kollardaki sivilceler için krem / Kol sivilceleri için 2 kolay maske tarifi - Cilt Bakımı

Kollardaki Sivilceler Için Krem

kollardaki sivilceler için krem

Yazın artan sivilceler

Yaz aylarında sivilceler neden artar?
Bilindiği gibi yaz aylarında daha fazla terleriz. Kişilerin yüzde 15'inde sivilce artmasının nedeni de terlemedir. Bunun dışında güneş ışınları genelde sivilceleri iyileştirse de zaman zaman yağ bezlerinin ürettiği yağ miktarını çoğaltarak sivilce artışına neden olabilir. Bu tür sivilceler, 'tropikal akne' olarak adlandırılır.

Genetik, ırksal, hormonal, psikolojik faktörlerin yanı sıra kullanılan birtakım ilaçlar ve kozmetik ürünlerinin de sivilceye neden olduğu biliniyor. Bu noktada tavsiyeleriniz neler olacak?
Özellikle ağızdan alınan veya sürülen kortizon veya hormon içeren ilaçların kullanımıyla akne oluşabilir. Dolayısıyla sivilceye eğilimli ciltlerde, bu ilaçlar kullanılırken dikkat edilmelidir. Kozmetik ürünlere gelince; içeriğinde özellikle lanolin, vazelin, bazı bitkisel yağlar, 'butil stearat', 'loril alkol', 'oleik asit' gibi maddeler bulunan kozmetikler bazı kişilerde akneye sebep olabilir. Bunun dışında değinmek istediğim bir başka nokta da şu ki; meslek gereği yağlı maden ve maden kömürü katranı içeren maddelerle temas eden kişilerde, özellikle uyluk ve ön kollarda meydana gelen 'meslek aknesi' dediğimiz akneler ortaya çıkar. Bunu engellemek için mümkün olduğu kadar bu maddelerle çıplak temastan kaçınılması gerekmektedir. En fazla dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de; içerdikleri maddelerin ciltte yağ dengesini bozarak tahriş ve sivilcelere neden olabilecek ucuz ve kalitesiz kozmetik ürünlerini asla tercih etmemek gerektiğidir.

Güneşin sivilceye iyi geldiğine dair yaygın bir kanı vardır. Bu doğru mu?
Evet, doğrudur. Güneşin yaydığı UVB ışınlarının iltihabı önleyici etkisi vardır. Tatil dönemlerinde, sivilcelerin azalmasına etken budur. Ancak tabii ki bir yandan da tatil stresten uzaklaşmak demektir. Bu sayede de sivilcelerde bir azalma sağlanır. Bunların yanında bronzlaşmanın akneyi maskelemesi, güneşin sivilcelere iyi geldiği kanısını oluşturmuştur. Fakat bu durum her cilt için geçerli değildir. Örneğin, açık tenlilerde güneş akneyi artırır. Çünkü komedon (ciltteki siyah ve beyaz noktalar) çoğalmasına neden olabilir.

Güneş ışınları ciltte; özellikle sivilceli ciltlerde ne gibi hasarlara yol açar? Bu sorunların oluşmasını engellemek için nasıl önlemler almak gerekir?
Sivilceli ciltler, kesinlikle güneşin zararlı etkilerinden korunmalıdır. Bunun için saat arası güneş altına çıkmaktan kaçınmak, bu saatlerin dışında ise 'gün örtüsü' adını verdiğimiz değişik koruma faktörlerini içeren ama yağ içermeyen krem, losyon gibi ürünleri cilt tipine uygun olarak kullanmak gereklidir. Ayrıca şapka kullanmak da önemli bir koruma faktörüdür.

Güneş alerjisinin nedenleri nedir? Nasıl korunabiliriz?
En çok 20'li yaşlarda başlar. Güneşe maruz kalan deri bölgesinde yarım ile 3 dakika içinde kızarmalar, kaşıntı ve kabarmalarla kendini gösterir. Ani alerjilerin başında ise güneş yanıkları gelir. Bu yanıkların oluşmasına güneşin yaydığı UVA ışınları sebep olur. Işınların en yoğun olduğu sabah 10 ile öğleden sonra 16 saatleri arasını kapsayan zaman diliminde, güneş altında bulunmamak, ani yanıkları önler. Güneş yanıklarında, tedavi olarak; reaksiyon şiddetine göre ağrıyı ve ateşi kesen ilaçlar alınması veya yalnızca ıslak kompres uygulanması ve hemen ardından krem ve losyonların kullanılması gerekir. Bunun yanında kalıcı alerjilere örnek olarak; yüze yerleşen küçük kahverengi lekeler olarak ortaya çıkan çiller, ışığa bağlı yaşlanma ve benlerin artması sıralanabilir.
Güneş koruyucular, cildimizi güneşten korumak için yeterli midir? Güneş koruyucuların etkili olması için nasıl kullanmak gerekir?
Güneşten koruyucu ürünlerin yanı sıra şapka ve koruyucu giysiler muhakkak kullanılmalıdır. Kullandığımız ürünün etkili olması için koruyucunun mutlaka SPF 30 faktör ve üzerinde olması gerekir. Ayrıca mutlaka güneşe çıkmadan 30 dakika önce santimetrekareye 2 ml olacak şekilde tüm yüze ve bütün vücuda sürülmelidir. Yapılacak aktiviteye, suya girme ve terleme durumuna göre ürün seçilmelidir. SPF'si yüksek olan ürünlerin, yanığı önlemede diğerlerinden çok farkı olmasa da derin hasarı önlemede daha etkili oldukları ispatlanmıştır.

Yaz aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalı?
Yaz aylarında vücutta su kaybına bağlı olarak, özellikle kol ve bacaklarda cilt kuruyor. Bu yüzden koruyucuların yanı sıra nemlendiriciler de kullanılmalı. Aşırı kuruyan, alerjik olan ciltlerde nemlendiricileri saatte bir yenilemek gerekiyor. Yüze sürülen C vitamini içerikli nemlendiricilerin; güneşin yarattığı hasarları engelleyici rolleri var. Nemlendirici, cilt kurutulduktan sonra sürülmeli. Islak cilde nemlendirici sürmek, mantara neden olabilir. Aşırı kuru ciltlerde, meyve asitli ve cildin üst tabakasını yenileyici kremler kullanılmalı. Meyve asitli nemlendiriciler, güneşten koruyucularla birlikte ya da akşam sürülmelidir.

False

Kollardaki sivilceler

Keratosis Pilaris
Keratosis pilaris nedir?
Bu durum, deri içinde bulunan kıl kanalında ölü hücrelerin birikmesi ve bu kanalı tıkamasıyla oluşur. Keratosis pilaris sık bir tablodur. İnsanlarda % 40 oranında görülümonash.pwsis pilaris kolların üst dış kısmında sık görülen bir tablodur. Hastalığın görsel rahatsızlık oluşturmasından başka bir bulgusu yoktur.

Hastalık nasıl görünür?

Deri renginde, kırmızı veya kahverengimsi çok sayıda kılların deriden çıktığı alanlara yerleşmiş kabarıklıklar şeklindedir, küçük ve pürtüklüdür. Ara sıra kaşıntılı olabilmelerine rağmen, genellikle kozmetik olarak rahatsızlık verir .

Hastalık sıklıkla vücudun hangi bölgelerinde görülür?
Özellikle kolların dış yüzünde, kalçada, yanaklarda ve daha az sıklıkta ön kollar ve sırtın üst kısmında minik kabarcıklar şeklinde bulunur.

Hastalık hangi yaşlarda ve kimlerde görülür?
Ergenlik döneminde daha belirgin hale gelir. Bebeklerde de görülebilir ve erişkin yaşa kadar kalabilir. Bununla birlikte hastalık yaşlılarda yaygın değildir. Özellikle aşırı kilolu kişilerde veya beyaz ırkta allerjik egzeması bulunanlarda sık görülür.

Hastalık ne zaman belirginleşir?
Keratosis pilaris kış aylarında ve düşük nemli ortamlarda daha şiddetlenir. Yıllar geçtikçe yavaş yavaş ortadan kaybolabilir.

Keratosis pilarisin çeşitleri var mıdır?

Keratosis pilaris rubra: bulgular daha kırmızıdır
Keratosis pilaris atrophicans faciei: yüzde görülür ve hafif çukur şeklinde izler bırakır.
Ulerythema ophryogenes: Kaşların dış tarafını tutar.
Atrophoderma vermiculata: yanaklarda kurt yemiş gibi bir görüntü saptanır.
Keratosis follicularis spinulosa decalvans: nadir görülen kalıtsal bir formdur kaşlar ve saçlarda dökülmeye neden olur.
Lichen spinulosus (keratosis spinulosa): vücudun herhangi bir yerinde üzeri diken şeklinde pullarlakalı minik kabarıklıklardan oluşan alanlar şeklinde görülür.

Hastalık kalıtsal geçişli midir ve nedeni nedir?
Keratosis pilaris kalıtsal orijinlidir ve nedeni tam olarak bilinmemektedir. Kıl kanalındaki ölü hücelerin atılımında bir bozukluk vardır. Ölü hücreler teker teker atılacakları yerde birbirine yapışık olarak atılırlar . Buda kıl ağızlarının genişlemesine ve belirgin hale gelmesine neden olur. Sıklıkla derinin altında kıvrılmış olan kıl görülür.

Hastalığın tedavisi var mıdır?

Hastalık kalıtsal olduğu için tam tedavisi yoktur. Hastalığı azaltmak için sabun içermeyen cilt temizleyicileri kullanılmalıdır. Çünkü sabunlar deriyi kuruturlar. Hafif peeling (cildi soyan) yapan kremler, kapalı olan kıl analını açarak etkili olur. Örneğin üre, salisilik asit veya alfa hidroksi asit içeren nemlendiriciler günde iki kez uygulanmalıdır. Hastalar uygulanan tedavilere farklı cevap verir. Fakat bu tedavilerin etkisi geçicidir, bu nedenle tedavi düzenli olarak uygulanmalıdır. Banyoda ponza taşı ile ovuşturulabilir. A vitamini derivesi olan retinoid içeren kremler kullanılabilir. Tedavinin ilk haftasında tedavi edilen alanda kızarıklık ve soyulma görülebilir. Bu tedavi küçük çocuklar ve gebelerde uygun değildir. Pulse dyelaser tedavisi de faydalı monash.pwe kılların yakılması bazı olgularda fayda sağlar.

sanırım benim sivilcelerin adı bu emin değilim yakın zamanda doktora gideceğim sizlerdede böylemi arkadaşlar??

 

Kollardaki Sivilceler Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kollardaki Sivilce İçin Tedavi Yöntemleri

Kollarda oluşan sivilceleri tedavi etmek oldukça kolay fakat söylememizde fayda var;  fazla sivilceniz varsa bir dermotologa danışmayı ihmal etmeyin.

  • Ellerinizdeki yağ ve bakteriler daha fazla enfeksiyona neden olabileceği için, sivilceye dokunmayın.
  • Sivilcenizi patlatmayın veya sıkmayın. Bu, cildinizin tahriş olmasına ve yara izi oluşmasına neden olabilir.
  • Güneşe maruz kalmak cildin yağ üretmesini tetikler, bu yüzden gün içinde mutlaka güneş koruyucu krem kullanın.
  • Sivilceler üzerinde sert peelingler uygulamayın. Bu sivilce oluşumunu engellemek için yapılan bir yöntem. Sivilceler meydana geldikten sonra üzerinde baskı uygulamak tahrişe sebep olur.

Önemli Not: Bu yöntemleri denemeden önce, vücudunuzda çıkan bu küçük kırmızı şişkinliklerin sivilce olduğundan emin olun. Egzama,sedef, isilik, kurdeşen gibi cilt hastalıklardan birine sahipseniz tedavi için mutlaka bir doktordan yardım almanız gerekir.

Bonus:Bacaklarımda Neden Sivilceler Var? yazımızı inceleyerek bacaklardaki sivilce sorunu hakkında merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz.

Koldaki Sivilce Lekeleri Nas&#;l Geçer?

Ki&#;inin estetik aç&#;dan kendini rahats&#;z hissetmesine neden olan koldaki sivilce lekeleri nas&#;l geçer? Bu soru her mevsim özellikle de yaz&#;n çok fazla göz önünde olan kollar&#;m&#;z&#;n pürüzsüz ve güzel bir görünüme kavu&#;mas&#; aç&#;s&#;ndan önemlidir. Çünkü bu görüntüyü bozan ve en s&#;k rastlan&#;lan problem koldaki sivilceler ve ard&#;nda b&#;rakt&#;klar&#; lekelerdir.

&#;çerikler

Kolda Küçük Sivilceler Neden Ç&#;kar?

Kolda ç&#;kan sivilcelerin farkl&#; nedenleri olabilmektedir.
Ba&#;l&#;ca faktörler &#;unlard&#;r:

  • Hormonal Sebepler: Regl dönemi, ergenlik, hamilelik, stres gibi etkenler hormonlarda de&#;i&#;melere neden olabilmektedir. Bu durum da a&#;&#;r&#; sebum (ya&#;) üretimine neden olabilmektedir. Bu a&#;&#;r&#; ya&#; art&#;&#;&#; kollarda sivilcelere neden olabilmektedir.
  • Hijyen: Hijyene dikkat edilmemesi gözeneklerin kir, ya&#;, makyaj kal&#;nt&#;lar&#; ile dolmas&#;na neden olur ve akne olu&#;umuna yol açar. Peeling, kese, düzenli olarak du&#; alma sivilce olu&#;umunu önleyecektir. Bununla birlikte çok a&#;&#;r&#; kese, peeling yap&#;lmas&#; cildin üst katman&#;n&#; a&#;&#;nd&#;r&#;p zarar vererek mikroplara kar&#;&#; savunmas&#;z hale getirebilir. Bu nedenle a&#;&#;r&#;ya kaçmak da zarar verebilmektedir.
  • S&#;k&#; K&#;yafetler: Ter sivilce olu&#;umunda etkenlerden biridir. S&#;k&#; k&#;yafetler cildin hava almas&#;n&#; ve terin vücutta kalmas&#;na neden olabilmektedir. Ayr&#;ca s&#;cak ortam bakteri olu&#;umuna yol açabilmektedir.
  • Alerjik Reaksiyonlar: Kullan&#;lan çama&#;&#;r deterjanlar&#;, yumu&#;at&#;c&#;lar, g&#;dalar, kullan&#;lan parfüm, krem gibi maddeler ciltte alerjik reaksiyona neden olabilmektedir.
  • T&#;bbi &#;laçlar&#;: Baz&#; ilaçlar&#;n içeri&#;indeki bile&#;enler ciltte yan etkiye neden olabilmektedir. Yan etkilerden biri de sivilce olu&#;umuna yol açabilmektedir.
  • Al&#;&#;kanl&#;klar: Sigara, alkol, madde gibi al&#;&#;kanl&#;klar ciltte a&#;&#;r&#; ya&#; üretimine, cilt yap&#;s&#;nda bozulmalara neden olabilmektedir. Bu nedenle sa&#;l&#;kl&#; beslenme ve ya&#;am al&#;&#;kanl&#;klar&#; daha sa&#;l&#;kl&#; bir cilt aç&#;s&#;ndan önemlidir.

Üst Kolda Neden Sivilce Ç&#;kar?

Üst kolda sivilce ç&#;kmas&#;n&#;n yukar&#;da belirtilen nedenlerin d&#;&#;&#;nda gluten intolerans&#;ndan kaynaklanabilmektedir. Bu&#;day, arpa, yulaf gibi g&#;dalarda bulunan gluten çe&#;itli belirtilerin yan&#;nda baz&#; ki&#;ilerde üst kolda sivilcelenmelere yol açabilmektedir.
Kollardaki sivilcelerin di&#;er olumsuz etkisi b&#;rakt&#;&#;&#; izlerdir. Bu izler ki&#;inin estetik görüntüsünü bozdu&#;u için psikolojik olarak ki&#;iyi olumsuz etkileyebilmektedir.

Koldaki Sivilce Lekeleri Nas&#;l Geçer?

Koldaki sivilce lekeleri nas&#;l geçer sorusunda leke tedavisinde farkl&#; yöntemler uygulanabilmektedir.
Ba&#;l&#;ca kullan&#;lan leke tedavisi yöntemleri &#;unlard&#;r:

Do&#;al yöntemler

Evde yap&#;lan maskeler, kremler vb. ürünler ile sivilce lekeleri giderilmeye çal&#;&#;&#;labilmektedir. Bu yöntem çok hafif düzeyde olanlar için etkili olabilse de ileri düzeydeki sivilce lekeleri için yeterli olamamaktad&#;r.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling cilt yüzeyindeki derinin soyulmas&#; ve yerine daha yeni ve sa&#;l&#;kl&#; bir cilt gelmesini sa&#;layan bir uygulamad&#;r. Meyve asitleri ve farkl&#; bile&#;enler kullan&#;larak cildin soyuldu&#;u bu uygulamada hafif düzeydeki sivilce lekeleri giderilebilirken ileri düzeyde olanlar hafifletebilmektedir. Ancak ileri düzeyde olan lekeleri tamamen geçirmeyebilmektedir.

Lazer

Lazer uygulamas&#; ile kal&#;c&#; ve çok ileri boyuttaki izler bile tedavi edilebilmektedir. Lazer &#;&#;&#;nlar&#; ile sorunlu bölgedeki hasar görmü&#; hücreler kontrollü yak&#;l&#;r. Cilt bu duruma kar&#;&#;l&#;k kendini onarmaya ve yenilemeye çal&#;&#;&#;r. Böylece daha yeni ve sa&#;l&#;kl&#; bir cilt ortaya ç&#;kar. Lazer i&#;lemlerinde; Alt&#;n i&#;ne (mikro i&#;neli radyofrekans yöntemi), fraksiyonel lazer, Q anahtarl&#; Nd yag lazerler, yo&#;un at&#;ml&#; &#;&#;&#;k kaynaklar&#; (IPL) lazer çe&#;itleri en çok kullan&#;lan yöntemlerdir.
Fraksiyonel lazer sivilce lekeleri için en etkin yöntemlerden biridir. Cilt alt&#;na &#;&#;&#;n göndererek kolajen art&#;&#;&#;n&#; destekler, elastikiyeti art&#;r&#;r ve ba&#; dokular&#; güçlendirir. Cilt kendini yenileyerek sa&#;l&#;kl&#; ve daha parlak bir görünüme kavu&#;ur.
Cilt alt&#;ndaki y&#;pranm&#;&#; kolejeni yok ederek taze kollajen olu&#;mas&#;n&#; sa&#;layan ve özel bir lazer cihaz&#;yla uygulanan leke tedavisi yöntemidir.

Kal&#;c&#; sivilce izi nas&#;l geçer?

Kal&#;c&#; sivilce izlerinde en ba&#;ar&#;l&#; sonuçlar lazer tedavisi ile al&#;nabilmektedir. Di&#;er yöntemler derinin sadece yüzeyine etki edebilirken lazer derinin alt katmanlar&#;na etki edebilmektedir. Bu &#;ekilde cildin kendini yenilemesini sa&#;layarak kal&#;c&#; sivilce izlerini geçirebilmektedir.

Sivilce Lekeleri En H&#;zl&#; Nas&#;l Geçer?

Sivilce izlerinin geçme süresi olu&#;an ize göre de&#;i&#;iklik gösterebilmektedir. Hafif düzeyde olan izler çok daha k&#;sa sürede geçerken derin izler belirli bir tedavi sürecinden sonra geçer. Sivilce izlerinde etkili sonuçlar veren lazer uygulamas&#;nda cildin yap&#;s&#;na ve lekenin durumuna göre seans say&#;s&#; belirlenmektedir. Bu nedenle tedavi süreci ki&#;iden ki&#;iye göre de&#;i&#;iklik gösterebilmektedir.

Heraderma Klini&#;inde ki&#;isel analiziniz yap&#;larak kollar&#;n&#;zdaki sivilce izlerinden sizin için en uygun yöntem ile kurtulman&#;za yard&#;mc&#; olunabilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır