selanik nerede / Selanik nerede? Selanik Atatürk evi nerede yer alıyor? - Son Dakika Haberler

Selanik Nerede

selanik nerede

Selanik nerede? Selanik hangi ülkede? Selanik nereye bağlı? Atatürk'ün doğduğu Selanik nerede?

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemi bilmeyen yoktur. Tarihimiz açısından bu kadar önem arz eden Atatürk'ün doğduğu şehir de merak konusu. Vatandaşlar Selanik'in nerede olduğunu merak etmekte. İşte internette en çok araştırılan şehirlerden olan Selanik ile ilgili sorular ve cevapları. Selanik nerede? Selanik hangi ülkede? Selanik nereye bağlı? Atatürk'ün doğduğu Selanik nerede?

Selanik veya Selânik (Yunanca: ???????????, Thessaloniki Yunanca telaffuz: [?esalo'nici]), Yunanistan'ın ikinci büyük kenti ve Yunanistan Makedonyası'nın yönetim merkezidir. Belediye Başkanlığını Konstantinos Zervas yürütmektedir.

Selanik'in nüfusu 315,196'dır ve coğrafi koordinatları 40°38' kuzey enlemi ve 22°58' doğu boylamındadır. Önemli turistik ziyaret yerleri Beyaz Kule, Galerius Kemeri Arkeoloji Müzesi ve Atatürk'ün doğduğu evdir.

Kent, MÖ 315 yılında Makedonya kralı Kassandros tarafından bugünkü Thermi'de kurulmuştur. Kassandros, Makedonya tahtında hak iddia edebilmek için evlendiği Büyük İskender'in kız kardeşi Thessalonike''nin adını bu şehre verdi. Thessalonike adı aynı zamanda Teselya'nın Makedonlar tarafından fethedilmesini de hatırlatır.

Makedonya Krallığı'nın yıkılmasından sonra, Milattan önce 168 yılında Roma Cumhuriyeti'nin egemenliği altına giren şehirde Milattan sonra 50 yılında Aziz Pavlus bir Hristiyan cemaat oluşturdu ve Hristiyanlığı yaymaya başladı. 4. yüzyılın son on yıllarına doğru İmparator I. Theodosius tarafından şehrin etrafı surlarla çevrildi. Selanik 550-750 yılları arasında Makedonya'nın Slav ve Avar işgallerine uğraması sırasında en önemlisi 607 yılında olmak üzere dört defa kuşatıldı, fakat alınamadı ve Ortodoks Hristiyanlığı'nın "bir kalkanı" olarak kalmayı başardı. 620'de büyük yıkım getiren bir deprem şehrin en eski yapılarını ve sütunlu sokaklarını yerle bir etti; böylece antik yerleşim yeri bütünüyle ortadan kalktı. Bundan sonra Selânik dar, eğri büğrü sokakları, binalar arasında bahçeleri ve yeşilliğiyle Orta Çağ Bizans modeline uygun biçimde yeniden inşa edildi.

904 yılı yazında Girit'ten gelen bir Arap donanması şehri ele geçirdi, on gün süren yağmanın ardından 22.000 esir alarak Girit'e döndü. 10 ve 11. yüzyılların başında Bulgar çarları Büyük Simeon ve Samuel'in şehri alma teşebbüsleri başarısızlıkla sonuçlandı. Şehir 1204 yılında, başkent Konstantinopolis Dördüncü Haçlı Seferi sırasında işgal edilince Bizans'ın elinden çıktı ve Latin Selânik Krallığı'nın merkezi haline geldi. Aziz Dimitrios, Aya Sofya gibi birçok önemli Ortodoks kilisesi yerel halkı rencide edecek biçimde Roma Katolik kilisesine dönüştürüldü. Şehir 1246 yılında Bizans tarafından tekrar geri alınmıştır.

Selanik ilk olarak Osmanlı Devleti tarafından 1387 baharında Çandarlı Hayreddin Paşa ve Gazi Evrenos kumandasındaki birlikler tarafından uzun süren bir abluka neticesinde ele geçirildi. Yıldırım Bayezid, Selânik karşısındaki bir tepeye Türk garnizonunun varlığını belirten bir burç ya da kale yaptırdı. 1402 Ankara bozgunundan sonra Bizans İmparatoru II. Manuil, Selânik'i alıp kaleyi de yıktırdı. Emîr Süleyman Çelebi ile Bizanslılar arasında Gelibolu'da yapılan antlaşma uyarınca Selânik 1403'te resmen Bizans idaresine geçti ve Çelebi Mehmed dönemi boyunca bu şekilde kaldı.

II. Murad tahta geçince Selânik'i abluka altına aldı. Bizanslılar da koruyamadıkları Selânik'i 1423'te Venedik'e sattı. Osmanlılar buna itiraz etti ve Venedik'e karşı savaş açtı. Konstantin Jirecek ya da Apostolos Bakalopoulos gibi tarihçiler, Venedik idaresini şehrin tarihinde görülen en kederli dönem diye nitelemiştir. Venedikliler büyük bir donanma göndermemiş, yeterli miktarda asker yollamamış ve şehir halkına karşı zorbaca davranmıştır. Bir zamanların canlı, zengin ve nüfusu kalabalık tüccar şehrinde bu dönemde açlık ve sefalet hüküm sürdü; halkın çoğu şehri terk etti. II. Murad savaşmadan teslim olmaları halinde şehir halkına imtiyazlı bir statü sağlamayı teklif etti, Rum halk bu teklife olumlu yaklaştıysa da Venedik yönetimi II. Murad'ın teklifini reddetti. 29 Mart 1430'da bir ay süren şiddetli bir kuşatmanın ardından bizzat II. Murad önderliğindeki Osmanlı birlikleri surları aştı. Johannes Anagnostos'un anlatımına göre kanlı bir çatışma vuku buldu ve halktan birçok kişi esir edildi. Ancak daha sonra II. Murad fidye karşılığı esirleri serbest bıraktı. II. Murad, Venedikliler döneminde şehri terk edenlere geri dönmeleri çağrısında bulundu ve bunlara önceden edindikleri mal ve mülklerini iade etti. Aynı zamanda civardaki Osmanlı merkezi olan Yenice-i Vardar'dan 1000 kadar Türk'ü Selânik'e yerleştirdi.

1492'de İspanya'dan kovulan Yahudilerin bir bölümü başta Selanik olmak üzere Osmanlı topraklarına yerleştirildi. İspanya'dan kovulan Yahudiler Selânik'in sur içi kısmına yerleştirilmişti. Burada küçük çaplı dokuma sanayi kuruldu. Yahudiler, yerleştikten pek az bir zaman sonra kayda değer bir bilimsel etkinlik içerisine girerek hukuk ve İbrânî bilgini Rabbi Samuel de Medina'nın liderliğinde zengin kütüphanesi olan bir bilim akademisi oluşturdular. 16. yüzyılın başında Selânik'te kitap basımını tanıttılar. Selanik bu dönemden itibaren çeşit çeşit Hristiyan, Yahudi ve Müslüman toplumların hep birlikte uyum içinde yaşadığı önemli bir kültür ve ekonomi merkezi haline geldi.

17. yüzyılda, Selanik, İzmirli bir Yahudi olan Sabetay Sevi'nin Sabetaycılık hareketiyle de adından çok söz ettirmiştir. Sabetay Sevi, Yahudi nüfusunun yoğunluğundan dolayı Selanik'te oldukça rağbet gördü. Sabetay Sevi, 1666'da Edirne Sarayı'nda mahkemeye çıkarıldı, kerhen Müslüman oldu. İnananların çoğu peşini bıraktı fakat Sabetay İslâm'a geçtiğinde Selânikli birçok Yahudi onu izledi ve kendilerini diğer Yahudi ve Müslüman topluluklardan ayırdı (Sabetayist). Bunlar dış görünüşte Müslüman gerçekte Kabbala Musevi inancına sahip günümüze kadar gelen bir cemaat idi. Osmanlı idaresinin son yıllarına kadar bu grup kentin iktisadî hayatında ve uluslararası ticaretinde nüfuz sahibi olmayı sürdürdü.

Rumeli'de 1826 itibarıyla farklı bir teşkilatlanmaya gidildi. Bu tarihte Selanik'in bağlı olduğu Rumeli Eyaleti lağvedilip onun sınırları içerisinde, Manastır, Selanik, Yanya Eyaletleri kurulmuştur. 1839'da Tanzimat Fermanı'nın ilanından sonra Selanik, ticaret ve kültür alanında büyük bir gelişme gösterdiği gibi Batı'daki Rönesans ve Fransız İhtilali'nden sonra gelişen fikir akımlarından da en yoğun etkilenen şehirlerden biri oldu. 1850 yılında bir kız lisesi açıldı. Yahudilerin okullarının yanı sıra Türklere ait modern okulların sayısı da oldukça fazla idi. Mithat Paşa tarafından yaptırılan bir sanat okulu Selanik Askeri Rüştiyesi ve 1879'da açılan Selanik Askeri İdadisi de bunlar arasında idi. 1863 yılından itibaren atlı tramvay işletilmeye başlanmıştır. Sultan Abdülaziz döneminde Rumeli Demiryolları projesi kapsamında 1871'de Selanik'ten Vardar Vadisi boyunca demiryolu döşenmeye başlandı ve bu hat Üsküp'e bağlandı. Bu hat 1890'da Manastır'a kadar uzatıldı. 1896'da ise İstanbul'a bağlandı. 1897-1903 yılları arasında yeni liman tesisleri yapıldı. Selanik Sultan II. Abdülhamid devrinde ülkedeki diğer şehirlere göre her konuda büyük gelişme göstermiştir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Selânik'teki hızlı nüfus artışı, dış dünya ile yapılan yoğun ticaret ve büyük ölçüde Rumeli demir yollarının yapımıyla ilgilidir. Selanik modern ulaşım olanaklarına sahip Osmanlı kentlerinin başında gelmekte idi. 1907'de elektrikli tramvay şehre geldiğinde İstanbul'da bile elektrikli tramvay yoktu.

Selanik, Osmanlı modernleşmesinin merkezi konumunda olması Jöntürk hareketinin gelişmesine ev sahipliği yapması, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin merkezi olması nedeniyle de ayrı bir önem taşımaktadır. Selanik özellikle Sultan II. Abdülhamid istibdadının baskısından İstanbul'a nazaran uzak kalması nedeniyle özgürlükçü fikirlerin gelişip kök saldığı bir yer haline gelmiştir. Osmanlı Devletinin son dönemine damgasını vuran İttihat ve Terakki Cemiyeti bu kentte örgütlendiğinden dolayı ve cemiyetin askeri kanadından Selanik merkezli 3. Ordu subaylardan bir kısmı isyan bayrağını kaldırarak 27 Temmuz 1908'de Rumeli'de hürriyet ilan edip Sultan II. Abdülhamid'e Meşrutiyeti yeniden ilan ettirmelerinden dolayı İttihat ve Terakki taraftarları buraya "Kabe-i Hürriyet" "Mehdi-i Hürriyet" gibi adlar vermişlerdir. 1909'da 31 Mart Vakasını takiben isyanı bastırmaya İstanbul'a gelen Hareket Ordusunun Selanik'ten yola çıkmış, Sultan II. Abdülhamid'in tahttan indirildikten sonra Selanik'e sürgüne gönderilmiştir. Fakat Selanik 3 yıl sonra Balkan Savaşları sırasında Yunanların eline geçince İstanbul'a geri gönderilmek zorunda kaldı.

Osmanlı Devleti'nin İstanbul'dan sonra 2. büyük kenti olan Selanik, Balkan Savaşları sırasında, 9 Kasım 1912'de merkezden destek alamayan ve panik içinde dağılan Osmanlı Ordusu'nun direnişinin mümkün olmayacağını düşünen garnizon komutanı Tahsin Paşa Yunan Ordusu'na hiçbir direniş göstermeden şehri teslim etmiştir. Şehirde bulunan 25.000 kişilik Osmanlı Ordusu'nun direniş göstermeden teslim olması halkta büyük bir şaşkınlık ve panik ortaya çıkarmış ve binlerce Müslüman Osmanlı vatandaşı Yunanlar tarafından katledilmiştir.

SelanikGündemHaberler

Selanik Nerede 📍 Selanik’e Nasıl Gidilir

Makedonya Tatil

Selanik, tanıdıklık hissi veren; kültürü, insanları ve yaşam tarzıyla bize benzeyen ülke Yunanistan‘ın en güzel şehirlerinden biri. Atatürk’ün doğduğu ve gençliğinin ilk yıllarını geçirdiği bir yer olması nedeniyle bizim için ayrı bir öneme sahip. Büyük şair Nazım Hikmet’in de memleketi.

Bir zamanlar Osmanlı’nın da Balkanlar’daki en önemli şehirlerinden biri Selanik, 1 milyonu aşkın nüfusuyla Yunanistan’ın ikinci büyük şehri. İsmini Büyük İskender’in kardeşi Thessaloniki’den alan, tarihin en eski şehirlerinden biri olan Selanik, MÖ. 315’de Makedonya kralı Kassandros tarafından kurulmuş.

Selanik hakkında kısa bilgiler 🇬🇷

Adına yakışır biçimde hep hayran olunası bir genç kız endamına sahip Selanik, neredeyse 3,000 yılı aşan geçmişinden bugüne Roma, Bizans, Osmanlı mirasını taşıyarak günümüze kadar gözde bir şehir olarak gelebilmiş. Festivalleri, hareketli yaşam tarzı ve sanat etkinlikleriyle Yunanistan’ın kültürel başkenti olarak kabul ediliyor.

Selanik’te Yunanistan’ın resmi dili Yunanca konuşuluyor. Kentin yüksek turizm potansiyeli ve turist hareketliliği nedeniyle İngilizce de konuşulan diller arasında. Yunanistan para birimi Euro. Selanik, Türkiye ile aynı saat diliminde bulunuyor.

Selanik’e gitmek için ya Yeşil Pasaport sahibi olmanız ya da Schengen vizesi almanız gerekiyor. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir.

Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor.

Selanik Gezilecek Yerler blog yazımda da Selanik hakkında detaylı bilgiler paylaştım. Gitmeden okumanızı tavsiye ederim. Daha uygun ve verimli bir Selanik tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarına göz atın.

Selanik nerede 📍

Selanik, Yunanistan’ın kuzeyinde Makedonya bölgesinin en büyük şehri. Avrupa, Asya, Balkanlar ve Akdeniz arasındaki bir coğrafyada kalıyor. Orta Makedonya olarak adlandırılan Kuzey Yunanistan’ın yönetim merkezi aynı zamanda. Ege Denizi’nde Selanik Körfezi’nin başında yer alıyor.

flyista
selanik haritası

ⓘ Selanik gezinizde, dünyanın her yerinde uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb‘yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 22€ kazanırsınız. Otel rezervasyonu için Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak booking.com’a kaydolursanız 15$ indiriminiz olur ✔️

Selanik’e nasıl gidilir ✈️

Selanik’e hava yoluyla ulaşım: Türk Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanından Selanik Makedonia Apt Havalimanına direk tarifeli seferler düzenliyor. Uçuş süresi yaklaşık 50 dakika sürüyor. Başkent Atina’ya ucuz bilet bulup, oradan başka uçakla veya trenle de Selanik’e gidilebilir.

İzmir Selanik ulaşım düşünenler ise Aegean Airlines ‎ile Atina aktarmalı olarak Selanik’e uçabiliyor. Bir dönem yaz döneminde İzmir Selanik direkt uçuş düzenleniyordu. Kontrol ettiğim kadarıyla şu an böyle bir uçuş yok.

Selanik Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Selanik Havalimanından şehir merkezine taksiyle gitmek 20 dakikada kadar sürüyor. Selanik Havaalanından şehir merkezine taksi ücreti ortalama 20€ tutuyor. Havalimanından kalkan 78, 78A ve 78N Nolu otobüslerle 45 dakikada şehre ulaşılabilir. 78 numaralı otobüs her yarım saatte kalkıyor.

Gece havalimanı şehir ulaşımı ise 78N numaralı otobüs sağlanıyor. 78A ise günde sadece bir kere, saat 05:00’te hizmet veriyor. Şehrin kalbi Aristotelous Meydanı’nda otobüsten inebilirsiniz. Havalimanı otobüs bileti 2 Euro, öğrenci ise 1 Euro. Bileti otobüste şoförden alabiliyorsunuz.

selanik nasıl gidilir

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Selanik’e araba ile nasıl gidilir: İstanbul’dan Tekirdağ, Keşan üzerinden İpsala Sınır Kapısını geçerek Dedeağaç, Kavala üzerinden Selanik’e gidiliyor. Selanik’e İstanbul’dan araçla gitmek yaklaşık 7 saat sürüyor. İpsala Sınır Kapısından geçmek ize yoğunluğa göre yarım saat ile 2 saat arasında olabileceğini aklınızda tutun. Bayram veya tatil günlerinde bu süre 4-5 saatleri bulabiliyor.

Selanik’e giden otobüs firmaları: İstanbul Esenler Otogarından kalkan Metro Turizm otobüsleri 11 saatte Selanik’e ulaşıyor. İstanbul Selanik otobüs bileti fiyatı ise 220 TL. Alpar Turizm de birçok Yunanistan otobüsleri örneğinde olduğu gibi Esenler Otogarı’ndan kalkıyor. Sadece Taksim’den gece 19’da bir servisleri var. Otobüsler ise Selanik yönünde Esenler Otogarı’ndan her gece 21’de kalkıyor.

Yunanistan sınır kapımız İpsala Gümrük Kapısı. Otobüs kapıya ulaştığında ya muavin pasaportları topluyor polise götürüyor ya da herkes otobüsten inip pasaport kontrol sırasına giriyor.

Selanik küçük bir şehir ve hem otogar hem de tren garı şehrin merkezine yakın. Ulaşımı otobüsle sağladıysanız indikten sonra birçok yere yürüyerek gidilebilir. Otogardan şehir merkezine 8, 12 veya 31 numaralı otobüsleri kullanarak gidebilirsiniz. Otobüs bileti 0.80 Euro, öğrenci ise 0.60 Euro. Bileti otobüste şoförden alabiliyorsunuz.

Selanik’e demir yolu ulaşımı: Selanik’e Atina’dan trenle de geçebilirsiniz. Atina-Selanik arası günde 5 sefer düzenleniyor ve yolculuk ortalama 6 saat sürüyor. Selanik tren garından merkeze gitmek için otobüs kullanacaksanız da 2, 3, 10 veya 14 numaralı otobüslere binin.

selanik arabayla nasıl gidilir

Selanik gezilecek yerler 📌

Selanik‘te, İzmir’in kordonunu andıran sahil şeridinde görülecek yerlerin başında Lefkos Pyrgos geliyor. Dilimizdeki karşılığı Beyaz Kule olan yer, Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılıyor. Bu hisar, şehir el değiştirince simgesel olarak vaftiz edilerek ve beyaza boyanıyor. Kule hâlâ bu isimle anılsa da, yıllar içinde eski rengine geri dönüyor. Günümüzde müze olan kulenin tepesindeki manzara ve fotoğraf çekmeyi sevenlerin gözde durak noktalarından.

flyista

Selanik’te görülmesi gereken yerler arasında, duvarlarındaki muhteşem freskleriyle Ayios Nikolaos Orfanos, Osios David (Latomu Manastırı), Atatürk Evi, 15.yüzyılda inşa edilen Bedesten, Bizans Kültür Müzesi, Yahudi Tarihi Müzesi, kilise olarak inşa edilen daha sonra camiye dönüştürülen Aya Sofya, sokak müzisyenleri ile canlanan Modiano Pazarı bulunuyor.

Atatürk’ün evi ve kalenin altındaki Türk mahallesi Anapoli, Selanik’i gelen Türklerin ilk ziyaret duraklarından. Selanik Türk Konsolosluğu’nun hemen yanında bulunan Atatürk Evi, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğup büyüdüğü ev olarak oldukça değerli. Bu yerlerin yanında, Arkeoloji Müzesi ve Bizans Kültürü Müzesi değerli eserlerle dolu, gezmeye değer yerlerden.

Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

Selanik Nerede

Selanik, Yunanistan’ın başkent Atina’dan sonra ikinci büyük şehridir. Peki Selanik nerede? Yunanistan’ın neresidir? İkinci büyük şehir olmasına rağmen İstanbul ile kıyaslandığında Selanik küçük bir şehirdir. Bir çok gezilecek yere yürüyerek bile ulaşabilirsiniz. Selanik, Atina‘nın 502 km kuzeyinde yer alıyor. Aşağıdaki Yunanistan haritasından göreceğiniz gibi, aşağıdaki 3 bacaklı yer Halkidiki, ve aşağısında kalan yer ise Termaikos Körfezi’dir.

Selanik nerede harita

Selanik nerede

Selanik, Yunanistan’a bağlı bir şehirdir. İstanbul’dan yola çıkıp, İpsala sınır kapısını kullanarak Alexandroupoli (Dedeağaç), Komotini (Gümülcine), Xanthi (İskeçe), Kavala rotasını izleyerek Selanik’e yaklaşık 6-7 saatte ulaşabilirsiniz.

İstanbul Selanik arası mesafe

İstanbul – Selanik arası yaklaşık 633 km’dir.

Selanik hangi ülkede

Selanik Yunanistan’da bulunan bir şehirdir. Ülkenin ikinci büyük şehridir ve aynı zamanda Makedonya’nın başkenti olarak bilinir. Selanik, ekonomi, politika ve sanayi için önemli bir merkez haline gelmiştir.

Selanik nüfusu

Selanik nüfusu 2020 yılında yaklaşık olarak 812,166’dır. 1950 yılında Selanik nüfusu 291,675 kişiden oluşmaktaymış. 2015 yılından itibaren, tüm Yunanistan’da olduğu gibi Sekanik nüfusu da artış hızı bakımından çok yavaşlamıştır. Daha fazla bilgi için Yunanistan Nüfusu başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Selanik tarihi

Günümüze kadar elde edilen bilgiler, Selanik şehrinin MÖ 315 yıllarında kurulduğunu göstermektedir. Şehir Makedon krallığı altında kurulmuş ve krallığın çöküşünden sonra Makedonya’nın başkenti olmuş, daha sonra birçok badireler atlatan şehir Yunanistan’a verilmiştir.

Selanik kimindi

Tarih boyunca Selanik birçok ulus tarafından kontrol edilmiştir, Türkler, Yahudi, Müslüman, Yunan, Bulgarlar, Romanlar ve diğer küçük gruplar da dahil olmak üzere birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yapmıştır.

Atina’dan Selanik’e

Selanik, Atina’nın 502 km kuzeyinde yer alıyor.

Selanik tatil yerleri

Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan Halkidiki, en fazla mavi bayraklı plaja sahip tatil yerlerinden biridir. Selanik’e yakın olmasından dolayı, Halkidiki plajları ulaşım açısından çok yakın konumdadır. Selanik, Yunanistan’ın ikinci büyük şehri olmasının yanı sıra National Geographic dergisi tarafından ‘dünyanın en iyi turistik yerleri‘ arasında ilk 10’a girmiştir.

Selanik güvenli mi

Selanik, güvenli bir Yunanistan şehridir. Şu zamana kadar ziyaretçilere yapılmış kriminal bir suç olayı yaşanmamıştır.

Selanik Atatürk evi

Atatürk Evi Müzesi, yaygın görüşe göre Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında dünyaya geldiği yer olan ve bugün müze olarak kullanılan Selanik’teki evidir. Selanik Apostolou Pavlou 17 adresinde bulunan ev google haritasında şurada bulunmaktadır.

Atatürk evi müzesine nasıl gidilir

Selanik’teki Atatürk evi müzesine, şehrin merkezinden yürüyerek bile ulaşabilirsiniz. Pazartesi günü hariç olmak üzere 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müzeye giriş ücreti tam bilet 6 Euro, öğrenci bileti ise 3 Euro. 25-26 Aralık, 1 Ocak, 25 Μart, Paskalya Bayramı, 1 Μayıs’ta kapalı olduğunu unutmayınız.


Bu yazılarımızı okumuş muydunuz?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır