kartal eğitim araştırma plastik cerrahi / Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği

Kartal Eğitim Araştırma Plastik Cerrahi

kartal eğitim araştırma plastik cerrahi

APA MISIRLIOĞLU A, GİDEROĞLU K, AKAN M, AKÖZ T (2004). Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg., 12(3), 191 - 195. Chicago MISIRLIOĞLU Aykut,GİDEROĞLU Kaan,AKAN Mithat,AKÖZ Tayfun Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg. 12, no.3 (2004): 191 - 195. MLA MISIRLIOĞLU Aykut,GİDEROĞLU Kaan,AKAN Mithat,AKÖZ Tayfun Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg., vol.12, no.3, 2004, ss.191 - 195. AMA MISIRLIOĞLU A,GİDEROĞLU K,AKAN M,AKÖZ T Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg.. 2004; 12(3): 191 - 195. Vancouver MISIRLIOĞLU A,GİDEROĞLU K,AKAN M,AKÖZ T Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg.. 2004; 12(3): 191 - 195. IEEE MISIRLIOĞLU A,GİDEROĞLU K,AKAN M,AKÖZ T "Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat." Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg., 12, ss.191 - 195, 2004. ISNAD MISIRLIOĞLU, Aykut vd. "Plastik cerrahi pratiğinde alternatif bir materyal: Kalsiyum aljinat". Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derg. 12/3 (2004), 191-195.

Dünden Bugüne Kartal Dr. Lütfi Kırdar EAH

T.C.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

KARTAL DR. LÜTFİ KIRDAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KLİNİĞİ

 

TARİHÇE

1986 yılında Sağlık Bakanlığı Kartal Devlet Hastanesi olarak açılan hastanemiz 1987 yılında

Eğitim Hastanesi olmuştur. 1989 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıklarında uzmanlık eğitimi verilmeye başlanmıştır. Kliniğimizin ilk kurucuları arasında klinik şefimiz Op.  Dr. Şeref Ünver ve Şef yardımcımız Op. Dr. Temel Coşkuner’i sayabiliriz. Daha sonra  Op. Dr. Çetin Kaleli ve Op. Dr. Arif Şanlı (şef yardımcısı-1990) Op. Dr. Cüneyt Alper, Op. Dr. Fahrettin Gözükara (Başasistan), Op.Dr. Mustafa Çalışkan (Başasistan)ve Op. Dr. Sedat Aydın(Başasistan-1994) katılımlarıyla kliniğimiz eğitim alanında daha da güçlenmiştir. Kartal, Maltepe, Pendik ilçelerindeki ve hatta Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen hastalara o zamandan bu yana yaklaşık 30 yıldır şifa dağıtmaktadır. Bu sırada çok sayıda uzman ve asistanın belirli bir süre için hizmet içi eğitimine de katkı sağlamıştır. 1991 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak isminin değişmesi ve nihai olarak 2000 yılında güncel ismini almıştır.

 

Op. Dr. Sedat Aydın 1994 yılında Başasistanlık sınavıyla kliniğimize Başasistan olarak atanmıştır. 2001 yılında yapılan Şef ve Şef yardımcılığı sınavının ardından KBB kliniğimizin bünyesinden ayırdığı Op. Dr. Arif Şanlı ve Op. Dr. Sedat Aydın hastanemizin 5. katında 2. Kulak Burun Boğaz Klinik Şefliğine ve Şef yardımcılığına atanarak 1 Şubat 2001 tarihinden itibaren 1. ve 2. KBB klinikleri olarak hizmet verilmeye devam etmiştir. 2011 yılında kliniğimizin kurucularından değerli hocamız Op. Dr. Şeref Ünver’in emekli olarak ayrılmasıyla 1. KBB klinik Şefliğine Op. Dr. Temel Coşkuner vekalet etmiştir.

2012 yılında Sağlık Bakanlığının kararı ile her iki KBB kliniği birleştirilerek KBB Kliniği İdari ve Eğitim sorumlusu olarak Op. Dr. Arif Şanlı getirilmiştir. Op. Dr. Temel Coşkuner ve Op. Dr. Sedat Aydın ise Şef yardımcılığı görevlerinden Klinik Eğitim görevlileri olarak atanmışlardır. 2016 yılına kadar KBB Kliniği İdari ve Eğitim sorumlusu olarak Doç. Dr. Arif Şanlı görev yapmıştır. 2016 yılından itibaren Op. Dr. Temel Coşkuner Klinik idari sorumluluğuna Doç. Dr. Arif Şanlı ise eğitim sorumluluğu görevine devam etmişlerdir. 2016 Ağustos ayından itibaren KBB Klinik idari sorumluluğuna Doç. Dr. Sedat Aydın getirilmiştir. 2017 Mart ayından itibaren bugüne kadar klinik eğitim ve idari sorumluluklarının her ikisini de Doç. Dr. Sedat Aydın yerine getirmektedir.

 

Hastanemizin dolayısıyla KBB Kliniğimizin T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine dahil edilmesiyle akademik ve bilimsel anlamda, uzmanlık öğrencilerinin eğitim imkanları ve hastalarımıza sunduğumuz hizmetler açısından daha etkin duruma gelmiştir. Son olarak Kliniğimiz 2017 yılı Eylül ayında Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği tarafından KBB ve BBC Eğitimi konusunda Akredite edilerek eğitim, hizmet, idari yönetim, akademik ve bilimsel anlamda standartlara ulaşmıştır.

 

2019 yılında yeni yapılan modern hastanemize geçtiğimizde fiziki, idari ve hizmet imkanlarımızın gelişmesine paralel olarak uzmanlarımızın, uzmanlık eğitimi alan asistanlarımızın gururla çalıştığı ve hastalarımıza sunulacak hizmet açısından standartlarımızın yükseldiği bir üniversite hastanesi olarak heyecan duymaktayız.

 

Saygılarımızla   

 

Eğitim Kadromuz:

Eğitim Görevlileri:

Doç.Dr Sedat Aydın  - Eğitim ve İdari sorumlusu

Op.Dr.Temel Coşkuner 

 

Uzmanlar:

Doç.Dr.Mustafa Paksoy

Op.Dr.Derya Berk

Op.Dr.Ayşegül Uzun

Op.Dr.Banu Erçatal

Op.Dr.Burak Dikmen

Op.Dr.Melis Demirağ Evman

Op.Dr.Hakan Avcı

Op.Dr.Burcu Duygu Başarır

Op.Dr.Selçuk Yıldız

Op.Dr.Metin Bala

Uzmanlık Öğrencileri

Dr.Eren Boldaz

Dr.Hanife Özel

Dr.Seva Öztürk

Dr.Abdussamet Faraşoğlu

Dr.Elif Uysal

Dr.Tolga Çakıl

Dr.Sedef Çoruk

Dr.Namık Kemal Kaya

 

KLİNİĞİMİZİN ALTYAPI ÖZELLİKLERİ VE UYGULANAN KBB PROSEDÜRLERİ

Ana binada 4’ü standart + 1’i heyet polikliniği olmak üzere 5 polikliniğimiz, Adatepe polikliniği, Büyükada polikliniği ve Cezaevi polikliniği olmak üzere kliniğimize ait toplam 8 polikliniğimiz bulunmaktadır. Günlük muayene edilen hasta sayısı yaklaşık 650-700 olmaktadır. Haftada 9 ameliyat masamızla ortalama 40-50 hasta ameliyat edilmektedir. Ayrıca hastane olarak uzun yıllardır Türkiye’nin her yerinden yoğun bir şekilde gelen hastalara hizmet vermekteyiz. Bu bakımdan çoğunluğu baş-boyun tümörleri, kulak ve sinüs cerrahileri olmak üzere ortalama yıllık 4250-4500 operasyon yapıyoruz.( 2017 yılı için 4431 operasyonun 96’sı A grubu, 525’i B grubu 1251’i C grubu, 957’si D grubu, 37’si E grubu ve 1565’i diğer günübirlik cerrahiler ayrıca servisimizin muayene sayısı 84119 ve yatan hasta sayısı 2218 dir)

Odyoloji ve ses laboratuarımıza ek olarak şubat 2017 de yeni hizmete açılan vestibüler(denge) laboratuvarımızda da aylık 100 hasta muayenesi, kalorik testler ve videonistagmografi(VNG) gibi tetkikler yapılmaktadır. Kliniğimizde üst hava yolları açıklığının objektif olarak ölçülmesinde kullanılan akustik rinometri ve rinomanometri cihazları da bulunmaktadır. Uzman doktor ve asistanlarımız için ayrı ayrı dinlenme odaları, klinik içi kütüphane ve seminer salonumuzda bulunmaktadır.

Polikliniklerimizde muayene mikroskobu ve fleksibl, rijid endoskopik muayene üniteleri bulunmaktadır. Ameliyathanemizde asistan oküleri bulunan ve HDMI kayıt yapabilen ameliyat mikroskoplarımız, kendinden yıkamalı kulak tur sistemleri ve mikrodebrider cihazları, endoskopik cerrahi endovizyon görüntüleme cihazları, motorlu testere, radyofrekans cihazları ve çoğunlukla parotis,tiroid cerrahilerinde kullandığımız sinir stimulasyon cihazı bulunmaktadır.

KLİNİĞİMİZDEKİ UZMANLIK EĞİTİMİ

Kliniğimizde Uzmanlık eğitimi yönergesi olarak Tıpta uzmanlık kurulu müfredat oluşturma ve standart (TUKMOS)  belirleme sisteminin 02.12.2015 tarihli KBB Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Müfredatı takip edilmekteyken 06.06.2016 tarihinden itibaren T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönergesi de takip edilmektedir.

Tıpta uzmanlık sınavı(TUS) ile gelen her asistan kliniğe ilk başladığında 2 haftalık adaptasyon eğitimi sürecine alınır. Bu süre sonunda servis ameliyathane ve poliklinik işleyişini yerinde görerek uyum sürecini tamamlar. Ardından poliklinikte, servis ve ameliyathane de birer aylık rotasyon şeklinde çalışır. Bu sırada kıdemine uygun olarak trakeotomi (4. ayında), adenoidektomi ve tonsillektomi (6. ayında) operasyonları ile cerrahiye ilk adımını atar. Asistanlığı süresince TUKMOS da belirtilen KBB branşına yönelik olarak Acil tıp, Beyin cerrahisi, Plastik cerrahi ve Anestezi olmak üzere rotasyonlarını tamamlar. Buna ek olarak odyoloji rotasyonunu da önemsiyoruz.

Kliniğimizde istekli olan asistanlarımıza yurt dışındaki KBB kliniklerine gidip bilgi ve görgülerini arttırmaları için klinik eğitim sorumlusunun rehberliğinde gerekli yazışmalar yapılmakta ve bu asistanların kendilerini geliştirmeleri için teşvikte bulunuyoruz. Asistanlarımızın ulusal ve uluslararası kongrelerde deneyimlerini arttırmak için sözlü ve poster bildirisi şeklinde sunumlar yapmasını teşvik ediyoruz. 2017 yılından itibaren her asistanımızın her yıl yılda bir kez ulusal düzeydeki KBB BBC kongrelerine katılmalarını sağlamaktayız. Asistanlarımızın yılda 2 olgu sunumu ve 2 klinik çalışma yapmasını sağlayıp bu çalışmaların bilimsel dergilerde yayınlanması için her asistan ile bire bir yayın konusunda da klinik eğitim sorumlumuz tarafından rehberlik yapılmaktadır.

Kliniğimizin Eylül 2017 de Türk KBB ve BBC derneği tarafından Akredite edilmesiyle birlikte uzmanlık öğrencilerinin eğitiminde standart, yurtiçi ve dışı KBB klinikleri ile rakabete açık, kaliteli, denetlenebilir ve şeffaf bir  eğitim anlayışı ile hareket etmekteyiz. Zaten bu uygulamalarımızın KBB camiasındaki geçerliliğini de son iki yıl içinde uzmanlık öğrencilerinin ve yeni ihtisasını almış uzmanların kliniğimize tayin isteyip bizimle birlikte çalışmayı tercih etmesiyle görmekteyiz.

Kliniğimiz, İstanbul Anadolu yakasının doğudan giriş güzergahında bulunan ve E5 karayolunun üzerinde olup Acil KBB girişimlerinin fazla miktarda olduğu dolayısıyla uzmanlık öğrencilerinin acil ve rutin vaka yapma konusunda sorun yaşamadığı ayrıca 2019 Ocak ayında biteceği planlanan yeni, fiziki alt yapısı yenilenmiş modern bir hastaneye kavuşacağımızı müjdelemek isteriz. KBB kliniğimiz İstanbul dışında Türkiye’ye hatta Balkanlar, Ortadoğu ve Hazar denizi ülkelerine yani büyük bir coğrafyaya hitap eden bir kliniktir. 

Kliniğimizin Sağlık Bilimleri Üniversitesinin köklü geçmişiyle bütünleşip destek alması sayesinde yakın gelecekte uzman kadromuzun daha da güçlenip farklı dal polikliniklerinin açılacağı, farklı ve spesifik ameliyatların yapılacağı, çalışan uzmanıyla, uzmanlık öğrencisiyle daha iyi, daha mutlu ve daha bilimsel çalışacağı bir klinik olacağımıza inanıyoruz. Çünkü Tıp devamlı değişmekte ve gelişmekte bu ortamda hepimiz eğitimimizi devam ettirerek başarılı tedaviler ve bilimsel yayınlar yaparak Türk tıbbına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

 

Bugüne kadar kliniğimizden uzman olanlar

 

Dr.M.Cüneyt Alper-              1990

Dr.Mustafa Çalışkan-             1991

Dr.Mustafa Öcalan-               1991

Dr.Mesut Eraslan-                  1993

Dr.Kemal Şenses-                  1993

Dr.Lokman Yücelli-               1994

Dr.Murat Bulut-                     1994

Dr Halil Boyunsuz-                1996

Dr.Yücel Kılıçkap-                 1996

Dr.Sevil Kaçar-                      1996

Dr.Erhan Aydın-                    1996

Dr.Hasan Karataş-                 1996

Dr.Ertan Yıldırım-                 1996

Dr.Ali Haydar Öcal-              1996

Dr.Erdoğan Akman-              1997

Dr.Salih Hafız-                       1997

Dr.İlyas Yücer-                      1997

Dr.Turay Sak-                        1999

Dr.Aytekin Parmak-               1999

Dr.İlhan Gebizli-                    2000

Dr.Ozan Seymen Sezen -       2000

Dr.Cengiz Arlı-                      2001

Dr.Kadir Mehter-                   2001

Dr.Mürvet Aydın Çilcan-      2002

Dr.Ahmet Bozkurt-                2002

Dr.Levent Baştan-                 2002

Dr.Mehmet Eken-                  2002

Dr.Sevtap Akbulut-               2002

Dr.Resul Öztürk-                   2002

Dr.Elif Esra Yasul-                2003

Dr.Utku Kubilay-                   2003

Dr.Murat Koç-                       2004

Dr.İlter Tezer-                        2004

Dr.Cenk Evren-                      2005

Dr.Ahmet Burçin Sarısoy-     2006
Dr.Günay Ateş-                     2006
Dr.Serkan Karadağ-               2006

Dr.Birgül Uzun-                     2006

Dr.Özlem Çelebi Erdivanlı-   2007
Dr.Ümit Hardal-                    2008
Dr.Hande Kaytancı Aktaş-    2008

Dr.Süheyl Haytoğlu-              2008

Dr.Ömer Taşdemir-                2009
Dr.Zeynep Alev Oktay-         2009
Dr.Emin Ayduran-                 2009
Dr.Gülizar Eraslan-                2009

Dr.Ercan Aydın-                    2009
Dr.Bekir Sivri-                       2010

Dr.Gökhan Altın-                   2010

Dr.Nermin Erdaş-                  2012

Dr.Ercan Gündoğdu-             2012

Dr.Sermin Kibar Şayan-         2012

Dr.Süleyman Hilmi Yılmaz-  2013

Dr.İbrahim Gül-                     2013

Dr.Eda Bekmez Bilmez-        2014

Dr.Niyazi Altıntoprak-           2014

Dr.Necdet Demir-                  2014

Dr.Mehmet Gökhan Demir-   2014

Dr.Muhammet Ali Özçelik-   2015

Dr.Muhammet Gazi Yıldız-   2015

Dr.Sefer Şahin-                      2016

Dr.Doğan Çakan-                   2017

 

Kliniğimize katkıda bulunan diğer uzmanlarımız

 

Dr.Çetin Kaleli

Dr.Turan Önal

Dr.Burhan Dadaş

Dr.Cevdet Yılmaz

Dr.Fahrettin Gözükara

Dr.Davut Cengiz

Dr.Bülent Mamıkoğlu

Dr.Şinasi Albayrak

Dr.Fatma Tülin Kayhan

Dr.Baki Yılmaz

Dr. Ziya Bozkurt

Dr.Banu Atalay Erdoğan

 

Uzmanlık eğitimini başka bir klinikte tamamlayan asistanlarımız

 

Dr.Bedri Baysan

Dr.Gülderen Yılmaz

Dr.Mahmut Özkırış

Dr.Gürkan Kayabaşoğlu

Dr.Betül Ataman

Dr.Mesut Demirel

Dr.Mustafa Demir

Dr.Mehmet Bilgin Eser

Dr.Nazmiye Yoğurtçu Ünlü

 

KLİNİĞİMİZİN BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (2012-2016 YILLARI )

 

Kitap ve Kitap Bölümleri

 

 

Uluslar arası

 

Kitap

-

Kitap bölümü

3

 

Ulusal

Kitap

-

Kitap bölümü

3

 

Makaleler

 

 

Uluslar arası

SCI / SCI Expanded

20

Diger

41

Toplam

61

 

 

Ulusal

Yukarıdaki makalelere yapılmış atıflar

133

TUBİTAK dizini

13

Diger

 

Toplam

133

 

 

Kongre Bildirileri

 

 

Uluslar arası

Sözel sunum

5

Poster

10

Toplam

15

 

 

Ulusal

Sözel sunum

2

Poster

18

Toplam

20

 

Adres İletişim Bilgileri Web Sayfası

 

Posta adresi: Şemsi Denizer Cad. E-5 Karayolu Cevizli Mevkii

34890 Kartal / İstanbul      [email protected]

Tlf: +902164583000/+902164413900

Faks: +902163520083

http://lutfikirdareah.saglik.gov.tr/

 

Doç. Dr. Sedat Aydın

Klinik İdari ve Eğitim Sorumlusu

 

KBB Kliniği-2017

 

Eski Hastanemiz (1987-2019 Ocak)

 

2019 Ocak ayında hizmete girecek olan yeni hastanemiz.

 

Haber: Dr. Sedat Aydın

 


Mustafa Karaca

1981 yılında İzmir’de doğdum. 1999 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan hemen sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladım.
2005 yılında girdiğim ilk TUS sınavını kazanarak İstanbul’da Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde ihtisasa başladım.
Dinamik bir ekibin parçası olarak çok sayıda bilimsel çalışmada bulunup, özellikle mikrocerrahi alanında binlerce ameliyata girip tecrübe sahibi oldum.İhtisas sürecim devam ederken 2009 yılında Viyana’da taze kadavralar üzerinde uygulamalı yüz estetiği eğitimi aldım.

2010 yılında Newyork Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Kiniği’nde dünyaca ünlü plastik cerrahlardan eğitim alma olanağı buldum. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 18 adet kongre sunumu yaptım. 2012 yılında uzmanlık sınavını başarı ile geçip Devlet Hizmet Yükümlülüğü gereği Sivas Numune Hastanesi’ne atandım. Buradaki hizmetim boyunca yüzlerce başarılı estetik ameliyat yaptım. 2014 Ocak ayında Devlet Hizmet Yükümlülüğüm sona erdi ve memuriyetten istifa ettim. Bir yıl ONEP Estetik Plastik Cerrahi Kliniği’nde çalışarak dünyaca ünlü Plastik Cerrahi hocamız Prof. Dr. Onur Erol’un tecrübelerinden faydalanma imkanı buldum. 2015 Ocak ve 2016 Kasım tarihleri arasında Esteworld Altunizade Plastik Cerrahi Hastanesi’nde çalıştım. 2016 Aralık ve 2017 Eylül tarihleri arasında Academic Hospital’da Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı ve Esteticium Plastik Cerrahi Direktörü olarak görev yaptım. 2017 Eylül ayndan itibaren Bağdat Caddesindeki kendi muayenehanemde hizmet vermekteyim.
Mesleğimi uygularken hedeflediğim başarı kriterleri; hastalarımın ameliyat sonrası rahat bir dönem geçirmesi ve bir an önce sosyal hayatlarına dönebilmeleri, ayrıca ameliyat olduklarını belli etmeyen güzel, doğal ve sağlıklı sonuçlara ulaşabilmeleridir. İşlem öncesi ve sonrası dönemde hastalarıma yeterli zamanı ayırabilmenin, tüm sorularını rahatlıkla sorabilmelerine zemin hazırlayacak samimiyeti göstermenin ve her an ulaşılabilir olmanın çok önemli olduğunu biliyorum. Estetik, Plastik cerrahide el yeteneğinin, sanatsal görüşün ve güncel bilimsel gelişmenin önemine inanıyorum. Bu nedenle ince ayrıntılı realistik resimler çalışarak ve tıbbi literatürü yakından takip ederek bu yönlerimi daha da güçlendirmeyi hedefliyorum.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir