colgate hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu / One moment, please...

Colgate Hayvanlar Üzerinde Deney Yapıyor Mu

colgate hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu

Sosyal Medyanın Gündemine Oturan Save Ralph, Deney Hayvanları İçin Neden Bu Kadar Önemli?

Her gün kişisel bakımımız için onlarca ürün kullanıp, bu ürünlerin elimize ulaşana kadar hangi aşamalardan geçtiği konusunda zaman zaman duyarsız kalabiliyoruz. Halbuki birçok marka, bize yarar sağlayan ürünlerin bu hale gelebilmesi için acımasız yöntemlere başvuruyor. 

Bu acımasız yöntemlerin toz pembe olduğunu düşünüyorsanız bir hayli yanılıyorsunuz. Onlarca tavşan, fare ve maymun gibi deney hayvanları, özellikle kozmetik ürünlerinin geliştirme aşamasında çeşitli testlere tabii tutuluyor. Bu testler sırasında kimi canlı uzuvlarını kaybedebilirken, kimisi de vücutlarına verilen kimyasallara dayanamayarak can veriyor. 

Deney hayvanlarına dikkat çeken kısa film;

Yukarıda izlediğiniz kısa film, son birkaç gündür sosyal medyanın gündemine oturmuş durumda. Deney hayvanı olarak yetiştirilen Ralph’ın acılarla dolu hayatı, ironi ile başarılı bir şekilde anlatılmış. Ricky Gervais, Zac Efron gibi başarılı oyuncuların seslendirmelerini yaptığı kısa film, özellikle kozmetik markalarının hayvanlara uyguladığı işkencelere dikkat çekiyor. 

Hayvanlar üzerinde deney yapmamak neden bu kadar önemli?

hayvan deneyleri

Hayvanlar üzerinde deneyler yapmanın neden kötü bir şey olduğunu anlamak için çok da fazla düşünmeye gerek yok aslında. Her yıl, faresinden köpeğine 100 milyondan fazla deney hayvanı, laboratuvar ortamlarında gerçekleştirilen deneyler yüzünden can veriyor. Bu deneylerin amacı sadece kozmetik değil elbette. İlaç sektöründen biyoloji araştırmalarına kadar birçok test için milyonlarca hayvan hayatını yitiriyor.

Test yapmaya devam eden markaların en büyük savunması, insanların iyiliği için oluyor ancak hayvan deneysiz markalar da gayet başarılı bir şekilde üretim yapmaya, doğayı ve çevreyi korumaya devam edebiliyor. 

Hayvanlar üzerinde deney yapmayı tercih etmeyen markalar da var...

tavşan

Elbette kolay yolu seçmeyip, hayvanlar üzerinde deney yapmamayı seçen yüzlerce marka var. Bu yolu izlemeyi seçenlere hayvan deneysiz, vegan ya da vejetaryen sertifikaları veriliyor. 

Hayvan deneysiz ve vegan sertifikası almış markalar, hiçbir şekilde hayvanlar üzerinde deney yapmıyor, tedarikçilerinin de bu yöntemi kullanmasına izin vermiyor. Vejetaryen markalar ise tüm bunlara ek olarak hayvansal gıda içeren ürünleri kullanmıyor. 

Hayvan deneysiz markaları nasıl bulurum diyorsanız;

hayvan deneysiz

Aslına bakarsanız hayvan deneysiz ya da vejetaryen sertifikasına sahip markaları bulmak bir hayli kolay. Tek yapmanız gereken şey bu olayın biraz üzerine düşüp araştırma yapmak. Deneysiz sertifikasına sahip markaları bulabilmek için en basit yöntemlerden birisi, ambalajları kontrol etmek. Yukarıdaki görselde yer alan simgelerden herhangi birisine sahip bir ürün, o markanın hayvanlar üzerinde deney yapmadığını gösteriyor. 

Bu işi çok daha basit bir yöntemle, akıllı telefonlar üzerinden yapmak isteyenler de Deneysiz tarzı uygulamaları kullanabilir. Uygulama, Türkiye’deki kozmetik marketlerinde satılan ürünlerin hangisinin deneyli, hangisinin deneysiz olduğunu gösteriyor ve deneysiz ürün kullanmak isteyen insanların işlerini daha da kolaylaştırıyor. Deneysiz uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. iOS kullanıcıları ise istedikleri markayı kolayca aratabileceği Bunny Free uygulamasını kullanmak için buraya tıklayabilirler.

Hayvan deneysiz sertifikasına sahip bazı markalar:

tavşan

  • Eyüp Sabri Tuncer
  • Gülşah
  • H&M Cosmetics
  • Bingo
  • Frosch
  • NYX
  • Urban Care
  • The Body Shop 

Hayvanlar üzerinde deney yapmaya devam eden markalardan birkaçı: 

hayvan deneyleri

  • L’oreal Paris
  • Colgate
  • Nivea
  • Finish
  • Gillette
  • Dove
  • Syoss
  • Signal

Emoji İle Tepki Ver

763

Hayvanlar üzerinde deney yapan markalar hangileridir?

Hayvanlar üzerinde deney yapan firmalar veya hayvanlar üzerinde deney yapmayan firmalarhangileridir, nasıl anlaşılırlar? Örneğin Colgate, Elidor, Garnier, Bee Beauty, Golden Rose, Essence hayranlar üzerinde deney yapıyor mu? Head And Shouldershayvanlar üzerinde deney yapıyor mu, Nivea hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu, Elidor, Dalin, Bee Beauty hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu?

Save Ralph filmiyle hayvan deneyi yapmayan markalar yeniden gündeme geldi. Bilindiği gibi birçok kozmetik marka hayvanlar üzerinde deney yapıyor. Kozmetik sektörü için kullanılan bir tavşanın başına gelenleri gözler önüne seren Save Ralph kısa filmi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çarpıcı bir etki bıraktı. Peki, hayvanlar üzerinde deney yapan markalar hangileridir? Hayvan deneyi yapmayan markalar nasıl anlaşılır?

Hayvanlar üzerinde deney yapan markalar kozmetik kategorisindekiler:

Air Wick, Axe, Avon, Biotherm, Braun, Cacharel, Calgon, Carefree, Clear, Comfort, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Dove, Durex, Estee Lauder, Febreze, Finish, Garnier, Gillette, Giorgio Armani, Glade, Head & Shoulders, Helena Rubinstein, Hugo Boss, Ivory, Johnson & Johnson, Kerastase, L'Oreal, L'Occitane, Lacoste, Lancome, Listerine, Lux, M.A.C., Max Factor, Maybelline, Mr. Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria's Secret, Yves Rocher.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan kozmetik firmaları:

Africa Organics, Almawin, Aubrey, Avalon, Body Essence, Burt's Bees, Ciel D'Azur, Dalan, Dalin Organik, Dermalogica, Dermalush, Dr. Hauschka, Ecem Kozmetik, Ecover, Erbaviva, Evora, Giovanni, Lush, Salon Natural, The Body Shop, Trukid.

*Yukarıda adı geçen firmaların büyük çoğunluğu PETA'nın 'Cruelty Free Cosmetics' listesinden alınmıştır. Avon gibi ürünlerinin çok büyük kısmında hayvan deneyleri yapmayı çoktan bırakmışi olan bazı firmalar, tüm ürünleri kriterlere uymadığı için bu listede yer almıyor olabilir. Satın aldığınız ürünün hayvan üzerinde test edilip edilmediğini anlamanın en sağlıklı yolu ürün ambalajında 'hayvanlar üzerinde test edilmemiştir' ibaresinin bulunup bulunmadığını kontrol etmektir.

1. Her yıl yüzlerce kozmetik şirketi, ürünlerini milyonlarca hayvan üzerinde dener

Bu deneylere gerekçe olarak ürün içeriklerinin insanlar için kullanıma uygunluğunun kontrolünü gösterirler. Fakat Çin ve Brezilya dışında dünyanın hiçbir ülkesinde kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesini gerektiren kanunlar bulunmamaktadır. Lush ve The Body Shop gibi güvenilir kozmetik markaları hayvanlar üzerinde deney yapmayı uzun yıllar önce bırakmışlardır.

2. Kozmetik sektöründeki hayvan testlerinin büyük çoğunluğu ürünün cildi ve göz dokusunu tahriş edip etmeyeceğini anlamak için yapılır.

Bu testler sırasında uygulanan yöntemlerden biri, bilinci yerinde olan tavşanların gözüne kozmetik ürün damlatmaktır. Acı içinde çığlıklar atan bu tavşanların bir kısmı testten kaçmaya çalışırken boyun ve omurgalarını kırarak ölürler. Ölmeyen diğer deney tavşanlarına ise testten önce ya da sonra ağrı kesici bile verilmez.

3. Yaygın olarak uygulanan bir başka testte denek hayvanının belirli bir maddenin ne kadarına maruz kaldıktan sonra öldüğü ölçülür.

Bu test sırasında hayvan ölene kadar aynı madde defalarca traşlanmış cildine uygulanır. Bu testin haftalarca sürdüğü vakalar bulunmaktadır.

4. Yapılan hayvan testlerinin çok büyük kısmı canice olduğu kadar kullanışsızdır.

Bu testlerde belli bir maddenin toksisitesinin yalnızca o hayvan üzerindeki etkisi ölçülür ve elde edilen sonuçların büyük kısmı insanlar için kullanılamaz bilgilerden ibarettir.

5. Kozmetik ürünlerin hamile kadın ve bebeklerde etkisinin ölçülebilmesi için hamile tavşanlar özellikle öldürülür.

Bu hayvanların karınlarındaki yavrular çıkarılarak ürünün insan fatus'una yapacağı etki ölçülmeye çalışılır.

6.Kozmetik ürünlerin yutulması halinde sağlığa zarar verip vermeyeceğinin anlaşılması için deneylerde kullanılan hayvanlara zorla besleme testleri yapılmaktadır.

Bu teste maruz kalan hayvanlara aynı madde gün içinde defalarca zorla yedirilir. Hayvana yutturulan madde kendi ağırlığının yarısına kadar artırılır. Test süresi birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilir. Böylece bir hayvanın belli bir maddeden ne kadar tükettiğinde öldüğü hesaplanır.

7. Yılda en az 115 milyon hayvan, testlerde kullanılmaktadır.

Bu hayvanların bir kısmı testler sırasında ölmekte diğerleri acı içinde laboratuar kafeslerinde bir sonraki deneyi beklemekte ve ağır psikolojik şartlar altında hayatta kalmaya çalışmaktadır. İstatistikler deneye maruz kalan hayvanların yarısının ortalama 2-3 hafta sonra öldüğünü göstermektedir.

8. Hayvan deneylerinin çoğunda körlük, deride parçalanma, ağır yaralanma gibi hasarlar alan hayvanlar iyileşmezlerse öldürülürler.

İyileşmeyi başaranlarsa yeni deneylere tabii tutulurlar.

9. Deneylere maruz kalan hayvanlar tüm yaşamlarını küçük, karanlık kafeslerde çoğunlukla aç bırakılarak geçirirler.

Kafesten çıktıkları yegane zaman üzerlerinde deney uygulandığı süredir.

10.Hayvan testi yapan markaların ürünlerini almayarak, bu ürünleri kullanan arkadaşlarınızı bilgilendirerek bu vahşetin sonlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Günümüz teknolojisinde bilgisayar sistemleri ve yapay hücre gibi birçok yöntem kullanılarak hayvan testleri tamamen bitirilebilir. Kozmetik firmalarının hayvanlar üzerinde test yapmaya devam etmesinin tek nedeni maliyetin daha düşük olması ya da canlarının böyle yapmayı istemesidir.

HAYVAN DENEYİ YAPMAYAN MARKALAR NASIL ANLAŞILIR?

Bir markanın, hayvanlar üzerinde test edilip edilmediğini anlamak için bazı ibareler var. Deneysiz sertifikasına sahip markaları bulabilmek için en basit yöntemlerden birisi, ambalajları kontrol etmek. Eğer ürünün ambalajında "Not Tested On Animals" şeklinde bir ibare ve tavşan şeklinde bir logo varsa, hayvanlar üzerinde denenmediğinden emin olabilirsiniz. Hangi markaların deneysiz olduğunu anlamak için ürünün "cruelty free" sertifikasına sahip olduğuna bakmalısınız. Elbette hayvanlar üzerinde deney yapmayı tercih etmeyen markalar da var. Bu yolu izlemeyi seçenlere hayvan deneysiz, vegan ya da vejetaryen sertifikaları veriliyor.

Hayvan deneysiz ve vegan sertifikası almış markalar, hiçbir şekilde hayvanlar üzerinde deney yapmıyor, tedarikçilerinin de bu yöntemi kullanmasına izin vermiyor. Vejetaryen markalar ise tüm bunlara ek olarak hayvansal gıda içeren ürünleri kullanmıyor.

Kaynak: Yeşilist

hayvanlar üzerinde deney

hayvanlar üzerinde deney yapan firmalar

  • bu orospu çocuğu firmalar kapalı kapılar ardından sızan bir video görüntüsüyle beni benden almıştır.
    sözkonusu videoda domuzcukların üzerlerindeki tüyler makine ile traşlanıyor. daha sonra sıkı sıkıya bağlanıp yatırılan hayvancıkların derileri oksijen kaynağıyla yakılarak kül ediliyor ve bu yanan deriler tabaka şeklinde hayvancağızın üzerinden sökülüyor. bu sırada hayvancağız hala canlı, haykırıyor, acıdan çıldırıyor ama ne çare!
    ulan amına kodumunun godoşları, o hayvancağızın derisini üzerinden canlı canlı sökerek neyi ispatlayıp da insanlığa yararınızın dokunucağınızı düşünüyorsunuz? hayvanı öldürdükten sonra bu işlemi yapsanız ananızın amına kazık mı saplanır!!??
    çok özür dilerim ya, valla kaptırdım kendimi, afedersiniz..
    linki de var elimde ama sırf böylesine insanlık dışı görüntüleri buraya koyarak üzerime lanet çekmek istemiyorum. allah hepsinin, cemil cümlesinin belasını versin inşallah!

  • ürünlerinde, ürettiklerinde kan kokusu olan firmalardır bunlar. hiçbir etik, insani, manevi sınırları yoktur, her türlü acımasızlığı, vahşiliği 'deney' adı altında uygulamaktan çekinmezler zavallı, savunmasız hayvanlara.

    bunlar ve benzerleriyle aynı havayı solumaktan nefret ediyorum ve sokaktaki kedinin, köpeğin gözlerine bakarken bile 'insan' olduğum için, onlara yaşattıklarımız/yaşatmadıklarımız için utanıyorum.

    hayvanlar üzerinde deney yaptığı bilinen hiçbir firmanın ürünlerini kullanmayın ve kullandırmayın lütfen; bu kanlı pazara ortak olmayın!

  • coppertone, la roche posay başta olmak üzere hep kullandığım markalardır. ayrıca satış oranı yuksek markalar lıstedekılerın çoğu. iki kez düşünmek gerek demek ki.

  • ayrica peta'nin sitesinde yer alan bir istatistige gore, bu deneylerin %90 bir ise yaramiyormus. hayvanciktan sonra insan kullandiginda gene sorun olabiliyormus. ve bu urunleri kendi urettikleri insan dokusu uzerinde denemeleri de mumkun oluyormus. hatta daha verimli oluyormus.

    yedigimiz tavuklari kumeste barindirmak icin gagalarini kesen, tavuklari kesmeye gotururken ayaklarindan asan, inelklerin sutunu almak icin memelerini yara yapan, sut uretmek icin bircok kere zorla ciftlestirip dogum yaptirtan, kurk yapmak icin canli canli kaplan ve tilkilerin derisini alan insanlarin kafasinda olan firmalardir bunlar. ve urunleri ucuza geldikce ve insanlar almaya devam ettikce, markette para dondukce de bu eylemlerine devam edeceklerdir.

  • bazıları;

    3m
    air wick (reckitt benckiser)
    always (procter & gamble)
    aquafresh (glaxosmithkline)
    avon products
    axe (unilever)
    bain de soleil (schering-plough)
    biotherm (l'oreal)
    braun (procter & gamble)
    cacharel (l'oreal)
    calgon (reckitt benckiser)
    carefree (johnson & johnson)
    christina aguilera perfumes (procter & gamble)
    clairol (procter & gamble)
    clean & clear (johnson & johnson)
    clearasil (reckitt benckiser)
    clorox
    colgate-palmolive
    comfort (unilever)
    dolce & gabbana (procter & gamble)
    dove (unilever)
    dunhill fragrances (procter & gamble)
    escada fragrances (procter & gamble)
    estee lauder
    febreze (procter & gamble)
    finish (reckitt benckiser)
    garnier (l'oreal)
    gillette co.(procter & gamble)
    giorgio armani (l'oreal)
    glad (clorox)
    glade (s.c. johnson)
    gucci fragrances (procter & gamble)
    head & shoulders (procter & gamble)
    helena rubinstein (l'oreal)
    herbal essences (procter & gamble)
    hugo boss (procter & gamble)
    johnson & johnson
    johnson's (johnson & johnson)
    kerastase (l'oreal)
    kiehl's (l'oreal)
    l'oreal
    lacoste fragrances (procter & gamble)
    lancme (l'oreal)
    larouche posay (l'oreal)
    lux (unilever)
    matrix essentials (l'oreal)
    max factor (procter & gamble)
    maybelline (l'oreal)
    mr. clean (procter & gamble)
    neutrogena (johnson & johnson)
    off (s.c.johnson)
    olay (procter & gamble)
    old spice (procter & gamble)
    oral-b (procter & gamble)
    oust (sc johnson)
    palmolive (colgate-palmolive co.)
    pantene (procter & gamble)
    pfizer (delete)
    piz buin (johnson & johnson)
    ponds (unilever)
    procter & gamble
    ralph lauren fragrances (l'oreal)
    renu (bausch + lomb)
    roc (johnson & johnson)
    sebastian professional (procter & gamble)
    sensodyne (glaxosmithkline)
    shiseido cosmeitcs
    signal (unilever)
    speed stick (colgate-palmolive co.)
    stayfree (johnson & johnson)
    sunlight (unilever)
    unilever
    vaseline (unilever)
    veet (reckitt benckiser)
    vichy (l'oreal)
    vicks (procter & gamble)

  • insanligin daha iyi ve saglikli bir gelecegi icin calisan firmalardir. sen ve senin gibi 4 tane adam boykot edince buyukluklerinden bir sey kaybetmezler rahat ol. deneyleri cam agaci kullanarak mi yapsinlar ? gelistirdikleri ilaclari, temizlik malzemelerini ve kozmetik urunlerini once bezelyeler uzerinde mi denesinler ?

    ayrica tum bu firmalar adini duyunca icinin bir hos oldugu harvard, mit vb. tum universitelere yuzlerce milyon dolarlik yardimlar yaparlar ve projeleri finanse ederler. bilin bakalim bu projelerde hangi hayvan denek olarak kullaniliyor ? insan. madem o kadar duyarlisin buyur insan kullanimina karsi cik, yalandan hayvan hakki savunucusu olma.

    gelmis uc tane universite ogrencisi (muhtemelen gazete ve televizyonculuk okuyor) "ama bunlar hayvanlari kesssip kesssip deney yapiyolar" diye aglasiyorlar. o hayvanlar ve insanlar olmasa soguk alginligindan olursun onumuzdeki kis. saniyor ki bu sirketler disindaki tum sirketler deney yapmiyor, kagit uzerindeki hesaplara guvenip yuzlerce milyon dolarlik projeleri direk hayata geciriyorlar. armani code almayi biliyorsun. hic merak ettin mi onun yapim surecini ? bara giderken kipkirmizi ruj surmeyi biliyorsun, hic bir fikrin var mi ruj nedir ?

  • insan da bir hayvan olduğuna göre bütün ilaç firmalarıdır.
    deney amaçlı canlılar kullanılmasın bunda hemfikiriz tamam. fakat çözüm ne? bazı alanlarda alternatifler var ( kozmetik vb. ) tamam bu da doğru. fakat diğer alanlarda alternatif yöntem yok maalesef. burada iş etiğe giriyor, örneğin kanser araştırmak için ya insan harici hayvanlar üzerinde çalışacaksınız ya da manyak nazi bilim adamı modunda insan keseceksiniz. suç olmasa bazı firmalar insanlar üzerinde deney yapmaz mı peki? yapar ve hatta yapıyorlar zaten.
    ben burada ana problemin fareler vb. üzerinde deney yapılması olmadığına inanıyorum. ilaç firmaları üzerimizde deney yaparken kimsenin sesi çıkmıyor fakat iş fare öldürmeye gelince eylem yapılıyor. bu ilaç firmalarının deney olayını biraz açayım ki anlaşılsın. bu firmalar hindistan, afrika ülkeleri ve türkiye gibi 'gelişmemiş' ülkelerde insanlara piyasaya sürülmemiş ilaçları veriyorlar. evet doktorlar yazıyor bu ilaçları. ardından kontrole gittiğinizde yan etkilerden ilaç firmaları haberdar oluyor ve biz bunun adına insan üzerinde deney yapmak diyoruz. bu arada doktorların bilgisi dahilinde mi oluyor bu iş bilmiyorum belki de ilaç firmaları "bak bu yeni çıktı bu daha güzel" veya "aynısını ben evde kullanıyorum" taktikleriyle doktorlara veriyorlardır bilemiyorum. burada doktorları zan altında bırakmak istemiyorum. bu olayı farmakoloji çalışan bir hocamdan öğrendim. ayrıca isteyen internette kaynak bulabilir kolayca. benim çalışma alanıma girmediğinden uzman değilim bu konuda.
    bir de tütün firmaları var. her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep oluyorlar ve ben hiç hayvan hakları eylemleri gibisinin sigaraya karşı yapıldığını görmedim.
    kısaca hayat çok ilginç kürke karşı eylem yapılır elmasa karşı yapılmaz, hayvanlar üzerinde deney yapılıyor diye yaygara koparılır insanlar üzerinde deneyi yapan yapar.

  • hayvanlar üzerinde deney yapan kozmetik firmalarıyla ilgili diyeceğim bir şey yok; kozmetik ürünlerinin gerekliliği-gereksizliği tartışılabilir. ama ilaç insan olsun, hayvan olsun, hatta bitki olsun her canlı için gereksinim olduğundan; işin bu boyutuyla ilgili söyleyeceklerim var.

    gebze yüksek teknoloji enstitüsü'nün anorganik kimya bölümünde yüksek lisans yapıyorum. burada "ftalosiyanin" adı verilen bir madde üzerine çalışıyorum. bu maddenin kullanım alanlarından biri kanser tedavisi (fotodinamik terapi). fotodinamik terapide, kanserli bölge için özel bir ftalosiyanin bileşiği sentezlenir. kolon kanserine karşı, yalnızca kalın bağırsaktaki hücreler tarafından alınacak bir ftalosiyanin üretilmesi gerekir. peki; sentezlediğimiz bu maddenin, gerçekten istediğimiz bölgeye gideceğini nereden bileceğiz? kalın bağırsağa gitmesini istediğimiz madde ya başka bir bölgeye (akciğere, beyne...) giderse?

    işte hayvan deneylerinin önemi burada ortaya çıkıyor. tasarladığımız ilacın gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamanın en iyi yolu canlı içi (in vivo) deneyler. eğer bunlarda başarı sağlanırsa, ilaç bu kez insanlar üzerinde denenir. çünkü hayvan içinde olumlu sonuç veren bir ilaç, insan içinde farklı davranabilir.

    eğer bu deneyler yapılmazsa ne olur? ftalosiyanin gibi, hücreye doğrudan zarar vermeyen ilaçlarda, alakasız bir bölgeye giden ilaç hastayı iyileştiremez; sentezcinin zamanı, araştırmacının parası boşa gitmiş olur (bir ftalosiyanin bileşiğini saf bir şekilde elde etmek için 1-2 ay gerekiyor). ancak ilaç, hücreye doğrudan zarar veren bir bileşik de olabilir (antibiyotik gibi). bu ilaçların yanlış bölgelere gitmesi; kişiyi hastalıktan kurtarmak yerine, sağlığını daha da bozabilir.

  • (bkz: firma listesi verme eşiği)

  • bu firmaları hayvanlar üzerinde test yapıyor diye, kınayıp, protesto ederek ürünlerini satın almak istemeyen insanları anlarım, hassastırlar bu konuda ve tepki koymak istiyorlardır. ancak, hayvan testine protesto olarak şampuanının, cilt kreminin markasını değiştiren insan, herhangi bir şekilde ilaç kullanırsa onu anlamam.

    duyarlılık öyle, tamam artık dişlerimi farklı diş macunuyla fırçalıyorum demekle olmuyor, grip, kanser olunca ilaçları da reddetmen lazım, çünkü ne yazık ki binlerce hayvan öldü o ilaçları elde edebilmek için.

    bir de sanki bilim adamının işi gücü kesilmiş, bir sürü vakti var, hiç işe yaramayan testleri sırf sadistlik olsun diye devam ettiriyor. öyle bir anlatılıyor ki sanki adamlar, ellerinde viski kadehi oturup "hah hah, nasıl da çırpınıyor domuzcuk" diye sefa sürüyor. adam bilim adamı yahu, bir ar-ge laboratuarında deneylerden birinci derece sorumlu olabilecek seviyeye de geldiyse, adamın birikimiyle, eğitimiyle, konuya verdiği emekle aşık atamazsın. adamın vakti değerli, bırak adamı hiç işe yaramayan, gereksiz bir adım olsa, bu deneyleri şirketler çoktan atlamış olur rakiplerinin önüne geçmek için. hem deneylerin oluşturduğu maliyetten kurtulmuş olurdu hem de işte şampuan markası değiştirirken kendini bir işe yaramış hissetmek isteyenleri pazar payına katardı. birazcık düşünün.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar, aslında tüketicilerin çok daha bilinçlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle pek çok kişi, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar listesinde bulunan markalara yönelmekte ve bu markaların ürünlerini satın almaktadır. Creulty free markalar, oldukça özel bir çalışma sergileyerek deneylerinde kesinlikle hayvanları kullanmıyor. Bu noktada belirtmek gerekir ki aslında bu markaların sundukları ürünlerin fiyatları o kadar yüksek değil. Bu sayede, bu tür ürünlere herkesin rahatlıkla ulaşabildiklerini söylemek olanaklıdır. Peki hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar hangileridir?

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar nasıl anlaşılır?

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar nasıl anlaşılır sorusu oldukça önemlidir. Birçok tüketici, ilgili markanın hayvanlar üzerinde deney yapıp yapmadığını anlamanın bir yolunu bulmaya çalışmaktadır. Aslında creulty free markalar rahatlıkla anlaşılabiliyor. Bunun için birtakım hususlar bulunmakta olup bu hususları şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • “Not Tested On Animals” yazısının bulunduğu logo, “hayvanlar üzerinde denenmemiştir” logosu olarak kullanılmaktadır.
  • Üzerinde belirtilen logo bulunan bir ürün, hayvanlar üzerinde deney yapılmadığını anlatmaktadır.

Belirtilen logo dışında, kullanılan farklı logolar da bulunsa da genel olarak bu logonun ürünler üzerinde yer aldığını söyleyebiliriz. Yani bir ürünü almadan önce üzerinde “Not Tested On Animals” logosunun bulunup bulunmadığını kontrol ederek ürünü satın alabilirsiniz.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünler nasıl bulunur?

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünler nasıl bulunur, pek çok kişinin özellikle son zamanlarda cevabını merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Birçok kişinin aklında, bu tür ürünlere erişimin zor olduğuna dair bir fikir bulunmakla birlikte aslında hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalara erişim bir hayli kolaydır.

İnternet üzerinde yapılan araştırmalar, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar listesine erişimi kolaylaştırmaktadır. Listeye dahil edilebilecek birçok markanın bulunduğunu ve bu markaların ürünlerine zahmetsizce ulaşılabileceğini söylemek olanaklıdır.

Hayvanlar üzerinde deney yapan markalar hangileri?

Hayvanlar üzerinde deney yapan markalar hangileri, merak edilen sorulardan bir diğeri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere her marka aynı duyarlılığa sahip olmadığı için hayvanlar üzerinde deney yapan markalar 2021 kapsamında birçok markanın listede yer aldığını söyleyebiliriz. Hayvanlar üzerinde deney yapan markalar listesi içerisinde yer alan markaları şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • Amway
  • Colgate
  • Zara Kozmetik
  • Pure Beauty
  • Avon
  • Glam & Glow
  • Fresh

Hangi markalar hayvanlar üzerinde deney yapıyor sorusu kapsamında, yukarıdaki markaların dikkatleri üzerine çektiğini söylemek mümkündür. Bu bağlamda, Colgate hayvanlar üzerinde deney yapıyor mu sorusunun cevabını merak edenler için olumlu bir cevap vermek olanaklıdır. Colgate de birçok marka gibi hayvanlar üzerinde deney yapmaktadır. Bunun yanı sıra ön planda bulunan başka büyük markalar da hayvanlar üzerinde deney yaparak ürünlerini geliştirmektedir.

Hangi markalar hayvanlar üzerinde deney yapmıyor?

Hangi markalar hayvanlar üzerinde deney yapmıyor sorusunun cevabı olarak hem Türkiye’de hem de farklı ülkelerde satışta bulunan pek çok markanın bulunduğunu söyleyebiliriz. Creulty free markalar, hayvanları ürünlerin üretimi sırasında kesinlikle denek olarak kullanmamaktadır. Bu nedenle bu tür markaların çalışmaları ve sundukları ürünlerin çok değerli olduğu bilinmektedir.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar, farklı ürünleri müşterilerine sunmaktadır. Özellikle bakım ürünlerinde hayvanların denek olarak kullanılıp kullanılmadığı, oldukça önemli konulardan bir tanesi olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu nedenle hayvanlar üzerinde deney yapmayan şampuan ve cilt bakım ürünlerinin hangileri olduğuna dair araştırmalar yapılmaktadır.

Creulty free markalar içerisinde yer alan markalardan en dikkat çekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Essence
  • Siris BB Cream
  • Note
  • Eyüp Sabri Tuncer
  • Otacı
  • Tresan
  • Sleepy
  • Flormar
  • Bebak
  • Nyx
  • Urban Care

Belirtilen markalar, ürünlerin üretimi esnasında hayvanları denek olarak kullanmamaktadır. Yani denilebilir ki bahsi geçen her bir marka, üretimlerini etik şartlar altında yapmaktadır.

Siris BB Cream

SS BB Cream, hayvanlar üzerinde deney yapmamaktadır.  Bu sayede dikkatleri üzerine çektiğini söylemek mümkündür.

Essence

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar listesinde yer alan bir diğer marka Essence’dir. Uygun fiyatlara sahip olan Essence, en ulaşılabilir markalardan biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Note

Pek çok kozmetik mağazasında bulunabilen Note markası ürünleri, birçok ürüne göre uygun fiyatlıdır. Ayrıca hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Otacı

Sabun ve şampuan olmak üzere birçok ürüne ev sahipliği yapan Otacı markasının ürünlerine ulaşım bir hayli kolaydır. Hayvanlar üzerinde deney yapmayan şampuan ve sabun ürünlerine sahip olan Otacı, ürünlerini etik şartlar altında üretmektedir.

Eyüp Sabri Tuncer

Önceden yalnızca kolonyalarıyla ön plana çıkan Eyüp Sabri Tuncer markası, farklı ürünlere de ev sahipliği yapmaktadır. Son dönemlerde duş jeli ve sabun üretiminde de bulunan marka, aynı zamanda hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar listesinde yer almaktadır.

Bebak

Bebek bakımında dikkat çeken markalardan bir tanesi olan Bebak, acı bademli ürünleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir marka olduğu için talep gördüğünü söyleyebiliriz.

Flormar

Kozmetik ürünleriyle ön plana çıkan Flormar, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar listesinde bulunmaktadır. Birçok markaya göre ürünleri çok daha uygun fiyatlıdır. Bu sayede ürünlere ulaşım ve satın alma noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etmek mümkündür.

Sleepy

Creulty free markalar listesinde bulunan Sleepy, organik ve temiz ürünleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Tresan

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar listesinde yer alan Tresan, bitkisel bazlı ürünleriyle birçok kişinin ilgisini çekmektedir.

Nyx

Kozmetik ürünlerin üretim ve satışında bulunan Nyx, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardan bir tanesidir. Ayrıca ürünleri pek çok kozmetik mağazasında yer alıyor.

Urban Care

İlgi çeken kozmetik ürünlere sahip olan Urban Care, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar içerisinde yer almaktadır. Birçok farklı ürün grubunda kaliteli ürünleriyle ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır