sağ kulak çınlaması / Kulak Çınlaması Olanlar Dikkat - Medicana Sağlık Grubu

Sağ Kulak Çınlaması

sağ kulak çınlaması

Kulak &#;ınlaması Olanlar Dikkat

Kulak &#;ınlaması Olanlar Dikkat

Yücel, tıptaki adı tinnitus olan kulak çınlamasının kişilerin yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürebilen bir durum olduğunu ifade ederek, “  Kulak çınlaması nedenleri cızırtı, uğultu, su gürültüsüne benzer sesler duyma şeklinde tarif edilir. Herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda olabilir; telefonda konuşurken, işyerinde sunum yaparken, hatta sadece sessizce otururken. Başka kimsenin duyamadığı ve görünürde bir kaynağı olmayan bir ses duyarsınız. Başka kişiler tıpatıp aynı sesi duyamasa da, yalnız değilsiniz. Neredeyse kişilerin yüzde 10'u hayatlarının bir döneminde kulak çınlama sorunu ile karşılaşabilmektedir. Kulak çınlaması zaman zaman ya da sürekli olabilmektedir. Sesin tınısı kalın veya çok ince olabilir, tek kulağı ya da her ikisini birden etkileyebilir. Çınlama sürekli olduğunda bu kişiyi çok rahatsız edebilir. Hatta bu rahatsızlık kişilerin normal hayatlarını etkileyecek boyuta kadar çıkabilir” dedi.

Kulak Çınlamasının Birçok Nedeni Bulunuyor

Yücel, kulak çınlamasının birçok olası nedeni olduğunu ifade ederek, “ Bu nedenler çoğunlukla basit ve iyi huylu nedenler olabildiği gibi daha ciddi sorunlar da olabilir. Sık karşılaşılan nedenler şöyle sıralanabilir; İç kulakta yer alan işitme sinir uçlarındaki hasar, kulak kiri, kulak zarındaki sorunlar, kulak enfeksiyonları, alerjik rinit, sinüzit, kulak bölgesinde travma, orta kulakta sıvı birikmesi, orta kulaktaki kemiklerin eklem yerlerimin sertleşmesi, orta kulakta yer alan kasların kasılması, östaki tüpünün genişlemesi (hamilelik ya da kilo vermeye bağlı olabilmektedir),orta kulaktaki atardamar anomalileri, baş ve boyun bölgesindeki damar genişlemeleri, denge ve işitmeyi sağlayan sinirlerdeki tümör (akustik nörinom), alerji, düşük ya da yüksek tansiyon, baş ve boyun bölgesine gelen darbeler, boyun kireçlenmesi, bazı ilaçlar (romatizma ilaçları, antibiyotikler, aspirin gibi),diyabet, tiroid hastalıkları kulak çınlamasının en sık karşılaşılan nedenlerinden biri; iç kulakta yer alan işitme sinirlerinde meydana gelen hasardır. Bu durum özellikle ilerlemiş yaşta ortaya çıkmaktadır. Günümüzde kulak çınlamasının en sık karşılaşılan bir diğer nedeni de yüksek sestir. Ne yazık ki birçok insan endüstriyel gürültünün, yangın alarmlarının, yüksek sesle müzik dinlemenin ve diğer gürültülerin ne kadar zararlı olduğundan ya habersizdir ya da bu durumu umursamamaktadır. Stereo kulaklıklarla yüksek müzik dinlemek riski daha da arttırmaktadır. Bunların dışında kulak çınlaması beyin tümörü gibi ciddi hastaların belirtisi de olabilmektedir. Bu nedenle kulak çınlaması sorunu yaşıyorsanız doktora başvurmanız önemlidir. Ayrıca her durum için tedavi çok farklıdır. Bu nedenle konusunda uzmanlaşmış bir doktora kontrol olmak ve kulak çınlamasının gerçek nedenini bulmak çok önemlidir” diye konuştu.

Kahve, Kola ve Sigaradan Uzak Durmaya Özen Gösterin

Yücel, kulak çınlamamsı yaşamak istenmiyorsa kahve, kola ve sigaradan uzak durmaya özen gösterin diyerek, “ Yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan uzak durun. Tansiyonunuzu kontrol altında tutun, tuz alımını kısıtlayın. Sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve, kola ve sigaradan uzak durmaya özen gösterin. Günlük düzenli egzersizler ile kan dolaşımınızı dengede tutun. Yeterince dinlenin ve çok yorulmaktan sakının. Kulak çınlamanız sizin sağır olmanıza ve aklınızı kaybetmenize neden olmaz. Bu sesleri rahatsız edici ama önemsiz bir gerçek olarak kabul edin ve olabildiğince yok saymayı öğrenin. Bu çeşit kontrol ya kişinin kendini tembihlemesiyle ya da maskeleme yöntemiyle başarılabilmektedir. Stres, asabiyet ve gerginlikten uzak durmaya çalışın” şeklinde konuştu.

Kulak çınlaması, hastaların psikolojileriyle ilgili bir sorun olmasa da, özünde var olmayan seslerin duyulmasıdır. Bu sesler vızıldama, tıslama, tıklama ve genellikle çınlama şeklindedir. Tinnitus hakkında merak edilenleri, Avicenna Ataşehir Hastanesi KBB Bölümü uzman hekimleri anlattılar.

Kulak Çınlaması Nedir?

Tinnitus, hastaların sadece kendilerinin duyabildikleri sesleri duymasıdır. Sesin seviyesi ve türü, hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Kimi hastalar daha tiz bir ses duyarken, kimi hastalar daha bas sesler duyarlar. Bu seslerin hangi seviyede ya da türde olduğu pek de önemli değildir. Çünkü hastalarda aynı miktarda konsantre olma ve duyma problemlerine neden olurlar. Bu yüzden de mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Kulak Çınlaması Nedenleri

Peki, kulaktaki sürekli çınlama neden olur? Hastalık, birden fazla nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Kimi zaman işitme kaybına neden olabilecek hastalıkların var olması kulak çınlamasının yaşanması için yeterli olabilirken, kimi zaman da işitme kaybı yaratmayacak sistemik rahatsızlıklar tinnitusa sebep olabilir. Anemi ya da demir eksikliği gibi problemler de çınlamalara sebep olabilmektedir. Aynı şekilde B12 eksikliği ya da diyabet hastalığından kaynaklı olarak çınlamalar görülebilmektedir. Öte yandan tinnitus için yalnızca kulak problemleri yaşanıyor olmasına gerek yoktur. Vücutta gelişen çeşitli hastalıklara bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Yetişkinlik döneminde daha sık ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, giderek artış gösterebilmektedir. Mesleki olarak fazla gürültülü ortamlarda ya da basınç değişimlerinin sık yaşandığı ortamlarda çalışan insanlarda da bu rahatsızlık sık görülebilmektedir. Çınlamalara neden olan diğer etkenler şunlardır:

  • Tıkaç kullanımı
  • Kulak iltihabı
  • Mesleki deformasyon
  • Kulak zarı delinmesi
  • Diyabet
  • Hipertansiyon
  • Beyin tümörleri
  • Yoğun stres
  • Kulak kemiği değişiklikleri
  • Meniere rahatsızlığı
  • Hormonal değişiklikler
  • Kansızlık
  • Travmalar
  • Kalp ve damar hastalıkları
  • Hormon değişiklikleri

Başlıca Belirtileri

Başkalarının duymadığı ve normalde var olmayan sesler duyulması, hastalığın başlıca belirtisidir. Hastaların bazılarında müzikal sesler duyduklarına dair şikayetler de olabilmektedir. Çınlamalara bağlı olarak psikolojik problemler oluşabilmektedir. Ancak tinnitus rahatsızlığının nedeni psikolojik değildir.

Bazı hastalarda belirtiler geceleri ya da aşırı sessiz ortamlarda kendisini göstermektedir. Aynı şekilde bazı hastalarda da günün bütün bölümünde yoğun olarak çınlama meydana gelir ve gündelik yaşamı alt üst edebilir. Buna, geçmeyen kulak çınlaması denir. Sol kulak çınlaması ve sağ kulak çınlaması ayrı ayrı yaşanabileceği gibi, birlikte de görülebilir. Öte yandan, çınlamalara neden olan bir kulak hastalığı varsa, bu hastalığın belirtileri de kendisini gösterir. Peki, kulaktan ses gelmesi hangi hastalığın belirtisidir? Birçok kulak hastalığı, kulak uğultusu yapabilmektedir. Bu yüzden kulaklarda uğultu şikayeti üzerine herhangi bir kulak hastalığının teşhisi konulamamaktadır.

Kulak Çınlaması Tedavisi

Tinnitus oldukça can sıkılı bir hastalık olabilmektedir. Hastalar aileleriyle ve sosyal çevreleriyle problemler yaşayabilirler. Çünkü hastalarda ciddi odaklanma problemleri oluşabilmektedir. Peki, kulak çınlamasına ne iyi gelir? Kulak çınlaması nasıl geçer? Hastalığın tedavisinde, tedavi gerektiren durumun tespiti oldukça zorlayıcı olmaktadır. Örnek vermek gerekirse, kulaktan ses gelmesi, kulakta yer alan bir sinir tümörüne bağlı olarak oluşabilir. Böyle durumlarda tümörün cerrahi yöntemlerle alınması, çınlamaların da ortadan kalkmasını sağlar. Aynı şekilde dış kulak yolu kiri gibi sebepler de kulak zonklaması yapabilir. Böyle durumlarda kulağın temizlenmesi gerekmektedir. Kulak temizleme işlemi KBB doktorları tarafından yapılmalıdır. Bilinçsizce kulak temizlenmesi, çeşitli kulak hastalıklarına neden olabilir.

Hastanın kulak uğuldaması şikayetinin nedeni bulunamamışsa, genel tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Örneğin hipertansiyon, kolesterol, B12, çinko eksikliği ve demir eksikliği gibi nedenlere bağlı olarak tinnitus rahatsızlığı oluşmuşsa, ilk olarak bu rahatsızlıkların tedavilerinin yapılması gerekir. Avicenna Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümü uzman hekimleri, tüm kulak hastalıklarının tedavilerini başarıyla uygulamaktadır.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Sürekli kulak çınlaması psikolojik olabilir mi?

Bu çoğu hastada meydana gelebilir. Şiddetli kulak çınlaması olan hastaların %48 &#; %78&#;inde depresyon, kaygı ya da başka bir davranış bozukluğu görülmektedir.

Tinnitus kendiliğinden geçer mi?

Kulak çınlaması, nadiren de olsa ciddi bir sorun olabilir ancak kısa bir süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Psikolojik kulak çınlaması nedir?

Kişilerin psikolojik bir problemi olmamasına rağmen, dışarıda var olmayan frekanstaki sesleri duyması olarak bilinir.

Tinnitus kalıcı mıdır?

Yüksek sesli bir konsere katılmak gibi kısa süreli sese maruz kalındığında, kulak çınlaması genellikle kendiliğinden kaybolur. Ancak yüksek sese uzun süreli maruz kalındığında kalıcı hasarlar meydana gelebilir.

 

Avicenna Hastanesi Kulak Burun Boğaz &#; KBB Bölümü Doktorları

KULAK ÇINLAMASI NEDİR ?

Herhangi bir sesli uyaran olmadan işinin ses algılamasına tinnitus( kulak çınlaması ) denir. Toplumda %3 ile  30 arsında sıklıkta görülür. Bunların yüzde yirmi beşi bu durumumdan ileri derecede rahatsızdır. Bu şikayet genelde subjektiftir ve bu nedenle  ölçülebilir değildir. Çoğunluk hastada kronik kulak çınlaması tamamen tedavi edilebilir değildir. Ancak bu şikayeti azaltacak bir takım seçenekler  vardır ve bunlar hastanın hayat kalitesini dramatik olarak arttırabilir. Kulak çınlaması kabaca ikiye ayrılabilir. seafoodplus.infoil tinnitus(nabız atışıyla beraber kulakta duyulan çınlama) 2. Nonpulsatil tinnitus(nabız atışından bağımsız kulak çınlaması). Pulsatil tinnitus objektif( bu sesi başkası da duyar) yada sübjektif olabilirken nonpulsatil tinnitus her zaman subjektiftir.

kulak çınlaması

Pulsatil tinnitus Nabızla birlikte duyulan kulak çınlaması (Pulsatil tinnitu ) sebepleri nelerdir?

  • Pseudotümör serebri
  • Damar kaynaklı tümörler
  • Damarsal anomaliler
  • Damar sertliğine (atherosklerotik hastalık) bağlı çınlamalar
  • Diğer arteriyal (atardamar) anomalilere bağlı kulak çınlaması
  • Toplardamar anomalileri
  • Çınlamaya sebep olan sistemik hastalıklar
  • Damarsal kaynaklı olmayan sebepler

Pseudotümör serebri

Kafa içi basıncının  arttığı iyi huylu bir hastalıktır. Sebebi genelde bilinmez. Genelde genç, kilolu kadınlarda görülür. Hidrosefali olmadan kafa içi basıncın arttığı ve birlikte IV, V,VII. Kraniyal sinirlerle ilgili bulgular dışında nörolojik bulgu vermeyen bir durumdur. Nabız atışıyla beraber kulak çınlamasının yanında baş ağrısı, görme bozuklukları ve baş dönmesi görülebilir.  Nabız atışıyla beraber kulak çınlamasının; bu hastalıkta beyin omurilik sıvısının pulsasyonuna bağlı olduğu düşünülüyor. Tipik olarak iyi huylu ve kendini sınırlayan bir hastalıktır. Ancak %25 hastada kronik olabilir.

Damar kaynaklı tümörler

Glomus tümörleri baş boyun bölgesinden kaynaklanan damar kaynaklı tümörlerdir. Boyun bölgesinden yada orta kulak tan kaynaklanabilirler. Bu hastaların %80’ inde çınlama görülür. Orta kulak kaynaklı olanlar otoskopik muayene(kulak muayenesi) ile kırmızı renkli, nabızla atım gözlenen kitleler olarak muayenede görülebilirler. Daha az olarak orta kulak ve fasiyal sinir hemanjiomlarıda kulak çınlaması sebebidir.

Damarsal anomaliler

Nabız atışıyla beraber kulak çınlaması atardamar  ve toplardamarlar arası bazı anormal bağlantılar yada anomaliler sonucu oluşabilir.  Bunların bazıları doğuştan(konjenital) anomaliler, bazıları da sonradan kazanılmış olanlardır. Atardamar ve toplardamar arası anormal bağlantı(arteriovenöz fistül);  enfeksiyon, travma, tümörler yada cerrahi sonrası oluşabilir. Beyin zarı arteriovenöz fistülleri(dural arteriovenöz fistüller) kafaiçi kanmalara sebep olabilir.

Damar sertliğine (atherosklerotik hastalık) bağlı çınlamalar

Nabız atışıyla beraber olan  kulak çınlaması baş-boyun bölgesindeki çeşitli damarlardaki darlık, tıkanıklığa bağlı olabilir. Ana şah damarının(karotid arter) darlığı bu duruma sık sebep olabilen durumlardan biridir.  Damar sertliği riski taşıyan yada damar sertliğine bağlı başka hastalıkları olan hastalarda bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Diğer arteriyal (atardamar) anomalilere bağlı kulak çınlaması

Çok çeşitli atardamar gelişimsel anomalisi nabız atışıyla beraber olan kulak çınlaması na neden olabilir.  Normalde üzengi kemiğinin atardamarının(stapedial arter) doğumdan  önce gerilemesi durmazsa diğer bir başka atardamarın(middle meningeal arter) ve bunun içinden geçtiği deliğin  gelişmesi engellenmiş olur. Bu durum sıklıkla otoskopik(kulak muayenesi) muayenede kulak zarı arkasında kırmızı, nabız gibi atan bir kitle şeklinde görülebilir.

Ana şah damarının kafa içerisine giden dalının çeşitli gelişimsel anomalileri orta kulakta kitle ve çınlama yapabilir(aberran, dehissent, herniye karotid arter).  Yine bu durum otoskopik(kulak muayenesi) muayenede kulak zarı arkasında kırmızı, nabız gibi atan bir kitle şeklinde görülebilir.

Kendiliğinden yada travmaya bağlı olarak ana şah damarının kafa içine giden dalının yırtılması bir başka çınlama(pulsatil tinnitus) sebebidir. Bu durumda genellikle beynin oksijensiz kalmasına bağlı bulgular eşlik eder ama tek başına çınlamada olabilir.

Ana şah damarının kulağa yakın bölümündeki balonlaşmalar nabızla birlikte duyulan çınlamaya neden olabilir. İşitme sinirinin iç kulak kanalında yakınından geçen damarlar tarafından baskıya uğrası çınlama sebebidir(bu vasküler loop olarak adlandırılmıştır).

Kulak dolgunluk

Toplardamar anomalileri:

Baş boyun bölgesin toplardamar sisteminin bir bölümündeki anomaliler çınlama sebebi olabilir.(juguler bulbun orta kulağa uzanması, yüksek jugular bulb, jugular divertikülüm vs).  Bu bölgede ve sigmoid sinüs bölgesindeki kan akımı türbülansına bağlı çınlama olabilir. Buna venöz hum denilir. Venöz hum görülen hastaların genelde yaş aralığında kadınlar olduğu tespit edilmiştir.  Çınlama tek taraflıdır ve genelde sağ taraftadır.

Baş boyun bölgesin toplardamar sisteminin anomalilerinden kaynaklanan çınlamalarda  başı karşı tarafa döndürmekle çınlamanın şiddeti azalır yada kaybolur. Bu sistemin anomalileri tomografi ile tespit edilebilir.

Çınlamaya sebep olan sistemik hastalıklar

Kansızlık, hamilelik, troid hormonunun fazla salgılanması nabızla birlikte duyulan çınlamaya sebep olabilir. Paget hastalığı kulağın içinde bulunduğu kemiği  tuttuğu zaman , iç kulağın bir hastalığı olan otoskleroz hastalığında nabızla birlikte duyulan çınlama(pulsatil tinnitus) görülebilir.

Damarsal kaynaklı olmayan sebepler

Yumuşak damak, stapes(üzengi kemiği) kası ve orta kulaktaki tensor timpani  kaslarının istemsiz kasılmaları nabızla birlikte duyulan çınlamaya neden olabilirler. Ancak bu çınlama hastanın nabzı ile aynı anda değildir ve dakika frekansında olabilir. Bu kasların istemsiz kasılmaları multiple skleroz hastalığı ve beyin sapı bölgesinin kanlanmasının azaldığı nörolojik bir takım hastalıklarda olabilir ve çınlamaya sebep olabilirler.

Çene eklemiyle ilgili hastalıklarda da çınlama görülür.

Nonpulsatil tinnitus(nabız atışından bağımsız kulak çınlaması) sebepleri nelerdir?

Nonpulsatil tinnitus tip olarak sübjektiftir ve  çınlamanın en sık rastlanan şeklidir. Çoğu vakada işitme azlığı da vardır. Ancak işitme azlığı olmadan da çınlama olabilir. Bazen altta yatan akustik nörinom(işitme sinirinin bir tümörü) yada Meniere ‘s hastalığı (baş dönmesi, çınlama ve işitme kaybı ile seyreden bir iç kulak hastalığı) çınlama sebebi olabilir. Sıklıkla çınlama ve işitme azlığı birlikte olur ve altta yatan yapısal bir bozukluk yoktur. Gürültü maruziyeti ve bazı ilaçlar çınlama yapabilir. Ancak çınlamanın patofizyolojisi net olarak bilinmemektedir.

Sol Kulak Çınlaması

Sol kulak çınlaması uğultu veya sarsıntıyı andıran seslerin işitildiği, her yaş grubunda gözlenebilen bir sağlık problemidir. Düzenli aralıklarla tekrar eden ya da uzunca bir süre geçmeyen çınlamalar, bir sağlık kuruluşunun yolunu tutmanız gerektiğini gösterebilir.

Sol kulak çınlaması neden olur? Halk arasında, sol kulak uğultusu olarak da bilinen bu soruna pek çok faktör yol açabilir. Nabız ve tansiyon dengesizlikleri, iyi veya kötü huylu tümörler, düzenli olarak yüksek sese maruz kalma gibi sebepleri olabilir. Geçmeyen çınlama durumunda yapılabilecek en iyi şey, bir kulak burun boğaz hekiminden randevu almaktır. Literatürde tinnitus olarak geçen çınlama haline, baş ağrısı ve kulak ağrısı da eşlik edebilmektedir.

Sol Kulak Çınlaması Ne Anlama Gelir?

Çınlama tek kulakta olsa bile sebepleri her iki kulakta da görülen çınlamalarla benzer olabilmektedir. Peki sol kulak çınlaması neden olur?

  • Yalnızca sol iç kulağı etkileyen problemler,
  • Tansiyon dengesizlikleri,
  • Kulak zarının hasar görmesi,
  • Enfeksiyonlar,
  • Boynun sol tarafını etkileyen bazı hastalıklar,
  • Bazı psikiyatrik sorunlar

Sol kulakta çınlama benzeri seslerin duyulmasına neden olabilir. Konversiyon bozukluğu gibi psikiyatrik rahatsızlıklar da uzun süreli kulak çınlamalarına, hatta geçici işitme kayıplarına sebebiyet verebilir. Böyle bir durumun tespiti halinde çeşitli ilaçlarla tedavi denenebilir. Ancak ilaç tedavisi yardımcı bir unsurdur ve bazı vakalarda sorunu tek başına çözememektedir.

Kulağın tek tarafıyla yüksek sesli müzikler dinlemek ya da düzenli olarak tek kulağa daha çok gürültü ileten bir ortamda bulunmak da sol kulağın çınlamasına yol açabilir. Bu durum genellikle gece kulak çınlaması şeklinde kendini gösterebilir. Ancak günün her saatinde hissedilmesi normaldir.

Sol Kulak Çınlaması

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

Kulak çınlaması ya da başka bir deyişle tinnitus nasıl geçer? Düzenli ya da belli aralıklarla tekrarlayan kulak çınlaması rahatsızlığınız varsa, bir Kulak Burun Boğaz (KBB) hekiminden randevu almak iyi bir başlangıç olacaktır. Hekiminiz sizi muayene edecek ve çınlamaya yol açan harici sebepler varsa onların tedavisi için gerekli işlemleri yerine getirecektir. Örneğin çınlamanızın nabız düzensizliği gibi bir sebepten kaynaklandığı tespit edilirse, tedavinize kardiyoloji bölümünde devam edilebilir.

Sürekli kulak çınlaması nasıl geçer? Çoğu zaman çınlamanın kesin bir sebebi bulunamaz. Ayrıca bu duruma yol açtığı düşünülen hastalık tedavi edildikten sonra dahi çınlama hali devam edebilir. Böyle durumlarda, hekiminiz sizi ses uzmanı olarak da bilinen odyologlara yönlendirecektir. Burada size çeşitli testler yapılabilir ve işitme cihazı kullanımı önerilebilir.

İşitme cihazları, inatçı çınlamaları gidermenin etkili bir yoludur. Bu cihazlar, her iki kulağa veya sadece çınlama yaşanan kulağa çeşitli ses dalgaları göndererek sorunu yatıştırabilir.

Sol Kulak Uğultusu Nasıl Geçer?

Herkes hayatının bir döneminde geçici de olsa kulak çınlaması durumunu deneyimlemiştir. Uzun süre müzik dinlemek veya ani fiziksel aktivitelerde bulunmak da bazen çınlamaya yol açabilmektedir. Ancak kişinin yaşantısını etkilemeye, kısa sürede geçen çınlamalar normaldir ve tedavi gerektirmez.

Sol kulak çınlaması nasıl geçer? Kendiliğinden geçmeyen ve kişiye rahatsızlık veren çınlamalar için yapılabilecek en iyi şey, bir hekimden randevu almaktır. Bu alanda işitme cihazlarından son derece etkin bir şekilde yararlanılmaktadır. Alınacak bazı önlemler, işitme cihazı kullanımı ile birleştiğinde çınlamaların önüne geçmek de mümkün olmaktadır. Bazı tedbirler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Gürültülü ortamlardan kaçınmak.
  • Uzun süre kulaklık ile müzik dinlememek.
  • Kulaklığı her iki kulağa da takarak müzik dinlemek.
  • Yalnızca tek bir kulağı etkileyen ses kaynaklarından uzak durmak.
  • Çalışma ortamını gereksiz seslerden arındırmak.
  • Kulağı etkileme potansiyeli olan bir sağlık sorunu biliniyorsa, tedavi olmak.
Sol Kulak Çınlaması

Sağ Kulak Çınlaması Neden Olur?

Sağ kulağı etkileyen çınlamaların sebepleri, sol kulak çınlamasına yol açan faktörler ile neredeyse aynıdır. Tek kulak çınlaması; denge ve işitme sinirini etkileyen tümörler, orta kulak enfeksiyonu, tiroid sorunları ve çeşitli alerjiler sonucunda oluşabilen bir durumdur.

Bazı romatizma ilaçları, antibiyotikler, diyabet gibi rahatsızlıklar da çınlamaya yol açabilir. Geçmeyen kulak çınlaması tedavisi nasıl yapılır? En etkili tedavi yöntemlerinden biri de kulağa, çınlama sesi ile benzer frekanslarda ses dalgaları göndermektir. Böylece uğultu ya da çınlama sesi zamanla hissedilemez hale gelebilecektir. İşitme cihazları da buna benzer bir prensiple çalışarak, tedavi noktasında oldukça başarılı olmaktadır.

Uzman Ses, hastalara en doğru işitme cihazının seçimi noktasında yardımcı olan deneyimli bir merkezdir. Eğer aklınızda sorular varsa bizi arayabilir veya merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir