lazer epilasyon sırasında hamile kalmak / Lazer Epilasyon Hamileliğe Engel mi? - seafoodplus.info

Lazer Epilasyon Sırasında Hamile Kalmak

lazer epilasyon sırasında hamile kalmak

Türkiye deki hemşireler arasında ilk uluslararası sertifikal

Emziren anneler lazer epilasyon yaptırabilir mi?

Saç boyatabilir mi?

Emzirme ve lazer epilasyon, saç boyama

Emziren anneler laser epilasyon yaptırabilir mi?  Emziren annelerin bu konuda bazı endişeleri taşıdığını biliyorum. Lazer epilasyonda, lazer ışığı kullanılarak, ciltteki kıl kökleri seçici olarak ısıtılıp, yok edilir. Bunun süte ya da bebeğe zararlı bir yan etkisi bugüne dek bildirilmedi. Lazer ışını, süt dokusuna ulaşmadığı için süt miktarınız etkilenmez. Ancak bu konuda yeterli sayıda çalışma da yapılmadı. Yani kesin zararlıdır ya da kesin zararsızdır diyemiyoruz. Lazer epilasyondan çok daha zararlı olabilecek bir şey var ki, lokal anestezi için kullanılan krem ya da enjekte edilen ilaçlar. Herhangi bir alerji durumu gelişebilir. Lazer epilasyon yaptıracaksanız, asıl bu konuya dikkat etmenizi öneririm. Herhangi bir anestetik ilaç kullanırken doktorunuza danışmadan uygulatmayınız. 

Laktasyon dönemindeki hormonal durumdan dolayı, kıl kökleri beslenme eğilimindedir ve ciltte renk değişikliklerine sebebiyet verebilir. Yani emzirdiğiniz sürece aslında kıl kökleri de varlığını sürdürür. Emzirme döneminde lazer epilasyon bir bakıma boşa kürek çekmek gibidir. Zaman ve para kaybı anlamı taşıyabilir. Siz aldırırsınız, o yeniden çıkar. Etkisi beklenenden az olabilir. Belki emzirme döneminiz bitene dek, lazer epilasyonu ertelemeyi düşünebilirsiniz.

Saç boyası

Saç boyaları her ne kadar üzerinde organik, zararlı kimyasal içermez ifadeleri taşısalar da, oldukça fazla kimyasal içerirler. Özellikle emziren annelerde saç boyasının etkileri üzerine çalışmalar yetersiz olsa da, ben şahsi olarak hamilelerin ve emziren annelerin saç boyası yaptırmalarını önermiyorum. En azından ek gıdaya geçene dek, boya ihtiyaçlarını ertelemelerini öneriyorum. Yapılan bazı çalışmalarda saç boyası kullanımı ile meme kanseri, çocukluk çağı germ hücre tümörü ve lösemi arasında ilişki olduğu belirlenmiştir. Aşağıdaki kaynakça bölümünde yer verdiğim araştırmalarda saç boyalarının olumsuz etkileri gösterilmişti. İleri okuma yapmak isterseniz, çalışma sonuçlarına bakabilirsiniz.

  1. seafoodplus.info CE, Sandler DP, Taylor KW, White AJ. Hair dye and chemical straightener use and breast cancer risk in a large US population of black and white women. Int J Cancer.  3. doi: /ijc [Epub ahead of print]
  2. seafoodplus.infoian AA, Trabert B, Robien K, Graubard BI, McGlynn KA. Maternal use of personal care products during pregnancy and risk of testicular germ cell tumors in sons. Environ Res. ;
  3. seafoodplus.infoinasab M, Fararouei M, Mohammadianpanah M, Zare-Bandamiri M, Rezaianzadeh A. Hair Coloring, Stress, and Smoking Increase the Risk of Breast Cancer: A Case-Control Study. Clin Breast Cancer, ;17(8):

Lazer epilasyon hamilelikte sakıncalı

İSTANBUL - Lazer epilasyonun iyi araştırılıp, uzman kişilere yaptırılmasının önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Kulluk, hamilelikte lazer uygulamalarının sakıncalı olabileceğini söyledi. Dr. Kulluk, “Hamilelerde lazer uygulamasıyla ilgili araştırmalar etik açıdan çok uygun olmadığı için yapılamamaktadır. Ancak hamileliğin ilk 3 ayında lazer epilasyon önerilmemektedir. Sonraki aylarda da annenin, bebeğine zarar gelebileceği endişesi, lazer yaptırırken bebeğin hareketlenmesi ve hafif ağrının anneyi rahatsız etmesi gibi durumlar söz konusu olabileceği için tavsiye edilmemektedir. Başlanmış bir lazer epilasyon tedavisi varsa ve hamilelik bu süreçte oluştuysa tedavinin hamilelik sonrasına ertelenmesi gerekmektedir” dedi.

Soğuk mevsimlerin lazer epilasyon için en doğru zaman olduğunu vurgulayan Dr. Kulluk, “Fakat lazer epilasyona başlamadan önce iyi bilgi sahibi olmak şart. Artık her köşe başında bir lazer merkezi görmeye başladık, hatta internet kampanyalarıyla çok uygun fiyatlarla bile satın almak mümkün. Ancak uzman olmayan kişilere işlem yaptırmaktan kaçınılmalı. İyi araştırılmadan yaptırılan epilasyon işlemi, paranızın çöpe gitmesine neden olurken, sağlığınızı da tehdit edebiliyor” uyarısında bulundu.

"LAZER İÇ ORGANLARI ETKİLEMEZ"
Lazer epilasyonun ciddi zararlara yol açmadığını söyleyen Dr. Kulluk, “Ancak uygulama esnasında ve sonrasında bir takım olumsuz etkiler görülebilir. Uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre 1 saat ile birkaç gün arasında kızarıklık oluşabilir. Deride kaşıntı, yanma, şişme gibi etkiler de gün sonra geçer” dedi.

Lazerin etki alanının cilt ile sınırlı olduğunu belirten Kulluk, “Lazer enerjisi cilt altına inmediği için iç organlar, rahim ve yumurtalıklara zararı dokunmaz, kısırlık veya diğer iç hastalıklarına sebep olmaz“ diye konuştu.



Her kadının hayali tüysüz pamuk gibi bir cilde sahip olmaktır. Fakat bacaklar, koltuk altları ve genital bölge başta olmak üzere vücuttaki tüyler kadınların en büyük sıkıntılarından biridir.

Bu bölgelerin düzenli aralıklarla temizliğini yapmak zaman alıcı, zahmetli ve can acıtıcıyken bazı kadınlarda kollar, yüz, el parmakları gibi tüy konusunda sıkıntılı olan başka bölgeler de bulunmaktadır.

Neyse ki gelişen teknoloji birçok soruna çözüm ürettiği gibi kadınların tüy problemlerinin çözümüyle ilgili de çok sayıda seçeneği beraberinde getirdi. Günümüzde en çok tercih edilen ve memnun kalınan seçeneklerin başında ise lazer epilasyon gelmektedir.

Ancak çok sayıda kadın lazer epilasyon gebeliğe engel mi sorusunun yanıtıyla ilgili kuşku duyduğundan dolayı bu yöntemi tercih etmek hususunda tedirginlik yaşamaktadır.

Acaba lazerin gebe kalmak üzerindeki olumsuz etkileri gerçek mi yoksa bir şehir efsanesi mi?

Lazer Epilasyon Yönteminin Çalışma Prensibi

Lazer epilasyonun üreme üzerindeki etkileriyle ilgili yorum yapabilmek için öncelikle yöntemin çalışma prensibini anlamakta fayda var. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen güzellik uygulamalarından biridir.

İşlem esasen kıl köklerinin lazer ışığı ile yakılarak tekrar çıkmasını engellemek temeline dayanmaktadır. İstenmeyen tüylere lazer ışını ile milisaniyelik atışlar yapılır.

Bu atışlar sırasında ışın, kıllara rengini veren melanin pigmenti tarafından emilerek kıl köklerine kadar taşınır. Bunun sonucunda kıl köklerinde ısı açığa çıkar ve bu ısı kökleri tahrip eder.

İşlemin istenen sonucu vermesi kişiye göre farklı seans aralıkları gerektirebilir. Genelde 4 ile 9 seans arasında sonuç verir. Kıl ne kadar koyu, kalın, sert ve buna karşın cilt ne kadar açık olursa işlem de o kadar etkili olur.

Çünkü, ışın etkisini kıl köklerine taşıyan melanin pigmenti koyu renkli kıllarda daha fazla olduğundan köklerde açığa çıkan ısı da daha yüksek olacaktır.

Bu da istenilen sonucu daha kısa sürede alınmasına yardımcı olur. İşlem % sonuç vermese de iyi bir merkezde yapılan işlemlerde %90’ın üzerinde başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bu oldukça iyi bir orandır.

hamilelik-lazer-epilasyon-zararlı-mı

Lazer Epilasyon Gebeliğe Engel mi?

Lazer ile tüy sorununa kalıcı çözüm üretmek günümüzde bu kadar yaygın olsa da lazer epilasyon yumurtalıklara zarar verir mi endişesi birçok kadını bu işlemden uzak tutmaktadır.

Bugüne kadar lazer epilasyon uygulamasının hamileliğe etkisi ile ilgili detaylı deney ve araştırmalar yapılmamıştır. Ancak;

Bu işlemden kaynaklı ne gebelik öncesinde yumurtalıklar ve rahim üzerinde ne de gebelik esnasında anne ve bebek üzerinde herhangi bir yan etkisine de rastlanmamıştır.

Gebelik dönemiyle ilgili hakkında yeterli çalışmalar yapılmayan her işlem, durum ve ilaç ile ilgili olarak “Hamilelikte kullanılmamalıdır” diye uyarı verilmektedir.

Bu uyarının sebebi çoğu zaman yapıldığında zarar vereceğinden değil, hakkında herhangi bir bilimsel çalışma yapılmamış olduğundan gebeliğin riske edilmek istenmemesinden dolayıdır.

Lazer epilasyon gebeliğe engel mi sorusunun yanıtı bilimsel olarak verilmemiş olsa da bu uygulamayı yaptırırken aşağıdakilere dikkat edilmelidir.

  • Daha ucuz olsun diye merdiven altı mekanlara yönelmekten kaçınmalısınız. Uygulamayı uzman bir hastane, klinikte ya da güzellik merkezinde alanında uzman kişilere yaptırmalısınız. Merkezde kullanılan aletlerin isimlerini, uygulamayı yapacak olan kişilerin uzmanlık alanlarını ve gideceğiniz merkezi önceden araştırmanız gerekir.

Unutmayın ki, ilk etapta ekonomi yapmış gibi görünseniz de sonrasında ortaya çıkacak sağlık problemleri kesinlikle hem maddi hem de manevi olarak sizi büyük zararlara uğratabilir.

  • Hormonal rahatsızlıkları olan kişiler doktorundan onay almadan işlem yaptırmamalıdır.
  • 18 yaşından önce yaptırılmamalıdır. Çünkü 18 yaşına kadar hormonlar tam olarak düzene girmediğinden öncesinde lazer yaptırmış olsanız dahi sonradan tekrar yeni tüylerin çıkma olasılığı vardır.
  • Sürecin tamamlanmasından sonra en az 3 ay boyunca işlem gören bölgenin güneş görmesine izin verilmemelidir. Eğer güneşe çıkmak zorunda kalırsanız, mutlaka açıkta kalan bölgeye koruyucu güneş kremi sürülmelidir.
  • Epilasyondan sonra ilk 24 saat cildi sıcak su ile temas ettirmeyin.
  • Yüz epilasyonlarında seans sonrası ilk 24 saat makyaj yapmaktan kaçının.
  • Uygulama esnasında ciltte kızarıklıklar, hafif kabarma, kabuklanma olabilir. Böyle bir durumda bölgeyi kaşımayın, beze buz sararak soğuk kompres yapın. Kızarıklık azalmaz ve gittikçe artarak yayılmaya başlarsa mutlaka bir cilt uzmanına görünün.
  • Uygulamanın seansları devam ederken gebe kalmanız durumunda lazere devam etmeyin. Bebeğinizi dünyaya getirdikten hemen sonra başlamak yerine, emzirme sürecinin de sona ermesini bekleyin.  

Hamileyken Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Lazer epilasyon hamileliğe engel mi ya da hamileyken yaptırmak zararlı mı sorularının yanıtları bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da güzellik merkezleri, hastaneler ve klinikler hamile kadınlara lazer uygulama yapmayı reddeder.

İşlem esnasında maruz kalınan lazer ışınları, üst derinin hemen alt kısmında yer alan dermis tabakasına etki eder. Bu tabaka rahimden, bebekten ve vücuttaki diğer organlardan çok uzakta olduğundan herhangi bir zararlı etkisi mümkün görünmemektedir.

Ancak her ne kadar zararları mümkün değilmiş gibi görünse de, bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olmadığından düşük bir risk bile alınmaya değer görülmez. Bu nedenle hamilelikte epilasyon işlemi yapmamak en doğru karar olacaktır.

Nihayetinde istenmeyen tüyler, epilasyon kısırlık yapar mı tedirginliğini yaşamanıza değecek bir durum değildir. Bu nedenle gebelik boyunca lazerli işleme ara verip emzirme döneminiz son bulana kadar ağda ve jilet gibi daha güvenli yöntemler uygulayabilirsiniz.

Gebelik ve emzirme döneminde tüy dökücü kremler kullanmamalısınız; çünkü kremin içeriğinde bulunan etken maddeler deri yoluyla vücudunuza nüfus edebilir ve çeşitli komplikasyonlara sebebiyet verebilir.

Nerede, kimin tarafından ve hangi cihazla işleminizi yaptıracağınıza emin olduktan sonra lazer epilasyon gebeliğe engel mi sorusu hakkında endişe duymanıza gerek yoktur.

Lazer epilasyonun gebelik üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu gösteren herhangi bir bilimsel araştırma ve örnek vaka yoktur. Ancak gebelikte ve emzirirken hem anne hem de bebek sağlığını riske etmemek adına uygulama yaptırmamakta fayda vardır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir