evde bakılabilecek en güzel çiçekler / Evin Havasını Temizleyen 13 Çiçek - Mahmure

Evde Bakılabilecek En Güzel Çiçekler

evde bakılabilecek en güzel çiçekler

Bakımı Kolay Bitki ve Çiçekler

Evlerinizi çiçeklerle renklendirmek istiyorsanız, bakımı kolay çiçekler içinden bir seçim yapabilirsiniz. Uzun süre dayanıklı, kuruması neredeyse imkansız olan bakımı kolay ev bitkileri, doğayı iç mekana taşımak ve kendi küçük ormanınızı yaratmak için oldukça iyi bir fikir olacaktır. Evde bakımı kolayçiçekler ile iç mekanlarınızı ve balkonlarınızı renklendirmenin harika bir yolunu bulmuş olacaksınız. Fidan Burada ile hem ruh halinize hem de evinizin havasını değiştirmeye yarayacak bitkilerle buluşmanın tam zamanı!

Para Ağacı

Bakımı kolay saksı çiçekleri içinde yer alan Pachira Aquatica, para ağacı olarak da adlandırılır. Oldukça gür, etli, parlak yeşil renkte yapraklarıyla bilinir. Para çiçeği, güneşi çok sever. Büyümesi için orta derecede su vermek yeterlidir.

Paşa Kılıcı (Sansevieria Trifasciata)

Bakımı kolay salon bitkileri içinde en çok tercih edilen Paşa Kılıcı çiçeği, son derece sert yaprakları ile bilinir. Kötü şartlarda bile yaşamını sürdürebilir ve çok az sulanması yeterlidir. Bakımı oldukça kolay olan bu bitkinin en önemli avantajı, hava temizleme özelliğine sahip olmasıdır. Paşa kılıcı, gün boyunca oksijen depolar. Gece olduğunda ise bu oksijeni serbest bırakır. Bundan en iyi yararlanmanın yolu yattığınız alana yerleştirmenizdir. Paşa kılıcı, çok mutlu olduğunda bazen tabanından güzel kokulu bir çiçek verir.

Zamia Bitkisi (Zamioculcas Zamiifolia)

Zamia bitkisi, Doğu Afrika’ya özgü bir bitkidir. Evlerde parlak yeşil rengi ile muhteşem bir görüntü verir. Bu bitki, kısmi ışık ya da tam gölgeyi sever. Bu nedenle az ışığa sahip bir ev için kolay bakılan çiçekler içindedir. Solmuş yapraklarını ayıklamak dışında hiçbir budamaya ihtiyacı yoktur. Gölgeli ve nemsiz ortamda tutulduğunda ve ara sıra sulandığında oldukça mutlu olur.

Salon Yaprağı Çiçeği (Aspidistra Elatioru)

Dayanıklı oluşu ile bilinen bir bitkidir. Salon yaprağı çiçeği, evde düzensiz sulamaya dayanıklı olduğu için evde kolay bakılan çiçekler içinde yer alır. Hemen hemen her ışık seviyesinde yaşayabilir. Bu zarif bitki soğuğu sevdiği için kaloriferlerden uzak tutulmalıdır.

Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)

Bakımı için hiçbir özen gösterilmese de çok uzun yıllar yaşayabilen bir bitkidir. Bakımı kolay salon çiçekleri içinde yer alan devetabanı, olumsuz şartlara dayanıklıdır. Deve Tabanı, en çok aranan ev bitkilerinden biridir. Bitkinin parlak kalp şeklinde yaprakları her evin salonunu süsleyebilir. Hafif bir sulama ile pek çok ışık koşulunda gelişimini sürdürebilir.

Kurdele Çiçeği (Chloroghpum Comosum)

Bakımı kolay ev çiçekleri içinde klasik bir ev bitkisidir. Kurdele çiçeği, küçük ortamlarda bile şık görünüm vermesi ile ünlüdür. Neşeli görüntüsü ile dikkatleri üzerine toplayan kurdele çiçeği, ev içinde her alan için uygundur. Sulamayı unutan kişiler için en ideal bitkilerden olduğu söylenebilir. En iyi gelişimi kısmi ışık aldığında verir.

Madagaskar Dragon Ağacı (Dracaena Marginata)

Mini bir palmiye ağacı görüntüsüne sahip olan Madagaskar Dragon Ağacı, tropikal bir hava yaratmak isteyenler için harika bir seçimdir. Evde bakımı kolay bitkiler içinde olan Madagaskar Dragon Ağacı, zarif uzun kılıca benzer yapraklara sahiptir. Bu bitki, nemi sevdiği için banyoda da tutabilirsiniz. Harika bir hava temizleyicidir. Sulama ihmal edildiğinde dayanıklılığı ile bu durumu tolere edebilir. Yani banyo bitkileri arasında da düşünülebilir.

Açelya

Bakımı kolay balkon çiçekleri arasında yer alan açelya, zarif görüntüsü ile dikkat çeker. Güneş ışığı alan balkonları çok seven bu çiçek, rüzgar karşısında dirençlidir. Karlı havalarda ise iç mekanda kalması gerekir. Gölgeyi ve nemi sever. Bakımı kolay olan çiçekler içinde olan açelyanın büyüme süreci uzundur.

 

Her geçen gün doğayla olan bağlarımız daha fazla kopuyor ve şehrin ortasında yaşadığımız yoğun tempolu hayatlar, adeta tüm enerjimizi çekip alıyor.😭 İşte tam da bu noktada ev bitkileri imdadımıza yetişiyor! Eve adım attığınız anda içinizin huzurla kaplanmasını sağlayan bu güzellikler, sadece görsel zevk oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlığımızı da olumlu yönde etkiliyor. Hangi bitkinin neye iyi geldiğini öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte her evde bulunması gereken şifa kaynağı ev bitkileri&#;

Evinizde karanlıkta bile kolayca yetişebilecek bitkileri öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

1. Yasemin


Yaseminin ruh haliniz üzerinde olumlu etkileri vardır, bu sayede anksiyete ve stres problemleriyle mücadele etmenize yardımcı olur. Ek olarak ani ruh hali değişimlerinin önüne geçer ve uyku kalitenizi yükseltir. Fazla miktarda yaseminin bağışıklık sistemini güçlendirip libidoyu yükselttiği de söylentiler arasında 😁

2. Kurdele çiçeği


Kurdele çiçeğinin bakımı oldukça kolay. Aynı zamanda kendisi kirli havayı da temizleyebiliyor!

3. Yelken çiçeği


Hem muhteşem bir dekor hem de muhteşem bir hava temizleyicisi olan yelken çiçekleri, her evde bulunması gereken bitkilerin başında geliyor. Tabii zaman zaman polen üretebildiklerini, dolayısıyla da alerjiye neden olabileceklerini hatırlatalım!

4. Paşa kılıcı


Bakımı en kolay olan bitkilerden biri de paşa kılıcı! Harika bir hava temizleyici olan paşa kılıcı, adeta filtreleme işlemi yapıyor desek yeridir&#; Tabii tek bir paşa kılıcı bitkisinin tüm eve yetmesi imkansız 😅

5. Biberiye


Biberiye, bir yandan konsantrasyonu arttırırken bir yandan da hafızayı güçlendiriyor. Ek olarak kas ve eklem ağrılarında, bağışıklık sistemini desteklemekte ve yemeklerde kullanılabiliyor.

6. Duvar sarmaşığı


Duvar sarmaşıkları, havada bulunan ve alerjik reaksiyonlara neden olan toz taneciklerinin %90&#;ını filtreleyebiliyor, bu nedenle astım hastaları tarafından sık sık tercih ediliyor. Tabii bu sarmaşıkların zehirli olabileceğini unutmamalı, çocuklardan ve evcil hayvanlardan olabildiğince uzak konumlandırmaya özen göstermelisiniz.

7. Lavanta

sağlığa faydalı ev bitkileri
Lavanta; anksiyeteye, strese, uykusuzluğa ve depresyona oldukça iyi geliyor. Eğer uyku problemleri yaşıyorsanız lavantaya mutlaka bir şans vermelisiniz.

8. Aloe vera

sağlığa faydalı ev bitkileri
Aloe veranın iyileştirici etkilerini bilmeyenimiz kalmadı! Tahriş olmuş cildi nemlendiren ve iyileştiren bu mucizevi bitki, sinek ısırıklarından tutun da yanıklara kadar her yarada etkili.

9. Salon sarmaşığı

sağlığa faydalı ev bitkileri
Deterjan, boya ya da yapıştırıcı gibi maddelerin içerisinde bulunan zararlı kimyasalları filtreleyen salon sarmaşıkları, temiz bir hava için oldukça ideal. Üstelik bakımları da çok kolay!

Kauçuk

sağlığa faydalı ev bitkileri
Kauçuk, bakımının kolay olması ve birbirinden güzel yapraklarıyla kalbimizi çalıyor! Üstelik marifetleri bununla da sınırlı değil. Kendisi havayı bir güzel filtreliyor, bu nedenle yapraklarının düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor.

Bromeliaceae


Havadaki zararlı kimyasalların %90&#;ını filtreleyen bir başka bitki daha!

Jerbera

sağlığa faydalı ev bitkileri
NASA tarafından onaylı bir bitkiyle devam edelim! Havadaki zehirli kimyasallardan biri olan benzeni muhteşem bir şekilde filtreleyen ve gece boyunca oksijen üreten jerbera, aynı zamanda uyku problemlerine de çözüm oluyor.

Aşk merdiveni

sağlığa faydalı ev bitkileri
Havadaki toksinleri temizlemekte muhteşem bir başarı gösteren aşk merdiveni, aynı zamanda bulunduğu ortamın nem dengesini de koruyor.

Açelya

sağlığa faydalı ev bitkileri
Havadaki kimyasalları absorbe eden bir başka bitki! Tabii kendisinin nemli ortamlardan hoşlandığını da söylemeden geçmeyelim.

Deve tabanı

sağlığa faydalı ev bitkileri
Fazla bakıma ihtiyaç duymayan ve yarı karanlık ortamlarda yaşayabilen deve tabanları, havadaki zararlı toksinleri temizliyor. Tabii evcil hayvanlardan ve çocuklardan uzak tutmakta fayda var!

Kaynak: 1

Evinizin neyi eksik? Biraz renk mi gerekiyor? İşte size iç mekanda yetişebilen 10 saksı bitkisi. Seçin, alın, yetiştirin, mutlu olun&#;

1. Afrika menekşesi
Latince adı: Saintpaulia ionantha
Onu neden seviyoruz? Modası hiç geçmez. Bize anneannelerimizin evini hatırlatır. Çiçek yetiştirmeye yeni başlayanlar için idealdir.

Artıları: Dört mevsim çiçeklenebilen bir bitkidir. Bakımı çok kolaydır, naz yapmaz. Onlarca rengi vardır.

Neyi sever? Ilık bir ortamda, aydınlık ama direkt güneş ışığı alan yerde mutlu olur. Toprağı kurudukça sulayın. Suyun çok soğuk olmamasına dikkat edin.

Not: Üretimi çok kolaydır. Yaprağını koparıp toprağı nemli bir saksıya gömün. Birkaç gün içinde tutacaktır.

10saksi-bitkisi2

2. Barış çiçeği
Latince adı: Spathiphyllum wallisii
Onu neden seviyoruz? Büyük yeşil yaprakları evde tropik bir etki yaratır. Beyaz çiçekleri de çok dekoratiftir.

Artıları: Uzun ömürlü bir iç mekan bitkisidir. Bakımı kolaydır. En çok çiçeklenmeyi yazın yapar ama dört mevsim de çiçek açabilir. Çiçekli olmadığı zaman da parlak yeşil yaprakları çok güzel görünür.

Neyi sever? Fazla ışığa ve suya ihtiyacı yoktur. Toprağı kurudukça sulamanız yeterlidir.

Not: Evde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa dikkat! Yaprakları yenmemelidir, toksik etki yaratabilir.

10saksi-bitkisi3

3. Flamingo çiçeği
Latince adı: Anthurium andraeanum
Onu neden seviyoruz? Kalp şeklindeki yaprakları ve çiçekleriyle çok sempatik görünür.

Artıları: Genellikle kırmızı renkte kocaman çiçekleri vardır. Beyaz, pembe, mor renkli çiçekleri olanlarına da rastlanır. Çiçeklerini kesmeye kıyabilirseniz, uzun süre vazoda da kullanabilirsiniz.

Neyi sever? Sıcak ve gölge, aynı zamanda nemli ortamları sever.

Not: Evde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa dikkat! Yaprakları yenmemelidir, bazı hastalıklara neden olabilir.

10saksi-bitkisi4

4. Yılbaşı çiçeği
Latince adı: Schlumbergera x buckleyi
Onu neden seviyoruz? Modası geçmeyen, klasik bir süs bitkisidir.

Artıları: Yıl içinde birkaç kez çiçeklenme yapar ama en çok kış başında çiçeklerini gösterir. Yapraklarının ucundaki renkli çiçekleri salkım salkım açtığında egzotik bir hava katar.

Neyi sever? Direkt güneş almayan, aydınlık bir yere yerleştirin. Çok sıcak bir ortamda bulundurmayın. Çiçekli olduğunda ve yaz aylarında düzenli olarak sulayın. Dinlenme zamanı sulamayı azaltabilirsiniz. Yaz aylarında aydınlık ama serin bir ortamda bulundurun.

Not: Yılbaşı kaktüsü olarak da bilinir.

10saksi-bitkisi5

5. Gloksinya
Latince adı: Sinniga speciosa
Onu neden seviyoruz? Pembeden beyaza, kırmızıdan mora, yalınkat ya da katmerli ama hepsi de gösterişli çiçekler açar.

Artıları: Ekstra bakım istemeyen, güzel bir iç mekan çiçeğidir.

Neyi sever? Afrika menekşesinin yetiştiği ortamlar onun için de idealdir. Toprağını nemli kalacak şekilde sulayın. Kışın ise aşırı sulamadan kaçının. Suyun yapraklarına gelmemesine dikkat edin. Kuru yaprak ve çiçekleri budayın.

Not: Halk arasında bardak menekşesi de denir.

10saksi-bitkisi6

6. Guzmanya
Latince adı: Guzmania lingulata
Onu neden seviyoruz? Kırmızı-turuncu çiçekleriyle tropik bir hava estirir.

Artıları: Göz alıcı çiçekleri altı aya kadar canlı kalabilir.

Neyi sever? Yarı gölge veya hafif güneşli yerleri sever. Doğrudan güneş ışığından korumalısınız. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk ona iyi gelmez. Yazın bulunduğu ortamın havalanmasını ister.

Not: Çiçeği bozulduğu zaman dipten kesip atın.

10saksi-bitkisi7

7. Atatürk çiçeği
Latince adı: Euphorbia pulcherrima
Onu neden seviyoruz? Adı da, çiçeklerini de çok özel olduğu için.

Artıları: Kış günlerinde eve sıcaklık katmak için idealdir.

Neleri sever? Doğrudan güneş ışığında kalmayı sevmez. İlkbahar ve yaz aylarında bolca sulayın. Çiçeklenme döneminde su miktarını azaltın.

Not: Her yıl ilkbaharda saksısını değiştiriseniz, daha sağlıklı gelişir.

10saksi-bitkisi8

8. KumKuat
Latince adı: Citrus fortunella japonica
Onu neden seviyoruz? Turunçgiller ailesinin bu küçük mücevheri sayesinde evimiz bahçeye döndüğü için.

Artıları: Kış bahçesi için ideal bir bitkidir. Kokulu, her dem yeşil yaprakları sizi yıl boyunca yalnız bırakmaz.

Neleri sever? Evde yetiştirecekseniz, güneş alan ancak aşırı sıcak olmayan bir yere koyun. Ancak yaz döneminde bulunduğu ortamı havalandırmayı unutmayın. Organik maddece zengin toprak ister. Toprağı nemli kalıncaya kadar sulamanız yeterlidir.

Not: Meyveye geçeceği dönemde sıvı gübre takviyesi yapabilirsiniz.

10saksi-bitkisi9

9. Eşmeya
Latince adı: Aechmea fasciata
Onu neden seviyoruz? Yaprakları ve çiçekleriyle çarpıcı bir efekt yarattığı için.

Artıları: Pembeli mavili çiçekleri uzun süre açar. Çiçekleri olmadığı zaman ise iç mekanlara yapraklarıyla eşlik eder.

Neleri sever? Bol ışıktan hoşlanır; fakat doğrudan güneş ışığında hemen zarar görebilir. Yazın oda sıcaklığında, kireçsiz suyla düzenli olarak sulayın. Dinlenme dönemindeyse bu suyu azaltın ve bitkiyi serin bir yerde tutun. Hafif bünyeli, kireçsiz toprak karışımlarda mutlu olur.

Not: Kupa çiçeği olarak da tanınır.

10saksi-bitkisi10

Kalanşo
Latince adı: Kalanchoe sp.
Onu neden seviyoruz? Minicik çiçekleri bir arada harika göründüğü için.

Artıları: Rengarenk çiçekler açar. Kolay bakımıyla sadık bir bitkidir.

Neleri sever? Bol ışık alan, sıcak ortamlarda mutlu olur. İlkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kış dönemindeyse aydınlık bir yere yerleştirin. Oda sıcaklığının 12 derecenin altında olmamasına özen gösterin. Çok fazla su istemez. Aşırı sulamayın ancak toprağını çok kuru bırakmamaya da özen gösterin.

Not: Saksısını ilkbaharda değiştirin, toprağını yenileyin.

Paylaş

Bahçeler

Etiketler:Aechmea fasciata, Afrika menekşesi, Anthurium andraeanum, Atatürk çiçeği, Barış çiçeği, Citrus fortunella japonica, Eşmeya, Euphorbia pulcherrima, Flamingo çiçeği, Gloksinya, Guzmania lingulata, Guzmanya, Kalanchoe, kalanşo, KumKuat, Saintpaulia ionantha, Schlumbergera x buckleyi, Sinniga speciosa, Spathiphyllum wallisii, Yılbaşı çiçeği

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir