nüfus cüzdanı kaybolunca ne yapmak gerekir / Yeni Çipli Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kayıp Nüfus Cüzdanı Nasıl Çıkarılır?

Nüfus Cüzdanı Kaybolunca Ne Yapmak Gerekir

nüfus cüzdanı kaybolunca ne yapmak gerekir

Kayıp kimlik yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Kayıp kimlik yenileme için gerekli belgeler nelerdir, randevu nereden alınır?

Her Türk vatanda&#;&#;n&#;n kimlik yenileme ya da kendi veya yeni do&#;an çocu&#;u için kimlik ç&#;kartma amac&#;yla ba&#;vuru yapma hakk&#; bulunmaktad&#;r. Herhangi bir nedene ba&#;l&#; olarak kimlik ç&#;kartmak isteyen ki&#;ilerin ilgili kurumlara ba&#;vuru yapmadan önce randevu seçeneklerinden birini kullanarak randevu almas&#; gereklidir. Randevu almak ya da yeni kimlik kart&#; ba&#;vurusu yapabilmek için &#;ç &#;&#;leri Bakanl&#;&#;&#;na Ba&#;l&#; olan Nüfus ve Vatanda&#;l&#;k &#;&#;leri Genel Müdürlü&#;ü’ne &#;ahsen gitmek ya da kurumun resmî internet sayfas&#;ndan i&#;lem yapabilmek mümkündür. Ki&#;isel e devlet hesab&#;ndan ilgili sekmeler üzerinden de randevu i&#;lemi gerçekle&#;tirilebilmektedir.

Nüfus cüzdan&#; kaybolunca ne yap&#;l&#;r?

Eski tip ya da yeni tip kimlik olup olmad&#;&#;&#; fark etmeksizin kimliklerini kaybeden Türk vatanda&#;lar&#;, bu kay&#;p ya da çal&#;nt&#; durumunu vakit kaybetmeden Nüfus ve Vatanda&#;l&#;k &#;&#;leri Genel Müdürlü&#;üne bildirmekle yükümlüdür. Kaybolan ya da çal&#;nan kimlik kartlar&#;n&#; bildirmek için Vatanda&#;l&#;k &#;&#;leri Genel Müdürlü&#;üne ait ça&#;r&#; merkezi numaras&#; olan Alo hatt&#; aranabilmektedir. Bir di&#;er yönteme göre de en yak&#;n müdürlü&#;e &#;ahsen gidilerek kay&#;p kimlik bildirimi yap&#;labilmektedir.

Kay&#;p kimlik yenileme nas&#;l yap&#;l&#;r?

Kimli&#;ini kaybeden Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#;, kay&#;p ya da çal&#;nt&#; durumunu ilgili kuruma bildirdikten sonra yeni kimlik ç&#;kartmak için ba&#;vuru yapmal&#;d&#;r. Ba&#;vuru i&#;leminin gerçekle&#;ebilmesi için telefonla, internet sitesi üzerinden ya da e devlet uygulamas&#;ndan randevu al&#;nmas&#; gereklidir. Kay&#;p kimlik yenileme için gerekli belgeler &#;u &#;ekildedir:

  • Son alt&#; ay içinde çekilmi&#; olan bir adet biyometrik foto&#;raf
  • Resmî kaynaklarca belirlenmi&#; olan kay&#;p kimlik ç&#;kartma ücretinin ödendi&#;ine dair makbuz ya da hesap belgesi ve benzeri belge
  • Kimli&#;in sahibi oldu&#;unun kan&#;t&#; olarak ba&#;ka kimlik belgeleri (Pasaport, evlilik cüzdan&#;, ehliyet, sürücü belgesi ve benzeri belgelerden herhangi biri)

Kay&#;p kimlik yenileme ücreti ne kadar?

Yeni kimlik ç&#;kartmak için belirlenmi&#; olan resmî rakamlara göre belli miktarlarda para ödemesi yap&#;lmas&#; gerekmektedir. Bu ödemeler anla&#;mal&#; olan bankalar ya da PTT arac&#;l&#;&#;&#; ile yap&#;labilmektedir. Ancak kay&#;p kimlik durumu söz konusu ise ödenecek rakam di&#;er gerekçelere ba&#;l&#; olarak yeni kimlik kart&#; ç&#;kartma ücretinden farkl&#;l&#;k göstermektedir. Kimlik kart&#;n&#;n kay&#;p ya da çal&#;nt&#; olmas&#; d&#;&#;&#;ndaki durumlarda ödenecek tutar 83 TL’dir.

Kimlik kaybetme cezas&#; ne kadar sorusunun yan&#;t&#; Nüfus ve Vatanda&#;l&#;k &#;&#;leri Genel Müdürlü&#;üne ait olan resmi internet sitesindeki Ba&#;vuru Ücretleri sayfas&#;ndaki tabloda yer almaktad&#;r. Bu tabloya göre kay&#;p kimlik kart&#; bedeli TL’dir.

Kay&#;p kimlik yenileme randevusu nereden al&#;n&#;r?

Yeni bir kimlik ç&#;kartmak isteyen ya da kimli&#;ini kaybeden Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#; yeni kimlik için ba&#;vurular&#;n&#; telefonla, mobil uygulamalarla ya da internet siteleri üzerinden yapabilmektedir. &#;ç &#;&#;leri Bakanl&#;&#;&#;na ba&#;l&#; olan Nüfus ve Vatanda&#;l&#;k Genel Müdürlü&#;ünün resmî internet sitesi üzerinden, ça&#;r&#; merkezi olan Alo numaral&#; telefondan ya da e-Devlet hesab&#; arac&#;l&#;&#;&#; ile randevu alma i&#;lemi yap&#;labilmektedir.

Kay&#;p kimlik ne kadar sürede ç&#;kar?

Kimlik kart&#;n&#;n kaybolmas&#; durumunda ilk ad&#;m kay&#;p bilgisini Nüfus ve Vatanda&#;l&#;k &#;&#;leri Genel Müdürlü&#;üne vermek olacakt&#;r. Bu i&#;lem telefondan Alo hatt&#;n&#; arayarak ya da en yak&#;n genel müdürlü&#;e &#;ahsen giderek yap&#;labilmektedir. Al&#;nan randevu tarihi ve saatinde, randevu al&#;nan genel müdürlü&#;e &#;ahsen gidilmeli ve istenen evraklar teslim edilmelidir. Ba&#;vuru i&#;lemi tamamland&#;ktan sonraki bir haftal&#;k bir süre içinde yeni kimlik ki&#;inin beyan etti&#;i adrese PTT ile teslim edilecektir.

Kay&#;p kimlik nereye bildirilir?

Kimlik kart&#;n&#;n kaybedildi&#;i durumlarda yurt içi ya da yurt d&#;&#;&#;nda olunmas&#;na göre farkl&#; &#;ekilde i&#;lem yap&#;lmaktad&#;r. Mevcut kimli&#;ini kaybeden bir ki&#;i yurt içinde ise vakit kaybetmeden nüfus müdürlüklerine bilgi vermelidir. &#;ahsen giderek ya da ça&#;r&#; merkezini arayarak bilgi vermek mümkündür. Yurt d&#;&#;&#;nda olan ve kimliklerini kaybeden Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#; da en k&#;sa sürede bulundu&#;u ilkedeki temsilcili&#;e bilgi vermelidir. Yeni kimlik kart&#; için ba&#;vurular da d&#;&#; temsilciliklere yap&#;labilmektedir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Kayıp Kimlik Başvurusu - N&#;fus C&#;zdanı Kaybettim Ne Yapmalıyım, Kayıp Kimlik Cezası Ve Gerekli Belgeler Nelerdir

Haberin Devamı

Nüfus Cüzdanı Kaybettim Ne Yapmalıyım?

Nüfus cüzdanını kaybettiyseniz ilk ve en pratik yöntem olarak Alo ’u aramanız gerekir. Ayrıca isterseniz Nüfus müdürlüklerine bizzat giderek de müracaat yapabilirsiniz.

Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kimlik, kişiye özel ve çok önemli bir belgedir. Kimliğin içinde kişiye özel çok önemli bilgiler yer alır. Bu nedenle de kimliği kaybetmenin de bir cezası vardır. Nüfus cüzdanı ya da diğer adı ile kimlik kartının kaybedilmesi halinde idari para cezası uygulanır. Bu ceza miktarı ise, yılı için şu şekildedir;

Değiştirme nedeni ile düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 37,50 TL,

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 75,00 TL,

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 37,50 TL

Kayıp Kimlik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

75 TL tutarındaki kayıp kimlik çıkarma ücretinin öncelikle ödenmesi gerekir.

Son 6 ay içinde çekilmiş 1 olan adet biyometrik fotoğraf.

Nüfus Müdürlükleri de ihtiyaç durumunda kimliğinizi kanıtlayan ehliyet, aile cüzdanı, pasaport, memur cüzdanı, basın kartı ya da avukat kimlik kartı gerekir.

Bu kimlik belgelerinden herhangi birinin olmaması halinde başvuruya giderken de "anne, baba, ergin kardeş, eş ya da ergin çocuklar ya da vasi" götürülmesi gerekir. Bu sayede kimlik yeniden çıkarttırılabilir. Fakat bunun için belirlenen tutarda ceza ödemek gerekir.

Haberin Devamı

Kayıp Kimlik Cezası Nereye Yatırılır?

Kimliğinin kaybeden ya da çaldıran kişilerin öncelikle ALO çağrı merkezi numarasını araması gerekir. Bunun dışında il sınırlarınızda bulunan nüfus müdürlüğüne de bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılabilmesi için randevu alınması gerekir. Başvuru almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi olan “monash.pw“ adresine bağlı olan kurum için de randevu alınabilir.

İnternetten randevu almak istemeyen kişiler için de bir telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo ’u arayarak randevu ile oluşturulabilir. Kayıp Kimlik Başvurusu için de ayrı bir birim veya menü bulunmuyor. Kimliğini kaybeden kişilerin bir de ceza ödemesi gerekiyor. Her yıl belirlenen tutarda kimlik kaybetme cezası ise pek çok farklı şekilde yatırılabiliyor. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,

Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından,

Gelir İdaresi Başkanlığına ait olan monash.pw internet adresi aracılığı ile sanal pos uygulaması ile kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla,

PTT Şbelerinden,

monash.pw ve monash.pw internet adresinde gösterilen anlaşmalı bankalardan da yapılabilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır