Çürümüş et kokusu nasıl çıkar

Çürümüş Et Kokusu Nasıl Çıkar

çürümüş et kokusu nasıl çıkar

Buzdolabı kokmuş et kokusu nasıl giderilir?

İçindekiler:

  1. Buzdolabı kokmuş et kokusu nasıl giderilir?
  2. Buzluk kokusunu gidermek için ne yapmalı?
  3. Buzdolabı kokusu nasıl giderilir Ekşi?
  4. Buzdolabında balık kokusu nasıl giderilir?
  5. Kokmuş etin kokusu nasıl giderilir?
  6. Kokmuş et yenirse ne olur?
  7. Kokmuş et kokusu nasıl giderilir?
  8. Kahve Buzdolabı kokusunu alır mı?
  9. Boş buzdolabı neden kokar?
  10. Arcelik buzdolabi neden koku yapar?
  11. Kurtlanmış buzdolabı nasıl temizlenir?
  12. Hafif kokmuş et yenir mi?
  13. Sıcaktan kokan etin kokusu nasıl giderilir?
  14. Bozuk kıyma yersek ne olur?
  15. Kokmuş et nasıl anlaşılır?
  16. Kokmuş ete ne yapılır?
  17. Dolabın kokusunu ne geçirir?
  18. Hayvan leş kokusu nasıl giderilir?
  19. Arçelik buzdolabı neden koku yapar?

Buzdolabı kokmuş et kokusu nasıl giderilir?

Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusuhem de dolaptakidiğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.

Buzluk kokusunu gidermek için ne yapmalı?

Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusuderin dondurucuda kalmayacaktır.

Buzdolabı kokusu nasıl giderilir Ekşi?

buzdolabının kokusunu almak için yapılan işler
  1. bir çay tabagina yarim paket vanilya koyup saat beklemek.
  2. koku yapan yiyeceklerden arındırıp, saklama kaplarında muhafaza etmek ve temizlemek.
  3. yemeklerin üzerine oda spreyi sıkmak.
  4. (bkz: odun kömürü)
Daha fazla öğe

Buzdolabında balık kokusu nasıl giderilir?

Dolaptaki balık kokusu nasılgiderilir diyorsanız, öncelikle balığınızı ağzı sıkıca kapalı bir kapta muhafaza ettiğinizden emin olun. Böylece kokumiktarını en aza indirmiş olursunuz. Ayrıca buzdolabınabir kase karbonat koyarak kötü kokuları ortadan kaldırmasını sağlayabilirsiniz.

Kokmuş etin kokusu nasıl giderilir?

Et kokusunuen iyi şekilde bastıran koku, tarçın ve karanfil kokusudur. Evinizi havalandırırken ocağa küçük bir tencereye bir çay kaşığı kadar toz tarçın ve 1 çay bardağı su koyun. Kısık ateşte ısınan su sayesinde eviniz mis kokacak. Yemek pişerken bir kapta sirkeli su bulundurun.

Kokmuş et yenirse ne olur?

Çürük etin renk atması da daha olasıdır. Etinizin gri-yeşil, kahverengimsi-yeşil veya yeşil bir tonu olabilir. Etiniz sümüksü veya yapışkan ise bu, bakterilerin ette çoğalmaya başladığı anlamına gelir. Eğer kokmuş veya çürümüş olduğunu düşünüyorsanız eti asla yemeyin.

Kokmuş et kokusu nasıl giderilir?

Et kokusunuen iyi şekilde bastıran koku, tarçın ve karanfil kokusudur. Evinizi havalandırırken ocağa küçük bir tencereye bir çay kaşığı kadar toz tarçın ve 1 çay bardağı su koyun. Kısık ateşte ısınan su sayesinde eviniz mis kokacak. Yemek pişerken bir kapta sirkeli su bulundurun.

Kahve Buzdolabı kokusunu alır mı?

Sabaha kadar kokulardan kurtulmuş olacaksınız. Toz Türk kahvesiyerine kahveçekirdeklerini de küçük bir kaseye koyarak buzdolabınıza yerleştirebilirsiniz. Böylelikle kahveçekirdekleri tüm kokuyuhapseder.

Boş buzdolabı neden kokar?

Buzdolabınınyeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabınınarkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına nedenolan etkenlerdendir.

Arcelik buzdolabi neden koku yapar?

Sildiğiniz bölmeler tamamen kuruyana kadar buzdolabınızı fişten çekerek kapaklarını açık bırakın. Buzdolabınızın raflarına örtü sermek, yiyeceklerin kapaklarını kapatmadan buzdolabına yerleştirmek, buzdolabıpoşeti dışında koruyucu olmayan farklı saklama poşetleri kullanmak da kokuoluşumuna sebep olur.

Kurtlanmış buzdolabı nasıl temizlenir?

İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.

Hafif kokmuş et yenir mi?

Etinizin kötü olup olmadığını anlamanın en kolay yolu dokusuna bakmak. Taze etsert ve nemli olmalı. Etiniz sümüksü veya yapışkan ise bu, bakterilerin ette çoğalmaya başladığı anlamına gelir. Eğer kokmuş veya çürümüş olduğunu düşünüyorsanız etiasla yemeyin.

Sıcaktan kokan etin kokusu nasıl giderilir?

Etipişirirken başka bir kabın içerisine sirkeli su ekleyin. Bu kabı yemeğin yakınında tutun. Bu sayede kokuyu içine çekecektir. Doğal oda kokusukullanın: Bir bardak suyun içerisine birkaç damla lavanta yağı ve toz vanilya ekleyin.

Bozuk kıyma yersek ne olur?

BozukSığır Eti Kıyması Yemenin Yan Etkileri Bozulmuş kıyma, gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu olan patojenik bakterileri içerebileceğinden yemek tehlikelidir. Belirtiler kusma, yüksek ateş, mide krampları ve hatta kanlı seyreden ishal şeklinde olabilir.

Kokmuş et nasıl anlaşılır?

Koku gelmiyorsa ettazedir, asit bazlı ekşimsi bir koku burnunuzu rahatsız ederse etin bozuk olduğunu anlayabilirsiniz. - Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer etbekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir.

Kokmuş ete ne yapılır?

Eti marine etmek kokuyu azaltmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Aynı şekilde etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını da sağlar. Tencerenin içerine beyaz kısımlarından arındırılmış limon kabuğu koymak, kokunun giderilmesine yardımcı olur.

Dolabın kokusunu ne geçirir?

Buzdolabınızı Esir Alan Kötü Kokulardan Kurtulmak İçin Bilmeniz Gereken 11 Pratik Bilgi
  1. Elma sirkesini suyla karıştırıp buzdolabına koyun.
  2. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız bir kaba karbonat koyarak buzdolabına yerleştirin.
  3. Çay bardağına ya da küçük bir kaba az miktarda süt koyarak dolapta üstü açık şekilde bekletin.
Daha fazla öğe

Hayvan leş kokusu nasıl giderilir?

Asetik Asit, Klor ve Formaldehit Çözeltisi: Profesyonel dezenfektan olarak kabul edilen bu kimyasal maddeler, fare ölüsü kokusugibi ağır kokuları ortadan kaldırmak için etkili çözümdürler.

Arçelik buzdolabı neden koku yapar?

Sildiğiniz bölmeler tamamen kuruyana kadar buzdolabınızı fişten çekerek kapaklarını açık bırakın. Buzdolabınızın raflarına örtü sermek, yiyeceklerin kapaklarını kapatmadan buzdolabınayerleştirmek, buzdolabıpoşeti dışında koruyucu olmayan farklı saklama poşetleri kullanmak da kokuoluşumuna sebep olur.

Buzdolabından Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır Buzdolabı, her evin önemli bir kileridir. İçinde sıcaktan bozulacak gıdalarımızı daha uzun süre korumak için tutuyoruz. Ancak bazen buzdolabının kapısını açtığımızda hoş olmayan bir koku alırız. Bu yazıda, buzdolabında hoş olmayan bir kokunun ortaya çıkmasının ana nedenlerini analiz edeceğiz. Ve buzdolabındaki kötü kokulardan nasıl kurtulacağımızı inceleyeceğiz.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır

Kokunun ortaya çıkmasının dört ana nedeni vardır:

Süresi dolan ürünler.

Buzdolabını uzun süre elektrikten ayırmak.

Boşaltma deliği tıkalı.

Sert kokulu ürünlerin (soğan, balık) depolama standartlarına aykırı olarak depolanması.

Kötü buzdolabı kokularının en yaygın nedeni bozulmuş yiyeceklerdir. Çürük et, balık ve yumurta ile lahana ve çürük sebzeler özellikle koku yayarlar. Et, balık ve sebzelerde her şey normalse, yumurtalar buzdolabında uzun süre saklanarak bozulduğunu göstermeyebilir. Buzdolabının ana elektrik bağlantısı uzun süre kesildiğinde bayat ve kötü bir koku görünebilir, ondan kurtulmak için buzdolabını havalandırmak yeterli değildir, soda veya sabunlu su ile yıkamak gerekir.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır

Hoş olmayan kokuyu gidermek için sadece buzdolabının içini silmek yeterli değildir, ayrıca buzdolabının tahliye deliğini periyodik olarak temizlemeniz gerekir (Bazen tıkanabilir). Üreticiler bu deliği altı ayda bir temizlemeyi tavsiye ediyor. Güçlü kokulu yiyecekler için, ağzı kapalı orijinal ambalajında ​​veya vakumlu saklama sistemine sahip gıda sınıfı plastik kaplarda saklanmalıdır. Ve buzdolabının kullanım alanını doğru şekilde dağıtın. Yiyeceklerin daha uzun süre taze kalması için, yiyecekleri buzdolabında saklamak için belirli kurallara uymanız gerekir.

Üst buzluk kısmı, tavuk dahil et ve balık malzemeleri için uygundur. Önemli olan depolama kurallarına uymaktır. Kan veya tuzlu su sızıntısı olmaması için her şey hava geçirmez şekilde paketlenmelidir. Süt ürünleri için ikinci raf: süzme peynir, kefir, tereyağı, krema, süt, yoğurt. Yağ özellikle kokuları emmeye eğilimlidir, bu nedenle özel olarak tasarlanmış bir kapta saklanmalıdır.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır

Üçüncü ve dördüncü raflar, sebze ve meyvelerin yanı sıra yumurtalarla doldurulmalıdır. Sebze ve meyveler sıkı plastik torbalarda paketlenmelidir. Alt rafta ayrıca sebzeler, lahana dahil bütün kök sebzeler bulunur. Kutularda saklamak için en uygun sıcaklık: elma, salatalık, kabak, patlıcan, turp ve mantarlar. Daha az yoğunlaşma için, bu gıda grubu en iyi şekilde poşetsiz saklanır. Buzdolabının kapısı en sıcak yerdir, burada yumurta dahil çabuk bozulan yiyeceklerin saklanmalı aslında tasarımcılar genelde buzdolabı kapılarına yumurtalık yeri yapsada burası yumurta için iyi bir yerdeğildir.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır

Önce Ne Yapmalı

Buzdolabından kokuyu alır almaz ilk adım, kokunun kaynağını bulup atmaktır. Bundan sonra, cihazın enerjisini kesmeli ve temizlemeye başlamalısınız. Tüm ürünleri kaldırıyoruz. Çıkarılabilir tüm parçaları (raflar, çekmeceler, metal elemanlar) çıkarıyoruz. İlk önce, daha kirli yerleri hafif sabunlu bir suyla veya soda ile silin. Sirke özü, buzdolabındaki koku ve bakterilerle de savaşır. Kamerayı nemli bir bezle ve ardından bir peçeteyle siliyoruz. Temizliğin son aşaması, ürünlerin sadece raflarda değil, buzdolabı kapısında da revize edilmesidir.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır

Buzdolabında çürümüş etin kötü kokusundan nasıl kurtulurum

Çoğu zaman, etin son kullanma tarihi geçtikten sonra buzdolabını açıyoruz ve hoş olmayan bir koku karşılıyoruz. Çürük eti çöpe göndereceğiz ama arkasından kalan buzdolabından çürük et kokusu nasıl giderilir? Bu soruyu mutfaktaki her ev hanımı soruyor. Koku ile mücadele ederken, hem doğal ürünler hem de ev kimyasalları uygundur. Et attıktan sonra pis kokunun kaynağından kurtulduk, ancak koku ve bakteri buzdolabında kaldı, şu soru ortaya çıkıyor: &#;Buzdolabını kokmuş et kokusundan nasıl temizlerim?&#; Hoş olmayan kokudan kurtulmak için sabunlu su ve karbonatla yıkamanız gerekir. Bunu yapmak için sabunu rendeleyin ve sıcak suya doldurun. Sabun çözüldükçe bir çorba kaşığı karbonat ekleyin ve buzdolabı bölmesini temizlemeye başlayabilirsiniz. Sabun çözeltisi, hoş olmayan kokular, mantarlar ve mikroplarla mücadelede mükemmeldir.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır

Kimyasal deterjanlar hoş olmayan kokulara ve bakterilere karşı mücadelede çok iyidir, buradaki ana şey aşırıya kaçmamaktır. Buzdolabı bölmesi de kokuları çok iyi emen plastikten yapılmıştır. Buzdolabını konsantre bir deterjanla durularsanız, paketlenmemiş yiyeceklerin çoğun tadı ve kokusu deterjan gibi kokabilir. Ayrıca birçok kimyasal temizleyici, dolap yüzeyini çizebilecek aşındırıcı maddeler içerir.

Doğal koku emici ürünler

Buzdolabındaki kötü kokudan kurtulmak için birçok ev hanımı koku emiciler (sorbentler) kullanır.

En yaygın olanları şunlardır: Aktif karbon, en popüler ve en güvenli koku emiciler. Karbon, gözenekli yapısı nedeniyle koku moleküllerini emer. Kabartma tozu, yüzeyleri emen ve zararlı mikroorganizmaların büyümesini engelleyen doğal ve etkili bir koku kontrol maddesidir. Doğal bir buzdolabı dezenfektanı olan sirke, yüzeyi bir çözelti ile (1 × 1 oranında su ile) silmek için yeterlidir ve mikrop ve koku kalmaz. Limon ve siyah çekilmiş kahve de kokuları emmede mükemmeldir.

Çürüyen Gıdaların Kokusu Nasıl Çıkartılır
Geleneksel olarak kullanılan doğal koku gidericiler

Eski zamanlardan beri, özel ev kimyasalları olmadığında, anneannelerimiz çürük et kokusundan kurtulmak için halk tarifleri kullandılar. Modern dünyada, her türlü farklı kimyasal temizleyiciler bulmak mümkün, ancak çoğu ev hanımı hala halk arasında kullanılan doğal malzemeleri tercih ediyor.

Kötü kokuyu buzdolabından çıkarabilirsiniz doğal ürünler?

  • Sirke, sirke özü;
  • Karbonat;
  • Amonyak;
  • Limon;
  • Odun kömürü;
  • Sabun çözeltisi;
  • Diş macunu.

Etiketler:buzdolabı koku çıkarmabuzdolabı silmebuzdolabı temizlemebuzdolabı temizlik malzemeleridoğal temizleme fikirlerikokmuş et kokusu çıkarmakötü koku öıkarma

Buzdolabınızdaki et kokusundan kurtulmanın yolları

Süt Kokuyu Alıyor

Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.

Karbonat Tek Başına Çözüm

Buzdolabı kokularına karşı sadece Kurban Bayramı döneminde değil her zaman kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise karbonat. Bir çay bardağının ya da kabın içine koyup buzdolabınıza yerleştirirseniz kötü kokuyu kısa bir sürede yok edebilirsiniz.

Buzdolabınızdaki et kokusundan kurtulmanın yolları

Çay Posalarını Atmayın

Çay demledikten sonra demliğin dibinde kalan çay yapraklarının, buzdolabı kokusunu ortadan kaldırdığını biliyor musunuz? Bir gün önceden kalan çay posalarının üzerine bir dilim limon ekleyerek dolabınıza koyun. Hem kötü kokuyu ortadan kaldırın hem de et kokusu yerine dolabınızın güzel kokmasını sağlayın.

Türk Kahvesi ve Pirinç

Bir fincanın içinde bir iki kaşık Türk kahvesi ile bir kaşık pirinci karıştırın. Fincanı buzdolabına koyun ve dolabınızın kapağını açmadan bir gece bekletin. Ertesi gün kötü kokunun gittiğini göreceksiniz.

Sistemik Hastalıklarda Ağız Kokusunun Özellikleri

  • Tatlı meyve kokusu:            Diabetus mellitus tip1, tip 2 

Alkoholik ketoacidosis 

  • Feçes kokusu:                      Intestinal obstruction 
  • Balık kokusu:                        Böbrek yetmezliği 

Trimetilaminüri(flavin azlığı)

  • Fare kokusu:                        Fenilketonüri 
  • Pişmiş lahana kokusu         Methionine adenosil transferaz eksikliği 
  • Terli ayak kokusu                 İsovalerik asit 

Kromozom15 eksikliği

  • Yanık şeker kokusu             Maple syrup uriner webgrid.co.uk
  • Tatlı küf kokusu                   Homosistinüri 
  • Çürük yumurta kokusu       Karaciğer hastalıkları

GIS Hastalıkları

  • Amonyak kokusu                  Böbrek hastalıkları 
  • Tatlı asit kokusu                   Akut eklem romatizması 
  • Çürümüş et kokusu              Akciğer apseleri ve bronşit
  • Çürümüş kan kokusu           Lösemi

Konstipasyon(Kronik kabızlık): En sık rastlanan ağız kokusu sebeplerinden birisidir.

Sakız ve gargaralardaki tatlandırıcılar: Her ikisinde de tatlandırıcı olarak aspartam kullanılmaktadır. Aspartam bakteriler tarafından parçalandığında çirkin kokulu bir gaz olan metanole dönüşür. Metanol de formik asit üzerinden gene çirkin kokulu olan formik asite dönüşür.

Ağız kokusunda yer alan bakteriler ve mantarlar ile memeli konak hücreleri, çoğalmaları sırasında hemen hemen birbirine eş aminoasit sekansları olan HSP’ler (heat shock proteins-HSP) yaparlar. Bağışıklık sistemi ise konak ve yabancı HSP antijenlerini ayırt edemeyebilir. Ağız bakterilerinin HSP’lerindeki artışa yanıt olarak yapılan anti-HSP antikorları dolaşıma girebilir; kendi HSP antikorlarıyla çapraz reaksiyonla immun kompleksler oluşabilir ve vücudun farklı dokularında depolanabilir ve sistemik enflamasyona yol açabilir. HSP benzerliği arteriyel duvarlarda ateroskleroz, eklemlerde artirit ya da mukoza membranlarında Behçet Hastalığı’na katkıda bulunabilir.

Bu mikroorganizmalar kendi yapısal proteinlerini taklit eden antijenler üretebilirler. Bu taklit antijenler de mukozal ya da sistemik immun sistemle karşılaştıklarında kendi antijenlerine yanıtsız olan T hücrelerini aktive eder. Aktive olmuş T hücreleri kendi antijenlerine karşı otoimmun yanıtı başlatabilir ve alerjilere neden olurlar.

Bazı çalışmalar ağız kokusu nedenlerinin çoğunun ayrıca yüksek felç riski ile ilişkili olduğunu göstermiştir. 

Ağız Kokusunun Tedavisi

  • Sebep ağız kaynaklı ise gerekli detertraj ve periodontal operasyonlar yapılır.
  • Ağızda bakteri birikimine neden olan restoratif uygulamalar düzeltilir, ağır metaller bedenle daha uyumlu, korozyonu daha az malzemelerle değiştirilir.
  • Hastaya gerekli olan diş ve ağız hijyeni, dil fırçalama eğitimi yapılır.
  • Ağız gastrointestinal sistemin başlangıcını temsil etmektedir. Ağız kokusunun pek çok sebebi olmakla beraber ortak paydaları kommensal floranın bozukluğudur. 
  • Ağız kokusunun sebebi, anaerobik bakterilerin kendilerine uygun aminoasit üretmek için tükürük ve gıda proteinlerini yıkmaları ve sonuçta hidrojen sülfit ve metanetinol içeren uçucu sülfür bileşikleri açığa çıkarmalarıdır. Bu sebeple kommensal floranın düzenlenmesi tedavide çok önemlidir. Bu nedenle ağız kokusunda dil üzerindeki bakteriyel populasyonların azaltılması birincil tedavi olarak düşünülmesi ve antimikrobiyal ajanların(klorheksidin) ya da mekanik cihazların kullanımı(dil fırçalama) yeterli gelmez. Çünkü problemli bakteriler hızla dili yeniden doldurur ve kötü koku vermeye devam eder.
  • S. salivarius’un uçucu sülfür bileşikleri üreten bakterilerin sayılarını azaltan bakteriosin ürettiği bilinmektedir. S. salivarius K12 içeren sakız veya pastil kullanımı ağız kokusu teşhisi konmuş bireylerde uçucu sülfür bileşikleri üreten bakterilerin sayılarını azaltan bakteriosin ürettiği bilinmektedir.
  • Bir çalışmada ağız kokusu olan hastalarda, iki haftalık L. salivarius WB21 içeren tabletlerin kullanılmasının periodontal ceplerdeki dişeti kanama seviyesinde ve uçucu volatil bileşiklerde önemli bir azalma olduğunu göstermiştir.

Semptomatik Tedavi

  • Çay içmek: Polifenoller, hidrojen sülfit gibi kötü kokulu bileşiklerin üretilmesini ve mevcut bakteri engelleyebilir. Yeşil ve siyah çayda polifenol bulunmaktadır.
  • Çinko iyonları içeren gargara ve yiyecekler tüketmek: Çinko doğrudan kötü kokulu sülfür bileşikleri nötralize eder. Ceviz başta olmak üzere bütün kuru yemişlerde çinko bulunur. Bazı besinlerin içerisinde hem kükürt hem çinko bulunur. Böyle besinler ağza girdiğinde bir yandan koku üretirken diğer yandan içerisindeki çinko sebebiyle kokuyu yok eder.
  • Esansiyel yağlar içeren gargara: Çay ağacı yağı, nane yağı ve limon yağı uçucu sülfür bileşiklerini nötralize eder.
  • Taze biberiye, maydanoz, nane, tarhun, karanfil, hindiba ve çok koyu yeşil yapraklı sebzeler çiğnemek 
  • Dil sırtını fırçalamak
  • Alkollü gargaralar ağız kokusunu geçirmez, tam tersi arttırır. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Trigeminus Nevraljisi

Trigeminus nevraljisi, direkt olarak beyinden çıkan 12 çift sinirden birisi olan dişleri, sinüsler,

Devamını Okuyun

Bruksizm

Bruksizm kronik bir oklüzal travmadır. Diş sıkma ya da gıcırdatma sırasında bir dişin üzerine 2,5 sa

Devamını Okuyun

Burning Mouth Sendromu

Yanan ağız sendromu klinik olarak herhangi bir patolojik değişikliğin saptanamadığı, ağızda devamlı

Devamını Okuyun

Kötü kokulardan nasıl kurtuluruz?

Evdeki ağır ve kötü koku nasıl giderilir?

1_Enpx_shutterstock_

Çöp kokusu, eve sinmiş sigara kokusu, tuvaletteki kötü kokular Yeni pişmiş yemek kokusu, balık ve kızartma kokuları, sigara kokusui çöp kokusu ve tuvalet kokusu. Evde ağır koku nasıl giderilir? Gündelik yaşamı olumsuz etkileyen bu kokulardan nasıl kurtulabileceğinizi yazımızda keşfedin. Koku kelimesinin çağrışımları pek hoştur; bahar kokusu, bebek kokusu, parfüm kokusu, çiçek kokusu Burnumuza gelen kokular hep bunlar olsun isteriz ama ne yazık ki, hayatımızda kökü kokular da var. Bununla birlikte bazı konulara dikkat ederek evimizdeki kötü kokulardan kurtulmamız mümkün tabii ki!

Kötü kokulardan kurtulma yöntemleri

2_Enpx_shutterstock_

Ev içerisinde kötü koku oluştuğunda eğer kaynağı biliniyorsa çözmek oldukça basit. Sizin için ev içerisinde bir şekilde oluşabilecek kötü kokuları ve çözümlerini derledik. Artık mis gibi kokan evlere hazır olabilirsiniz!

 Yemek kokusu

3_Enpx_shutterstock_

Yeni pişmiş yemeklerin kokusu, evde ağır kokuya dönüşebilir. Örneğin fırından henüz çıkmış kurabiyelerin kokusu bizi daha evimizin kapısında tebessümle karşılar. Ama bazı yemeklerin kokusunun evimize sinmesinden hiç hoşlanmayız; kavrulmuş soğan, kızartma, lahana ve türevi sebzelerin kokusu da kötü kokuların başında gelir. Tabii ki alınacak en belli başlı tedbir, aspiratörü en yüksek derecesinde çalıştırmak ve ayrıca mutfak penceresini açmaktır. Bunun yanı sıra kızartma yaparken bir kapta tarçın çubuk veya defne yaprağı kaynatırsak kötü kokuyu engellemiş oluruz. Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katmak, kereviz pişirirken küçük bir parça lahana turşunu eklemek, lahana pişirirken ise doğal kumaştan yapılmış bir torbaya ekmek içi koymak ve bunu tencereye yerleştirmek evde ağır kokuyu azaltacaktır. Kavrulmuş soğan kokusunu yok etmek için de teflon tavada Türk kahvesi kavurmak yeterli olacaktır.

Balık kokusu

4_Enpx_shutterstock_

“Yemekler ve kötü koku” dendiğinde balığı ayrıca ele almak kaçınılmaz. Evde geçmeyen yemek kokulardan biri ne yazık ki balık kokusudur. Yemesi ne kadar keyifli olsa da balık kokusu günlerce evden çıkmaz; bu durum balık pişirmeyi kadınlar için kabus haline bile getirebilir. bulunan bazı bileşikler, havayla temas edince gerçekten son derece nahoş kokulara sebep olurlar. Bu bileşikler alkali özelliği taşıdıkları için en iyi yöntem limon gibi asidik maddelerden yararlanarak kötü kokuları gidermektir.

Örneğin balıkların kızartılacağı yağa limon sıkmak etkili bir yöntemdir. Balık kızartırken bir başka kapta sirkeli su kaynatmak da öyle. Eğer balığı fırında pişirmişsek, pişme işleminin ardından sirkeli su dolu bir kabı fırına yerleştirmek ve fırını tekrar 10 dakika kadar çalıştırmak kokuyu alacaktır. Bir kaba tarçın serpip fırında ısıtmak da balık kokusunu alan bir başka yöntem. Tabak ve tavalara sinmiş balık kokusu ise limonla silerek veya kahve telvesiyle ovularak yok edilebilir. 

Sigara kokusu

5_Enpx_shutterstock_

Evdeki ağır koku nasıl giderilir? Sigara için en sık sorulan sorulardan biri budur. En iyi yöntem içmemek ama hala sigara içiyor veya sigara içilen ortamlarda bulunuyorsanız, sigara kokusuyla baş etme taktikleri geliştirmeniz lazım demektir

Sigara içilen mekanın, ki bu genellikle mutfak olmaktadır, kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır. Mum yakmak çok bilinen klasik ama etkili bir yöntem. Küçük tabaklar içine bir kaşık karbonat eklenmiş bir çay bardağı su koymak da öyle. Evdeki sigara kokusunu hızlıca yok etmenin bir başka yoluysa küçük bir tencerede suyla birlikte bir kapak çamaşır yumuşatıcısını kaynatmak. Su iyice kaynayınca kabı elimize alıp tüm evde dolaştırırsak buharın eve yayılmasını sağlayabiliriz. Evde ağır koku için bir başka yöntemse mutfağın birkaç köşesine ıslak sünger yerleştirmek.

Çöp kokusu

6_Enpx_shutterstock_

Çöp kokusu da evde ağır koku yaratır. Konu çöpse, evdeki ağır kokulardan kurtulmanın en etkin yolu, tabii ki uygun poşetleme ve ayrıştırma yöntemi. Özellikle yemek artıklarını ayrıca poşetleyerek çöp torbasına atmak, kokuları önlemek için ideal. Bunun dışında çöp kutusunun içine karbonat veya kabartma tozu serpmek, tuvaletler için hazırlanan koku giderici tabletleri koymak da kötü kokuların oluşumunu engeller.

Tuvalet kokusu

7_Enpx_shutterstock_

 Sık temizleme ve hijyene yoğun önem verme tabii ki hepimizin önceliği tuvalet temizliğinde. Buna rağmen yine de kötü kokular oluşuyorsa koku giderici tabletler, en büyük yardımcımız. Ayrıca klozet ve lavabolara yarım bardak karbonat veya limon suyu dökmek, sonra bol suyla durulamak kötü kokuların emilmesini sağlayacaktır. Aynı işlemi beyaz sirkeyle de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz. Bir bardak karbonatı veya limon suyunu banyonuzun uygun bir köşesinde sürekli tutmak da kötü koku oluşumunu engelleyecektir. Kokulu sabunlar ve mumlar da tuvalet kokusunun giderilmesinde etkili yardımcılardır.

Ayakkabı Kokusu

8_Enpx_shutterstock_

Evdeki kötü bir koku duyumunu azaltmak istiyorsak her köşeyi incelemek gerekiyor. Kötü kokuları yok etmenin bir diğer yolu da ayakkabılığa bakmak! Kötü koku kaynakları arasında yer alan ayakkabılar, özellikle kalabalık bir ailede baskın olabiliyor. Peki, ayakkabı kokusundan kurtulmak için ne yapmak gerekir? Aşağıdaki adımları izleyerek ayakkabı kokusundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz:

  • Geceden kötü kokular saçan ayakkabının içerisine bebek pudrası dökebilirsiniz. Sabah uyandığınızda kötü kokuların kaybolduğunu göreceksiniz.

  • Eğer evdeki kokan ayakkabıdan şikayetçiyseniz, ayakkabının içerisinde birkaç damla çay ayağı dökerek kötü kokuyu def edebilirsiniz.

  • Türk kahvesi de kötü kokuyu yok etmek için birebir. Küçük kaplar içerisinde ya da hava alan keselerde Türk kahvesini ayakkabının içerisine koyarak bir gece boyunca bekletebilirsiniz.

Boya Kokusu

9_Enpx_shutterstock_

Bir ev içerisinde boya yapmak da diğer kokular kadar kötü olacaktır. Boyadan kaynaklı kötü kokuları kolay bir şekilde yok edebilirsiniz. Bunun için farklı yöntemler bulunuyor. İşte evdeki boya kokusundan kolaylıkla kurtulmak için en sık kullanılan yöntemler:

  • En sık kullanılan yöntem elbette camları açarak evi iyice havalandırmak olacaktır. Eğer kokudan bu şekilde kurtulamazsanız aşağıda yer alan maddeleri evdeki boya kokuları gidermek için tercih edebilirsiniz.

  • Kaynatılmış sütü evdeki boya kokusu olan odaya yerleştirin. Bu durum evdeki boya kokusunun çekilmesine yardımcı olacaktır.

  • İçerisi su dolu olan bir kovaya amonyak ekleyin. Sonra mı? Boya kokusunun yavaş yavaş çekildiğini göreceksiniz. Tabii evinizi havalandırmayı da unutmayın.

Bulaşık Makinesi Kokusu

10_Enpx_shutterstock_

Bulaşık makinesi içerisinde bir koku oluşmasının nedeni yemek artıkları ve kirli bulaşıkların uzun süre boyunca makinede kalmasıdır. Bulaşık makinesindeki kokular nasıl giderilir diye düşünüyorsanız aşağıdaki açıklamalardan yararlanabilirsiniz. Gelin bulaşık makinesindeki kokular nasıl giderilir sorusunu birlikte yanıtlayalım.

Bulaşıklarınızı, makinelerin "yarım yük yıkama" özelliği ile yıkayabilirsiniz. Bu özellik sayesinde bulaşıklarınız uzun süre makinede kalmayacaktır. Bunun yanı sıra bulaşık makinesi filtre ve pervanelerin de düzenli olarak yıkanması gerekiyor. Filtre ve pervaneleri en az 3 ayda bir olacak şekilde elde yıkamak ya da makine temizleme solüsyonlarından yararlanmakta fayda var.

Buzdolabı Kokusu

11_Enpx_shutterstock_

Ev içerisinde bir diğer kötü koku oluşumu ise buzdolabı nedeniyle oluyor. Peki, buz dolabı kokusu nasıl giderilir?

Buzdolabında kötü koku oluşmaması için ilk dikkat etmeniz gereken madde; besinleri ağzı açık bir biçimde bırakmamaya özen göstermek. Ayrıca bayatlayan yiyecekleri buzdolabında tutmamaya dikkat etmeniz de önem arz eder.

Eğer hali hazırda oluşmuş bir koku var ise sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Buzdolabınızı sirkeli su yardımıyla sildikten sonra ağzı açık bir kaba karbonat koyun. Ardından bu kabı buzdolabı içerisine yerleştirin. Bu sayede kokunun dağıldığını göreceksiniz.

Buzdolab&#; Kokular&#;na Son Veren Pratik Bilgiler

&#;ster ac&#;km&#;&#; olun ister öylesine mutfa&#;a girmi&#; olun, o buzdolab&#;n&#;n kap&#;s&#; mutlaka aç&#;lacakt&#;r. Sabah&#;n ilk saatlerinde veya gece uykudan önce, ne yesem diye dü&#;ündü&#;ünüz her an kendinizi buzdolab&#;n&#;n önünde bulursunuz. Belki haz&#;rlanm&#;&#; bir tatl&#; bulurum umuduyla, belki ak&#;amdan kalan yeme&#;i &#;s&#;t&#;r&#;m dü&#;üncesiyle. Mutfa&#;&#;n en hareketli ve en sevilen unsuru buzdolab&#;nda olu&#;an kokular hakk&#;nda konu&#;aca&#;&#;z bu yaz&#;m&#;zda.

Yemekleri muhafaza ve so&#;utma konusunda e&#;siz bir beyaz e&#;ya olan buzdolab&#;, y&#;l&#;ndan itibaren hayat&#;m&#;za tam manas&#;yla girmi&#; bulunmaktad&#;r. Mutfaklar&#;n olmazsa olmaz&#; olan buzdolab&#;, gün içinde pek çok yeme&#;i so&#;utmak ve korumak amac&#;yla kullan&#;l&#;r. Yemekleri so&#;uturken de birçok kokuya &#;ahitlik eder. &#;çindeki yiyeceklerden kaynakland&#;&#;&#; gibi uzun süreli kullan&#;mda da bir koku meydana gelebilir. Bu kokular&#; yok etmek amac&#;yla buzdolab&#; kokusu için deterjanlar üretildi&#;i gibi evinizde kimyasal olmayan do&#;al yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Kokuyu gidermeden önce buzdolab&#; kokusu neden olur bilmek gerekir. Kimi zaman haz&#;r g&#;dalar kimi zaman k&#;y&#;da kö&#;ede kalan yemek ve g&#;da art&#;klar&#; istenmeyen kokuya neden olabilir. Genellikle sebzelik bölümünden gelen rahats&#;z edici kokular çürümü&#; veya çürümeye yak&#;n sebze ve meyveden gelmektedir. Keskin kokulu g&#;dalar&#;n a&#;z&#; aç&#;k &#;ekilde dolapta muhafaza edilmesi de ayr&#; bir neden olabilir.

&#;&#;te bu yaz&#;m&#;zda sizler için yiyecekleri kimyasal deterjandan uzak tutarak, buzdolab&#; kokusunu giderme hakk&#;nda bilgi verece&#;iz. Ka&#;&#;t ve kalemleri haz&#;rlay&#;n. Evinizdeki malzemelerle buzdolab&#;n&#;z art&#;k daha ferah kokacak. Do&#;al temizlik önerilerimizden sonra, buzdolab&#; kokusunu ne al&#;r endi&#;elerinizin sona erece&#;i gibi buzdolab&#; kokusu nas&#;l geçer merak&#;n&#;z da gidecektir.

buzdolab&#;

Buzdolab&#; Kokusu &#;çin Evdeki Malzemelerden 8 Çözüm

1) Kabartma Tozu

  • Kabartma tozunu sürekli hamur i&#;lerinde kullan&#;rd&#;n&#;z de&#;il mi? Size bir iyilik yapacak ve buzdolab&#; kokunuzu giderecek bu bilgiden sonra!
  • Geni&#; bir tabak veya tepsiye kabartma tozunu dökün, birkaç gün boyunca dolapta tutun.
  • Buzdolab&#; kokusu gidene kadar bu i&#;lemi uygulay&#;n. Buzdolab&#;n&#;zdaki kokunun gitti&#;ini fark edeceksiniz.
kabartma tozu

2) Kahve

  • &#;öyle bir Türk kahvesi içeyim de kendime geleyim dedi&#;inizde, bir iki ka&#;&#;k kahveyi buzdolab&#;ndaki kokular&#; gidermek için de ay&#;rabilirsiniz.
  • Her kata ufak bir tabak içinde kahve koyarsan&#;z buzdolab&#; kokusu gidermek daha kolay olacakt&#;r.
kahve

3) Gazete

  • Gazete okuma al&#;&#;kanl&#;&#;&#;n&#;z varsa ne mutlu size.
  • Gazeteyi okuduktan sonra ev i&#;lerinde çe&#;itli alanlarda kullanmak galiba sadece bize ait bir özellik olmal&#;.
  • Bu alanlara bir yenisini daha ekleyin.
  • Günü geçen gazeteleri buru&#;turup buzdolab&#; kokusu gidermek için kullanabilirsiniz.
  • Dolab&#;n bir raf&#;na buru&#;mu&#; gazeteyi koyun. K&#;sa zaman içinde kötü kokuyu çekecektir.
gazete

4) Elma Sirkesi

  • Elma sirkesinin faydal&#; oldu&#;u alanlar gittikçe ço&#;almaktad&#;r.
  • Bakterileri yok edici özelli&#;i sayesinde temizlik alan&#;nda da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolab&#; kokusu için tercih edilecek.
  • Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu kar&#;&#;t&#;r&#;p dolaba yerle&#;tirin.
  • Hem olu&#;abilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokular&#; yok edecektir.
elma sirkesi

5) Süt

  • Kötü kokular&#; çeken g&#;dalar aras&#;nda süt de yer almaktad&#;r.
  • E&#;er buzdolab&#;n&#;zda rahats&#;z edici kokular olu&#;tuysa, a&#;z&#; aç&#;k &#;ekilde bir miktar süt bulundurun.
  • Kötü kokular&#; yok etti&#;ini göreceksiniz.
  • Süt ile buzdolab&#; kokusu nas&#;l ç&#;kar diyorsan&#;z, deneyin ve temiz kokuyu hissedin.
süt

6) Çay

  • Çay&#; güzelce demlediniz. Bol sohbetli çay keyfi de yapt&#;n&#;z. S&#;ra geldi çay bardaklar&#;n&#; ve demli&#;i toplay&#;p y&#;kamaya. Bizden bir tavsiye.
  • Demlenen çay&#; çöpe atmay&#;n.
  • Buzdolab&#;n&#;zda rahats&#;z edici koku varsa bu çay demini dolap içinde biraz bekletin.
  • Kötü kokular&#;n gitti&#;ini hemen fark edeceksiniz.
  • &#;sterseniz bir iki dilim limon da ilave edebilirsiniz.
çay

7) Vanilya

  • Vanilya ya&#;&#; ile hem lavabo kokular&#;n&#; gidereceksiniz hem de buzdolab&#;n&#;zdaki rahats&#;z edici kokuyu.
  • Bir pamu&#;a birkaç damla vanilya ya&#;&#;n&#; dökün ve bir bardak suyun içinde olacak &#;ekilde dolab&#;n&#;zda bekletin.
  • Vanilyan&#;n mis kokusuyla, buzdolab&#;n&#;zdaki o kötü kokular&#; yok edebilirsiniz.
vanilya çubu&#;u

8) Karbonat

  • Buzdolab&#; temizli&#;inizde kulland&#;&#;&#;n&#;z karbonat&#; buzdolab&#; kokusu için de kullanabilirsiniz.
  • G&#;dayla temas edecek her ürünü karbonatla temizlemenizi tavsiye ediyoruz.
  • Sizi rahats&#;z eden buzdolab&#; kokusu karbonat ile son bulacakt&#;r.
  • Yapman&#;z gereken ufak bir kab&#;n içine karbonat koyup dolaba yerle&#;tirmeniz.
  • Temizlik bu kadar basit.
karbonat

Buzdolab&#; Temizli&#;i Püf Noktalar&#; 7 Pratik Ad&#;mda Tertemiz Sonuçlar!

Çama&#;&#;r Makinesi Temizleme Püf Noktalar&#; – En Kolay 5 Etkili Yöntem

Hal&#;dan Çay Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? 7 Pratik Ad&#;mda Lekeleri Yok Edin!

Ütünün Alt&#; Nas&#;l Temizlenir? En Kolay 7 Yöntemle Yepyeni Görünüm!

Stor Perde Nas&#;l Y&#;kan&#;r? Evde En Kolay Nas&#;l Temizlenir?

Döküm Tava Nas&#;l Temizlenir? Do&#;ru Kullan&#;m&#;na Dair &#;puçlar&#;

Teflon Tava Nas&#;l Temizlenir? Zararlar&#; Var M&#;d&#;r?

Kahve Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? Kurumu&#; Lekelere 7 Pratik Kesin Çözüm

F&#;r&#;n Nas&#;l Temizlenir? Ya&#; ve Kirden Ar&#;nd&#;racak 5 Kolay Yöntem

Tahta Ka&#;&#;k Temizli&#;i: Kirden Ar&#;nd&#;racak Çok Kolay 5 Sihirli Yöntem

Bula&#;&#;k Makinesi Nas&#;l Temizlenir? Kolay ve Sa&#;l&#;kl&#; 3 Çözüm

Mutfak Tezgah&#; Nas&#;l Temizlenir? &#;htiyac&#;n&#;z Olan 7 Pratik Yöntem

B&#;çak Nas&#;l Bilenir? Evde 5 Kolay Yöntemle Daha Sivri B&#;çaklar

Site'ye Üye Olun

Buzdolaplarının insan hayatını kolaylaştırıcı olan muhafaza işlevi gördükleri bilinmektedir. Günlük hayatta yiyecek, içecek ve benzeri gıda ürünlerinin muhafaza edilmesi için buzdolapları kullanılmaktadır. 

Ancak çok fazla koku şikâyeti ile karşılaşılmakta bunun sebebi temizliğinin yaptırılmaması sonucunda oluşan bakterilerin üremesinden kaynaklı olduğu bilinmektedir.

Temizliği düzenli ve periyodik olarak yaptırılmayan dolapların içerisinde herhangi bir bozulma olmadan da bakterilerin üreyebilme özelliği olduğu bilinmektedir. 

Ayrıca koku problemlerinin, dolabın içerisinde bozulmuş ya da akmış bir ürünün zamanla bakteri üretmesi ile meydana geldiği de bilinmektedir.

Bu durum buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir sorusu ile sıkça karşılaşılmasına neden olmaktadır. 

Buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir

Bu tür problemlerde en kısa sürede yetkili bir kuruluş tarafından buzdolabı ozonlama temizlik hizmeti alınması gerekmektedir. Tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgelerinin eksiksiz olarak sorgulanması yetkili kuruluşu ayırt etmede yardımcı unsurlardır. 

Yetkili kuruluşlar tarafından dolap içerisinde bozulmuş etten kaynaklı üreyecek tüm bakteri, patojen ve mantarların yok edilmesi sağlanarak koku problemi çözüme kavuşturulabilecektir. 

Uygulanacak yöntem ve metotlara hâkim olunması önemli bir konu olarak karşımıza çıkmakta ve Sağlık Bakanlığı onaylı hizmet vermekte olan kuruluş tarafından alınacak hizmetin doğruluğu da tartışılamaz olmaktadır. 

Aksi takdir de yetkisi bulunmayan kişi ya da kuruluşların vereceği hizmet uygulanacak yöntem ve metotlara hakimiyetten uzak ve buzdolabına hasar verici olmakla birlikte bakterilerin yok edilmesi değil yoğunlaşarak daha ciddi boyutlara ulaşmasına neden olacaktır. Bu durum koku problemine çözüm olmayacağı gibi dolabın tamamen işlevini yitirmesine neden olmaktadır. 

Tekdez V.İ.P, TÜRKAK Akredite İSO kalite yönetim sistemi belgesi ile konusunda uzman, uygulanacak yöntem ve metotlara hâkim eğitimli ekipler tarafından hizmet verdiğini kanıtlayan belgeleri tarafınıza sunmakta ve kaliteli ve güvenilir hizmetin adresi olmaya yıllardır devam etmektedir.  

Buzdolabı içerisinde yaşanan tüm problemlere çözüm niteliğinde hizmet sunmakta olan firmamız ile buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir hakkında detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

Buzdolabındaki bozulmuş et zamanla bakteri üremesine neden olarak keskin bir kokunun da sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Üreyen bakteri çeşitleri; salmonella, ekoli, botulinum bakterileri olarak bilinmekte ve insan vücuduna verdikleri zarar ciddi boyutlara ulaşabilmektedir. Nitekim ölümcül sonuçlara sebebiyet verdikleri de bilinmektedir.

Bakteri çeşitlerinin kendilerine has üreme özellikleri bulunmakta ve belirtileri de bu oranda seyretmektedir. 

Ekoli bakterisi daha çok yeşil yapraklı bitkilerde ve koyun, sığır gibi çeşitli et gruplarında görülmektedir ve insanların midede kramp, dışkıda kan, ateş, ishal gibi rahatsızlıklar yaşamasına neden olmaktadır. 

Bu rahatsızlıklar, bakterilerin dolap içerisindeki ürünlere nüfus etmesi sonucu kullanımı ile insan vücuduna nüfus etmesi ile meydana gelmektedir. 

Bozulmuş et kokusu yaşanan bir buzdolabında kısa sürede ozonlama hizmeti sağlanarak yaşanacak problemlerin önüne geçilebilmektedir. 

Ekoli bakterisinin yanı sıra bilinen diğer bakteri çeşidi salmonella bakterisi ise, günlük hayatta sıklıkla yaşanılabilen kusma, ishal gibi problemlere neden olmaktadır. Kullanılan yiyeceklerden kaynaklı meydana gelebilen bu rahatsızlıklar, çoğu zaman başka nedenlere bağlanmakta ve durum ciddiyetini korumaktadır. 

Durumun ciddiyeti göz ardı edilmemeli ve en kısa sürede buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir sorusuna ozonlama hizmeti için destek talep edilmelidir. 

Buzdolabı içerisinde üreyen diğer bakteri çeşidi botulinum; solunum kaslarını felç edebilmekte ve insanlarda baş dönmesi, halsizlik, ağızda kuruluk, boğaz ağrısı, nefes zorluğu, baş ve boyun bölgelerinde tutulmalar gibi rahatsızlıklara sebep olmaktadır. 

Oldukça ciddi boyutta ilerleyen bu bakteri çeşitlerinin neden olduğu rahatsızlıklar ölümcül olarak seyredebilmektedir. 

Tekdez V.İ.P, insan sağlığını ölümcül nitelikte tehlikeye atan bu bakteri çeşitlerinin yok edilmesi için uzman ekipler ile doğru yöntem ve metotlarda hizmet vererek buzdolabı içerisinde bozulmuş et ve benzeri ürünlerin dezenfekte edilmesi ile ürünlerin sağlıklı kullanımının devamlılığını mümkün kılmaktadır. 

Buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir sorunu için firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgi sonrası profesyonel ekiplerimizden destek talep edebilirsiniz.

Randevu sistemi ile hizmet vermekte olan firmamız tarafından en kısa sürede hizmet verilmek üzere randevunuz oluşturulacaktır. 

Randevu gününde buzdolabının ekiplerimize tüm elektrikle bağlantıları kesilerek ön temizlik yapılmış şekilde, boş ve buzluk kısmındaki buz eritilmiş olarak teslim edilmesi gerekmektedir. 

Uzman ve eğitimli ekiplerimiz tarafından öncelikle iş güvenliği sağlamak için buzdolabının elektrikle tüm bağlantılarının kesilmiş olduğundan emin olunacaktır. 

Temizlik hizmetine suda seyreltilmiş hidrojen peroksit ile buzdolabının tüm yüzeylerinin silinmesi şeklinde devam edilecektir. Bu işlem 10 dakika bekletilerek hidrojen peroksitin tüm bakteri, patojen ve mantarlara nüfus etmesi sağlanacaktır.

Buzdolabının bakteri, patojen ve mantarlardan tamamen arındırılabilmesi için devamında uygulanacak işlem ozonlama yöntemi olacaktır. Ozonlama yönteminden önce uygulanan ve beklemeye alınan hidrojen peroksit ıslak temiz bir bezle silinecektir. 

Ozonlama, buzluk kısmına mg ve buzdolabının içerisine mg yüksek ozonlama kapasitesine sahip nötralizatörlerin kurulması ile sağlanmaktadır. 

Bu işlem dakika kadar sürmekte ve sonucunda tüm bakteri, patojen ve mantarlardan dolayısıyla dolap içerisi bozulmuş et ve benzeri kokulardan arındırılmış olacaktır. 

Uygulanacak doğru yöntem ve metotların ortalama işlem süresi dakika aralığında sürmektedir.

İşlem bitiminde buzdolabı sağlıklı kullanıma teslim edilecek ve öncesi ve sonrası resimleri tarafınıza aktarılacaktır. 

Uygulanan işlemlerin 3 ayda bir devamlılığı önem teşkil etmekte ve unutulabilme riskine girilmemesi adına firmamız tarafından CRM’ de size özel takip sistemi uygulanmaktadır. 

Temizlik tarihi yaklaştığında tarafınıza bilgi verilerek talebinizle birlikte temizlik hizmeti tekrarlanmaktadır. Böylelikle buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir probleminin tekrar yaşanmasına olanak tanınmamaktadır.

Tüm yiyecek, içecek ve benzeri gıdaların muhafaza edilerek kullanımının sağlandığı buzdolapları, insan hayatını kolaylaştırmaktadır. İnsan hayatına kolaylık sağlayan bu aletlerin steril ve temiz olmaması insan hayatını riske atmaktadır.

Sağlık, hayatın verimli devamlılığı için önemli bir rol oynamakta ve bu nedenle sağlığı tehdit edici unsurlara zemin hazırlanmaması gerekmektedir. 

Tekdez V.İ.P, Sağlık Bakanlığı onaylı izin belgesi, TÜRKAK Akredite İSO kalite yönetim sistemi belgesi, marka tescilleri ve güncel portör muayene raporları, iş sağlığı ve güvenliği sertifikaları, hijyen ve mesleki yeterlilik sertifikaları, yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri eksiksiz olarak uzman ve eğitimli ekipler ile Türkiye geneli profesyonel hizmet vermekte olan kurumsal bir kuruluştur.

Firmamız tarafından alınacak olan hizmetin kalite ve güvenilirliği eksiksiz belgeler ile kanıtlanmakta ve verimli hayatın devamlılığının göstergesi niteliğinde olmaktadır. 

Buzdolabı bozulmuş et kokusu nasıl giderilir ve buzdolapları hakkında tüm problemler için TEKDEZ V.İ.P ile iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı buzdolabı kullanımı, yetkili kuruluş tarafından düzenli temizlik ile mümkün olmaktadır.

Sağlığınızı önemseyen firmamızdan detaylı bilgi ve profesyonel hizmet almak için lütfen iletişime geçiniz. 

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede