şehirler arası yolculuk izni / Seyahat İzni Nasıl Alınır? Şehirler Arası Yolculuk Şartları Nedir?

Şehirler Arası Yolculuk Izni

şehirler arası yolculuk izni

Şehirler arası yolculuk izin belgesi nedir? Şehirler arası yolculuk izin belgesi nasıl alınır?

Şehirler arası yolculuk izin belgesi nedir? Şehirler arası yolculuk izin belgesi nasıl alınır? soruları dün akşam saat itibari ile yasaklanan şehirler arası otobüs yolculukları nedeniyle gündemde. Corona virüs tedbirleri kapsamında, şehirler arası dolaşımı engellemek ve azaltmak için alınan karar doğrultusunda tüm otobüs seferleri iptal edildi. Sadece şehirler arası yolculuk izin belgesi olanlar şehir değişikliği yapabilecek. Şehirler arası yolculuk izin belgesi ile ilgili detaylar haberimizde

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZİN BELGESİ NEDİR?

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla sosyal izolasyonun sağlanması, sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılması için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri, dün saat 'den itibaren valilik izniyle yapılabilecek. Valiliğin izin verdiği belgeye "şehirler arası yolculuk izin belgesi" deniyor.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Bu izin, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması durumlarında verilecek.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Seyahat İzin İl ve İlçe Kurullarına başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak, talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde "Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi" düzenlenecek.

Seyahat İzin Kurulları'nca, Şehirler arası Otobüs Seyahat İzin Belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak.

Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak ve yolcular, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayacak.

Seyahat İzin Kurullarınca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerdeki adreslerini belirten yolcu listeleri gidilecek ildeki valiliğe bildirilecek.

THY'DEN SEYEHAT AÇIKLAMASI

Koronavirüs önemleri kapsamında yurt dışı uçuşlarını durduran ve iç hatta 14 noktaya sefer yapacak olan Türk Hava Yolları (THY),bugün saat itibariyle yolculardan seyahat izni belgesi talep edileceğini duyurdu.

THY resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, "Yeni koronavirüs (COVID) küresel salgını sebebiyle uçuşlarımızda önemli düzenlemelere gidilmiştir. 27 Mart saat (TSİ) itibarıyla tüm dış hat seferlerimiz 17 Nisan tarihine kadar durdurulmuştur. 29 Mart saat (TSİ) itibarıyla iç hatlarda yalnızca Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van seferleri icra edilecek olup tüm diğer iç hat seferlerimiz 17 Nisan tarihine kadar durdurulmuştur. 28 Mart saat (TSİ) itibarıyla iç hat uçuşlarımızda tüm yolcularımızdan valiliklerden seyahat izni aldıklarına dair belge talep edilecek olup, gerekli izinlerin nasıl temin edileceği konusunda yönlendirmeler kısa sürede bilgilerinize sunulacaktır" denildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ tarafından, "Havalimanımızdan gerçekleşmekte olan yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlar bir süre düzenlenmeyeceğinden daha önceden planlanmış olan uçuşlarınızın durumunu ve detayları ilgili havayolları ile temasa geçerek öğrenebilirsiniz." denildi.

Şirketten yapılan açıklamada, koronavirüsün etkilerinin azaltılması ve yayılmasının önlenmesi ile ilgili olarak Türkiye'de alınan tedbirler doğrultusunda yurt dışı uçuşların 27 Mart gecesinden itibaren tamamen durdurulduğu anımsatıldı.

Yine aynı tedbirler doğrultusunda şehirlerarası seyahat esaslarının da yeniden düzenlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Buna göre sınırlı sayıda gerçekleşecek yurt içi uçuşlar için de sadece THY yetkili kılınmıştır. Tüm bu kararlar doğrultusunda havalimanımızdan gerçekleşmekte olan yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlar bir süre düzenlenmeyeceğinden daha önceden planlanmış olan uçuşlarınızın durumunu ve detayları ilgili havayolları ile temasa geçerek öğrenebilirsiniz. En büyük temennimiz, tüm dünyayla birlikte ülkemizin ve milletimizin bu sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulmasıdır. Bu vesile ile sağlık sektörünün fedakar çalışanlarına bir kez daha minnet duygularımızı sunuyor, sizleri yeniden havalimanımızda ağırlayacağımız, sağlıklı ve huzurlu günlere en kısa sürede kavuşmayı diliyoruz."

Şehirler arası yolculuk yasak mı? Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Corona virüsü sebebiyle şehirler arası otobüs yolculuğuna ilişkin kurallar yeniden düzenlendi. Şehirler arası yolculuklar seyahat izin belgesi ile yapılabiliyor. Peki şehirler arası yolculuk yasak mı? Seyahat izin belgesi nasıl alınır, kimler alabilir?

Yayınlanma:

Şehirler arası yolculuk yasak mı? Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

81 ilin valiliklerine gönderilen genelgelerde, bazı yolculukların seyahat izin belgesine tabi olacak. Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar başvurabilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

*Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında

E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Otobüs veya uçakla şehir dışına çıkmak isteyenlerden doktor kararıyla tedavi için şehir dışına sevk edilmiş olanlar, birinci dereceden yakını vefat etmiş veya ağır hasta olanlar, son on beş gün içerisinde ilimize gelmiş, ilimizde kalacak yeri olmayanlar için belgelerini ibraz etmek koşuluyla otobüsler veya uçakla seyahat edebilme haklarına sahip oluyorlar.

Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 14,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Seyahat izin belgesi, E-Devlet üzerinden kolayca alınabiliyor. Şehirlerarası seyahat etmek isteyen ancak izin belgesi bulundurma zorunluluğu olan vatandaşlar, E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alabiliyor. E-Devlet'e ulaşımı mümkün olmayan kişiler ise ALO üzerinden seyahat izin belgesi alarak seyahatlerini gerçekleştirebilecek. Peki, E-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte, şehirlerarası yol izin belgesi hakkında detaylı bilgiler

1/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
2/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
3/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
4/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
5/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
6/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı

Seyahat İzin Belgesi Nedir?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları süresince şehir dışına çıkmak için almanız gereken özel belgeye Seyahat İzin Belgesi denir.

Yol İzin Belgesi olarak da bilinen bu belge ile şehirler arası toplu ulaşım araçlarına bilet alabilir ve özel aracınızla şehir dışına seyahat edebilirsiniz.

Kimler Seyahat İzin Belgesi almalıdır?

Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak isteyen herkesin seyahat izin belgesi alması gerekmektedir.

Uçağa binmek için Seyahat İzin Belgesi göstermek gerekir mi?

Uçak bileti olan misafirlerimiz sokağa çıkma kısıtlamasından muaftır. Misafirlerimiz mobil uçuş kartı, bilet görüntüsü gibi uçuşu olduğuna dair bir belge ibraz ederek seyahate katılabilirler.

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte ; 

  • 18 yaş altı yolcular Covid  öncesinde olduğu gibi  tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yoktur.
  • 65 yaş üstü yolcular (Asisi olan ve olmayan) seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler. 

Daha fazla bilgi için güncel duyurularımızı takip edebilirsiniz.

Özel araçla Seyahat İzin Belgesi alabilmek için gerekli zorunlu haller nelerdir?

65 yaş altı T.C. vatandaşlarının özel araçlarıyla şehir dışına seyahat edebilmeleri için aşağıdaki zorunlu hallerden birini belgeleyerek yol izin belgesi almış olmaları gerekmektedir:

  • Askerlik görevini tamamlayarak yerleşim yerine dönmek isteyenler,
  • Birinci dereceden vefat eden yakının cenazesine katılacak olanlar,
  • Tedavi amacıyla seyahati zorunlu olan hastalar,
  • ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri
  • Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar,
  • Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz etmeleri gerekmektedir.)

NOT: Zorunlu bir hali bulunmayan vatandaşların sadece toplu ulaşım araçlarıyla seyahatine izin verilmektedir. Toplu ulaşım araçlarının görevlilerine bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

65 yaş ve üzeri kişilerin Seyahat İzin Belgesi alması zorunlu mu?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte; 65 yaş üstü yolcular (Asisi olan ve olmayan) seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler. 

18 yaş altı kişiler için Seyahat İzin Belgesi zorunlu mu?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte; 18 yaş altı yolcular Covid  öncesinde olduğu gibi  tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi zorunluluğu yoktur.

Seyahat İzin Belgesi Nereden Nasıl Alınır?

Seyahat izin belgesini telefonla ’u arayarak ya da e-devlet üzerinden online başvuru yaparak alabilirsiniz. Başvuru sonucu SMS ile tarafınıza bildirilmektedir.

Telefonla Yol İzin Belgesi nasıl alınır?

Alo Vefa Sosyal Destek Hattı’nı arayarak temsilcinin sizden istediği bilgileri (nereden neye gideceğiniz, kiminle gideceğiniz, araç plakası, gideceğiniz yerin adresi vs.) eksiksiz bir şekilde vererek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sonrası onay mesajı tarafınıza iletilecektir. Bu SMS’i silmemeye özen gösterin.

E-devlet üzerinden Seyahat Belgesi nasıl alınır?

E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama alanına “seyahat izin belgesi” yazarak çıkan sonuçlarda “İçişleri Bakanlığı/E-Başvuru” linkine tıklayın. Açılan sayfada “Yeni Başvuru” butonuna tıklayarak “Başvuru Türü Seçimi”nize uygun olacak şekilde formu doldurarak başvurunuzu tamamlayın.

Seyahat İzin Belgesi E-devlet Başvuru Linki için tıklayın.

Başvurunuz değerlendirildikten sonra SMS ile tarafınıza “Başvurunuz kabul edilmiştir” ya da “Başvurunuz reddedilmiştir” şeklinde bilgi mesajı gönderilecektir. Onay SMS’sini şehir giriş çıkışlarında ve toplu ulaşım araçlarına binerken göstermeniz gerekmektedir. Bu sebeple kısa mesajı silmemeye özen gösteriniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir