köye dönene 100 bin tl hibe şartları / Genç çiftçilere bin TL'ye kadar hibe desteği

Köye Dönene 100 Bin Tl Hibe Şartları

köye dönene 100 bin tl hibe şartları

Gen&#;lere g&#;zel haber! K&#;ye d&#;nene bin TL hibe

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerinde bin lira hibe desteği verecek. Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile hayata geçirilecek proje, ilk etapta Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de uygulanacak.

NELERE DESTEK VAR?

Destekten yararlanmak için projeler, hayvansal (büyükbaş, küçükbaş, arı…), bitkisel (fide,süs bitkisi, meyve, mantar), su ürünleri (alabalık, yayın balığı, midye…), yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimi, depolanması ve paketlenmesine yönelik olacak. Projeyle genç nüfusun kırsalda istihdamı sağlanacak.

ARANAN ŞARTLAR

Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksek okulları veya üniversite mezunu olmak.

Daha önce hibeden yararlanmamış olmak.

Başvuru tarihi itibari ile askerlik görevi veya cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak

Sigortalı çalışıyor olmamak

Vergi mükellefi olmamak

BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Projeden yararlanmak isteyenler ön başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden(seafoodplus.info)yapacak. Kesin başvurular ise girişimcinin ikamet ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu bakanlığın il müdürlüklerine şahsen gerçekleştirilecek. Hibeler için gerekli kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’nden karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme yapılacak. Başvuru için 40 gün süre var. (Posta)

K&#;y&#;ne d&#;nene bin lira hibe

Kırsal kalkınmayı geliştirmek ve tarımsal üretimi artırmak için yeni destek programı açıklandı. Söz konusu uygulama kapsamında çiftçilere ‘hibe’ desteği sağlanacak. Programda, tarımsal faaliyetlerin uzman kişilerce yapılmasını teşvik amacıyla, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden kişilere, sunacakları tarımsal projeler için bin liraya kadar hibe verilecek. Bu çerçevede Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı’ yürürlüğe girdi. 

Dört pilot bölge belirlendi 

Buna göre, başlangıç aşaması için Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin, pilot bölge olarak belirlendi. Söz konusu illerde, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlar, hibe için başvuru yapabilecek. Üniversite mezunu, alanında uzman bu kişiler, tarımsal projeleri için hükümetten bin liraya kadar hibe alabilecek. Bu karar, bir yandan üretimi desteklerken, diğer yandan kırsal bölgelerin genç nüfusunu koruyacak ve köyden kente göçü engelleyecek. 

Köye dönüş artacak 

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı Hüseyin Demirtaş, hibenin bir ‘reform’ niteliği taşıdığını ancak gerçekten üretim yapılıp yapılmadığının yakından denetlenmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Hibe aynı zamanda, köye dönüşe bir hareket oluşturur, bölgeleri bir çekim noktası haline getirir” dedi. Hüseyin Demirtaş, köylerin giderek ‘yaşlandığını’ belirtirken, hibe desteğiyle bu bölgelerin gençleşeceğini dile getirdi. Demirtaş, “Ancak eğitimli insanı köyde tutmak için altyapı lazım. Bu mezuniyet derecesindeki insanlara hastaneden kafeye, sinemadan tiyatroya kadar altyapı gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Temel şartlar neler?

Hibe desteği herkese verilmeyecek. Karara ilişkin yayınlanacak tebliğde, istenen koşullar ayrıntılı olarak yer alacak. Desteklerin ödenebilmesi için, hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekecek. Hibe desteklerinden sadece bir kez yararlanılabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu projelere yönelik diğer hibe programlarına dahil olanlar, bu karar kapsamındaki desteklerden faydalanamayacak.

Hangi projeler desteklenecek?

Karar kapsamında; hayvansal ve bitkisel üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleriyle tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler hibe desteğiyle desteklenecek. Ayrıca bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler de hibe desteğinden yararlandırılacak. 

Genç çiftçilere pozitif ayrımcılık: 3 bin kişi desteklendi

Alınan bilgiye göre, hibe destekleri Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında yürütülüyor. Projeden faydalanabilmek için 20 binden küçük yerleşimlerde ikamet etmek, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksek eğitim alma şartı bulunuyor. Geçmiş yıllarda İzmir, Düzce, Mardin ve Amasya’da pilot olarak uygulanan proje, döneminde Türkiye geneline yayılacak.

  • Kırsal alanda yaşayan gençlerin, bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile söz konusu bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik girişimlerine bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacak. Yapılan değerlendirmelerde sosyal anlamda olumlu etkisi görülen proje uygulamalarına, tüm illerde 3 yıl boyunca her bir proje için bin TL’ye kadar destek verilecek. Yılda 2 bin projeye milyon TL hibe sağlanacak. 3 yılın sonunda ise bu rakam milyon TL’ye ulaşacak.

Gençlerin tarıma yönelmesi için proje değerlendirme aşamalarında yaş arası gençlere pozitif ayrımcılık yapılarak ek puanlar veriliyor. Ayrıca Bakanlık, gençlere yönelik Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projelerini yürütüyor. yılında 65 ilde gerçekleştirilen toplam eğitimde 25 bin kursiyer eğitimlere katıldı. Proje kapsamında geçen yıl 15 bin belge verilirken bu yıl ise 16 bin sertifika dağıtıldı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir