beyhan yenerkol / Uzm. Dr. Beyhan YENERKOL - Fizyomer Tıp Merkezi

Beyhan Yenerkol

beyhan yenerkol

Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi
  • Salı
  • Çarşamba
  • Perşembe
  • Cuma
  • Cumartesi
  • Pazar KAPALI

Saat Sonra Açık

İletişim Bilgileri

Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Özel Fizyomer Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

Sazova Mahallesi Doğanay Sokak 1 Tepebaşı/Eskişehir

  • Telefon Numarası :
  • Fax :
  • Mobil/WhatsApp :
  • E-posta : [email&#;protected]
  • Web :

  • *Bilgi güncellemek için yorum kısmından veya mail yoluyla bildirimde bulunabilirsiniz.
En Yakınındaki İşletmeler:

Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hakkında telefon numarası, iletişim bilgileri, en yakınındaki işletmeleri, çalışma saatlerini yukarıdan bulabilirsiniz.  Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hakkında yapılmış şikayet ve yorumları okuyabilirsiniz. 


Şikayet Görüş Değerlendirme

Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon haftasonu açık mı, mesai saatleri, Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon nerede, açık mı, kapanış saati, müşteri hizmetleri,  En Yakın Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon nasıl gidilir, çalışma saatleri, iletişim, şikayet var mı, Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hakkında şikayet, Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hakkında yorumlar

Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Harita Konumu ve Yol Tarifi

Aşağıdaki haritayı kullanarak Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon nerede bulunduğunu görebilir, Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yol Tarifi alabilir, en yakın Doktor Beyhan Yenerkol Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon görebilirsiniz.

Ellerde ağrı ve uyuşma varsa dikkat

Hastalığın nedenleri arasında değişik faktörlerin birlikte rolü olduğunu ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Beyhan Yenerkol,"El bileğinin sık kullanılması, yapısal olarak bu kanalın darlığı, bilekteki çıkık ve kırıklarda bu bölgenin yapısının bozulması, bu bölgedeki sinir ve kemik tümörleri, şişmanlık, gebelik, menopoz, şeker ve guatr hastalıkları doğum kontrol ilaçları ve kan sulandırıcı ilaç tedavileri nedenler arasındadır. Şeker hastalarında görülme sıklığı 3 kat daha fazladır" ifadelerini kullandı.

"HASTA ÖZELLİKLE SABAH UYANDIĞINDA ELLERİNDE UYUŞMA OLDUĞUNU SÖYLER"

Karpal Tünel Sendromunda, ağrı ve uyuşmanın en sık rastlanan yakınmalar olduğunu belirten Dr. Yenerkol, "Hasta özellikle sabah uyandığında ellerinde uyuşma olduğunu söyler. Ellerinde şişlik olduğunu hisseder ve hareketlerinin kısıtlandığını fark eder. Bu yakınmalar, hastalığın ilk dönemlerinde gün içinde azalır. Uykudan ağrı ve uyuşmuş el ile uyanmak ve ellerin sallanması ile ağrı ve uyuşukluğun hafiflemesi tipiktir. İlerlemiş olgularda el bileği ve elde güçsüzlük, el adalelerinde erime görülebilir" ifadelerini kullandı.

Tanı için bazı testlerden yararlanıldığını anlatan Dr. Beyhan Yenerkol, "El bileğinin iç kısmında bulunan karpal tünele küçük darbeler yapıldığında elde uyuşma ve elektrik çarpar tarzda bir ağrı oluşursa test pozitiftir. Diğer bir testte ise el bilekleri üst kısımlarından 90 derece açıyla birleştirilince parmak uçlarında uyuşma olursa yine test pozitiftir. Muayeneden sonra EMG testi ile tanıyı desteklemek gerekir. Bu testte sinirdeki iletinin ölçümü yapılır. Zedelenmenin yeri ve derecesi tespit edilir" şeklinde konuştu.

Hastalığın tedavisine ilişkin de bilgi veren Dr. Beyhan Yenerkol sözlerini şöyle devam etti:

"Bölgedeki sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ödemi çözmek gerekir. Bazı ilaçlardan yararlanılır. Eğer hastalık cerrahi gerektirecek boyutlarda değilse fizik tedavi ajanlarından çok iyi sonuçlar alınabilir. Ayrıca el bileğini uygun pozisyonda tutacak ateller kullanılır. Bu ateller hem gündüz hem de gece kullanılmalıdır. Bu bölgeye kortizon enjeksiyonu yapılması da yine ödemi geçirmek için kullanılabilir. Bu tedavilerden sonra el bileğini güçlendirici egzersizler yapmak gerekir."

Yenidoğanda görülen kol felci nasıl tedavi edilir

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Uzmanı Dr. Beyhan Yenerkol, doğum sırasında bebeklerde görülebilecek kol felci hastalığını ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Yenidoğanda Brakial Pleksus Zedelenmesi'nin (Yenidoğanda görülen kol felci) her bin doğumdan 2'sinde görüldüğünü aktaran Dr. Beyhan Yenerkol, büyük doğum ağırlıklı bebeklerde görülme oranının daha fazla olduğunu söyledi. Doğum sırasında zorlamaya bağlı olarak sinir ağlarından birinin zedelenmesi sonucunda, zedelenmenin şiddetine göre klinik görünümün değiştiğini aktaran Dr. Yenerkol, "Ağın üst kısımlarında zedelenme oluşmuşsa, bebekler omuzlarını hareket ettiremezler. Kollarını uzatıp döndürmekte zorlanırlar. Omuzları düşüktür ve bahşişçi eli olarak tanımlanmaktadır. Çoğu zaman doğumdan hemen sonra kolda hiçbir aktivite olmamasına rağmen birkaç hafta içinde el ve parmak hareketleri başlayabilir. Ağın sadece alt kısmında zedelenme oluşmuşsa el ve bilekte güçsüzlük olur, omuz ve kol hareketleri genelde korunur. Eğer ağda tam zedelenme olmuşsa; omuz, kol, el ve el bileği hareketlerinde güçsüzlük olur. Pençe eli, kolda gevşeklik ve his yokluğu oluşur" ifadelerini kullandı.

2 haftadan sonra fizik tedavi programı belirlenir

Zedelenmenin şiddeti ve tutulumun derecesine göre klinik seyrin farklılık gösterdiğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Beyhan Yenerkol, "Olguların yüzde 80'ninde ilk 3 ayda kendiliğinden iyileşme gözlenir. Tam iyileşme hastaların yüzde 'inde izlenir. Hafif güçsüzlük yüzde 11, orta güçsüzlük yüzde 9, ağır güçsüzlük yüzde 14 hastada görülür" şeklinde konuştu. Dr. Yenerkol, doğumdan hemen sonra teşhis konulabilen vakalarda; kolu, sinirde ve çevre dokularda oluşan ödem ve muhtemel kanama nedeniyle hafta dinlendirmek gerektiğini dile getirerek, "Eğer köprücük kemiğinde bir kırık ve zedelenme söz konusu ise dikkat edilmelidir. İlk 2 hafta sinir üzerinde gerilimi önlemek amacıyla kol sarkık vaziyette tutulmalı, kol hafif yanda ve dirsek hafif bükük tutulmalıdır.2 haftadan sonra detaylı bir Fizik Tedavi Uzmanı değerlendirmesinden sonra egzersiz uygulamalarına başlanmalıdır. Maksat; normal eklem hareket açıklığının korunması, eklem sertliğinin ve kas zayıflığının önlenmesidir" dedi.

Kol felcinde rehabilitasyon önemli

Rehabilitasyonda egzersizlerin yanında gerekli durumlarda cihaz ve elektroterapi, iş uğraşı terapisi gibi farklı fizyoterapi uygulamaları da gerekebileceğini aktaran Dr. Yenerkol, "Etkin rehabilitasyon programına rağmen hedeflenen fonksiyonların başarılamaması durumunda cerrahi uygulamalardan yararlanılabilir" şeklinde konuştu.

Bebeği kucağa alırken, yıkarken dikkat

Bu dönemde bebeğin kucağa alınması, kıyafet değişimi ve yıkanması sırasında kolun sarkmasının önlenmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Beyhan Yenerkol, "Sırt üstü yatırılan bebeğin kolu yukarıda, hafif yanda, dirseği hafif bükük tutulmalıdır. Bu pozisyon omuz ve kol altına konulacak ince ve küçük bir yastık ve bebeğin zıbınının kolunun göğüs üzerine tespit edilmesi ile sağlanabilir. Kıyafet giydirilirken etkilenen kol önce giydirilir, buna mukabil sonra çıkartılır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu hastalık kadınlarda 10 kat fazla görülüyor!

Fibromiyaljinin kronik bir ağrı sendromu olduğunu belirten Dr. Yenerkol, “Fibromilyalji, kadınlarda erkeklere göre 10 misli daha çok görülür.” diye konuştu.

Fibromiyalji hastalarının şikayetlerini de aktaran Dr. Yenerkol bunları şöyle sıraladı: 

“Her tarafım ağrıyor. Bir gün kolum, bir gün bacağım, bir gün boynumda gezen ağrılarım var. Uyku uyuyamıyorum, sabah yorgun kalkıyorum, gece bacaklarımı koyacak yer bulamıyorum. Doktor doktor dolaşıyorum ama bir şey bulamıyorlar. Senin hastalığın sinirsel diyorlar. Kimseyi hasta olduğuma inandıramıyorum.” 

"AĞRILAR ÜST SEVİYEDE HİSSEDİLİR"

Bu hastaların genellikle ortak bir kişilik yapıları olduğunu; her şeyi ince eleyip sık dokuyan, hassas duygulu, mükemmeliyetçi kişiler olduklarını belirten Dr. Yenerkol, “Bu hastalar her şeyin düzgün olmasını isterler ama iş yapacak enerjiyi bulamazlar. Ağrılar 3 aydan daha uzun süreden beri vardır. Torba torba ilaç kullanırlar ama ağrılar bir türlü geçmek bilmez” şeklinde konuştu. 

Bu hastalarda en önemli sorunu ağrının yanlış anlaşılması olarak tanımlayan Dr. Yenerkol, bunu şöyle açıkladı: 

“Örneğin; düştük ve dizimiz ağrıdı. Bu ağrı duyusu beyne iletilir. Beyinde salgılanan bazı maddeler bu ağrı duyusunun büyük bir kısmını silerek bize bir kısmını iletir. Belli bir sürenin sonunda ağrımız geçer. Fibromiyaljide bu maddelerin az salgılandığı tespit edilmiştir. Dolayısı ile ağrının küçük bir kısmı silinir, büyük kısmı iletilir. Yani aynı ağrıyı normal bir insan 1 seviyesinde duyarken, fibromiyali hastası seviyesinde duyabilir.” 

"TANI KONMAMIŞ FİBROMİYALJİ HASTASI ÇOK"

Fibromilyalji hastalarına tanı koymanın zor olduğuna dikkat çeken Dr. Yenerkol, “Çünkü tetkikler genelde normal çıkar. Bu nedenle tanı konulmamış fibromiyalji hastası çoktur. Tanı genellikle hastanın hikayesine ve bazı muayene bulgularına bakılarak konulur. Tedavi, ağrı algısını değiştiren, beyindeki salgılanan maddelere yönelik olarak medikal tedavi ile yapılır. Yumuşak doku masajı gibi Fizyoterapi ajanlarından yararlanılır” ifadelerini kullandı.


kadınlarKadınHastalıkfibromiyalji

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir