ankara da kışın gezilecek yerler / Ankara'da Gidilebilecek Yerler Listesi - Çam Termal Otel

Ankara Da Kışın Gezilecek Yerler

ankara da kışın gezilecek yerler

Ankara’da gezilecek yerler

Türkiye'nin başkenti ve 5,6 milyonluk nüfusuyla en kalabalık 2. şehri olan Ankara, her köşesinde sizi etkileyecek birçok farklı güzelliğe sahip. Ülkemizin en çok ziyaret edilen simgesel yapısı olan Anıtkabir, devasa şehir parkları, birbirinden ilginç müzeleri, kaliteli üniversiteleri, Kızılay Meydanı gibi hareketli meydanları ve caddeleriyle Ankara, hem siyasal hem de kültürel anlamda Türkiye’nin başkenti konumunda. Ankara otelleri de, misafirlerine her türlü imkanı sunabilecek büyüklükte ve çok sayıda farklı temalarda otel bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan şehir, 13 Ekim yılında ülkenin başkenti ilan edildi. TBMM, bakanlıklar ve konsoloslukların hizmet verdiği Ankara, büyük bir memur şehri olmasının yanı sıra yüz binlerce üniversite öğrencisiyle de çok canlı bir eğlence ve gece hayatına sahip.

Ankara’da yıllık uzun tarihinden kalan paha biçilmez hazinelerin yanı sıra kuş cennetinden doğa harikalarına, büyüleyici göllerden en güzel Osmanlı mimari örneklerini görebileceğiniz tarihi semtlere kadar gezilecek pek çok etkileyici yer var. Ankara’da mutlaka görmeniz gereken yeri belirlerken Instagram etiket sayılarını kullandık. Ankara’nın Instagram’da en çok etiketlenen yerleri en üstte olacak şekilde sıralanan listeyi inceleyerek Ankara’yı daha yakından tanıyabilirsiniz. 

1- Anıtkabir

Anıtkabir

Sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin de en çok ziyaret edilen simgesel yapılarından biri olan Anıtkabir, Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını da içeren ve m2 gibi büyük bir alana yayılan büyüleyici bir kompleks. ’te yapımına başlanan ve yılında tamamlanan Anıtkabir kompleksini dünyaca ünlü mimarlar Emin Onat ile Orhan Arda tasarladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahat yeri olarak her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Anıtkabir, Ankara’nın merkezi ilçelerinden Çankaya’da yer alıyor. Anıtkabir gezinizde yılında hizmete açılan ve etkileyici koleksiyonlarıyla dikkat çeken Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Kompleks içerisinde İstiklâl Kulesi, Hürriyet Kulesi, Mehmetçik Kulesi, Müdafaa-i Hukuk Kulesi, Zafer Kulesi, Barış Kulesi, 23 Nisan Kulesi, Misak-ı Millî Kulesi, İnkılâp Kulesi, Aslanlı Yol, Tören Meydanı, İsmet İnönü'nün Lahdi ve Barış Parkı gibi pek çok etkileyici bölümü gezme şansı bulacaksınız. Anıtkabir gezisi hakkında daha detaylı bilgi için Tüm detaylarıyla Anıtkabir gezi rehberi yazımıza mutlaka göz atın.

Konum Linki

2- Ankara Kalesi

Ankara Kalesi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan ve şehrin en önemli tarihi simgelerinden biri olan Ankara Kalesi’nin M.Ö. 2. yüzyılda Galatlar tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerinde etkileyici bir manzara sunan Ankara Kalesi, uzun tarihi boyunca Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından kullanılarak değişikliklere uğramış. Her yıl çeşitli festivaller ve etkinliklerin düzenlendiği Ankara Kalesi’nde metre yükseklikteki 5 köşeli 42 kuleyi gezebilir, iç kale odalarını inceleyebilir ve surlardan muhteşem panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz. Ankara'da bulunan tüm tarihi keşif durakları için Ankara'da gezilecek tarihi yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

3- Atakule

Atakule

Ankara'nın modern simgelerinden biri olan Atakule, Çankaya semtinde hemen dikkatinizi çekecek. yılında yapımına başlayan ve yılında tamamlanan Atakule’nin içerisindeki alışveriş merkezi, sinema salonları, kafeler, seyir terasları ve kule bölümündeki döner restoran, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ankara’nın en güzel manzaraları karşısında romantik akşam yemekleri tadabileceğiniz Atakule’nin seyir alanlarında da şehrin en iyi panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz. Atakule; Cinnah Caddesi, Çankaya Caddesi ve Zübeyde Hanım Meydanı arasında, toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

4- Estergon Kalesi

Estergon kalesi

Keçiören ilçesinde bulunan Estergon Kalesi, Macaristan’ın başkenti Budapeşte'deki Estergon Kalesi’nin bir örneği olarak inşa edilmiş etkileyici bir yapı. Günümüzde Estergon Türk Kültür Merkezi olarak hizmet veren Estergon Kalesi, Ankara manzarasına hakim bir konumda yer aldığı için turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Geleneksel Türk lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar ve süs bahçelerinin yanı sıra Türk tarihi ve kültürünü yansıtan kültür merkezinin zengin koleksiyonları görülmeye değer güzellikte. Macaristan’daki simgesel kalenin yanında Alanya'da bulunan Selçuklu yapımı Kızıl Kule’nin mimarisinden de örnekler görebileceğiniz Estergon Kalesi, hem tarih hem de mimarlık meraklarının Ankara gezilerinde mutlaka görmesi gereken yerler arasında.

Konum Linki

5- Kızılay Meydanı

Kızılay Meydanı

Sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin de en bilinen ve hareketli meydanlarından biri olan Kızılay Meydanı, ismini yılında bölgede bulunan Kızılay merkezinden alıyor. Başkent Ankara’nın kent merkezi olan Kızılay Meydanı; doğusunda Ziya Gökalp Caddesi, batısında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve kuzeyinde ise Atatürk Bulvarı ile oldukça merkezi bir konumda.  

Ankaray gibi toplu taşıma araçlarının merkez noktası olan Kızılay Meydanı; m2 gibi geniş bir alana yayılan onlarca mağazası, kaliteli restoranları, hediyelik eşya dükkanları, kafeleri ve eğlence merkezleri ile günün her saati çok hareketli. Keyifli bir akşam yürüyüşüne çıkmak veya alışveriş yapmak için Kızılay Meydanı, Ankara’da ilk uğramanız gereken yerlerden biri.

Konum Linki

6- Hamamönü

Hamamönü

Ankara’nın Altındağ ilçesinin tarihi bir semti olan Hamamönü, günümüze kadar mistik atmosferini korumayı başarmış 17, 18 ve yüzyıl dönemi klasik Osmanlı evleri ile Ankara’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Semtin her köşesinde sıralanan tarihi konaklar, camiler, anıtlar ve müzelerin yanı sıra Karacabey Hamamı, Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi gibi Hamamönü’nün en çok ziyaret edilen yerlerini de görebilirsiniz. Müze koleksiyonlarını incelemek veya klasik Osmanlı evleri içinde dönen mobilyaları arasında Osmanlı dönemine küçük bir yolculuk yapmak için Hamamönü’ne kesinlikle uğramalısınız.

Konum Linki

7- Beypazarı

Beypazarı

Osmanlı döneminde tımarlı sipahi eğitim merkezlerinden biri olan Ankara'nın Beypazarı ilçesi, günümüzde klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz iki ve üç katlı tarihi evleriyle tam bir açık hava müzesi. Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlılar döneminden pek çok tarihi yapının bulunduğu Beypazarı, asıl ününü ise çarpıcı Beypazarı konaklarına borçlu.

Ahşap süslemeli pencereler ve cumbalı balkonlarla Arnavut kaldırımlı sokakları süsleyen Beypazarı evleri, fotoğraf safarileri için Ankara'da en çok ziyaret edilen yerler arasında. Beypazarı gezinizde ilçenin ünlü el sanatı atölyelerine de uğramayı ve birbirinden güzel yöresel ürünleri incelemeyi unutmayın.

Konum Linki

8- Eymir Gölü

Eymir Gölü

Ankara'nın en çok ilgi gören doğal güzelliklerinden biri olan Eymir Gölü, büyüleyici göl manzarası ve yemyeşil doğası ile yılın her mevsimi düzenlenen doğa gezilerinin önemli duraklarından biri. Bir set gölü olan ve yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne tahsis edilen 45 km2 büyüklükteki Eymir Gölü arazisi; düzenlenmiş yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, mesire alanları ve kır bahçeleri ile şehrin kalabalığından doğaya kaçmak için Ankara’daki en güzel yerler arasında. Kendine özgü bitki çeşitliliği ve vahşi yaşam zenginliği ile de dikkat çeken Eymir Gölü'nde kürek veya kano takımları da yıl boyu çalışmalar yapıyor.

Konum Linki

9- Mavi Göl

Mavi Göl

Ankara'ya 12 kilometre uzaklıkta, Ankara-Samsun Yolu kenarında yer alan Mavi Göl, ismini aldığı masmavi suları ve el değmemiş doğal güzellikleriyle Ankara’da hafta sonu kaçamaklarının değişmez adreslerinden biri. dönüm yeşil alanın ortasında yer alan Mavi Göl’ün çevresi ise piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuklar için oyun parklarının yanı sıra voleybol, basketbol ve futbol sahaları ile çevrili.

Yaz aylarında su bisikleti ve kano ile gezebileceğiniz Mavi Göl, özel gece aydınlatmaları ile de görülmeye değer güzellikte manzaralar sunuyor. Zengin ağaç ve bitki çeşitliliğine sahip Mavi Göl’ü her mevsim farklı doğa manzaraları izlemek için ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Kuğulu Göl

Kuğulu Göl

Ankara'da Çankaya ilçesindeki Kavaklıdere semtinde yer alan ve şehrin en popüler gezi alanlarından biri olan Kuğulu Göl, adını aldığı sevgili kuğuları ile ünlü. Özellikle çocuklu aileler için çok eğlenceli bir gezi sunan Kuğulu Göl’de kuğuların yanı sıra ördekler, kazlar ve onlar kuş çeşidi arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Çocuk oyun alanları, kafeteryalar, çay bahçeleri, iyi düzenlenmiş yürüyüşü ve bisiklet yollarının bulunduğu Kuğulu Göl, kış aylarında da muhteşem kar manzaralarıyla görülmeye değer bir manzaraya sahip. Tunalı Hilmi Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Polonya Caddesi'nin tam ortasında yer alan Kuğulu Park'a uğramadan Ankara'dan ayrılmamalısınız.

Konum Linki

Kızılcahamam

Kızılcahamam

Ankara'ya sadece 82 kilometre uzaklıkta yer alan Kızılcahamam ilçesi, zengin termal kaynaklarından dolayı Türkiye'nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri haline geldi. km2 yeşil alanı kapsayan ilçede onlarca 5 yıldızlı, 4 yıldızlı ve 3 yıldızlı termal otel, termal tesisler ve kaplıcalar hizmet veriyor. Yılın her dönemin şifa arayan yerli ve yabancı turistler ile dolu olan Kızılcahamam’ın otelleri; uluslararası toplantılar, siyasal etkinlikler, konferanslar ve workshoplar gibi pek çok önemli etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

İlk çağlardan beri kullanılan Kızılcahamam’ın şifalı termal kaplıcaları, özellikle Roma döneminde çok popüler bir hale geldi. Banyo kürü veya içme suyu olarak kullanabileceğiniz şifalı sularının yanı sıra temiz havada doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezilerine çıkmak için de Kızılcahamam'a uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Tuz Gölü

Tuz Gölü

Ankara, Konya ve Aksaray şehirlerinin sınırları içinde yer alan Tuz Gölü, büyüleyici güzelliği ile Ankara doğa gezilerinin bir numaralı adresi konumunda. Türkiye'nin tuz ihracatının neredeyse %40'ını karşılayan Tuz Gölü, sevimli flamingoları ile de doğa severleri kendine çekiyor.

85 farklı kuş türü, ’den fazla memeli türü ve 40'a yakın endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Tuz Gölü’nün doğal güzelliği, 1 derece sit alanı olarak korunuyor. Hem doğa gezileri hem de fotoğraf safarileri ile her mevsim muhteşem doğa manzaraları izlemek için Ankara gezinizde Tuz Gölü'nü mutlaka keşfe çıkmalısınız.

Konum Linki

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı 

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan Evcil Hayvanlar Parkı'na girişler ücretsiz. Çocuklarınızla gezebileceğiniz yerlerden biri olan bu parkta flamingodan devekuşuna pek çok hayvanı görebilirsiniz. Her bölümde rampa olduğundan dolayı bebek arabasıyla gezerken zorlanabilirsiniz, şimdiden söyleyelim. Hafta sonları daha kalabalık olduğundan dolayı hafta içi gitmenizi öneriyoruz. Yeşil alanları bulunan parkta piknik de yapabilirsiniz. 

Konum Linki

Mogan Gölü

Mogan Gölü

Ankara merkezine sadece 20 kilometre uzaklıkta, Eymir Gölü'nün de parçası olan bir havzada yer alan Mogan Gölü, Türkiye'deki 15 özel koruma alanından biri. Kendine özgü bitki çeşitliliği, büyüleyici manzaralara sahip sulak alanları ve vahşi yaşam güzellikleriyle doğal yapısını koruyan ender yerlerden biri olan bu set gölü, 63 km2 gibi geniş bir alanı kapsıyor.

Gölbaşı olarak da bilinen Mogan Gölü’nün çevresini saran iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları ve seyir teraslarında güzel bir gezi yapabilir, gölün ev sahipliği yaptığı ’den fazla su kuşu ve göçmen kuşun fotoğraflarını çekebilirsiniz. Mogan Gölü'nün 25 metre yüksekliğindeki deniz fenerine de Mogan Gölü'nün tamamının panoramik manzaralarını izlemek için uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Güvenpark

Güvenpark

Ankara’nın merkezi konumundaki Kızılay Meydanı’nda yer alan m2 büyüklüğündeki Güvenpark; etkileyici anıtları, tarihi ağaçları, geniş çocuk parkları ve gezi alanlarıyla şehrin kalbinde gürültüden uzak, güzel bir gezi deneyimi sunuyor. Parkın simgesi haline gelen Güvenpark Anıtı, 37 metre yükseklikteki bronz figürlerinde Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı dönemindeki yol arkadaşlarını ve Anadolu çiftçilerini anıyor. Anıtın kaidesinde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün ünlü “Türk, Öğün, Çalış, Güven” özdeyişini görebilirsiniz.

Konum Linki

Gençlik Parkı

Gençlik Parkı

Türkiye'nin en eski kent parklarından biri olan Gençlik Parkı, yılında 28 hektarlık bataklık bir alanın düzenlenmesi ile hizmete açıldı. Altındağ ilçesinin Ulus semtinde yer alan Gençlik Parkı, devasa dönme dolapları ile ünlü lunaparkı ile de halkın ilgisini çekiyor.

Park boyunca ilerleyen minyatür trenler, süs havuzları, etkileyici heykeller ve anıtlar ile güzel bir gezi alanı olan Gençlik Parkı’nın m2 süs havuzunu çevreleyen peyzajlı çiçek bahçeleri de görülmeye değer güzellikte. Çocuklu ailelerin Ankara’da mutlaka uğraması gereken yerlerden olan Türkiye'nin ilk bilim merkezi de Gençlik Parkı’nda yer alıyor.

Konum Linki

Keçiören Şelalesi 

Keçiören Şelalesi

Ankara'nın halka açık yerlerinden biri. Yapay bir şelale olsa da dinlendirici bir atmosferi var. Güzel fotoğraf çekebileceğiniz, şehrin gürültüsü yerine şelale sesi dinleyebileceğiniz Keçiören Şelalesi, teras alanıyla da hafta sonu kaçamak yapacağınız rotalardan. Şelalenin üst kısmında yer alan kafede bir keyif kahvesi içip Ankara'nın manzarasını seyredebilirsiniz. 

Konum Linki

Seymenler Parkı

Seymenler Parkı

Çankaya Köşkü'ne yakın bir konumda, Atatürk Bulvarı ve İran Caddesi arasında yemyeşil bir yeşil alan olan Seymenler Parkı, m2 toplam büyüklüğe sahip. m2 çocuk oyun alanı ve m2 çim alanıyla Ankara'nın oksijen depolarından biri olan Seymenler Parkı, günün her saati oldukça hareketli.

Yürüyüş parkurlarında muhteşem Atakule manzaraları izleyebileceğiniz Seymenler Parkı'nda geniş çim alanlarda yorgunluk atabilir, peyzaj çiçek bahçelerini gezebilir, amfi tiyatroda düzenlenen konserler ve sanat etkinliklerine katılabilirsiniz. Yıl boyu Seymenler Parkı'nda kitap okuma festivalleri, tiyatrolar ve konserler gibi pek çok etkinlik de düzenleniyor.

Konum Linki

Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkı

Ankara merkezine 68 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl Tabiat Parkı, parkın tam ortasında yer alan volkanik Karagöl’ün büyüleyici manzaralarıyla ünlü ve doğa severlerin Ankara’da mutlaka keşfetmesi gereken yerler arasında. Yeşilden sarıya doğanın her tonunu görebileceğiniz etkileyici bir bitkisel çeşitliliğe sahip olan Karagöl Tabiat Parkı, 11'i sadece Türkiye'ye özel onlarca çeşit endemik bitkiye sahipliği yapıyor.

Parka ismini veren Karagöl’ün çevresindeki mesire alanları, yürüyüş parkurları ve kır bahçeleri ise Ankara doğa gezileri için ideal. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz Karagöl Tabiat Parkı’na Ankara merkezinden kolayca ulaşabilir, piknik yaparak veya temiz havada doğa yürüyüşlerine katılarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Kurtuluş Parkı

Kurtuluş Parkı

yılında açılan ve Türkiye'nin en eski şehir parklarından biri olan Kurtuluş Parkı, m2 büyüklüğünde geniş bir yeşil alan kapsıyor. Ankara'nın Çankaya ilçesinde merkezi bir konumda yer alan ve yılında yenilenen Kurtuluş Parkı; m2 havuzu, m2 çim alanı, m2 piknik alanı, m2 çocuk alanı ve donanımlı spor sahalarıyla hafta sonları spor yapmak veya doğa ile baş başa zaman geçirmek için Ankara merkezinde en kolayca ulaşabileceğiniz parklardan biri.

Konum Linki

Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan ve yılında milli park ilan edilen Soğuksu Milli Parkı, Türkiye'nin en eski milli parklarından biri. Milli parkı, hem volkanik bölgede yer almasından dolayı oluşan sıcak-soğuk kaplıcaları hem de büyüleyici doğal güzellikleri ile tüm dünyadan doğa severleri kendini çekiyor.

hektar alana yayılan ve İç Anadolu ile Batı Karadeniz arasında yer aldığı için iki bölgenin de iklim özelliklerini görebileceğiniz Soğuksu Milli Parkı, zengin bitki çeşitliliğinin yanı sıra nesli tükenmekte olan kara akbaba gibi onlarca vahşi canlıya da ev sahipliği yapıyor.

Karaçam, sarıçam, göknar ve gürgen gibi onlarca çeşit ağaçla süslü yürüyüş parkurlarında rehberli doğa gezilerine çıkabileceğiniz Soğuksu Milli Parkı, çok az yerde görebileceğiniz dağ laleleri ile de ünlü. Orman, step, çayır ve dere ekosistemlerini bir arada görme fırsatı bulabileceğiniz milli park, bitki çeşitliliği bakımından Türkiye'nin sayılı yerlerinden biri olarak görülmeye değer. Soğuksu Milli Parkı’nın doğal güzelliklerini, derelerini ve şelalelerini keşfedip harika fotoğraflar çektikten sonra parkın sıcak ve soğuk kaplıcalarında yorgunluk da atabilirsiniz.

Konum Linki

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Millet Kütüphanesi Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yer alıyor. Kütüphaneye ulaşmak için M1 ve M2 metro hatlarını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz otobüsle de gidebileceğiniz kütüphaneye ve hatlı otobüs seferlerini tercih ederek ulaşabilirsiniz. Kütüphaneye girdiğinizde farklı bir dünyaya vardığınızı hissedebilirsiniz. Ders çalışma alanları oldukça kapsamlı. Açık ve kapalı otoparkları bulunuyor. 

Konum Linki 

Deniz Dünyası 

Keçiören Belediyesi'ne ait bir müze olan Deniz Dünyası'na girişler ücretsiz. Tavsiyemiz hafta içi ziyaret etmeniz yönünde. Hafta sonları hayli kalabalık oluyor. Çocukların oldukça ilgisini çeken müzede, çeşitli balıklar ve sürüngen hayvanlar sergileniyor. Akvaryum koridorunda çocuklarınızla fotoğraf çekilmenizi öneriyoruz. Müzeyi gezdikten sonra içerisinde yer alan kafede günün kritiğini yapabilirsiniz. 

Konum Linki

Kore Savaşı Anıtı 

Kore Savaşı Anıtı

Oldukça görkemli bir anıt olan Kore Savaşı Anıtı, Kore mimarisi örnek alınarak hazırlanmış. Ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Ankara Tren Garı'nın arkasında kalan anıt müze şeklinde değil. Anıtı gördükten sonra çevresinde kalan banklarda oturarak manzarayı izleyebilir ve günün kritiğini yapabilirsiniz.

Konum Linki

Dikmen Vadisi

Dikmen Vadisi

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan ve m2 yeşil alanıyla Türkiye'nin en güzel kent parklarından biri olan Dikmen Vadisi, bir zamanlar gecekonduların bulunduğu bölgeye inşa edilmiş çok popüler bir Ankara parkı. Binlerce çeşit bitki türü ile Ankara'nın ortasında bir vahayı andıran Dikmen Vadisi; her renk tonunu görebileceğiniz çiçek bahçeleri, süs havuzları, göletleri, yürüyüş yolları, çocuklar için oyun alanları, mesire alanları ve kır bahçeleri ile Ankara'nın ortasında kalabalıklardan uzaklaşmak için ideal bir yer. Özellikle kış aylarında kar yağdığında muhteşem manzaralar görebileceğiniz Dikmen Vadisi'nde keyifli bir gün geçirmeyi unutmayın.

Konum Linki

Tunalı Hilmi Caddesi

Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara'nın en popüler alışveriş ve gezi caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi, 1,5 kilometre boyunca uzanıyor ve Kavaklıdere semtinde yer alıyor. Cadde boyunca onlarca ulusal ve uluslararası markanın mağazası, kaliteli kafeler, restoranlar ve sanat galerileri sıralanıyor.

Alışveriş yaptıktan sonra Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde yer alan Kuğulu Park'ta da bir mola vererek sevimli kuğuları ve ördekler izleyebilirsiniz. Sabahın ilk saatlerinden gece geç saatlere kadar turistler ve üniversite öğrencileri ile oldukça hareketli olan Tunalı Hilmi Caddesi'nde yürüyüş yapmadan Ankara geziniz sona ermiş sayılmaz.

Konum Linki

ANKAmall

ANKAmall

yılında hizmete açılan ANKAmall Alışveriş Merkezi; m2 alanı, 'den fazla mağazası, eğlence olanakları, araçlık otoparkları ile Ankara'nın en büyük ve en popüler alışveriş merkezlerinden biri. İçerisinde uluslararası ve ulusal markaların satıldığı mağazalar, kaliteli restoranlar, kafeler, sinema salonları, çocuklar için oyun alanları, mescitler, ücretsiz internet, açık ve kapalı otogarlar gibi pek çok olanak bulabileceğiniz ANKAmall’da yılın her döneminde birçok kültürel ve sanatsal etkinlik de düzenliyor.

Sömestr tatillerinde ve 23 Nisan'da çocuklara yönelik eğlenceleriyle de tanınan ANKAmall Alışveriş Merkezi, Yenimahalle ilçesinde Mevlana Bulvarı üzerinde ziyaret edilebilir.

Konum Linki

Samanpazarı

Samanpazarı

Ankara'nın tarihi atmosferin yaşayabileceğiniz en güzel yerlerinden biri olan Samanpazarı; günümüze kadar korunmayı başarmış ahşap ve taş mimari klasik Osmanlı konakları, dar sokakları, antikacıları, el sanatı ürünleri satan dükkanları ve zanaatkar atölyeleri ile keyifle gezebileceğiniz yerlerden.

Tarihi semtin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerken kendinizi tarihte bir yolculuk yapıyor gibi hissedeceksiniz. Hem harika fotoğraflar çekmek ve yüzlerce çeşit yöresel ürünü incelemek hem de yerel lokantalarda sevilen İç Anadolu Bölgesi yemeklerini tatmak için Ankara gezinizde Samanpazarı’na uğramanızı öneririz.

Konum Linki

Pirinç Han

Pirinç Han

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Atpazarı bölgesinde yer alan tarihi Pirinç Han, hem klasik mimarisi hem de ev sahipliği yaptığı onlarca antikacısıyla görülmeye değer yerlerden. Pirinç Han girişinde ünlü şair Faruk Nafız Çamlıbel'in Han Duvarları şiirini görebilir, han içerisinde ise el sanatı ürünleri satan dükkanlar ve antikacılarda güzel bir alışveriş yapabilirsiniz. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisi ile tasarlanmış 3 katlı hanın geniş avlusunda ise alışveriş yaptıktan sonra çayı yudumlayarak tarihi manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Hacı Bayram-ı Velî Camii

Hacı Bayram-ı Velî Camii

Ankara'nın Altındağ ilçesi Ulus semtinde Bayram Sokak'ta Augustus Meydanı'nda yer alan tarihi Hacı Bayram-ı Velî Camii,  yılında inşa edilmiş ve günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış. Geleneksel Osmanlı mimarisi ile dikdörtgen planlı, taş kaideli, tuğla duvarlı ve kiremit çatılı olarak tasarlanmış caminin bahçesinde de Hacıbayram Veli Türbesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin en eski camilerinden biri olarak görülmeye değer Hacı Bayram-ı Velî Camii, özellikle bayramlar ve kandillerde tamamen doluyor.

Konum Linki

Kocatepe Camii

Kocatepe Camii

Çankaya'nın Kocatepe semtinde bulunan ve Türkiye'nin simgesel camilerinden biri olduğu için ziyaret etmenizi önerdiğimiz Kocatepe Camii, yılında yapımının başlamasına rağmen 20 yıl sonra yılında tamamlandı. m2 alan üzerine inşa edilen ve geleneksel Osmanlı ve Türk mimari örneklerini bir arada görebileceğiniz, 88 metre uzunluğunda 4 minaresi olan Kocatepe Camii’nin içerisinde konferans salonu ve kütüphane de bulunuyor.

Mimar Sinan’ın geliştirdiği özel tarzla inşa edilmesiyle ünlü Kocatepe Camii'nin iç bölümleri; klasik Osmanlı motifleri, etkileyici avizeler, ahşap kapılar, çini süslemeleri, altın varaklar ve özel yapım mermerlerle görülmeye değer güzellikle. Kocatepe Camii, huzurlu atmosferi ve etkileyici mimari yapısıyla Ankara'nın en çok ziyaret edilen tarihi yapılarından bir konumunda.

Konum Linki

Beştepe Millet Camii 

Beştepe Millet Camii

Yenimahalle ilçesi Papatya Sokak’ta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan Beştepe Millet Camii, yılında ibadete açıldı. kişi kapasitesi ile Ankara’nın en büyük camilerinden biri olan ve m2 alanı kapsayan Beştepe Millet Camii, 59 metre yükseklikteki 4 etkileyici minaresiyle etkileyici bir görüntüye sahip. Geleneksel Türk ve Osmanlı mimarisi ile tasarlanmış cami, özellikle kutsal günler ve bayramlarda tamamen doluyor. Ankara'nın son dönem mimari eserlerin biri olan Beştepe Millet Camii’yi gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Konum Linki

Maltepe Camii

Maltepe Camii

Ankara'nın tarihi semtlerinden Maltepe'de yer alan Maltepe Camii, ile yılları arasında inşa edilen Ankara’nın yeni camilerinden biri. Klasik Osmanlı mimarisi ile kesme taşlarla tek kubbeli ve 2 minareli olarak inşa edilen Maltepe Camii, çarpıcı vitray pencereleri ve Kütahya çinileri ile özenle süslenmiş iç bölümleriyle görülmeye değer. Kısa sürede şehrin simgelerinden biri haline gelen Maltepe Camii, Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nin hemen karşısında Ankara’nın her yerinden kolayca ulaşılabilecek bir konumda bulunuyor.

Konum Linki

Arslanhane Camii

Arslanhane Camii

Ahi Şerafeddin Camii olarak da bilinen Arslanhane Camii, Samanpazarı semtinde Aslanhane Mahallesi'nde yer alan tarihi bir yapı. yüzyılda Ahi Kardeşler tarafından yaptırılan ve Ankara'nın en eski yapılarından biri olmasıyla dikkatleri çeken Arslanhane Camii, Ankara Kalesi'ne kısa bir yürüyüş mesafesinde ziyaret edilebilir. yüzyıl mimari özelliklerini taşıyan caminin iç mekanları, Selçuklu dönemi süslemeleri ile günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış. Ankara'nın en eski camilerinden biri olan ve dış duvarlardaki aslan heykellerinden ismini alan Arslanhane Camii’nin kuzeydoğusundaki Ahi Şerafettin Türbesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği

Ankara'nın oksijen depolarından ve en önemli yeşil alanlarından biri olan Atatürk Orman Çiftliği, yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bağışlanan arazi üzerine kurulmuş, sadece başkentin değil Türkiye'nin de en önemli yeşil alanlarından biri. yılında 1. derece tarihi ve doğal sit alanı olarak koruma altına alınan Atatürk Orman Çiftliği’nin içerisinde hayvanat bahçesi, piknik alanları, yürüyüş yolları, Atatürk'ün kişisel eşyalarını görebileceğiniz dönem mobilyaları ile süslü Atatürk Evi Müzesi ve Gazi Orman Çiftliği gibi çeşitli alanlar bulunuyor.

Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yer alan tesislerde üretilen organik süt ürünleri ise tüm Türkiye'ye dağıtılıyor. Bu etkileyici çiftlikte hem keyifli bir doğa gezisi yapabilir hem de Atatürk Evi Müzesi’nin sergi salonunda tarihi hazineleri inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Nallıhan Kuş Cenneti

Nallıhan Kuş Cenneti

Ankara merkezine sadece kilometre uzaklıkta yer alan ve İç Anadolu'nun en önemli doğa harikalarından biri olan Nallıhan Kuş Cenneti, Sarıyar Barajı ile Aladağ Çayı’nın kesiştiği noktada yer alıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında fotoğraf safarileri ve doğa gezilerinin düzenlendiği Nallıhan Kuş Cenneti’nde ak balıkçıl, gri balıkçıl, sakarmeke, yeşilbaş, kara leylek ve kızıl şahin gibi ’den fazla kuş türünü ve göçmen kuşları bir arada görebilirsiniz.

Göç dönemlerinde ’den fazla kuşun bulunduğu Nallıhan Kuş Cenneti’nde gölün içine uzanan ahşap seyir teraslarında çarpıcı fotoğraflar çekebilir, iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları ve mesire alanlarında ise el değmemiş doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Harikalar Diyarı 

Harikalar Diyarı

Ankara'da çocuklu ailelerin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Harikalar Diyarı, Sincan ilçesinde m2 gibi geniş bir alan üzerinde hizmet veriyor. Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük parklarından biri olan Ankara Harikalar Diyarı’nın içerisinde masal kahramanları, mantar evler, minyatür kaleler ve çizgi film karakterleri arasında eğlenceli bir gezi yapabilirsiniz.

Go-Kart pisti, kaykay pisti, model gemi yüzdürme göleti, model araba pisti, futbol sahaları ve tenis kortları ile her zaman hareketli olan Harikalar Diyarı’nın 12 tane sinema salonunda ücretsiz film gösterimlerine katılabilir, Red Kit ve Keloğlan’a kadar pek çok karakterle fotoğraf çektirebilirsiniz.

Konum Linki

İsmet İnönü Parkı 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan İsmet İnönü Parkı, Lozan Parkı ve Zafer Parkı ile yan yana. Birini gezdikten sonra diğerini gezme imkanınız bulunuyor. Uzun yürüyüş yolları, içerisinde yer alan kafesi ile Ankara'nın gözde parklarından. Geniş yeşil alanlarını yanınızda getireceğiniz kamp sandalyelerinizle değerlendirebilirsiniz. 

Konum Linki

Aqua Vega Akvaryum

Aqua Vega Akvaryum

Ankara'nın Mamak ilçesinde Doğukent Bulvarı üzerinde yer alan Aqua Vega Akvaryum, Avrupa'nın ikinci Türkiye'nin ise en büyük tünel akvaryumuna sahip olması ile ünlü. Toplam m2 kapalı alana sahip 95 metre uzunluğundaki akvaryum tünelinde gezebileceğiniz Aqua Vega’nın 4,5 milyon litre su kapasiteli 25 farklı akvaryumunda ’den fazla deniz canlısını yakından görebilirsiniz.

Aqua Vega Akvaryum, aynı zamanda Wild Life bölümünde 'den fazla vahşi ve egzotik canlıya da ev sahipliği yapıyor. Bir alışveriş merkezi içinde yer alan dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Aqua Vega Akvaryum, Ankara'nın en popüler alışveriş merkezlerinden biri olan Nata Vega AVM’nin 2. katında ziyaret edilebilir.

Konum Linki

Göksu Park

Ankara'da favori parkınız Göksu Park olabilir. Hafta sonu dinlenmek adına yönünüzü Göksu'ya çevirebilirsiniz. Şehir merkezinden uzakta kaldığı için diğer parklara göre daha az kalabalık oluyor. Otoparkı bulunan parka aracınızla gidebilirsiniz. Ücreti yılı itibarı ile 15 TL. Göl kenarında manzaraya karşı piknik yapabilir, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Eskiden mangal yapılan Göksu Parkı'nda şu an mangal yapmak yasak. Ailecek giderseniz çocuklar için bulunan parklara da uğramalısınız. Ayrıca bu manzaraya karşı kafeleri ve restoranları da bulunuyor. Yürüyüş parkurunu tamamladıktan sonra bir keyif kahvesi içmenizi öneriyoruz. 

Konum Linki

Altın Köşk

Altın Köşk

Ankara Çankaya'da Bilkent Doğramacı Caddesi üzerinde yer alan Altın Köşk, günümüzde Türkiye'nin ilk mimarlık ve mobilya müzesi olarak hizmet veriyor. Kendine özgü ahşap mimarisi ile ünlü Altın Köşk, iç dekorasyonlarını süsleyen ’den fazla motifinin yanı sıra köşk, konak ve saray gibi 30'dan farklı yapının birleşimini sunan dış mimarisiyle de benzersiz bir mimari eser. yılında Altın Köşk içinde ziyarete açılan Mimarlık ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi ise onlarca çeşit dönem mobilyası ile görülmeye değer zengin koleksiyonlara sahip.

Konum Linki

Pembe Köşk

Pembe Köşk

Ankara'nın bir diğer önemli tarihi simgesi olan Pembe Köşk veya İsmet İnönü Evi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün 48 yılını geçirdiği etkileyici bir köşk. İsmet İnönü, yılına kadar burada yaşadı ve daha sonra Ankara'nın en eski yapılarından biri olan Pembe Köşk, müze haline getirildi.

Uzun tarihi boyunca pek çok önemli konser, toplantı, kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Pembe Köşk’ün içerisinde Atatürk ve İsmet İnönü’nün bilardo masaları, silahları, üniformaları, kişisel eşyalarını inceleyebilir, dönem mobilyalarıyla süslü salon ve odalarda tarihte bir yolculuk yapabilirsiniz. Ankara'nın Çankaya ilçesinde Şehit Ersan Caddesi üzerinde yer alan Pembe Köşk’ü haftanın her gün ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Atatürk Bahçesi 

Her mevsimde ayrı bir güzelliği olan Atatürk Bahçesi Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunuyor. Uzun bir yürüyüş parkına sahip. Yürüyüşünüzün ardından dinlenebileceğiniz banklar bulunuyor. Enuygun seyahat uzmanları olarak tavsiyemiz geziniz esnasında outdoor veya spor ayakkabı tercih etmeniz yönünde. Ailecek gelirseniz çocuklarınızın vakit geçirebileceği bir park da bulunuyor. 

Konum Linki

Akköprü

Akköprü

Yenimahalle ilçesinde yer alan ve yılından beri kentsel sit alanı olarak korunan Akköprü, Anadolu Selçuklu sultanı 1. Alâeddin Keykubad tarafından Anadolu’da yaptırılmış tarihi simgelerden biri. Kesme bazalt taşlarla inşa edilen ve 7 tane kemeri bulunan Akköprü, bir zamanlar basılan paraların da üstünü süslüyordu. Merkezi bir konumda ANKAmall Alışveriş Merkezi’ne hemen karşısında yer alan Akköprü, mimari ve tarih meraklılarının mutlaka görülmesi gereken Ankara eserlerinden biri.

Konum Linki

Roma Hamamı

Roma Hamamı

Ulus Meydanı’nda Çakır Caddesi üzerinde, şehrin merkezinde yer alan bir tarihi hazine olarak Ankara Roma Hamamı, 3. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde sağlık tanrısı Asklepios adına inşa edilmiş etkileyici bir antik yapı. Geniş bir alanı kapsayan Roma Hamamı çevresinde Frig, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait eserler de bulunuyor.

80 metreye metre boyutlarında taş ve tuğlalardan yapılmış hamam duvarları, etkileyici Roma sütunları, spor ve güreş yapılan arenalar arasında gezebileceğiniz Ankara Roma Hamamı, şehrin ortasında tarihi bir gezi yapmak için gidebileceğiniz en güzel yer.

Konum Linki

Augustus Tapınağı

Augustus Tapınağı

Ankara merkezindeki tarihi hazinelerinden biri olan ve Altındağ ilçesi Hacıbayram’da yer alan Augustus Tapınağı’nın M.Ö. 25 ile 20 yılları arasında Roma İmparatoru Augustus tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Eski bir Frig tapınağı üzerine inşa edilen etkileyici tapınaktan günümüze az bir bölüm kalmış olsa da devasa Roma sütunları ve kesme taşlarla inşa edilmiş tapınak duvarlarını incelemeniz mümkün. Yüksek bir podyum üzerine inşa edilmiş Augustus Tapınağı, 15 metrelik İon sütunlarıyla oldukça etkileyici bir mimariye sahip. Roma yazıtlarının bulunduğu bölüm ise tapınağın en iyi korunmuş yeri olarak görülmeye değer. Augustus Tapınağı’nı pazartesi, cumartesi ve pazar günleri hariç ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Elmadağ Kayak Merkezi

Ankara'da kış aylarında hem kayak yapmak hem de muhteşem kar manzaraları da şahit olmak için gidebileceğiniz en güzel yer olan Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara merkezine sadece 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Elmadağ’ın kuzey yamacında yer alan kayak merkezinde kayak ve snowboard eğitimleri alabilir, kayak ekipmanları ve kızak kiralayarak çocuklarınızla keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Komşu şehirlerden kayak turlarının da düzenlendiği, Ankara'nın ilk ve tek kayak merkezi olan Elmadağ Kayak Merkezi’ndeki restoranlarda hem İç Anadolu hem de dünya mutfaklarından lezzetler tadabilir, özel taş mimarili kayak otellerinde pist manzaraları eşliğinde konaklayabilirsiniz. metre rakımlı kayak merkezinde yılın her mevsimi rehberlerle doğa yürüyüşlerine de çıkabilirsiniz. Elmadağ Kayak Merkezi’ne Ankara merkezinden minibüslerle ve taksilerle dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Şentepe Teleferik

Ankara Yenimahalle içerisinde yılında hizmete açılan ve Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı toplamda 4 istasyondan oluşuyor. metre toplam uzunluğuyla 15 dakikalık bir yolculuk yapabileceğiniz teleferikte Ankara'nın kuş bakışı manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz. Yenimahalle, Yunus Emre, TRT Seyir ve Şentepe istasyonlarına ulaşabileceğiniz Şentepe Teleferik, 10 yolcu kapasiteli kabini ile Ankara’nın benzersiz manzaralarına şahit olmak isteyenleri bekliyor.

Konum Linki

Altınpark

m2 alanı ile Ankara'nın en büyük parkı olan Altınpark’ın %85'i yeşil alanlar ve göletlerden oluşuyor. Şehrin en büyük rekreasyon alanı olan Altınpark, yılında açıldı. Yılın her dönemi kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği açık ve kapalı etkinlik alanları, yürüyüş alanları, spor salonları, çocuk oyun alanları, dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları ve Türk Sokağı ile Ankara’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Altınpark, olimpik yüzme havuzu ve mini golf sahası ile de her yaş grubu için farklı eğlenceler sunuyor.

Konum Linki

Melike Hatun Camii 

Melike Hatun Camii

Ankara Ulus'ta inşa edilmiş Melike Hatun Camii Ankara'ya geldiyseniz kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri. Oldukça görkemli yapısıyla ziyaret edenleri büyülüyor. Alt katında çarşısı bulunuyor. Camiyi ziyaret ettikten sonra çarşıyı gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. 

Konum Linki

Atatürk Heykeli 

Atatürk Heykeli

Ankara'nın Ulus semtinde yer alan Atatürk Heykeli Ankaralılar için buluşma noktası olarak geçiyor. Atatürk'ün ata binmiş heykelinin yanında askerlerin de heykelleri bulunuyor. Başkentin meydanında görülmesi gereken heykellerden biri. Heykeli ziyaret ettikten sonra çevresinde bulunan kafelerde bir çay içebilirsiniz. 

Haydar Aliyev Parkı

Haydar Aliyev Parkı

Kardeş devlet Azerbaycan'ın önderi Haydar Aliyev adına yılında hizmete açılan Haydar Aliyev Parkı, m2 gibi büyük bir yeşil alanı kapsıyor. Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yer alan park; kişilik amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları, spor sahaları, rengarenk çiçeklerle süslü peyzajı bahçeleri, yürüyüş yolları, anıtları ve heykelleri ile güzel bir gezi yapabileceğiniz bir yer. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan Haydar Aliyev Parkı’nda yılın belirli dönemlerinde düzenlenen sosyal ve kültürel pek çok etkinliğe de katılabilirsiniz.

Konum Linki

Zafer Parkı

Zafer Parkı

30 Ağustos Zafer Parkı olarak da bilinen Zafer Parkı, doğa konsepti ile tasarlanmış ve m2 gibi büyük bir yeşil alanı kapsayan, Ankara merkezindeki en büyük parklardan biri. 1,5 kilometre bisiklet yolu ve 1,5 kilometre koşu yolunun bulunduğu Zafer Parkı'nın metrekaresi ise çim alanlardan oluşuyor.

Hem spor yapabileceğiniz hem de çocuk oyun alanlarında ailenizle güzel zaman geçirebileceğiniz Zafer Parkı, yılın her dönemi konserler ve dans gösterileri gibi birçok etkinliğe sahne oluyor. metrekarelik biyolojik göletini de mutlaka görmeniz gereken Zafer Parkı, Çankaya'nın merkezinde toplu taşım araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

Lozan Parkı

yılında Çankaya Belediyesi tarafından açılan Lozan Parkı, ’den farklı bitki ile süslü bahçeleri, koşu parkurları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla şehrin ortasında doğal güzellikler içinde bir gün geçirmek için gidebileceğiniz en güzel yerler arasında. İçerisinde kır bahçeleri, kafeler, çocuk oyun alanları, spor sahaları, tenis kortları ve spor tesislerinin de bulunduğu Lozan Parkı’nda kış aylarında ve sonbahar aylarında harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Güvenpark otobüsleri ile kolayca ulaşabileceğiniz Lozan Parkı'nın özel bir otoparkı da var.

Konum Linki

Altınköy Açık Hava Müzesi

Altınköy Açık Hava Müzesi

Ankara'nın merkezi ilçelerinden Altındağ’da yer alan Altınköy Açık Hava Müzesi, sizi tarihte bir yolculuğa çıkacak etkileyici bir tarihi gezi alanı. ’lü yılların başındaki köy mimarisi, gelenekleri ve kültürünü tanıtmak amacıyla açılan açık hava müzesi, dönümlük bir alanı kapsıyor. Tarihi köy kahveleri, 2 katlı ahşap köy evleri, köy sokakları, bakkal dükkanları ve camiler arasında güzel bir gezi yapabileceğiniz Altınköy’nün restoranlarında ise geleneksel Osmanlı ve Türk yemeklerini tadabilirsiniz.

Kır bahçeleri, sanat atölyeleri, yürüyüş parkurları, süs göletleri ve çocuk oyun alanları da bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi’nin en ilgi çeken yerlerinden biri ise harika fotoğraflar çekebileceğiniz tarihi yel değirmenleri. Müzenin seyir teraslarındaki kafelerde çayınız yudumlayabilir, yel değirmenleri kenarındaki restoranlarda muhteşem manzara eşliğinde serpme köy kahvaltılarıyla keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara'nın Ulus semtinde Gözcü Sokak üzerinde yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, binlerce paha biçilmez eserin sergilendiği koleksiyonları ile Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olarak gösteriliyor. Avrupa Yılın Müzesi gibi pek çok önemli uluslararası ödül de kazanan müzenin Kaba Taş Devri’nden Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Hitit İmparatorluk Çağı, Frig dönemi, Geç Hitit dönemi ve Urartu dönemine uzanan kapsamlı koleksiyonları, tüm dünyadan tarih, kültür ve arkeoloji meraklarını kendine çekiyor.

Konum Linki

Ankara Palas

Ankara Palas

Cumhuriyetin ilk dönemlerinden kalan ve pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapan bir konuk evi olan Ankara Palas veya eski adıyla Ankara Vakıf Oteli, Altındağ ilçesinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde hemen dikkat çekiyor. Osmanlı ve Selçuklu dönemi dikdörtgen mimarisi örnek alınarak tasarlanmış Ankara Palas’ın içerisinde bulunan balo salonu, yemek salonu ve suit daireler, ’lü yılların başlarındaki etkileyici dekorasyonları ile görülmeye değer güzellikte. Hem tarih hem de mimari meraklılarına hitap eden ve Ankara'nın ünlü simgelerinden olan Ankara Palas’ı ziyaret etmenizi öneririz.

Konum Linki

Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan ve yılından yılına kadar cezaevi olarak kullanılan Ulucanlar, günümüzde müze hizmet veriyor. Tarihi boyunca pek çok ünlü gazeteci, yazar, şair ve siyasetçinin hapis yattığı, Türkiye'nin en bilinen cezaevlerinden biri olan Ulucanlar Cezaevi’nde müze haline getirilmiş ve aslına uygun dekore edilmiş koğuşlar, avlular ve hapishane yaşamını sergileyen balmumu heykeller arasında gezebilirsiniz. Müzede hapishanede yatmış ünlülerin özel eşyaları ve fotoğraflarını da inceleyebilirsiniz. Altındağ Ulucanlar Caddesi'nde konumlanan müzeyi pazartesi hariç her gün saat ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Ankara Cumhuriyet Müzesi

Ankara Cumhuriyet Müzesi

Altındağ ilçesinde Ulus semtinde yer alan 2. TBMM binasının restore edilmesiyle ziyarete açılan Ankara Cumhuriyet Müzesi, hem çarpıcı mimarisi hem de içinde sergilenen önemli belgeleriyle ilgi görüyor. ile yılları arasında TBMM faaliyetlerinin yürütüldüğü binada yer alan müzenin koleksiyonlarında Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanlık dönemine ait fotoğraflar, cumhurbaşkanlarının özel eşyaları, o dönemde alınan meclis kararları ve kanunlar sergileniyor.

Ankara Cumhuriyet Müzesi’nin en önemli eserlerden biri ise Atatürk'ün Yıl Nutku’nu okuduğu mikrofon. Türkiye'nin ilk çocuk dostu müzesi olmasıyla da ünlü olan Ankara Cumhuriyet Müzesi’nde çocuklar için özel bölümler ve eğlenceli anlatımlar bulunuyor. Müzeyi gezdikten sonra hemen yan tarafta bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne de uğrayabilirsiniz. Ankara Cumhuriyet Müzesi’ni haftanın her gün saat ile saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Kurtuluş Savaşı Müzesi

Kurtuluş Savaşı Müzesi

Ankara’nın Ulus Meydanı’nda ile yılları arasında 1. TBMM’ye ev sahipliği yapmış tarihi bina, günümüzde Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak ziyaret edilebiliyor. yılında hizmete açılan ve çarpıcı taş mimarili dış cephesi ile dikkat çeken Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde 'li yıllara ait dekorasyonlar, madalyalar, rozetler ve özel hatıra eşyaları arasında o dönemlere unutulmaz bir yolculuğa çıkacaksınız.

Kurtuluş Savaşı Müzesi içerisinde bakan odaları, dinlenme salonu, idare odası, meclis toplantı salonu gibi bölümleri gezebilir; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönemlerine ait fotoğraflar ve belgeleri inceleyerek 1. TBMM dönemini tekrar yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

PTT Pul Müzesi

PTT Pul Müzesi

Tam bir müzeler şehri olan Ankara'da ziyaret edebileceğiniz başka bir ilginç müze de Altındağ ilçesinde Atatürk Bulvarı'nda yer alan ve yılında ziyarete açılan PTT Pul Müzesi. Türkiye'de basılmış orijinal pulun sergilendiği müzenin koleksiyonlarında dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen ’den fazla pulu da inceleme şansı bulacaksınız. Modern müzecilik anlayışıyla organize edilmiş ve 7 farklı temanın bulunduğu PTT Pul Müzesi’nde birçok tarihi fotoğraf ve resmi belgeyi de inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

CerModern 

CerModern

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan modern sanat etkinliklerinin ve sergilerinin yer aldığı sanat galerisi. Özel aracınızla gitme imkanınız bulunuyor. Otoparkı bulunan sanat galerisine giriş ücreti yılı itibarı ile 40 TL. Pazartesi günleri kapalı olan CerModern'i dilerseniz rehberli turlarla gezebilirsiniz. Oldukça geniş bir alana sahip sergi alanı açık hava sinemasına da ev sahipliği yapıyor. Devamlı güncellenen sergilerini sitelerinden ve soyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. 

Konum Linki 

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Ankara'da satranç severlerin ilk uğraması gereken yer olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Altındağ ilçesi Ulucanlar Caddesi'nde merkezi bir konumda yer alıyor. Tarihi bir Ankara evinin restore edilmesiyle hizmete başlayan ve m2 alanı kapsayan müzede ülkeden gelen tane satranç takımını, 4 farklı tema temaya göre düzenlenmiş sergi salonlarında keyifle inceleyebilir.

Müzede belirli dönemlerde düzenlenen etkinliklere, söyleşilere ve satranç turnuvalarına katılabilir veya müzenin hediyelik eşya mağazasında birbirinden ilginç satranç takımları da satın alabilirsiniz. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat ile arası hizmet veren Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni küçük bir ücret karşılığında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Feza Gürsey Bilim Merkezi

Feza Gürsey Bilim Merkezi

Altınpark içerisinde ziyaret edebileceğiniz Feza Gürsey Bilim Merkezi (FGBM), çocuklara ve gençlere bilimi eğlenceli bir şekilde anlatmayı amaçlıyor. 23 Nisan tarihinde çocuk bayramında ziyarete açılan merkezin içerisinde 48 farklı deney bölümü ve bilimsel sergi alanları bulunuyor. Feza Gürsey Bilim Merkezi, yılın her dönemi okul gezileri ile de oldukça hareketli. Özellikle çocuklu ailelerin Ankara’da ziyaret etmesi gereken ilk yerlerden olan bilim merkezini haftanın her günü saat ile arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Cin Ali Müzesi

Çankaya ilçesinde yer alan Kavaklıdere’de çocuklu ailelerin ve nostalji severlerin keyifli zaman geçebileceği Cin Ali Müzesi, çocuklara okumayı sevdirmek için tasarlanan çizgi karakter Cin Ali'ye adanmış eğlenceli bir Ankara müzesi. Rasim Kaygusuz tarafından yılında yayınlanmaya başlayan Cin Ali hikayeleri, kısa sürede tüm ülkenin sevgisini kazandı ve eğitim tarihimize damgası vurdu. Cin Ali Müzesi’nde Cin Ali kitapları, çizimler, oyuncaklar, tarihi okul sıraları, kara tahtalar ve kırtasiye malzemeleri arasında geçmiş yılları yeniden yaşayacaksınız.

Konum Linki

Tabiat Tarihi Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile yılında kurulan MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) bünyesinde yer alan Tabiat Tarihi Müzesi, Türkiye'nin en ilgi çekici ve zengin müzelerinden biri. Çocuklu ailelerin ve gençlerin Ankara'da kesinlikle ziyaret etmesini önerdiğimiz müzelerden biri olan ve 5 bölümden oluşan Tabiat Tarihi Müzesi’nde ’den fazla fosil örneği arasında 15 milyon yıl önce yaşayan fillerin iskeletleri ve nesli tükenmiş birbirinden ilginç tarihi öncesi canlıları inceleyebilirsiniz. Haftanın her günü saat ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebileceğiniz Tabiat Tarihi Müzesi, Çankaya ilçesinde Dumlupınar Bulvarı üzerinde yer alıyor.

Konum Linki

Türk Hava Kuvvetleri Müzesi

Hem uçak meraklılarının hem de çocuklu ailelerin keyifle gezebileceği Türk Hava Kuvvetleri Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde ziyaret edilebilir. Havacılık tarihi boyunca kullanılan onlarca tarihi savaş uçağı ve helikopter arasında gezebileceğiniz müze alanında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Müzede belirli dönemlerde model uçak yarışmaları, sosyal etkinlikler ve eğlenceli okul gezileri de düzenleniyor. 19 Mayıs tarihinde açılan ve Türk Hava Kurumu’na ait olan müzeyi hafta içi ile , hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi 

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi

İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Ankara'nın Ulus semtinde yer alıyor. Müzeyi Salı-Pazar günleri - saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Müzeye girişler ücretsiz. Dört katlı binanın içerisinde bir asansör bulunuyor. Atatürk için özel olarak ayrılan bir bölüm yer alıyor. Tarihi banka salonu, eski kasalar ziyaret edenlerin en çok ilgisini çeken alanlar. En az 1 saatinizi bu müzeye ayırmanızı öneriyoruz.

Konum Linki 

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Anadolu'da yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen ’den fazla paha biçilmez eserin sergilendiği Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde Gözlü Sokak üzerinde yer alıyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nin arasında bulunan tarihi bir taş konakta hizmet veren müzede M.Ö. yıllarından Bizans ve Roma dönemine uzanan tarihi eserler, çivi yazılı tabletler, etkileyici mühürler, kişisel eşyalar, çömlekler, altın, gümüş ve bronz sikkelerle süslü zengin koleksiyonları inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Yıl Parkı

 Yıl Parkı

Ankara'nın Çankaya ilçesinin Cebesi semtinde yer alan Yıl Parkı'nın en güzel özelliği manzarası. Bulunduğu konum sebebiyle bütün Ankara'yı ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz. Ankara Kalesi, Kocatepe, Ulus'u uzaktan seyredebiliyorsunuz. Temiz yürüyüş yolları, göleti, kamelyaları, açık hava tiyatrosu, buz pateni pisti ile bir parktan fazlasını sizlere sunuyor. Mangal yakmak yasak. Ancak yanınızda getireceğiniz yiyeceklerle piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz parkın bünyesinde bulunan büfelerden de alışveriş yapabilirsiniz. Otopark ücreti yılı itibarı ile 10 TL. 

Konum Linki

Ankara Etnografya Müzesi

Ankara Etnografya Müzesi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan ve Türkiye'nin en önemli etnografya müzelerinden biri olan Ankara Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı döneminde cuma namazlarının kılındığı Namazgah Tepesi olarak da bilinen alanda ziyaret edilebilir. Tarih ve kültür meraklılarının Ankara’da mutlaka uğraması gereken müze, bir süre Arkeoloji Müzesi ve Resim-Heykel Müzesi olarak hizmet verdikten sonra etnografya müzesi haline getirildi.

yılında açılan ve Türkiye'nin en köklü müzelerinden biri olan Ankara Etnografya Müzesi içerisinde Selçuklu döneminden Osmanlı dönemine uzanan Türk sanat eserleri, halk giysileri, süs eşyaları, tarihi gelinlikler, el yapımı sanat ürünlerin yanı sıra Osmanlı döneminden yaylar, oklar, tabancalar ve kılıçlar gibi binlerce objeyi de yakından inceleyebilirsiniz. Ankara Etnografya Müzesi'ni haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi

Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi

İstiklal Marşı'nın yazarı da olan ünlü milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bir dönem yaşadığı ve İstiklal Marşı'nı yazdığı tarihi ev, yılında müze haline getirilerek ziyarete açıldı. Tek katlı ve klasik Osmanlı mimarili tarihi evde hizmet veren müzenin koleksiyonlarında Mehmet Akif Ersoy'un cep saati, gözlüğü ve tabancası gibi kişisel eşyaların yanı sıra İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasının yazılı olduğu kitabeyi de yakından görme şansı bulacaksınız. Altındağ ilçesinde güzel bir konumda yer alan Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi’ne Kurtuluş ve Sıhhiye istasyonlarından kısa bir yürüyüşle ulaşabilir ve hafta içi her gün saat ile arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Taceddin Sultan Camii

Taceddin Sultan Camii

Ankara'nın manevi değerlerinden biri olan Taceddin Sultan Camii, yüzyılın başlarında inşa edilmiş. Taş duvarları ve dikdörtgen yapısı ile sıradan bir camiye benzemiyor. Sıkça ziyaret edilen cami Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi'nin hemen yanında. Caminin bahçesinde bulunan rivayete göre Osmanlı döneminden kaldığı düşünülen mezarlar bulunuyor. Altındağ ilçesinde yer alan camiyi Hamamönü'nü gezdikten sonra ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi

Ankara Kalesi'nin ana giriş kapısı karşısında ziyaret edebileceğiniz Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara'nın ilk sanayi müzesi olması ile ünlü. yılında hizmete açılan müzenin etkileyici koleksiyonlarında Türkiye'nin kara yolu ulaşımı, raylı ulaşım, denizcilik ve havacılık alanlarının yanı sıra bilim, tarihi, tıp, eczacılık ve matbaacılık koleksiyonlarını da inceleyebilirsiniz. Okul gezilerinin yanında çocuklar ve yetişkinler için atölyelerin de düzenlendiği Rahmi M. Koç Müzesi’ni salı ve cuma günleri arası saat ile , cumartesi ve pazar günleri ise ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Gordion Müzesi

Gordion Müzesi

Ankara'nın Polatlı ilçesi Yassıhüyük Köyü’nde yer alan Gordion Müzesi ve Tümülüs Örenyeri, Ankara’nın en etkileyici tarihi hazinelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Yassıhüyük Köyü'nde yapılan kazılardan sonra yılında ziyarete açılan Gordion Müzesi, Eski Tunç Çağı’ndan Helenistik ve Roma dönemine uzanan geniş koleksiyonlarıyla tüm dünyadan tarih severlerin ilgisini çekiyor.

Erken Demir Çağı'na ait el yapımı çanaklar, çömlekler ve kesici aletlerin yanı sıra Frig döneminden kalan etkileyici demir aletleri de inceleyebileceğiniz Gordion Müzesi'nde M.Ö. 6. yüzyıldan ve M.S. 4. yüzyıla uzanan yüzlerce eseri de yakından görme şansı bulabilirsiniz. Yaz döneminde ile , kış döneminde ise saat ile saatleri arasında küçük bir ücret karşılığında müzeyi gezebilirsiniz.

Konum Linki

Atatürk Evi 

Atatürk Evi

Gazi Parkı'nın karşısında yer alan Atatürk Evi, Ankara'ya yolu düşen her kişinin görmesi gereken yerlerden. Harika bir atmosferi bulunuyor. Atatürk'ün Selanik'teki evinin benzeri şeklinde yapılmış Ankara'daki Atatürk Evi'ne girişler ücretsiz. İçeride bulunan müze görevlisi sayesinde bilgilendirici bir gezi yapabilirsiniz. 

Konum Linki

Türk Telekom Telekomünikasyon Müzesi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan Telekomünikasyon Müzesi eğitim, bilim ve teknoloji müzelerinden. İletişim teknoljisinin tarihi sürecini gösteren müzeyi ailecek gezmenizi öneriyoruz. Hafta sonları kapalı olan müzeyi hafta içi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. İki sergileme, bir uygulama alanına sahip müze toplamda 3 salondan oluşuyor. M4 metro hattıyla müzeye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Konum Linki

Abdi İpekçi Parkı 

Abdi İpekçi Parkı

Abdi İpekçi Parkı, Ankara'nın Sıhhiye meydanında bulunuyor. Konumu itibarı ile metro ve otobüsle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehrin simge parklarından olan Abdi İpekçi Parkı içinde bulunan gökyüzüne doğru açılmış el figürü şeklindeki heykeli, yürüyüş alanları, havuzu ve çay bahçesi ile gününüzün çoğunu geçirmek isteyeceğiniz yerlerden. Yürüyüş ve mitinglerin toplanma alanı olarak da tercih ediliyor. 

Konum Linki

Suluhan Kervansarayı 

Suluhan Kervansarayı

Tarihi bir yapı olan Suluhan Kervansarayı alışveriş yapabileceğiniz, içerisinde yer alan kafelerinde dinlenebileceğiniz harika bir ortam. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunuyor. İki katlı olan kervansarayı gezdikten sonra uygun fiyatlı esnafları da ziyaret edebilirsiniz. 

Konum Linki 

Çansera Kent Bahçesi 

Çansera Kent Bahçesi

Ankara'nın ortasında sizi şehir hayatından kısa da olsa koparabilen bir doğal park görmek istiyorsanız rotanız Çansera Kent Bahçesi olsun. Çankaya ilçesinde yer alan park, içerisinde yer alan kafe ve büfeleriyle her zaman canlı. Kalabalık bir zamanda gitmek istemiyorsanız hafta içi gitmenizi öneriyoruz. Piknik masaları, çocuk oyun parkları ile ailecek gezilecek yerler arasında değerlendirebilirsiniz. 

Konum Linki 

Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii 

Farklı mimarilere merakınız varsa bu camiyi görmeniz gerekiyor. Ankara'nın Bilkent bölgesinde yer alan Ali Sami Paşa Camii, külliyesi ile ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyor. Caminin içerisinde fotoğraf çekmek yasak değil. Modern mimarisi, geniş kubbesi ile bir saatinizi burada geçirmenizi öneriyoruz. Özel aracınızla giderseniz caminin girişinde yer alan otoparkı kullanabilirsiniz. 

Konum Linki 

Ziraat Bankası Müzesi

Türkiye'nin ilk bankacılık müzesi olarak Ankara'nın Ulus semtinde, tarihi Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binasında yılında ziyarete açılan Ziraat Bankası Müzesi, Türkiye’nin bankacılık tarihine ışık tutuyor. Bankacılık sisteminde kullanılan onlarca çeşit antika, obje ve önemli belgenin sergilendiği müzede Osmanlı döneminden cumhuriyet dönemine kadar Ziraat Bankası’nın gelişimini izleyebilirsiniz.

Müzenin en etkileyici bölümlerinden biri olan antika radyoların sergilendiği Radyo Odası ve ile yılları arası bankacılık sponsorluğunda gerçekleşen etkinliklerin sergilendiği sinema salonu da çok ilgi görüyor. Ulus'ta Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan müzeyi hafta içi her gün ile saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Sakarya Şehitliği Zafer Anıtı ve Müzesi

Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit düşen askerlere adanan Sakarya Şehitliği Zafer Anıtı ve Müzesi, Ankara'nın Polatlı ilçesinde yılında ziyarete açıldı. basamaklı rakımlı anıtta savaşta hayatını kaybeden askerlerin yanı sıra savaşa katılan çocuklar ve kadınlar da anılıyor. Zafer'in öyküsünün kabartmalarda anlatıldığı anıtın yakınında bulunan müzede ise Sakarya Meydan Muharebesi’ne ait belgeler ve fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Ankara'dan Polatlı minibüsleri ile kısa sürede ulaşabileceğiniz Sakarya Şehitliği Zafer Anıtı, Şehitler Tepesi’nde yer alıyor.

Konum Linki

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi

Ankara'nın en görkemli mimari yapılarından biri olan Ankara Resim ve Heykel Müzesi binası, yılında açılan bir yarışmada ünlü mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından tasarlandı. Ankara'nın tam kalbinde yer alan ve yılında müze haline getirilen binada yıl boyunca pek çok ulusal ve uluslararası sergiler, konferanslar ve konserler düzenleniyor. Ankara'nın sanat dünyasının kalbinin attığı yerlerden biri olan müzenin 10 tane teşhir salonunda Türkiye'nin en önemli heykeltraş ve ressamlarının eserlerini inceleyebilir; yıl boyu düzenlenen sanatsal ve kültürel etkinliklere katılabilirsiniz.

Konum Linki

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Çocuklu ailelerin ve oyuncak severlerin Ankara'dan mutlaka uğraması gereken Ankara Üniversitesi Çocuk Müzesi, Yenimahalle ilçesinde Cemal Gürsel Caddesi'nde ziyaret edilebilir. 23 Nisan tarihinde Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi olarak açılan ve zengin koleksiyonlarında 'den fazla el yapımı oyuncağın sergilendiği müzede masal kahramanlarından çizgi film karakterlerine, el yapımı ahşap oyuncaklardan tarih boyunca değişen oyuncak yapılarına kadar pek çok ilginç koleksiyonu inceleyebilirsiniz.

Müze hizmetinin yanı sıra Türkiye'nin çocuk kültürünü araştıran bir bilimsel kuruluş olarak da çalışmalar yapan Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’nin geleneksel oyunlar, uçaklar, fabrikasyon oyuncaklar, yabancı oyuncaklar ve yeni oyuncaklar koleksiyonları, hem çocuklar hem de nostalji severler için unutulmaz bir gezi sunuyor. Müzeye toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilir ve müzenin hediyelik eşya dükkanında birbirinden ilginç oyuncaklar satın alabilirsiniz.

Konum Linki

Beypazarı Yaşayan Müze

Türkiye'nin ilk uygulamalı kültür müzesi olan Beypazarı Yaşayan Müze, yılında ziyarete açıldı. Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı’nda Çınar Sokak’ta yer alan, kesme taş ve ahşap mimari etkileyici bir Osmanlı Konağı içerisinde hizmet veren müzenin koleksiyonlarında Osmanlı döneminin günlük yaşamını sergileyen balmumu heykeller, tarihi kilimler, halılar, el yapımı ahşap el sanatı ürünleri ile süslü 15'ten fazla sergi bulunuyor. Hacivat Karagöz gösterileri, perde oyunları ve geleneksel birçok Türk oyununun sergilendiği etkinliklere de Beypazarı Yaşayan Müze’nde katılabilirsiniz.

Konum Linki

Ankara Vakıf Eserleri Müzesi

Ankara’nın müzeler bölgesi olan Altındağ ilçesinde Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan ve yılında ziyarete açılan Ankara Vakıf Eserleri Müzesi, 1. Ulusal Mimarlık Dönemi’nde yılında inşa edilen bir mektebin restore edilmesi ile hizmete başladı. Etkileyici taş mimarisi ile ilgi çeken müzenin koleksiyonlarında ise Ankara'ya özgü halılar, kilimler, çiniler, deri ve el yazması eserlerin yanında 13, 14, 15 ve yüzyıllara ait el yazmaları da sergileniyor. Pazar günleri hariç haftanın her günü ücretsiz olarak müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi

Türkiye'nin yayıncılık tarihine ışık tutan etkileyici müzelerden biri olan TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Çankaya ilçesinde Turan Güneş Bulvarı üzerinde konumlanıyor. yılında Ankara ve İstanbul stüdyolarından getirilen cihazların sergilenmesi ile hizmete başlayan müzede birbirinden ilginç antika radyolar, televizyonlar, mikrofonlar, taş plaklar, ses kayıt cihazları, montaj aletleri ve kameraları yakından görebilirsiniz. Müzeyi cumartesi ve pazar günleri hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi

Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa çalışmalarıyla yılında ziyarete açılan ve kendi alanında Türkiye'nin ilk müzesi olan Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Osmanlı ve Türk tarihinin kültürel miraslarını sergiliyor.

Karagöz ve Hacivat oyunları, gölge oyunları ve orta oyunlarının yanı sıra tarihi çocuk oyunları, ebru baskılar, hat sanatı ürünleri, türküler, hikayeler, ninniler, maniler, kına geceleri gibi pek çok kültürel değeri yaşatan müzenin yer aldığı restore edilmiş tarihi konak da görülmeye değer güzellikte. Altındağ ilçesinde Talatpaşa Bulvarı üzerinde yer alan müzenin koleksiyonlarını pazartesi hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ücretsiz olarak inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Devlet Demiryolları Müzesi

Resmi adı Milli Mücadele Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi olan Devlet Demiryolları Müzesi, Kurtuluş Savaşı'ndan kalan etkileyici bir iki katlı taş binada hizmet veriyor. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarındaki atmosferi yaşayabileceğiniz müzenin binası, Kurtuluş Savaşı'nda önemli karargahlardan biri olarak kullanılıyordu. Kurtuluş Savaşı'nın hareket planının hazırlandığı binada pek çok kişisel eşya ve tarihi belgeyi inceleyebilirsiniz. Ankara Ulus TCDD Gar Alanı’nda yer alan müzede aynı zamanda TCDD’nin tarih boyunca kullandığı trenlerin minyatürleri ve bir de sanat galerisi bulunuyor.

Konum Linki

Beypazarı Türk Hamam Müzesi

Türk hamam kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan ve Beypazarı ilçesinde Yenice Sokak’ta ziyaret edebileceğiniz, Türkiye'nin tek hamam müzesi olan Beypazarı Türk Hamam Müzesi, hem sergileri hem de kullandığı ilginç müzecilik teknikleriyle dikkat çekiyor. Tarih boyunca değişikliklere uğrayan Türk hamam özelliklerini yakından görebileceğiniz müzede soğukluk ve sıcaklık gibi farklı birçok alan var. Antika havlu takımları, sedef kakmalar, nalınlar, el yapımı zeytinyağlı sabunlar gibi pek çok objenin de sergilendiği müze, yılında ziyarete açıldı.

Konum Linki

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi

Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi

yapımı 3 katlı klasik bir Osmanlı konağında yılında ziyarete açılan Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi, Osmanlı dönemi yaşam tarzını sergileyen balmumu heykelleri, döneme ait günlük kişisel eşyalar ve yöresel kıyafetler ile zengin koleksiyonlara sahip. Müzenin bahçesi ise Bizans ve Roma döneminden kalan pek çok antik esere ev sahipliği yapıyor. Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nda Yenice Sokak’ta merkezi bir konumda yer alan müzeye toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Meteoroloji Müzesi

Keçiören ilçesinde Kütükçü Alibey Caddesi üzerinde yılında ziyarete açılan Meteoroloji Müzesi, meteoroloji alanındaki gelişmeleri yansıtan çarpıcı koleksiyonlarıyla Ankara'nın en ilginç müzelerinden biri. ’dan fazla meteoroloji cihazı, belge ve kitabın bulunduğu müzenin koleksiyonları, hem tarih hem de meteoroloji meraklılarının ilgisini çekiyor. Hafta içi her gün randevu alarak rehber eşliğinde gezebileceğiniz Meteoroloji Müzesi’ne toplu taşıma araçları ile Ankara merkezinden kısa sürede ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Çubuklu Barajı

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile yılında yapımına başlanarak yılında tamamlanan ve cumhuriyet döneminin ilk barajı olması ile ünlü Çubuk Barajı'nın çevresi, özenli bir çalışma sonunda şehrin en sevilen dinlenme ve gezi alanlarından biri haline getirildi.

Etkileyici doğa ve baraj manzaraları arasında keyifle gezebileceğiniz alanda Çubuklu Barajı göletinin çevresini saran yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeler, çocuk oyun alanları ve spor sahalarında şehir kalabalığından uzakta sakin bir gün geçirebilirsiniz. Baraj çevresinde yer alan ve ’den fazla çiçeğin bulunduğu bahçelere de mutlaka uğramalısınız. Ankara merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta yer alan ve Altındağ ilçesi sınırlarında bulunan Çubuklu Barajı’nın rekreasyon alanına yorgunluk atmak için mutlaka uğramalısınız.

Konum Linki

Duatepe Anıtı

Duatepe Anıtı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşandığı noktaya yakın konumda, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşı yönetirken bulunduğu tepede yer alan Duatepe Anıtı, ağaç dikilerek yılında ziyarete açıldı. Etkileyici anıtın duvarlarında şehitlerin isimlerinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşı Mareşal Fevzi Çakmak’ı savaşı komuta ederken gösteren heykeller yer alıyor. yılında düşmandan ilk geri alınan tepe olmasıyla da ayrı bir öneme sahip Duatepe, Ankara’da kesinlikle ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasında.

Konum Linki

Gordion Antik Kenti

Gordion Antik Kenti

Ankara şehrinin en bilinen antik kenti olan ve bir zamanlar Frigya Medeniyeti’ne başkentlik yapmış Gordion Antik Kenti, Sakarya Nehri ile Porsuk Çayı'nın birleştiği konumda, Ankara'ya 94 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Anadolu tarihine ışık tutulan ve tümülüs denilen mezarları ile ünlü olan Gordion Antik Kenti’nde tane tümülüs mezarını yakından görebilirsiniz.

Bölgede yapılan kazılarda Erken Bronz Çağı’ndan Orta Çağ’a kadar uzanan pek çok antik hazine bulundu ve bu eserleri de bölgede bulunan Gordion Müzesi’nde inceleyebilirsiniz. Pek çok ünlü efsanede adı çeken Gordion Antik Kenti’ni gezerken dünyanın en eski ahşap yapılarını da yakından görme şansı bulacaksınız.

Konum Linki

Ihlamur Vadisi

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan, son dönemlerde yapılan yeni projelerinden biri olan Ihlamur Vadisi, Kalaba Mahallesi'nden Ankara Botanik Parkı’na kadar uzanan metrekarelik geniş bir yeşil alanı kapıyor. Ihlamur Vadisi; 2 km koşu yolu, metre bisiklet yolu, kaykay parkurları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, seyir terasları ve gece aydınlatmalarıyla Ankara'nın görülmeye değer parklarından biri.

Ihlamur Vadisi’nin kişilik amfi tiyatrosunda eğlenceli yaz etkinliklerine katılabilir ve kütüphanesinden de faydalanabilirsiniz. ’den fazla ağacın süslediği parkta Boğaziçi Köprüsü ve Mostar Köprüsü gibi ünlü yapıların minyatürlerini de göreceksiniz.

Konum Linki

Haymana Kaplıcaları

Ankara merkezine 74 kilometre uzaklıkta yer alan tarihi Haymana ilçesi; Hitit, Frig, Pers, Roma gibi onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış ve Hitit döneminden beri kullanılan kaplıcaları ile ünlü. Kas ve eklem rahatsızlıklarından cilt sorunlarına kadar onlarca rahatsızlığa iyi gelen kaplıcaları için her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Haymana'da haziran ayında düzenlenen Uluslararası Haymana Kaplıca Festivali ve Kültür Şenlikleri de çok eğlenceli geçiyor. Termal oteller ve sağlık tesislerinin hizmet verdiği Haymana’ya yılın yorgunluğunu atmak veya şifa bulmak için gidebilirsiniz.

Konum Linki

Ankara Bağ Evi

Koç Üniversitesi'nin kampüsü içinde bulunan ve yüzyılın başlarında yöreye özgü taş ve ahşap mimarilerle inşa edilen Ankara Bağ Evi, Ankara'nın kent kimliğini yansıtan bağ evlerinin çarpıcı dekorasyonlarını inceleyebileceğiniz etkileyici bir yapı. Osmanlı döneminden cumhuriyet dönemine kadar uzanan bağ evlerinin yaşam tarzlarını, kullanılan ev eşyalarını, antikaları ve kişisel eşyaları inceleyebileceğiniz Ankara Bağ Evi’nde harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Ankara Botanik Parkı

Çankaya Caddesi ile Cinnah Caddesi arasında yer alan ve yılında kurulan Ankara Botanik Parkı; m2 büyüklüğü, yüzlerce çeşit çiçek ve bitkisi ile Ankara’nın en güzel parklarından biri. Parkın ortasında yer alan m2 havuzun çevresinde çocuk bahçeleri ve çiçek seraları sıralanıyor. Ankara Botanik Parkı, m2 yeşil alanı ve m2 ağaçlık alanı ile şehrin ortasında tam bir doğa cenneti olarak ilgi görüyor. Atakule’nin muhteşem manzaralar eşliğinde her mevsim keyifle gezebileceğiniz parkta yüzlerce çeşit rengarenk çiçeği yakından görebilir ve dinlendirici bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Ankara'yı gezdim gördüm sırada hangi büyük şehir var diye soruyorsanız, İstanbul'da gezilecek yerler yazımızla gezmeye devam edebilirsiniz.

Ankara'ya Yakın 13 Muhteşem Hafta Sonu Rotası kişi tarafından bu hafta okundu

Ankara'da yaşıyorsanız hafta sonu biraz yeşille buluşmak biraz da deniz kenarına inip huzur bulmaya ihtiyacınız var demektir. Çünkü her Ankara'lının en az bir defa da olsa Ankara'da gezilecek yerlerin azlığından şikayet etmişliği vardır. Aslında Ankara çevresinde gezilebilecek çok sayıda güzel rota var. Birçoğunu elbette biliyorsunuz ama hepsinden haberdar olun, önümüzdeki hafta da yeni bir yer keşfedin diye Ankara'ya yakın 10 muhteşem hafta rotasını sizin için derledik!


Foto: Yedigöller

1- Abant
Ankara ile Bolu arasındaki km'lik kısa mesafe, Ankaralılar için hafta sonlarında Abant'ı vazgeçilmez kılıyor. Özellikle doğayla buluşmak, güne enfes bir göl manzarası ile başlamak isterseniz siz de bir hafta sonunuzu da Abant'a ayırabilirsiniz.
Abant'ta Ne Yapılır?
Abant küçük bir yer olmasına rağmen ziyaretçilerine sayısız aktivite vadediyor. Göl kenarındaki restoranlarda güne keyifli bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Kahvaltı için bir diğer seçenek ise piknik! Göl manzaralı piknik alanlarında sevdiklerinizle beraber olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız Abant'ın fotojenik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ya da gün batımını göl kenarında yapacağınız yürüyüşler ile keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Abant'ta Gezilecek Yerler
Abant'ta gezilecek yerler sınırlı olabilir ama yeterince vakit ayırabilirseniz Bolu'nun başka bir güzelliği olan Yedigölleri, özellikle Gölcük'ü ziyaret edebilirsiniz.
Abant'ta Ne Yenir?
Abant'ta Milli Park girişinde pek çok alabalık tesisi bulunuyor. Su akıntıları kenarlarına kurulu bu tesislerde bir balık sefası yapabilirsiniz. Göl kenarındaki restoranlarda ise zengin bir kahvaltı yapabilir, hem manzaranın hem de sofranın tadını çıkarabilirsiniz. Kahvaltı ve balık keyfi için mekan önerimiz ise: Çamlık Restaurant!
Abant Rehberi ve Abant Otelleri için:
seafoodplus.info



2- Beypazarı

Son yıllarda sadece Ankaralılar için değil çevresindeki tüm iller için popülaritesi günden güne artan Beypazarı, Ankara'da yaşayanların görmesi gereken yerlerin başında geliyor.
Beypazarı'nda Ne Yapılır?
Tarihi Beypazarı evlerini gezmeden Beypazarı'ndan dönülmez! 2 ya da 3 katlı olan ve ahşap detaylarla dikkat çeken Beypazarı evlerini gezebilir, Beypazarı'nın ünlü çarşısında alışveriş yapabilirsiniz. Beypazarı'nda alışveriş yaparken yörenin el işi ve bakır ürünlerinin bir hayli popüler olduğunu unutmayın.
Beypazarı'nda Gezilecek Yerler
Beypazarı ile Ankara arasındaki mesafenin yalnızca 98 km olması sebebiyle hafta sonlarında bölge biraz kalabalık oluyor. Eğer çılgın kalabalıktan kaçmak isterseniz İnözü Vadisi'ne çıkıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ya da "Ben kalabalıklar arasında kaybolmak istiyorum" diyorsanız Beypazarı Çarşısı'ndaki bedestende zamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yaşayan Müze, Boğazkesen Kümbeti ve Suluhan Camii Beypazarı'nda gezebileceğiniz diğer noktalar arasında
Beypazarı'nda Ne Yenir?
Beypazarı güveci ile ünlü. Bu sebeple Beypazarı güveci yemeden buradan dönmeyin deriz. Beypazarı dolması, Beypazarı kurusu, höşmerim ve havuçlu lokum burada deneyebileceğiniz diğer lezzetler arasında.
Konaklama ve Gezi Rehberi:seafoodplus.info

Foto: Wikipedia

3- Akçakoca
Batı Karadeniz'in en güzel köşelerinden Akçakoca, Ankara'ya yalnızca km uzaklıkta olması ile doğayla baş başa kalmak isteyen Ankaralıları bekliyor.
Akçakoca'da Ne Yapılır?
Akçakoca'ya gidip de denize girmeden dönülmez. Bölgenin birbirinden güzel plajlarında serin sulara dalabilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölgenin doğal güzelliklerini keşfedebilir, keyfinize keyif katabilirsiniz.
Akçakoca'da Gezilecek Yerler
Akçakoca'da gezip görülecek pek çok mekan bulunuyor. Bunların başında ise Fakıllı Mağarası, Karaburun Plajı, Aktaş Şelalesi ve Kurugöl Kanyonu geliyor.
Akçakoca'da Ne Yenir?
Karadeniz kıyılarında olduğunuza göre "Akçakoca'da ne yenir?" sorusunun cevabı da haliyle balık oluyor. Bölgedeki balık restoranlarında mevsime uygun taze balık keyfi yapabilirsiniz. Fındığın da kaliteli olduğu bölgeden hem yemek için hem de sevdiklerinize hediye götürmek için fındık alabilirsiniz.
Akçakoca Konaklama: seafoodplus.info



4- Göynük
Bolu'nun bir başka güzel ilçesi Göynük de Ankara'ya yakın rotalar arasında vazgeçilmez olanlardan biri… Eğer sakinliğiyle ünlü olan bu ilçeyi görmediyseniz önümüzdeki hafta sonu için bir şans verebilirsiniz.
Göynük'te Ne Yapılır?
Göynük'te sivil mimarinin örneği olan birbirinden güzel konakları ziyaret edebilirsiniz. Çarşıda alışverişe çıkıp Göynük'e özgü el işi ve yöresel ürünlerden satın alabilirsiniz.
Göynük'te Gezilecek Yerler
Göynük küçük yüz ölçümüne rağmen ziyaretçilerine gezip görülecek pek çok mekan sunuyor. Akşemseddin Hazretleri Türbesi, Zafer Kulesi, Anıt Ağaç, Çınarlar Köprüsü, Gürcüler Konağı Müzesi ve Akşemseddinoğlu Konağı ilçede gezebileceğiniz yerlerden bazıları



Göynük'te Ne Yenir?

Meşhur cevizli kaşık sapı mantısı, güveç, keşli cevizli erişte, etli yaprak sarma, oklava baklavası ve tahinli pide Göynük'te yiyebileceğiniz lezzetler arasında… Bu enfes tatları ise Paşazade Restaurant'ta yemenizi öneriyoruz.
Bolu bölgesinde Konaklamave Gezi Rehberi: seafoodplus.info



5- Kızılcahamam
Bir Ankaralı olarak henüz Kızılcahamam'a gitmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Peki, bu hafta sonunu Kızılcahamam'da geçirmeye ne dersiniz?
Kızılcahamam'da Ne Yapılır?
Kızılcahamam'da yapabileceğiniz en iyi aktivite elbette termal sularda huzur bulmak! Mineral açısından Türkiye'nin en iyi termal sularına sahip olan Kızılcahamam'ın sağlık arayanlar için hizmet veren termal tesislerde kendinizi suyun iyileştirici gücüne bırakabilirsiniz.
Kızılcahamam'da Gezilecek Yerler
Kızılcahamam'da ziyaret edebileceğiniz yerler termal tesisler ile sınırlı değil elbette! Kızılcahamam'da gezilecek yerlerin başında gelen Soğuksu Milli Parkı, Alicin Manastırı ve Abacı Peribacaları'nı ziyaret etmenizi öneririz.



Kızılcahamam'da Ne Yenir?

Kızılcahamam'a özgü bir lezzet bulunmuyor. Fakat Ankara mutfağının meşhur lezzetlerini bir de burada deneyebilirsiniz. Yaşar Ustanın Evi, Sultan Köfte ve Tokdoyuran ise Kızılcahamam'da Ankara lezzetlerini deneyebileceğiniz noktalardan.
Konaklama ve Gezi Rehberi: seafoodplus.info

6- Çorum
Birçok Ankaralının Çorum'u henüz ziyaret etmediğine eminiz. Tarihi zenginliği, doğal güzelliği ve enfes mutfağı ile Çorum'u siz de hala görmediyseniz bir hafta sonunu da buraya ayırabilirsiniz.
Çorum'da Ne Yapılır?
Tarihe ışık tutan ören yerlerinde dolaşabilir, doğal güzellikleriyle dikkat çeken adreslerde huzur bulabilirsiniz.
Çorum'da Gezilecek Yerler
İncesu Kanyonu, Sıklık Tabiat Parkı, Çorum Saat Kulesi ve Yazılıkaya, Çorum'da gezilecek yerlerden bazıları. Hattuşaş'ın yeri ise çok ayrı! Tarih sahnesinde önemli bir rolü olan ve yılında UNESCO Listesi'ne giren bu tarihi mekanı ziyaret etmeyi unutmayın.
Çorum'da Ne Yenir?
Hingal mantısı, Çorum leblebisi, İskilip dolması ve sırık kebabı, Çorum mutfağına ait en özel lezzetlerden. Bu lezzetleri denemek isteyenleri ise Katipler Konağı ve İskilip Dolma Evi'nin beklediğini unutmadan not düşelim.


Foto: seafoodplus.info

7- Safranbolu
Ankara'da yaşayıp henüz Safranbolu'yu görmediyseniz, bu güzeller güzeli ilçe yalnızca 2,5 saat süren bir yolculuğundan ucunda sizi bekliyor!
Safranbolu'da Ne Yapılır?
Evleriyle ünlü olan Safranbolu'da Osmanlı mimarisinin en özel örneklerini ziyaret edebilirsiniz. Cinci Han'da kendinize közde yapılan bir Türk kahvesi ısmarlayıp Safranbolu'nun sizdeki hatrını 40 yıla çıkarabilirsiniz.
Safranbolu'da Gezilecek Yerler
Hükümet Konağı nam-ı diğer Kent Tarihi Müzesi, Safranbolu evleri, Cinci Han, Yemeniciler Çarşısı Arastası, Tokatlı Kanyonu ve Cam Teras, Safranbolu'da gezebileceğiniz yerlerden bazıları… Yeteri kadar zamanınız varsa Karabük'ü de ziyaret edebilir, tatilinize renk katabilirsiniz.
Safranbolu'da Ne Yenir?
Hamur işleri konusunda başarısını kanıtlayan Safranbolu'da piruhi mantısı yemeden dönülmez. Mantının en güzel yapıldığı yer ise eski çarşıda bulunan Safranbolu Sofrası. Kuyu kebabı, safranlı pilav, simit ve safranlı lokum ise Safranbolu'da yemeniz gereken diğer lezzetlerden. Hem kendiniz hem de sevdiklerinize hediye etmek için en güzel lokumları bulabileceğiniz yerler ise İmren, Zafiran ve Tarihi Şekerci Dükkanı.
Konaklama ve Gezi Rehberi: seafoodplus.info

8- Konya
Ankara çevresinde gezebileceğiniz başka bir yer ise Konya. Araç ile 3 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz şehre hızlı trenle daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Konya'da Ne Yapılır?
Konya'da elbette manevi huzura ulaşabileceğiniz mekanları ziyaret edebilir, Mevlana'dan izler taşıyan sokaklarda ilahi sevginin ve hoşgörünün peşinden gidebilirsiniz.
Konya'da Gezilecek Yerler
Konya'da gezip görebileceğiniz sayısız mekan bulunuyor. Bunların her birini gezmek için ise birkaç gün ayırmanız gerekiyor. Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, Konya Bilim Merkezi, İnce Minareli Medrese, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi şehirde görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.
Konya'da Ne Yenir?
Konya'da elbette en başta ünü ülke sınırlarını aşan etli ekmek yenir! Bamya çorbası, fırın kebabı, sac arası, tirit ve bıçak arası Konya mutfağının en leziz tatları arasında. Bu lezzetleri denemek isteyenler ise Cemo, Bolu Lokantası, Efe Çorba ve Tiritçi Mithat'ı tercih edebilir.
Konaklama ve Gezi Rehberi: seafoodplus.info



9- Kapadokya
Doğanın Türkiye sınırlarına bıraktığı en güzel köşelerinden Kapadokya, kısa hafta sonu tatillerinde en çok tercih edilen rotalarından biri. Siz de Ankara'ya km uzaklıktaki bu güzelliği görmek için daha fazla geç kalmayın!
Kapadokya'da Ne Yapılır?
Kapadokya'da peribacaları arasında enfes fotoğraflar çekebilirsiniz. Yeraltı şehirlerine inip zaman kavramını unutabilir, güneşin doğuşunu bir balona atlayıp Kapadokya vadileri üzerinde keyifle süzülerek karşılayabilirsiniz.
Kapadokya'da Gezilecek Yerler
Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Hacı Bektaşı Veli Türbesi, Kapadokya'da gezilecek yerlerin bazıları. Eğer yeterince vaktiniz varsa halı ve seramik atölyelerini de ziyaret edebilirsiniz.
Kapadokya'da Ne Yenir?
Testi kebabı, kuru kaymak, yaprak sarma, dolaz ve köftür mutlaka denemeniz gereken Kapadokya lezzetlerinin başında geliyor. Seki Restaurant, Saklı Konak ve Kadıneli Restaurant ise bu lezzetleri deneyebileceğiniz en iyi Kapadokya restoranlarından bazıları.
Konaklama ve Gezi Rehberi: seafoodplus.info



Kayseri
Ankara'ya yaklaşık 3 saatlik bir mesafede bulunan Kayseri de hafta sonu tatilleri için harika bir seçenek olabilir. Mutfağı ile ünlü olan bu Anadolu şehrini ziyaret etmek için daha fazla beklemeyin.
Kayseri'de Ne Yapılır?
Kayseri'de gezip görebileceğiniz sayısız tarihi mekan bulunuyor. Tatilinize bu mekanları dolaşarak başlayabilirsiniz. Bir gününüzü Erciyes'e ayırarak kayak yapmanın inceliklerini öğrenebilirsiniz. Ya da kendinizi Ali Dağı'nda yamaç paraşütü yaparken bulabilirsiniz.
Kayseri'de Gezilecek Yerler
Kayseri'de gezmeniz gereken yerlerin bir sınırı yok. Bu sebeple Kayseri tatiliniz için en az 2 gün ayırmanızda fayda var. Kayseri Kulesi, saat kulesi, Alaca Kümbet,  Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı, Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane gezmeniz gereken yerlerden yalnızca birkaçı
Kayseri'de Ne Yenir?
Kayseri Mantısı, yağlama, yağ mantısı, pastırma ve nezine Kayseri mutfağının en iddialı lezzetlerinin başında geliyor. Eğer Kayseri ziyaretinizi gurme bir deneyime dönüştürmek istiyorsanız bu lezzetleri Çemen's Mutfak, Konak Restaurant ve Kemal Koçak Et Lokantası'nda deneyebilirsiniz.
Erciyes Konaklama ve Kayseri Gezi Rehberi: seafoodplus.info


Foto: seafoodplus.info

Kastamonu

Kıyafet ve Şapka İnkılâbı'nın yapıldığı İnebolu beldesiyle de tanınan Kastamonu'da Osmanlı zamanından kalan eski konaklardan çok az kalmış. İnebolu ise evlerinin Kastamonu evlerinden farklı olarak, mimarisi daha çok rum ve italyan mimarisi karışımı ile göz dolduruyor. Şehrin merkezi betonlaşmaya maruz kaldığından, biz daha çok Kastamonu'nun çevresini gezip derleyeceğiz bu yazımızda.

Kış mevsiminde bembeyaz örtüsü, yaz mevsiminde ise yemyeşil doğası ile tatilcilerin tercihi olan Kastamonu'da, otellerin işletmecileri konuklarını güler yüzlü ve kaliteli hizmetleri ile memnun etme çabasında. Çarşısında gezerken, yöredeki kadınların el işlemelerinden almalı ve eski zamanlardan kalan hanları ve hamamları gezmelisiniz. En azından bir gününüzü Kastamonu'da gezmek için ayırmalı, şehir içi ve doğada yapacağınız yürüyüşlerle bol bol fotoğraf çekmelisiniz. En güzel zamanlarını sonbahar ve kış mevsiminde yaşayan Kastamonu'da, tatilinizi geçirmeye karar verdiyseniz eğer Kastamonu butik otellerinin fiyatlarının ne kadar uygun olduğuna da şaşıracaksınız. Kastamonu Konaklama ve Otel Önerileri içinseafoodplus.info

Kastamonu'da Gezilecek Yerler?

- Geçmişi çok eskilere dayanan bir şehir olan Kastamonu'da, geçmişten günümüze gelen pek çok eser ve tarihi kalıntı bulabilmek mümkün. Şehre girdiğinizde ilk olarak sizi yüzyıl Bizanslardan kalma Kastamonu Kalesi karşılıyor. Kale, yılında restore edilmiş. Kaleden tüm şehri seyredebilirsiniz.
- Zımbıllı Tepe Höyüğü'nü (Pompeipolis) ziyaret edebilirsiniz. Taşköprü ilçe merkezi yakınlarında bulunan antik kent M.Ö. 64 yılında Romalılar tarafından Paphlagonia eyaletinin merkezi olarak kurulmuş. Arkeolojik kazılarda birçok eser ve mozaikler ortaya çıkarılmış.

- Selçuklulardan, beyliklerden ya da Osmanlı döneminden kalan pek çok camiyi görebilirsiniz. Atabey Camisi, Mahmut Bey Camisi, İbni Neccar Camisi, Nasrullah camii, İsmail Bey Külliyesi bunlardan bazıları.
- Şehirde pek çok tarihi han var. İsmail Bey, Deve, Urgan ve Gökçeağaç Hanı gibi yerleri gezebilirsiniz. Kastamonu Arkeoloji ve Etnografya Müzelerini gezebilirsiniz.
- Taşköprü, İnebolu ve Abana gibi semtlerde yoğun olarak bulunan tarihi Kastamonu evleri ziyaret edebilir, tarihin sayfalarında gezinirken bolca fotoğraf çekebilirsiniz.
- Kentsel sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan pek çok bölgesi ve milli parkı bulunan Kastamonu'da Ilgaz ve Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu Tabiat Anıtlarını ziyaret edebilirsiniz.
- Karadeniz yaylaları ile meşhurdur. Kastamonu'da da pek çok yayla var. Buraları gezebilir ve temiz hava alarak yenilenebilirsiniz. Pınarbaşı ve Küre ilçelerinde yer alan mağaraları gezebilirsiniz.
- Gideros Koyu'na gidebilirsiniz. Uzun kıyı şeridi ve doğası, denizi ile adeta cennetten bir köşe olan yerde, vakit geçirmek kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.  
- Horma Kanyonu'na gidebilirsiniz. Derin göller ve şelalelerden oluşan kanyonun çıkışında bir de doğal göl bulunuyor. Büyüleneceksiniz.
- Ilıca Şelalesi Ilıca Şelalesi'yle Kastamonu Merkez arası köy yollarından 2 saat civarı sürdü ama o güzelim doğa manzarasına değer. Dikkat! Yolun bazı kısımları off road arabalara daha uygun.
- Valla Kanyonu Uzunluğu 12, derinliği ise yer yer 1,1 kilometreyi bulan ve riskleri nedeniyle rehbersiz geçişe izin verilmeyen Kastamonu'daki Valla Kanyonu, dünyanın en derin ve geçişi en zor kanyonları arasında gösteriliyor.
- Malyas Şelalesi içinde yüzebileceğiniz bir yer.



Kastamonu'da Ne Yenilir

Kastamonu pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hemen her medeniyetten bir şeyler alarak bugüne kadar kendi köklü kültürünü oluşturmuş. Kastamonu mutfağı oldukça zengin ve lezzetli yemekleri barındırıyor. Her şeyden önce ülkemizin en kaliteli ve lezzetli sarımsağı Kastamonu'da yetiştiriliyor.

Kastamonu mutfağının zenginliği doğanın nimetlerinden kaynaklanıyor. Lezzetli otlar, baharatlar ve et yemekleri ön planda Kastamonu'da. Hemen her Pazar fırınlarda pastırmalı pide ve etli ekmek kokularını duyabilirsiniz. Ama esas Kastamonu'ya gelmişken kuyu kebabı yemeden dönmemek gerekir.

Kastamonu'nun yerel yemeklerinin başında mancar yemeği, etli ekmek, ekşili pilav, tarhana çorbası, çemen, tirit, cırık tatlısı, anakız çorbası, caba güveci, banduma, pırasa dolması, keşkek çorbası, halukça, kaygana, ecevit çorbası, mısır çöreği, kaşık helvası, çekme helvası, pekmezli un helvası, hasüde gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemekler geliyor. Kastamonu gezinizde pek çoğunun tadına bakma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Münire Sultan Sofrası'nda Kastamonu'nun yerel iki lezzeti olan Tirit ve Banduma'yı deneyin. Mekan çok salaş, belirtmekte fayda var. Ayrıca Naila'da mutlaka döner yemelisiniz.
Bir diğer önerim ise Uğurlu Konakları'nda öğlen veya akşam yemeğine gidebilirsiniz. Hem konforlu hem de yerel lezzetleri mükemmel bir şekilde sunuyorlar.

Eskişehir

Ülkemizde pek çok ilke imza atan Eskişehir, Venedik'i andıran Porsuk Nehri, tertemiz sokakları, günün her saati hareketli Adalar ve Doktorlar Caddeleri, ülkemizde ilk kez yapay denizin olduğu Kent Park'ı, Sazova Kültür Parkı ve daha pek çok yeri ile görülmeye değer, yaşanılası bir şehir. Peki Neler Yapılır burada?

Eskişehir'de Neler Yapılır? Atlıhan Lületaşı Çarşısı, Kent Park, Sazova Bilim ve Kültür Parkı, Haller Gençlik Merkezi ve Aşk Adası’na gidebilirsiniz.
Eskişehir’in çarşısını ve eski Hamam Yolu Caddesi’ndeki dükkânları gezebilir, alışveriş yapabilirsiniz. İsterseniz büyük alışveriş merkezlerinde de zaman geçirebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi’nin kampüsünde gezebilir, Japon Bahçesi’ne gidebilirsiniz.
Sivrihisar’a gidip hem sivri kayaları hem de Nasreddin Hoca’nın evini görebilirsiniz. Kentin biraz dışında bulunan bir hava sporları merkezinde  her türlü uçuş ve atlayış deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kaplıcaları ile ünlü şehirde Sakarıılıca, Hasırca, Kızılinler, Yenisofa gibi kaplıcalara gidebilir, şifa ve sağlık dolu bir gün geçirebilirsiniz.
Eskişehir’e geldiğinizde güzel bir müze turu yapabilirsiniz. Cam Sanatları Müzesi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Hava Müzesi, Karikatür Müzesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan balmumu heykellerin olduğu Balmumu Müzesi ve ilk Türk arabası Devrim’i görebilirsiniz. Tarihi Odunpazarı semtine giderek tarih kokan sokaklarında gezebilir ve Odunpazarı Evleri’ni ziyaret edebilirsiniz.
Eskişehir’e geldiğinizde Porsuk Nehri’nin kenarında yaptığınız gezintiden sonra gondollarla bir nehir turu yapmalısınız. Sonrasında Adalar veya Doktorlar’da gezebilir, kafelerde bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

Eskişehir'de Nerede Yenir?

Sempre Ristorante Italiano: Şehir merkezinde, Eti binasında şaşırtıcı bir bahçeye sahip nezih ve kaliteli bir restoran. Cafe de paris soslu bonfilesi harikaydı, pizzalarının görünümü super fresh pizzasına benzesede ( sunum olarak başarılı olmasada ) lezzet olarak gayet iyiydi. Sunumu geliştirmelerinde sorun var zira etler gayet fiyakalıydı.
Yine bir akşamınız için Meze Restoran’ı öneririm, balık mezelerine bayılacaksınız.

Eskişehir'in geleneksel yiyeceği olan ve merkezde pek çok yerde bulabileceğiniz çiğ börek'i mutlaka tatmalısınız. Benim önerim Kırım Çi börekçi Salonu. Bir hayli öneri alarak gittiğimiz, leziz etki ekmek tadında çi börekleri olan mekan. Diğer tavsiyeler ise; ESKİŞEHİR ÇİBÖREK EVİ ve CAN ÇİBÖREK ( abdülselamın yakınında ).
Balaban kebabı da mutlaka yenmesi gerekenler arasındadır. Balaban kebabı için Abdülselam veya Muttalip Caddesinde Hüsmen tavsiye edilir. Ayrıca met helvası da çok meşhurdur.

Boza sevenler için Eskişehir'in Bozası da süper. Kara kedi bozacısı tavsiyemiz. Birde Eskişehir'e has, hamburgerci #pinoeskisehir unutmayalim 😍
Kör Kamilide de unutmamak gerek! Mazlumlarda en güzel süt tatlılarını yersiniz, Venediğin nefis pastalarını ve dondurmasını da unutmamak gerek!

Eskişehir'de Nerede Kalınır?
Eskişehir Otelleri için
seafoodplus.info linkine göz atın!


Bartın - Amasra
Ankara'ya yakın rota önerimiz Bartın. Bartın, Karadeniz’in batısında, ünü henüz yayılmaya başlayan ( aslında ünlenmese ve el değmese çok daha güzel olabilir), kendi halinde, yeşilin ve mavinin her tonunu saklayan, huzur verici bir kent. Karadeniz’in batısında da olsa havasını fazlasıyla yansıtıyor. Yemyeşil yaylaları, milli parkları, denizi, ormanları ile tam bir Karadeniz şehri.

Bartın'da Ne Yenir?
Bartın mutfağı konusu söz konusu olunca öncelik olarak yöresel yemeklerden başlamak istedik sizin için. Bartın mutfağı daha çok tatlı ağırlıklı olsa daha çok bir kare Batı Karadeniz mutfağıdır ve tabii ki diğer konularda da hiçte azımsanmayacak şekilde deneyimleri vardır. Burada meşhur olan Pum Pum Çorbası, Tavuklu Börek, Kaşık Helvası, Bartın Usulü Tirit, Yumurtalı İsbut, Beyaz Baklava, İncir Dondurması, Düğün Helvası, Döşemeli Mancar, Bartın usulü Su Böreği, Maydanoz Köftesi, Tatlı Börek, Pirinçli Mantı, Şap Köfte buraya has olan lezzetlendir. Bartın’da ünlü mekanlar olarak gidebileceğiniz yerleri sıralamak gerekirse Canlı Balık Restaurant Mustafa Amcanın Yeri, Marina Cafe, Sahil Balık Restaurant, Çeşmi Cihan Restaurant ve özellikle kahvaltı için Türkan Hanımın Yeri, unlu mamullerinden Karadeniz Pide, Sezgin Pide ve Atafırın tavsiye edilir. Amasra Sofrası, Konak Cafe, Yakamoz Balık Evi, Canlı Alabalık, çok meşhur bir yer olan Yöresel Yemek Evi ve Çınar Restoran tavsiye edilir. Bahar Lokantası ve aparatif olarak Yalçın Büfe yine tavsiye edilen yerlerdendir. Tostları güzeldir. Eğer ocakbaşı keyfi isterseniz Urfa Beykonağı Ocakbaşı gidilebilecek güzel yerlerdendir. Gün Batımı Restoranında akşam yemeği için iyi sunumlar alabilirsiniz. Kahve Evi’ndeyken çayını kahvenizi içebilirsiniz, közde kahvesi güzeldir. Ayrıca Taş Han Kafe’yi de tavsiye ederiz.

Bartın'da Gezilecek Yerler
Bartın’da gezilecek yerlere tarihi mekânlardan başlamak gerekirse tarihi mekânların daha çok Amasra’da toplandığını görüyoruz. Bartın’a geldiğinizde mutlaka Amasra Müzesini görün. Güzelcehisar Kalesi, Bartın Fatih Camii, Kuşkayası Yol Anıtı, Direkli Kaya, Amasra Kemerdere Köprüsü, Amasra Feneri ki yıllarca gemilere ışık tutmuştur, Amasra Antik Tiyatro, Amasra Cenova Şatosu, yani Ceneviz Şatosu mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Amasra Edhem Ağa Konağı, Amasra Kalesi de tabi bu arada gezilmesi gerekir. Amasra Kaymakamlık Evi eski köklü bir yerdir. Doğal güzelliklerden devam edecek olursak eğer manzara izlemek istiyorsanız ve güneşin batışını izlemek istiyorsanız Bakacak Tepesi’ne mutlaka çıkmalısınız. Amasra Tavşan Adası denizin mavisinin ne kadar güzel olduğunu gösteren önemli yerlerden biridir. Özellikle Bartın Çayı muhteşem duruluğuyla sizi bekliyor. İnkumu Plajı, Ulukaya Şelalesi, Amasra Boztepe gezilebilecek yerlerdendir. Amasra Plajı çok meşhur bir yerdir zaten. Amasra Ağlayan Ağaç oldukça fazla ilgi görmektedir. Amasra Büyük Liman Plajı Karadeniz’in önemli Plajlarından bir tanesi ve Güzelcehisar Koyu da güzel denize girilebilecek yerlerden bir tanesidir. Doğal ormanlık arıyorsanız eğer çam ormanlarıyla kaplı Uluyayla’ya gidebilirsiniz ve Göldere Şelalesi, Küre Dağları Milli Parkı da oldukça ziyaretçi alan bir yerdir.

Bartın'da Kalınacak Oteller
Bartın'da kalınacak oteller ile ilgili linke göz atın!
seafoodplus.info


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir