ayaklar yüksekte uyumak / Hamilelikte Dinlenme İhtiyacınızı Karşılayabilmeniz İçin 4 Uyuma Pozisyonu - Ben anneyim

Ayaklar Yüksekte Uyumak

ayaklar yüksekte uyumak

Hamilelikte Dinlenme İhtiyacınızı Karşılayabilmeniz İçin 4 Uyuma Pozisyonu

3 dakika

Hamilelikte Dinlenme İhtiyacınızı Karşılayabilmeniz İçin 4 Uyuma Pozisyonu

Son Güncelleme: 18 Mayıs,

Eğer hamileyseniz, er ya da geç uyku zorluğu çekmeye başlayacaksınız. Kendiniz ve karnınız için uygun ve rahat bir uyku pozisyonu bulmak oldukça zor olabilir.

Üçüncü üç aylık döneminde olan hamile kadınlar, uykuya dalmadan önce rahat bir pozisyon bulmak için çoğu zaman saatlerce uğraşırlar.

Birçok kadın için, hayatları boyunca alıştıkları uyku pozisyonları, hamilelik sırasında ne yazık ki artık faydalı olmayabilir.

Bu durum, karnımızın sürekli büyümesinden ve bazı pozisyonların rahatsız ya da imkansız hale gelmesinden kaynaklanır.

Uykuya dalmanın zorlaşmasındaki ana sebep karnımızın büyümesi olsa da, tek sebep bu değildir. Uykusuz gecelerinizin suçlusu olarak görülebilecek başka fiziksel ve duygusal değişiklikler de vardır.

Ama size iyi bir haberimiz var, bu durumla başa çıkmanız için size birkaç öneride bulunacağız. Her bebek bekleyen annenin dinlenebilmek için faydalanabileceği birkaç uyuma pozisyonu var.

Anne olacaklar için uyuma pozisyonları

Birçok bebek bekleyen kadın, aşağıdaki uyuma pozisyonlarını önermektedir. Bunların hepsini deneyin ve sizin vücudunuz için hangisinin en rahat olduğunu keşfedin.

Sol tarafınıza doğru yatın

Bu pozisyon, birçok annelik uzmanı tarafından önerilmektedir. Doktorların da sol tarafınıza yatarak uyumanızı önermelerinin belli bir sebebi vardır.

Kan ve besinlerin rahme daha kolay akmasını sağlar, dolayısıyla besinler bebeğinize daha hızlı ulaşmış olur.

Sadece bu değil, ayrıca, bu pozisyonun böbreklerinizin artık ve sıvıları daha kolay atmasını sağladığı da kanıtlanmıştır.

Hamile Uyuyan Kadın

Bacaklarınızın arasında bir yastıkla yana doğru yatarak uyuyun

Bu pozisyonun en önemli faydası, belkemiğinizi dik tutmaya gerçekten yardım etmesidir. Bu şekilde, bir bacağınızın ağırlığını diğerine yüklememiş olursunuz.

Hatta, bunun için, ekstra uzun yastıklar da seçebilirsiniz. Bunu yapmak, maksimum güvenlik sağlayarak sadece bacağınızı değil belinizi de dinlendirmenizi sağlar.

Bacaklarınızı yüksekte tutun

Karnınız git gide daha çok büyüdüğünde, uyumaya çalışırken daha rahatsız hissedebilirsiniz. Bacaklarda kramp ve ayak şişmesi, yaygın olarak görülen ağrı türleridir.

Eğer kan dolaşımınız iyi değilse ve bacaklarınızda şişme varsa, uyurken onları yüksekte tutmayı tercih edin.

Yapmanız gereken tek şey uyurken ayaklarınız altına bir ya da iki yastık yerleştirmektir. Bu kan dolaşımınızın iyileşmesine yardım edecek ve alt vücudunuzdaki kramp ve çekme hissini azaltacaktır.

Bunlara ek olarak, bu teknik, varisli damar oluşumunu da azaltır.

Yarı eğimli pozisyon

Hamilelik sırasında, gastrit, reflü ya da hazımsızlıkla ilgili başka rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Endişe etmeyin, bütün bunlar tamamen normaldir.

Rahatsızlıktan kurtulmak için, yarı oturur ya da eğimli pozisyonda uyumaya çalışın. Destek için yastık ya da minder kullanabilirsiniz. Bu teknik, acınızı azaltacak ve dinlenmenizi sağlayacaktır.

“Vücudunuzun sol tarafına yatarak uyumak, en çok önerilen uyku pozisyonudur”

Hamileyken hangi uyku pozisyonlarından kaçınmalısınız?

Karnınızın üstünde uyumak

Bu pozisyonun, hamilelik sırasında tercih edilmesinin, lojistik sebeplerden dolayı neden yanlış olduğu size çok açık gözükebilir. Fakat, biz yine de size, bu pozisyonun neden tercih edilmemesi gerektiğini açıklamak istiyoruz.

Öncelikle, yüzüstü yatmak, rahminize, bağırsaklarınıza ve ana toplardamarınıza yaptığı baskıdan dolayı, kan dolaşımının zayıflamasına sebep olur. Bu, aynı zamanda sindiriminizi de etkiler.

Yatan Hamile Kadın

Sırt üstü uyumak

Sırtüstü uyumanın da tehlikeli olduğunu öğrenince biraz şaşırabilirsiniz. Öncelikle, bu pozisyon ağrıya ve hatta ciddi sırt problemlerinin de ortaya çıkmasına neden olabilir.

Ama sırtüstü uyumak, aynı zamanda, nefes alma kalitenizi düşürebilir ve sindirim sisteminize olumsuz etki edebilir. Ayrıca, sırtüstü uzanmak, basur oluşumu ve düşük alt atardamar kan basıncına neden olabilir.

Son olarak, sizin ve bebeğinizin kalbine giden kan dolaşımını bile yavaşlatabilir.

Sonuç

Sizin için en uygun olanın hangisi olduğunu keşfedene kadar bu uyku pozisyonlarını deneyin. Ayrıca, farklı uyuma pozisyonlarının faydalarını ve tehlikelerini öğrenmek için güvenilir bir doktorla konuşun.

Hamileliğiniz sırasında olabildiğince çok dinlenmeye çalışın – hem kendiniz hem de bebeğinizin iyiliği için.

Çıplak uyumanın 10 yararı

Sağlıklı bir uyku için, uyku ortamının normal sıcaklıkta olması, uykuya dalmak için de vücut ısısının düşmesi gerekiyor. Ancak araştırmalar, çıplak uyumanın kaliteli uykunun dışında birçok faydası olduğunu gösteriyor.

Amerikalıların sadece yüzde 8'i çıplak uyurken, Avrupa'da bu oran daha yüksek. Örneğin İngilizlerin üçte biri çıplak uyuyor. Türkiye'de buna dair bir istatistik yok. Oysa araştırmalara göre çıplak uyumanın sağlığa birçok faydası var.

İşte son bilimsel araştırmalara göre çıplak uyumanın 10 faydası:

1) UYKUSUZLUĞA ÇÖZÜM

Avustralya'da yapılan bir araştırmaya göre sağlıklı bir şekilde uykuya dalmada vücut ısısının düşmesi çok önemli rol oynuyor.  Kalın pijamalar ve çoraplar vücudun uyku öncesi kendisini soğutmasını engelliyor. Yani çıplak yatmak, insomnia (uyuyamama) hastalığına çözüm olabilir.

2) DAHA DERİN VE UZUN BİR UYKU

Hollanda'da yapılan bir araştırmada bilim insanları deneklere vücut ısılarını düşüren termal pijamalar giydirdi. Deneklerin daha derin bir uykuya daldığı ve bu derin uykuda daha uzun süre kaldığı saptandı.

3) GÖBEK YAĞLARINDAN KURTULMADA YARDIMCI

ABD'de yapılan bir araştırmada, soğuk bir odada uyuyan erkeklerin daha çok kalori yaktığı ve insülin hassasiyetinin daha gelişmiş olduğu görüldü. Geceleri vücudu doğal yollardan soğutmak, kortizol hormonunu da düşürüyor. Bu da iştahı abur cubura değil sağlıklı gıdalara yönelecek şekilde düzenliyor.

4) CİLT HASTALIKLARINDAN KORUR

Yine bazı araştırmalar, uyurken özellikle ayak, koltuk altı ve genital bölgelerin havalandırılmasının, ayak mantarı ve pişiği engellemede etkili olduğunu gösteriyor.

5) YAŞLANMAYI YAVAŞLATIR

ABD kaynaklı bir başka araştırmaya göre de uyku, büyüme ve melatonin hormonlarının salgılanmasında kritik önemde. Bunlar en etkili anti-aging hormonları. Çıplak uyumanın uyku kalitesini artırdığı göz önüne alındığında, yaşlanmaya karşı etkisi de ortaya çıkıyor.

Ç&#x;plak uyuman&#x;n 10 yarar&#x; - 1

6) TİP 2 DİYABETTEN KORUNMADA ETKİLİ

'te yapılan bir araştırma, daha soğuk bir ortamda uyumanın insanlarda metabolizmayı güçlendirdiğini, kan şekeri seviyesini düşürdüğünü, hatta Tip 2 diyabetten korunmada rol oynadığını gösteriyor. Bilim insanları, çıplak uyuyarak vücut ısısını düşürenlerin birkaç hafta içinde sağlıksız yağlarından daha rahat kurtulabildiğini saptadı.

7) KAN AKIŞINI DÜZENLER

Bileğinizi sıkan çorap, belinize bastıran pantolon, altınıza sıkışan tişört gibi giysiler uykuda kan akışını zorlaştırır. Çıplak uyuyarak sağlanan daha sağlıklı kan akışı kalbe, kaslara ve damarlara iyi gelir.

8) SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM 

Doğal olarak sıcak ve nemli bir organ olan vajina, bu nedenle mantar ve bakteriler için de ideal bir alan. Çıplak uyuyan kadınlar cinsel organlarının daha fazla taze hava almasını sağlayarak bu mantar ve bakterilerin işini zorlaştırıyor. Erkeklerde de testisler, soğuk ortamlarda daha kaliteli sperm üretiyor. (Zaten testislerin vücudun dışında yer almasının nedeni de bu.)

Ç&#x;plak uyuman&#x;n 10 yarar&#x; - 2

9) ÇİFTLERE ÇİFTE FAYDA

Çıplak uyuyan çiftlerin tensel teması artıyor. Bu sayede, vücudun orgazm sırasında da salgıladığı oksitoksin hormonu daha çok üretiliyor. Bu hormon strese, depresyona, iltihaplanmalara ve yüksek tansiyona karşı birebir.

10) ÖZGÜVENİ ARTIRIR

Çıplak vücuduyla barışık olmanın insanda özgüveni artırdığına dair teoriler var. Özgüven insanın toplumla ilişkilerini de etkiliyor. Central Florida Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, nüdizm yanlısı öğrencilerde önyargıların daha az olduğu, bu kişilerin örneğin azınlıklara daha hoşgörülü davrandığı saptandı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Erkek Sağl&#x;ğ&#x;
  • Kad&#x;n Sağl&#x;ğ&#x;
  • Kad&#x;n
  • Genel Sağl&#x;k
  • Erkek

SAĞLIK HABERLER&#x;

Adetliyken Gece Nasıl Yatılır Ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız? Regl D&#;neminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır

Sağlıklı Yaşam

Adetliyken Gece Nasıl Yatılır Ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız? Regl D&#;neminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır

"Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmak gerekir birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle sık sık araştırılmasından dolayı da kadınlar tarafından öğrenilmek istenen konular arasındadır. Bu bakımdan Adetliyken gece nasıl yatılır öğrenebilir ve buna göre siz de bunu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Adetliyken gece nasıl yatılır ve hangi pozisyonda yatmalıyız? Regl döneminde uyku pozisyonları nasıl olmalıdır tüm detayları ile derledik."

Adetliyken fetal pozisyonda yatmak regl döneminin daha rahat ve ağrısız geçmesine yardımcı olur. Çünkü bu pozisyon ile karın kasları gevşer ve ağrılar da hafifler.

Adetliyken Gece Nasıl Yatılır ve Hangi Pozisyonda Yatmalıyız?

Adetliyken özellikle ağrılı gece geçiren kişiler tarafından nasıl yatılması gerektiği araştırılan konulardan biridir. Ağrıların gece azalması için yatmadan önce lavanta yağı kullanmak mümkündür. Öncelikle kişilerin kendilerini rahat ve mutlu hissettikleri bir yerde yatmaları gerekir. Sırt üstü ve ayaklar biraz yukarda tutularak yatmak regl döneminde daha rahat uyumayı sağlar. Yüzüstü yatmak bu dönemde rahatsız edici olduğundan adetliyken yüzüstü yatmamak gerekir. Mümkün olduğunca yan yatmaz ve dizleri de karna çekerek ağrıyı hafifletmek daha rahat bir uyku uyumayı sağlar.

Regl Döneminde Uyku Pozisyonları Nasıl Olmalıdır?

Regl döneminde birçok kadın ağrılı bir dönem geçirdiğinden geceleri nasıl uyku pozisyonu almak gerektiği de araştırılan konulardan biridir. Yüzüstü ve sırtüstü yatmak bazı kişiler için en rahat yatış pozisyonu olsa da yan yatmak regl döneminde daha rahat uyumak için oldukça önemlidir. Yan yatmak ve dizleri de karna çekerek ağrıyı hafifletmek daha rahat uyumayı sağlar. Bu sayede ağrılar hafifler. Aynı zamanda gün içinde ayakları sıcak tutmak ve yatarken ayakları da vücuttan yüksekte tutmak daha sağlıklı olur.

False

Yanlış pozisyonda uyumak bacak kaslarını kısaltıyor

Omurgamız bir bütündür, bel ve boyun omurgaları ayrı düşünülemez, bel omurgalarındaki bir rahatsızlık boyun omurgamızı da doğrudan etkiler. Çünkü omurgamız etrafımızdaki kaslar bir hasır örgü gibi birbirinin içerisine geçmiştir. Bel ya da boyun bölgenizde ortaya çıkan bir problem tüm vücudunuzda sorunlara yol açar. Bel ve boyun omurgalarının sağlığı için gün içerisindeki duruş, oturuş pozisyonlarına dikkat etmemiz önemli ancak yeterli değil. Omurga sağlığımız üzerinde alışkanlık edindiğimiz uyku pozisyonumuz hatta yatak seçimimizin etkisi büyük.

Yüzüstü yatmak beli büküyor

Yüzüstü yatmak en tehlikeli uyku pozisyonudur. Bu pozisyonda uyumak omurga etrafındaki bağların ve kasların gerilmesine, omurgadan sinirlerin çıktığı deliklerin sıkışmasına sebep olur. Bu da omurga ve disk üzerine yük bindirir. Tüm bunlar ise bel ve boyunda eğriliklerin artmasına bağlı olarak omurgada zedelenmelere ve fıtık gibi sonuçları ortaya çıkarır.

Sırtüstü uyumak kas kısaltıyor

Ancak bazı insanlar yan yatış pozisyonunda uyuyamazlar. Sırt üstü yatıyorsanız mutlaka dizler bir yastık ile desteklenmeli. Ancak yine de sırt üstü yatış bir süre sonra bacakların arka kaslarında kısalmaya yol açıyor. Bu nedenle uzun süre sırt üstü yatılmasını önermiyoruz.

İdeali cenin poziyonu

Yan yatış pozisyonu bel ve boyun sağlığı için en idealidir. Bacaklar karına doğru çekilerek yatılmalı. Bu pozisyonda belin basıncını azaltmak için dizlerin arasına bir yastık koyulmalıdır. Bu şekilde omurga ve diske daha az yük biner aynı zamanda horlamayı da engeller. Hamile kadınların sol taraflarında uyuması önerilmektedir. Bu pozisyonda bebeğe giden kan akışı engellenmeyecektir. Ancak bu durumda da boyun ve omuzlar zorlanmaktadır.


Yataktan fırlamayın, gerinmeden kalkmayın!

Sabahları uyanır uyanmaz yataktan hızlı bir şekilde kalmayın. Çünkü tüm gece istirahat döneminde olan kaslar uykuda gevşer, aniden harekete reaksiyon gösteremez bu durumda omurgada ve eklemlerle ciddi ağrılara, zedelenmelere neden olur. Yataktan ani kalkışlar bel tutulmalarının en büyük sebeplerindendir. Bu nedenle uyandıktan sonra yatak içerisinde beş dakika gerinerek gevşeyen kaslar yavaşça harekete geçirilmeli. Yataktan kalkarken, blok olarak yana dönün. Önce bacaklarınızı sarkıtın, sonra kollarınızın yardımıyla vücudunuzu yatak kenarında, dik bir konuma getirin.

Yatak sizden 20 cm uzun olmalı

Doğuştan bel ve boyun bölgemizde eğriliklerimiz vardır. Çok sert veya çok yumuşak yataklar doğal eğriliklerimizin artmasına ya da azalmasına neden olur. Yanlış yatak seçimi pek çok omurga hastalığına davetiye çıkarıyor. Sağlığınız için yatağınızın eni 95 cm’den dar olmamalı, boyunuzdan 20 cm daha uzun olmalı. Çift kişilik yatakların eni ise en az olmalı.

Yatağınız çok yüksek olmasın

Eğer yatağınızın ortası çökmüşse, yenisiyle değiştirin.

• Birden fazla yastıkta yatmak, boynunuzun tutulmasına neden olabilir.

• Yatağınız, kolayca çıkıp inebileceğiniz yükseklikte olsun.

• Yatarken, kollarınızı başınızın arkasına doğru gererek uzatmayın.

• Yatağa yatmak için ise önce yatak kenarına oturun. Bacaklarınızı yukarı çekerken aynı anda gövdenizi yatağa uzatın. Vücudunuzu blok olarak döndürerek sırtüstü yatın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir