kaygan zemin işareti neden yanar / Opel Astra ESP Arızası ? » Astra j life Opel Astra ESP Arızası ? - Astra j life

Kaygan Zemin Işareti Neden Yanar

kaygan zemin işareti neden yanar

@ckc

ESP İkaz Lambası nispeten yüksek bir hızda, keskin bir yön değişikliği manevrası yaptıysanız, gösterge panelinde yandığınız fark edeceğiniz bir uyarı ışığıdır. Bu ikaz lambasının yanıp sönmesi veya sabit bir şekilde yanması mümkündür. ESP uyarı lambasının yanması her zaman araçta bir sorun olduğu anlamına gelmeyecektir.

ESP İkaz Lambası

Aşırı sürüş koşullarının geçerli olduğu durumlarda bu ışık yanarken, bir aracın çeşitli aksamlarında bir hata meydana geldiğinde de yanabilir. Böyle durumlarda, normalde sabit olarak yanan veya aralıklı olarak yanıp, sönmektedir. Bu nedenle de doğrulaması gereken ilk şey, ESP’yi aktif hale getiren ESP anahtarına yanlışlıkla basmadığınızdır. Böyle bir ihtimal oluşmuşsa, ilgili butona tekrar basarak ESP ikaz lambasını kapatmanız ve sürüşe devam etmeniz mümkündür.

ESP İkaz Lambası Hangi Durumlarda Yanar?

Ancak sürekli yanan veya yanıp sönen ikaz lambası bir sorunu işaret ediyor olabilir. ESP ikaz lambası yanmaktayken işaret ettiği sorunlar aşağıdaki gibidir:

Fren Lambası Şalteri: Bu durum ESP ikaz lambası yanmasına neden olabilir. Ancak kolayca çözülebilecek bir sorundur ve maliyet olarak düşüktür.

ABS Tekerlek Hız Sensörü: Büyük olasılıkla kirli veya hasarlı kablolar ve konektörler ile yıllar içinde oluşan ve araçlarda nispeten yaygın bir durumdur.

ESP İkaz Lambası Hangi Durumlarda Yanar?

ABS Modülü: Bir modül arızası ESP uyarı ışığının yanmasına neden olabilir. Ancak bu tür sorunlar maliyet olarak yüksektir.

Hatalı Çekiş Kontrol Modülü: Çekiş kontrol modülü, tekerlek frenlerinin ne zaman uygulanacağını belirler. Çekiş kaybını önlemek için sürekli olarak onları izleyerek hız sensörlerine bağlanır. Burada bir arıza oluşması durumunda ESP ikaz ışığı yanar.

Düşük Akü Voltajı: Akü seviyesi optimum noktada olmadığında, bazı elektrik arızalarına neden olabilir. Çözüm, akü dolumu veya değişimidir. Değişimden sonra ışık yanmaya devam ederse, birkaç dakika aracı sürmek ve küçük bir tur atmak yeterli olacaktır. Böylece sistem test gerçekleştirdikten sonra kendini sıfırlayacaktır.

Direksiyon Açısı Sensörü: Bu durumlarda yeni bir kalibrasyon gerekli olabilmektedir. Büyük olasılıkla hem ESP hem de ABS uyarı ışığı aynı anda yanacaktır.

Farklı Boyutta Lastik: Ön lastiklerin çapı arkadakinden farklıysa, ESP&#;nin arızalanmasına neden olabilir, yine aynı şekilde stepne diğer lastiklerden daha küçük olduğunda da ikaz lambası yanabilir.

ESP arizasi nasil anlasilir?ESP hatası ne demek?ESP İkaz LambasıESP ikaz lambası neden yanar?ESP neden devreye girer?

Uzun yıllardır direksiyon koltuğunda oturmuş olsanız dahi, otomobilinizin araç gösterge panelinde henüz anlamını bilmediğiniz ikaz lambaları ile karşılaşmanız hala muhtemel. Çünkü günümüz otomobil modellerinde toplam 50’den fazla uyarı sembolü bulunuyor. Hatta dizel araçlar da işin içine girdiğinde bu sayı daha fazla artıyor. İleride herhangi bir sorun yaşamamak adına, araba göstergelerinin anlamlarının neler olduğunu hemen şimdi öğrenmeye ne dersiniz?

Araç Gösterge Paneli Nedir?

Araç gösterge paneli, teknolojik donanımlı otomobillerde direksiyon hizasında bulunan bir led ekrandan oluşuyor. Devir ile hız saatinin yan yana bulunduğu bu ekranda ayrıca, her biri farklı anlamlara gelen gösterge işaretleri de bulunuyor. Araçtaki tüm bileşenlerin denetleme sistemi olarak işlev gören gösterge paneli, herhangi bir parçada arıza meydana geldiğinde veya olağandışı bir durum oluştuğunda uyarı sembolleri ile sürücüyü bilgilendiriyor.

Araç Gösterge Panelinde Neler Var?

Araç gösterge paneli, otomobilin yazılım sistemi aracılığıyla tüm bileşenlerine dair bilgi aktarımının sağlandığı bir bilgisayar olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla bu bilgisayarların ekranında karşılaşılan göstergeler, aracın durumuna göre birden fazla sayıda ve özellikte olabiliyor. Gösterge panelindeki araç ikaz lambaları genel anlamda arıza, güvenlik önlemi ihtiyacı vb. durumlarda yanıp sönüyor. Araç gösterge işaretlerinin çeşitleri, aşağıdaki alanların tümünü kapsıyor:

  • Motor
  • Lastikler
  • Direksiyon
  • Fren sistemi
  • Akü
  • Yakıt
  • Egzoz
  • Şanzıman
  • Aks
  • Aydınlatma
  • Hava yastıkları
  • Yol durumu
  • Trafik durumu
  • Kapı ve kapaklar
  • Hava filtreleri
  • Havalandırma
  • Anahtar
  • Arazi şartları

Arabanın Uyarı Işığı Neden Yanar?

Araç gösterge işaretleri çoğunlukla, yukarıda da bahsettiğimiz üzere ya bir arıza meydana geldiğinde ya da aracın güvenliğini etkileyecek bir durum geliştiğinde yanıyor. Bir üst başlıkta sıraladığımız bileşen ve sistemlerden araç dışı faktörlere kadar pek çok faktör, farklı araç göstergelerinin panelde görünür olmasının (yanmasının) nedeni olabiliyor. Bu, bir arıza veya güvenlik önlemi bilgilendirmesinin yanı sıra sadece bir ekipman veya sistemin devrede olup olmadığını da gösterebiliyor.

Araçlarda Uyarı & İkaz İşaretlerinin Anlamları Nelerdir?

Araçlardaki göstergeler uyarı amaçlı, güvenlik amaçlı, aydınlatma hakkında bilgilendirme amaçlı, genel ve gelişmiş işaretler olarak beş ayrı kategoriye ayrılıyor. Buna ek olarak, dizel araçlara özel altıncı bir kategoriden de söz etmek mümkün. Öyleyse gelin, şimdi de bunları tek tek ele alalım:

Uyarı Amaçlı İşaretler

El Freni İkaz Işığı

Araç çalışırken el freni yukarıda ise yanar. El freni indirilmesine rağmen sürekli yanıyorsa bu durum, aracın fren sistemindeki sıvılarda veya basınç düzeyinde ihmal edilmemesi gereken bir sorun olduğunu gösterir.

Şarj Sistemi İkaz Işığı

Akünün boşaldığını veya sorunlu olduğunu ya da alternatörde bir arıza meydana geldiğini gösterir. Bu durumda aracın, kapatılabilecek tüm elektrik aksamlarının devre dışı bırakılması ve en kısa sürede servise götürülmesi gerekir.

Hararet Göstergesi

Aracın güvenliği konusunda en çok dikkate alınması gereken göstergelerden biridir. Motorun olması gerekenden çok daha fazla ısındığını gösterir. Belirmesi halinde aracın kontağını hemen kapatmak ve motor sıcaklığı ile soğutma suyu ısısının düşmesini beklemek gerekir. Sonrasında ise olabildiğince düşük hızda -fakat vakit kaybetmeden- servise gidilmelidir.

Motor Yağ Basıncı Uyarısı

Motorun yağ seviyesinin ve basıncının düştüğünü gösterir. Panelde belirdiğinde motora en kısa sürede yağ eklenmesi gerekir. 

Güvenlik Amaçlı İşaretler

Lastik Basınç Uyarısı

Lastik hava basıncının gerekenden daha düşük veya yüksek olduğunu gösterir. Güvenli sürüş için lastik hava basıncının hemen ölçülmesi ve tüm tekerleklerde eşit-ideal seviyeye getirilmesi gerekir.  

ESP/ASR Sistemi Uyarısı

Yanıp sönmesi aracın yanal kaymalara karşı denge kontrolünün sağlanmış olduğunu gösterir. Ancak hiç sönmemesi veya altında “off” ibaresinin bulunması ESP/ASR sisteminin devre dışı olduğuna işaret eder. Sürücü tarafından bilerek kapatılmadıysa aracın servise gösterilmesi gerekir.

4WD Uyarısı

Dört çeker araçlarda bulunur. Aracın tekerlek çekiş sisteminin ön veya arka kısmında sorun olması halinde belirir.

Direksiyon Kilidi Uyarısı

Direksiyonun kilitlendiğini ve hareket ettirilemeyeceğini gösterir. Bu durumda anahtar kontağa takıldıktan sonra direksiyonu bir tam tur çevirmek çözüm sağlayabilir.

Servis Arıza Uyarısı

Aracın kilometre bakımı zamanının geldiğini haber verir. Sürekli yanıyor olması, aracın daha fazla geç kalmadan servise götürülmesi gerektiğini gösterir.

Hava Yastığı Uyarısı

Sürekli yanması veya yanıp sönmesi, hava yastıklarında sorun olduğuna dair bilgi verir. Dikkate alınmaması olası kazalarda can güvenliğini tehdit eder.

Yan Hava Yastığı Uyarısı

Aracın yan kısımlarında bulunan hava yastıklarının çalışmadığını gösterir. Kaza olasılıklarına karşılık göz ardı edilmemesi büyük önem taşır.

Çeki Demiri Kilit Uyarısı

Dorse ya da römorkların araca sabitlenmesini sağlayan çeki demiri kilidinin açık durumda olduğunu gösterir.

EPS Uyarısı

Elektrik destekli direksiyon sistemi uyarısı anlamına gelir. EPS, direksiyonun yumuşaklık seviyesinin hıza göre ayarlanmasını sağlar. Sürekli yanıyor olması, sistemin devre dışı olduğunu ve dolayısıyla manevra kabiliyetinin düşebileceğini işaret eder.

Yakıt Kapağı Uyarısı

Bu işaret panelde belirdiyse, aracınızın yakıt kapağı açık kalmış demektir.

Park Freni Uyarısı

Otomatik şanzımanlı araçlara özgü bir göstergedir. Vitesin park moduna getirildiğini haber verir.

Fren Pedalı Uyarısı

Otomatik araçlarda bulunur.  Vites kolunun hareket ettirilmesi sırasında fren pedalı basılı değilse yanar. Bu durumda vitesi, ayağınızı frene bastırarak tekrar hareket ettirmeniz gerekir.

Buzlanma Uyarısı

Dış ortam sıcaklığı sıfır dolaylarında olduğunda sürücüyü yolların buzlanmış olabileceğine dair ikaz eder.

Takip Mesafesi Uyarısı

Takip sensörü olan araçlarda bulunur. Seyir halindeyken öndeki araçla aradaki güvenli takip mesafesinin aşılmış olduğunu gösterir.

Çekiş Kontrolü Uyarısı

Yanıp sönmesi, sürücüyü aracın çekiş kontrol sisteminin (ÇKS) devreye girdiğine dair bilgilendirir. Genellikle yokuşlarda ve kaygan zeminlerde yanar. Sürekli yanıyor olması, aracın riskli bir şekilde kullanıldığını veya ÇKS’de bir arıza olduğunu gösterir.

Elektronik Park Freni Uyarısı

Aracın park halindeyken eğim fark etmeksizin sabit kalmasını sağlayan elektrikli park freni sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bazı araçlarda yazılı olarak bazı araçlarda ise şimşek işareti ile ifade edilir.

Hava Filtresi Uyarısı

Motora hava akımı sağlayan fitrelerde tıkanma olduğunda yanar. Bu gösterge belirdiğinde filtrenin vakit kaybetmeden temizlenmesi büyük önem taşır.

Fren Hidrolik Uyarısı

Hidrolik fren sistemindeki sıvı seviyesi gereken miktarın altına düştüğünde ortaya çıkar.

Fren Balata Uyarısı

Sürekli yanıyor olması balataların aşındığını ve fren mesafesinin riskli boyutta uzayabileceğini gösterir. Bu durumda araç en kısa sürede balataları değiştirilmek üzere servise götürülmelidir.

Fren Lambası Uyarısı

Fren lambalarında arıza olması durumunda yanar. Fren esnasında yanan lambalardan en az birinin çalışmadığını gösterir.

Katalitik Konvertör Uyarısı

Egzoz sistemindeki katalitik dönüştürücüde hasar veya fazla ısınma vb. bir arıza meydana geldiğini belirtir.

Otomatik Vites Uyarısı

Otomatik şanzımanlı otomobillerde en önemli araç arıza işaretlerinden biridir. Bu gösterge ortaya çıktığında vites kutusunda bir sorun var demektir. Şanzımanda meydana gelen herhangi bir sorun aracın seyrini olumsuz etkileyeceği için hemen servis bulunmalıdır.

Süspansiyon Amortisörü Uyarısı

Aracın süspansiyon sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumda amortisörlerden bir veya birkaçında bozulma meydana gelmiş olabilir. Daha büyük sorunlara zemin oluşturmaması adına aracın servise gösterilmesi gerekir.

Hava Süspansiyonu Uyarısı

Havalı süspansiyona sahip araçlarda bulunur. Basıncı sağlayan hava körüklerinde bir problem meydana geldiğini belirtir.

ABS Uyarısı

Kontak açıldıktan sonra belirli bir süre geçince genellikle kendiliğinden söner. Ancak yanmaya devam ediyorsa, aracın kilitlenme karşıtı frenleme sisteminde sorun var demektir.

Çocuk Kilidi Uyarısı

Kilit ikonunun kapalı olması çocuk kilidinin devrede olduğunu, açık olması ise devre dışı olduğunu gösterir.

Aydınlatma İşaretleri

Kısa Far Uyarısı

Aracın kısa farlarının çalıştığına işaret eder.

Uzun Far Uyarısı

Aracın uzun farlarının çalıştığını belirtir.

Ön Sis Lambası Uyarısı

Aracın öndeki sis lambasının açık olduğunu gösterir.

Arka Sis Lambası Uyarısı

Belirmesi halinde aracın arkadaki sis lambası açık demektir.

Otomatik Far Uyarısı

Aracın kısa-uzun far geçişlerini adaptif olarak kendi kendisine yapacağını gösterir.

Yağmur ve Işık Uyarısı

Araçtaki yağmur ve ışık sensörleri devrede olduğunda belirir.

Otomatik Uzun Far Uyarısı

Uzun farlar otomatik olarak çalışırken uzun huzmeli ışıkların açık olduğunu gösterir.

Far Seviyesi Uyarısı

Uzun-kısa far geçişlerinde bir arıza olduğunu gösterir.

Dış Aydınlatma Uyarısı

Araçtaki ışıklardan biri veya birkaçı arızalı olduğunda yanar.

Genel Göstergeler

Açık Kaput Uyarısı

Aracın kaputunun açık kaldığını gösterir.

Açık Kapı Uyarısı

Aracın kapılarından biri veya birkaçının açık kaldığına işaret eder.

Düşük Yakıt Uyarısı

Araç yakıt deposunun boşalmak üzere olduğunu gösterir.

“Yakıt uyarı ışığı yandıktan sonra aracım kaç km gider?” diyenler buraya!

Fan Uyarısı

Aracın havalandırma fanının çalışmakta olduğunu belirtir.

Ön Cam Buğu Uyarısı

Ön camların buğulanması veya buzlanmasına karşılık buz çözücünün devreye girdiğini gösterir.

Ön Cam Yıkama Suyu Uyarısı

Sürekli yanıyor olması, ön camları yıkamak için sileceklere bağlı olarak çalışan su haznesinde eksik olduğunu gösterir. Bu durumda hazneye su ilavesi yapılması gerekir.

Arka Cam Buğu Uyarısı

Arka camlardaki buğulanma ve buzlanma durumunda çözücü rezistansın çalışmakta olduğunu gösterir.

Anahtar Uyarısı

Anahtarsız kullanılabilen araçlarda bulunur. İkonda soru işaretinin bulunması, anahtarın araçta olmadığını ifade eder.  

Gelişmiş / Ek Araç Göstergeleri

Hız Sınırlayıcı Uyarısı

Hız sınırlayıcısı olan araçlarda mevcuttur. Bu işlev aktif hale getirildiğinde yanar.

Hız Sabitleyici Uyarısı

Hız sabitleyicisi olan araçlarda bulunur. Söz konusu fonksiyon devreye alındığında belirir.

Adaptif Hız Sabitleyici Uyarısı

Araç hızını trafik durumuna göre otomatik olarak ayarlayan hız sabitleyicisinin çalıştığını gösterir.

Yokuş İniş Kontrolü Uyarısı

Yokuş iniş kontrolü sisteminin çalıştığını belirtir.

Şerit Yardımı Uyarısı

Şerit takip sisteminin devreye alındığına işaret eder.

Şerit Kalkış Uyarısı

Seyir halindeyken sinyal verilmeden şerit değiştirilmesi halinde yanar.

Acil Durum Frenleme Sistemi Uyarısı

Acil durumlarda frenleme sağlayacak sensörler arızalı olduğunda veya kir nedeniyle çevreyi yeterli seviyede algılayamadığında çalışır.

Kör Nokta Uyarısı

Aracın kör noktasında herhangi bir nesne olduğunda sürücüyü ikaz eder.

İleri Çarpışma Sinyali

Herhangi bir çarpışma tehlikesi algılandığında belirir.

Otomatik Park Pilotu Uyarısı

Aracın otomatik olarak park edilmesini sağlayan park asistanının devreye girdiğini gösterir.

Arka Spoiler Uyarısı

Aracın arkasındaki rüzgârlıkta herhangi bir sorun meydana geldiğinde çalışır.

Araç İçi Hava Sirkülasyonu Uyarısı

Özellikle de soğuk havalarda araçtaki havalandırma sisteminin içerideki havayı döndürecek şekilde çalıştığına işaret eder.

Düşük Anahtar Pili Uyarısı

Uzaktan kumandalı anahtarın şarjının azaldığını gösterir.

Kontak Anahtarı Uyarısı

Anahtarda veya kontak girişinde bir arıza olduğuna işaret eder.

Otomatik Ön Cam Silecek Uyarısı

Aracın ön cam silecekleri otomatik olarak çalıştırıldığında görünür.

Dizel Araçlara Özel Göstergeler

Egzoz Sıvısı Uyarısı

Adblue tankındaki (dizel egzoz sıvısı deposu) çözeltinin azaldığını gösterir.

Kızdırma Bujisi Uyarısı

Motor çalıştıktan sonra genellikle kendiliğinden sönen bu ikaz lambası, hiç sönmeden yanmaya devam ediyorsa kızdırma bujileri fazla ısınmış demektir. Bu durumda aracın bujiler soğuyana dek çalıştırılmaması gerekir. İkazın sürekli yanıp sönmesi ise bujilerde aşınma olduğuna işaret eder.

Yakıt Filtresi Uyarısı

Dizel yakıt filtresinin maksimum doluluk oranına ulaştığını ve vakit kaybetmeden boşaltılması gerektiğini gösterir.

Su Sıvısı Filtresi Uyarısı

Yakıt filtresindeki suyun azami doluluk oranına ulaştığını gösterir. Filtredeki suyun boşaltılması halinde tekrar söner.

Aracınızın Bakım ve Onarım İşlemleri İşinize Taş Koymasın!

Ulaşım ihtiyaçlarında çözüm ortağı olarak Hedef Filo'yu tercih eden işletmeler, şirket araçlarının bakım ve onarımlarını Türkiye’nin dört bir yanındaki anlaşmalı servislerde sıra önceliği ile yaptırabiliyor. Böylece araçlarda oluşabilecek teknik veya kullanıma bağlı sorunlar iş süreçlerini olumsuz etkilemeden en kısa sürede çözüme kavuşuyor.

Hedef Filo’nun sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanmaya başlamak için siz de uzun dönem kiralama teklif formunu doldurarak ilk adımınızı hemen şimdi atabilirsiniz!

Esp ışığı neden yanar?

Esp ışığı neden yanar?

Esp I&#;&#;&#;&#; Neden Yanar?

Otomobillerde güvenli bir sürü&#; için kimi uyar&#; i&#;aretleri söz konusudur. Arac&#;n içerisindeki yolcu ve sürücülerin güvenli&#;i oldukça önemlidir. Bu nedenle bir uyar&#; i&#;areti yand&#;&#;&#;nda göz ard&#; edilmeden mutlaka söz konusu durumu önceliklendirmek ve gerekli olan i&#;lemleri yapmak önemlidir. Arac&#;n içerisinde güvenli bir &#;ekilde seyredebilmek için sürücülerin uyar&#; lambalar&#;n&#;n ne anlama geldi&#;ini bilmeleri önemlidir. Bu nedenle s&#;kl&#;kla merak edilen konular&#;n ba&#;&#;nda ESP nedir ve ne i&#;e yarar? sorusu gelmektedir.

Arac&#;n kontrol panelinde yer alan uyar&#; &#;&#;&#;klar&#;ndan olan esp &#;&#;&#;&#;&#;nda yolda giden bir araç figürü yer al&#;r. Arac&#;n alt&#;nda yer alan dalgali iki çizgi ise arac&#;n kayarak gitti&#;ine dair bir mesaj vermek için bulunur. Ekranda esp &#;&#;&#;&#;&#; ne demek diye merak edildi&#;i takdirde bu uyar&#;n&#;n anlam&#;n&#; bilmek gerekir. Böylece söz konusu durumun önüne geçilebilir. “Araçta ESP uyar&#;s&#; nedir?” diye merak edenler için bu sorunun yan&#;t&#;n&#; bilmek güvenlik aç&#;s&#;ndan da oldukça önemlidir. 

ESP Bozulursa Ne Olur?

ESP I&#;&#;&#;&#; Yand&#;&#;&#;nda Ne Olur?

Esp &#;&#;&#;&#;&#; hatal&#; çeki&#; kontrolü anlam&#;na gelmektedir. E&#;er arac&#;n&#;zla yüksek h&#;zda seyrediyorsan&#;z nispeten keskin manevralar yapt&#;&#;&#;n&#;zda esp &#;&#;&#;&#;&#;n&#;n yand&#;&#;&#;n&#; görmeniz mümkündür. Öte yandan yoku&#; yukar&#; ç&#;karken veya zorlu hava ko&#;ullar&#;nda da esp &#;&#;&#;&#;&#; yanabilir. Özellikle arac&#;n patinaj yapt&#;&#;&#; zamanlarda aktive olan bu &#;&#;&#;k arac&#;n çeki&#; gücünün zay&#;flad&#;&#;&#; anlam&#;na gelmektedir. Böyle bir durumu arac&#;n savrulmas&#; olarak alg&#;layan esp sistemi tekerlekleri kontrol alt&#;nda tutmaya çal&#;&#;acakt&#;r. Savrulma tehlikesinin önüne geçmeye çal&#;&#;an ESP sistemi böyle bir anda gerek duyulmuyorsa kapat&#;lmal&#; düz yola girince tekrar aç&#;lmal&#;d&#;r. 

ESP Bozulursa Ne Olur?

Arac&#;n güvenli sürü&#;ü aç&#;s&#;ndan oldukça önemli ölçüde destekleyici bir unsur olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;kan esp sistemi ar&#;zalan&#;rsa ne olur? Esp sistemi arac&#;n zorlu yol &#;artlar&#;nda dengeli bir &#;ekilde seyretmesini sa&#;lama i&#;levi görür. Esp sistemi bozulursa arac&#;n kayd&#;&#;&#; veya savruldu&#;u durumlarda kazalar&#;n meydana gelme olas&#;l&#;&#;&#; do&#;ar. Öte yandan esp sisteminde meydana gelen bir ar&#;zlanman&#;n nedeni birçok &#;ey olabilir. ESP &#;&#;&#;&#;&#;n&#;n sürekli olarak yanmas&#; ve sönmemesi bir ar&#;za durumunun oldu&#;u anlam&#;na gelmektedir. Peki esp lambas&#; hangi durumlarda yanar?

  • Hatal&#; çeki&#; kontrolü
  • Akü voltaj&#;n&#;n optimum seviyede olmamas&#;, akü de&#;i&#;imi zaman&#;n&#;n gelmesi
  • Direksiyon aç&#;s&#; sensöründeki sorunlar
  • Araç tekerleklerinin olmas&#; gereken boyutta olmamas&#;
  • Fren lambas&#; &#;alterinde ar&#;zalanma
  • Eskimi&#; ba&#;lant&#; kablolar&#;
  • ABS Modülündeki sorunlar

Arac&#;n esp &#;&#;&#;&#;&#;n&#;n yanmas&#;n&#; sa&#;layabilecek tüm bu ba&#;l&#;klarla ilgili söz konusu sorunlar&#;n giderilmesi için Otopratik taraf&#;ndan sunulan hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Gerekli durumlarda teknolojik araçlarla yap&#;lacak ar&#;za tespit hizmetleri ile Otopratik alan&#;nda kesin çözümler sunar.

ESP Bozulursa Ne Yapılmalı?

ESP Bozulursa Ne Yap&#;lmal&#;?

ESP Sistemleri, araç içindeki güvenli bir yolculuk için çok önemli. Esp ar&#;zas&#;n&#;n nedenini bilmek ve gerekli önlemleri alarak arac&#;n düzgün bir &#;ekilde çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lamak gereklidir. ESP I&#;&#;&#;&#;ndaki ar&#;zalanmalar da Otopratik’ten destek alabilirsiniz. Otopratik ma&#;azalar&#;ndan uzman deste&#;i almak için online oto servis randevusu alarak i&#;lemlerinize h&#;zl&#; ve kolay bir &#;ekilde ba&#;layabilirsiniz.
 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir