solid montaj örnekleri / Örnek - Montaj Ä°liÅŸkileri ile Kopyalamak - 2016 - SOLIDWORKS Yardım

Solid Montaj Örnekleri

solid montaj örnekleri

Başlangıç Seviyesi Uygulamalar

teknik resim örneği, 2 boyutlu teknik resim, 2 boyutlu dairesel teknik resim, kanca resmi
teknik resim örneği, 2 boyutlu teknik resim, 2 boyutlu dairesel teknik resim, kanca resmi

Teknik resimde ölçülendirme kuralları ile ilgili bilgi verirken de faydalanabileceğiniz örnek çizim uygulamaları, elle çizim çalışmalarınızda da kullanabilirsiniz.

autocad 2d, solidworks 2d, autocad 2d çizim, solidworks 2d çizim örnekleri
autocad 2d, solidworks 2d, autocad 2d çizim, solidworks 2d çizim örnekleri

Özellikle teknik eğitim fakültelerinde, mühendislik fakültelerinde ve teknik liselerde öğrenim görenlerin çalışmalarında faydalı olabilecek 2 boyutlu çizim örnekleri.

2 boyutlu teknik resim , solidworks örnek çizim, autocad örnek çizim, solidworks teknik resim örneği
2 boyutlu teknik resim , solidworks örnek çizim, autocad örnek çizim, solidworks teknik resim örneği

Yukarıda bulunan teknik resimde Circle, Trim, Mirror, Line gibi komutlarla alakalı uygulama yapabilirsiniz. Daha fazla örnek uygulama için diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

üniversite çizim örneği, teknik eğitim fakültesi çizim örneği, 2 boyutlu basit çizim örneği
üniversite çizim örneği, teknik eğitim fakültesi çizim örneği, 2 boyutlu basit çizim örneği

Autocad çizim becerilerinizi geliştirmeniz için ideal örnekler. SolidWorks çizim becerilerinizi geliştirmeniz için ideal örnek uygulamalar.

circle 2 boyutlu çizim, line 2d çizim, 2 d çizim örneği, autocad uygulamaları
circle 2 boyutlu çizim, line 2d çizim, 2 d çizim örneği, autocad uygulamaları

Üst tarafta ise Autocad Solidworks Solid Edge çalışmalarınız için kullanabileceğiniz giriş seviyesi bir örnek görüyorsunuz.

2 boyutlu zor çizim, zor 2d örnek, solidworks zor 2d, autocad zor 2 boyutlu örnek
2 boyutlu zor çizim, zor 2d örnek, solidworks zor 2d, autocad zor 2 boyutlu örnek

Teknik resim örnekleri bölümündeki bu içeriğimizde Teknik resim giriş seviyesi çalışmaları, ölçülendirme çalışmaları, Autocad, Solidworks ve diğer çizim programları için örnek çizimler paylaşıyoruz.

üniversite autocad sınavı çizim, çizim örneği, 2 boyutlu çizim, 2 boyutlu teknik resim
üniversite autocad sınavı çizim, çizim örneği, 2 boyutlu çizim, 2 boyutlu teknik resim

Karmaşık 2 boyutlu çizimleri yaptığınız pratikler sayesinde Autocad ve SolidWorks gibi yazılımlarda hızlıca oluşturabilirsiniz. Line, circle gibi komutlarla çizebileceğiniz basit bir uygulama.

SOLIDWORKS MONTAJ REHBERİ

Tasarım mühendisleri, çok fazla parçaya sahip montajlar tasarlayabilirler. Bu yüzden montajlara da en az parçalar kadar önem verirler. 

SOLIDWORKS kullanıcıları; parçaların veya alt montajların oluşturabileceği karmaşık montajlar hazırlayabilir. Pek çok işlem için, bileşenlerin davranışı her iki tür için de aynıdır. Bir montaja bir bileşen eklemek, montaj ile bileşen arasında bir bağlantı oluşturur. SOLIDWORKS montajı açtığında, montajda göstereceği bileşen dosyasını bulur. Bileşendeki değişiklikler otomatik olarak montaja yansıtılır.

Montajlar için belge adı uzantısı .sldasm’dir.

Parçadan Montaj Oluşturma

Bir parçadan bir montaj oluşturmak için:

Parça/Montajdan Montaj Oluştur (Menü çubuğu) veya Dosya > Parçadan Montaj Oluştur komutuna tıklayın.

Solidworks montaj rehberi

Bileşen Ekle Property  Manager’ı etkinleştirildiğinde bir montaj açılır.

Montaja parçayı eklemek için grafik alanına tıklayın. SOLIDWORKS ilk bileşeni sabitler.

Solidworks Montaj Örnekleri

     Merhabalar bu yazımda solidworksde montaj nasıl yapılır? sorusuna açıklık getireceğim.Ve montajını yaptığım iki adet çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Makina mühendisleri olarak çok fazla parçası olan makinaları tasarlayacağimizi düşünürsek az parçaları olan bu uygulamalar sizler için güzel bir alıştırma olacaktır.   Uygulamalardan bir tanesi Civata-somun montaji diğeri ise daha çok parçaya sahip olan Krank-biyel mekanizması montaji.

Solidworks montaj parçaları arasında geometrik ilişkiler


Montaj yapmak için parçalar arasında geometrik ilişkiler vererek parçaları birbirine sabitlemeliyiz.Bu sabitleme işlemi parçalar birbirine tamamen sabitlenene kadar devam eder.Solidworks montajda parçalar arasında geometrik ilişki vermek için mate komutu kullanılır.Assembly de mate komutuna tıklarsanız bu komutlarla karşılaşırsınız:

1- Concentric: Eş merkezli yapma

2- Coincident: Çakışık yapma

3- Parallel: İki parçayı birbirine paralel yapma

4- Tangent: Bir parçayı diğerine teğet yapma

5- Distance: İki parça arasında mesafe verme

6- Perpendicular: İki parça arasında diklik ilişkisi verme

7- Angle: Açı verme

Solidworks Montaj Örnekleri


Örnek 1: Civata-Somun Montajı



cıvata-somun
 Civata- somun
       Montaj aşamasına gecmeden once Solidworksun Part sekmesini açarak montaj yapilacak parçaları cizip kaydetmeliyiz.Bu çizimleri Assembly (montaja) cagiracagiz.Solidworks'de montaj yapmak için assembly (montaj) sayfası açılır.Daha sonra insert component seçilerek ilk part (parça) eklenir.Eklenen bu ilk parça sabit olacaktir.Diğer parçalarda insert edilerek parçalar arasında mate (ilişki) verilir.Ve montaj yapılır.

Örnek 2:  Krank-biyel mekanizması montajı


krank-biyel mekanizması
krank-biyel mekanizması
         İlk olarak civata montaja çağrılır. (Insert component yani bilesen ekle)Daha sonra somun insert edilerek montaj icin çağrılır. Sonrasında civata ve somuna mate sekmesine tiklanarak ilişki verilir.Bu ilişkiler bir parcayi diğerine monte edecek şekilde secilir.Genelde iki adet mate ile montaj yapılır.

                                                       
                                   



Gövde,piston başı, pim, egzantrik mil, biyel kolu çizimi solidworksde çizilmiş ve Solidworks Assembly (montaj) bölümünde montajı yapılmıştır.Montaj sayfasında yazılıma ilk çağrılan parça yani motor gövdesi sabittir ve hareket edemez.(ilgili ayar yapılmadıkça)


Sonuç olarak bu yazıda sizleri solidworksun montaj mantığı hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Bunun yanında iki adet montaj uygulaması ile örnekler verdim.Herkese cizimlerinde kolay gelsin...


SOLİDWORKS ÇİZİM ÖRNEKLERİ

SolidWorks Çizim Örnekleri

İki ve üç boyutlu tasarımların kolay ve etkili bir biçimde hazırlanmasına imkân tanıyan SoildWorks programı, örnek çizimlerle daha kolay öğrenilebilir. Kullanıcılar, SolidWorks çizim örnekleri ile programın kullanıcılara sunmuş olduğu özellik ve bileşenleri daha iyi kavrayabilirler.

Kullanıcılar için sunulan SolidWorks uygulamaları pdf şeklinde olabileceği gibi çeşitli web sitelerinde çevrimiçi olarak da sunulabilir. Basit çizim ve montaj örnekleri içeren bu uygulamalar ile SolidWorks programına ilk adım atılabilir.

SolidWorks Uygulama Örnekleri

SolidWorks ile yapılan örnek çizim uygulamaları, çizim öğrenme konusunda oldukça ekilidir. Bu programla üretimi yapılacak üç boyutlu modeller çizilebileceği gibi, mimari projeler ve SolidWorks sac metal işlemeleri için de iki boyutlu çizimler hazırlanabilir.

SolidWork programı ile örnek çizim yapmak için üst menüde yer alan New butonuna tıklanır ve açılan pencereden Part seçeneği seçilir. Bu seçenek ile üç boyutlu herhangi bir parça çizimi yapılabilir. Genel olarak üç boyutlu bir parça oluşturabilmek için öncelikle oluşturulan iki boyutlu şekil Extrude gibi komutlarla üç boyuta dönüştürülür.

Çizime başlamadan önce araç çubuğunda bulunan Extruded Boss/Base komutu seçilirse ekranda üç boyutlu tasarımdan önceki çizimin yapılacağı düzlemlerin bulunduğu seçenekler gelir. Bunlar standart olarak Front, Top ve Right plane olarak adlandırılır. Bunlar sırasıyla ön, üst ve sağ düzlemdir.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Çizimin yapılacağı düzlem seçildikten sonra Sketch Tools araç çubuğundan Rectangle (dikdörtgen) komutu seçilerek başlangıç noktası orijinde olan bir dikdörtgen oluşturulur. Gelişigüzel olarak oluşturulan bu dikdörtgen çiziminde çizgilerin siyah olması boyutlandırmanın yapıldığı, mavi olması ise tam değer girilmediği anlamına gelir. Boyutlandırma tam olarak yapılmadığında çizim sorunlu olabilir. Sketch araçlarında bulunan Smart Dimension ile dikdörtgenin boyutlandırılmak istenen kenarı seçilerek istenilen şekilde kolaylıkla boyutlandırılabilir.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Smart Dimension ile boyutlandırma tamamlandıktan sonra üst kısımda bulunan Exit Sketch butonuna tıklanarak Sketch komutu kapatılır. Sketch komutu kapatıldığında ilk adımda Extruded Boss/Base seçeneği seçilmiş olduğu için bu komut kendiliğinden aktifleşecektir. İlk adımda seçilmediyse Extrude komutu bu adımda çalıştırılabilir. Oluşturulacak yükseltmenin kalınlığı girilerek komut tamamlanır.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Bu adımın ardından üç boyutlu basit bir SolidWorks çizimi oluşmuş olur. Modelin üzerine bir silindir çizmek için modelin ön yüzüne tıklanarak yeniden Extruded Boss/Base komutu seçilir.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Bu seçenekle otomatik olarak açılan Sketch çubuğundan circle komutu seçilerek model üzerine rastgele bir çember çizilir. ArdındanSmart Dimension komutu ile çemberin çevresi seçilerek boyutlandırılabilir. Çizilen çemberi modelin tam ortasına getirmek için Smart Dimension komutu açıkken modelin üst çizgisi ve çemberin çevre çizgisi, modelin kenar çizgisi ve çemberin çevresi seçilerek boyutlandırma yapılır.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Çemberin renginin siyah olması, gereken tüm değerlerin girildiğini gösterir. Bu aşamadan sonra Sketch aracından çıkılarak Extrude aktif edilir. Oluşacak silindirin kalınlığı seçilerek komut tamamlanır.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Son oluşturulan silindirin içinde dairesel bir boşluk oluşturmak için araç çubuğunda bulunan Extruded Cut komutu seçilerek silindirin üst düzlemine tıklanır. Bir önceki adımda olduğu gibi circle komutu seçilerek önceki çemberin orta noktasından ikinci bir çember çizilir. Önceki adımdaki gibi boyutlandırma tamamlandıktan sonra komuttan çıkılarak Extruded Cut komutuna dönülür. Directions sekmesinde bulunan Blind seçeneği yerine Through All seçeneği seçilerek komut tamamlanır. Bu seçenek komutun sonsuza kadar uygulanmasını sağlar.

SolidWorks Çizim Örnekleri

SolidWorks çizimlerinde katı modellerin kenarlarının köşeli ve keskin olması tercih edilen bir durum değildir. Köşeli kenarların yuvarlatılması için SolidWorks programında Fillet komutu kullanılır. Araç çubuğunda bulunan Fillet komutu seçildikten sonra komut seçeneklerinde Constant Radius aktifleştirilerek yuvarlatılması istenen köşeler teker teker seçilir. Verilecek yuvarlatmanın yarıçapı da sol kısımdan belirlenerek komut tamamlanır.

SolidWorks Çizim Örnekleri

Fillet komutu ile köşeler yuvarlandıktan sonra basit bir çizim örneği tamamlanmış olur. SolidWorks programını kullanmaya yeni başlayan kullanıcılar gösterilen adımları kendileri uygulayarak pratik yapabilirler. Yukarıda gösterilen temel komutlarla sayısız çizim yaratılabilir.

SolidWorks Çizim Örnekleri

SolidWorks programını sorunsuz şekilde öğrenmenin en etkili yolu SolidWorks dersleridir. Bu derslerde profesyonel eğitmenlerle SolidWorks ile çizim uygulamaları ve SolidWorks ile montaj uygulamaları etkileşimli bir biçimde yapılır. Dersler süresince yapılan çizim örnekleri ile programın kullanımı detaylı ve etkili bir şekilde öğrenilebilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır