aşıdan sonra alkol / HukukiHaber (@hukukihaber) • Фото и видео в Instagram

Aşıdan Sonra Alkol

aşıdan sonra alkol

Вакцина антирабическая культуральная концентрированная очищенная инактивированная сухая

Anti-rap kültürü konsantre, saflaştırılmış, kuru inaktive aşı
Tıbbi kullanım talimatları - RU No. P N002816 / 01

Son değişiklik tarihi: 28.04.2017

Tıbbi form


Kas içi uygulama için bir çözelti hazırlamak için liyofilizat.

Kompozisyon


Bir doz (1.0 ml) aşı şunları içerir:

Aktif bileşen: kuduz virüsü suşunun spesifik antijeni “Vnukovo-32” - 2.5 ME (Uluslararası Birimler);

Yardımcı maddeler: albümin - 5.0 mg; sükroz - 75.0 mg; jelatin - 10.0 mg

Çözücü - enjeksiyon için su.

İlaç koruyucu ve antibiyotik içermez.

Dozaj formunun tanımı


Gözenekli beyaz renk kütlesi higroskopiktir. Çözünmüş bir aşı, renksizden açık sarıya şeffaf veya hafif opalescuating bir sıvıdır.

Farmakolojik grup


MIBP aşısı

Farmakolojik etki


Aşı, Suriye hamsterlarının böbreklerinin hücrelerinin birincil kültüründe yetiştirilen, ultraviyole ışınları ve formalin tarafından inaktive edilen, daha sonra jel kromatografisi ile ultrafiltrasyon ile konsantre edilen Vnukovo-32 suşunun aşı kuduzlarıdır.

Aşı, kuduz virüsüne karşı bağışıklık gelişimini indükler. WHO önerilerine göre 0.5 ME / ml'den (RFFIT) daha yüksek anti-rabik antikor başlığı koruyucu kabul edilir.

Endikasyonları


  •          terapötik ve önleyici aşılama: kuduz hayvanlarla temas ve ısırıklar, kuduzdan şüphelenilen sıcak kanlı hayvanlar, vahşi veya bilinmeyen sıcak kanlı hayvanlar;
  •          önleyici aşılama: hayvan yakalama yapan hizmetlerde çalışanlar (balıkçılık ajanları, sürücüler, avcılar, ormancılar, vb.). hayvan hastalıklarına karşı mücadele için veteriner istasyonları çalışanları, hayvanlarla temas halinde olmak (veterinerler, sağlık görevlileri, laboratuvar asistanları, genç personel) araştırma enstitüleri ve teşhis laboratuvarları çalışanları, kuduz üzerine araştırma yapmak; vivariev ve diğer kurumların çalışanları, hayvanlarla çalışmak; sağlık kurumlarının bakım personeli, yüksek enfeksiyon riski altındadır (patologlar, uzmanlar, kuduz hastaları için parenteral müdahalelerde yer aldı).

Kontrendikasyonlar


Terapötik ve önleyici aşılama için

  •          yok

Önleyici aşılama için

  •          akut bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar, alevlenme veya dekompansasyon aşamasında kronik hastalıklar - aşılar iyileşmeden (remisyon) en geç bir ay sonra yapılır;
  •          bir anti-rabic aşısının önceki girişine alerjik reaksiyonlar;
  •          güçlü reaksiyon (40 ° C'nin üzerindeki sıcaklık, 8 cm'nin üzerindeki enjeksiyon bölgesinde şişme ve hiperemi) veya ilacın önceki uygulamasına komplikasyon;
  •          gebelik.

Gebelik ve emzirme


Terapötik ve önleyici aşılama durumunda, hamilelik ve emzirme süresi bir kontrendikasyon değildir.

Emzirme sırasında hamile kadınlar ve kadınlar için koruyucu aşılama yapılmaz.

Uygulama şekli ve dozlar


Ampullerin açılması ve aşılama prosedürü aseptik kurallarının sıkı bir şekilde uygulanmasıyla gerçekleştirilir.

Ampulün aşı ile içeriği 1.1 ml enjekte eden suda çözülür. Çözünme süresi 5 dakikayı geçmemelidir. Çözünmüş bir aşı, 5 yaşın altındaki çocuklar için - uyluğun önkol yüzeyinin üst kısmına yavaşça omzun deltoid kasına kas içine uygulanır. Çözünmüş aşının 5 dakikadan fazla saklanmasına izin verilmez.

Dikkat! Gluteal bölgeye aşı yapılmasına izin verilmezyetersiz aşılama riski nedeniyle.

Dozlar ve aşılama şemaları çocuklar ve yetişkinler için aynıdır.

Anti-rapça yardım sağlanması

Anti-rapic yardım şunlardan oluşur:

  •          yaraların lokal işlenmesi (ısırık, çizikler, sıyrıklar), tuzdan arındırma yerleri;
  •          terapötik ve önleyici aşılama (bir anti-rabik aşının sokulması veya kanıt varsa, bir anti-rabik aşı ve anti-rabik immünoglobulin (AIG) kombine uygulaması).

1.                 Yaraların lokal tedavisi Rusya Federasyonu No.lu M3 sırasına göre yapılır. 07.10.1997 tarihli 297 "Kuduzun hastalanmasını önlemek için önlemlerin iyileştirilmesi hakkında.". Yaraların lokal tedavisi (ısırıklar, çizikler, sıyrıklar) ve tuzdan arındırma yerleri ısırma veya hasardan hemen sonra veya mümkün olduğunca erken başlamalıdır. Yara yüzeyinin en az 15 dakika sabun veya başka bir deterjan (deterjan) ile su ile bol miktarda yıkanmasını içerir. Sabun veya deterjan olmadığında, hasar yeri bir su akışı ile yıkanır. Bundan sonra, yaranın kenarları% 70 alkol veya% 5 su-alkol iyot çözeltisi ile muamele edilmelidir.

Mümkün olduğunda, ilk üç gün boyunca dikişli yaralardan kaçınılmalıdır. Dikişler sadece aşağıdaki durumlarda gösterilir:

  •          geniş yaralarla - yaranın ön tedavisinden sonra birkaç önde gelen cilt dikişi;
  •          kozmetik endikasyonlar için (yüzün yaralarına cilt dikişlerinin uygulanması);
  •          dış kanamayı durdurmak için kanama damarlarının dikilmesi.

Yaraların lokal tedavisinden (hasarlar) sonra, terapötik ve önleyici aşılama hemen başlar.

AIG kullanımı için endikasyonlar varsa, yaranın lokal tedavisinden hemen sonra, yaraya ve yaranın etrafındaki dokuya sızarak kullanılır.

2.                 Tıbbi ve önleyici aşılama

Kuduz riski altındaki herkes terapötik ve önleyici aşılamaya tabidir.

Terapötik ve önleyici bağışıklama süreci, kurbanın anti-rabik bakım tedavisinin süresine bakılmaksızın, sıcak kanlı hayvanlarla kuduzdan şüphelenilen kuduz bir hayvanla, vahşi veya bilinmeyen sıcakkanlı hayvanlarla temas ettikten birkaç ay sonra bile reçete edilir.

 

Anti-rabik aşı ile terapötik aşıların diyagramı

Kategori

hasar

Temasın doğasıHayvan verileriTedavi
1Cilde hasar yok, cildin tükürülmesi yok, mukoza tükürüğü yokBoğaz kuduzAtanmamış
2Evsel ve tarımsal sıcakkanlı hayvanların verdiği bozulmamış cilt, sıyrıklar, çizikler, vücudun yüzeysel ısırıkları, üst ve alt ekstremiteler (baş, yüz, boyun, fırça, parmaklar ve bacaklar hariç) komplikasyonları

Hayvanı izledikten sonraki 10 gün içinde sağlıklı kalırsa, tedavi durdurulur (yani. 3. enjeksiyondan sonra)

Hayvanın klinik belirtileri yoksa ve kuduzun yokluğu laboratuvar kanıtlanırsa, kuduz yokluğu tespit edildiği andan itibaren tedavi durdurulur.

Diğer tüm durumlarda, hayvanları 10 gün boyunca gözlemlemek imkansız olduğunda (öldürüldü, öldürüldü, kaçtı, kayboldu vb.).), belirtilen şemaya göre tedaviye devam edin

Tedaviye hemen başlayın: 1.0 ml aşı

0, 3, 7, 14, 30 ve 90 günde

3

Mukoza zarlarının herhangi bir tükürüğü, baş, yüz, boyun, fırça, parmak ve ayak parmakları, genital organlar; evcil ve tarımsal sıcak kanlı hayvanların uyguladığı tek veya çoklu derin laserasyonlar.

Vahşi etçil hayvanlar, yarasalar ve kemirgenlerin neden olduğu tükürük ve hasarlar

Hayvanları gözlemlemek mümkünse ve 10 gün boyunca sağlıklı kalırsa. daha sonra tedavi sonlandırılır (ör. 3. enjeksiyondan sonra)

Hayvanın klinik belirtileri yoksa ve hayvanda kuduz bulunmaması laboratuvar olarak kanıtlanırsa, kuduz yokluğu tespit edildiği andan itibaren tedavi durdurulur

Diğer tüm durumlarda, hayvanı gözlemlemek imkansız olduğunda, tedaviye belirtilen şemaya göre devam edilmelidir

Anti-rabik immünoglobulin ile derhal kombine tedaviye başlayın: AIG sabah 0'da. ve bir anti-rabik aşı: 0, 3, 7, 14, 30 ve 90 günde 1.0 ml

Kişiler için, tam bir terapötik ve önleyici veya önleyici aşı almış olanlar, sonundan bu yana 1 yıldan fazla bir süre geçmedi, 0'da 1.0 ml'de üç anti-rabik aşı enjeksiyonu reçete edin, 3, 7 gün; bir yıl veya daha fazla geçmişse, veya eksik bir aşılama kursu gerçekleştirildi, aşılar verilen "Teslim Edilebilir Tedavi ve Önleme Aşılama Şeması" na göre yapılır. AIG ve anti-rabik aşının birlikte kullanımı ile, her iki ilaç da anti-rabik bakım tedavisinin zamanlamasına bakılmaksızın farklı yerlere aynı anda uygulanır. İmmünoglobulin ve aşı bir şırıngada karıştırılamaz ve vücudun aynı bölgesine sokulamaz.

AIG'yi at kanı serumundan sokmadan önce, hastanın at proteinine karşı bireysel duyarlılığını kontrol etmek gerekir. Heterolog AIG, ısırmadan en geç 3 gün sonra sokulur, homolog AIG, ısırmadan en geç 7 gün sonra sokulur. Hesaplanan AIG dozunun çoğu, yaranın etrafındaki dokuya ve yaranın derinliğine sızabilir. Hasarın anatomik konumu (parmak uçları vb.).) tüm anti-rabik immünoglobulin dozunun yaranın etrafındaki dokuya sokulmasına izin vermez, daha sonra geri kalanı aşı uygulama yeri dışındaki diğer yerlere kas içine uygulanır.

Aşı ihtiyacı, şeması, hacmi ile ilgili nihai karar nitelikli bir tıp uzmanı tarafından verilir.

Önleyici aşılama

Kuduz enfeksiyonu riski yüksek olan kişilerin önleyici aşılanması, tıbbi kurumların aşılama odalarında gerçekleştirilir. Aşı, 0, 7 ve 30 gün boyunca 1.0 ml boyunca omzun deltoid kasına kas içine uygulanır. Yeniden aşılama bir kez, bir yıl sonra 1.0 ml'lik bir dozda ve daha sonra her üç yılda bir gerçekleştirilir.

Önleyici aşılama şeması

Birincil aşılama1 dozda (1.0 ml) - 0'da 3 enjeksiyon; 7 ve 30 gün
1 yıl içinde ilk yeniden aşılama1 dozda (1.0 ml) - 1 enjeksiyon
Sonraki her 3 yılda bir yeniden aşılar1 dozda (1.0 ml) - 1 enjeksiyon

Terapötik ve önleyici veya önleyici aşılama sürecinden sonra aşıya, gerekli bilgileri (ilaç serisinin adı ve sayısı, son kullanma tarihleri, aşılama oranları, post-vokal reaksiyonların varlığı) gösteren bir sertifika (“önleyici aşılar sertifikası”) verilir. ).

Yan eylemler


İstenmeyen fenomenlerin ortaya çıkma sıklığını değerlendirmek için aşağıdaki kriterler kullanıldı: sıklıkla (≥1 / 100 ila <1/10), seyrek olarak (≥1 / 1000 ila <1/100), nadiren (≥1 / 10000 ila <1/1000) , çok nadiren (<1/1000).

Sıklıkla:

Lokal reaksiyonlar: enjeksiyon bölgesinde ağrı

Nadiren:

Lokal reaksiyonlar: hafif şişme, sıkıştırma, kızarıklık, enjeksiyon bölgesinde kaşıntı, bölgesel lenf düğümlerinde artış.

Sistemik reaksiyonlar: halsizlik, baş ağrısı, halsizlik, ateş. Semptomatik tedavi, hiposensitizan ve antihistaminiklerin kullanılması önerilir.

Çok nadiren:

Nörolojik semptomlar (parestezi, geçici nöropati), alerjik reaksiyonlar.

Aşı verildiğinde, kural olarak AIG'nin eşzamanlı atanmasıyla anti-rabik alerjik reaksiyonlar gözlendi (bkz. AIG kullanma talimatları).

Doz aşımı


Potansiyel aşırı doz riski araştırılmamıştır.

Etkileşim


Terapötik aşılama sırasında, ömür boyu reçete edilen ilaçlar hariç, diğer ilaçlarla aşılama yasaktır. Kuduz aşılamasından sonra, diğer aşılarla aşılamaya en geç 2 ay sonra izin verilir. Önleyici aşılama, başka bir bulaşıcı hastalığa karşı aşılamadan en geç 1 ay sonra yapılır.

Kortikosteroidler ve immünosüpresanlar aşı tedavisinin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, kortoosteroidlerin ve immünosüpresanların arka planına karşı aşılama durumunda, viral nötralize edici antikorların seviyesinin belirlenmesi zorunludur. Viral nötralize edici antikorların yokluğunda veya koruyucu (0.5 ME / ml) altındaki antikorlar seviyesinde, 0, 7 ve 30 günlük şemaya göre aşının ek bir seyri gereklidir.

Önlemler


Hastanın nörolojik semptomlarının gelişmesi durumunda hastaneye yatmak acildir.

Genel ve lokal reaksiyonların gelişmesiyle semptomatik tedavi, hiposensitizasyon ve antihistaminikler reçete edilir.

Alerjik reaksiyonlar da dahil olmak üzere istenmeyen reaksiyonlarla karşılaşırsanız, bir doktora danışmalısınız.

Özel yönler


Bir veya daha fazla doz aşı eksik olduğunda doktor ve hastanın eylemleri

Kuduzun ölümle sonuçlandığı göz önüne alındığında, tedavi ve profilaktik aşılama sırasında hiçbir aşı dozu kaçırılamaz. Anti-rabik aşıların seyrindeki çeşitli bozukluklar durumunda (aşılama sürelerine uyulmaması, ilacın uygulama sırasının ihlali, vb.).) yürütülen spesifik tedaviyi daha da ayarlamak için aşıların bağışıklık durumunun belirlenmesi yapılmalıdır (s. 8.6. SP 3.1.7.2627 - 10). Gerçekleştirilen spesifik tedaviyi daha fazla ayarlamak da dahil olmak üzere viral nötralize edici antikorların koruyucu seviyesini belirlemek gerekirse, lütfen Rusya Sağlık Bakanlığı Federal Devlet Bütçe Kurumu “NCESMP” ile temasa geçin (Savaş Merkezi) Kuduzlara karşı (tel. 8 (499) 241-29-41)).

Araç, mekanizma kullanma yeteneği üzerindeki etkisi

Nörolojik semptomlar (baş dönmesi, halsizlik) gelişme olasılığı göz önüne alındığında, aşılama döneminde araçların ve hareket mekanizmalarının dikkatle kullanılması önerilir.

Serbest bırakma formu


Kas içi uygulama için bir çözelti hazırlamak için liyofilizat.

Aşı aşağıdaki gibi mevcuttur: 1.0 ml (1 doz) için 1 ampul aşı ve 1.1 ml için 1 ampul çözücü (enjeksiyon için su). Karton paket 5 set (aşı ile 5 ampul ve çözücü ile 5 ampul), kullanım talimatları ve gerekirse geniş bir bıçak içerir.

Depolama koşulları


Depolama koşulları

SP 3.3.2.3332-16 uyarınca, + 2 ° C ila + 8 ° C sıcaklıkta saklayın.

Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.

Ulaşım koşulları

SP 3.3.2.3332-16 uyarınca, + 2 ° C ila + 8 ° C sıcaklıkta taşıyın.

Raf ömrü


Aşının raf ömrü 2 yıldır.

Çözücünün raf ömrü 4 yıldır.

Son kullanma tarihinden sonra ilacı kullanmayın.

Eczanelerden ayrılma şartları


Tıbbi ve önleyici ve sıhhi kurumlar için.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir