akbuk sahil / Altın Sahil Sitesi Akbük - Türkiye - Untappd

Akbuk Sahil

akbuk sahil

Muğla’da bir Akbük var ki dillere destan. Gökova Körfezi’nde yer alan ve Muğla’nın incisi olan Akbük, ömrü hayatınızda görüp görebileceğiniz en güzel koylar arasında yer alıyor. Bize göre bırakın Muğla’yı Türkiye’nin en güzel koyları arasında yer alan Akbük tam anlamıyla bir cennet.

Korona virüsün etkisinden yavaş yavaş çıkıyorken ziyaret ettiğimiz (Haziran 2021) Muğla Akbük Koyu ve Plajı bize ilaç gibi geldi. Bu güzel koyu sizin için detaylıca keşfettik ve huzurumuzu depolayıp evimize döndük. Mutluluk hormonu salgılatmayı başarabilen Akbük Koyu ve Plajı Hakkında Her Şey bu yazımda.

Muğla Akbük Koyu ve Plajı Hakkında Her Şey

muğla akbük koyu ve plajı

Akbük Koyu, genel olarak bölge insanının bildiği fakat Muğla’ya şehir dışından gelenlerin çok fazla bilmediği bir yer. Lakin şöyle de bir gerçek var ki Akbük’e bir kez gelen ikinci kez de gelmek ister.

Akbük Koyu gitmesi biraz zahmetli olsa da Muğla’da son zamanların en popüler koy ve plajları arasında yer alıyor. Eminim ki Akbük’e sosyal medyada bir yerde denk gelmişsinizdir. Cam gibi bir deniz, tertemiz bir su ve karşılığında müthiş bir keyif.

Bu cennet gibi yerin her şeyi çok güzel fakat ne yazık ki burada bazı işletmeler insanları Türk Lirası olarak görüyor. Bu işletmeler hakkında detayları aşağıda vereceğim. Öncelikle Akbük Koyu Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Akbük Koyu ve Plajı Nerede ?

muğla akbük koyu ve plajı

Evet Akbük Koyu ve Plajı Nerede sorusu oldukça önemli bir soru. Çünkü bu sorunun cevabında kafa karıştırıcı bir durum var. Bu bölgede 2 tane Akbük var. Bunlardan biri Muğla sınırları içinde yer alan ve Gökova Körfezi’nde bulunan, yazımızın konusu olan Muğla Akbük Koyu diğeri ise Aydın’ın Didim ilçesinde yer alan Akbük beldesi.

Akbük Koyu ve Plajı, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı bir yer. Gökova Körfezi’nde bulunan koy Muğlalılar arasında Akyaka ile anılıyor. Yani koy Akyaka Akbük Koyu olarak biliniyor. Muğla Akbük Koyu ve Plajı ‘nın haritadaki konumu burada.

Son olarak Akyaka’dan Akbük’e giderken inanılmaz güzel manzaralar ve koylar eşliğinde ilerliyorsunuz. Ayrıntılı yazdığım Akyaka Koyları ve Plajları başlıklı yazımda bu güzel yerlerin detaylarını bulabilirsiniz.

Muğla Akbük Koyu ve Plajı’na Nasıl Gidilir ?

muğla akbük koyu ve plajı

Evet gelelim diğer meseleye yani Akbük Koyu ve Plajı’na Nasıl Gidilir sorusunun cevabına. Buraya kara yoluyla şahsi ya da kiraladığınız araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Akbük’e ulaşım için en çok Akyaka-Akbük ve Milas-Ören-Akbük güzergahları tercih ediliyor. Bu yollardan ise en çok kullanılan yol Akyaka-Akbük yolu.

Akyaka ile Akbük arası yaklaşık 25 km. Bu yol oldukça virajlı bir yol. Virajlı fakat tamamen asfalt. Manzarası çok güzel olan bu yolda araç sürerken dikkatli olmanızda fayda var.

Milas-Ören-Akbük yolu ise nispeten daha rahat bir yol. Milas Beçin Kalesi tarafından Gökova Körfezine doğru ilerleyip kıyıya kadar geliyorsunuz. Daha sonra kıyı şeridini takip edip ilk olarak Ören daha sonra Akbük’e ulaşıyorsunuz.

Karayolu dışında Akbük’e havayolu ile ulaşım noktasını da belirtelim. Akbük’e en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı. Dalaman Havalimanı’na gelip ilk olarak Akyaka’ya daha sonra da Akbük’e ulaşabilirsiniz.

Akyaka’dan Akbük’e ulaşım için aracınız yoksa dolmuşla ulaşım sağlayabilirsiniz. S.S. 171 Nolu Muğla-Akbük-Ören Taşıyıcılar Kooperatifi dolmuşları yıl boyunca hizmet veriyor. (İrtibat Tel: 0536 834 71 75 – 0535 844 19 51)

Aşağıda Muğla Akbük ile diğer önemli merkezler arası mesafeleri bulabilirsiniz.

  • Akbük – Akyaka arası yaklaşık 25 km,
  • Akbük – Ören arası yaklaşık 24 km,
  • Akbük – Milas arası yaklaşık 66 km,
  • Akbük – Bodrum arası yaklaşık 91 km,
  • Akbük – Muğla Merkez arası yaklaşık 60 km,
  • Akbük – İzmir arası yaklaşık 256 km,
  • Akbük – Aydın arası yaklaşık 165 km,
  • Akbük – İstanbul arası yaklaşık 717 km,
  • Akbük – Ankara arası yaklaşık 665 km,

Muğla Akbük Koyu ve Plajı Nasıl Bir Yer ?

muğla akbük koyu ve plajı

Ne kadar yazsam da nafile. Gidip görmeniz ve hissetmeniz lazım. Bazı şeyler görecelidir ama Akbük mevzu bahis olunca bence 100 kişiden 95’i buraya bayılır. Çok abartma Burcu diyorsunuz olabilir fakat gerçekten Akbük Koyu bu iltifatları sonuna kadar hak eden bir yer.

Muğla’da yaşadığımız için bu bölgede çok fazla koy ve plaj deneyimledik. Akbük’ü bu yerler arasında ilk 3’e koyarız kesinlikle. Belki merak edersiniz Muğla’daki en favori koyumuz neresi diye. Bunun cevabı da Datça koyları ve plajları arasında yer alan Kurubük’tür.:)

Yani özetle Akbük Koyu nasıl bir yer diyorsanız bize göre burası muazzam bir yer. Sadece bir kaç negatif yönü var. O da yazın aşırı kalabalık olması ve her yerde karşılaşabileceğiniz 1’i 5 yapan yapan uyanık esnaflar !

Muğla Akbük Koyu ve Plajı’nın Denizi Nasıl ?

muğla akbük koyu ve plajı

Siz hiç 5 metre derinde bile denizin dibini görebileceğiniz bir yere denk geldiniz mi ? Gelmediyseniz o zaman Akbük’e uğrayın bence. Akbük Koyu’nun denizi cam gibi. Burayı bu denli özel yapan da bu deniz zaten.

Koyun plajı küçük çakıllardan oluşuyor. Taşlar ayağı çok acıtmıyor. Rahatsız olursanız yanınıza deniz ayakkabısı alın derim.

Akbük Koyu’nun denizi cam gibi tertemiz. Aşık olma garantili. Genel itibariyle çarşaf gibi olan deniz yaklaşık 5-6 metreden sonra birden derinleşiyor. Deniz sıcaklığı bence biraz soğuk. Koyda çok güzel balıklar var. Muğla civarında dalıp gördüğümüz en büyük balıkları burada gördük. Şnorkelinizi yanınıza almayı sakın unutmayın. Denizden kafanızı bi kaldırıyorsunuz yemyeşil dağları görüyorsunuz. Burası tam anlamıyla yeryüzü cenneti.

Muğla Akbük Koyu ve Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar ?

muğla akbük koyu ve plajı

Muğla Akbük Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti yok. Koya son gittiğimizde (2022 Haziran) giriş ücreti de ödemedik otopark ücreti de. (Edit: Akbük’te Otopark ücreti olarak 60 TL alınıyor. İçerideki kamp alanlarını kullanacağınızı söylerseniz giriş ücreti alınmıyor.)

Biz gittiğimizde aracımızı halk plajı tarafına park ettik. İşletmelerin bulunduğu alana geçerseniz burada özel otoparklar var. İşletmelerde 2 şezlong 1 şemsiye ücreti 150-250 TL arasında değişiyor.

Benim tavsiyem halk plajı kısmındaki tarafa aracınızı park etmek olacak. İşletmelerden faydalanırsanız otopark ücretini ayrı sorun derim. Ödediğiniz ücrete otopark dahil olmayabilir.

Not: Kıyı Kanunu Madde 5 – Kıyılar ile ilgili genel esaslar aşağıda belirtilmiştir: Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.

Bu maddeye istinaden işletmelerin parsellediği yerler devlete yani size aittir. Dolayısıyla deniz kıyısında istediğiniz yerde kendi imkanlarınızla denize girebilirsiniz.

Akbük Koyu Halk Plajı

Akbük Koyu’nun enfes bir halk plajı var. Koya giriş yolunda hemen sol tarafta bulunan Akbük Halk Plajı yazın oldukça kalabalık oluyor. Burada herhangi bir şezlong, şemsiye imkanı yok. Halk plajında herkes kendi imkanlarıyla takılıyor.

Akbük Halk Plajı ile ücretli tesisleri sınır olarak bir nehir ayırıyor. Tıpkı Akyaka’daki Azmak Nehri gibi bu nehrin suyu da oldukça soğuk. Yazın sıcağında bu nehrin deniz ile buluştuğu yerde denize girdiğiniz vücudunuzdan cıss sesi çıkıyor.:) Aynı durumu Datça’daki Kargı Koyu’nda da yaşıyorsunuz bilginiz olsun.:)

Akbük Halk Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde halk plajından faydalanabilirsiniz. Hatta işletmelerin bulunduğu alanda kendi imkanlarınızla denize girebilirsiniz. Unutmayın işletmeler kıyının hakimi değiller ! Sadece oradaki şezlong ve şemsiyeyi sizlere kiralıyorlar. Yani yeri değil !

Akbük İtfaiye Koyu

akbuk itfaiye koyu 1

Herkes Akbük’ü bilir ama kimse hemen yandaki İtfaiye Koyu’nu bilmez. Akbük’ün sahil yolunu takip ediyorsunuz baya gittikten sonra yol sola kıvrılıyor. Burada bir işletme var ve devamında araç yolu yok yürüyerek gitmeniz gerekiyor. İtfaiye araçları için ayrılmış normal araçların giremediği toprak yolda yürüyerek ilerliyorsunuz ve koya varıyorsunuz.

İtfaiye Koyu çok bilinmediği için daha az kalabalık. Burada hiç bir tesis yok. Deniz sığ ve kum. Akbük ile alakası yok. Akbük’ten sıkılırsanız burayı da tercih edebilirsiniz.

Akbük Koyu ve Plajı’nda Ne Yapılır ?

muğla akbük koyu ve plajı

Akbük alan olarak küçük ama yapılacak aktivite olarak bir çok imkana sahip. Burada ana karakter doğa ve deniz. Yapılacak şeyler de bu iki karakter üzerinde şekilleniyor. Akbük’te Ne Yapılır sorusunun bize göre en güzel cevabı şnorkelle dalıştır. Diğer aktiviteler aşağıda.

Akbük Koyu ve Plajı’nda Ne Yapılır ?

  1. Tertemiz cam gibi denizin tadı parmaklar buruşurcasına çıkartılır.
  2. Şnorkelle dalış yapıp balıklarla yüzülür.
  3. Çarşaf gibi denizde paddleboard yapılır.
  4. Kano kiralayıp denizin tadı çıkartılır.
  5. Akbük’te çadır kurup kamp yapılır.
  6. Akbük çevresindeki ormanlarda doğa yürüyüşü yapılır.
  7. Akbük’ün arka tarafında kalan İtfaiye Koyu keşfedilir.
  8. Buranın yerel marketi Çakmak Market’ten Gara Guzu, Bodrum Mandalina Gazozu, Goca Moğla Gazozu gibi yerel lezzetlerle serinlenir.
  9. Son olarak bol bol fotoğraf çekilinir. Hatta huzur veren çarşaf gibi Akbük denizini çekin ve bizi instagram’dan etiketleyin çok memnun kalırız. (Instagram: bujuyollarda)
  10. Fırsat bulursanız Akyaka’yı da gezebilirsiniz. Bunun için bu bağlantıya (https://bujuyollarda.com/akyaka-gezilecek-yerler/) tıklamanız yeterli.

Akbük Koyu ve Plajı’nda Kamp ve Çadır Kurma

Bir çok kamp severin popüler kamp noktası olan Akbük doğası itibariyle kamp yapmaya çok uygun bir yer. Zaten sit alanı olmasından dolayı otel olayına kimse girmiyor. Akbük’te kamping noktasında bir çok tesis var. Bu tesislerde ister kendi çadırınızı kullanabilirsiniz isterseniz işletmenin çadırlarından faydalanabilirsiniz.

Akbük Koyu’nda bireysel olarak çadır kurmanız yasak. Çadır için kamping işletmelerini tercih etmelisiniz. Ormanlık bölgelerde kamp kurmaya kalkmayın jandarmayla sorun yaşayabilirsiniz.

Kamp ile ilgili size tavsiyem yine yiyecek içecek noktasında hazırlıklı gelmeniz. Kamp yerlerinde bulunan buzdolaplarını kullanarak yiyeceklerinizi burada koruyabilirsiniz. Bunun dışında aşağıda yazdığım Akbük’te konaklama önerilerini tercih ederken yorumları iyi okuyun derim.

Akbük Koyu ve Plajı’nda Ne Yenir ? Yeme İçme Önerileri

muğla akbük koyu ve plajı

Akbük denilince akla cam gibi tertemiz bir deniz gelir. Bu denizde de çok güzel balıklar var. Dalış yaparken bunu çok iyi fark ediyorsunuz. Eee hal böyle olunca Akbük’te Ne Yenir sorusunun ilk cevabı da çıkmış oldu. Akbük’te taptaze balıkları afiyetle yiyebilirsiniz. Burada şunu belirteyim balıkçılardan taze balık alıp restaurantlarda pişirtme durumunuz mevcut bilginiz olsun.

Akbük’te Ne Yenir sorusunun cevapları aşağıda.

  • Akbük’ün yerel marketi Çakmak Market’ten Gara Guzu, Bodrum Mandalina Gazozu, Goca Moğla Gazozu gibi yerel lezzetleri tadabilirsiniz.
  • Dediğim gibi taptaze balıkları afiyetle götürebilirsiniz.
  • Köylü ablaların enfes gözlemelerini deneyebilirsiniz.
  • Bizim favorimiz olan sahilde haşlanmış mısırı (koçanıyla olacak😊) afiyetle yiyebilirsiniz.

Muğla Akbük Koyu ve Plajı’nda Konaklama & Otel Önerileri

Akbük Koyu’nda konaklama konusunda sizlere tavsiye vermek isterdim fakat biz Muğla’da yaşadığımız için Akbük’e günübirlik şekilde gitmeyi tercih ediyoruz. Fakat yine de gittiğimiz yerleri sizler için detaylı gözlemleyen biri olarak konaklama noktasında bir kaç tavsiye vereceğim.

Akbük’te konaklama seçenekleri arasında pansiyon, bungalov ve camping alanı bulunuyor. Özellikle camping alanı konusunda Akbük oldukça iyi bir konumda. Bölgenin sit alanı olmasından dolayı Akbük’e otel inşaatına izin verilmiyor. Umarım bu durum gelecekte değişmez !

Akbük’te her bütçeye hitap eden yerler var. Fakat şunu belirteyim korona sonrası fiyatlarda ciddi artış var. Akbük’te özellikle camping alanları konusunda okuduğum, gördüğüm ve duyduğum durumlara dayanarak aşağıdaki yerleri sizlere önerebilirim.

Akbük’te Konaklama & Pansiyon – Camping Alanı Tavsiyesi

  • Akbük Eses Camping
  • Azmakbaşı Camping
  • Su Camping
  • Kozalakbük Çadır & Karavan Kampı
  • Fullmoon Akbük Camping
  • Yavansu Çiftliği

Bu işletmelerde herhangi bir konaklama deneyimimiz olmadı. Dolayısıyla bu tesisleri tercih etmeden önce ön araştırmanızı iyi yapın lütfen. Eğer ileride Akbük’te konaklama deneyimimiz olursa yazımda güncelleme yaparım.

Akbük Koyu ve Plajı’nın Eksi Yönleri

O kadar methettik ama Akbük’ün eksi yönleri de yok değil. Sonuçta her güzelin bir kusuru vardır. Fakat bu kusurlar genel olarak Akbük’ün doğal yapısından kaynaklanmıyor. Akbük’ün eksi yönlerini (görecelidir) aşağıya sıralıyorum:

  • Akbük’te bulunan işletmelerin bazılarının fırsatçı ve uyanık olması eksi puan !
  • Yine işletmelerin imkanlarının yetersiz olması. Tuvalet, soyunma kabini gibi temel imkanlarda yetersizlik var.
  • Akbük Plajı ile araç yolu arasındaki mesafenin çok dar olması. Bu mesafe 1-2 metre arasında değişiyor.
  • Akbük yolunun virajlı olması. Virajlı yoldan etkileniyorsanız Akbük sizi zorlayabilir !
  • Yazın burası bazen çok ama çok kalabalık olabiliyor.
  • Akbük’ün bazı yerlerinde deniz kestanesinin olması. Bastığınız yere dikkat !

Muğla Akbük Koyu ve Plajı’nda Dikkat Etmeniz Gerekenler

muğla akbük koyu ve plajı

Muğla Akbük Koyu ve Plajı’nda deneyimlediğimiz bir çok husus oldu. Bu tecrübelerimizi size aktarıp tatilinizin güzel geçmesini sağlamak bizim için oldukça önemli. Basit de olsa bazı şeyler tatilinizin kötü geçmesine neden olabilir. Dolayısıyla tedbirli olmak genel olarak iyidir deyip Akbük’te dikkat etmeniz gerekenleri aşağıya sıralıyorum.

Akbük Koyu ve Plajı’nda Dikkat Etmeniz Gerekenler:

  • Akbük Plajı taşlık olduğundan yanınıza deniz ayakkabısı alın.
  • Deniz kestanesi az ama yine de dikkatli olun.
  • Fırsatçı esnaflara karşı uyanık olun.
  • Yiyecek ve içecek noktasında hazırlıklı gelin. Kamp da yapsanız günübirlik de gelseniz yanınıza bir şeyler alın.
  • Akyaka – Akbük yolunu kullanacaksanız bu yolda aracınızı yavaş kullanın.
  • Akbük’te deniz 5-6 metreden sonra birden derinleştiğinden yüzme bilmiyorsanız dikkatli olun.
  • Akbük’e geldiğinizde tesis imkanından faydalanmayacaksanız soyunma kabini durumu sıkıntılı olduğu için kıyafetlerinizi ona göre giyin.

Muğla Akbük Koyu ve Plajı yazımın sonuna geldik. Elimden geldiği kadar her şeyi detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım aydınlatıcı bir yazı olmuştur. Instagram profilime sabitlediğim Akbük hikayelerime bakıp Akbük deneyimlerimizi görebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa yorum kısmına yazın hemen dönmeye çalışırım. 24 saat içinde dönme garantisi veriyorum.😂 Şimdiden Akbük’ün tadını dibine kadar çıkarırcasına musmutlu bir gezi diliyorum.

How guest reviews work

Each review score is between 1 and 10. To get the overall score, we add up all the review scores and divide that total by the number of review scores we received. Guests can also give separate subscores in crucial areas, such as location, cleanliness, staff, comfort, facilities, value, and free WiFi. Guests submit their subscores and their overall scores independently – there’s no direct link between them.

You can review an accommodation that you booked through our platform if you stayed there, or if you got to the property but didn’t actually stay there. To edit a review you’ve already submitted, contact our Customer Service team.

We have people and automated systems that specialize in detecting fake reviews submitted to our platform. If we find any, we delete them and, if necessary, take action against whoever is responsible.

Anyone who spots something suspicious can always report it to our Customer Service team so that our fraud team can investigate.

Ideally, we'd publish every review we get, positive and negative. However, we won’t display any reviews that include or refer to (among other things):

  • Politically sensitive comments
  • Promotional content
  • Illegal activities
  • Personal or sensitive info (e.g. emails, phone numbers, credit card info)
  • Swear words, sexual references, hate speech, discriminatory remarks, threats, or references to violence
  • Spam and fake content
  • Animal cruelty
  • Impersonation (i.e. if the writer is claiming to be someone else)
  • Any violation of our review guidelines.

To make sure reviews are relevant, we may only accept reviews that are submitted within 3 months of checking out. We may stop showing reviews once they’re 36 months old, or if the accommodation has a change of ownership.

An accommodation can reply to a review.

When you see multiple reviews, the most recent ones will be at the top, subject to a few other factors (e.g. language, whether it’s just a rating or contains comments as well, etc.). You can sort and/or filter them by time of year, review score, and more.

Sometimes we show external review scores from other well-known travel websites, but make it clear when we do this.


Guidelines and Standards for Reviews

Akbuk sahil


Akbuk sahil

AKBÜK

AKBÜK

İlçemize bağlı Akbük, Didim ilçe merkezine 23 km uzaklıktadır. Etrafı dağlarla çevrili, Mandalya Körfezi’nin Akbük Koyu’na hakim bir şekilde 15 km’lik sahil şeridine sahip şirin bir beldedir. Akbük büyük şehirlerin kalabalığından, metropol yaşantısından, gürültüden uzak, tertemiz havası, masmavi denizi ve zümrüt yeşili ormanların buluşma noktasıdır. Denizin, güneşin kumsalın tadını çıkarmak isteyen tatilciler için adeta bir cennettir. Akbük aynı zamanda, sahip olduğu oteller, pansiyonlar, tatil köyleri, kentsel donanımları ile modern bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Akbük’te doğanın bütün cömertliğiyle yaşayanlarına sunmuş olduğu güzelliklerin yanı sıra tıbbın müzmin hastalığı olan astıma meydan okuyan oksijeni ile beldeye gelen hastalara ciddi bir tedavi imkânı sağlamaktadır. Bol oksijenli havası, denizden gelen iyotlu esintisiyle astım hastaları üzerinde mucizevi bir etki göstermektedir. Bu özelliği Akbük’ü sağlık turizmi konusunda da değerli kılmaktadır.

Bize sorularınız mı var?

Bizimle iletişime geçmek için tıklayınız

Buraya Tıklayın

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır