tavada hamsi bugulama / Moda kadın panosundaki Pin

Tavada Hamsi Bugulama

tavada hamsi bugulama

🐟Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır? Hamsi Pilaki

Hamsi buğulama nedir? En kolay hamsi buğulama nasıl yapılır? En güzel hamsi buğulama nasıl yapılır? En sağlıklı hamsi nasıl pişirilir? Hamsili balıkyemekleri arasında buğulaması hususi bir yerdedir. Hamsinin mısır unlu kızartıldığı çıtır lezzetine karşılık sebzesi ile demlene demlene pişmiş hamsi buğulaması daha sağlıklı olması yanında bambaşka bir lezzettedir. Karadeniz mutfağının en ünlü yemeklerinden birisi olan hamsi buğulamanın limon ilavesiyle yapılan ekşilisi ise tiryakiliğe sebep olabilir. Pratik balık tarifleri arasında bulunan hamsi buğulama çeşitleri, yapılış bakımından ocakta veya fırında hazırlanabilir. Hamsi buğulama ocakta olacaksa tavada veya tencerede yapılabilir. Ocakta Hamsi buğulama tarifi / tavada usulü, Karadeniz hamsi buğulama tarifi türleri içinde daha yaygındır. Benzer şekilde soğanlı hamsi buğulama patatesli ve mevsiminde domatesli olarak daha çok yapılır. Patatesli Hamsi Buğulama tencerede, tavada, fırında nasıl yapılır diyenlere işte kolay hamsi buğulama tarifi...

Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 1

"Tavada Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?" (Hamsi Pilaki Tarifi, Hamsi Bulaması Nasıl Yapılır?) Malzemeleri

Yarım kilo hamsi

İki adet orta boy kuru soğan

İki adet orta boy patates

Bir tutam maydanoz

İki - üç adet domates

Tuz ve sıvı yağ

Limon

Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 3Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 12Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 4Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 5Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 6Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 7Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 8Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 9Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 10Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 11Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 13Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 14Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 15Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 16Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 17Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 2Hamsi Bugulama Tarifi Hamsi Pilaki 1 K

Sebzeli Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır? - Karadeniz Hamsi Buğulama Tarifi (Hamsi Pilaki Tarifi) - Tencerede Tavada Patatesli Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır? - Tavada Hamsi Bugulama Tarifi

  1. Hamsiler ayıklanır; önce baş kısımları, ardından iç organları çıkarılır. Teker teker bol suyla yıkanır ve süzgece konularak süzdürülür. Ortalarındaki kılçık bütün olarak çıkarılır ve hamsi eski haline getirilir. Bu tarif hamsilerin kılçıkları çıkarılmadan da yapılır. Ancak hamsiler az olduğundan bu şekilde pişirilmesi özellikle çocuklar açısından yerken kolaylık sağlayacaktır.
  2. Kapaklı yayvan ve tercihen yapışmaz bir tavaya veya tencereye sıvı yağ konulur. İkiye bölünüp halka şeklinde doğranmış soğanlar ilave edilir.
  3. Bir - iki dakika sonra kabukları soyulup ince küpler halinde doğranan domatesler ilave edilir. Soğan ve domates diriliğini kaybedince saplarından ayrılıp ince kıyılan maydanozlar eklenir.
  4. Patates soyulur, yıkanır, çok ince yuvarlaklar şeklinde doğranır ve bir sıra halinde tavadaki pişen soğan + domates karışımının üzerine dizilir.
  5. Üzerlerine hamsiler de bitişik olarak düzgün bir şekilde yerleştirilir. En üste limon dilimleri konulursa adı "ekşili hamsi" olur. Tuz ve bir çay bardağı kadar su ilave edilir.
  6. Hamsi Buğulama (Hamsi Pilaki) üzeri kapalı olarak önce orta, sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca hamsi sebzeleri ile birlikte tabağa alınarak servis edilir. Buğulama kaç dk da pişer? Tavada hamsi buğulama kaç dakikada pişer? On beş dakika civarında pişmesi beklenir.

"Karadeniz Hamsi Buğulama Tarifi, Tavada Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?, Buğulama Balık Nasıl Yapılır Hamsi?" (Hamsi Pilaki Tencerede, Hamsi Buğulama Tavada Nasıl Yapılır) ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Tavada, Fırında, Tencerede Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?" Püf Noktaları

  1. Hamsi buğulama patatesli nasıl yapılır? Patates Patateslerin iyi pişmesi için gayet ince olması gerekir. Hamsi çabucak piştiğinde patateslerin çiğ kalmaması için ince kesilir. Yine de gerekirse biraz kaynamış su ilave edilebilir. Çok da ince olursa çabuk pişebileceği dikkate alınır. Tavada Hamsi Buğulama sade olarak iki tabaka piyazlık doğranmış kuru soğan arasında, en üstte küp doğranmış domates ve taze maydanoz ilavesiyle hazırlanabilir. Bu durumda da dilimlenmiş limon, tuz, tane karabiber eklenip, sıvı yağı gezdirilir. Tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
  2. Su: Hamsi buğulama su koyulur mu? Sebzelerin ve hamsilerin suyu dolayısıyla su eklemeye ekseriyetle gerek bulunmaz. "Hamsi buğulama ya su konur mu?" derken hamsi buğulama sosu olarak Domates, domates sosu veya domates rendesi ilave edilemeyecekse yarım çay bardağı su tavaya gezdirilir.
  3. Tereyağı: Tereyağlı hamsi buğulama nasıl yapılır? İstenirse en üste yarım yemek kaşığı kadar tereyağı parçaları tavaya dağınık şekilde ilave edilebilir.
  4. Tuz: Ölçülü bir tuz kullanımı hamsiye lezzet katar. Bu tarifte yıkanıp süzülen balıkları tuzlamadık. Bazısı tuzlayıp tuzu içine çekmesini, bu suretle lezzetlenmesini bekler. Lakin bu usulün tuzlu balık tadına yol açma tehlikesi vardır. Sebzelerin üzerine bir miktar tuz ilavesi yeterli olabilir.
  5. Limon: Tavada hamsi balık buğulamada limon ekşilik tercihine göre hiç konulmayıp serviste sunulabilir. Sadece bir miktar suyu ilave edilebilir veya yarısı dilim halde yerleştirilip yarısının suyu sıkılabilir. Dilimleme kabuğu soyulduktan sonra veya soyulmadan yapılabilir.
  6. Başka Sebzeli hamsi buğulama nasıl yapılır? Üç dört sivri biberin bir kısmı halka halka bir kısmı uzunlamasına doğranarak lezzet ve süs gayeli kullanılabilir. Maydanoz yanında dereotu ilave edilebilir. İlave bir domates dilimlenerek en üste yerleştirilebilir.
  7. Baharat: Lezzet tercihine göre farklı baharat kullanılabilir. İstenirse pişirilme öncesi karabiber ile harmanlanabilir. Sebzelerin arasına defne yaprağı parçaları serpiştirilebilir. Ezilmiş iki diş sarımsak eklenebilir. Balıkların üzerine karabiber, pul biber, kekik, yeni bahar, taze fesleğen serpilebilir. Yukarıdaki tarif balık tadının öne çıkması için herhangi bir baharat kullanılmadan yapılmıştır. Hamsi buğulama sade olacaksa sebzesiz bile yapılabilir.
  8. Salça: Bir yemek kaşığı domates salçası bir çay bardağı su ile açılarak sos haline getirilip hamsilerin üzerine gezdirilebilir. Ocakta veya fırında salçalı hamsi buğulama yapılabilir. Ne var ki baharat için söylenenler salça için de geçelidir. Balık tadını bastırması ve mühim seviyede değiştirmesi sebebiyle tarifte kullanılmamıştır. Elbette tercihler edenler ilave edebilir.
  9. Pişirme sırasında daha az koku olması için hamsilerin üst taraflarına defne yaprağı ilave edilebilir.
  10. Tencerede Hamsi Buğulama Tarifinde Katlama: Balık fazla tencere ufaksa, bir kat sebze (soğan) bir kat hamsi dizme yoluna gidilip hamsi tencerede buğulama yapılabilir.
  11. Fırında Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı, Fırında hamsi buğulama nasıl yapılır?, Fırında Patatesli soğanlı Hamsi Tarifi, Fırında Balık Buğulama, Fırında Soslu Hamsi Fırında patatesli hamsi buğulama, ekseri fırında patatesli soğanlı balık tarzının tatbik edildiği bir tariftir. Hamsi buğulama fırında patatesli olacaksa soyulmuş patatesin dilimleri tepsiye yerleştirilir. Patates olmadan yapılacaksa tepsi bir miktar yağ ile yağlanır. Balıkların üzerine de az bir sıvıyağ gezdirilir. Malzeme tercihen yapışmaz bir tepsiye, tava veya tenceredekine benzer şekilde yerleştirilip yarım çay bardağı su ilavesi ile üzeri kapatılarak pişirilir. Kapatılma, kapak görevi yapacak uygun bir malzeme ile olabileceği gibi, önce yağlı kağıtla paketlenip üzeri alüminyum folyo ile sıkıca örtülmesi suretiyle yapılabilir. Hamsi buğulama fırında kaç dakikada pişer? Hamsi buğulama ne kadar sürede pişer? 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış bir fırında evvela yarım saat kadar kapalı halde buğulandırılır. Bilahare örtü alınıp on dakika daha fırınlanır. Buhar yanığı olmaması için alüminyum folyo ve kağıt dikkatlice üzerinden alınır. Hamsi bugulama tarifi firinda oldukça kolaydır. Hamsi Ekşili:🐟FIRINDA EKŞİLİ HAMSİ
  12. Patatesli Hamsi Buğulama Tencerede Hamsi Buğulama Tavada, tencerede balık buğulama usulleri ile yapılır. Kapaklı, geniş ve yayvan bir tencere tercih edilir. Patatesli Hamsi Buğulama tencerede hazırlanırken yukarıdaki tarif aynen yapılır.
  13. Hamsinin yanında ne gider? Limon, mor soğanlı bir mevsim salatası, roka ve tere, taze ekmek (varsa mısır ekmeği). 🥣ÇORBA🍲, ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA, 🍚PİLAV VE 🍝MAKARNA TARİFLERİ, TATLI TARİFLERİ ile bir menü oluşturulabilir. Üzerine helva yenilip çay içilmesi tavsiye edilir.
  14. Hamsi mevsimi Hamsi kış aylarında havaların soğumasıyla beraber lezzetlenir ve bollaşır. "Kulağına kar suyu kaçtı mı mevsimidir." denir.
  15. Hamsi Buğulamada Farklı Sebzeler Patates hiç kullanılmadan soğan, domatesler ve ince doğranmış yeşil biber ve sarımsaklarla da yapılabilir. En üste doğranmış maydanozlar konulabilir.
  16. Hamsi Çıtlama Farklı yapılış şekilleri bulunur. Tepsiye (kulaklı denilen geniş bakır sahana) sıvıyağ konur, temizlenen hamsiler dizilir, gözükecek kadar biraz su ilave edilir, tuzlanır, üstüne iri doğranmış maydanoz konulur, gözükecek kadar biraz su ilave edilir, ocağın üstünde kapağı kapalı pişirilir. Kaynayana kadar altı çok açılır, kaynayınca kısılır. Suyu çekmeye başlayınca çıtır çıtır ses gelir. Çıtlama adı da buradan gelir. Çıtlamanın terbiyeli usulünde üstüne veya altına halka soğan yerleştirilir. Bir miktar maydanoz ilavesiyle susuz olarak buğuda pişirilir. Ancak soğanın diri kalmaması gerekir.
  17. Balık Buğulama çeşitlerinden Tavada Palamut Buğulama:🐟EKŞİLİ PALAMUT Fırında balık buğulama palamut için de nefistir.
  18. Buğulama nedir?, Balık Buğulama Çeşitlerinden Levrek Buğulama, Buğulama ve Pilaki arasındaki fark: Buğulama yemeklerin su buharı kullanılarak pişirilmesidir. Buğulama esnasında yağ ilavesi mecburiyeti olmadığından sağlıklı bir yemek pişirme usulüdür. Haşlama tekniğinde yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolması ihtimali mevzu bahistir. Buğulamada bu durum yoktur. Çin mutfağında ve Avrupa mutfaklarında sebzeler buğulama usulüyle pişirilir. Türk mutfağında buğulama usulü çok kullanılmaz. Bu usul umumiyetle hamsi buğulama gibi bazı balık yemeklerinde kullanılır. Buğulama, ekşili, pilaki arasındaki farklar için: 🐟FIRINDA SEBZELİ LEVREK BALIĞI
  19. 1 Porsiyon Hamsi Buğulama Kaç Kaloridir? Fırında hamsi buğulama nefis yemek tariflerinden biri olup 100 gramı 80 kalori civarındayken 240 gramlık bir orta porsiyon hamsi buğulama kalorisi takriben 190 kaloridir. Hamsi buğulama fosfor, potasyum ve folik asit bakımından zengindir. Protein deposu olan hamsi kas ve kemik gelişimine yardımcı olur. Omega 3 yağı ile beynin gelişip kuvvetlenmesini ve muhafazasını temin eder. Tansiyonu düzenlerken, kalpte muhtemel ritim bozukluklarına mani olur.
  20. Hamsiden yapılan balık yemekleri Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan hamsi çok farklı yemeklerde yer alabilir. "Hamsi balığı fırında nasıl yapılır?"ın cevabı çeşitlidir. Bir tanesi: 🐟FIRINDA HAMSİ DOLMASI, Hamsi Pilavı:HAMSİLİ PİLAV NASIL YAPILIR? İçli Tava, Hamsi Böreği, Rize, Trabzon, HAMSİ KUŞU TARİFİ🐦 (HAMSİLİ KÖFTE) (Trabzon, Karadeniz), Tavada Hamsi Tarifi: 🐟MISIR UNLU HAMSİ TAVA NASIL YAPILIR?🌽🥘 (Trabzon),

Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

  • Hamsilerin başları alınır ve içleri temizlenir. Bol suda yıkanır ve suyu süzülür, tuz atılır.
  • Hamsiler una bulanır ve fazla unu çırpılır.
  • Tabaktaki hamsi tekrardan tavaya aktarılır ve süzülen yağ tekrar konur.
  • Diğer tarafı da kızarınca yağı süzülür ve servis tabağına alınır.
  • Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün. Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.

    Contents

    Hamsinin tavaya yapışmaması için ne yapmalı?

    Tamamen kızmış olan yağın içerisine balığınızı yerleştirdikten sonra gerekirse harareti düşünebilirsiniz. Bu şekilde balık pişirdiğinizde kesinlikle yapışmayacaktır.

    Hamsi tavada mı güzel olur fırında mı?

    Ağzının tadını bilenler bu sorunun cevabını da bilirler. Eğer yağlı karadeniz hamsi ise, fırında yenir. Fazla yağlı değilse tavada yenir.

    Hamsi yağda nasıl kızartılır?

    Hamsi Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Temizlenen hamsiler iyice yıkanarak süzgece koyulur. ( Ben bir kaç kere yıkadıktan sonra 10 dk kadar suyun içinde beklettim)
    2. Ayrı bir yerde mısır unu ile tuz karıştırılır.
    3. Suyu süzülen hamsiler önce mısır ununa bulanır daha sonra kızgın yağda kızartılır.

    Balık neden tavaya yapışır?

    Izgarada ya da tavada balık pişirirken yağın ya da tavanın yeterli ısıda olmaması balık etinin yapışmasına neden olacaktır. Balığın yapışmasını önlemek için pişirmeden önce kullanacağımız ortamın yani ızgaranın, fırının, tavanın ve yağının ısınması çok önemli.

    Tavada hamsi buğulama nasıl yapılır?

    Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

    1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın.
    2. Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin.
    3. Hamsileri derin bir kaba alın.
    4. Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
    5. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.

    Tavaya yapışmaması için ne yapmalı?

    Yapışmaz tavaya yiyeceği koymadan önce, çok az zeytinyağı ile tavayı yağlayın. Bu yiyeceklerin yapışmasını önlemenin en etkili yoludur. Tava ısındıktan sonra yiyeceği tavaya koyabilirsiniz. Yumurta, et veya sebzeleri kızartmadan önce tavayı yağlamak için bir çay kaşığı tereyağı kullanın.

    Hamsi tava yaparken kapak kapatılır mı?

    Tüm hamsileri aynı anda çevirebilmek için tavanın boyutuna göre düz bir kapak kullanarak, kapağı hamsilerin üzerine kapatarak çevirin. Tüm hamsileri kapağın üzerine alıp, pişmemiş tarafını tavaya koyun. Bu sırada tavadaki yağı boşaltın ve yeniden yağ takviyesi yapın.

    Hamsi tavasında balık nasıl pişirilir?

    Hamsileri önce yıkayın.Sonra 15-20 dakika su dolu bir kapta bekletin ki ağır kokusu gitsin. Daha sonra suyunu süzdürüp biraz kurumasını bekleyin. Unu tuzla karıştırın ve balıkların her iki yüzünü unlu karışıma bulayın. Balık tavasının dibini yağlayın.Balıkları kuyruk kısmı aşağıda kalacak şekilde dip dibe dizin.

    Hamsi fırında pişer mi?

    – Hamsi tavada, fırında veya ızgarada yapılabilen bir balık çeşididir. Fırında yapmayı tercih ederek güzel bir seçim yapmış olursunuz. Çünkü fırında yapılan Hamsi hem daha lezzetli hem de daha hafif olacaktır.

    Fırında hamsi tava nasıl yapılır?

    Fırında Pratik Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    2. Derin bir tabağın içerisinde mısır unu ve tuzu karıştırın.
    3. Ayıklanmış hamsileri mısır ununa bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    4. Üzerlerine bir fırça ile ayçiçek yağı sürün.
    5. 30 dakika fırınlayın ve servis edin.

    Hamsi tava ile ne gider?

    Hamsinin Yanına Ne Gider?

  • Brokoli Çorbası
  • Mercimek Çorbası
  • Erişte Çorbası
  • Roka Salatası
  • Karamelize Soğan Mezesi.
  • Mor Lahana Salatası
  • Marul Salatası
  • Fırında Kremalı Patates.
  • Hamsi hangi yağda kızartılır?

    – Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. – Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor. Yağ kızdıktan sonra ocağın altını kapatıp hamsileri tavaya kuyrukları ortada kalacak şekilde diziliyor.

    Hamsi zeytinyağı ile kızartılır mı?

    Yıkanan hamsiler temiz bir gazete veya havlu peçeteye suyu çekilmek üzere bekletilir. Ayrı bir temiz gazete üzerine mısır unu ve tuz karıştırılıp hamsiler mısır ununa bulanır ve tavaya dizilir. Zeytinyağı da döktükten sonra kuyrukları çıtırlaşana kadar kızartılır.

    Beyaz unla balık kızartılır mı?

    Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz. O şekilde de çok güzel olur. Çocukluğumda bizim evde balıklar her zaman beyaz unla unlanıp kızartılırdı.

    Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan hamsi; çorba, pilav, yemek ve tatlı yapımında kullanılır. Ülkemizde en fazla görünen ve tüketilen balık hamsidir. Protein deposu olarak bilinen bu besin, kas ve kemik gelişimini destekler. Bununla birlikte içeriğindeki omega 3 yağı sayesinde beynin gelişmesini, güçlenmesini ve korunmasını sağlar. Kan basıncını düzenlerken, kalpte oluşabilecek ritim bozukluklarını önler. Bu nedenle ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların lezzetini arttıracak tavada hamsi buğulama tarifine başlayabiliriz.

    Hamsi buğulama malzemeleri neler?
    1 kg hamsi
    2 soğan
    2 domates
    2 limon
    4-5 dal maydanoz
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    2 çay bardağı su

    Hamsi buğulama nasıl yapılır?
    Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.
    Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
    Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin.
    Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin.
    Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
    Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Hamsi buğulamanın püf noktaları neler?

    Hamsileri temizlerken önce baş kısımlarını, ardından kılçıklarını çıkartın.
    Hamsilerin lezzetini arttırmak için, temizledikten sonra tuzlayın ve 20 dakika dolapta bekletin. Ardından bol su ile durulayın pişirmeye başlayın.
    Pişirme esnasında oluşan kokuyu azaltmak için, balıkların üst kısımlarına defne yaprağı ekleyin.
    Pişirdiğiniz balıkları servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın.

    Sebzeli Hamsi Buğulama « Bulancak Ajans

    Hamsi buğulama yapmanın tam zamanı, şimdi sizlerle sebzeli hamsi buğulama tarifini paylaşacağım. Bu tarifi ister fırında isterseniz ocakta yapabilirsiniz. Parmaklarınızı yiyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun:

    NOT:Daha önce hazırlayacağınız sosu her katmanın üzerine serpiştirmeyi unutmayınız.

    Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamsileri güzelce yıkayın, dilerseniz kılçıklarını ayıklayın, tuzlayın ve süzülmeleri için bir kapta bekletin.
    2. Patatesi soyun ve orta kalınlıkta yuvarlak dilimler halinde kesin. Aynı şekilde soğanı da soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.
    3. Fırın tepsisini veya tavayı yağlayıp patates ile soğanları dizin. Hamsileri ise patates ve soğanların üzerine dizerken parçalara ayrılmış sarımsaklar aralara serpiştirin. Defne yapraklarını aralara serpiştirin.
    4. Hamsilerin üzerine dilimlenmiş soğan, domates ve limonları yuvarlak bir şekilde dilimleyip en üste dizin, kıyılmış maydonozları serpiştirin. Daha önce hazırlayacağınız sosu her katmanın üzerine serpiştirmeyi unutmayınız.
    5. Hazırlanan tava veya fırın tepsisi isteğe göre orta ateşte 30 dk. pişirebileceğiniz gibi 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

    Sebzeli Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 kilogram hamsi
    • 1 adet soğan
    • 1 adet patates
    • 3 diş sarımsak
    • 1 adet domates
    • 1/2 parça limon
    • 3-4 adet defne yaprağı
    • yarım demet maydonoz

    Sos için gerekli malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1/2 yemek kaşığı salça
    • 1/2 bardak zeytinyağı
    • 1/2 Su

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır