kareli defter kare boyutu / Sayfa Düzeni - TÜRK DİLİ Dil Bilgisi, Kompozisyon Konuları ve Sunuları, Kaynaklar

Kareli Defter Kare Boyutu

kareli defter kare boyutu

Kareli Defter

Kırtasiye malzemeleri günlük hayatın her alanında kullanılan ürünler arasında yer alır. Okul ve ofislerin olmazsa olmaz ihtiyaçları arasında yer alan ürünler, ev ortamında da çeşitli amaçlarla fonksiyonellik kazanır. Kareli defter çeşitleri ise özellikle okullarda en çok kullanılan malzemeler içinde bulunur. İlkokul öğrencilerinden yüksek lisans öğrencilerine kadar herkesin kullandığı bir ürün olması ile günlük yaşantının her anında kendine yer bulur. Matematiksel işlemlerin daha rahat bir şekilde yapılmasına imkân tanıyan kareli tasarımıyla kullanışlı bir parça haline gelen ürünler, farklı kapak tasarımları ile de kullanıcıların ilgisini çeker. Gereksinimlerinizi belirledikten sonra birbirinden farklı onlarca büyük ya da küçük kareli defter çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Kareli Defter Boyutları, Sayfa Sayıları ve Tipleri

Kareli Defter Boyutları, Sayfa Sayıları ve Tipleri

Kareli defter kullanımı kolay ve pratik olmasıyla öne çıkar. Aynı zamanda değişken kareli defter kare ölçüleri sayesinde ürünün kullanım alanını genişletebilirsiniz. Boyut, tel tipi ya da sayfa sayısıyla pek çok farklı alternatife kısa süre içinde ulaşabilirsiniz. Kareli defter telli ya da telsiz olmak üzere genel anlamda iki farklı kategoriye ayrılır. Telli kareli defter ihtiyaç durumunda sayfaların daha rahat bir şekilde koparılmasıyla öne çıkar. Çoklu kareli defter ise bölümlere ayrılmasıyla birden fazla dersin tek bir yerde toplanmasını mümkün kılar. Bölmeli kareli defter sayfa sayısı ve bölümleri bakımından kendi içinde çeşitlendirilir. Ürünleri incelediğinizde 2, 3, 4, 5 ortalı, 5, 6 bölmeli kareli defter gibi değişik onlarca seçenek olduğunu görebilirsiniz. Ciltli kareli defter olarak da isimlendirilen ürünler, lise ve üniversite öğrencileri arasında oldukça popülerdir. Aynı zamanda kareli defter 40, 80, , , , yaprak gibi farklı seçeneklere sahiptir. Bölmeli kareli defter çeşitlerinden kareli metot defter modellerine kadar aradığınıza kısa sürede sahip olabilirsiniz.

Farklı Kapak Tasarımlarıyla Kareli Defter Çeşitleri

Farklı Kapak Tasarımlarıyla Kareli Defter Çeşitleri

Kareli defter A4 ya da A5 gibi farklı boyut seçeneklerine sahip olmasıyla beraber farklı kapak tasarımlarıyla da kullanıcılara çok fazla seçenek sunar. Çocuklara hitap eden çizgi film karakterlerinin yer aldığı kareli defter modelleri sayesinde küçük yaştaki kullanıcılar derslere daha fazla ilgi gösterebilir. Silik kareli defter çeşitleri ise kapak tasarımında minimalist detaylar kullanılmasıyla daha çok büyük yaştaki kullanıcılara hitap eder. Örneğin, büyük kareli defter çeşitlerinin kapaklarındaki küçük figürler, ürüne sade ve zarif bir hava kazandırır. Kareli defter sert kapak ya da plastik kapak gibi kendi içinde çeşitli türlere ayrılır. Sert kapaklı olanlar genellikle karton gibi sağlam malzemelerden üretilir. Plastik olanlar yumuşak bir dokuya sahip olmasıyla kareli eskiz defteri kullanmak isteyenler için daha kullanışlı hale gelir. Çeşitli tasarımlara sahip , ya da yapraklı kareli defter fiyatları ve modellerine kısa süre içinde ulaşabilirsiniz.

Trendyol'da Kareli Defter Fiyatları

Trendyol'da Kareli Defter Fiyatları

Kareli defter spiralli ya da spiralsiz gibi farklı seçeneklere sahiptir. Ürünler arasında A4 ya da A5 kareli defter gibi boyut bakımından çeşitlilik gösteren ürünler görebileceğiniz gibi daha küçük boyutlardaki modellerle de karşılaşabilirsiniz. Kareli not defteri günlük hayatta hızlı bir şekilde not alınması gerektiği durumlarda kullanışlı hale gelir. Matematik kareli defter çeşitleri genellikle A4 boyutunda olanlardan tercih edilir. Kapak, boyut ve kare boyutu bakımından kendi içinde kategorilere ayrılan modeller, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sahip olduğu bu çeşitlilik sayesinde de kareli defter fiyatları büyük bir aralıkta dağılma özelliği gösterir. Her bütçeye hitap eden seçenekler içinden ister kendiniz ister çocuğunuz için ideal parçaya kısa süre içinde erişebilirsiniz. Eğlenceli ve hareketli kapak tasarımlarından sade ve düz modellere kadar aradığınız her ürüne Trendyol avantajları ile vakit kaybetmeden sahip olabilirsiniz.

DEFTER TUTMA
DEFTERLERDE SAYFA DÜZENİ
SINAV KÂĞITLARINDA SAYFA DÜZENİ
SEMİNER VE TEZLERDE SAYFA DÜZENİ

DEFTER TUTMA

Yüksek öğrenimde bilim dalına yönelik programlar takip edildiğinden özellikle branş derslerine ait defterler, mezuniyetten sonra sık sık başvurulacak temel kaynaklardan biri olacağı için özenle yazılmalıdır.

Daha kullanışlı ve güzel bir defter tutmak için aşağıda sıralananlar dikkate alınmalıdır:

1. Gerekiyorsa uygun bir kapla kaplanmalıdır.

2. Ön ve arka kapağın iç kısımlarına hiçbir şey yazılmamalı, karalama yapılmamalıdır.

3. İlk yaprak boş bırakılmalıdır.

4. İkinci yaprağın ön yüzüne sayfa düzenine dikkat ederek sade bir şekilde hangi dersin defteri olduğu ve öğrencinin kimlik bilgileri aşağıdaki örnekte olduğu gibi yazılmalıdır

ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ DEFTERİ  

                 Ayhan YILDIZ

                 No.:

                 Sınıfı: 3

                 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

                 Edebiyat Fakültesi

5. Defteri daha kullanışlı bir hâle getirmek için kitaplardaki gibi içindekiler oluşturulmalıdır. İçindekileri yazmak için defterin sonunda sayfa ayrılabileceği gibi defterin başında üçüncü yapraktan itibaren yeteri kadar sayfa boş bırakılmalı, konular işlendikçe tıpkı kitaplardaki gibi bu bölüme işlenmelidir.

6. Defterler yazılırken aynı tür kalem kullanılmalıdır. Başlıkları yazmak için kırmızı tükenmez kalem; asıl konuları yazmak için mavi tükenmez kalem seçilmişse defterin başından sonuna kadar aynı tür kalemler kullanılmalıdır.

7. Yazıların bölümlenmesinde, ana başlıkların ve alt bölümlere ait başlıkların sıralanmasında ve yazımında aşağıdaki usullerden biri seçilmelidir:


I. ANA BÖLÜM BAŞLIKLARI
       A. ALT BÖLÜM BAŞLIKLARI
       B. ALT BÖLÜM BAŞLIKLARI
                1. Normal Başlıklar
                2. Normal Başlıklar
                       a) Bir üstteki başlığa (bölüme) göre sıralanacak maddeler
                       b)
1. BÖLÜM BAŞLIKLARI
     İkinci Derecedeki Başlıklar
     İkinci Derecedeki Başlıklar
       Alt maddeler
       
       
1) BAŞLIKLAR (veya ana maddeler)
     a) Alt başlıklar (veya maddeler)
            i) Bir üstteki maddeye ait alt maddeler
            ii)
            iii)

Yukarıdaki örnekte aynı derecedeki başlıkların alt alta geldiğine, bir alt başlığın üsttekinden daha içeriden başladığına, kullanılan işaretlere ve bunların yazılış şekline dikkat ediniz.

8. Defter tutma konusunda bir alışkanlık kazanıncaya kadar derslerde ajandaya veya müsvedde kâğıtlara alınan notlar, üzerinden fazla zaman geçirilmeden yukarıda sıralananlara ve sayfa düzenine dikkat edilerek deftere yazılmalıdır.


DEFTERLERDE SAYFA DÜZENİ

Defterdeki yazıların göze hoş görünmesi, defterin daha kullanışlı ve iç açıcı olması için defter tutmada sayfa düzeni de göz önünde bulundurulmalıdır. Defterde sayfa düzeni denince, yazının defter sayfasına kenarlarda bırakılacak boşluklara göre bir kompozisyon içinde yerleştirilmesi akla gelir. Bu konuda herkesçe benimsenmiş ortak biçim olmamakla birlikte, genelde aşağıdaki ölçülere uyulur:
1. Çizgili defterlerde sayfanın üstünde ve altında, üst boşluk ve alt boşluk olarak bırakılan çizgisiz bölümlere yazı yazılmaz. Bazı defterlerde sayfanın solunda dikey bir çizgi vardır. Bu çizginin de sol tarafı boş bırakılır.
2. Büyük boy kareli defterlerde üst boşluk için 6 kare, alt boşluk için 4 kare, ön boşluk için 4 kare ve satır sonu boşluğu için 2 kare boşluk bırakılır. Kareler sayılırken yarım kareler dikkate alınmaz.
Paragraflarda, satır başları üç kare (1,5 cm) içeriden başlatılır. Paragrafların alt alta aynı hizada olacak biçimde başlatılmasına özen gösterilir.
3. Çizgisiz defterler için kenarlarda bırakılacak boşluklar, ikinci maddede kare sayısı olarak verilen ölçülerin santimetreye çevrilmesiyle belirlenir. (1 kare = 0,5 cm)
4. Normal boy defterler için, yukarıda verilen ölçüler 0,5 cm (bir kare) eksik olarak alınabilir.
5. Deftere tarih atmak istenirse tarih, sayfadaki ilk satır çizgisine sağda 1 cm boşluk kalacak şekilde yazılır.
6. Konu bittikten sonra bir satır boşluk bırakılır ve satırı ortalayacak şekilde 2 cm uzunluğunda bir kapatma çizgisi çekilir veya bölüm sonu işareti (***) konur. Kitaplarda olduğu gibi bu çizgiden sonra o sayfaya bir şey yazılmaz. Yeni konuya sonraki sayfadan başlanır.

SINAV KÂĞITLARINDA SAYFA DÜZENİ

Sınav kâğıtlarında sorular ve cevaplar yazılırken her şeyden önce sayfa düzenine ve yazıya dikkat ederek okuyan üzerinde psikolojik olarak olumlu bir izlenim bırakmak son derece önemlidir.
Sınav kâğıtlarındaki sayfa düzeni, (baskı yoluyla çoğaltılacak sınav kâğıtları da dâhil olmak üzere) aşağıdaki ölçülere göre ayarlanmalıdır:
1. Öğrenci, kimlik bilgilerini sol üst köşeye, üstte ve solda 2 cm boşluk bırakarak özelden genele (adı soyadı, numarası, sınıfı, bölümü, okulu) bir sıra takip ederek yazmalıdır.
2. Sınav tarihi, sağ üst köşeye üstte 2 cm, sağda 1 cm boşluk kalacak şekilde yazılmalıdır.
3. Üstte 6 cm boşluk bırakıldıktan sonra satırı ortalayacak şekilde, büyük harflerle hangi dersin sınavına ait soruların sorulduğu belirtilmelidir.
4. Sınav kâğıdının solunda en az 3 cm dosya ve not boşluğu (sol boşluk) mutlaka bırakılmalı, buraya bir şey yazılmamalıdır. Sağ tarafta ise en az 1 cm boşluk (sağ boşluk) bırakılmalıdır. Sayfanın altında ise en az 2 cm sayfa sonu boşluğu olmalıdır.
5. Soru ve cevap numaraları normal satırlardan 2 cm (kâğıdın sol kenarından 5 cm) içeriden paragraf yapılarak yazılmalıdır. Soru veya cevap numarasından sonra nokta (veya parantezin kapama şekli ya da kısa çizgi) konmalı, bunların dışında herhangi bir işaret veya yazma şekli tercih edilmemelidir. (C, C=4=, C:4), 4>, C:4), C- IV, 4≡, 4/ , C-4)- şeklindeki yazımlar yanlıştır.)
6. Bir soruya maddeler hâlinde cevap verilecekse diğer cevap numaralarıyla karıştırmamak için madde numaraları alfabetik olarak harflerle gösterilmelidir.
7. Cevaplar arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Cevaplara ilave ihtimali varsa (mesela 4. sorunun devamı, 6. sorunun devamı dememek için) yeteri kadar boşluk bırakılmalıdır.
8. İkinci sayfaya geçildiğinde sayfanın üstünde 4 cm boşluk bırakılmalı ve solda bırakılan boşluk da korunmalıdır.
Sınavda ikinci, üçüncü kâğıtların kullanılması hâlinde kimlik bilgileri bu kâğıtlara da aynı şekilde yazılmalı ve sınav kâğıdı imzalanmalıdır.

SEMİNER VE TEZLERDE SAYFA DÜZENİ

Lisans ve lisansüstü eğitim programlarında öğrencilere yaptırılan seminerler ve tezler için bazı fakülteler ve enstitüler tarafından hazırlanan kılavuzlarda, seminerin veya tezin yazımında uygulanacak sayfa düzeni de ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Bu ölçüler, (genellikle) aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
1. Seminer veya tezde, ciltlenip kesildikten sonra 20 cm x 28,5 cm boyutlarında kalan, en az 75 gramajlı birinci hamur beyaz kâğıt kullanılır. Çoğaltmada kullanılacak kağıdın ölçüleri 21 cm x 29,7 cm ( A4 kağıdı) olmalıdır.
2. Sayfanın üst kenarından en az 3,5 cm, sol kenarından en az 3,5 cm, alt ve sağ kenarından en az 3 cm boşluk bırakılır.
3. Paragraflar, ilk satır girintisi 1 cm, satır aralığı 1,5 olmak üzere iki yana yaslı olarak düzenlenir.
4. Ana başlıklar büyük harflerle yazılır ve altı çizilmez. Ara başlıklar ise küçük harflerle yazılır.
5. Sayfa numaraları, sayfanın sağ üst köşesine yazılır.
Seminer veya tezlerin dış kapağında sırasıyla şu bilgiler bulunur: Üniversitenin adı, enstitü veya fakültenin adı, programın adı, tezin (veya seminerin) adı, hazırlayanın adı soyadı, seminer (doktora veya yüksek lisans tezi) ifadesi, danışmanın adı soyadı, yer ve yıl.
Seminer veya tezlerde dış kapak ile iç kapak arasına boş bir sayfa konur.

Tezlerde sayfa düzeni örneği için tıklayınız.

 Son Güncelleme:

Defter boyutları ve ebatları nelerdir? K&#;&#;&#;k, b&#;y&#;k, spiralli ve kareli defter &#;l&#;&#;leri

Defter, yaklaşık yıldır tüm dünyada sanatçılar ve yazarlar tarafından kullanılmaktadır. Lakin kitlelere hitap eden günümüz defterlerin hayatımıza girmesi, yüzyıl ile birlikte gelişmiştir. Tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda A ve B tipi standartlarda defter boyutları üretilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar

Defter, öğrencilerin en popüler ürünleri arasında yer almaktadır. Farklı tasarımları ile her yaş kitlesine hitap eden defterler, dayanıklı sayfalara sahip olmaktadır. Dünyanın her yerinde aynı boyutları, aynı ölçüleri ifade etmektedir. Defterler eğitim sektörünün yanı sıra ticaret alanında da kullanılmaktadır.

Defter Boyutları ve Ebatları Nelerdir?

Defter çeşitleri iş ve eğitim hayatında olmazsa olmazlar arasında bulunmaktadır. Notlar ya da yazılar yazmak için kullanılan defter, değişik tasarımlara sahip olmaktadır. Sadece ofis ve okullarda değil, evlerde de defter kullanımı görülmektedir. Defter çeşitleri boyut bakımından da birbirinden farklı olmaktadır. Özellikle A3, A4 ve A5 gibi yaygın kağıt ebatları, defterlerde çok fazla tercih edilmektedir. 84,1 x ,9 cm, 59,4 x 84,1 cm, 42,0 x 59,4 cm, 29,7 x 42,0 cm, 21,0 x 29,7 cm, 14,8 x 21,0 cm ve 10,5 × 14,8 cm boyutlarında defterler bulunmaktadır.

Defter boyutları sayısal değer olarak bakıldığında, tüketici için büyük anlam ifade etmeyebilmektedir. Fakat defterler görsel olarak görüldüğünde, ölçüler arasındaki farklar net olarak anlaşılmaktadır. Baskı işleminde daha çok ''mm'' cinsinden boyutlar hesaplanmaktadır. Defter siparişi verilmeden önce boyutlar göz önüne alınmaktadır.

Küçük Defter Ölçüleri

B7 boyutu defterler, en küçük ölçülere sahip olmaktadır. Sahip olduğu 55x90mm boyutları ile cepte, çantada veya kalemlikte taşınabilmektedir. Üstten ciltlenmiş bu defter, küçük boyuta sahip olduğundan her yere götürülebilmektedir. İnsanlar daha çok kısa notlar almak için kullanmaktadır. Sağlıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen küçük defter, ekonomik fiyatları ile alıcılarını memnun etmektedir.

Büyük Defter Ölçüleri

Büyük defter ölçülerinden dolayı ekstra büyük defter veya kompozisyon defteri olarak isimlendirilmektedir. Çizim ve planlama amacı ile kullanılan büyük defter, x mm ölçülerine sahip olmaktadır. Standart defter boyutlarının kendileri için yeterli olmadığını düşünenler, büyük defter çeşitlerine yönelmektedir.

Spiralli Defter Ölçüleri

Yuvarlatılmış tel sistemine sahip olan spiralli defter, modern görünümlerinin yanı sıra kullanım kolaylığı sunmaktadır. Okul defteri boyutunda olduğundan, daha çok öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Sayfa koparılmak istendiğinde, diğer sayfalara herhangi bir zarar vermeden sayfa koparılabilmektedir. A4 boyutuna göre daha küçük ölçülere sahip olan spiralli defter, rahatlıkla her yere taşınabilmektedir.

Her türlü ihtiyaç ve isteklerin karşılanabileceği şekilde tasarlanan spiralli defter, yazı yazmanın yanı sıra resim yapmak için de kullanılabilmektedir. A5 çizgisiz spiralli defter ideal boyuta sahip olduğundan, çantada kolay bir şekilde taşınmaktadır. Sözel dersler için çizgili spiralli defter, sayısal dersler için kareli spiralli defter önerilmektedir.

Kareli Defter Ölçüleri

Genellikle sayısal dersler için tercih edilen kareli defter, kırtasiye alışverişinin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Çizgilerin düzgün bir şekilde görünmesini sağlayan kareli defter, işlem yaparken herhangi bir hata oluşmasının önüne geçmektedir. Özellikle ilkokul öğrencilerinin kaydırma yapmadan işlem yapabilmesi için kareli defter kullanımı önerilmektedir.

Büyük boyutlu defter kullanmayı sevenler, A4 kareli defter satın almaktadır. Büyük olduğundan rahat bir kullanım sağlayan A4 kareli defter, kaliteli malzemeden üretilmektedir. Aileler ve öğrenciler defter seçiminde bulunurken, en doğru tercihi yapmaya çalışmaktadır. Defterleri uzun süre kullanmak isteyenler, veya yaprak kareli defter tercih etmektedir. İpli modellere kıyasla daha kolay bir şekilde yazı yazmak için spiralli kareli defter önerilmektedir.

False

Defter boyutları ve ebatları nelerdir? K&#;&#;&#;k, b&#;y&#;k, spiralli ve kareli defter &#;l&#;&#;leri

Pratik Bilgiler

Haber Giriş: -  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.