burun eti ameliyatı tampon / Tamponsuz Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır? - Dr. Altan Yıldırım

Burun Eti Ameliyatı Tampon

burun eti ameliyatı tampon

Burun Eti Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun Eti Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun eti nedir?

Yüzün en belirgin yerinde bulunan ve solunum yapmakta bize yardımcı olan burun, işlev açısından büyük önem teşkil etmektedir. Dışardan alınan solunum bütün vücudu etkileyeceğinden oldukça dikkat etmemiz gerekir. Hekimlere gelen şikâyetler büyük bir oranda tıkanıklık veya burun içinde oluşan etlerden gelir.

Burun eti ne gibi rahatsızlıklara yol açar?

Burun etinin fazla büyümesi, hastanın yaşamında olumsuz özellikler gösterebiliyor. Burun da oluşan kemik eğriliği, burun etinin büyümesi nefes tıkanıklığına, nefes almada zorluğa, gece uyurken horlamaya, baş ağrılarına geniz nedeniyle boğaz enfeksiyonlarına neden olur. Bu şikâyetlerin sonlanması burun ameliyatı ile hedeflenir.

Burun eti operasyonu nasıl gerçekleştirilir?

Burun eti ameliyatı lokal veya genel anestezi ile lazer veya işlevsel cihazlar kullanılarak yapılır. Burun eti ameliyatlarında hedef burun etini en minimum düzeye indirmektir. Burun etleri uzman hekimler tarafından gelişmiş teknoloji ile küçültülebilmektedir. Bu operasyon burun hava yollarında rahatlama, ferahlık oluşturarak hastanın yaşam kalitesini arttıracaktır.

Burun eti operasyonu ne kadar sürer?

Uzman hekim taraflarından gerçekleştirilen ameliyatlar yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Fakat burun eti ameliyatıyla birlikte sinüzit gibi rahatsızlıklara da müdahale edildiğinde operasyon süresi uzayabilir.

Burun eti operasyonu sonrasında özellikle nelere dikkat edilmesi gerekir?

Sorunsuz ilerleyen bir burun eti ameliyatı sonrasında hasta 1 gün içinde taburcu edilebilir. Taburcu edildikten sonra hastanın elbette dinlenmesi gerekir. Bu dinlenme süresini yaklaşık 1 hafta olarak söyleyebiliriz. Burun temizliğine dikkat edilmesi gerekir. Taburcu edilen hasta haftalık aralıklarla doktor kontrolüne gelmelidir. Burun ameliyatı sonrası sprey kullanılabilir.

Burun eti operasyonu sonrasında tampon gerekir mi?

Burun eti ameliyatı sonrasında eriyen burun tamponları veya lokal pamuklar kullanılabilir. Fakat burun eti ameliyatı devamında deviasyon işlemi olmadıysa tampona gerek olmayabiliyor.



 




Burun kemiği eğriliği, burun eti büyüklüğü ve sinüzit…

Her iki kişiden biri burun kemiği eğriliği, burun eti büyüklüğü ya da sinüzit gibi sorunlar nedeniyle burnundan rahat nefes alamıyor. Tedavi için gereken ameliyattan ise tampon korkusu nedeniyle kaçılıyor. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri KBB Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı, son yıllarda estetik ihtiyaçlarda olduğu gibi fizyolojik sorunlarda da burun ameliyatlarının tamponsuz yapılabildiğini söylüyor…

Nefes almayı engelleyen buruna bağlı fizyolojik sorunlar yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra, uyku apnesinden kalp büyümesine kadar farklı problemlere neden olabiliyor. Bu hastaların zaman kaybedilmeden tedavi edilmesi gerekiyor. Ancak, burun ameliyatları sonrasında, hem dokuların kaynamasını kolaylaştırmak, hem de kanamanın önüne geçmek amacıyla bugüne kadar kullanılan tamponlar korku yaratabiliyor. Hatta sırf bu nedenle ameliyat olmaktan kaçan hastalar oluyor. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri KBB Hastalıkları,Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı,  bu noktada yaşanan en önemli ilerlemenin ise ameliyattan sonra tampon kullanılmaması olduğunu belirtiyor.

Ameliyatların Tekniği Değişti

Son yıllarda burun ameliyatlarında kullanılan tamponun yerini, sütür tekniğinin alması hastalara konfor sağlıyor. Her yaştan kişiye rahatlıkla günübirlik cerrahi ile uygulanabilen yöntem, özellikle ileri yaş grubundakiler için önem taşıyor. Kulak Burun Bogaz ve Boş Boyun Cerrahis uzmanı, tampon kullanmamanın hastaya kazanımlarını şöyle anlatıyor.

Hastalar,

-İşlemden yaklaşık saat sonra yürüyerek evine dönebiliyor.
-Ameliyattan çıktığı andan itibaren kolaylıkla burnundan nefes alabiliyor.
-Burnundan nefes alabildiğinden boğazında tahriş görülmüyor.
-Kulaklarında ya da yutkunmasında bir problem olmuyor.
-Kolaylıkla yemek yiyebiliyor.
-Yüzünde morarma şişme, gözlerinde tahriş ve ağrı yaşanmıyor.
-Gece çok daha rahat uyuyabiliyor.
-Ertesi gün günlük hayatına başlayabiliyor.
-Hastalar “Ben gerçekten ameliyat oldum mu?” diye soruyor.

Tamponsuz uygulamaya geçildikten sonra hastaların ameliyat kararını daha kolay alabildiklerini paylaşan kbb uzmanımız, “Önceleri olası sıkıntılardan dolayı hastaların ameliyat ihtiyacına rağmen ikna olması zor olabiliyordu. Üstelik daha önceki deneyimleri dinlemiş ya da okumuş olmaları da durumu daha güçleştiriyordu. Bu nedenle, tamponsuz burun ameliyatı yapmaya başladığımız ilk zamanlarda ameliyat sonrasında, hasta yakınları dahi işlemin yapıldığına inanamıyorlardı. İlerleyen zaman içinde rahatlıktan haberdar olan hastalarımız ameliyat olmayı kendileri istemeye başladı.”

Bu ameliyat için hekim deneyiminin de çok önemli olduğunu belirten uzmanımız, “İşlemin, lazer, radyofrekans ya da cerrahiyle yapılması çok şey değiştirmiyor. Önemli olan tekniğin doğru uygulanabilmesidir” diyor.

Formu doldurun, biz sizi arayalım:



Kullanıcılar bunları da aradı:

 

Yayın Tarihi : 21/10/

Burun Ameliyatlarında Tamponsuz Tedavi M&#;mk&#;n m&#;?

Bunlar; hastanın nefes almasını engelliyordu, yemek yemesini zorlaştırıyordu, kulaklarda basınç oluşmasına yol açıyordu. Günümüzde, tamponsuz burun ameliyatı yapan hekim sayısı giderek artıyor. Böylece çok daha fazla oranda hasta, tamponsuz burun ameliyatı olabiliyor.

Tampon, genellikle ameliyatta patolojik dokular düzeltildikten veya alındıktan sonra iki mukozayı birbirine yapıştırmak amacıyla kullanılıyor. Günümüzde sıklıkla eriyen dikişlerle mukoza birbirine dikilebiliyor. Böylece hasta ameliyattan çıktığında hiç olmadığı kadar rahat nefes alıyor, burun içi daha kolay iyileşiyor, günlük yaşama daha hızlı dönülebiliyor.

Sinüzit tedavisinde balon sinoplasti

Sinüs ameliyatlarındaki yenilikler hem hasta hem hekim açısından birçok kolaylık getiriyor. Balon sinoplasti yöntemi sayesinde dokuyu kırmak, kesmek, koparmak gerekmeden ameliyat yapılıyor. Bu yöntemde, tıpkı kardiyolojide tıkalı damarların açılması için kullanılan sisteme benzeyen bir balon sistemi kullanılıyor.

Önce, ince ışıklı fiber kılavuz tel yollanarak sinüsün içine giriliyor. Ardından kılavuz tel üzerinden sönük halde gönderilen balon, sinüs girişinde şişirilerek, bölgedeki tıkanıklık açılıyor. Sinüs ilaçla yıkanarak, içi temizleniyor.

Avrupa’da ve ABD’de sinüsler için tıpkı kardiyolojideki gibi ilaçlı sentler geliştirildi, yakın zamanda bu ürünlerin ülkemizde de kullanılmaya başlanacak. Böylece açılan sinüsün mukoza, enfeksiyon ya da alerji gibi nedenlerle tekrar tıkanıp kronik hale gelmesi önlenebilecek. Bu tedavi yönteminde elde edilen sonuçlar daha fizyolojik ve kalıcı olacak.

Navigasyonla güvenli görüş sağlanıyor

Cerrahi navigasyon cihazlarındaki gelişmeler, burun ameliyatlarında kolaylık sağlıyor. Geçmiş yıllarda burun ameliyatlarında ulaşmakta zorluk çekilen bölgelere navigasyon altında daha etkin şekilde ulaşılabiliyor. Bu teknolojiyle ameliyatlar daha emniyetli yapılıyor.

Sinirlerin ve damarların yoğun olduğu, göz ile beyne çok yakın bu bölgede ameliyat yaparken yüzün neresinde olunduğu ve nereye yaklaşıldığı kontrol edilebiliyor. İleri vakalarda, tümör cerrahisinde ve defalarca ameliyat olmuş hastalarda navigasyon yöntemi kullanılıyor.

Burun etlerinin küçültülmesinde lazer kullanımı

Burun etlerinin havayı nemlendirmek, ısıtmak ve filtrelemek gibi görevleri bulunuyor. Geçmişte büyümüş burun etleri kısmen veya tamamen alınıyordu ya da küçültülmesi için elektriksel yöntemler kullanılıyordu. Ancak burun etinin alınmasının görevlerini yapmasını engelledi. Elektriksel yöntemler etleri küçültürken, burun mukozasına zarar veriyor. Lazer uygulamasında ise lazer fiberiyle burun eti içine istenilen pek çok bölgeden girilerek, mukozaya zarar vermeden etler küçültülüyor. Burun eti, düşük oranlarda da olsa tekrar büyüyebiliyor. Ama lazer yönteminde sonuçlar uzun vadede daha iyi oluyor.

False

Burun Kemik Eğriliği ve Burun Eti Büyümesi Ameliyatı

Burun Kemik Eğriliği ve Burun Eti Büyümesi Ameliyatı

Burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi ülkemizde en çok yapılan operasyonlar arasında yer almaktadır.

Yüzün orta kısmında bulunan, koklama ve solunum organımız olan burun, işlevsel açıdan son derece önemlidir. Solunumun ilk durağı olan burnumuzda meydana gelen rahatsızlıklar, tüm vücudumuzu etkiler. Burunla ilgili başlıca şikayet olan tıkanıklık durumu, çoğunlukla burun orta duvarının eğriliğinden veya burun içindeki etlerdeki büyümeden kaynaklanır.

Burnun içini ikiye ayıran burun orta duvarının sağa veya sola kayması sonucu yaşanan burun tıkanıklığı, “septum deviasyonu”, burnun sağ ve sol boşluklarında bulunan ve konumlarına göre üst, alt veya orta konka denilen yapıların büyümesi sebebiyle yaşanan burun tıkanıklığı ise “konka hipertrofisi” olarak tanımlanır. Burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi, hastalarda rahat nefes alamama, horultulu solunum, sinüs doluluğundan kaynaklanan baş ağrıları, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihapları, ağız solunumunun fazla olması sebebiyle dudaklarda oluşan kuruluk ve çatlama, ağız kuruluğu, burun kanamaları gibi şikayetlere sebep olur.

İlaç tedavisi burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi sorunlarına kalıcı bir çözüm yaratmadığından, günümüzde oldukça kolaylaşan cerrahi müdahale ile bu sorunların sebep olduğu şikayetlerden kurtulmak mümkündür. Tek seansta aynı anda yapılabilen cerrahi müdahale ile burun tıkanıklığı probleminden kurtulabilen hastalar, ameliyattan sonra aynı gün taburcu edilebilir. Burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi ameliyatından önce, hastalarda enfeksiyon bulunmaması gerekir. Hastalar, operasyonun bir hafta öncesinden itibaren kan sulandırıcı ilaçlar almayı kesmelidir. Ameliyat çoğunlukla genel anestezi altında yapılır fakat hekim ve hasta kararıyla bölgesel anestezi de tercih edilebilir. Ameliyat sonrası burun bölgesinde hafif şiddette ağrı olur kanama olmaz. gün süresince burundaki kabuklar ve akıntı sebebiyle burun tıkanıklığı yaşanabilir. Yaralardan kaynaklanan bu kabukların ve burundaki kurumanın azaltılması nemlendirici sprey veya damlalar yardımıyla mümkün olabilmektedir. Genellikle hastaların en fazla korktuğu konu olan tamponların yarattığı şikayetler, günümüzde çeşitli ürünler yardımıyla en aza indirilmekte, tamponlar burna yapışmadıklarından çıkarılma anlarında herhangi bir ağrı veya acıya da sebep olmamaktadır.

Hastalar, burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi ameliyatı sonrasında, normal koşullarda haftalık iyileşme sürecinin ardından tıkanıklık sorunundan tamamen kurtulup sağlıklı bir nefese kavuşabilmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir