usb disk yazma koruması kaldırma / !.ACİL.! 16GB USB "Disk Yazmaya Karşı Korumalı" - Sabit Diskler, SSD, Flash Bellek - CHIP Forum

Usb Disk Yazma Koruması Kaldırma

usb disk yazma koruması kaldırma

SD Kart ve Usb Disk Yazma Korumalı Hatası Nasıl Kaldırılır?

Bu yazımızda elimizdeki USB Disk veya SD Kart içerisine birşeyler kopyalamak istediğimizde &#;Disk Yazmaya Karşı Korumalı&#; şeklinde bir hata alıyorsak usb disk yazma korumalı hatası nasıl kaldırılır, onu anlatacağız.

Bu hataya neden olan üç faktör olabilir. USB Disk veya SD Kart fiziksel olarak bozuk olabilir, bu durumda malesef yapacak birşeyimiz yok, yeni bir usb bellek almanız gerekecek.

İkinci ihtimalimiz ise SD Kartımızda disk yazma koruması çentiğinin açık kalması. Eğer SD kartta &#;Disk Yazmaya Karşı Korumalı&#; şeklinde bir hata alıyorsak aşağıdaki resimde olduğu gibi bir çentik var mı, varsa da LOCK konumunda mı değil mi diye bakmamız gerekiyor.

Eğer LOCK konumundaysa diğer konuma alarak tekrar deneme yapabilirsiniz. Bu sayede de &#;Disk Yazmaya Karşı Korumalı&#; hatasını çözebilirsiniz.

Üçüncü ihtimalimizse daha öncesinde Usb disk ie beraber kullandığımız bazı uygulamaların bu hataya neden olması. Bu durumda Disk Yazma Korumayı kaldırmak için takip etmemiz gereken bazı adımlar var.

İlk olarak bilgisayarımıza USB Diski veya SD Kartı takın. Ardından bilgisayarın program yükleme yetkisi olan bir kullanıcıyla (lokal admin hakkı) açık olduğundan emin olun. Başlat&#;a tıklayıp &#;Komut İstemi&#; yazıyoruz ve &#;Yönetici Olarak Çalıştır&#; diyoruz.

Komut İstemi menüsü açıldığında aşağdaki resimde olduğu gibi c:\windows\system32 yazısını görmelisiniz ve Komut İstemi&#;nin sol üst kısmında Administrator yazmalı, aksi halde vereceğiniz komut çalışmayacaktır.

İlk olarak bu ekrana gireceğimiz komut &#;diskpart&#; . Bu komutu girip Enter dediğimizde aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılayacak.

Kullanacağımız ikinci komut &#;list disk&#; Bu komutu girdiğinizde bilgisayarınıza bağlı olan bütün diskler listelenecektir. Bendeki örnekte 40 GB ve GB olan iki disk görünüyor. Bunlardan 40 GB olan bilgisyarımdaki disk ve GB olan bilgisayarıma bağlı olan USB Bellek.

Sizin usb diskinizin başında Disk 1 yazıyorsa sıradaki komutumuz &#;select disk 1&#; Bu işlemde hangi diske komutu göndereceğimizi seçtik, o yüzden USB Disk hangisiyse onu yazmalısınız. Siz bu komutu girdiğinizde aşağıdaki gibi bir bildirim alacaksınız.

Ardından yine &#;attributes disk clear readonly&#; komutunu girip Enter diyoruz. Bu komut usb bellek yazma koruması varsa kaldırıyor ve yazma korumalı hatasını gideriyor. Sonuç olarakta aşağıda gördüğünüz gibi bir ekran görmelisiniz.

Ardından son işlem olarak usb diski veya sd kartı bilgisayarımızdan çıkarıyoruz ve tekrar takıyoruz. Şimdi tekrar dosya kopyalamayı, silmeyi veya taşımayı deneyebilirsiniz. Umarım yazımızı faydalı bulmuşsunuzdur. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle, hoşçakalın. Tekno Hall.

Yazma Koruması Nedir? Yazma Koruması Kaldırma ve Yazma Koruması Kaldırma Programları

Yazma Koruması (Write Protection), bir donanım veya yazılımın içerisinde yer alan verileri korumak için sahip olunan bilginin üzerine yeni bilgi eklemeyi engelleyen koruma mekanizmadır. Yazma koruması olan bir disk, hafıza kartı, flash bellek veya yazılım içerisindeki mevcut bilgiler korunduğu için bu depolama aygıtları üzerindeki dosyalar silinemez ve içeriği değiştirilemez ancak farklı bir aygıta veya bilgisayarınıza kopyalanabilir durumdadır. Yazma koruması olan disklerde yer alan verileri okuyabilirsiniz ancak bu verilerin üzerine yeni sayılacak herhangi bir veri ekleyemezsiniz.

Peki, yazma koruması sistemine bir bilgisayar kullanıcısı neden ihtiyaç duyabilir? Yazma koruması sisteminin geliştirilmesinin amacı istenmeden meydana gelebilecek olası veri kayıpların tümüyle önüne geçmektir. Örneğin bir hafıza kartınız var ve bu hafıza kartının içerisinde özel fotoğraflarınızın yer aldığı birçok albüm var. Bu hafıza kartına yazma koruması ekleyerek, hafıza kartındaki verilerin başka biri tarafından veya sizin tarafınızdan yanlışlıkla silinmesini engelleyebilirsiniz.

Yazma koruması sistemi yeni geliştirilen bir sistem değildir. İlk defa Floppy disklerin kullanıldığı dönemlerde veri kaybının önüne geçilmek için geliştirilmiş ve ” boyutundaki disklere bir koruma pini şeklinde eklenmiştir. Fiziksel bir tırnağa benzetebileceğiniz bu pin’i açık konuma getirildiği taktirde disket yazma korumalı oluyor ve bilgisayar kullanıcıları disk üzerinde yer alan verileri silemiyordu. Bu sistem daha sonraları hafıza kartlarında ve USB flash bellekler üzerinde de kullanılmaya başlanmıştır.

Yazma Koruması Kaldırma

Yazma korumasına sahip olan flash bellek ve hafıza kartlarının büyük çoğunluğunda fiziksel bir tırnak kullanılır. Bu tırnağı açık konuma getirdiğiniz anda disk yazma korumalı hale gelir ve içerisindeki verilerin düzenlenmesi imkansız hale gelir. Elinizdeki disklin bu şekilde bir yazma korumasına sahip olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Eğer diskin üzerinde bu şekilde bir tırnak göremiyorsanız hafıza kartı veya flash belleğinizin markası üzerinden arama yaparak herhangi bir pinin yer alıp almadığından emin olabilirsiniz. Eğer disk üzerinde fiziksel bir pin yer almıyorsa veya yazma koruması hatasını Windows içerisinde alıyorsanız dosya izinlerinizi gözden geçirmeniz gerekecektir.

Yazma Koruması Kaldırma Programları

İçerine dosya atmak istediğiniz veya içerisinden dosya silmek istediğiniz bir bellekte “Disk yazmaya karşı korumalı” hatasını alıyorsanız öncelikle diskin yazma korumasını kaldırmak için bir üst başlıkta verdiğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz. Yukarıdaki başlık tam olarak sorununuzu çözmediyse yazma korumasını kaldırmak için USB WriterProtector programından faydalanabilirsiniz. USB WriterProtector: USB ve hafıza kartlarınızın üzerindeki yazma korumasını kolayca bypass etmenize yardımcı olan kullanışlı ve ufak boyutlu, ücretsiz bir programdır. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir