ohmmetre kullanımı / Ohmmetre | PCE Instruments

Ohmmetre Kullanımı

ohmmetre kullanımı

Avometre Nedir, Ne İşe Yarar? Avometre (Multimetre) Nasıl Kullanılır?

Haberin Devamı

Avometre Nedir ve Ne İşe Yarar?

Avometre; direnç, akım, voltaj ve kısa devreleri ölçmek için kullanılan araçlar için tanımlanmış bir terimdir. Avometre kelimesi sırasıyla akım (amper), voltaj (volt) ve direnç (ohm) birimlerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Elektrik ve elektronik sektörlerinde kullanılmaktadır.

 Avometrenin üzerinde bir komütatör bulunur ve bu sayede talep edilen ölçme değeri girilerek ölçüm yapılır. Devrelerde elektrik akımının iletkenler arasındaki yönlendirmesini sağlamak ve akım geçişinde anahtar rolü üstlenmek komütatörün buradaki görevidir.

Multimetreler; frekans boyutu, kondansatör kapasiteleri, transistör kazancı, sıcaklık ve diyot ölçümlerinde kullanılır. İki çeşidi multimetre vardır. Bunlar; dijital multimetre ve analog multimetrelerdir.

Haberin Devamı

Avometre (Multimetre) Nasıl Kullanılır?

Kalite düğmesinin bulunmasıdır dijital multimetreleri analoj multimetreden ayıran bir özelliktir. Ölçülecek büyüklük ya da ona uygun değerler seçilerek bu düğme ile işlem yapmaya başlanır.

Örneğin 40 Volt DC (Doğru Akım) kademesi seçildiğinde ölçülebilecek en yüksek voltaj işlemin başında seçim ile ayarlanan 40 Volt DC (Doğru Akım) olacaktır. Seçilen kademeden daha yüksek bir voltaj ölçümü yapılmak istenilirse sonuç alınması mümkün olmayacaktır.

Eğer ölçüm yapılacak büyüklük değeri net olarak bilinmiyor ise ölçüm yapmaya en büyük kademe seçilerek başlanır. Aynı zamanda bu multimetrelerde dikkat edilmesi gereken bir husus da ölçümü yapılacak olan gerilimin AC mi yoksa DC mi olduğunu ölçüm öncesinde seçmek gerektiğidir. Değerler girip akım seçimleri yapıldıktan sonra ölçüm kolaylıkla yapılabilir.

Ohmmetre

Bu kategoride elektrik mühendisliği ve elektroniğin çeşitli alanlarında elektriksel büyüklüklerin ölçümü için kullanılan ohmmetre modellerini bulabilirsiniz. Ohmmetre modellerimizde kullanımı kolay kontrol panelinin yanı sıra geniş ve kolay okunabilir bir ekran da bulunur. Ohmmetre, ağırlıklı olarak mesleki eğitimde, okullarda, endüstride ve atölyelerde kullanılır. Ohmmetre, motor bobinleri, jeneratörler, transformatörler, devreler, anahtarlar ve röleler üzerindeki direnç ölçümleri için kullanılabilir.

Ohmmetre ile madenlerde, uçaklarda, demiryolu sistemlerinde, gemilerde ve endüstri ve konut elektrik tesisatlarında bağlanma enerjisini ölçmek de mümkündür. Ohmmetre ile süreklilik testleri gerçekleştirilebilir. Böylece, hava hatlarının sıkıştırma elemanları test edilebilir ya da kontrol kabinlerinde test ve bakım çalışmaları yapılabilir. Ohmmetre teslimat içeriğinde uygun ölçüm kabloları yer alır. Ohmmetre modelleri için opsiyonel ISO kalibrasyon sertifikaları mevcuttur.

Sorularınız için lütfen [email protected] adresinden ya da 11 47 nolu telefon numarasından bizimle iletişime geçiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir