başkent göz doktorları / Hakkında, Kimdir? - Prof. Dr. Ahmet Akman

Başkent Göz Doktorları

başkent göz doktorları

Anabilim Dalımız' da Her türlü göz hastalığının tanı ve tedavisine yönelik faaliyetler yürütülmektedir. 
Bölümümüzde ayaktan ve yataklı tedavi hizmetleri sunulmaktadır.
 

Kornea Ve Göz Yüzeyi Hastalıkları 
Kornea İltihapları 
Keratokonus
Piterjiyum
Glokom– Göz Tansiyonu 
Katarakt  
Üveit
Retine Damar Hastalıkları 
Yaşa Bağlı Makula Dejeneresansı – Sarı Nokta Hastalığı 
Prematüre Retinopatisi (ROP)
Şaşılık Ve Göz Tembelliği
Göz tembelliği nedir? 
Göz Kapakları VE Gözyaşı Sistemi Hastalıkları – Oküloplastik Cerrahi  

 

Kornea Ve Göz Yüzeyi Hastalıkları 
Kornea göz küresinin ön kısmında yer alan saydam tabakadır. Kornea gözde retinaya ışığın geçmesini sağlayan bir pencere fonksiyonunu ve koruyucu bir zar görevini görür. Kornea hastalıkları gözlerde yanma, batma kızarıklık, ışık hassasiyeti gibi şikayetlere sebep olurken gözde lekelenme, net görememe gibi rahatsızlıklara da sebep olabilir. Keratokonus, kalıtsal kornea distrofileri, yaşa bağlı kornea dejeneresansları, korneanın enfeksiyöz hastalıkları, kuru göz, alerjik konjunktivitler, enfeksiyöz konjunktivitler, piterijiyum gibi pek çok hastalık bu grupta değerlendirilmektedir. Gözde rahatsızlık hissi ve ağrıdan görme kaybına kadar değişebilen klinik tablolara yol açan bu hastalıkların ayrıntılı şekilde incelenmesi gerekmektedir. Muayenenin yanında, gözyaşı fonksiyon testleri, kornea yüzey haritalaması, kornea kalınlığı ölçülmesi gibi yardımcı yöntemler de bu hastalıkların tanı ve takibinde kullanılır. Sık rastlanan hastalıklarından bazıları şu şekildedir.

Kornea İltihapları: 
Bakteri, mantar virüs ve parazitlere bağlı olarak korneada iltihap (keratit) gelişebilir. Konjonktivada hiperemi, fotofobi ve ani başlayan ağrı gibi semptomlarla başlar. Acilen göz doktoruna başvurularak tedaviye başlanması gerekir. Benzer tablolara çeşitli sistemik hastalıklar ve yüz felci gibi göz kapaklarının fonksşyonunu etkileyen rahatsızlıklar sonrası da rastlanabilir.

Keratokonus:
Korneada incelme ve öne bombeleşme sonucu kornea konik şekil almıştır. Genellikle iki gözü de etkiler, ancak keratokonus bir gözde daha ileri olabilir. Genellikle adolesan çağında hastalık daha hızlı seyreder. Keratokonus ilerledikçe santral korneadaki konideki incelme ve düzensiz astigmatizma artar. Bazı hastalarda yırtılmaya bağlı ani kornea ödemi gelişebilir, bu tabloya akut hidrops adı verilir

Başlangıç keratokonus olgularında görme keskinliği genellikle gözlükle düzeltilebilir. Ancak keratokonus ilerlediğinde gaz geçirgen veya hibrid (santrali sert etekleri yumuşak) kontakt lenslerle düzensiz astigmatizmanın nötralize edilerek görme keskinliğinin düzeltilmesi gerekir. Günümüzde kollajen çapraz bağlama (cross-linking) ve intrastromal kornea halkaları ile yüz güldürücü sonuçlar bildirilmektedir. Bu yöntemler yetersiz olduğunda penetran keratoplasti ile santraldeki konik skarlı kornea saydam kornea ile değiştirilir.

Cross-linking tedavisi kliniğimizde de yapılmaktadır.

Piterjiyum
Halk arasında “kuş kanadı” olarak bilinen bu rahatsızlık, göz yüzeyini kaplayan zarsı konjonktiva tabakasının kornea adı verilen saydam tabakanın üzerine ilerleyerek ‘et’ görünümü almasına neden olur. Kozmetik sorunun yanında, düzensiz astigmata da yol açarak bulanık görmeye neden olur. Oluşumunda güneş ışınlarının etkili olduğu ortaya konulmuştur. Bu nedenle, yöremizde sıklıkla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Ameliyat dışında bir tedavi seçeneği bulunmamaktadır. Ameliyattan sonra tekrarlama riski yüksek olmakla beraber, gözün bir başka bölümünden alınan yamanın yerleştirilmesi, bazı ilaçların kullanılması gibi tekniklerle bu risk azaltılmaktadır. 

GLOKOM GÖZ TANSİYONU  

Glokom değişik tipleri olan optik sinirde ilerleyici hasarla, görme alanı kayıpları ve yüksek göz içi basıncı ile karakterize bir hastalıktır. Glokom dünya üzerinde önlenebilir körlük nedenlerinden biridir. Eğer glokom zamanında tanınır ve tedavi edilirse görme kaybı önlenebilir. Halk arasında “karasu hastalığı” olarak da bilinir. Hastalık %90 oranında belirti vermeden ilerler ve çoğunlukla rutin göz muayenesi sırasında ‘tesadüfen’ fark edilir. Glokom hastalığının belirli bir bulgusu yoktur ancak ileri dönemlerinde görme kaybı çok ilerlemişse görmedeki azalma fark edilebilir. Erken görme alanı kayıpları hasta tarafından genellikle fark edilmez hatta ağır görme alanı kayıpları bile fark edilmeyebilir. Glokom hastalığı, belirgin bir bulgu vermediği için erken dönemlerinde ancak iyi bir göz muayenesi sonucu tanınabilir. Bu nedenle her bireye 40 yaş üzerinde ve ailesinde glokom öyküsü olanlara 30 yaş üzerinde yılda bir kez düzenli göz muayenesi önerilmektedir.

Glokomda temel risk faktörü yüksek göz iç basıncıdır. Göz içi basıncı, göz içi sıvısının gözden atılımına çeşitli nedenlerle direnç gelişmesine bağlı olarak artar. Normal toplumda göz içi basıncı değerleri 10 ve 21 mmHg arasındadır, her yüksek göz içi basıncına sahip kişi, glokom hastalığına sahip değildir. İleri yaşla birlikte göz içi basıncında bir miktar yükselme olabilir.

Daha önceleri glokoma neden olan tek faktörün yüksek göz içi basıncı olduğu düşünülürdü. Ancak göz içi basıncı normal değerlendirilen bazı hastaların görme alanında görülen ilerleyici hasar görülmesi, göz içi basıncının bu hastalığın tek nedeni olmadığını gösterdi. Bu sebeple glokom tanısı koyabilmek için yalnızca göz içi basıncının yüksek ölçülmesi yeterli değildir. Optik sinir başındaki değişiklikler muayene ile ortaya konmalı ve varsa, görme alanı bozuklukları da gösterilmelidir. Göz içi basıncı mutlaka Goldmann tonometresi ile ölçülmeli ve kornea tabakasının kalınlığına göre düzeltilmesi yapılmalıdır. Farklı zamanlarda birkaç ölçüm gerekmektedir. Hava üflemeli (non-contact, temassız) yöntem tarama için uygun ancak glokom tanısı ve takibi için yeterli değildir.

Daha az rastlanan bir tür glokom olan açı kapanması glokomunda gözde ağrı, görme bulanıklığı ve bulantı kusma görülebilir.

Göz tansiyonunun takibinde ve görme sinirinde hasar oluşup oluşmadığının belirlenmesinde ileri teknoloji ürünü tetkik cihazları kullanılmaktadır. Bu cihazların verilerini yorumlayan glokom uzmanı hekimlerimiz hastanın tedavi sürecini planlar. Bunlar; görme sinirindeki hasardan dolayı görme kaybının miktarını gösteren görme alanı, görme siniri ve sinir lifi analizi yapan OCT (optik koherens tomografi) cihazlarıdır ve glokomun teşhis ve tedavisinin planlamasında büyük önem taşırlar.

Tedavide en önemi amaç hastalığın ilerlemesini durdurmaktır. Kullanılan yöntemler göz içi basıncını düşürmek için ya göz içi sıvısı yapımını azaltmaya ya da göz içinden akışını arttırmaya yöneliktir. Glokom hastalığının tedavisinde göz içi basıncının belirli bir düzeyde tutulması hedeflenmelidir. Bunun için çeşitli göz damlaları tek başlarına veya birkaç tane birlikte kullanılır. Tedavinin ömür boyu sürmesi gereklidir ve sürekli olarak kontrollerin yapılması gereklidir.

İlaç tedavisinin göz içi basıncını kontrol altına almada yeterli olmadığı durumlarda lazer ve cerrahi tedavi gündeme gelmektedir. Cerrahi ile sürekli üretilen ve glokomda normal yollardan boşaltımı yetersiz olan, göz içi sıvısının gözün en dışındaki zarsı tabaka (konjonktiva) altına verilerek buradaki damar ağı ile uzaklaştırılmasının sağlanması amaçlanır. Bunu sağlayan klasik ameliyat (trabekülektomi) veya giderek güncel hale gelen bir tüp yerleştirilmesi (seton) ameliyatları da hastanemizde uygulanmaktadır.  

KATARAKT  

Halk arasında “aksu hastalığı” olarak da bilinen katarakt, lensin normalde olan saydamlığını kaybederek mat bir hal almasıdır. Bu durumda hastaların en sık şikayetleri görme azlığı, puslu görme, cisimlerin etrafında ışık haleleri görme, parlak ışıktan rahatsız olma ve kamaşmadır. Katarakt, en sık ilerleyen yaşa bağlı olarak meydana gelmekle beraber; ilaçlara, diğer bazı sistemik hastalıklara ve göze alınan darbelere bağlı (travmatik) olabileceği gibi doğuştan katarakt da görülebilmektedir.

Kataraktın ameliyat dışında bir tedavi yöntemi yoktur. Halen tüm dünyada uygulanan en yüksek teknolojili yöntem olan “fakoemülsifikasyon” (kısaca fako) hastanemizde de yoğun şekilde uygulanmaktadır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kataraktın ameliyat dışında bir tedavisi yoktur ve cerrahide ultrason enerjisi kullanılmaktadır. Ameliyatta ileri teknoloji kullanılması, küçük kesiden ameliyatın gerçekleştirilebilmesi ve dikiş gerekmeyebilmesi cerrahinin lazerle yapıldığı şeklinde yanlış anlamaya neden olmuştur.

Kataraktın görme keskinliğinde azalma, puslu görme, cisimleri etrafında ışık haleleri görme, parlak ışıktan rahatsız olma ve kamaşma şikayetlerinin en az bir tanesi mevcut olduğunda ve bu durum bireyin günlük yaşamını etkiler şekilde rahatsızlık vermeye başladığında ameliyat edilmesi gerekir. Günümüzde kataraktın iyice olgunlaşarak, görmenin tamamen azalmasının beklenmesi yaklaşımı terk edilmiştir.  

ÜVEİT  

Gözün damarsal tabakası olan üveanın iltihabı anlamına gelen üveit, çok geniş ve değişken bir klinik tabloda karşımıza çıkmaktadır. Çeşitli romatizmal hastalıklar, tüberküloz, sarkoidoz, bazı enfeksiyon hastalıkları ve ülkemiz için çok önemli bir hastalık olan Behçet hastalığı üveit tablosu ile karşımıza çıkabilir. Bunun dışında, sebebi henüz tam aydınlatılamamış üveit tabloları da vardır. Tedavisiz kalması halinde üveit, tam görme kaybına kadar gidebilen komplikasyonlara yol açar. 
Hastanemizde üveit hastalarının tanı ve takibinde gelişmiş laboratuar olanakları ve görüntüleme yöntemleri ile birlikte, diğer branşlarla multidisipliner bir işbirliği sürdürülmektedir. 

RETİNA DAMAR HASTALIKLARI

Diabetes mellitus (şeker hastalığı), hipertansiyon, orak hücre anemisi gibi bazı hastalıkların seyrinde göz damarlarında görme kaybına kadar gidebilen bazı yapısal değişiklikler meydana gelmektedir. Çoğunlukla geri dönüşsüz oldukları için, öncelikle korunma ve erken tanı çok önemlidir.

Söz konusu hastalar iç hastalıkları uzmanının önerilerine dikkatle uymalıdırlar. Kan şekeri, hipertansiyon, kan lipid düzeylerinin kontrol altında olması gözlerdeki etkilenmeyi geciktirecek veya yavaşlatacaktır. Diabetes mellitus, hipertansiyon hastalarının yıllık göz kontrollerini yaptırmaları çok önemlidir. Gözlerde etkilenme ortaya çıktıktan sonra da göz hastalıkları uzmanının öngördüğü sıklıkta kontroller yapılmalıdır. Bu kontrollerde tam bir göz muayenesinin yanında, göz bebeklerinin damla ile genişletilmesinin ardından göz dibi (damar ve sinirler) ayrıntılı olarak incelenmektedir. Buna ek olarak, gereken hastalarda belirli aralıklarla fundus floresein anjiyografi (göz anjiyografisi) incelemesi de yapılmalıdır. Bu tetkik için, el veya koldaki bir toplardamardan 5 ml floresein maddesi verilmesini takiben gözün arkasının belirli aralıklarla resmi çekilmektedir. Elde edilen görüntülerle damar yapısındaki bozulmalar daha ayrıntılı incelenebilmekte, muayenede görülemeyen bazı ayrıntılar görünür hale gelmektedir. Verilen madde alerjik reaksiyonlara neden olabildiği için, herhangi bir alerji öyküsü bulunan hastaların bunu işlem öncesinde doktoruna bildirmesi çok önemlidir. İşlemden sonraki 24 saatte ciltte sararma ve sarı idrar çıkartma görülebilir. Anjiyografi tedavi edici olmayıp, yalnızca tanısal amaçlıdır; belirli dönemlerde tekrarı gerekebilir 

YAŞA BAĞLI MAKULA DEJENERESANSI – SARI NOKTA HASTALIĞI  

Tüm dünyada önde gelen körlük nedenlerinden olan yaşa bağlı makula dejeneresansı ileri yaşların hastalığıdır. Nedeni tam aydınlatılamamış olmakla beraber, beslenme koşulları, güneş ışınları, sigara etken olarak suçlanmaktadır. Daha sık görülen, yavaş seyirli ‘kuru’ tipi genellikle görme kalitesini bozmakla birlikte, görme kaybına yol açmamaktadır. Az görülen ‘yaş’ tip ise hızla görme kaybına neden olmaktadır.

Tedavide görmenin korunması hedeflenmektedir. Bu amaçla bütün dünyada ve hastanemizde uygulanan en yeni yöntem göz içine “anti-VEGF” adı verilen, yeni damar oluşumunu önleyen ilaçların verilmesidir. Bu tedavi kliniğimizde sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Belirli aralıklarla düzenli olarak göze iğne yapılmaktadır. Hastalar muayene ve anjiyografi ile takip edilir. Bunun dışında, bazı vitaminler, eser elementler ve antioksidanları içeren ticari preparatlarında hastalığın seyrini yavaşlattığı bilinmektedir.

PREMATÜRE RETİNOPATİSİ (ROP) 

Miyadından önce doğmuş, düşük doğum ağırlıklı ve özellikle, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatarak tedavi almış bebeklerde görülen, retina (gözün sinir tabakası) damarlarının gelişimsel bir anomalisidir. Bebeğin doğum ağırlığı ve/veya anne karnında kalma süresi düştükçe hastalığın görülme olasılığı ve şiddeti artmaktadır. Anne karnındaki göreceli düşük oksijenli duruma alışmış olan retina damarlarının olgunlaşma süreçlerini tamamlamadan dış ortamdaki yüksek oksijene maruziyeti sonucunda retina damarlarında gelişim bozulmaktadır. Aşırı kırılgan, kanamaya eğilimli, zayıf damarlar retinada işlev bozukluğuna ve sonuçta çeşitli derecelerde görme kaybına neden olmaktadır. Klinik tablo yüksek miyopi ve şaşılıktan, tam körlüğe kadar değişkenlik göstermektedir.

Rahatsızlığın erken dönemde tespiti, oluşabilecek hasarın önlenmesi veya en aza indirgenmesi için çok önemlidir. Bu nedenle, 42 doğum haftasından önce ve/veya g altında doğmuş bebeklerin yenidoğan yoğum bakım ünitesinde yatarken ve taburcu olduktan sonra da retina gelişimleri tamamlanana kadar düzenli aralıklarla ayrıntılı retina muayeneleri yapılmalıdır. Rahatsızlığın seyrinde erken tanı çok önemli bir yer tutmaktadır.

Hafif olgular kendiliğinden düzelebilirken, ağır olgulara lazer fotokoagulayon gerekmektedir. Lazer tedavisi genel anestezi altında uygulanır ve retinanın damarlanmamış bölümlerine uygulanır.

Etkili şekilde lazer uygulanmış olgularda genellikle ROP tamamen gerilemektedir. Bununla beraber, bu bebeklerde ileri dönemlerde yüksek miyopi, şaşılık gibi göz sorunları yaşanabilmektedir; bu nedenle, bu bebeklerin uzun süre dikkatle takip edilmeleri gerekmektedir.
ROP takip ve tedavisi kliniğimizde uzun yıllardır yapılmaktadır. 

ŞAŞILIK VE GÖZ TEMBELLİĞİ  

İki gözün paralelliğinin ve aynı yöne eşzamanlı hareketlerinin bozulması şaşılık olarak adlandırılmaktadır. Şaşılığın meydana gelmesinde pek çok etken rol oynamaktadır: annenin gebeliğinde geçirdiği hastalıklar, doğum sorunları, doğuştan metabolik hastalıklar, merkezi sinir sistemini ilgilendiren bozukluklar, gözün kendi bozuklukları, bebeklik veya çocuklukta geçirilen ateşli hastalıklar, ailede şaşılık öyküsü olması gibi. Erişkin çağda ortaya çıkan şaşılıklar ise genellikle gözün bozukluklarına veya merkezi sinir sistemi olaylarına bağlıdır.

Şaşılığın en sık belirtisi gözlerden bir veya ikisinin kaymasıdır. Bunun dışında bulanık görme, derinlik hissinin kaybı, çift görme, başağrısı gibi yakınmalar olabilir. Bazı şaşılık türlerinde baş ve yüz pozisyonu gelişebilir. Küçük çocuklarda burun kökünün basık olmasına, göz kenarlarında cilt katlantısı bulunmasına bağlı olarak yalancı şaşılık bulunabilir. Bu durum şaşılık olmayıp, muayene ile kolaylıkla ayırt edilebilmektedir.Şaşılığı olan olgularda gözlük veya cerrahi ile düzeltme gerekebilmektedir.

Göz tembelliği nedir?

Göz tembelliği (ambliyopi), gözlerden biri veya her ikisinde herhangi bir nedene bağlı olan görme azlığının, zamanında düzeltilmemesi sonucunda kalıcı hale gelmesidir. Bir veya iki gözde yüksek kırma kusuru, iki göz arasında kırma kusuru farkının yüksek olması, katarakt vb ortam bulanıklıkları, şaşılık gibi nedenlerle tembellik meydana gelebilir. Tedavide öncelikle etken ortadan kaldırılmalı ve rehabilite edilmelidir. Tembelliğin tedavisine ne kadar erken başlanırsa sonuç o kadar tatmin edici olacaktır. Bu sebeple çocukların en geç 2,5 3 yaşlarında muayene edilmeleri gerekmektedir. Kliniğimizde göz tembelliğinin düzeltilmesine yardımcı tedaviler yapılmaktadır. 

GÖZ KAPAKLARI VE GÖZYAŞI SİSTEMİ HASTALIKLARI – OKÜLOPLASTİK CERRAHİ 

Göz kapaklarında düşüklük (pitoz), kapakların dışa dönmesi (ektropion), içe dönmesi (entropion), kirpiklerin göze temas etmesi (trikiyazis), göz kapaklarında torbalanma, göz kapağı tümörleri gibi rahatsızlıklar oküloplastik cerrahi ile düzeltilebilir. Bu rahatsızlıklar, başta yaşa bağlı olmak üzere, travma, yanıklar, nedbe bırakıcı hastalıklar, kitleler gibi pek çok nedene bağlı olabilir. Söz konusu rahatsızlıklar yalnızca kozmetik sorun yaratmakla kalmaz, göz yüzeyinin yapısının bozulmasına da yol açarlar. Bu nedenle mutlaka düzeltilmeleri gerekmektedir. Tüm kapak cerrahileri kliniğimizde uygulanmaktadır.

Pitoz: Kapaklarda düşüklük. Doğuştan olabileceği gibi travma sonrası ve ileri yaşta da gelişebilir. Hafif olgularda sadece estetik kaygı ile düzeltilmesi yapılırken ileri olgularda görme fonksiyonunu etkilediği için düzeltilmesi gerekmektedir.

Ektropion: Göz kapağının dışa dönmesi ve konjonktivanın açıkta kalması olarak tanımlanabilir. Ektropion sıklıkla yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanında göz kapaklarında meydana gelen yaralanmalara, göz kapaklarını kontrol eden kasların felcine, göz kapağındaki bazı tümöral oluşumlara da bağlı olarak oluşabilir. Ektropion vakalarında göz dış etkenlere daha duyarlıdır. Bu nedenle göz yaşarması, ağrı, kızarıklık gibi durumlar görülebilir. Kapak normal pozisyonuna cerrahi yöntemlerle getirilir.

Entropion: Göz kapağının içe dönmesidir. Kirpiklerin göze teması, gözde sulanma, batma, yanma, ağrıya neden olur. Tedavisi cerrahidir.

Şalazyon: Göz kapağındaki yağ bezlerinin kronik infeksiyonudur. Göze yapılacak sıcak kompresler hastalığın iyileşmesini hızlandırır. Tıbbi tedavi de uygulanabilir. Tüm müdahalelere rağmen geçmiyorsa basit bir cerrahi uygulama ile şalazyon alınır.

Göz kapağı tümörleri:

Öykü ve klinik muayene tümörün tipi hakkında fikir verebilir. Tümörde ağrısız büyüme görülmesi, üzerinde kabuklanma olması, renk değişiklikleri ve kanamaların olması, kapak konturunun bozulması, kirpik kaybı görülebilir. Göz bölgesinde iyi huylu kitlelere çok sık rastlanır.Tümör çıkarılırken göz kapağının da bir bölümünün ya da tamamının çıkarılması gerekebileceğinden sorun tümör tedavisinden çok göz fonksiyonlarının bozulmaması için göz kapağının yeniden oluşturulmasıdır. Bu amaçla çevre dokular ya da sağlam göz kapağından parça kullanılabilir. Genellikle lokal anestezi altında yapılır ve gözün bir süre kapalı kalmasını gerektirir.


Bölümümüzde Kullanılan Tanı Yöntemleri 
 

Otorefrakto-keratometre- Gözün kırıcılık değerlerini bilgisayar ile saptar.

Pediatrik Otorefraktometre- Çocuk hastaları huzursuz etmeden kırma kusurlarının tespitini sağlar.

Goldmann Tonometre- Mercek kullanarak aplanasyon prensibine dayanarak göziçi basıncını ölçer.
Hava üflemeli tonometre- Kullanımı hasta yönünden daha konforlu olan cihaz ile temas etmeden göz tansiyonu ölçümü yapılır.
Fakometre: Gözlük camlarının dioptrik değerlerinin ve odak noktalarının tespitinde kullanılır.

 Foropter: Kırma kusurlarının objektif ve subjektif muayenesinde gözlük vermek ve
görme keskinliğinin değerlendirilmesinde kullanılır

Pakimetre- Korneanın kalınlığını değerlendirir. Çeşitli hastalıklarda faydalı olması yanı sıra glokom hastalarında göziçi basıncının değerlendirilmesinde mutlaka kullanılması gereken bir yöntemdir.

 Bilgisayarlı görme alanı
Glokom hastalarında, görme sinirinin iltihap ve ödemi gibi hastalıklarda, çeşitli beyin tümör ve rahatsızlıklarında kıymetli olan bir testtir.

 

 Optik Koherens Tomografi- Optovue marka ön ve arka segment incelemesi mümkündür.

 

 

Kornea topografi cihazı- Orbscan II ile gözün önündeki saydam tabakanın (korneanın) haritası çıkarılır.

 

 

Biyometri cihazı- Katarakt ameliyatları sırasında yerleştirilecek göz içi mercek gücünün hesaplanmasını sağlayan bir cihazdır.

 

Ultrasonografi- Göz ortamının bulanık olduğu durumlarda, A ve B-modu kullanılarak çekilebilen ultrasonografi ile göz içi kitleleri, 
kanamaları, retina yırtıkları, göz içi yabancı cisim varlığı değerlendirilebilmektedir.

 

 

Fundus Floresin Anjiografi- Retina ve maküla hastalıklarının değerlendirilmesinde faydalı olan bir tetkiktir.
El üzerindeki damarlardan birinden verilen floresein isimli bir madde ile retina damarları boyanır.
Damarların geçirgenliğinde bozulma, tıkanıklık, sinir tabakası beslenme bozuklukları ve sarı nokta hastalığı gibi 
görme merkezini etkileyen hastalıklarda kıymetlidir.

İndosiyanin Yeşili Anjiografi- Retina ve koroid damarlarını boyayarak özellikle inflamatuar göz hastalıklarında yardımcı bir yöntemdir.

 

Hess perdesi- Göz kaymalarında, göz kaslarının felçlerinde ve göz hareket bozukluklarının 
değerlendirmesinde kullanılır.
 Nd-YAG lazer- İkinci katarakt ve açı kapanması glokomu gibi hastalıklarda kullanılmaktadır.

 

Argon lazer- Diabete bağlı ve çeşitli damar tıkanıklıklarında retinada oluşan
bozukluklarda kullanılabilen bir lazer cihazıdır.


Tedavi yöntemleri 
 

*KORNEA
*GLOKOM
*KATARAKT
*RETİNA DAMAR HASTALIKLARI
*SARI NOKTA HASTALIĞI
*PREMATÜRE RETİNOPATİSİ (ROP)
*ŞAŞILIK

KORNEA
Kornea hastalıkları ve kuru göz tedavisi genellikle damla ve merhem gibi lokal kullanılan ilaçlarla yapılmaktadır. Bazı olgularda lazer tedavisi gerekebilir. Çeşitli lazer tedavileri kliniğimizde yapılabilmektedir. Ancak gözlük derecesini sıfırlamaya yönelik lazer cerrahisi kliniğimizde yapılmamaktadımonash.pwkonus hastalarına yönelik kontakt lens ile tedavi ve çapraz bağlama (cross-linking) tedavileri uygulanmaktadır. 

GLOKOM 
Tedavide en önemi amaç hastalığın ilerlemesini durdurmaktır. Göz içi basıncının belirli bir düzeyde tutulması hedeflenmelidir. Bunun için çeşitli göz damlaları tek başlarına veya birkaç tane birlikte kullanılır. İlaç tedavisi altında iken hastaların belli aralıklarla kontrol edilmeleri ile ilaç tedavisinin yeterliliği araştırılır.

Bazı olgularda tedavide ilk adım olarak bazen de ilaç tedavisi yeterli olmadığında lazer tedavisi de uygulanabilmektedir.
İlaç tedavisinin göz içi basıncını kontrol altına almada yeterli olmadığı durumlarda cerrahi tedavi gündeme gelmektedir. Cerrahide sürekli üretilen ve glokomda normal yollardan boşaltımı yetersiz olan, göz içi sıvısının gözün en dışındaki zarsı tabaka (konjonktiva) altına verilerek buradaki damar ağı ile uzaklaştırılmasının sağlanması amaçlanır. Bunu sağlayan klasik ameliyat (trabekülektomi) veya giderek güncel hale gelen bir tüp yerleştirilmesi (seton) ameliyatları da hastanemizde uygulanmaktadır.

KATARAKT 
Fako yönteminde çok küçük (2,2- 2,8 mm genişlikte) bir kesi yapılmakta; lens, kendi kapsülünün içinde, ultrason enerjisi ile parçalanmakta ve emilmektedir (emülsifiye etmek). Sonuçta oluşan potansiyel boşluğa kalıcı bir yapay göz içi lensi (mercek) yerleştirilmektedir. Yapılan kesi, genellikle, ameliyatın sonunda dikiş konulmasına gerek olmaksızın kendiliğinden kapanmaktadır. Bu ameliyat için, pek çok göz ameliyatında olduğu gibi, gerekmedikçe hasta narkoz almamakta, yalnızca göz damla ve/veya etrafına yapılan bir iğne ile uyuşturulmaktadır.

Hastanemizde gerçekleştirilen katarakt ameliyatında, etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanmış ve ilgili kuruluşlarca (T. C. Sağlık Bakanlığı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi gibi) kabul görmüş göz içi lensleri kullanılmaktadır. 

RETİNA DAMAR HASTALIKLARI 
Lazer tedavisi: Diabetik veya hipertansif retinopati gibi hastalıklarda veya retina damar hastalıklarında durumun ilerlemesini önlemek için lazer tedavisi yapılmaktadır. Lazer tedavisinin amacı yeni kanama olmasını önlemektir. Lazer tedavisi genellikle birkaç seans halinde yapılmaktadır. Lazer hastalığın ilerlemesini durdurmak içindir. Tek başına yeterli değildir.

Anti-VEGF Tedavi- Yeni damar oluşumunu azaltan ilaç tedavisi: Lazere alternatif olarak değil ama lazere destek olarak bazı ilaçlar doğrudan göz küresi içine uygulanmaktadır. Yeni damar oluşumunu önleyen veya görme merkezinde şişliği azaltan bu ilaçları genellikle ameliyathane koşullarında uygulamaktayız. Ancak bu ilaçlar da mutlak etkinlik gösterememekte ve tekrarlayan enjeksiyonlar gerekebilmektedir.

SARI NOKTA HASTALIĞI 
Sarı nokta hastalığı tedavisinde görmenin korunması hedeflenmektedir. Bu amaçla bütün dünyada ve hastanemizde uygulanan en yeni yöntem göz içine “anti-VEGF” adı verilen, yeni damar oluşumunu önleyen ilaçların verilmesidir. Bu tedavi belirli aralıklarla düzenli olarak uygulanır ve hastalar muayene, optik koherens tomografi ve anjiyografi ile takip edilir.  

PREMATÜRE RETİNOPATİSİ (ROP) 
Hafif ROP olguları kendiliğinden düzelebilirken, ağır olgulara lazer fotokoagulayon gerekmektedir. Lazer tedavisi genel anestezi altında uygulanır ve retinanın damarlanmamış bölümlerine uygulanır. Etkili şekilde lazer uygulanmış olgularda genellikle ROP tamamen gerilemektedir. Bununla beraber, bu bebeklerde ileri dönemlerde yüksek miyopi, şaşılık gibi göz sorunları yaşanabilmektedir; bu nedenle, bu bebeklerin uzun süre dikkatle takip edilmeleri gerekmektedir.
 

 ŞAŞILIK 
Şaşılık tedavisi tipine göre değişmektedir. Bazı çocuklarda gözlük tedavisi tek başına yeterli olmaktadır. Gözlüğün yeterli olmadığı durumlarda şaşılık cerrahisi uygulanabilmektedir. Burada göz kaslarını güçlendirici veya zayıflatıcı işlemler yapılmaktadır.Göz kaslarının felçlerinde çift görme gelişebilmektedir. Burada çift görme şikayetini rahatlatmak amacıyla göz kaslarına botulinum toksin (Botoks) enjeksiyonu yapılmaktadır.

 

 

 

Göz tembelliği olan olgularda çocuklarda gözü güçlendirmek amacıyla CAM tedavisi uygulanmaktadır. Daha büyük olgularda yeni geliştirilen Nörovizyon yöntemi ile çalıştırma yapılmaktadır.


Sıkça sorulan sorular 
 

1-Sıklıkla sorulan bir yanlış anlama – lazerle katarakt tedavisi var mıdır?
2-Bana katarakt tanısı kondu, ne zaman ameliyat olmalıyım?
3-Katarakt ameliyatından sonra ne kadar zamanda iyileşirim, hastanede yatar mıyım?
4-Ameliyattan sonra gözlük kullanacak mıyım? 
5-Glokom hastasıyım, nelere dikkat etmeliyim?
6-Göz anjiyografisi nasıl yapılmaktadır, herhangi bir yan etkisi var mıdır? 
7-Gözümde kanama tespit edildi, tedavisi var mıdır? 
8-Lazer tedavisi körlüğe mi yol açmaktadır? 
9-Lazer tedavisi dışında bir seçenek var mıdır? 
Gözlerimde sulanma var. Nedeni ne olabilir? 
Tavuk karası hastalığım var, tedavisi bulundu mu? 



1-Sıklıkla sorulan bir yanlış anlama – lazerle katarakt tedavisi var mıdır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kataraktın ameliyat dışında bir tedavisi yoktur ve cerrahide ultrason enerjisi kullanılmaktadır. Ameliyatta ileri teknoloji kullanılması, küçük kesiden ameliyatın gerçekleştirilebilmesi ve dikiş gerekmeyebilmesi bu yanlış çağrışıma neden olmuştur.

2-Bana katarakt tanısı kondu, ne zaman ameliyat olmalıyım?

Görme keskinliğinde azalma, puslu görme, cisimleri etrafında ışık haleleri görme, parlak ışıktan rahatsız olma ve kamaşma şikayetlerinin en az bir tanesi mevcut olduğunda ve bu durum bireyin günlük yaşamını etkiler şekilde rahatsızlık vermeye başladığında ameliyat endikasyonu vardır. Günümüzde kataraktın iyice olgunlaşarak, görmenin tamamen azalmasının beklenmesi yaklaşımı terk edilmiştir. Çünkü, bu durum, fako cerrahisini zorlaştırmakta ve komplikasyon oranlarında artışa neden olabilmektedir.

Gözde ışık çakmaları neden olur?

Gözde ışık çakması neden olur? Gözde ışık çakmaları temelde iki önemli sebeple oluşur. İlk olarak retinanın bir sebeple mekanik olarak uyarılması ile oluşur. Bunun sebebi genellikle arka vitre dekolmanı dediğimiz, göz içi jel dokunun retinadan ayrılmasına bağlı retinanın çekilmesidir. Retina yırtıklarına ve ciddi görme kayı

Göz Migreni

Migren nedir? Migren genel olarak sebebi çok iyi anlaşılamamış bir nörolojik bozukluktur. Migren beynimizdeki nöron denilen sinir hücrelerinin geçici anormal elektriksel aktivitesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Halk arasında genellikle baş ağrısıyla özdeşleştirilmiş olsa da migrenin birçok türü bulunmaktadır. Burada anl

Glokom Hastasına Katarakt Ameliyatı Yapılır Mı?

Eğer kataraktı varsa glokom hastasına katarakt ameliyatı kesinlikle yapılır hatta erken dönemde yapılmalıdır. Ancak hem glokom hem de katarakt içerisinde birçok alt grubu barındırdığı için bu konuyu birkaç yönden ele almak gerekmektedir. Bilindiği gibi glokomun açık açılı ve kapalı açılı olarak iki tipi vardır. Ayrıca bu iki

Glokomu olan gözlere katarakt ameliyatında hangi tür mercek takılır?

Glokomu olan gözlere akıllı mercek takılır mı? Bu yazıyı okumadan katarakt ameliyatında ya da katarakt oluşmadan gözlükten kurtulmak amacı ile yapılan akıllı lens ameliyatlarında kullanılan lens tipleriyle ilgili bölümleri okumanızı ve youtube videolarımı seyretmenizi tavsiye ediyorum. Glokom olan gözlerde hangi tür göz içi

Katarakt ameliyatından sonra gözlük kullanmak gerekir mi?

Katarakt Ameliyatından Sonra Gözlük Gerekir mi? "Katarakt ameliyatından sonra gözlük kullanmak gerekir mi?" sorusunun cevabı bazı durumlarda gerekebilir olarak verilebilir. İlk olarak ne kadar ince planlama yaparsak yapalım, katarakt ameliyatında göz içine konulan merceklerin numarası aldığımız ölçümlerden, matematik formüll

Katarakt İçin Mercek (Lens) Çeşitleri

Katarakt ameliyatında ne tür mercekler, lensler kullanılır? Katarakt yani hastanın gözünün içinde görüntü odaklamasını sağlayan doğal merceğinin ömrü sene arasıdır. Bu yaşlara ulaştığımızda bu şeffaf mercek bozulur, önce buzlu cam gibi, sonra da süt gibi beyaz olur ve görme kaybedilir. Bazen karıştırıldığı için tekrar

Arpacık neden olur, tehlikeli mi, tedavisi nasıldır?

Arpacık Neden Olur? Göz kapaklarımızda bulunan ve uçları kirpik diplerine açılan yağ bezlerinin tam tıkanması ve içinde biriken yağ salgısının iltihaplanmaya yol açması, enfeksiyon oluşmasıyla aslında göz kapağında çıkan bir tür sivilceye tıbbi dilde şalazyon, halk arasında arpacık ya da biraz kaba tabirle it dirseği denir

Yakın gözlüğü yerine göz damlası mucize tedavi mi?

Basın da son zamanlarda ABD de yakın gözlüğüne alternatif geliştirilen göz damlası haberleri yer almakta, peki gerçekten bu damla yakın gözlüğünün hatta akıllı lens ameliyatlarının yerini alabilir mi? Bu konuda hem bir youtube videosu çektim hem de bu yazıyı hazırladım. Bu konuyu anlamak için ilk önce aşağıdaki iki soruyu anl

Akıllı lens mi lazer mi?

Lazerle göz çizme mi ? Akıllı lens mi? Lazerle göz çizme mi ? Akıllı lens mi? sorusu, son zamanlarda çok karşımıza çıkıyor. Bu konudaki kafa karışıklığını gidermek için bir yazı yazmak istedim. Göz bozukluklarını bilmeden bu konuyu anlamak mümkün değildir. O nedenle kısa bir özetle başlıyoruz. Göz bozukluğu neden olur? Göz

Göz rengi değiştirmek mümkün mü?

Göz rengini ne belirler? Göz rengimizi iris yani göz bebeğinin içindeki pigment (renkli madde) miktarı belirler. Çok az pigment içeren gözler mavi iken, orta düzeyde pigmentli gözler yeşil tonlarındadır. Ülkemizde en sık görülen göz rengi olan kahverengi gözler ise en çok pigment içeren gözlerdir. Gözlerimizin hangi renkte

Göz Seğirmesi

Göz kapağı kaslarında görülen istemsiz kasılma ve gevşemelere miyokimi yada göz seğirmesi denilmektedir. Bazen göz kapağı titremesi de denilir. Neredeyse her birey hayatının bir döneminde bu sorunu yaşar. Bazen birkaç hafta hatta ay sürebilen göz seğirmesi neden olur? Herhangi bir hastalık belirtisi midir? Tedavi için neler y

Göz Yanması Neden Olur?

Göz Yanması Göz yanması göz yüzeyinin kuruması, tahrişi ya da enfeksiyonları sonucu ortaya çıkabilir. En sık rastlanılan göz belirtilerinden birisidir. Gözümüzü kırpmadan bir süre açık tutmak, kurumaya ve yanmaya sebep olabilir. Bu durum en sık telefon, tablet, bilgisayar kullanırken, kitap okurken, televizyon seyrederken o

IPL Işık Zararlı mı?

IPL Lazer Göz Kuruluğu Tedavisi Tehlikeli midir, Zararı Var mı? Kuru göz tedavisinde en son geliştirilen yöntem olan IPL ışık (lazer) ve ışık modülasyon maskesi göz kuruluğu tedavisi, kliniğimizde de başarı ile uygulanmaktadır. Hastalarımızın büyük bölümü bu tedaviden fayda sağlamaktadırlar. Haklı olarak hastalarımızın bir

IPL Göz Tedavisi, Lazer ve Işık Modülasyon Maskesi

Göz IPL Işık (Lazer) ve Işık Modülasyon Maskesi Tedavisi Intense Pulsed Light (IPL) cilt hastalıklarında uzun süredir uygulanan bir tedavi yöntemidir. Günümüz de ise yeni geliştirilen cihazlar sayesinde özellikle gözyaşı yağ tabakası bozukluğu yaratan meibom bez problemlerini gidermekte kullanımı yaygınlaşmaktadır. IPL ışık

Sarı Nokta Hastalığına İyi Gelen Besinler

Sarı nokta hastalığı ileri yaş körlük nedenleri içinde en başta gelenlerden birisidir. Kuru tipinde de, yaş tipinde de, merkezi görme çok bozularak hastalarımızın okumasını, tv seyretmesini, yakınlarını tanımasını zorlaştırmakta hatta ileri dönemlerde imkansız hale getirmektedir. Hastalık oluşmaya başladıktan sonra özellikle

Katarakt Ameliyatı İzmir

Katarakt Nedir? Gözümüzün içindeki doğal mercek, kornea tabakası ile birlikte görüntüyü ağ tabaka yani retinaya odaklayarak görmemizi sağlayan yapıdır. Bu odaklama sayesinde net görmemiz mümkün olur. Kırık yaş altındaki bireyler de göz merceği, her mesafeye odak yapma kapasitesine sahiptir. Bu sayede uzak, orta mesafe ve ya

Bilgisayarlar ve Göz Sağlığı

Yazı erişkin gözleri içindir! Çocuklara yönelik ayrı bir bilgisayar ve çocuk gözüne zararları sayfası bulunmaktadır. Bilgisayar Göz Bozar mı? Biz göz doktorlarına en sık sorulan birisi bilgisayarların göz sağlımıza etkileridir. Gerçekten bilgisayarlar gözlerimize zararlı mıdır? Bu yazıda bu konuyu irdeleye çalışacağım. Göz

Göz ağrısı neden olur? nasıl geçer?

Göz Ağrısı Gözlerimizde ağrı sık yaşanan bir şikayettir. Birçok farklı sebepten gözlerimiz ağrıyabilir ya da göz çevresindeki dokuların ağrıları gözlere vurabilir. Bu sebepler konusunda bir karar verebilmek için detaylı bir göz muayenesi gereklidir. Göz Ağrısı Neden Olur? Göz ağrısı yapan nedenleri basitten önemliye sıral

Göz Tembelliği Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göz tembelliği nedir? Göz tembelliği tıbbi adı ile ambliyopi aslında gözün değil beyindeki görme merkezlerinin gelişiminin tam olmaması durumudur. Gözlerimizi aslında birer kamera sistemidir. Görme ise bu kameraların beyine gönderdiği sinyallerle beyinde oluşan bir kavramdır. Beyindeki görme merkezleri gelişimlerini ya

Göz Kuruluğunda Beslenme

Göz Kuruluğuna İyi Gelen Besinler Göz kuruluğu ve ona bağlı ortaya çıkan şikayetler özellikle bilgisayarla çalışan günümüz insanı için çok büyük bir sorundur. Uzun süre ekrana bakmak ve az göz kırpma sonunda kuruyan gözler yanma, batma, sulanma, kaşıntı gibi göz kuruluğu belirtilerini ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca kirpik dib

Kirpik Dibi İltihabı

Kirpik dibi iltihabı nedir? Kirpik dibi iltihabı ya da tıbbi ismi ile blefarit çok sık görülen bir durumdur. Hasta konforunu bozan, kızarık kirpik diplerine ve yanma batma gibi belirtilere neden olur. Kirpik dibi iltihabı tedavisi oldukça güçtür. Kronik bir durumdur. Tam tedavi edilmesi mümkün olmasa da düzenli tedavi ile s

Şaşılık Nedir? Tedavisi Nasıldır?

Şaşılık (Göz Kayması) Nedir? Şaşılık ya da göz kayması temelde iki gözümüzün aynı noktaya bakmaması durumudur. Birçok farklı tipi vardır. Bunların başında çocukluk çağında ortaya çıkan şaşılıklar gelmektedir. Ayrıca ileri yaşlarda gözleri hareket ettiren kasların felçlerine bağlı şaşılıklar ortaya çıkabilmektedir. Bunlara ek

Göz Tomografisi Nedir?

Göz Tomografisi Tomografi bir varlığın kesitler halimde incelenmesi demektir. Tomografi tıpta, arkeolojide, biyolojide, meteorolojide, fizikte, jeolojide, okyanusları ya da uzayı incelerken kullanılmaktadır. Tıpta tomografi, radyolojide röntgen ışınları kullanılarak yaygın kullanılmaya başlandığı için halk arasında tomogra

En tehlikeli göz hastalıkları nelerdir?

Göz hastalıkları nedir? Göz doktorlarına sık sorulan sorulardan biriside en tehlikeli göz hastalıkları nelerdir? sorusudur. Göz en önemli duyu organımız olup, görmeyi kaybetmek bir bireyin başına gelebilecek en kötü olaylardan birisidir. Bu sebeple, düzenli göz muayenelerimiz yaptırıp, gözlerimiz kontrol ettirmek çok ön

Sarı Nokta Hastalığı Genetik mi?

Sarı Nokta Hastalığı Nedir? Sarı nokta hastalığı genetik mi değilmi merak edilen sorulardan biridir. Sarı nokta yani maküla, gözün merkezi görmesini sağlayan bölgenin adıdır. Karşıya baktığımızda, odaklandığımız noktayı bu bölge ile görürüz. Maküla (sarı nokta) hastalığında, bölgenin hastalıklarında yazıları okumak, detay se

Göz tansiyonuna ne iyi gelir?

Göz Tansiyonu Nedir? Göz tansiyonu ya da glokom hastalığı temelde göz içindeki sıvının göz dışına atılamaması sonucu yükselen basıncın sonucudur. Sıvıyı boşatan kanallar birçok farklı mekanizma ile tıkanır. Bu sebeple göz tansiyonuna tek başına iyi gelen bir yiyecek, egzersiz ya da vitamin yoktur. Glokoma ne iyi gelir? Göz

Göz Kaşıntısı Neden Olur?

Göz Kaşıntısı Bahar dönemi, çiçeklerin açılması ile polenler saçılırken, doğa yeniden hayata döner. Bu dönem gözlerimizin en güzel renklerdeki çiçekleri, uyanan yeşili gördüğü dönemdir. Ayrıca gözlerimizin en çok kaşındığı dönemde bahar aylarıdır. Göz kaşıntısı temelde alerjinin bir sonucudur. Göz Kaşıntısı Neden Olur? Kaş

Glokomla Barışık Yaşamak

Glokomla Barışık Yaşamak Göz doktorunuzun verdiği ilaç programına uymanız çok önemlidir. Bunlara ek olarak; Egzersiz yapalım: Düzenli egzersiz göz tansiyonu düşürür. Yürüyüş ileri yaş grubu için en faydalı egzersizdir. Baş aşağı pozisyona gelinen yoga ve benzeri egzersilerden kaçınılmalı.İlaçlarımız aksatmayalım: Göz dama

Katarakt Ameliyatı Sonrası

Katarakt ameliyatında bozulan göz merceği eritilerek alınır. Bu amaçla kullanılan fako cihazı kataraktı şok dalgaları ile eritir. Katarakt ne kadar sertse o kadar çok şok dalgası ortaya çıkar. Kornea, yani gözün önündeki saat camı gibi şeffaf tabakanın iç yüzeyinde bu tabakayı şeffaf tutmayı sağlayan endotel hücreleri bulunu

Koronavirüs ve Göz Muayenesi

Koronavirüs ve Göz Muayenesi Tüm dünyayı etkisine alan korona virüs salgını hepimizi etkilemektedir. Özellikle göz hastalarını önemli bölümünü oluşturan ileri yaş bireyler açısında daha da önemli olan durum nedeniyle, bu yaş grubundaki hastalarımızın evden çıkmaması gerekmektedir. Diğer yanda bu salgının en az birkaç ay dah

Koronavirüs ve Göz

Coronavirüs (Covid) ve Gözler Tüm hayatımızı altüst eden korona virüs salgını gözler açısından iki yönden önem taşımaktadır. Bunlardan birincisi, korona virüs gözlerimizden bize bulaşabilmektedir. Bu nedenle, ellerimizi gözlerimize sürmememiz büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla bu dönem süresince aşağıdaki önlemleri almak

Amerika'da Yayınlanan Akıllı Lensler Konusundaki Araştırmam

American Academy Of Ophthalmology'da yayınlanan akıllı lensler konusundaki araştırmam, Nisan ayında Amerikan Göz Akademisi web sitelesinde, Amerikalı doktorlara okumasını önerdiği editörün seçimleri arasında gösterildi. Akıllı Lensler PDF ►

Gerçekten Glokom / Göz tansiyonu Hastası mısınız?

Göz tansiyonu ya da tıbbi adı ile glokom hastalığı çok sinsi, tedavi edilmediğinde körlükle sonuçlanan bir rahatsızlıktır. Bunun korkusu ile uzun yıllar boyunca göz doktorları göz tansiyonu sınırın üstünde olan hastalara hemen ilaçla tedaviye başlamışlardır ve bazen ameliyat önermişlerdir. Ancak günümüzde yeni teknolojiler s

Neden Katarakt Ameliyatı İçin Bizi Tercih Etmelisiniz ?

Neden Katarakt Ameliyatı İçin Prof. Dr. Ahmet Akman’ı Tercih Etmelisiniz ? 'i akıllı trifokal ve torik astigmatlı göziçi lens uygulamaları olmak üzere katarakt cerrahisi uygulaması yapmıştır. üzerinde uygulamayla ülkemizde femto laser destekli bıçaksız katarakt cerrahisini en çok uygulayan cerrahlardan birisid

Yakın Gözlüğünden Kurtulma Yöntemleri

Presbyopi yani 45 yaşından sonra yakını görememek, yazı okuyamamak insanların temel sorunlarından birisidir. Özellikle akıllı telefon ve bilgisayar kullanımının giderek yaygınlaşması, günlük hayatta yakın gözlüğü bağımlılığını artırmaktadır. Peki, yakın görme için günümüzde hangi alternatifler vardır. 1- Klasik yakın gözlük

Akıllı Lensler Her Göze Uygun mudur?

Akıllı lens denilen trifokal göziçi lensleri katarakt ameliyatlarında yakın, orta ve uzak mesafede gözlüksüz görme sağlamayı amaçlayan, en gelişmiş göziçi lensleridir.  Bu tür lenslerin ameliyat sonrasında başarılı bir görme sağlamasının temel şartları arasında, çok iyi bir lens numarası ölçümü yapılmış olması, ameliyat

Sarı Noktanın Diğer Hastalıkları Nelerdir?

Sarı Noktanın Diğer Hastalıkları Nelerdir? En sık görülen sarı nokta hastalığı yaşa bağlı oluşan sarı nokta  hastalığı olsa da makülanın yani sarı noktanın etkilendiği bir çok hastalık mevcuttur. Sarı noktanın su toplaması ile giden bu hastalıkların başında şeker hastalığının göze etkilemesi gelmektedir. Ayrıca gözden

Sarı Nokta Hastalığı Gençlerde Görülür mü?

Sarı Nokta Hastalığı Gençlerde Görülür mü? Sarı nokta hastalığının bazı tipleri ve özellikle genetik geçiş gösteren türleri genç bireylerde de ortaya çıkabilmektedir, bunun yanında yüksek miyop olan bireylerde, bazı başka retina hastalığı olan bireylerde, göz travması geçirmiş bireylerde yaşa bağlı olmayan türden sarı nokta

TÜM YAZILAR

Prof. Dr. İMREN AKKOYUN

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı



Tel :
E-Posta : imrena[at]monash.pw
  • Tıpta Yandal Uzmanlığı (), Ludwig Maximilian Universitaet Munchen - Universitaets Augenklinik, Medical And Surgical Retina Fellowship
  • Tıpta Yandal Uzmanlığı (), Heidelberg Üniversitesi Tip Fakültesi Mannheim Göz Kliniği, Medical And Vitreoretinal Surgery Fellowship
  • Tıpta Yandal Uzmanlığı (), Heidelberg Üniversitesi Tip Fakültesi Mannheim Göz Kliniği, Pediatric And Surgical Retina And Retinopathy Of Prematurity Fellowship
  • Tıpta Uzmanlık (), Heidelberg Üniversitesi Mannheim Göz Kliniği, Göz Hastaliklari
  • Doktora (), Heidelberg Üniversitesi, Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastaliklari (İç Hastaliklari)
  • Tıp Doktoru (), Heidelberg Üniversitesi - Ruprecht Karls Universitaet Heidelberg Almanya, Tip

Ödüller


  • Küçüködük A, Helvacıoğlu F, Haberal N, Dağdeviren A, Bacanlı D, Yılmaz G, Akkoyun I. Türk Oftalmoloji Derneği Ulusal Kongre En İyi Poster Ödülü:Birincilik. Türk Oftalmoloji Derneği", Antalya", 17/11/

  • Küçüködük A, Haberal N, Helvacıoğlu F, Dağdeviren A, Bacanlı D, Yılmaz G, Akkoyun I. Retina Araştırma Ödülü, Birincilik Ödülü. Türk Oftalmoloji derneği (Destek veren BAYER)", Antalya", 16/11/

  • Akkoyun I, Anuk D, Yılmaz G. Türk Oftalmoloji Dergisi En Başarılı Yayın Ödülü Üçüncülüğü. Türk oftalmoloji Derneği", Antalya", 05/11/

  • Akkoyun I, Karabay G, Haberal N, Dağdeviren A, Gursel Y, Oto S, Erkanlı L, Akova Y. Türk Oftalmoloji Derneği Ulusal Oftalmoloji Kongresi () Antalya :En iyi Araştırma Ödülü İkinciliği. Türk Oftalmoloji Derneği", Antalya", 01/10/

  • Akkoyun I, Oto S, Yılmaz G, Tarcan A, Akova Y. Zone I retinopathy of prematurity, progression and scheduling of treatment Poster Prize. EVER", Slowenya", 01/09/

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Kahraman B, Haberal N, Akova Y. Türk Oftalmoloji Derneği Ulusal Oftalmoloji Kongresi () Antalya:En iyi Araştırma Ödülü Üçüncülüğü. Türk Oftalmoloji Derneği", Antalya", 29/10/

Projeler


  • Prematüre retinopatisi olgularımızın tedavi sonuçları 12/09/

  • Retina dekolmanı olgularında retinal mikrovasküler yapı değişikliklerinin incelenmesi 22/06/

  • Coats hastalığı olgularımızın takip ve tedavi sonuçları 01/01/

  • Prematüre retinopatisi olgularımızın tedavi sonuçları 12/09/

  • Regmatojen retina dekolmanı olgularında ve regmatojen olmayan olgularda farklı tedavi ve yaş gruplarında, anatomik, fonksiyonel sonuçların incelenmesi, morfolojik sonuçların spektral domain optik kohorens tomografi ile koroid kalınlığın spektral-domain-Enhanced Depth Imaging (SD-OKT-EDI) ile analizi; retrospektif çalışma 26/03/

  • Prematüre Retinopatisi Gelişiminde Etkili Risk Faktörlerinin Retrospektif Analizi 29/01/

  • Agresif posteriyör, zon-I, zon-II, evre III, evre IV ve evre V prematüre retinopatisi olgularının takip ve tedavi sonuçları, progresyon, tedavi zamanı ve tedavi sonuçlarını etkileyen faktörlerin retrospektif analizi 01/09/

  • Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi Laboratuvarında C57BL/J6 fare ırkında streptozotozin ile diyabet endüksiyonu ve diyabetik retinopati geliştirilmesi - Pilot proje 21/06/

  • Çeşitli dozlarda Avastinin Bevacizumab in vivo anjiogenezise etkisinin Mouse-ROP retinopathy of prematurity Anjiogenezis modelinde araştırılması ve Avastin ile Triamsinolone Asetonidin supresyon gücünün karşılaştırılması 23/11/

Kitaplar


  • Akkoyun I, Sönmez R. Herediter Vitreoretinopatiler. In:Yanoff ve Duker; Çeviri Editörü; Ali O Saatçi E N Çetin editors. Yanoff Oftalmoloji. Ankara Türkiye: Güneş Tıp Kitapevi; p

  • Akkoyun I. Coats Hastalığının Cerrahi Tedavisi. In:Gürsel Yılmaz Hakan Durukan editors. VRC E-kitabı GÜNCEL VİTREORETİNAL CERRAHİ. Ankara: ;

  • Akkoyun I, Kurt R. Hereditary Vitreoretinopathies, Retina and Vitreous, Dystrophies. In:Myron Yanoff editors. Yanoff Ophthalmology 5th Edition. Pennsylvania/Ankara: Elsevier/ Güneş Kitapevi; p

  • Akkoyun I. Prematüre Retinopatisi. In:Gökhan Gürelik editors. Temel Retina Hastalıklarına Sistematik Yaklaşımlar. : Güneş Kitapevi;

  • Akkoyun İ. Oküler Farmakoloji. In:Remzi Erdem editors. Goodman & Gilman Manual Farmakoloji ve Tedavi. Ankara: Günes Kitap Evi; p

  • Akkoyun I. Section 11 Optic Disk. In:DH Gold, RA Lewis. Çeviri Editörü: M Karaçorlu, S Arf, H Özdemir editors. CLINICAL EYE ATLAS. USA: Oxford University Press?in ?An Oxford Ophthalmology Atlas?; p

  • Akkoyun I. Prematür Retinopatisi. In:Editör: Azad R, Trese MT. Çeviri editörü: Levent Tök editors. Prematür Retinopatisi. USA: Lippincott Williams&Wilkins; p

  • Akkoyun I. Miscellaneous Conditions.,. In:Editör: T.H. Williamson. Çeviri Editörü: Zeliha Yazar. editors. Vitreoretinal Surgery, Springer-Verlag Berlin Heidelberg , , S. Almanya: Springer-Verlag Berlin Heidelberg; p

  • Akkoyun I, Dinc A. Retina and Vitreus. In:Çeviri Editörü: Pınar Aydın O?Dwyer; editors. Retina and Vitreus. American Academy of Ophthalmology, Basic and Clinical Science Course;. Ankara: Günes Tıp Kitap Evi;;

  • Akkoyun I. Retina. In:PJ Savino ? H Danesh-Mayer. Çeviri Editörü: Şansal Gedik editors. Atlas&Synopsis of Clinical Ophthalmology?Neuro Ophthalmology. : Güneş Yayın Evi;

Makaleler


  • Avcı B, Özdek Ş, Akkoyun İ, Baskın E. Unusual eye findings in a patient with atypical hemolytic uremic syndrome: Answers.. Pediatr Nephrol, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Sezenöz A, Tortumlu G, Akkoyun İ, Oto S, Haberal M. Macular Vessel Density Measurement in Pediatric Renal and Liver Transplant. Exp Clin Transplant, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Avcı B, Özdek Ş, Akkoyun İ, Baskın E. Unusual eye findings in a patient with atypical hemolytic uremic syndrome: Questions.. Pediatr Nephrol, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Stahl A, Sukgen E, Wei-Chi W. Effect of Intravitreal Aflibercept vs Laser Photocoagulation on Treatment Success of Retinopathy of Prematurity: The FIREFLEYE Randomized Clinical Trial. JAMA, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Kurt R, Akça-Bayar S, Oto S, Akkoyun I, Yılmaz G. Aymptomatik peripheral ischemic retinopathies in pediatric routine ophtlamologic examination. Ret-Vit, ;

  • Karaarsı Z, Akça S, Yaman E, Kurt R, Akkoyun I, Yılmaz G. Atypical macular hole formation after Anti-VEGF therapy for neovascular age-related macular degeneration: Coincidence or consequence?. /monash.pw, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Sarıgül Sezenöz A, Akkoyun I, Helvacoğlu F, Haberal N, Dağdeviren A, Bacanlı D, Yılmaz G, Oto S. Antiproliferative and Mitochondrial Protective Effects of Apigenin in an Oxygen-Induced Retinopathy In Vivo Mouse Model. J of Ocular Pharmacology and Therapeutics, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Öztürker Z, Bayar S, Pınar E, Akkoyun I, Yılmaz G. Macular hole after commercially available handheld diod laser exposure. Retina-Vitreus, ; ( SCOPUS )

  • Sahinoglu-Keskek N, Akkoyun I, Cetinkaya B. Platelet Distribution Width is a Predictive Marker for Development of Severe Retinopathy of Prematurity. Eye, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Şahinoğlu N, Akkoyun I, Çetinkaya B. Platelet distribution width is a predictive marker for development of severe retinopathy of prematurity. Eye, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Aksoy M, Yilmaz G, Vardarli I, Akkoyun I. Choroidal Thickness After Dexamethasone Implant or Aflibercept in Patients with Diabetic Macular Edema Persistent to Ranibizumab.. J Ocul Pharmacol Ther, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Şahinoglu N, Akkoyun I, Yilmaz G. Proliferative Diabetic Retinopathy in Right Eye and Choroidal Neovascular Membrane in Myopic Left Eye: Case Report. Journal of Retina-Vitreous, ; ( Scobus )

  • Ercan ZE, Akkoyun İ, Gür S, Yılmaz G. A diagnostic dilemma in a patient with delayed onset endophthalmitis. Saudi J Ophthalmol. Jan-Mar;33(1), ; ( Medline/Pubmed )

  • Sahin-Keskekoglu N, Akkoyun I, Torer B. Favorable Outcomes in Treatment of Aggressive Posterior Retinopathy of Prematurity. European J Opthalmol, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Turan O, Akkoyun I, Ince D, Doganay B, Au T, Ecevit A. Effect of breast milk and sucrose on pain and perfusion index during examination for retinopathy of prematurity.. J Matern Fetal Neonatal Med. Jun , ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Küçüködük A, Helvacıoğlu F, Haberal N, Dağdeviren A, Bacanlı D, Yılmaz G, Akkoyun İ. Antiproliferative and anti-apoptotic effect of astaxanthin in an oxygen-induced retinopathy Mouse model. Can J Ophthalmol. Feb;54(1), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Bas A, Demirel N, Koc E, Ulubas Isık D, Hirfanoglu I, Tunc T, Study Group T. Incidence, risk factors and severity of retinopathy of prematurity in Turkey (TR- ROP study): a prospective, multicenter study in 69 neonatal intensive care units.. Br J Ophthalmol. Dec;(12), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I. Laser photocoagulation and Cryotherapy for Treatment of Retinopathy of Prematurity. Güncel Retina ;2(1), ;

  • Yeşilırmak N, Akkoyun İ, Gökmen O, Yılmaz G. The Effect of Internal Limit Membrane Peeling along with Pars Plana Vitrectomy in the Treatment of Epiretinal Membrane to Retinal Thickness. Ret-Vit ;, ;

  • Öztürk C, Sarıgül Sezenöz A, Yılmaz G, Akkoyun I. Bilateral Asymmetric Rhegmatogenous Retinal Detachment in a Patient with Stickler Syndrome. TJO, ; ( Medline/Pubmed )

  • Iyigundogdu I, Derle E, Asena L, Kural F, Kibaroglu S, Ocal R, Akkoyun I, Can U. Relationship between white matter hyperintensities and retinal nerve fiber layer, choroid, and ganglioncell layerthickness in migraine patients. Cephalgia, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • İyigündoğdu İ, Derle E, Asena L, Kural F, Kibaroğlu S, Ocal R, Akkoyun İ, Can U. Relationship between white matter hyperrintensities and retinal nevre fiber layer, choroid, and ganglion cell layer thickness in migraine patients. Cephalalgia. Feb;38(2), ; 38(2) ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Bas A, Demirel N, Koc E, Ulubas D, Hirfanoglu I, Tunc T, Akkoyun I. TR-ROP Study Group Incidence, risk factors and severity of retinopathy of prematurity in Turkey (TR- ROP study): a prospective, multicenter study in 69 neonatal intensive care units.. Br J Ophthalmol, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Gökmen O, Yeşilırmak N, Akkoyun I, Yılmaz G. Romatoid Artrit Tedavisinde Hidroksiklorokin Kullanımının Orta Vadede Retina Kalınlığı Üzerine Etkisi. MN Oftalmoloji Cilt: 24 Sayı: 4 , ;

  • Yesilirmak N, Lee W, Güngör S, Pınarcı E, Akkoyun I, Yilmaz G. Enhanced depth imaging optical coherence tomography in patients with different phases of Behcet's panuveitis.. Can J Ophthalmol. Feb;52(1), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Ercan Z, Akkoyun I, Pınarcı E, Yılmaz G, Topçu G. Refractive outcome comparison between vitreomacular interface disorders after phacovitrectom. J Cataract Refract Surg. Aug;43(8), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Gökgöz G, Akkoyun I, Oto S, Bayar S, Tarcan A, Kayhan Z, Yilmaz G. Analysis of choroidal thickness in AP-ROP, threshold disease and ROP without laser photocoagulation.. Ophthalmologe. Jan;(1), ; (1) ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Aksoy S, Yılmaz G, Akkoyun I, Yazıcı A. Comparison of intravitreal bevacizumab and triamcinolone acetonide theraphies for diffuse diabetic macular edema. Int J Ophthalmol. Jun 18;8(3), ; 18(8) ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akca Bayar S, Gökmen O, Yaman Pınarcı E, Akkoyun I, Akova Y. ek Taraflı Santral Arter ve Ven Tıkanıklığı ile Diğer Gözde Optik Nöropatinin İlk Bulgu Olarak Ortaya Çıktığı Akut Retinal Nekroz Olgusu. Ret-Vit Özel Sayı ;, ;

  • Güngör S, Sarıgül A, Akkoyun I, Akman A, Yılmaz G, Karakuş S. Ailesel Retinal Ven Dal Tıkanıklığı. Ret-Vit ;, ;

  • Oktem E, Derle E, Kibaroglu S, Oktem C, Akkoyun I, Can U. The relationship between the degree of cognitive impairment and retinal nerve fiber layer thickness. Neurol Sci. Jul;36(7), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Yaman Pınarcı E, Yeşilırmak N, Yılmaz G. Choroidal thickness after scleral buckling surgery in macula-off rhegmatogenous retinal detachment. Ophthalmologe, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Pınarcı E, Yesilirmak N, Yılmaz G. Choroidal thickness after scleral buckling surgery in macula-off rhegmatogenous retinal detachment. Ophthalmologe. Oct;(10), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Yilmaz G. Choroidal thickness after scleral buckling surgery versus pars plana vitrectomy in macula-off rhegmatogenous retinal detachment. Klin Monbl Augenheilkd. Oct;(10), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Yılmaz G. Komplike Maküla Tutulumlu Regmatojen Retina Dekolmanında Pars Plana Vitrektomi Sonrası Koroid Kalınlığı. Ret-Vit ;, ;

  • Gür Güngör S, Akkoyun I, Şingar E, Yılmaz G. Toksoplazma Koryoretinitine İkincil Koroidal Neovasküler Membran Olgusunda İntravitrealBevacizumab Enjeksiyon Tedavisi . Turk J Ophthalmol ; , ;

  • Güngör S, Akkoyun I, Reyhan N, Yesilirmak N, Yilmaz G. Choroidal Thickness in Ocular Sarcoidosis during Quiescent Phase Using Enhanced Depth Imaging Optical Coherence Tomography. Ocul Immunol Inflamm. (), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Gökgöz-Özısık G, Akkoyun I, Yılmaz G. A Case of Vitreoretinal Dystrophy Presented with Bilateral Asymmetric Expression: FEVR. Ret-Vit ;, ;

  • Gür S, Akkoyun I, Şingar E, Yılmaz G. Intravitreal bevacizumab injection therapy in a case with choroidal neovascular membrane secondary to toxoplasmosis retinochoroiditis. Turk J Ophthalmol ; , ;

  • Küçüködük A, Akkoyun I, Yılmaz G. Macular Hole Development Following Scleral Buckling Surgery. Ret-Vit ; , ;

  • Gür S, Akkoyun I, Karataş M, Karakuş S. Multipl Myelomlu Bir Olguda Bilateral Arka Sklerit - Bilateral Posterior Scleritis in a Case with Multiple Myeloma. Turk J Ophthalmol ; , ;

  • Akkoyun I. AMD Sınıflandırma - Patogenez. Turk J Ophthalmol ; , ;

  • Şimsek C, Akkoyun I, Yılmaz G. Hematolojik Hastalıklarda Göz Bulguları. Ret-Vit 22 (2), , ;

  • Akkoyun I. Retina Ven Tıkanıklarına Bağlı Makula Ödeminde Steroid Tedavisi.. Turkiye Klinikleri Oftalmoloji Dergisi - Özel Sayı ;6(1), ;

  • Akkoyun I, Yılmaz G. Skleral çökertme uygulanan maküla tutulumlu regmatojen retina dekolmanı olgularında 1 yıllık fonksiyonel ve spektral domain optik koherens tomografi ve fonksiyonel sonuçları. Ret-Vit ;, ;

  • Anuk Ince D, Gülcan H, Hanta D, Ecevit A, Akkoyun I, Kurt A, Tarcan A. Poor postnatal weight gain predicts stage 3+ retinopathy of prematurity in very low birth weight infants. Turk J Pediatr (), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Pınarcı E, Yesilirmak N, Bayar S, Sizmaz S, Akkoyun I, Yilmaz G. The results of pars plana vitrectomy and silicone oil tamponade for endophthalmitis after intravitreal injections. Int Ophthalmol (), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Pınarcı E, Bayar S, Sizmaz S, Yesilirmak N, Akkoyun I, Yilmaz G. Anterior segment complications after phacovitrectomy in diabetic and nondiabetic patients. Eur J Ophthalmol (), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Anuk D, Yılmaz G. Incidence of type-1 retinopathy of prematurity in premature babies born small for gestational age.. Turk J Ophthalmol ; , ; ( Medline/Pubmed )

  • Yeşilırmak N, Yaman Pınarcı E, Akkoyun I, Yılmaz G. Adhesion of heavy silicone oil to the anterior surfaces of the posterior lens capsule. Eur J Ophthalmol, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Yilmaz G. Optical coherence tomography-, anatomical- and functional outcome after scleral buckling surgery in macula-off rhegmatogenous retinal detachment. Klin Monbl Augenheilkd (), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Şingar E, Akkoyun I, Yılmaz G. Maküler Hol Cerrahisi Sonrası Fotoreseptör Hücre Tabaka Bütünlüğünün Görsel Prognoz Üzerine Etkisi. Ret-Vit ; , ;

  • Pınarcı E, Kilic I, Bayar S, Sizmaz S, Akkoyun I, Yilmaz G. Clinical characteristics of peripheral exudative hemorrhagic chorioretinopathy and its response to bevacizumab therapy.. Eye (Lond). Jan;27(1), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Sızmaz S, Güngör S, Bayar S, Yılmaz G, Akkoyun I. Laser photocoagulation in intermediate uveitis associated with retinoschisis.. Ocul Immunol Inflamm. Oct;20(5), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I. Pathophysiology of Retinopathy of Prematurity. Turk J Ophthalmol ; , ;

  • Akkoyun I. Prematüre retinopatisinde medikal tedavinin yeri. Turk J Ophthalmol ; , ;

  • Akkoyun I, Karabay G, Haberal N, Dagdeviren A, Yılmaz G, Oto S, Erkanli L, Akova Y. Structural consequences after intravitreal bevacizumab injection without increasing apoptotic cell death in a retinopathy of prematurity mouse model.. Acta Ophthalmol. Sep;90(6), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Kaya S, Akkoyun I, Haberal Reyhan A, Dağdeviren A, Yılmaz G, Oto S, Akova Y. Effect of intravitreal octreotide acetate injection on retinal neovascularization, morphology, and apoptotic cell death in an oxygen-induced retinopathy mouse model. Turk J Med Sci (), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Sızmaz S, Akkoyun I, Yılmaz G, Akova Y. Scleral Buckling Surgery in pseudophachakic rhegmatogenous retinal deachment.. Ret-Vit ;, ;

  • Pınarcı E, Öncel B, Akkoyun I, Akova Y. The Beneficial Effect of Hyperbaric Oxygen Therapy in A Case Having Cilioretinal Artery Occlusion Secondary to Familial Dysplasminogemia. Ret-Vit ;Özel Sayı, ;

  • Kahraman B, Akova Y, Akkoyun I. Retinal vaskülitli hastalarda tanı, tedavi ve görme keskinliği sonuçları. Ret-Vit ;, ;

  • Borozan M, Akkoyun I, Karalezli A, Akova Y. Stickler sendromunda mikrocornea. Ret-Vit ;, ;

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Kahraman B, Haberal N, Akova Y. Impact of triamcinolone acetonide on retinal endothelial cells in a retinopathy of prematurity mouse model.. Acta Ophthalmol Scand. Nov;85(7), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Metindoğan S, Akova Y. MULTIVARIATE RISK FACTORS ANALYSIS IN INFERIOR RHEGMATOGENOUS RETINAL DETACHMENT OPERATED BY SCLERAL BUCKLING SURGERY. Turkiye Klinikleri Journal of Ophthalmology ;16(3), ;

  • Akkoyun I, Gedik S, Varan B, Agildere A, Akova Y. Papilloedema and brain abscess associated with isolated left superior vena cava draining in to the left atrium. Klin Monbl Augenheilkd. Nov;(11), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Spandau U, Kamppeter B, Degenring R, Kreissig I, Akkoyun I, Vossmerbeuemer U. Duration of the effect of intravitreal triamcinolone acetonide in eyes with exudative age-related macular degeneration. J Ocul Pharmacol Ther. Jun;22(3), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Baskın E, Caner H, Agildere M, Boyvat F, Akova Y. Hemicentral retinal artery occlusion associated with moyamoya syndrome.. Ophthalmologe. Oct;(10), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Oto S, Yılmaz G, Gurakan B, Tarcan A, Anuk D, Akgün S, Akova Y. Risk factors in the development of mild and severe retinopathy of prematurity. J AAPOS. Oct;10(5), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Akkoyun I, Oto S, Jonas J, Akova Y. Nörofibromatozis Tip-1 ve optik sinir gliomu olan bir olgunun uzun dönem takibi.. Oftalmoloji Cilt: 13; (), ;

  • Jonas J, Akkoyun I, Kamppeter B, Kreissig I, Degenring R. Reply to intravitreal triamcinolone acetonide as treatment of branch retinal vein occlusion. Eye, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Degenring R, Akkoyun I, Kamppeter B. IOP after triamcinolone acetonide. Ophthalmology, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Degenring R, Kreissig I, Friedemann T, Akkoyun I. Exudative age-related macular degeneration treated by intravitreal triamcinolone acetonide. Eye (Lond). Feb;19(2), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Akkoyun I, Kreissig I, Degenring R. Diffuse diabetic macular oedema treated by intravitreal triamcinolone acetonide: a comparative, non-randomised study. Br J Ophthalmol. Mar;89(3), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Akkoyun I, Kamppeter B, Kreissig I, Degenring R. Branch retinal vein occlusion treated by intravitreal triamcinolone acetonide. Eye (Lond). Jan;19(1), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Martus P, Degenring R, Kreissig I, Akkoyun I. Predictive factors for visual acuity after intravitreal triamcinolone treatment for diabetic macular edema. Arch Ophthalmol. Oct;(10), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Degenring R, Kreissig I, Akkoyun I, Kamppeter B. Intraocular pressure elevation after intravitreal triamconolone acetonide injection.. Ophthalmology. Apr;(4), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Müller H, Weiss C, Kuntz S, Akkoyun I, Schaible T. Are there predictors for proliferative retinopathy of prematurity and is supplemental oxygen a useful conservative treatment option?. Klin Padiatr. Mar-Apr;(2), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Akkoyun I, Kamppeter B, Kreissig I, Degenring R. Intravitreal triamcinolone acetonide for treatment of central retinal vein occlusion. Eur J Ophthalmol. Nov-Dec;15(6), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Degenring R, Kreissig I, Akkoyun I. Safety of intravitreal high-dose reinjection of triamcinolone acetonide.. Am J Ophthalmol. Dec;(6), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Akkoyun I, Budde W, Kreissig I. Intravitreal reinjection of triamcinolone for exudative age-related macular degeneration. Arch Ophthalmol. Feb;(2), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Jonas J, Degenring R, Kamppeter B, Kreissig I, Akkoyun I. Duration of the effect of intravitreal triamconolone acetonide as treatment for diffuse diabetic macular edema.. Am J Ophthalmol. Jul;(1), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Halama N, Yard-Breedjik A, Vardarlı I, Akkoyun I. The Kruppel-like zinc-finger gene ZNF is alternatively spliced and excluded as susceptibility gene for diabetic nephropathy.. Genomics. Sep;82(3), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Vardarlı I, Akkoyun I, Fischer C, Rohmeiss P. Genetics of diabetic retinopathy in Turkish patients with typ 2 diabetes mellitus. Diabetes, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Vardarli I, Baier L, Hanson R, Akkoyun I. Gene for susceptibility to diabetic nephropathy in type 2 diabetes maps to 18q Kidney Int. Dec;62(6), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Vogele C, Seiberth V, Jendritza W, Akkoyun-Vardarlı I. Computer program for retinopathy of prematurity screening. Ophthalmologe. Feb;96(2), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Seiberth V, Linderkamp O, Vardarlı I. Transscleral vs transpupillary diode laser photocoagulation for the treatment of threshold retinopathy of prematurity. Arch Ophthalmol. Oct;(10), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Schwegler J, Knorz M, Akkoyun I, Liesenhoff H. Basic, not acidic fibroblast growth facor stimulates proliferation of cultured human retinal pigment epithelial cells.. Mol Vis. Oct 15;, ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

  • Seiberth V, Linderkamp O, Vardarlı I, Liesenhoff H. Diode laser photocoagulation for threshold retinopathy of prematurity in eyes with tunica vasculosa lentis. Am J Ophthalmol. Jun;(6), ; ( SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil) )

Bildiriler


  • Akkoyun I, Ulaş B, Ecevit A, Yılmaz G, Kayhan Z, Akça-Bayar S, Oto S. ANATOMICAL AND VISUAL OUTCOMES OF SURGERY FOR STAGE 4 AND 5 RETINOPATHY OF. EURETINA Hamburg Almanya: Hamburg Almanya; 01/09/ - 04/09/

  • Akkoyun I, Kurt R, Karaayası Öztürker Z, Akça-Bayar S, Yılmaz G, Ayhan A, Oto S. Pediatric Coats Stage 3 - Treatment using traditional and adjuvant modalities. EURETINA Hamburg Almanya: Hamburg Almanya; 01/09/ - 04/09/

  • Akkoyun I, Kurt R, Yilmaz G, Öztürk C, Oto S, Ayhan A. Long-Term Anatomical and Functional Outcomes Following Treatment of Coats Disease in Pediatric Patients. EURETINA Virtual; 02/10/ - 04/10/

  • Sonmez R, Pınarcı E, Kayaarası-Öztürker Z, Yılmaz G, Akkoyun I. Three cases with coats disease stage 3A: same diagnosis, different course. Euretina virtual; 02/10/ - 04/10/

  • Akkoyun I, Karadas M, Yılmaz G, Tugcu A, Kayhan Z, Haberal M. Vitreous syneresis after intravitreal injection of ranibizumab in treatment of ROP. American College of Surfeans, Clinical Congress Sanfrancisco: San Francisco; 27/10/ - 31/10/

  • Akkoyun I, Ersoy Z, Karadas M, Yılmaz G, Tugcu A. Vitreous syneresis after intravitreal injection of ranibizumab in treatment of ROP. EURETINA Paris; 05/09/ - 08/09/

  • Akkoyun I, Öztürk C, Yılmaz G, Cezairlioglu Ş. Clinical Characteristics and Surgical Outcomes in Pediatric Rhegmatogenous Retinal Detachment. FLORETINA Floransa - Italya; 06/06/ - 09/06/

  • Akkoyun I. AP-ROP treatment: Vitreous syneresis after intravitreal injection of ranibizumab. FLORETINA Floransa Italya; 06/06/ - 09/06/

  • Akkoyun I. Clinical Characteristics and Surgical Outcomes in Pediatric Rhegmatogenous Retinal Detachment. FLORETINA Floransa Italya; 06/06/ - 09/06/

  • Akkoyun I. Prematüre Retinopatisi (ROP) Tedavisi Imren Akkoyun. TOD Nisan Kursu Ankara; 05/04/ - 07/04/

  • Akkoyun I. Vitreoretinal arayüzeye ön segment cerrahisinin etkileri. TOD 52 Ulusal Kongre Antalya; 14/11/ - 18/11/

  • Akkoyun İ, Pınarcı E, Cezairlioğlu Ş, Yılmaz G. Pediatric traumatic macular hole management-case report.. TOD Ulusal Kongre: Antalya; 14/11/ - 18/11/

  • Öztürk C, Sarıgül A, Yılmaz G, Akkoyun İ. Stickler Sendromu nedeni ile bilateral asimetrik seyirli regmatojen retina dekolmanı. TOD Ulusal Kongresi Antalya: Antalya; 14/11/ - 18/11/

  • Akkoyun I. ROP Olgularında Vitreoretinal Cerrahi ve/veya Laserfotokoagülasyon sonrası OCT-Anjiografi ile Foveal Avasküler Zon Analizi. TOD Ulusal Kongresi Antalya: Antalya; 14/11/ - 18/11/

  • Öztürk C, Yılmaz G, Akkoyun İ. Miyopik Pediatrik regmatojen retina dekolmanı: anatomik ve fonksiyonel sonuçlar. TOD Ulusal Kongresi Antalya: Antalya; 14/11/ - 18/11/

  • Akkoyun I, Ecevit A, Sahinoglu-Keskek N, Öztürk C, Kayhan Z, Yilmaz G. Quantitative Assessment of Foveal Avascular Zone Using Optical Coherence Tomography Angiography in Zone-I ROP After Laserphotocoagulation. EURETINA Wien: Viyana; 20/09/ - 23/09/

  • Akkoyun I, Pınarcı E, Anuk D, Gökgöz G, Ayhan A, Oto S, Yılmaz G. Assessment of Foveal Avascular Zone Using Optical Coherence Tomography Angiography in Zone-I ROP. EVRS Prag; 30/08/ - 02/09/

  • Akkoyun I, Pınarcı E, Cezairlioglu S, Yılmaz G. Pediatric Traumatic Macular Hole (PTMH) Management - Case Report. EVRS: Prag; 30/08/ - 02/09/

  • Akkoyun I. Vitreoretinal Surgery for Retinopathy of Prematurity ? Anatomical and Functional Outcomes. Mediterranean retina Italya; 12/10/ - 15/10/

  • Akkoyun I. ROP Stage-B with intraretinal eperetinal hemorrhage. Mediterranean retina Italya; 12/10/ - 15/10/

  • Akkoyun I. Stickler-Syndrome. Mediterranean retina Italya; 12/10/ - 15/10/

  • Oto S, Aksoy M, Akkoyun İ, Bayar S, Yılmaz G. Risk factors of strabismus in premature infants.. th meeting of the European Strabismological Associotion.: Porto; 13/09/ - 16/09/

  • Akkoyun I, Pinarcı E, Anuk D, Gökgöz G, Ayhan A, Oto S, Yılmaz G. Assesment of foveal avascular zone using optical coherence tomography angiography in zone-I rop.. th meeting of the European Strabismological Associotion.: Porto; 13/09/ - 16/09/

  • Akkoyun İ, Oto S, Erca E, Kayhan Z, Ecevit A, Yılmaz G. Vitreoretinal surgery for advanced retinopathy of prematurity anatomical and functional.. Euretina: Spain; 07/09/ - 10/09/

  • Akkoyun I, Oto S, Ercan E, Kayhan Z, Ecevit A, Yılmaz G. Vitreoretinal surgery for advanced retinopathy of prematurity: anatomical and functional outcomes. EURETINA Ispanya; 07/09/ - 10/09/

  • Keşkek N, Akkoyun İ, Yılmaz G. Vascular disease mimicking retinopathy of prematuriy in infants with anal atresia: report of two cases. Euretina: Spain; 07/09/ - 10/09/

  • Keşkek N, Akkoyun İ, Sarıtürk C, Yılmaz G. Incidence and risk factors for retinopthy of prematurity. Euretina: Spain; 07/09/ - 10/09/

  • Oto S, Sezenöz A, Akkoyun İ, Bayar S, Yılmaz G. Oct findings and visual prognosis in children with unilateral myelnated retinal nerve fibers and high myopia.. EPOS: İngiltere; 31/08/ - 02/09/

  • Akkoyun İ, Öztürk C, Yılmaz G. Ablatio retinae im kindesalter: Klinische Merkmale, morphologische und funktionelle ergebnisse nach operative versorgung.. Jahrestagung der Retinologischen Gesellschaft.: Almanya; 23/06/ - 24/06/

  • Akkoyun İ. Anti Vegf ve Laser Tedavisi. TOD Bahar Sempozyumu: istanbul; 26/05/ - 28/05/

  • Yılmaz G, Yeşilırmak N, Yaman P, Akça S, Sızmaz S, Akkoyun İ. The results of pars plana vitrectomy and silicone oil tamponade for endophthalmis after intravitreal injections.. ACS Turkey Chapter Meeting: ankara; 11/04/ - 12/04/

  • Aksoy M, Güngör S, Akkoyun İ, Öztürk C, Yılmaz G. Anti TNF alfa tedavisi altında romatoid artritli hastada gelişen CMV retiniti.. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Güngör S, Akkoyun İ, Tutkun İ, Aksoy M, Yılmaz G. Emzirme döneminde gelişen toksoplazma koryoretinitinin intravitreal klindamisin ile tedavisi.. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Bayar S, Pınarcı E, Öztürk C, Çoban M, Akkoyun İ, Yılmaz G. Tedavi edilmiş ve skara gitmiş koroidal neovasküler membran zemininden gelişen tam kat maküler delik olgularının değerlendirilmesi.. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Kırandı E, Pınarcı E, Akkoyun İ, Yılmaz G. Primer epiretinal membranda pars plana vitrektomi sonuçlarımız.. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Kırandı E, Pınarcı E, Akkoyun İ, Yılmaz G. Vitre içi hemoraji nedeniyle pars plana vitrektomi uygulanan hastaların etiyolojik dağılımları ve cerrahi sonuçları. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Bayar S, Pınarcı E, Akkoyun İ, Yılmaz G. Sınıs IIIA nm diod laser ile oluşan maküler tam kat delik ve tedavisi.. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Yılmaz G, Akça Bayar S, Ercan E, Akkoyun I. Vitreomaküler traksiyon sendromunda intravitreal uyguladığımız perfloropan (C3F8) gas tamponad sonuçlarımız.. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Keşkek N, Sarıtürk Ç, Yılmaz G, Akkoyun I. Prematüre retinopatisi sıklığı ve risk faktörleri. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Pınarcı E, Kırandı E, Akkoyun İ, Yılmaz G. Santral seröz koryoretinopatiyi taklit eden bir vitreoretinal traksiyon ve retina dekolmanı olgusu. TOD 50 Ulusal Kongre: antalya; 09/11/ - 13/11/

  • Akkoyun İ, Yaman P, Şahinoğlu N, Yılmaz G. Choroidal thickness after intravitreal aflibercept or dexamethasone implant for macular oedema secondary to central retinal vein occlusion in patients with prior intravitreal ranibizumab injection.. . 16th Euretina Congress: Copenhagen; 08/09/ - 11/09/

  • Akkoyun I, Pınarcı E, Şahinoğlu N, Yılmaz G. Choroidal thickness after intravitreal aflibercept or dexamethasone implant for macular oedema secondary to central retinal vein occlusion in patients with prior intravitreal ranibizumab injection.. 16th Euretina Congress: Copenhagen; 08/09/ - 11/09/

  • Yılmaz G, Yeşilırmak N, Lee W, Güngör S, Pınarcı E, Akkoyun İ. Enhanced depth imaging optical coherence tomography in patients with different phase of Behcet?s panuveitis.. 16th Euretina Congress: Copenhagen; 08/09/ - 11/09/

  • Akkoyun I. Tubitak Bilim İnsanı Destekleme. tubitak bilim insanı destekleme paneli: ankara; 16/06/

  • Akkoyun I. Patogenez ve sınıflandırma.. VIII Zonguldak Oftalmoloji Kursu: zonguldak; 03/06/ - 04/06/

  • Akkoyun I. Olgularla pediatrik katarakt (Etyoloji, cerrahi, takip). VIII Zonguldak Oftalmoloji Kursu: zonguldak; 03/06/ - 04/06/

  • Akkoyun I. Olgularla ROP patogenez, evreleme, tektkik tanı tedavi.. VIII Zonguldak Oftalmoloji Kursu: zonguldak; 03/06/ - 04/06/

  • Akkoyun I. Olgularla retina dekolmanı ve cerrahisi, skleral çökertme, vitrektomi.. VIII Zonguldak Oftalmoloji Kursu: zonguldak; 03/06/ - 04/06/

  • Akkoyun I. Olgularla dirençli eksüdatif YBMD hastalarında alternatifanti-VEGF uygulaması.. VIII Zonguldak Oftalmoloji Kursu: zonguldak; 03/06/ - 04/06/

  • Akkoyun I. Olgularla vitreoretinal distrofiler.. VIII Zonguldak Oftalmoloji Kursu: zonguldak; 03/06/ - 04/06/

  • Akkoyun I. Sistinoziste göz problemleri, tedavi ve koruyucu önlemler.. II. Hekim ?Aile sistinozis konferansı.: ankara; 28/05/

  • Akkoyun İ. Pnömoretinopeksi: Nasıl Uygulanmalı?. 5. Canlı Cerrahi Sempozyumu.: izmir; 14/05/ - 15/05/

  • Akkoyun I. ROP anti-VEGF uygulaması ve erken vitrektomi cerrahisi.. . OCT Kulübü&2. Vitrektomi kulubü.: istanbul; 15/04/ - 16/04/

  • Akkoyun İ, Turan O, Anuk D, Ecevit A, Oto S, Kahyan Z, Yılmaz G. Choroidal Thickness in ap-rop threshold disease and rop without laserphotocoagulation.. 7. World Congress on Controversies in Ophthalmology.: Poland; 31/03/ - 02/04/

  • Akkoyun I, Turan O, Anuk D, Ecevit A, Oto S, Kayhan Z, Yılmaz G. Choroidal Thickness in ap-rop threshold disease and rop without laserphotocoagulation. 7. World Congress on Controversies in Ophthalmology: poland; 31/03/ - 02/04/

  • Akkoyun I. Video bilateral asimetrik ekspresyon ile seyreden bir otozomal dominant herediter vitreoretinal dejenerasyon olgusu: stickler sendromu-tip TOD Kış Sempozyumu: antalya; 22/01/ - 24/01/

  • Akkoyun I. Arka Segment Olguları -. TOD Bursa Şubesi interaktif tartışma: bursa; 25/12/

  • Ercan Z, Akkoyun I, Güngör S, Azap K, Börcek P, Yılmaz G. Kronik üveit ile karıştırılmış pseudomonas endoftalmisi- Olgu.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Tanrıaşkı G, Akkoyun I, Sezenöz A, Yılmaz G. Coats hastalığı nedeni ile lazerfotokoagülasyon ile kombine intravitreal ranibizumab enjeksiyonu: Olgu sunumu.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Tanrıaşkı G, Akkoyun I, Sezenöz A, Ercan Z, Yılmaz G. İntravitreal aflibercept uygulanan ranibizumab tedavisine dirençli yaş tip yaşa bağlı maküla dejenerasyonu olgularında koroid kalınlığı analizi.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Oto S, Bayar S, Ercan E, Bulam B, Yılmaz G, Akkoyun I, Tekşndal M. Hipermetropik çoçuklarda izlenen fovea morfolojisi değişkenliği.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Özışık G, Akkoyun I, Oto S, Bayar S, Tarcan A, Ecevit A, Kayhan Z, Yılmaz G. Agresif posterior prematüre retinopatisi, threshold prematüre retinopatisi, tedavi uygulanmamış prematüre retinopatisinde ve gününde doğmuş çoçuklarda SD-EDI-OKT ile koroid kalınlığı analizi.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Bayar S, Tanrıaşkı G, Akkoyun I, Yılmaz G. Santral ven veya ven dal tıkanıklığı olgularında intravitreal deksametazon implant (Ozurdex) uygulamasının etkinliği.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Yılmaz G, Ercan Z, Pınarcı E, Bayar S, Akkoyun I. ILM soyulmasını takiben gelişen iyatrojenik eksantrik tam kat makula delikleri.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Akkoyun İ, Tanrıaşkı G, Pınarcı E, Keşkeş N, Yılmaz G. İntravitreal dexamethason implant uygulanan ranibizumab tedavisinde dirençli diyabetik maküler ödem olgularında koroid kalınlığı analizi.. TOD Ulusal kongre: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Akkoyun I. Vitreoretinal cerrahide monash.pw iyi aydınlatma ve geniş açılı görüntüleme sistemleri.. Ulusal Kongre 4: istanbul; 04/11/ - 08/11/

  • Akkoyun I, Sezenöz A, Küçüködük A, Aksoy M, Yılmaz G. Aderhautdicke nach intravitrealer dexamethason-İmplantation beim therapieresistenten diabetichen makulaödem.. DOG Kongress.: Almanya; 01/10/

  • Akkoyun I, Pınarcı E, Yılmaz G. Choroidal thickness after scleral buckling surgery versus pars plana vitrectomy in macula-off rhegmatogenous retinal detachment.. 15 th Euretina Congress: Nice; 17/09/ - 20/09/

  • Akkoyun I, Gökgöz Özışık G, Akça Bayar S, Tarcan A, Kayhan Z, Yılmaz G. Analysis of chorodial thickness in AP-ROP threshold disease and ROP withour laser photocoagulation.. 15 th Euretina Congress: Nice; 17/09/ - 20/09/

  • Oto S, Akkoyun İ, Ercan Z, Bayar S, Tekindal M, Yılmaz G. Risk factors and prevalence of strabismus in premature infants at 3 to 5 years of age.. 3rd World Congress of Paediatric Ophthalmology and Strabismus.: ; 04/09/ - 06/09/

  • Oto S, Akkoyun İ, Ercan Z, Bayar S, Tekindal M, Yılmaz G. Risk factors and prevalence of strabismus in premature infants at 3 to 5 years of age. 3 rd World Congress of Paediatric Ophthalmology and Strabismus.: Ispanya; 04/09/ - 06/09/

  • Oto S, Akkoyun I, Ercan Z, Akça Bayar S, Tekindal M, Yılmaz G. Risk factors and prevalance of strabismus in premature infants at 3 to 5 years of age.. 3 rd World Congress of Paediatric Ophthalmology and Strabismus.: Ispanya; 04/09/ - 06/09/

  • Akkoyun I. klinik bulgular, yeni tanımlamamalar. tod çukurova şub: kahramanmaraş; 09/05/

  • Oto S, Akca Bayar S, Bulam B, Yılmaz G, Akkoyun I, Tekindal MA. Unique foveal contour changes in a series of children with hypermetropia.. ASCRS: Boston; 25/04/ - 29/04/

  • Akkoyun I. Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu ? Patogenez ve Sınıflandırma. Nisan Kursu: Ankara; 13/04/ - 15/04/

  • Akkoyun I. Yaşa bağlı makula dejanarasyonu. Patogenez ve Sınıflama.. TOD Nisan Kursu.: Ankara; 11/04/ - 13/04/

  • Gür Güngör S, Akkoyun I, Yeşilırmak N, Yılmaz G. Choroidal Thickness in Ocular Sarcoidosis using Enhanced Depth Imaging Optical Coherence Tomography.. 12th International Ocular Inflammation Society Congress: İspanya; 27/02/ - 01/03/

  • Gür Güngör S, Akkoyun I, Şıngar E, Yılmaz G. Intravitreal Bevacizumab Injection Therapy in A Case with Choroidal Neovascular Membrane Secondary to Toxoplasmosis Retinochoroiditis.. 12th International Ocular Inflammation Society Congress: İspanya; 27/02/ - 01/03/

  • Güneş Y, Akkoyun I, Ince DA, Yılmaz G. Gelişmekte Olan Ülkede Ekstrem Prematüre Bebeklerde Tip-1 Prematüre Retinopatisi İnsidansı.. TOD Ulusal Kongre: Antalya; 06/11/ - 10/11/

  • Akkoyun I, Yaman Pınarcı E, Yeşilımak N, Yılmaz G. Skleral Çökertme Uygulanan Macula-off Regmatojen Retina Dekolmanı Olgularında Postoperatif Koroid Kalınlığı.. TOD Ulusal kongre.: Antalya; 06/11/ - 10/11/

  • Ercan E, Akça Bayar S, Yaman Pınarcı E, Akkoyun I, Yılmaz G. Karotis Arter Stenozunda Koroid Kalınlıklarının Karşılaştırılması.. TOD Ulusal kongre.: Antalya; 06/11/ - 10/11/

  • Küçüködük A, Akkoyun I, Yılmaz G. Konvansiyonel retina dekolmanı cerrahisi uygulanan makula tutulumlu regmatojen retina dekolmanı olgularında 1 yıllık spektral domain optik koherens tomografi ve fonksiyonel sonuçlar.. TOD Ulusal kongre.: Antalya; 06/11/ - 10/11/

  • Küçüködük A, Akkoyun I, Yılmaz G. Konvansiyonel Retina Dekolmanı Cerrahisi Sonrası Gelişen Makula Deliği: Olgu.. TOD Ulusal Kongre: Antalya; 06/11/ - 10/11/

  • Ercan E, Akkoyun I, Yılmaz G. Kon distrofisi olgusunda Enhanced Depth ImagIng -Oküler Kohorens Tomografisi ( EDI-OKT) ile koroid kalınlığı ölçümü ? Olgu.. TOD Ulusal kongre.: Antalya; 06/11/ - 10/11/

  • Yeşilırmak N, Aksoy S, Akkoyun İ, Erkanlı L. Scleral buckling surgery in pseudophakic rhegmatogenous retinal detachment.. Euretina Congressw: London; 26/05/ - 29/05/

  • Yeşilırmak N, Yılmaz G, Akkoyun İ, Aydın Akova Y. Acute endophthalmitis after intravitreal injections.. Euretina Congressw: London; 26/05/ - 29/05/

  • Yılmaz G, Aksoy S, Akkoyun İ, Aydın Akova Y. Comparison of intravitreal bevacizumab and triamcinolone acetonide theraphies for diffuse diabetic macular edema. Euretina Congressw: London; 26/05/ - 29/05/

  • Ot S, Akkoyun I, Aksoy S, Yazıcı AC, Akça Bayar S, Eren E, Erkanlı L, Çorak F, Yılmaz G, Aydın Akova Y. Agrasif posteriyor prematüre retinopatisi olan olgularda birinci yılda kayma sıklığı ve önemli refraksiyon kusurlarının değerlendirilmesi. TOD Ulusal Oftalmoloji Kongresi. TOD Oküler Travmatoloji ve Medikolegal Oftalmoloji birimi Kursu: Oftalmik Travmada Onarım. Konu: Sütür Materyelleri ve İğneler: antalya; 29/09/ - 30/09/

  • Akça Bayar S, Oto S, Akkoyun I, Aydın Akova Y. Periventriküler lökomalazili çoçuklarda göz bulguları ve motilite bozuklukları.. TOD Ulusal Oftalmoloji Kongresi: antalya; 29/09/ - 30/09/

  • Akkoyun I, Karabay G, Haberal N, Dağdeviren A, Tufan H, Bacanlı D, Yılmaz G, Oto S, Aydın Akova Y. Prematüre retinopatisi in vivo fare modelinde bevacizumab?ın retina morfolojisine ve apoptotik hücre ölümüne etkisi.. TOD Ulusal Oftalmoloji Kongresi. TOD Oküler Travmatoloji ve Medikolegal Oftalmoloji birimi Kursu: Oftalmik Travmada Onarım. Konu: Sütür Materyelleri ve İğneler: antalya; 29/09/ - 30/09/

  • Akkoyun I, Kaya S, Dağdeviren A, Haberal N, Bacanlı D, Yılmaz G, Oto S, Aydın Akova Y. Influence of octreotide acetate on retinal endothelial cells and retinal morphology in a retinopathy of prematurity mouse model.. 4th Mediterranean Retina Meeting: istanbul; 02/07/ - 04/07/

  • Oto S, Akkoyun I, Aksoy S, Yazıcı AC, Yılmaz G, Aydın Akova Y. Analysis and comparison of short-term refractive outcome in laser-treated zone 1 aggressive posterior retinopathy of prematurity.. . ASRCS Symposium on Cataract, IOL and Refractive Surgery: boston; 09/04/ - 14/04/

  • Kaya FS, Akkoyun I, Dağdeviren A, Haberal N, Yılmaz G, Oto S, Bacanlı D, Aydın Akova Y. Prematüre retinopatisi in vivo fare modelinde octreotid acetat in retinal endotelyal hücre proliferasyonunda ve retina morfolojisine etkisi.. TOD Ulusal Kongresi.: antalya; 11/11/ - 15/11/

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Karabay G, Haberal N, Erkanlı L, Bacanlı D, Tufan H, Aydın Akova Y. Prematüre retinopatisi in vivo fare modelinde bevacizumab?ın retinal endotelyal hücre proliferasyonuna ve retinal morfolojik yapısına etkisi. TOD Ulusal Kongresi.: antalya; 11/11/ - 15/11/

  • Kılıç I, Akkoyun I, Yılmaz G, Aydın Akova Y. Psödofakik retina dekolmanında konvansiyonel skleral çökertme cerrahi sonuçlarımız.. TOD Ulusal Kongresi.: antalya; 11/11/ - 15/11/

  • Yılmaz G, Eren E, Akkoyun I, Kücükerdönmez C. Vitreomakular traksiyon sendromunda vitrektomi sonuçlarımız.. TOD Ulusal Kongresi.: antalya; 11/11/ - 15/11/

  • Akkoyun I, Oto S, Yılmaz G, Tarcan A, Aydın Akova Y. Zon-I prematüre retinopatisi, progresyonu ve tedavi zamanlaması.. TOD Ulusal Kongresi.: antalya; 11/11/ - 15/11/

  • Kilic I, Akkoyun I, Yilmaz G, Akoya Y. Psödofak retina dekomaninda konvansiyonel skleral cökertme cerrahi sonuclarimiz. Ulusal Türk Oftalmoloji Kongresi: Antalya; 11/11/ - 15/11/

  • Akkoyun I. Zone-I retinoapthy of prematurity, progression and scheduling of treatment.. European Association for Vision and Eye Research (EVER): Slovenia; 30/09/ - 03/10/

  • Akkoyun I. Effects of high dose triamcinolone acetonide on proliferation of retinal endothelial cells in a rop-mouse-model.. European Association for Vision and Eye Research (EVER): Slovenia; 30/09/ - 03/10/

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Karabay G, Haberal N, Erkanlı L, Bacanlı D, Akova Y. Structural consequences after intravitreal bevacizumab injection in a retinopathy of prematurity mouse. European Association for Vision and Eye Research (EVER): Slovenia; 30/09/ - 03/10/

  • Akça Bayar S, Akkoyun I, Oto S, Gürsel EÖ, Alehan F, Aydın Akova Y. Congenital cataract as the first symptom in patient with mitochondrial diease and lactic asidosis. . I World Congress of Pediatric Ophthalmology and Strabismus: Spain; 12/09/ - 13/09/

  • Oto S, Akkoyun I, Aksoy S, Yazıcı C, Akça Bayar S, Erkanlı L, Aydın Akova Y. Strabismus and significant refractive errors in premature infants in first year of life. ASCRS: USA; 03/04/ - 08/04/

  • Oto S, Akkoyun I, Aksoy S, Akça Bayar S, Metindoğan S, Öztürk V, Aydın Akova T. Prematüre olgularda şaşılık insidansının belirlenmesi.. TOD Ulusal Göz Kongresi: antalya; 19/11/ - 23/11/

  • Bayar S. Ophthalmic findigs in children with periventricular leucomalacia.. Meeting of the European strabismological assocition: Almanya; 07/10/ - 10/10/

  • Akça Bayar S, Oto S, Aksoy S, Akkoyun I, Aydın Akova Y. ophthalmic findings in chidren with periventricular leucomalacia. 32 meeting of the european strabismological association munich, germany; 07/09/ - 10/09/

  • Aynacı Kahraman B, Aydın Akova Y, Akkoyun I. diagnosis, treatment and visual outcomes in patients with retinal vasculitis.. the second meeting of the society for ophthalmo-immunoinfectiology in europe SOIE cappadocia-Turkey; 12/07/ - 15/07/

  • Ba K. Diagnosis, treament and visual outsomes in patients with retinal vasculatis.. the second meeting of the society for ophyhalmo-immunoinfectiology in europe SOIE cappadocia-Turkey; 12/07/ - 15/07/

  • Sa B. Central retinal vascular occlusion with contralateral optic neuropathy as manifestations of ARN. the second meeting of the society for ophthalmo-immunoinfectiology in europe SOIE cappadocia-Turkey; 12/07/ - 15/07/

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Erkanlı L, Haberal N, Babacan D. effectof intravitreal bevacizumab on retinal endothelial cells and vitreal inflammatory activity. the second meeting of the society for ophyhalmo-immunoinfectiology in europe SOIE cappadocia-Turkey; 12/07/ - 15/07/

  • Akkoyun I. Effect of intravitreal bevacizumab on retinal endothelial cells and vitreal inflammatory activity. The Second Meeting of the Society for Ophthalmo-Immunoinfectiology in Europe (SOIE): Türkiye-kapadokya; 12/06/ - 15/06/

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Haberal N, Erkanlı L, Bacanlı D. prematüre retinopatisi in vivo fare modelinde bevacizumab in retinal endotelyal hücre proliferasyonuna etkisi. tod ulusal oftalmoloji kongresi: antalya; 30/10/ - 02/11/

  • Akkoyun I, Yılmaz G, Oto S, Gürakan B, Aydın Akova Y. zon-ı prematüre retinopatisi olgularımızda tedavi sonuçlarımız. tod ulusal oftalmoloji kongresi: antalya; 30/10/ - 02/11/

  • Yılmaz G, Küçükerdönmez C, Akkoyun I, Aydın Akova Y. retina dekolmanı olgularında ağır silikon yağıkullanımının etkinlik ve güvenilirliliği. tod ulusal oftalmoloji kongresi: antalya; 30/10/ - 02/11/

  • Dursun D. Effects of intracameral triamcinolone injection in complicated cataract surgery. AAO&APAO: Las Vegas, USA; 11/11/ - 14/11/

  • Akkoyun I. Effects of high dose triamcinolone acetonide on proliferation of retinal endothelial cells in a ROP mouse-model. EVER: Portekiz; 04/10/ - 07/10/

  • Akova Y. Intravitreal reinjection of triamcinolone for recurrent cystoid macular edema due to Behçet Disease. American Academy of Ophthalmology. American Academy of Ophthalmology, AAO.: Chicago, USA; 15/10/ - 18/10/

  • Yılmaz G. The effect of intravitreal triamcinolone on photodynamic therapy in age related macular degeneration. VIII. Mediterranean Ophthalmology Society Congress,: Antalya-Turkiye; 13/10/ - 16/10/

  • Yılmaz G. Reinjection rates of intravitreal triamcinolone.. EVER: Portugal; 24/09/ - 27/09/

  • Akkoyun I. Intravitreal triamcinolone acetonide as treatment of central retinal vein occlusion.. XIII. Afro-Asian congress of ophthalmology: İstanbul; 18/06/ - 22/06/

  • Akkoyun I. Intravitreal triamcinolone acetonide as treatment of branch retinal vein occlusion. XIII. Afro-Asian congress of ophthalmology: İstanbul; 18/06/ - 22/06/

  • Akkoyun I. Vitreous Hemorrhage with Von Willebrand`s Syndrome.. XIII. Afro-Asian congress of ophthalmology: İstanbul; 18/06/ - 22/06/

  • Degenrıng F, Kamppeter B, Jonas J, Akkoyun I. Duration of the effect of intravitreal triamcinolone acetonide as treatment of diffuse diabetic macular edema. XIII. Afro-Asian congress of ophthalmology: İstanbul; 18/06/ - 22/06/

  • Akkoyun I. Intraocular pressure elevation after intravitreal triamcinolone acetonide injection. XIII. Afro-Asian congress of ophthalmology: İstanbul; 18/06/ - 22/06/

  • Degenring R. Prospective comparative study on intravitreal triamcinolone as treatment of exudative age-related macular degeneration. XIII. Afro-Asian congress of ophthalmology: İstanbul; 18/06/ - 22/06/

  • Akkoyun I. Dexlipotam und Formation von AGE?s in RPE-Zellen. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG-Berlin: Berlin; 26/09/ - 29/09/

  • Akkoyun I. Kataraktchirurgie kombiniert mit intravitrealer Injektion von triamconolone acetonide.. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG-Berlin: Berlin; 26/09/ - 29/09/

  • Akkoyun I. Intravitreale Re-Injektion von Triamcinolone als Therapieansatz der exsudativen alters-assoziierten Maculadegeneration. Jahrestagung Württembergische Augenärztliche Vereinigung Tübingen: Almanya; 26/04/ - 27/04/

  • Akkoyun I. Central retinal artery and vein pressure in patients with chronic open-angle glaucoma.. ARVO Fort Lauderdale, USA; 16/04/ - 20/04/

  • Vardarlı I. Modifier gene for diabetic nephropathy (DIANPH) in type 2 diabetes maps to 18q ASN/ISN World Congress of Nephrology: San Francisco-USA; 10/10/ - 17/10/

  • Akkoyun I. Follow-up after transscleral diode laser photocoagulation for retinopathy of prematurity. ARVO Fort Lauderdale, USA; 18/04/ - 22/04/

  • Seiberth V. Transsklerale Diodenlaserphotokagulation bei proliferierender Sichelzellretinopathie. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft Almanya; 26/09/ - 29/09/

  • Akkoyun I. Genetic variability of endothelin-1 gene in patients with diabetic retinopathy.. ARVO: Fort Lauderdale, USA; 21/04/ - 26/04/

  • Vardarli I. Intraokularer Druck bei Früh- und Termingeborenen.. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Akkoyun I. Sauerstoff zur Therapie der akuten Retinopathia Praematurorum Stadium 3+.. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Seiberth V. Acute retinopathy of prematurity: scleral buckling surgery in stage 4 and Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Seiberth V. Retinopathia praematurorum Stadium 3+: transpupilläre versus transsklerale Diodenlaserkoagulation. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Jendritza W. Diodenlaser-Zyklophotokoagulation versus Zyklokryokoagulation bei therapierefraktären Glaukomen.. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Nau-Staudt K. Diclofenac steigert die Proliferation von retinalem Pigmentepithel in vitro. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Vögele C. Computerprogramm für das Screening auf Retinopathia praematurorum. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft, DOG: Almanya; 22/09/ - 26/09/

  • Seiberth V. Transscleral versus transpupillar diode laser photocoagulation for threshold retinopathy of prematurity. XXth Meeting of the Club Jules Gonin: Bern-Switzerland; 01/09/ - 06/09/

  • Seiberth V. Transscleral versus transpupillar diode laser photocoagulation for threshold retinopathy of prematurity.. ARVO Fort Lauderdale-USA; 18/04/ - 23/04/

  • Schwegler J. bFGF stimulates proliferation of cultered human retinal pigment epithelial cells: evidence for an autocrinic loop. ARVO Fort Lauderdale-USA; 18/04/ - 23/04/

  • Nau-Staudt K. Lag-Phase in the fetal calf serum (FCS) enhanced proliferation of retinal pigment epithelium (RPE) cells. ARVO Fort Lauderdale-USA; 18/04/ - 23/04/

  • Vardarli I. Anatomische und funktionelle Befunde nach Diodenlaserkogulation bei Retinopathia Praematurorum Stadium 3+.. Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft Almanya; 26/09/ - 29/09/

  • Vardarli I. Ocular sequelae in infants treated vith diode laser photocagulation for retinopathy of prematurity stage 3+.. ARVO Fort Lauderdale, USA; 14/05/ - 19/05/

  • Seiberth V. Diode laser photcoagulation for threshold retinopathy of prematurity in eyes with tunica vasculosa lentis. ARVO Fort Lauderdale, USA; 14/05/ - 19/05/

  • Seiberth V. Diodenlaserkoagulation der Retinopathia Praematurorum Stadium 3+. 7. Jahrestagung der Retinologischen Gesellschaft. 7. Jahrestagung der Retinologischen Gesellschaft, Lübeck Travemünde: Almanya; 17/06/ - 18/06/

  • Akkoyun I. Pnömoretinopeksi: Nasıl Uygulanmalı?.. 5. Canlı Cerrahi Sempozyumu: izmir; 14/05/ - 15/05/

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır