit etmesi! Girit mezesi ismiyle de bilinen bu güzel eşlikçimiz; ceviz, peynir, maydanoz, dereotu, sarımsak, kekik gibi enfes malzemelerden hazırlanıyor.

Dilerseniz küçük bir kayık tabakta zeytinyağı ile dilerseniz şekil vererek tıpkı tarif görselindeki gibi farklı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif için: Girit Ezmesi Tarifi (Videolu)

15) Yoğurtlu Cevizli Mantar

Rakıyla birlikte ne servis edilir? Ekonomik, yapması kolay mantar bu aşamada en ideal fikirlerden biri. Klasik tariflerden sıkıldıysanız sotelenmiş mantar üzerinde dereotlu süzme yoğurt ve servis ederken yağda kavrulmuş ceviz ilavesi yapabilirsiniz. İştah açıcı, pratik ve ekonomik bir tarif, kaçırmayın!

Tarif için:Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası (Videolu)

16) Humus

Nohut ezme ve benzeri mezelerin aromasını seviyorsanız tam kıvamında ipeksi humus mutlaka damak tadınıza hitap edecek! Haşlanmış nohut, maydanoz, tahin, limon, kimyon ve baharatlı yağ sosuyla tam bir rakı eşlikçisi! Dilerseniz üzerine pastırma ekleyip servis edebilirsiniz.

Tarif için:Humus Tarifi (Videolu)

17) Kalamar Tava

Rakının yanına gidecek deniz ürünlerinden bir tanesi olan ve hem doyurucu özelliği hem de lezzetiyle vazgeçilmez bir meze önerisi: Kalamar Tava. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu lezzeti haydari, tarator tarzı mezelerinizin yanına eklemeyi unutmayın.

Üstelik evde yapımında da birkaç önemli noktasına dikkat ederseniz hiç de zor bir şey olmadığını anlayacaksınız. Rakı balığın yanına ne gider, tam bir deniz ürünleri sofrası nasıl kurulur diyorsanız kalamar ile lezzet zenginliği yaşayabilirsiniz. Rakının yanına ne yapılır diye düşünüyor ve mutfakta biraz ter dökmeye de varım diyorsanız kalamar tava yaptığınız için kendinizi tebrik edeceksiniz.

kalamar tava

18) Karides

Rakının yanında ne yenir, yoğurtlu, sebzeli meze dışında neler yapabilirim? Yanıt çok basit: Deniz ürünleri! Karides, kalamar, ahtapot gibi deniz ürünleri rakının yanında en çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında. Karidesleri balıkçı ya da marketlerden temin edebilir, tavada yağ ve baharat eşliğinde çok kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Tavsiyemiz en son servis etmeniz yönünde; sıcak tüketilmesi önemlidir.

karides

19) Ciğer

Davetliler için bir rakı sofrası hazırlıyor; masada göz alıcı sunumlar bulunsun istiyorsanız ciğer enfes bir fikir! Arnavut ciğeri, yaprak ciğer ya da ciğer sote tariflerinden damak zevkinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Rakı ile birlikte sakatat tüketmekten hoşlananlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Tarif için: Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır? (Videolu)

20) Fırında Kaşarlı Mantar

Sizi fazla yormadan, zamanınızı çok almadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kolay bir tarif. Fazlasıyla da lezzetli olan fırında kaşarlı mantar ilgi odağı olacak. Genellikle mangalda yapılan bu tarifi fırında denediğinizde de tadında bir eksiklik olmadığınız göreceksiniz. Üstelik bu tarifi yaparken çok fazla malzemeye de ihtiyacınız yok.

Mantarın vitamininden faydalanmak için onu farklı farklı şekillerde yapabiliriz. Fırında kaşarlı mantar tarifi de mantarı tüketme şekillerinden bir tanesidir. Fırında kaşarlı mantar tarifini rakı sofranızda denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Tarif için: Fırında Kaşarlı Mantar (Videolu)

21) Lakerda

Rakı masalarının sevilen bir diğer mezesi: Lakerda. Bölgeden bölgeye yapılışında birçok farklı seçenek olan lakerdanın en beğenilenleri Balıkçı Lakerdası veya İstanbul Lakerdası olarak bilinen çeşitleri. Siz de damak zevkinize göre bir tarif seçerek masanızı Lakerda mezesi ile zenginleştirebilirsiniz.

Rakının yanında ne gider deniz ürünleri arasından hangi meze rakıyla çok yakışır diyorsanız lakerdanın popüler tercihler arasında olduğunu söyleyebiliriz.

lakerda

22) Ahtapot

Rakının yanında değişik meze, atıştırmalık fikri arayanlara bu kez tavsiyemiz ahtapottan yana! Pişirmeye hazır halde market ya da balıkçılardan satın alabileceğiniz ahtapotları düdüklüde haşlayıp tavada yağ ile kızartabilirsiniz. Dilerseniz küp küp doğrayabilir dilerseniz bacakları bütün servis edebilirsiniz.

ahtapot

23) Roka Salatası

Rakının yanına yeşil salata sevenler için enfes bir seçim: Roka salatası! Küp küp beyaz peynir, taze roka, domates, nane, ceviz ile hazırlayabilir hatta dilerseniz çilek, nar, elma, portakal gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Masanızda ferahlatıcı bir seçenek olsun isterseniz mutlaka deneyin.

Tarif için: Roka Salatası

24) Beyaz Peynir / Sıcak Peynir

Akşam yemeğinizi yediniz ve ardından arkadaşlarınızla toplandınız ve bir rakı masası kuracaksınız. Öyleyse o masanın bir başka olmazsa olmazlarından beyaz peyniri meze olarak mutlaka masanızda bulundurmalısınız.

Rakının yanına meze ne yapılır diye düşünüyor bir yandan da aslında çok da uğraş gerektirmeyecek bir eşlik atıştırmalığı arıyorsanız beyaz peynir tam size göre olacaktır. Rakının yanına ne iyi gider diye düşünerek rakı sofrası hazırlığına giriştiyseniz masaya ilk konacak şeylerden biri elbette bellidir ve o beyaz peynirdir. Tabii ki dilerseniz farklı peynir çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.

Dilerseniz hellim peyniri, Ezine peyniri gibi farklı peynir seçeneklerini az yağda susam, çörekotu kaplaması eşliğinde kızartabilir, baharatlarla servis edebilirsiniz.

kızarmış peynir

25) Kavun

Rakının yanına meyve ne konur?Rakının yanına hangi meyveler gider? Diye soracak olursanız rakı masalarının tatlı lezzetlerinden biri olan kavunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kavun, rakının içeriğindeki anason kokusunu hafifleten ve hatta tatlandıran mezelerden bir tanesidir. Hele bir de mevsimindeyse kavun, bir duble rakı ile beraber damaklarınızda harika bir tat bırakacak. Rakıyla tuzlu, ekşi, acı mezeler güzel de rakının yanına tatlı ne gider diyenler için kavun doğru seçim!

kavun peynir

Balığın Yanında Ne Yenir? Balıkla İyi Giden 11 Enfes Meze

Kolay Meze Tarifleri Az Malzemeli Çok Pratik 10 Leziz Tarif

Farklı Meze Tarifleri Sofralarınızı Süsleyecek 10 Değişik Tarif

Rakı Kaç Kalori? Çeşitlerine Göre Tek, Duble Rakı Kalori Değerleri

Çilingir Sofrası Ne Demek? Bu Sofranın Olmazsa Olmazı 15 Başrol Tarif

  1. 1.
    akşama saglam içicem. kusarsam rezillik, bi yakınım söylemişti, içmeden bi yarım saat önce öçay bardagının dibi kadar zeytinyagı içsen kusmanı engeller demişti dogru mu lan
  1. 2.
    sende az iç dıbına koduguğumun liselisi
  2. 3.
    rakı için o dediğin olay en iyisi sindire sindire tok karnına içmek
  3. 4.
    @3 bira içcez lan, onda da işe yaramaz mı
  4. 5.
    panpa kusma isi bunyene bagli ya bunyen alkolu kanina gec karisitiriyorsa bir anda yuklenme yavas yavas ic
  5. 6.
    işe yarar kardeşim iç zeytin yağı. mideni de korumuş olursun. sadece rakıdan önce içilir diye bir şey yok.
  6. 7.
    birada nasıl kuscan amk. kusmazsın merak etme.
  7. 8.
    @6 lan sanırım evde zeytinyagı yok, olmazsa normal sıvı yag da içsem iş görür mü
  8. 9.
    @7 haklısın, zaten 6. dan sonra kusmadıgımı biliyorum ama, işimi garantiye almam gereken bi ortama giriyom lan,o yüzden
  9. 10.
    @9 lan dıbına kodumun liselisi 6 tane birayı ne takuma içicen. al yavaş yavaş sipariç et bitirdikçe baktın hızını aldın doydun yeter bu kadar abanma de kendi kendine.
  10. 11.
    liseli diyip durmayın huur çocukları 22 yaşındayım lan, allahtan bişey sorduk direk damgayı yedik amk
  11. 12.
    @10 tamam amk agır agır içeyim bende
  12. 13.
    @13 senin gibin sagolsun panpa
  13. 14.
    kusmazsın ama hayatın gibilir sölemedi deme kafanı koyarsın yatmak istersin başın ole bi donerki isyan edersin kusayımda yatayım dersin gidersin klozete cömersin önüne beklersin saatlerce ama kusamassın yinede bu böle sabaha kadar devam eder yaşadım biliyorum
  14. 15.
    @15 vay amk, teorikte dogru bilgi almışım ama pratikte gibiyomuş desene. neyse amk agır agır içeyim sagol
  15. 16.
    engeller, ama en az yarım litre içmen lazım
  16. 17.
    sağlam dediğin nedir birayla sağlam içilmezki liseli kafa olucaksan 5 tane kırmızı al zeytinyağı zütünü bozar sıçarsın görürsün
  17. 18.
    salak salak konuşmayın liselier. alkol almadan önce zeytinyağı muhabbeti hemen züt olmamak içindir. alkol, yağ ve çözünme muhabbeti işte. kusmakla alakası yok hatta saf zeytinyağını içersen direkt kusarsın. bira içmek için gerek yok, ama daha yüksek alkollü şeyler içeceğin zaman kızarmış ekmeği zeytinyağına bandırarak yiyebilirsin ki, galata köprüsünde rakı balıktan önce hep getirirler kızarmış ekmek - zeytinyağı ikilisini.
  18. 19.
    zeytinyağı alkolün etkisini azaltır kusma konusunda garanti yok. zaten mideni de giber. alkolü daha fazla almanın bir başka yolu da acıbiber yemektir. kusmak istemiyorsan öncelikle;

    1. aç içme

    2. öküz gibi tok içme

    3. dengeli iç birden yüklenme
  19. 20.
    bana dedem anlatmıştı. çay bardağının çeyreğinden biraz fazla koyacaksın, burnunu tıkayıp içeceksin. bunu yaptığım geceler çok sağlam içtim hep. rakı içtim üzerine şarap içtim üzerine yüksek alköllü bira içtim midem bebek midesi kadar huzurluydu. ama ben alışkınım amk. bünyeden bünyeye değişir durum. sen yine de kendini kötü hissettiğin an bırak.

    diğer önemli faktörler:

    1- ne kadar yemek yediğin (orta toklukta olacaksın)
    2- çalan müzik (sevdiğin şeyler çalsın, kafanı gibmesin. duygusal olsun ya da exctacy etkisi yaratan elektro şarkılardan falan amk)
    3- pgibolojik durum (rahat ol amk)
    4- ortamın sıcaklığı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır