aseton altına zarar verir mi / Aseton lekesi cikar mi? – seafoodplus.info

Aseton Altına Zarar Verir Mi

aseton altına zarar verir mi

Altın takıların d&#;şmanı deterjan!

Kadınların vazgeçilmezi olan ve son günlerde değeri giderek artan altın takıların bilinçsiz kullanım nedeniyle kısa sürede yıprandığı, geri dönüşüm sırasında da değer kaybına uğradığı bildirildi.

Ordu’da yaklaşık 50 yıldır hurda altınları işleyerek geri dönüşümünü sağlayan altın ustası Yılmaz Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın işleme atölyesine, her gün onlarca yıpranmış altının ulaştığını söyledi.

Selimiye Mahallesi’ndeki atölyede zarar görmüş, yıpranmış, solmuş ve kırılmış altınları yeniden eski haline getirmek için çalıştığını belirten Ateş, altının kuyumcu tezgahındayken kıymetinin bilindiğini ancak kullanılmaya başlandıktan sonra bunun unutulduğunu ifade etti.

Altın takıların, çok özenle kullanılmadığını anlatan Ateş, şöyle konuştu:
"Daha çok kadınların kullandığı bu altınlar, kısa sürede yıpranabiliyor ve zarar görebiliyor. Mesela altının en büyük düşmanlarından biri bulaşık ve çamaşır deterjanlarıdır. Maalesef kadınlar, çamaşır ve bulaşık yıkarken altın takmaya devam ediyorlar. Bilinmelidir ki çamaşır suyu, bulaşık deterjanları gibi kimyasal maddeler içeren bu sıvılar, altının rengini solduruyor, parlaklığını alabiliyor. Sonuçta bu sürekli yapıldığı için belirli bir kullanımdan sonra altın eski bir görünüm kazanıyor."

Atölyeye en fazla kırık altınların getirildiğini bildiren Ateş, "Altınların kırılma sebepleri arasında, günlük rutin işlerdeki dikkatsizlik geliyor. Mesela bileklik ve kolye gibi takılar, daha çok dikkatsizlik sonucu kırılıyor. Köyde yaşayan hanımların, bağ ve bahçede çalışması sırasında kolye ve bileklikleri kırılabiliyor. Oysaki özensiz kullanılan bir altın, satışı sırasında maddi kayba uğruyor. Kadınlar bu duruma özellikle dikkat etmeli"dedi.

-Hurda altının geri dönüşümü-

İlerleyen teknolojiye rağmen altının geri dönüşümünün büyük bölümünün, el emeği ile yapıldığını ifade eden Yılmaz Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hurda altınlar, atölyemize kuyumcular aracılığıyla getirilmekte. Bize ulaşan hurda bir altın bileziğin ilk olarak gramı kayıt altına alınıyor. Daha sonra bu altın eritilerek tabakalara konuluyor. Ardından lama haline getirilip, silindirden geçirilerek ince çubuklara dönüştürülüyor. Boyutlarına göre kesilen bu çubuklar kaynaklarla birleştiriliyor. Ardından tornadan geçirilen altınlar eğe ve testerelerle işlendikten sonra cilalanıyor. Son olarak ise bilgisayar ortamında yerleştirilen bir makine içerisinde deseni veriliyor. Bu oldukça yorucu, zahmetli ve özen isteyen bir iş. Kuyumculardan günde onlarca hurda altın geliyor. Biz de isteğe göre bu altınları geri dönüşüme kazandırarak değerli olan bu metali hak ettiği gibi işliyoruz."

-"Hurda altının geri dönüşümünde gram kaybı da olabiliyor"-

Hurda bir altının eski haline dönüşürken gram kaybına uğradığını belirten Ateş, şunları kaydetti:
"Örnek verirsek, bir elden diğer ele kum elediğimiz zaman bu kum eksilir. Aynı şey altın için de geçerli. Çünkü hurda altın tornadan geçiyor, eğe ve testerelerle yeniden şekil alıyor. Bu da gram eksilmelerine yol açıyor. Altın kullanıcıları özellikle gramı liraya yaklaşan şu günlerde böylesine önemli bir metali kullanırken daha dikkatli olmalı."

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, altınların büyük bölümünün yanlış kullanım ve dikkatsizlikten dolayı hurdaya çıktığını ifade ederek, "Özellikle bayanlar altın konusunda biraz daha hassas olmalı ve dikkatli davranmalı. Altını, çok kıymetli bir metal olduğunu düşünerek kullanmalı. Gündelik takılan altın takı, bulaşık ve çamaşır yıkanırken mutlaka çıkarılmalı. Darbelere karşı daha da korunmalı" diye konuştu.

Hayati Akçay - AA

Asetonun Cilt İçin Zararları

Asetonun Cilt İçin Zararları

Aseton, oje çıkarıcılarda aktif madde olarak kullanılan bir çözücüdür. Bir tırnak salonuna girdiğinizde, asetonun belirgin kokusunu kolayca duyabilirsiniz. Asetonun çıkarabildiği tek şey tırnak cilası değildir. Aynı zamanda boya lekeleri, süper yapıştırıcı, cilt yapıştırıcısı ve kalıcı kalemlerden kurtulmada da etkilidir. Aseton, yakın zamana kadar bir dizi kozmetik ve cilt bakım ürününe girmenin yolunu buldu. Çeşitli kozmetik uygulamalarında ve kimyasal kabuk soyma ürünlerinde de kullanılmaya devam ediyor. Ancak gerçekte aseton cildinizde kullanmak için potansiyel olarak tehlikeli bir üründür. Peki, asetonun cilde zararları nelerdir? İşte detaylar…

ASETONUN YAPISI

Aseton, hızla buharlaşma için uçucu özelliğe sahip yanıcı, şeffaf bir sıvıdır. Kimyasal formülü (CH3) 2O’dir. İçindeki karbon atomlarının varlığı nedeniyle, doğası gereği organik bir bileşiktir. Üç karbon atomu, altı hidrojen atomu ve bir oksijen atomu içerir.

Aseton bir keton olarak sınıflandırılır. Ketonlar, birkaç hidrokarbon grubuna bağlı karbonil grupları içeren organik bileşiklerdir. Asetonun karbonil grubu, en basit ketonlardan birini yapan çift bir oksijen ve karbon bağına sahiptir. Solvent yapısından dolayı diğer maddeleri eritir ve oje, boya ve diğer temizlemesi zor bileşiklerin giderilmesinde çok başarılıdır.

ASETON CİLTTE KULLANIR?

Son birkaç yılda, insanlar cilt bakım rutinlerinde aseton kullanmaya başlamışlardır. Asetonun anında temizleme etkisi vardır, ancak bu cildinizdeki tek etki olmayabilir. Sizin için iyi olup olmadıklarına bakılmaksızın, birçok kişi aşağıdaki kullanımlar için derileri üzerinde aseton uygular:

Cildinize az miktarda aseton uyguladığınızda, hızlı bir şekilde buharlaştığını ve cildinizin o alanda aşırı kurumaya maruz kaldığını göreceksiniz. Bu kurutma etkisinden dolayı dermatologlar cilt soyulması öncesinde kimyasal peeling sırasında kullanırlar. Aseton kullanarak, önce fazla yağı gidermek için cildi temizleyebilirler.

Asetonun ani kuruma etkileri nedeniyle, bazı insanlar sivilcelerin çabuk kuruması ve çıkarması için kullanır. Sivilce gibi açık yaralara aseton uyguladığınızda, aşırı tahriş ve yanma hissi hissedersiniz, ancak bazı insanlar sivilce ilacı etkilerini gidermede etkili olduğunu kabul eder.

Aseton ayrıca birkaç cilt maskesine de karıştırılır. Maske cilde uygulanır ve dakika bekletilir. Kuruduğu ve buharlaştığı gibi cildinizdeki yabancı maddeleri ve fazla yağı emdiği sanılır. Maskeyi çıkardığınızda, cilt teninizde hemen bir iyileşme elde edersiniz. Bunlar kimyasal maskelerdir ve normal olarak pratik bir kozmetikçi tarafından gerçekleştirilir. Bu, asetonun nispi uçuculuğu nedeniyle etkili gibi görülür.

Bazen, doğal cilt maskelerine de cilt tonunu eşitlemek için asetonu karıştırabilirsiniz. Cildinizde izler veya lekeler varsa, aseton onları kurutup kalıntılarını kaldırarak daha hafif görünmelerini sağlayabilir.

Elleri jel veya akrilik tırnaklarla süslemek bugünlerde bir modadır, ancak bunları kaldırmak söz konusu olduğunda, parmaklarınızı asetona batırmanız gerekir. Islatma, asetonun cildinizden sızmasına ve kan akışınıza ulaşmasına neden olabilir. Bu sadece cildinizi değil, genel sağlığınızı da etkileyebilir.

CİLT İÇİN ASETON NE KADAR ZARARLIDIR?

Asetonun kimyasal formu birçok farklı yerde bulunur ve doğal olarak insan vücudu tarafından üretilir. Karışabilir olduğu için, suyla karışabileceği anlamına gelir, onu seyreltilmiş biçimde içerebilecek birçok ürün vardır. Bu, cildinizin asetonla herhangi bir biçimde temas etmesi için birçok imkan sağlar. Bu nedenle tahriş edici olarak kabul edilir.

Aseton küçük miktarlarda deriden emilse ve kan dolaşımına girse bile, genellikle herhangi bir zarara neden olmaz. Fakat yüksek konsantrasyonlarda, aseton ciltte aşırı kızarıklık, tahriş ve kuruluğa neden olabilir. Cildinize uzun süre aseton uygulamaya devam ederseniz, dermatit gelişebilir. Ayrıca, asetona yüksek miktarlarda maruz kalırsanız, vücudunuzda doku hasarına neden olabilir. Aseton, süper yapıştırıcıyı çözebilen bir çözücü ise, özellikle uzun süre maruz kalması durumunda cildiniz için en iyi tedavi olamayacağı anlamına gelir.

İNSAN VÜCUDUNDA DOĞAL OLARAK BULUNAN ASETON

Cildin asetona çok az veya kısa süreli maruz kalmasının zararlı etkilere neden olması muhtemel değildir. Aslında, insan vücudu doğal olarak yağı parçaladıktan sonra küçük miktarlarda aseton üretir. Bazı bitkiler ayrıca aseton üretir. Endüstriyel kimyasal uygulamaları nedeniyle çevrede aseton izleri de bulunur. İnsan vücudunda bulunan aseton miktarı bir kişiden diğerine değişebilir.

Hamile kadınların ve daha fazla egzersiz yapan kişilerin diğerlerinden daha fazla asetona sahip olmaları olasıdır. Doğal olarak bulunan asetonun çoğu, parçalanır ve vücutta metabolize edilir. Bazıları ayrıca solunum ve idrar yaparken vücuttan da çıkar. Bu nedenle, az miktarda aseton emerseniz, gözle görülür bir zarara neden olma olasılığı yoktur. Bununla birlikte, doğrudan cilt üzerine büyük miktarda aseton uygulanması tehlikeli olabilir.

DERİDE ASETON KULLANIMI İLE İLGİLİ TEHLİKELER

Bir laboratuarda çalışmadığınız veya herhangi bir yerdeki asetonun büyük miktarlarda kullanılmadığı sürece, bunun önemli miktarlarını deriden emmeniz olası değildir. Bununla birlikte, bir tedavi olarak cildinizde aseton kullanmayı bilerek kullanırsanız, etkileri zararlı olabilir. Sürekli maruz kalma, birçok yönden tehlikeli olabilir. İşte asetonun deri için tehlikeleri;

Aseton ile çalışan ve düzenli olarak doğrudan temas eden kişiler, dokularından yağları çıkardıklarından zamanla çok kuru cilt geliştirebilirler. Derilerinin maruz kalan bölgeleri de çok kaşıntılı ve kırmızı olur. Uzun süreli maruz kalma ile bazı kişiler, asetonun kurutma özelliklerinden kaynaklanan kronik kaşıntı ve tahriş sonucu dermatit gelişebilir.

Aseton kan dolaşımınıza emilebileceğinden ve vücudunuzun farklı parçalarına ve organlarına ulaşabileceği için, asetona önemli derecede maruz kalmak birçok sağlık sorununa neden olabilir. Merkezi sinir sisteminizi etkileyebilir ve uyku hali ve baş dönmesi gibi semptomlara yol açabilir. Ayrıca bazı kişilerde bulantı ve baş ağrısına yol açabilir. Büyük miktarlarda asetonun cilt yoluyla hızla emilmesi mümkün olmasa da, yapılırsa koma ve ölüme neden olabilir.

Tırnak cilasını düzenli olarak aseton ile çıkardığınızda, tırnaklarınızın hasar görmüş, süper kuru ve kırılgan hale geldiğini fark etmiş olmalısınız. Bu yüzden uzmanlar tırnak cilasını çıkarmayı ve tırnaklarınızın en az bir defa nefes almasını önermektedir. Tırnaklarınıza verilen hasarın çoğu, oje nedeniyle değil, çıkarmak için kullandığınız asetondan kaynaklanıyor. Oje aslında tırnaklarınıza koruyucu bir tabaka sağlayabilir. Asetonun birkaç gün kullanılmaması tırnaklarınıza yapılan hasardan kurtulmak için biraz zaman verebilir.

Tırnaklarını tırnak yatağından ayırdıysanız veya kaldırdıysanız, üzerlerinde asla aseton kullanmamalısınız. Asetonun solvent özellikleri açık tırnak yataklarına batırılır ve aşırı tahrişe neden olur. Ayrıca bazı durumlarda daha fazla tırnak ayrılmasına neden olabilir. Tırnak cilasına uygulasanız bile, aseton tırnak cilasını çözebilir ve tırnak yatağınıza girmek için içeri sızabilir. Bu yüzden dikkatli olun.

Pek çok jel manikürü yaklaşık 10 dakika boyunca ellerinizi asetona batırmanızı gerektirir. Bu, cildinize aşırı derecede zarar verebilir, kurutabilir, baş dönmesi, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi asetonun kısa süreli yan etkilerine neden olabilir. Düzenli olarak manikür yaptırırsanız veya evde yaparsanız, aseton kullanımı gerektiren bir jel yerine jel bazlı olmayan bir prosedür tercih edin.

Sivilce için aseton kullanılması (veya vücudun herhangi bir kısmı) tavsiye edilmez. Maruz kalan ciltte tahrişe veya rahatsızlığa neden olmasabile, bir kurutma maddesidir. Sivilce veya kırık cilt üzerine koyarsanız, kurutma etkisi sadece sivilcelerin tekrarlamasını daha olası hale getirir.

İçindekiler

aseton surdüğüm yerde rengi acıldı yardım edin lütfen

Bende bug&#;n siyah renkli aracıma bulaştırdığım poli&#;retan k&#;p&#;k kalıntısını &#;ıkartmak i&#;in &#;are kalmayınca istemeye istemeye aseton kullandım. Kulak pamuğu &#;ubuğuyla sadece kalıntı &#;zerine uygulayıp sağa sola taşırmadan dikkatlice uyguladım. İşim bitincede elimde bulunan Meguiar's ın birka&#; &#;r&#;n&#;n&#; uygulama b&#;lgesine tatbik edip iyice sildim. B&#;lge halen daha siyahtı.

Asetonu uygularken kaporta ( dolayısiyle boya ) sıcakmıydı? Veya direkt g&#;nışığı altında mı yaptınız. Bu şekilde boyaya herhangi bir kimsayasal uygulamak riskli.

Asetonu biraz fazla mı kullandınız? Ya da re&#;ine dışında ilgisiz yerlerede mi bulaştı?

Komik olacak ama eczanede, marketlerde satılan oje &#;ıkarmak i&#;in piyasaya s&#;r&#;len aseton tipleri renklendirici, esans ıvır zıvır katkılı oluyor. Saf aseton u&#;ucudur. Bu katkılar boya &#;zerinde kalmış olabilir.

Belirttiğiniz ağarma re&#;inenin &#;ıktığı yerlerde mi mevcut? Re&#;ine &#;ıkarken vernik tabakasına hasar vermiş olabilir. Aseton vernik altındaki tabakaya temas ettiyse problem &#;ıkarmış olabilir. Yok asetonun temas etiği heryer bu durumdaysa başka bir ihtimal.

Aklıma gelen en iyi ihtimal asetonun vernik tabakasını matlaştırmış olabileceği ( normalde cam gibi şefaf bir katman yapsı bozulursa doğal olrak altında bulunan rengi doğru yansıtmaz ) ya da katkılı bir asetonun vernik tabakası &#;zerinde kalıntı bırakmış olabileceği. Verniği tekrar eski haline getirebilmek i&#;in veya yabancı varsa kalıntıları temizlemek i&#;in pasta - cila deneyebilirsiniz. Cilanın uygulaması nispeten kolaydır da pasta' yı yanlış uygularsanız dalgalanma, boyaya zarar verme olasılığı var. Bence daha fazla kurcalamadan profesyonel olarak r&#;tuş, boya koruma, cila uygulaması yapan merkezlerden birisine başvurun.




nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir