haşhaş ekim izni / Haşhaş ekimine elektronik başvuru - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Haşhaş Ekim Izni

haşhaş ekim izni

Akşehir Ziraat Odası’nın sosyal medya hesabında yer verilen TMO Akşehir Şube Müdürlüğü duyurusuna göre; üreticiler, ekim başvurusunda bulunacakları parseller için Tarım ve Orman Bakanlığı il veya ilçe teşkilatlarınca düzenlenecek olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi alınmasını takiben izin talebinde bulunabilecekler. HUBAS sistemi, 30 Ekim tarihinden sonra kapatılarak başvurusu alınmayacak. 

Bu tarım döneminde de köy/mahallelere aktarılacak kota kadar ekim yapılabilecekken; her bir üretici, ÇKS’ye kayıtlı en fazla 3 parsel için ekim izni alabilecek ve bu 3 parselin toplamı 30 dekarı geçemeyecek. m2’den küçük parseller için haşhaş ekim başvurusu yapılamayacak. 

Birden fazla parselde üretim yapan üreticiler, tüm parsellerinde TMO’dan temin ettikleri tohumlukları ya da kendi tohumluklarını tercih edebilecekler. TMO tohumluklarını kullanacak üreticilere haşhaş tohumlukları, dekara 1 kg hesabıyla dağıtılacak.

Talep edilmesi halinde yenileme ekimi yapılabilmesi amacıyla ilave verilecek haşhaş tohumluğu miktarı da dekar başına 1 kg’ı geçmeyecek. İhtiyaç durumuna göre üreticiye dekar başına en fazla 2 kg tohumluk verilebilecek. Dağıtılan her 1 kg tohumluk bedeli için KDV hariç 35 TL olan tutar, yılında TMO’ya satılacak olan ürün bedelinden tahsil edilecek. 

Kurumdan tohumluk alıp ektiğini beyan eden ancak tohumlukları kullanmadığı veya diğer tohumluklarla karıştırarak kullandığı tespit edilen üreticilere, fatura karşılığı kaydedilen borca ilave olarak her 1 kg tohumluk bedeli için ilave 35 TL cezai şart uygulanacak.

Haşhaş ekim izin başvuruları 30 Ekim’de sona eriyor

Üreticiler ekim başvurusunda bulunacağı parseller için Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe teşkilatlarınca düzenlenecek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi alınmasını müteakip HÜBAS üzerinden ekim izin talebinde bulunacaktır.

tarım dönemi haşhaş ekim başvuru süresi mevzuat gereği 30 Ekim tarihinde sona erecektir. 30 Ekim tarihinden sonra HÜBAS sistemi kapatılarak ekim izin başvurusu alınmayacaktır.

Her bir üretici ÇKS’ye kayıtlı en fazla 3 parsel için ekim izni alabilecektir. Ancak 3 parselin toplamı 30 dekarı geçmeyecektir. Bu tarım döneminde de köy/mahallelere aktarılacak kota kadar ekim yapılabilecektir.

m2 ‘den küçük parseller için haşhaş ekim başvurusu yapılamayacaktır.

Birden fazla parselde üretim yapan üreticilerimiz tüm parsellerinde kurumumuzdan temin ettikleri TMO tohumluluklarını ya da kendi tohumluluklarını tercih edebileceklerdir.

TMO tohumluklarını kullanacak üreticilere haşhaş tohumlukları dekara 1 kg hesabı ile dağıtılacaktır.

Talep edilmesi halinde yenileme ekimi yapılabilmesi amacıyla ilave verilecek haşhaş tohumluluğu miktarı da dekar başına 1 kg!ı geçmeyecektir. İhtiyaç durumuna göre üreticiye dekar başına en fazla 2 kg tohumluk verilebilecektir.

Dağıtılan her 1 kg tohumluk bedeli için KDV hariç 35 TL/kg, yılında TMO’ya satılacak ürün bedelinden tahsil edilecektir.

Kurumumuzdan tohumluk alıp ektiğini beyan eden ancak tohumluklarımızı kullanmadığı veya diğer tohumluklarla karıştırarak kullandığı tespit edilen üreticiden ise, fatura karşılığı kaydedilen borca ilave olarak her 1 kg tohumluk bedeli için cezai şart niteliğinde ilave 35 TL/kg daha tahsil edilecektir” denildi.

Haber merkezi

Tüm haber, fotoğraf, video ve yazıların hakları saklıdır. İzin alınmadan kullanılması yasaktır, yasal işlem yapılacaktır.
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir