istanbulda doğa gezilecek yerler / İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Yerler | Flyista

Istanbulda Doğa Gezilecek Yerler

istanbulda doğa gezilecek yerler

İstanbul gibi bir şehirde yaşamanın getirisi kadar ne yazık ki götürüsü de oluyor. Şehrin kalabalıklığı, gürültüsü, taş betonlar derken bir hengamedir alıp başını gidiyor desek yeridir. Buna birde aile, iş ve özel hayat dertleri eklendi mi insan kafa dağıtacak bir meşgale arıyor. Bu durumda, bir an durup nefes alabileceğimiz bir ortama kaçmak en doğrusu olacaktır!

Genellikle bize en iyi gelen şey kendimizi doğanın kucağına atıp yürüyebildiğimiz kadar yürümek oluyor. Böylelikle hem deşarj oluyor hem de kafamızı meşgul eden her şeyden olabildiğince uzaklaşarak, yeşilliğin verdiği dinginliğe odaklanabiliyoruz. Tam da bunun için size iyi geleceğini düşündüğüm bir İstanbul ormanlık alanlar yazısı hazırladım. Haydi vakit kaybetmeden yazıya geçelim;

İçindekiler

Avrupa Yakası Ormanlık Alanlar

Sarıyer

1- Belgrad Ormanı

neşet suyu parkuru

Burası Neresi? İstanbul ormanlık alanlar arasında en popüler olan Belgrad Ormanı, tam bir oksijen deposu olup doğa severler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Toplamda 5 bin 440 hektarlık alana sahip olan orman içerisinde; kestane, meşe ve kayın ağaçları ile bezeli olup dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünmektedir. Adeta huzuru bulacağınız Belgrad Ormanı’nın tarihi 1521 senesine dayanıyor olup Sırbistan‘dan esir getirilen Belgradlılar, Kanuni Sultan Süleyman’ın başlatmış olduğu proje kapsamında buraya yerleşerek memleketlerinin adını vermişlerdir.

Neden Gitmeliyim? Belgrad Ormanı’nın içerisinde pek çok yürüyüş ve bisiklet parkuru mevcut. Yürüyüş ve koşu için istediğiniz zaman diliminde buraya gelerek yürüyüşünüzü gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle sabah erken saatlerinde gelirseniz kimse yokken doğanın tadını çıkartabilirsiniz. Sağlı sollu uzun ağaçların bulunduğu 6.5 kilometrelik gölet manzaralı Neşet Suyu Parkuru en popüler yürüyüş rotası olup buna ek olarak Falih Rıfkı Atay ve Kömürcü Bend parkurları da ilgi görmektedir.

Buraya hem özel aracınız ile hem de toplu taşıma ile gelme imkanına sahipsiniz. Taksim-Sarıyer-Kilyos ve Bahçeköy-Kilyos-Ayazma güzergahlarından ulaşabilirsiniz. Aracınız ile ormanın içerisine girerek otopark alanlarından yararlanabiliyorsunuz. Buna ek olarak 42T, 42R, 42M, 42HM ve 153 otobüs hatlarını kullanarakta Belgrad Ormanı’na gelmeniz mümkün. Ancak belirtmem gerekiyorki, yürüyüş alanına 3 kilometre uzaklıktaki girişteki son durakta inip içeri yürümeniz gerekiyor.

  • Konum: Kemer, 34450 Sarıyer/İstanbul
  • Telefon: 0212 226 13 14
  • Çalışma Saatleri: 24 Saat
  • Giriş Ücreti: Yaya 5 TL / Araba 15 TL
  • Yol tarifi al >

2- Atatürk Arboretumu

atatürk arboretumu

Burası Neresi? Dünya üzerinde kendi türünün en büyüğü olma niteliğine sahip olan Avrupa Yakası ormanlık alanları arasında Atatürk Arboretumu, her mevsim büründüğü muhteşem renkler ile ziyaretçilerini karşılıyor. 1949 senesinde Prof. Dr. Hayrettin Kayacık tarafından kurulmuş olup bilimsel araştırmaların yapıldığı bir laboratuvar olma niteliğine sahiptir. 2011 yılında ise halkın ziyaretine açılmıştır. Belgrad Ormanı’nın 345 hektarlık alanı üzerine kurulmuş olan Atatürk Arboretumu, 1602 egzotik ve 403 endemik bitkiye de bünyesinde barındırmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Tam bir açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan bu yer bir amaca hizmettiği için içerisinde bisiklet binmek, bir şeyler yiyip içmek gibi aktivitelerin yapılmasına izin verilmiyor. Burada 1 saat kadar sürecek olan keyif verici bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Şahsi aracınız ile gelecekseniz Sarıyer istikametinde giderken, Büyükdere güzergahına girip Bahçeköy yolundan tabelaları takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayla ise metro kullanarak Hacıosman durağında inip, buradan 42HM numaralı otobüse binerek Bahçeköy’e gidebilirsiniz. Bahçeköy’de inip 450-500 metre kadar yürüyerek Atatürk Arboretumu’na varabilirsiniz.

  • Konum: İstanbul Üniversitesi, Kemer, Orman Fakültesi, 34450 Sarıyer/İstanbul
  • Telefon: 0212 226 19 29
  • Çalışma Saatleri: Hafta içi 09:00-17:00 / Pazartesi kapalı*
  • Giriş Ücreti: Hafta içi tam 7.5 TL – Hafta sonu 20 TL / Öğrenci hafta içi 2.5 TL – hafta sonu 7.5 TL
  • Yol tarifi al >

3- Atatürk Kent Ormanı

atatürk kent ormanı

Burası Neresi? İstanbul ormanlık alanlar içinde yer alan Atatrük Kent Ormanı 2020 yılında ziyarete açılmış olup minimal bir ormandır. Yürüyüş ve koşu yapmak için oldukça ideal bir ortam olan bu yerde, üç farklı yürüyüş parkuru mevcuttur. Bunların toplam uzunluğu 12 kilometre kadardır. Bu parkurlardan ilki Çıtkuşu Parkuru 1.8 km uzunluğunda olup en güzel rota olarak karşımıza çıkıyor. İkincisi olan Su Parkuru, 2.8. km gidiş ve dönüş olacak şekildedir. Üç göletin de kıyısından geçen bu parkur, ötekiler ile kıyaslandığında daha kalabalık olabiliyor.

Üçüncüsü ise vadinin tepelerinden tam daire çizen Orman Parkuru olup toplam uzunluğu 3 kilometredir.  Hacıosman, Derbent, Ferahevler ve Darüşşafaka arasında konumlanan kent ormanı, toplamda 1000 dönümlük bir alandan daha fazla alana yayılmaktadır. Yapılan geliştirme çalışmaları ile birlikte içerisinde; spor alanı, çocuk oyun alanı, açık otopark, kentsel tarım alanı, engelli asansörü, festival alanı, kafeterya,tuvalet, seyir alanı gibi çeşitli olanaklar mevcuttur.

Buraya gelmenin en kolay yolu metro ile Hacıosman’a gelip, buradan belediye otobüsüne binmek olacaktır. Bunun yanı sıra aracınız ile gelmeyi düşünüyorsanız içerisinde araba ile girme şansınız yok. Bunun yerine Hacıosman metrosunda bulunan İspark’a aracınızı bırakabilirsiniz. Buradan yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme yolu ile Atatürk Kent Ormanı’na varmış olacaksınız.

  • Konum: Çamlıtepe, 34457 Sarıyer/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 05:00-22:00
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4- Emirgan Korusu

emirgan korusu

Burası Neresi? Boğaz’a nazır konumu ile Sarıyer’in göz alıcı korusu olan Emirgan; cıvıltılı kuşları, göletteki ördekleri, ağaca tırmanan sincapları ve rengarenk laleleri ile muhteşem bir yürüyüş rotası olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa Yakası ormanlık alanlar arasında şehre iyi şekilde entegre olmuş olan bu yer, size adeta şehirde uzaklaşmış hissi veriyor. Toplamda 470 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş olan korunun tarihi, 17. yy’da 4. Murat tarafından İranlı Emir Gün’e hediye edilmiş olup adını Emirgan Korusu olarak almıştır.

Neden Gitmeliyim? 19. yy’da Abdülaziz, Mısır Hıdivi İsmail Paşa’ya vermiş ve o zaman içinde üç tane köşk inşa edilmiştir. 1940 senesinde kamulaştırılmış olan koru, Belediye Başkanı Lütfi Kırdar tarfından park olarak düzenlenerek faaliyete açılmıştır. Osmanlı Dönemi’nden kalan bu köşkler Sarı, Pembe ve Beyaz olarak isimlendirilmiştir. Yalnızca Sarı Köşk halka açık olup Beltur tarafından işletilmektedir. Park içerisinde piknik alanları, çeşmeler, tuvaletler, mescid ve çocuk oyun parkları da bulunmaktadır.

Toplu taşıma kullanarak gelmek istiyorsanız İstinye, Bahçeköy, Sarıyer güzergahlarından Emirgan yönüne giden 25E, 42T, 40T numaralı otobüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi aracınız ile gelecekseniz de Beşiktaş istikametinden geliyorsanız  Sakıp Sabancı Caddesi’ndeki tabelaları takip edebilirsiniz. Öte yandan İstinye yönünden ise Tormak Burnu’nu geçip, ilerledikten sonra sağda yer alan tabelalar vasıtası ile ulaşabilirsiniz.

  • Konum: Reşitpaşa, Emirgan Sk., 34467 Sarıyer/İstanbul
  • Telefon: 0212 600 00 00
  • Çalışma Saatleri: 07:00- 23:00
  • Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz / Araba 15 TL
  • Yol tarifi al >

5- Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Burası Neresi? İstanbul ormanlık aları içerisinde belediyeye bağlı bir işletme olan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, harika bir orman havasına sahip olup içerisinde biri kafe biri restoran olmak üzere iki tane Esenbahçe tesisi yer alıyor. Mescid ve tuvalet gibi olanakların bulunduğu tabiat parkı içerisinde yürüyüş alanı da mevcut. Burası esasında Belgrad Ormanı’nın bir parçası olup girişi farklı bir noktada yer almaktadır. Eyüp ilçesinde bağlı olan bu yere minibüs ve belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 48A, 48E, 48, 48L otobüsleri buraya ulaşım sağlarken Eyüp Sultan’dan kalkan Göktürk minibüsleri de kullanabilirsiniz. Aracınız ile gelmeyi planlıyorsanız, Hasdal Kemerburgaz güzergahında devam ederek ulaşabilirsiniz.

  • Konum: Göktürk Merkez Mahallesi, İstanbul Cd., 34077 Eyüp/Eyüpsultan/İstanbul
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Giriş Ücreti: Yaya 5 TL / Öğrenci 2.5 TL / Araba 15 TL
  • Yol tarifi al >

6- Park Orman Tabiat Parkı

Burası Neresi? Ulaşım yönünden kolaylık sağlaması sebebi ile İstanbul ormanlık alanlar arasında en sevilen yerlerden biri olan Park Orman Tabiat Parkı, şehrin içinde ancak şehirden uzaklaşmak için harika bir rota! İçerisinde yok yok desek yeridir. Osmanlı ve Japon tematik bahçelerinde doğa yürüyüşü yapabilir, bisiklete binebilir ve zaman zaman düzenlenen konser etkinliklerine katılabilirsiniz. Maslak-Sarıyer yönünde yer alan Acıbadem Hastanesi’nin hemen karşısında konumlanan ormana, hem özel aracınız ile hem de toplu taşıma kullanarak gelebilirsiniz.

  • Konum: Maslak, Büyükdere Cd. No:263, 34398 Şişli/İstanbul
  • Telefon: 0212 285 95 47
  • Giriş Ücreti: Yaya 9 TL / Öğrenci 4.5 TL / Araba 27 TL
  • Yol tarifi al >

7- Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı

Burası Neresi? 2011 yılında tabiat parkı olarak hizmet vermeye başlayan Fatih sultan Mehmet Tabiat Parkı, 112 hektarlık bir alana yayılmış olup çeşitli türde flora ve canlıyı bünyesinde barındırmaktadır. Spor yapmak için yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuları bulunan parkta aynı zamanda mescit, wc, büfe, piknik ve çocuk oyun alanları gibi ihtiyaç dahilinde olan noktalar mevcut.

Yürüyüş parkurları yer yer patika bir hal alsa da, bu durum sizin için eksta bir efor ve kalori yakımı olarak fayda sağlayacak. Maslak Büyükdere Caddesi istikametinde ilerlerken Hacıosman-Bahçeköy dönüşünden dönüp, Bahçeköy sapağına saparsanız yaklaşık 2 km sonra parka ulaşmış olursunuz. Toplu taşıma kullanacak olanlar ise, Tarabya, Bahçeköy ve Sarıyer tarafına giden tüm otobüs ve minibüsler ulaşım sağlayabilir.

  • Konum: Maslak, Fatih Park Orman, 34398 Şişli/İstanbul
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Giriş Ücreti: Yaya 9 TL / Öğrenci 4.5 TL/ Araba 27 TL
  • Yol tarifi al >

8- Kirazlıbent Tabiat Parkı

kirazlıbent tabiat parkı

Burası Neresi? İstanbul ormanlık alanlar içindeki tabiat parklarından biri de Kirazlıbent Tabiat Parkı olup, 2011 senesinde tescillenmiştir. Adını 1818 yılında, II. Mahmut’un Kirazlı Deresi’nde inşa ettirdiği ve Kırkçeşme Su Yolu’nun son benti olan Kirazlı Bent’ten almaktadir. Toplamda 20 hektarlık bir bir alana yayılan Kirazlıbent’ti süsleyen meşe ve gürgen ağaçlarının arasındaki patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz. 42M ve 42 MH numaralı otobüslere binerek Bahçeköy’e yani, Kirazlıbent Tabiat Parkı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da Levent yönünden Hacıosman’a doğru ilerleyen yolu takip ederek, Bahçeköy yönüne “u” dönüşü yapıp gelmeniz mümkün.

  • Konum: Mithatpaşa, 34450 Sarıyer/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-22:00
  • Giriş Ücreti: Yaya 9 TL / Öğrenci 4.5 TL / Araba 27 TL
  • Yol tarifi al >

9- Türkmenbaşı Tabiat Parkı

Burası Neresi? 1998 senesinde tabiat parkı niteliği kazanan Türkmenbaşı, adını Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı’ndan almıştır. Park sınırları toplamda 5,60 hektarlık bir alana yayılmış olup içeriside fıstık çamı ağacı yaygın olarak bulunuyor. Piknik için gününbirlik olarak kullanabilirken, doğa yürüyüşleri için ormanın içindeki patika yolları kullanabilirsiniz.

  • Konum: Ptt Evleri, Tarabya Kavşağı, 34453 Sarıyer/İstanbul, Türkiye
  • Giriş Ücreti: Yaya 7 TL / Öğrenci 3.5 TL / Araba 21 TL

Beşiktaş

10- Yıldız Parkı ve Korusu

yıldız parkı

Burası Neresi? İçerisinde Malta ve Çadır Köşkleri’ni barındıran bu park sahip olduğu flora sebebi ile İstanbul ormanlık alanlar içinde konumlanıyor. Yıldız Sarayı’nın altlarında yer alan Yıldız Parkı ve Korusu  Bizans Dönemi’nin ormanlık alanı olup, akabinde Yıldız Sarayı’nın bahçesi olarak kullanılmıştır. II. Abdülhamid zamanında sadece sarayda ikamet eden kişilerin kullanımına ayrılmış olup, Kanuni Sultan Süleyman zamanından itibaren padişahların av alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. İstanbul ormanlık alanlar arasında gözde noktalardan biri olan bu park, sağladığı huzurlu atmosfer ile pek çok kişinin vazgeçilmez noktası haline dönüşmüştür.

Neden Gitmeliyim? Yeşillikler içerisindeki Yıldız Parkı bir çok türde çiçek, ağaç ve bitki ile bezenmiş bahçeler, asma köprüler, göletler ve şaleler ile desteklenmiş durumda. Yoğun olarak selvi, meşe, porsuk, sedir, çam, dişbudak, at kestanesi, defne yaprağı gibi ağaçlar ile kaplanmış halde olduğundan harika yürüyüş parkurları ile bu güzelliklerin arasında yürüme şansına sahip olabiliyorsunuz. İnişli çıkışlı yolları sizi biraz yorabilir, bizden söylemesi. Ayrıca yürüyüşünüz esnasında karşınıza bir sincap ya da papağan bile çıkıp size sürpriz yapabilir.

O kadar enerji harcayınca oturup, dinlenip ve hatta bir şeyler yiyip içebileceğiniz köşklerden de yararlanabilirsiniz. Ya da parkın içerisindeki piknik masalarında oturup, boğaz manzarasına karşı yorgunluğun tadını çıkartabilirsiniz. Buraya ulaşmanın en kestirme ve basit yolu Beşiktaş istikametinden veya tam tersi Ortaköy istikametinden gelirken tam orta noktada yer alan Çırağan Sarayı’nın karşısındaki sokaktan girmektir. Buradan aracınız ile giriş yaparak, koru içerisindeki İspark’tan yararlanabilirsiniz.

  • Konum: Yıldız, 34349 Beşiktaş/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz / Araba 12 TL
  • Yol tarifi al >

Eyüp

11- Kemerburgaz Ormanı

kemerburgaz kent ormanı

Burası Neresi? Yürüyüş yapabileceğiniz İstanbul ormanlık alanlar arasından bir diğeri de 5 milyon 526 bin metrekarelik alana yayılan Kemerburgaz Ormanı olup, Kemerburgaz ile Göktürk arasında yer almaktadır. İçerisinde el sanatları satış birimi, adrenalin parkı, çocuk kulübü bisiklet parkurları, uçurtma atölyesi, seyir kulesi, organik ürün pazarları, futbol/basketbol sahaları, yürüyüş yolları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ahırları, midilli ahırı ve dinlenme noktaları bulunuyor. 6 bin 300 metre uzunluğa sahip yürüyüş parkuru oldukça cezbediyor. Tüm bunlara ek, bisiklet ve motor kiralama, buz pateni yapma gibi pek çok imkanı da beraberinde sunmaktadır. Gerek aracınız ile gerekse toplu taşıma araçları ile ulaşabileceğiniz Kemerburgaz Ormanı’na 48G, 48R numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

  • Konum: Göktürk Merkez, Pirinççi Köyü Kemerburgaz Yolu, 34077 Eyüpsultan/İstanbul
  • Telefon: 0212 663 03 03
  • Çalışma Saatleri: 08:00–20:00 / Pazar kapalı*
  • Giriş Ücreti: Araba 15 TL
  • Yol tarifi al >

12- Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı

Burası Neresi? Belgrad Ormanı içerisinde bulunan 9 tabiat parkından biri olan Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı, 2011 yılında tabiat parkı olarak tescillenmesinin ardından kapılarını halkın ziyaretine açmıştır. İsmini yaz dönemlerinde halkın su almak için geldiği çeşmeden alan park, toplamda 29.50 hetarlık bir alanı kapsıyor. Piknik yapıp, orman ve patika yollarında koşu/yürüyüş yapabileceğiniz parkurlara da sahiptir. Bahçeköy-Kemerburgaz  yol güzergahına olukça yakın olan tabiat parkına Levent’ten 42M numaralı otobüse binerek gelebilir veya Hacıosman’a gelip buradan 42HM numaralı otobüse binerek varabilirsiniz.

  • Konum: Mithatpaşa, Bahçeköy Cd., 34075 Eyüpsultan/İstanbul
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Giriş Ücreti: Yaya 4 TL / Öğrenci 2.5 TL / Araba 12 TL
  • Yol tarifi al >

Silivri 

13- Danamandıra Tabiat Parkı

Burası Neresi? Silivri’ye bağlı Danamandıra Köyü’nde yer alan tabiat parkı, ismini bulunduğu köyden almaktadır. Eğlenceli ve sakin bir gün geçirmek isteyen doğa tutkunlarının en popüler İstanbul ormanlık alanlar rotası haline gelmiş olup, yürüyüş parkurları ile de mest ediyor. İstanbul’dan gitmek için  İstanbul – Kırklareli eski yolundan devam edip, Danamandıra sapağından saparak ulaşabilirler. Silivri’den ise Silivri – Alipaşa yolu üzerinden geçerken Fenerli ve Sinekli’yi geride bırakarak önünüze çıkan tabelaları takip edin.

  • Konum: Danamandıra, 34582 Danamandıra/Silivri/İstanbul
  • Giriş Ücretleri: 15 TL
  • Yol tarifi al >

Florya

14- Florya Atatürk Ormanı

Burası Neresi? Mustafa Kemal Atatürk’ün emri üzerine rüzgar, fırtına ve toprak kayması gibi afetlerden korumak üzere ağaçların dikildiği bölge, Basınköy ve Şenlikköy’e yakın bir noktada konumlanmaktadır. Ulaşım yönünden hayli rahat olan ormanlık alan içerisinde piknik ve mangal yeri, oyun parkı, kahvaltı mekanları, çocuk oyun alanları ve spor alanları gibi pek çok olanak bulunuyor. Yürüyüş ve bisiklet parkurları da yeşillikler içinde ve yer yer sahile kıyısı olacak şekilde yürümenize imksan sağlıyor. E-5 veya sahil güzergahından gelirken sizi yönlendiren tabelalar sayesinde ulaşım sağlayacaksınız. Toplu taşıma ile Bakırköy metrebüs durağında inip buradan 73F ve 73T numaralı otobüslere binerek rahatlıkla gidebilirsiniz.

  • Konum: Basınköy, 34153 Bakırköy/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Arnavutköy 

 15- Şamlar Tabiat Parkı

Burası Neresi? 2011 senesinde tabiat parkı olan Şamlar, 335 hektarlık bir alana kurulu olup tam bir doğa mekanı diyebiliriz. Sahip olduğu eğim ve görsel peyzaj mimarisi ile yürüyüş yolları, 1300 metre uzunluğunda bisiklet parkuru, olta balıkçılığı, foto safari, piknik ve spor aktiviteleri gibi çeşitli şeylerin yapılabildiği müthiş bir değer. İhtiyaçlarınız için kır lokantası ve büfe de bulunurken, bir de izci kamp alanı mevcuttur. Burada; Fly-Fox, badminton, teknik iz, okçuluk, doğa yürüyüşleri ve izci parkuru eğitim veriliyor. 36AS, 36 AY, 79C numaralı otobüsleri kullanarak rahatlıkla ulaşabileceğiniz parka, özel aracınız ile gelecekseniz de Gaziosmanpara yolundan Arnavutköy’e yaklaştığınız zaman Nokta mevkiinden sola sapın ve asfalt yolu takip edin.

  • Konum: Hacımaşlı, 34275 Arnavutköy/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Giriş Ücreti: Yaya 9 TL / Öğrenci 4.5 TL / Araba 27 TL
  • Yol tarifi al >

Anadolu Yakası Ormanlık Alanlar 

Kartal

16- Aydos Ormanı

aydos ormanı

Burası Neresi? İstanbul oksijeninin büyük çoğunluğunu Aydos Ormanı’ndan sağlıyor olup az kişi tarafından bilinmekte. Kartal, Sultanbeyli ve Pendik gibi üç farklı belediyeye sınırı olacak şekilde oldukça geniş alana yayılan ormanın sahip olduğu yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilir, gölette balık tutabilir, piknik yapabilir veya tesislerde oturabilirsiniz. Ormanın ortasında Aydos Göleti bulunuyor olup girdiğinizde hemen görebilirsiniz. Tam ters noktasında ise 537 metre yüksekliğe sahip Aydos Tepesi mevcut. Buraya çıkarsanız tüm her yeri ayaklarınızın altına seren bir manzara ile karşılaşacaksınız.

Ormana toplu taşıma ile ulaşmak için yapmanız gereken; Kadıköy’e ulaşım sağlamak olacaktır. Buradaki Çemenzar durağından geçen 19F numaralı otobüse binin ve Kozyatağı metro durağında inerek, tekrardan 16U numaralı otobüse binin. Çamlık durağına geldiğinizde inin ve 145 metre kadar yürüyün. Bunun yerine ilk etapta Kartal’a ulaşıp buradan kalkan minibüslere de binebilirsiniz. E-5 karayolu ve TEM otoyolundan iktikametle Kartal-Yakacak yönünde seyrederken göreceğiniz Aydos Ormanı tabelalatı ile çok kolay  şekilde gelmeniz mümkün.

  • Konum: Çarşı, 34882 Kartal/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Giriş Ücreti:  Öğrenci 4 TL / Yaya Bisiklet 8 TL/ Araba 22 TL
  • Yol tarifi al >

Beykoz

17- Beykoz Korusu

beyzko korusu

Burası Neresi? İstanbul’un muhteşem semtlerinden biri Beykoz, içerisinde birbirinden iyi doğal alanları barındırıyor. Bunlardan biri de Beykoz Korusu olup geçmişten günümüze gelmiş ünlü bir yerdir. Bir diğer adı ile Abraham Paşa Korusu olarakta bilinen Beykoz Korusu, şehrin hengamesinden uzaklaşıp kendinizi doğanın kucağına atabileceğiniz 150 dönümlük geniş bir alana sahiptir. 1833-1918 senelerinde yaşam sürmüş Erem Amira’nın torunu olan Abraham Paşa’dan aldığı adı ile Beykoz Korusu, Abdülaziz ile çok yakın olduğu ve satranç oyununda galip gelmesi üzerine burayı kazandığı bilinen bilgiler arasındadır.

Neden Gitmeliyim? Günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği koru içerisinde birden çok alan yer alıyor. Çok fazla kişinin ziyaret etmesi üzerine birden fazla alanın yer alması kaçınılmaz bir hal almıştır. Fransız bahçe mimarlarının düzenlemesi ile daha da zengin bir hal alan bu yerde; mesire alanında piknik yapabilir, kafe ve restoranlarından faydalanabilir veya yürüyüş yaparak oksijenin tadını çıkartabilirsiniz. Güzel bir İstanbul sabahında, Beykoz Korusu’na gelerek yürüyüş yaptıktan sonra bir restorana oturarak serpme veya açık büfe kahvaltı servisi alabilirsiniz.

Avrupa Yakası’ndan gelmek için Beykoz-Paşabahçe güzergahını takiben ulaşım sağlayabileceğiniz gibi İstinye’den kalkan özel tekne seferleri ile de direkt bir geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca Eminönü, Beşiktaş ve Kabataş’tan da vapura binerek Beykoz Korusu’na kolayca gelmek mümkün. Toplu taşıma ile gelmek iserseniz de, belediye otobüsleri üzerinde Beykoz yazan herhangi bir otobüs sizi buraya getirecektir.

  • Konum: Merkez, Kelle İbrahim Cd. 30 A, 34820 Beykoz/İstanbul
  • Telefon: 0542 795 56 65
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18- Hıdiv Kasrı ve Çubuklu Korusu

hıdiv kasrı korusu

Burası Neresi? Mısır Hidivi olan Abbas Hilmi Paşa, 1907 yılında Çubuklu’nun tepelerine bu konak inşa ettirmiş ve Mısır’daki görevinden alınmasının ardından aile ile beraber burada kalmışlardır. 1937 yıllarında İstanbul’dan ayrılmasının akabinde belediyeye satılan bu yer, belirli bir zaman hiç kullanılmadıktan sonra restorasyon çalışmaları yapılarak faaliyete açılmıştır. İstanbul ormanlık alanlar arasında en görkemli noktalarından biri olup Çubuklu ve Kanlıca semtlerin arasında harika bir Boğaz manzarasına karşı konumlandırılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Yeşillikler içerisindeki Hıdiv Kasrı ve Korusu, belediyeye ait restoranı ve yeşillikler içerisindeki yürüyüş parkuru ile muhteşem bir hizmet sağlıyor. İçerisindeki yüzlerce bitki ve ağaç çeşidi, özel bahçeleri, yeşil alanlarının yanı sıra içerisindeki bir de Türkiye‘nin en büyük gül bahçesinden biri yer alıyor. Yapacağınız sıkı bir yürüyüşün ardından belediyeye ait bu restoranda oturarak bir şeyler yiyip için ve buranın tadını çıkartın. Üsküdar’dan Beykoz’da doğru hareket ederken Çubuklu’ya gelmeden hemen önce Hıdiv Kasrı’nı göreceksiniz.

Deniz yolu ile kolay ulaşım için Kanlıca’ya sefer düzenleyen bir vapura binerek çok rahat bir şekilde gelebilirsiniz. Kanlıca İskelesi’ne yalnıca 1 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çengelköy- İstinye hattı ile Çengelköy-Arnavutköy – Bebek- Kandilli- Anadolu Hisarı -Kanlıca-Emirgan – İstinye’den binebilir veya Anadolu Kavağı- Üsküdar hattı ile Anadolu Kavağı- Beykoz- Çubuklu – Kanlıca- Anadolu Hisarı- Çengelköy- Beylerbeyi- Üsküdar’dan binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

19- Polonezköy Tabiat Parkı

polonezköy tabiat parkı

Burası Neresi? 30 kilometre uzunluğunda bir alana yayılan Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul ormanlık alanlar arasında yer alan Polenezköy Ormanı içerisinde konumlanmaktadır. 1994 senesinde bakanlık tarafından doğal koruma alanı olarak tescillenen park, yer aldığı ilin en büyük doğal tabiat parkı olma niteliğini de elinde bulunduruyor. Adeta huzurun adresi olan bu yer, yürüyüş ve diğer doğa sporları için ideal bir rota.

Yürürken geyik, sincap gibi hayvanlar sizi karşılayarak yürüyüşünüzü daha da keyifli hale getirebilir. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kahvaltı ve küçük işletmeler yer alıyor. Beykoz ilçesine konumlanan Polonezköy Tabiat Parkı’na Beykoz’dan hareket eden minibüsler ile direkt gelebilirsiniz. Şahsi aracınız ile gitmek için ise otoyol güzergahından Beykoz’a oradan da Polonezköy’e gelebilirsiniz. Yol üzerinde bulunan tabelalar işinizi kolaylaştıracaktır.

  • Konum: Polonez, 34829 Beykoz/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 07:00- 24:00
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

20- Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

Burası Neresi? Beykoz sahiline 5 kilometre mesafede yer alan Akbaba Köyü yol istikametinde konumlanan Beykoz Kaymakdonduran Ormanı, aslında piknik alanlarından oluşmaktadır. Yaz ayları kalabalık ailelerin sık geldiği mesire alanı, sonbahar ve kış aylarında hayli sakin oluyor. Yürüyüş yapmak için ideal ortam sunan ormanlık alanda sincaplarda size eşlik edebilir, gözlerinizi dört açın. 🙂

21- Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı

Burası Neresi? Toplamda 8 milyon 479 metrekarelik geniş bir alanı kaplayan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, adından da anlaşıldığı üzere şehrin ortasında ama aynı zamanda şehirden binlerce kilometre uzakta hissi veren harika bir doğal ortam. İçerisine yapılan; 11 kilometre uzunluğundaki yürüyüş parkuru, 4 bin 400 metre bisiklet yolu ve parkı, piknik alanları, çocuk oyun alanları, çeşmeler, restoran ve kafeteryası ile tam hizmet sunuyor.

  • Konum: Yenimahalle, 34815 Beykoz/İstanbul
  • Telefon: 0216 538 83 00
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

22- Elmasburnu Mesire Yeri

Burası Neresi? 2011 yılında tabiat parkı olarak tescil edilen mesire yeri, aynı zamanda sahip olduğu kumsalı ile yaz aylarında hizmet vermektedir. Elmazburnu Mesire Yeri, İstanbul ormanlık alanlar listesinde en iyi rotalardan biri olup doğa yürüyüşü, manzara fotoğrafı, kamp gibi aktiviteler için oldukça iyi bir atmosfer yaratıyor.

23- Karlıtepe Mesire Alanı

Burası Neresi? 2019 senesinde faaliyet göstermeye başlayan Karlıtepe Mesire Alanı, yüksek bir tepede yer alıyor olması sebebi ile boğaz manzarasına sahiptir. Büyük bir çamlık alana yayılan Karlıtepe’nin içerisinde; dinlenme alanları, restoran, spor alanları, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yer alıyor. İçerisindeki tüm her şey doğaya uyum sağlaması adına ahşaptan inşa edilmiş olup, harika bir uyum içerisinde gözüküyor. 135K numaralı belediye otobüsü ile ulaşabileceğiniz mesire alanına, Beykoz-Riva güzergahında seyreden minibüsleri tercih ederekte ulaşabilirsiniz.

  • Konum: Merkez, 34820 Beykoz/İstanbul
  • Telefon: 0216 322 63 63
  • Çalışma Saatleri: 08:00–23:00
  • Giriş Ücreti: Araba- 0-2 saat ücretsiz + 10 TL
  • Yol tarifi al >

Çekmeköy

24- Alemdağ Ormanı

Burası Neresi? İstanbul’un en yüksek ikinci tepesi olma niteliğine sahip olan Alemdağ Ormanı, Kayışdağı ve Çamlı tepelerinin arkasında 442 metre kadar yükselmektedir. Ormanlık alan ile çevrelenmiş olan Alemdağ, İstanbul’u ayaklarınızın altına seren harikulade bir yer. Taşdelen Mesire Alanı’ndan başlayarak Beykoz ve hatta Şile’ye dek uzanan Alemdağ’a kale adının verilmesi hikayesi; Selçuklu Dönemi’nde komutan olan Seyyid Battal Gazi’nin torunu Turasan Bey Alemdağı’a gelerek buraya kale yaptırmasına dayandığı söylentiler arasındadır.

Neden Gitmeliyim? Anadolu Yakası ormanlık alanlar içinde en iyilerinden biri olan Alemdağ; yürüyüş, bisiklet ve dağ koşusu gibi sportif aktivitelerin yapıldığı bir yer olup giriş için Taşdelen Mesire Alanı’nı kullanabilirsiniz. Bunun için girişte herhangi bir ücret ödemenize gerek olmuyor. Özel bir işletmeye ait olan Taşdelen Mesire Alanı içerisinde yürüyüş yapmadan önce veya sonra yararlanabileceğiniz otopark, restoran, mescit, tuvalet ve çeşme gibi imkanlar mevcut.

  • Konum: Alemdağ, 34799 Çekmeköy/İstanbul
  • Giriş Ücreti: Spor amaçlı girişlerde ücret ödenmiyor!
  • Yol tarifi al >

25- Avcıkoru Tabiat Parkı

Burası Neresi? Günübirlik olarak veya kamp yapma amaçlı tercih edebileceğiniz Avcıkoru Tabiat Parkı Şile, Çekmeköy mevkiinde konumlanıyor. 2011 senesinde tabiat parkı olma niteliğine sahip olup patikalarda doğa yürüyüşleri, kır kahvesi, çocuk oyun parkları, piknik alanları, özel bir işletmeye ait macera parkı gibi olanaklara sahiptir. Üsküdar’dan 139 ve 139A numaralı belediye otobüslerine binerek parkın önünde inebileceğiniz gibi Üsküdar ya da İstanbul çevreyolu istikametinden Şile otoyoluna bağlanarak, Ömerli’yi geçtikten sonra Alemdağ-Şile yolu üzerinden ulaşabilirsiniz.

  • Konum: Avcıkoru, Alemdağ Şile Yolu, 34980 Şile/İstanbul
  • Telefon: 0532 367 74 26
  • Çalışma Saatleri: 08:00–20:00
  • Giriş Ücretleri: Yaya 9 TL / Öğrenci 4.5 TL / Araba 27 TL
  • Yol tarifi al >

26- Taşdelen Ormanı

Burası Neresi?İstanbul ormanlık alanları listesinde popüler rotlarından biri olan Taşdelen Ormanı; yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve piknik yapmak için tercih ediliyor. 38 bin metrekarelik bir alan üzerine korulmuş olan Taşdelen’in 2 bin dönümlük alanı ormanlık olup ismini burada kaynayan Taşdelen sularından almıştır.

Bu su kaynakları 1582 senesine uzanmakta ve denilene göre pek çok hastalığa iyi gelmekle beraber böbrek taşı için bilhassa daha şifalı olmaktadır. Hatta öyle ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığında tedavi için kullanmıştır. Su hala kaynadığı için çoğu kişi bu nedenle de gelebiliyor.

Üsküdar-Şile yolu üzerinden Çekmeköy’e ulaşarak Taşdelen’e gelebilirsiniz. 14ÇK, 11ÇB, 9Ş, 9Ç ve 14 ŞB numaralı belediye otobüsleri ile mesire alanının girişine 2 dakikalık yürüme mesafede bulunan durakta inip kısa bir yürüyüşün ardından varabilirsiniz. Eğer şahsi aracınız ile gelmeyi düşünüyorsanız; Üsküdar-Şile Tam yolunu izleyerek  Taşdelen’den 1 kilometre geçtikten sonra girişi zaten göreceksiniz.

  • Konum: Taşdelen, Taşdelen Cd. 22/A, 34788 Çekmeköy/İstanbul
  • Telefon: 0216 312 17 18
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

Sancaktepe

27- Sancaktepe Orman Parkı

sancaktepe orman parkı

Burası Neresi? Eyüp Sultan ve Fatih mahalleleri arasında 155 dönümlük bir arazi üzerine konumlanan Sancaktepe Orman Parkı’nda spor, çocuk oyun, etkinlik, dinlenme, piknik alanları yer alırken yürüyüş yapabilceğiniz parkurları da mevcut. Buna ek olarak mescit, kır kahvesi ve çeşme gibi ihtiyaç noktaları da bulunuyor.

Sultangazi

28- Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı

sultangazi mimar sinan kent ormanı

Burası Neresi? 2012 senesinden bu yana hizmet veren ve İstanbul ormanlık alanlar arasında önemli yere sahip  olan Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı, toplamda 820 dönümlük bir arazi üzerine yayılmış olup içerisinde birçok aktivite yapma imkanı sağlıyor. Alibey Havzası’nda konumlanan ormanlık alan içersinde; piknik masaları, 3 adet futbol, 2 adet basketbol, 1 adet tenis, 1 adet voleybol sahası olmak üzere toplam 7 adet açık hava spor alanı bulunuyor. Ek olarak konser, tiyatro gibi etkinliklerin yapılabileceği 2 bin 400 kişilik bir amfi tiyatro, hobi bahçeleri, seyir kuleleri de yer alıyor.

Yürüyüş için sahip olduğu parkurlarında harika bir ortamın da hakim olduğunu belirtmem gerekiyor. Araç ile gelecekseniz çevreyolunu takiben Cumhuriyet ve Fevzi Çakmak caddelerini geçtikten sonra Zübeyda Hanım Mahallesi’ne varacaksınız. Burada bulunan tabelalar yardımı ile girişe ulaşabilirsiniz. 38Z numaralı belediye otobüsüne binekerek Sekizevler durağında inip, 10 dakikalık yürüşün ardından knet ormanına gidebilirsiniz.

  • Konum: Cebeci, 34270 Pirinççi/Sultangazi/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz / Araba 10 TL
  • Yol tarifi al >

Büyükada

29- Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı

dilburnu tabiat parkı

Burası Neresi? İstanbul ormanlık alanlar arasında çam ağaçları ile bezeli Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı içerisinde; piknik masaları, çocuk oyun parkları, restoran, kafe, yürüyüş parkuru, plaj gibi pek çok olanağı bir arada bulunduruyor. Yürüyüş ve bisiklet parkurlarının uzunluğu 1 kilometreyi buluyor. 2011 senesinde tabiat parkı olarak tescillenmiş olup İstanbul’daki en iyi manzaraya sahip tabiat parkları arasında yerini almıştır.

Büyükada’nın batı yönünde konuşlanan parka 30 ila 40 dakika süren bir yürüyüşün ardından ulaşabileceğiniz gibi elektrikli araçları da tercih edebilirsiniz. Büyükada’ya ise Avrupa Yakası’ndan Kabataş, Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden, Anadolu Yakası’ndan ise Kartal, Bostancı, Kadıköy ve Maltepe iskelelerinden kalkan vapurlar ile gelebilirsiniz.

  • Konum: Nizam Mahallesi, Dilburnu Mevkii Sk., 34970 Adalar/İstanbul
  • Telefon: 0216 382 43 01
  • Çalışma Saatleri: 08:00-20:00
  • Giriş Ücreti: 10 TL / Öğrenci 5 TL
  • Yol tarifi al >

*Hazırlamış olduğumuz İstanbul ormanlık alanlar yazımızın sonuna geldik! Gözden kaçırdığımız bir nokta varsa, lütfen aşağıda bizimle paylaşmayı unutmayın. Ve tabi ki eklemek istediğiniz bilgiler için de her zaman yorumlara açık olduğumuzu belirtmek isterim. Keyifli okumalar. 🙂 

İstanbul'da Hafta Sonu Doğada Gezilecek 17 Eşsiz Yer

İstanbul, her geçen gün yapılan yeni yapılarla doğadan biraz daha koparılıyor. Baktığımız zaman artık merkezi yerlerde ağaç namına hiçbir şey göremiyoruz. Oysa ki; insan negatif enerjisini, huzursuzluklarını doğada gezerek; doğanın muhteşem sesini dinleyerek atabilir. Hafta sonu İstanbul’un kalabalığından, betonlarla çevrilmiş yapısından kurtulmak istiyorsanız, bütün olumsuzluklara rağmen doğasını koruyan, doğayla iç içe yerlerinde hafta sonunuzu ailecek geçirmeye ne dersiniz? 

SıraYerlerÜcretGiriş Saatleri
1Yıldız ParkıÜcretsiz09:00-23:00
2Emirgan KorusuÜcretsiz07:00-23:00
3Heybeli AdaÜcretsiz24 saat
4Beykoz KorusuÜcretsiz24 saat
5AğvaÜcretsiz24 saat
6Kınalı AdaÜcretsiz24 saat
7Belgrat OrmanıÜcretsiz24 saat
8Aydos OrmanıÜcretsiz24 saat
9Hidiv KasrıÜcretsiz24 saat
10PolonezköyÜcretsiz07:00-00:00
11BüyükadaÜcretsiz24 saat
12BurgazadaÜcretsiz24 saat
13RivaÜcretsiz24 saat
14Saklıgöl ŞileÜcretsiz24 saat
15Karaburun LimanıÜcretsiz24 saat
16Kulindağ EviÜcretsiz09:00-22:30
17Nezahat Gökyiğit Botanik BahçesiÜcretsiz09:30-19:00

İstanbul Doğada Gezilecek 17 Yer

İşte, sizin için derlemiş olduğumuz İstanbul'daki doğada gezme rotaları...

1. Yıldız Parkı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da doğada gezebileceğiniz yerler arasında Yıldız Parkı oldukça önemli bir konumdadır. Beşiktaş gibi merkezi bir semtin içerisinde yer alan Yıldız parkı, Beşiktaş’ın ol kalabalığının ortadan kalktığı ağaçlar ve kuşlarla rahatlığın dibine kadar yaşandığı bir yerdir. Birçok İEET otobüsünün geçtiği Yıldız Parkı’na aynı zamanda Beşiktaş’tan ve bazı çevre semtlerden yürüyerek gidebilirsiniz. Yıldız Parkı, İstanbul’da doğa gezisi planı yaptığınızda her mevsim gezip görebileceğiniz bir yer… Aynı zamanda Park içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri tesislerde bulunmaktadır.

İstanbul'da bulunan sosyal tesislerle ilgili detaylı bilgi almak için İstanbul Anadaolu Yakası Sosyal Tesisleri ve İstanbul Avrupa Yakası Sosyal Tesisleri içeriklerini ziyaret edebilirsiniz.

2. Emirgan Korusu

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Boğaz kenarında yer alan ve İstanbul’da doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan Emirgan Korosu, içerisinde yemyeşil ağaçların bulunduğu bir yer… İstanbul içerisinde doğayla iç içe bir yer bulmak aslında o kadar da zor değil. İşte, Emirgan Korusu hem boğazın güzelliğini hem de ormanda ağaçlar arasında yürüyüş yapmayı sizlere sunuyor. Sarıyer’de yer alan bu koru, İstanbul’da her mevsim doğada gezi yapmak için tercih edilesi bir yer…

3. Heybeli Ada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Yazımızın içerisinde İstanbul’da doğa gezisi yapılacak yerler arasına Heybeli Ada’yı eklemezsek yanlış olurdu. İstanbul’un en önemli figürlerinden bir tanesi olan Adalar, her mevsim gezilecek ve görülecek yerlerin başında gelmektedir. Heybeli Ada, diğer adalara göre daha sakin ve gürültüsüzdür. Bu yüzden eğer İstanbul’da doğada gezilecek yerler arıyorsanız, Heybeli Ada’yı kesinlikle tercih edebilirsiniz.

4. Beykoz Korusu

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İçerisinde yüzlerce yıllık ağaçları barındıran ve İstanbul’un yeşillikle dolu bir ilçesi olan Beykoz’da, doğada gezi yapmak isteyenler için Beykoz Korusu harika bir tercih… İstanbul’da ailecek doğa gezisi yapılabilecek ender mekanlar arasında bulunan Beykoz Korusu’nda çok keyifli zamanlar geçireceğinize eminiz.

5. Ağva

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da doğa gezisi yapılabilecek yerlerden bir tanesi de genellikle yaz aylarında tercih edilen Ağva… Aslında yaz ayları diye kısıtlamak yanlış olur ancak genel yoğunluğu bu aylarda almaktadır. Sıcağın bunalttığı dönemlerde insanlar trafikten ve gürültüde uzak doğa gezisi yapmak istiyor. İşte, Ağva’da yapılacak doğa gezisi de bunu tam olarak karşılıyor. Eğer henüz Ağva’ya yolunuz düşmediyse, harika bir doğada gezi planı düzenleyebilirsiniz.

6. Kınalı Ada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, İstanbul’da gezilecek yerler arasında Adalar mutlaka olmalıdır. Hem eğlenmek hem de gezmek için Adalar adeta bulunmaz Hint kumaşı… Peki, doğa gezisi yapılabilir mi? Bu sorunun cevabı tabi ki Evet. Kınalı Ada’da İstanbul’da doğa gezisi yapılabilecek yerler arasındadır. Büyük Ada, Heybeli Ada ve Burgaz Ada’ya göre biraz küçüktür.

7. Belgrat Ormanı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da 5400 hektarlık bir ormanlık alana sahip olan Belgrad ormanı, İstanbul’da doğa gezisinin yapılacağın yerlerin başında gelmektedir. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda kuzey bölgesinde yer alan Belgrad Ormanı’na mutlaka gitmenizi öneririz. Harika vakitler geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

8. Aydos Ormanı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’un yeni yeni tanınan yerleri arasında gösterilen Aydos Ormanı, İstanbul’da doğa gezisi yapılması için güzel bir tercih olacaktır. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Aydos Ormanı, İstanbul’da gürültüden, trafikten ve kalabalıktan uzak bir bölgedir. Aynı zamanda şehrin oksijen kaynakları arasında yer almaktadır. Bu cümle bile İstanbul’da doğada düzenlenecek geziler arasında Aydos Ormanı’nın ne kadar değerli olduğunu gözler önüne sermektedir.

9. Hidiv Kasrı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’un gezilecek yerleri arasında o kadar çok seçenek mevcut ki, saymakla bitiremeyiz. Sadece korular ve kasrıları tercih olarak sunsak sayfalarca yazı yazmamız gerekebilir. İşte, doğanın harika görüntüsünün yer aldığı yerlerden bir tanesi de Hidiv kasrı’dır. İstanbul’da doğada gezi yapmak isteyen okurlarımız İstanbul’un doğa harikası bu kasrı kesinlikle tercih etmesini öneriyoruz.

10. Polonezköy

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da sadece doğanın sesini ve kokusunu tatmak istiyorsanız en etkili adresimiz Polonezköy olmalıdır. Doğayla iç içe olmayı seven ailelerin, okullarda öğretmenlerin öğrencileri getirdiği en çok gidilen, İstanbul’un arka bahçesi konumunda olan, ormanın korunduğu nadir yerlerden olan Polonezköy, hafta sonu gelebileceğiniz doğayla en iç içe mekandır. Orman manzarası, yemyeşil bir doğası ve orman yolları bulunan bu yere geldiğiniz zaman; bol yeşilliğin olduğu bu alanda yürüyüşünüzü yapıp sonrasında mangal üzerinde ızgara yapınız. Piknik alanınızı kurup güzelce bu temiz havanın tadını çıkarınız.

Ulaşım: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık sapağından sapıp, Acarkent’i geçtikten sora Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

11. Büyükada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Ailecek, arkadaşlarınızla, sevgilinizle hafta sonu İstanbul’un trafiğinden kurtulmak istiyorsanız istikametiniz Büyükada olacaktır. Büyükada’da sadece birkaç kurumsal araç dışında egzozu olan arabalar görmeyeceksiniz. Hafta içi trafik yaratan, benzin kokusu salan arabaları burada görmeyeceksiniz; onların yerine otantik bir havası olan at arabaları ve bisiklet süren insanlar göreceksiniz. Buraya geldiğiniz zaman bisiklet kiralayan yerler göreceksiniz. Bisikletinizi kiralayıp güzel bir ada turu yapınız. Biraz yokuş olduğu için zorlanabilirsiniz. Adanın girişinde bulunan restoranlarda dilediğiniz gibi lezzetler tadabilirsiniz. Büyükada'ya geldiğiniz zaman faytonla Sevda Tepesi, Aya Yorgi kilisesini de ziyaret etmeden geri dönmek de olmaz.

12. Burgazada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Büyükada’nın kalabalığından hoşlanmıyorsanız Burgazada sizler için daha iyi bir alternatif. İstanbul’da doğal yerler arasında yer alan Burgazada Sait Faik Abasıyanık’ın romanlarına konu olmuştur. Bu adanın hemen karşısında Heybeli ve Kınalıada manzarası yeşillikler içinde bir gün geçirmeniz mümkündür. Burada faytonla gezebilir, bisiklet kiralayabilirsiniz. Büyükada’ya göre daha az engebeli olduğu için burada bisiklet sürmek daha kolay. Yemek yemek istiyorsanız vapur iskelesinin yakınında yer alan restoranları ambiyansı ve imkanları doğrultusunda tercih edebilirsiniz.

13. Riva

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İkinci Köprü yolundaki Kavacık sapağından döndükten sonra, yarım saatte ulaşılan Riva, İstanbul’un doğada gezilecek yerler listesinde yer alıyor. Riva, daha çok yazın tercih ediliyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünün var olduğu bu yerin doğası da harika. Bahar ve kış günlerinde de gelebileceğiniz bu yerde denizin dalgalarını dinleyebilir, muhteşem havasıyla temiz havasını soluyabilirsiniz. Riva Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu noktada Kalyon Restoran’da meze ve balık ziyafetiyle kendinize geleceksiniz. Buradaki balıkçıların kendine özel mezeleri bulunmaktadır.  Gezenti Anne

14. Saklıgöl Şile

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Ümraniye’denŞileyoluna saptıktan sonra 1 saat içinde ulaşılan Şile’de yazın deniz, kum ve piknik alanları piknik keyfi sunarken; sezon dışında ise deniz havası alabilir, limanda yürüyüş yapıp, balıkçı teknelerinde balık yiyebilir ya da eviniz için taze balık alabilirsiniz.

Diğer bir alternatif de ana yoldan Şile merkezine tam ters yönde sapıp, Saklıgöl yolu üzerinde gözleme ayran keyfi yapmak. Sonrasında da Saklıgöl’e doğru yol alıp trekking yapabilirsiniz. Orman içine saklanmış bu gölün manzarası, havası bir harika. Burada birçok imkan da mevcuttur. İster mangal kiralayıp kendi etinizi kendiniz pişirirsiniz; istiyorsanız da göl çevresinde bulunan restoranlarda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Geldiğiniz zaman burada konaklamak istiyorsanız Şile ve çevresinde konaklama yerleri mevcuttur.

15. Karaburun Limanı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da Avrupa Yakasında gezilecek doğal yerler arasında bulunuyor. Karaburun Limanı, Çekmece göllerinin hizasına denk gelen Arnavutköy’e bağlı olan Karadeniz kıyısında bir liman köydür. Uçsuz bucaksız bir kumsalı olan bu güzel manzaralı yerin Hanımeli isimli bir de meşhur balıkçısı bulunuyor. Göktürk Kemerburgaz’a doğru yapılan yeni yol sebebiyle ulaşım rahat olduğu için balıkçı oldukça ilgi görüyor. Pazar günü yerine cumartesi günü geldiğiniz zaman daha rahat etmiş olacaksınız.

16. Kulindağ Evi

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İkinci Köprü yolu üzerindeki Kavacık sapağında Riva’ya doğru giderken karşınıza çıkan Mahmut Şevket Paşa Köyü ayrımında ulaşılan Kulindağ, ormanlık bir vadinin kenarına kurulmuş bir dağ evidir. Doğasıyla insanı büyüleyen Kulindağ’ı ister günübirlik ziyaret edip buradaki restoranlarda orman manzaralı kahvaltı ya da öğlen yemeğinizi yiyebilirsiniz. İstiyorsanız gece dağ evinin etrafındaki bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Akşam yakılan kamp ateşi, söylenen muhteşem türkülerle bu güzel doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

17. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir’in dev kulelerinden yakınında ancak sizleri bu görüntüden, egzoz kokusundan kurtaracak bir koruyucu bahçedir. Otoyolların kesiştiği bir noktada devasa bir parkın olduğunu düşünmek oldukça güçtür. Ancak gidip gördüğünüz zaman inanabilirsiniz. Eşi tarafından Nevzat Gökyiğit adına yapılan bu dev botanik bahçe, İstanbul trafiğinde, beton yığınlarıyla insanı yoracak havasından kurtulmak isteyenlerin kendisini atabileceği merkezi bir konumda yer alıyor. Gittiğiniz zaman burayı çok seveceksiniz. 

Uzun süren kısıtlamaların ardından 1 Temmuz itibarıyla tüm yasaklar kalktı. Ayrıca havalar da ısındı. Hal böyle olunca herkes doğa ile iç içe kalabileceği, serin ve keyifli yerlere gitmek istiyor. Bu nedenle bizler de, ailenizle, arkadaşlarınızla veya kendiniz biraz hava alabileceğiniz, yürüyüş ve piknik yapabileceğiniz İstanbul’daki doğayla iç içe yerleri bir araya getirdik. İşte İstanbul’da doğayla iç içe yerler.

1. Atatürk Kent Ormanı

Doğayla iç içe yerler

İstanbul’daki doğayla iç içe yerler arasında bulunan Atatürk Kent Ormanı, Sarıyer ilçesinde yer alıyor. 1.000 dönümlük bir alanı kaplayan Atatürk Kent Ormanı, yürüyüş parkurlarına ve üç gölete sahiptir. Ayrıca burada spor alanı, kafeterya, çocuklara özel oyun alanları, kentsel tarım alanı, festival alanı ve engelli asansörü bulunmaktadır. Atatürk Kent Ormanı kısaca, ailenizle veya arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz harika bir yerdir.

2. Polonezköy

Polonezköy

Yeşile doyabileceğiniz cennetten bir köşe olan Polonezköy, adını geçmişte buraya sığınan Polonyalılardan alıyor. Polonezköy’de yapılacaklar listenize doğanın mis gibi kokusunu ciğerlerinize çekerek başlayabilirsiniz. Yürüyüş sevenler için Polonezköy Tabiat Parkı yürüyüş parkuru harika bir seçenektir. At binmeyi sevenler ise Cumhuriyet köyü yakınındaki binicilik tesislerinde ata binebilmektedir. Ayrıca Polonezköy’de pek çok köy kahvaltısı hizmeti sunan yer vardır. Eğer köy kahvaltısı ilginizi çekmiyorsa tahta piknik masalarında kendi yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Unutmadan söyleyelim; Polonezköy’deki en özel şeylerden biri de Polonezköy Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’dır. Ancak düşündüğünüzün aksine buradaki hayvanlar kafeste değildir ve özgür bir şekilde dolaşmaktadır. Yani her an yanınızdan ördekler, leylekler veya kazlar geçebilmektedir. 🙂

3. Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Doğayla iç içe yerler

İstanbul’un Eyüp ilçesinde yer alan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, şehrin kaosundan kaçabileceğiniz harika bir yerdir. Meşe ve gürgen ağaçlarından oluşan ormanlık alanda piknik ve yürüyüş yapabilirsiniz ve bisiklet sürebilirsiniz. Balık tutmayı sevenler veya bunu denemek isteyenler gölde balık tutabilmektedir. Göktürk Göleti Tabiat Parkı’nda ayrıca, sincaplar, kaplumbağalar, kirpiler ve köstebeklerle karşılaşabilirsiniz.

4. Ömerli Barajı

Ömerli Barajı

Esenceli Köyü yakınlarında yer alan Ömerli Barajı, doğayla iç içe yerler arasında bulunmaktadır. Doğal güzelliği ile adından sıkça bahsettiren Ömerli Barajı, doğanın içine doğru bir kaçamak yapmak isteyenler için müthiş bir yerdir. Özellikle de kamp, yürüyüş ve piknik yapmak isteyenler için biçilmiş kaftandır.

5. Atatürk Arboretumu

Doğayla iç içe yerler

Aslında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerinin ve araştırma kurumlarının araştırmalarına hizmet vermektedir. Ancak bunun yanı sıra doğaseverlerin de ziyaret etmesine izin verilmektedir. Doğayla iç içe yerler arasında bulunan Atatürk Arboretumu, doğanın en güzel yeşil tonlarını ve göl manzarası sunmaktadır. Ayrıca unutmadan söyleyelim; burada harika Instagram fotoğrafları çekebilirsiniz.

6. Öğümce

Öğümce

Çayağız Deresi’ne komşu bir Beykoz köyü olan Öğümce, son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz yerlerden biri. Eğer ağaçlar arasında nehrin sesi ve yeşillik ile büyülenmek istiyorsanız, Çayağız Deresi’nin Riva taraflarına gitmek isteyebilirsiniz. Diğer adı Riva Deresi olan güzelliğin etrafında oluşan doğal yaşam alanı ve bitkiler ziyaretçileri büyülemeyi başarıyor. Burada doğaya içinde ailecek piknik veya yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca derede tekne turlarına çıkabilirsiniz ve köyde ata binebilirsiniz.

7. Emirgan Korusu

Doğayla iç içe yerler

İstanbul’un kargaşasından kaçmak isteyen İstanbulluların gittiği doğayla iç içe yerler arasındaki Emirgan Korusu ilk birkaç tercihten biri oluyor. Emirgan Korusu’nda rengarenk çiçekler, özel motiflerle süslenen ağaçlar ve harika bir boğaz manzarası görebilirsiniz. Ayrıca burada doğanın tertemiz havasını ciğerlerinize çektikten sonra piknik veya yürüyüş yapabilirsiniz.

8. Aydos Ormanı

Aydos Ormanı

İstanbul Anadolu Yakası’nın oksijen kaynağı olan Aydos Ormanı, Anadolu Yakası’nda oturan ve fazla uzağa gitmek istemeyen kişiler için harika bir tercih. Kartal ve Sultanbeyli arasında bulunan Aydos Ormanı’nın pek çok girişi bulunmaktadır. Ancak merak etmeyin, hangi noktasından giriş yapacak olursanız olun tabelalar sayesinde kolaylıkla yönünüzü bulabilirsiniz.

Aydos Ormanı’nda yürüyüş, piknik yapabilirsiniz ve doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Ayrıca buradaki gölette ördeklerle birlikte deniz bisikleti sürebilirsiniz.

9. Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Avrupa Yakası’nın en çok bilinen ormanlık alanı olan Belgrad Ormanı, 6 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkurlarına sahip. Her mevsim apayrı bir görüntüye sahip olan Belgrad Ormanı, şehrin kargaşasından kaçmak ve doğayla baş başa kalmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Buraya sabah erken saatlerde gidip yürüyüş yaptıktan sonra güzel bir piknik kahvaltısı yapabilirsiniz.

10. Fenerbahçe Parkı

Doğayla iç içe yerler

Doğayla iç içe yerler arasında bulunan Fenerbahçe Parkı, yeşil alanı ve denizi mükemmel bir şekilde harmanlayan nadide yerlerden biri. Ayrıca bu parkın en büyük artısı; hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’nda oturan kişilerin toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabileceği bir lokasyonda bulunmasıdır. Çevresinde deniz manzarası olan Fenerbahçe Parkı’nda ister çimenlere yatın, ister yürüyüş ve piknik yapın. Ayrıca burada bulunan kafelerde de kahvaltı yapabilirsiniz.

11. Mihrabat Korusu

Doğayla iç içe yerler

Anadolu yakasındaki en güzel doğal alanlardan biri olan Mihrabat Korusu, ormanın içinde 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip. Ancak sahip olduğu tek şey bu değil. Mihrabat Korusu ayrıca, Rumeli Hisarı, İstinye Koyu ve Ortaköy sahiline kadar uzanan muhteşem bir boğaz manzarası sunuyor. Yani burası hem doğanın hem de manzaranın tadını çıkarmak isteyenler için harika bir tercih olacaktır.

Bonus 1: Hem gezmek hem de geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmak isteyenler için İstanbul’daki tarihi yerler

Bonus 2: Sadece gezmek yetmez, ayrıca kamp yapmak lazım diyenler için İstanbul’daki kamp alanları

Bonus 3: Kavurucu sıcaklarda havuza girip serinlemek isteyenler için İstanbul’daki aquaparklar ve yüzme havuzları

İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Yerler

İstanbul’da yaşayanların kendilerini yeşilliklerin arasında, doğal mı doğal mis gibi atmosferlerde bulmaları an meselesi. Sadece doğru adresleri ve doğru zamanlamaları bilmek lazım. Hınca hınç bir parkta ya da kalabalıktan sıkılabileceğiniz bir koruda dinlenmek ya da doğada spor yapmak, pek te kulağa hoş gelmiyor. Biraz klişe olsa da şehrin stresi, sizi bunalttığında bir nebze olsa da kaçmak istediğinizde, İstanbul’un gezilebilecek doğal yerleri olduğunu da unutmayın. İlla ki kilometreler devirip şehir dışına çıkmak şart değil. Beraberce biraz kafayı sıfırlamaya ne dersiniz?

1.Şehrin Kalbindeki Güzellik: Fenerbahçe Parkı, Kadıköy

İstanbul’da olduğunuzu bir saniyeliğine unutun. İster sahile karşı bir kafede oturup iyot kokusu eşliğinde kahvenizi yudumlayın, isterseniz yeşillikler arasında yürüyüş yapıp temiz havayı içinize çekin. Seçim sizin. Sakız ağaçlarının altında, sandalyenizi alıp bir köşede huzuru hissedebilirsiniz. Dilerseniz parktaki banklara oturup rahatça kahvaltınızı yapıp piknik tertibatınızla aperatifler atıştırabilirsiniz. Minyatür bir hamamın bulunduğu parkta, ilginç detaylar olarak gibi ünlü simaların heykellerini görmek mümkün.

Fenerbahçe

2.Boğaza Güzel Bir Selam: Fethi Paşa Korusu, Üsküdar

Yine bir o kadar şehrin ortasında ama bir o kadar size uzaklardaymış hissini verecek Fethi Paşa Korusu var sırada. Tertemiz bir hava eşliğinde İstanbul’a güzel bir manzaradan merhaba diyebilirsiniz. Bol oksijenli bir günü, Sultantepe’den Kuzguncuk Tepesi’ne kadar uzanan Fethi Paşa Korusu’nda yaşayın. Bünyesinde yeşillik alanların ve İBB Sosyal Tesislerinin de bulunduğunu belirtelim. Güzel bir yürüyüş sonrası, manzaraya karşı güzel bir şeyler atıştırıp çayınızı yudumlama şansına sahipsiniz. Her daim hareketli olan şehre, bir bakış ta Fethi Paşa Korusu’ndan atmaya ve biraz sakinleşmeye ne dersiniz?

3.Tarihe Yeşil Bir Bakış: Hidiv Kasrı, Beykoz

Yemyeşil ağaçlarla kaplı Hidiv Kasrı’nda yürüyüş ve koşu sporlarının yanı sıra sosyal tesis ve restoran olarak sunulan hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. İlk ya da son olsun, Hidiv Kasrı’nda baharlar bir başkadır. Yürüyüş parkurları, şelale, oturma bölgeleri, kahvaltı mekanı ve ağaçlık alanları ile dikkat çeken Çubuklu korusundaki bu güzelliğin tarihi, 1900’lere kadar dayanıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun Mısır Valisi olan Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılan Hidiv Kasrı’na uğramayı ihmal etmeyin.

4.İşlek Semtin Huzuru: Yıldız Parkı Korusu, Beşiktaş

Hem Beşiktaş’ta olsun, hem yeşil hem de sessiz bir yer olsun. “Yok artık?” dediğinizi duyar gibiyiz ama gerçekten de Beşiktaş’ın göbeğinde akıp giden hayata bir ara verip temiz havanın keyfini çıkarabileceğiniz bir lokasyon mevcut. Yıldız Parkı Korusu’nda, yeşilliklerin ve fıskiyeli bir göletin etrafında kahvaltı yapıp rahatça dinlenebilirsiniz. 1600’lü yıllarda Kazancıoğlu ailesinin bünyesinde olan park, 1990’larda İBB tarafından halkın hizmetine açılmıştır. Çadır Köşkü, Malta Köşkü, Şale Köşkü ve Yıldız Çini Fabrikası’nın bulunduğu koru, hem tarihin hem de doğanın güzelliklerini hissedebileceğiniz bir nokta.

Yıldız Korusu

5.Şehirde Bir Nebze Oksijen: Göktürk Göleti Tabiat Parkı, Eyüp

Gölet ve yeşil alanlar bir olmuş, sizi haftanın stresinden arındırmaya çalışıyor. İşte Göktürk Göleti Tabiat Parkı, İstanbul’da iş ve hayat stresini geride bırakabileceğiniz nadide noktalardan birisi. Gölet etrafında hiçbir şey düşünmeden yürüyüş yapın, kapın bisikletinizi ve yeşillikler altında pedal çevirin, ailenizle banklarda oturup rahatça piknik yapın, gökyüzüne bakıp şehri biraz olsun unutmaya çalışın. 2011 senesinde doğru bir karar ile Tabiat Parkı olarak ilan edilen park, gerek bünyesinde yaşayan canlıları gerekse doğal florası ile dikkat çeken yerler arasına girmeyi başarıyor.

6.Atatürk’ün Eşsiz Hediyelerinden Biri: Florya Atatürk Ormanı, Bakırköy

Bakırköy’ün oksijen deposu Florya Atatürk Ormanı, gölgelik sunan ağaçları, oyun parkı, piknik alanı, çocuk oyun ve spor alanları, kahvaltı mekanları, oturma bankları ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 1930’larda Atatürk tarafından olası afetlerden korunmak amacıyla çeşitli ağaçlar dikilerek Florya Atatürk Ormanı’nın temelleri atılmıştır. Sahile olan kıyı şeridi ile hem deniz hem de yeşil orman örtüsünü kucaklayabileceğiniz bölgede, yürüyüş ve bisiklet parkurları da bulunuyor. Yetişkinler yeşilin kucağında dinlenirken, çocuklar da istedikleri parklarda eğlenme şansına sahipler.

7.Deniz, Orman ve Güneş Üçlüsü: Dilburnu Tabiat Parkı, Büyükada

Kızılçam ağaçlarının çoğunlukla hüküm sürdüğü park, adaların hareketinden kaçmak isteyen ziyaretçiler için paha biçilmez bir noktadır. Yaz aylarında kalabalık olduğunu belirtmekte fayda var. Fakat özellikle denize girilebilen koyların bulunduğu alan, İstanbul’da es geçilmeyecek noktalardan biridir. Deniz, kum, güneş, orman ve nefes dörtlüsüne kulak verip Dilburnu Tabiat Parkı’nda kalabalıklardan biraz uzaklaşmaya ne dersiniz? Yürüyüş, koşu, piknik, bisiklet gibi farklı seçenekleri değerlendirebileceğiniz park içerisinde, denize girmek için Nizam (Dilburnu) Koyu ve Yörük Ali Koyu bulunuyor.

Büyükada

8.Doğa ve Spora Dair: Orhangazi Şehir Parkı, Maltepe

Burası, İstanbullulara bir parktan daha fazlasını vadediyor. Tenis, Futbol, Voleybol ve Basketbol Sahası, Bisiklet Parkuru, Koşu Rotası, Mini Golf Sahaları, Çocuklar İçin Oyun Alanı, Yürüyüş Alanı gibi spora dair ne ararsanız, Orhangazi Şehir Parkı’nda sizleri bekliyor. Çocuklar için kaykay ve paten sahaları da bulunan park, şehirde farklı zaman geçirmek isteyen doğa ve spor tutkunlarına uygun alternatifler sunuyor. Ferah bir ortamda tazelenip temiz bir nefes alıp haftaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Tesis bünyesinde bulunan sahaların, amatör ve profesyonel sporcular tarafından kullanılabildiğini de belirtelim.

Ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul’da, kafa dinlemek bazı zamanlarda yorucu olsa gerek. Metropol bir şehrin hızına uyum sağlamaya çalışmak, milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde kendinize doğal bir alan bulmak ve şehrin karmaşık hayatından kaçmak, her ne kadar imkansız gibi görünse de İstanbul’da bulunan sayısız park, bu imkansızlığa bir nebze de olsa çözüm yaratıyor. Siz de kafanızı sıfırlamak isteyenlerdenseniz, İstanbul’un doğal alanları sizi çağırıyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir