zonguldak filyos dolmuş saatleri / Çaycuma Otobüs Bileti Fiyatları, En ucuz Çaycuma Otobüs Biletleri | ENUYGUN

Zonguldak Filyos Dolmuş Saatleri

zonguldak filyos dolmuş saatleri

Zonguldak Otobüs Bileti Ara

Zonguldak merkezine sadece 1 km uzaklıkta, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yer alan Zonguldak Otogarı’ndan pek çok ulaşım aracı ile rahatça istediğiniz noktaya gidebilirsiniz. Yürüyerek de merkeze ulaşabileceğiniz otogarda yolculara belediye otobüsleri, minibüsler, yolcu servisleri ve taksiler de hizmet veriyor.

Belediye Otobüsleri

Son yıllarda yenilenen otogarın çıkış kapısı önünde durağını göreceğiniz belediye otobüsleriyle, sabah 07:00 ve gece 23:30 arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Valiliği, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve İstasyon Caddesi gibi merkezi noktalara ulaşabilirsiniz.

Belediye otobüslerinin güzergahları arasında Tepebaşı Mahallesi, Terakki Mahallesi ve Karaelmas Mahallesi gibi yoğun nüfuslu mahalleler de bulunuyor.

Yolcu Servisleri

Zonguldak Otogarı içerisinde onlarca ulusal ve yerel otobüs firmasının bilet satış ofisi hizmet veriyor. Yolculuk yapacağınız firmanın size sunacağı ücretsiz yolcu servisiyle de kısa sürede şehrin ana caddelerine gitmeniz mümkün. Otobüslerin varış peronu önünden hareket eden yolcu servisleri; Liman Caddesi, Kapuz Caddesi ve Ahmet Kışlalı Caddesi gibi pek çok büyük caddeye uğruyor.

Minibüsler

Otogar içerisinde hem şehrin bütün ilçe ve köylerine hem de her mahallesine yolcuların ulaşımını sağlayan şehir içi ve ilçe minibüslerini bulabilirsiniz. Yerel firmaların işlettiği minibüsler de belediye otobüsleri gibi gece saat 23:30’a kadar hizmet veriyor. Bu saatten sonra ulaşım için taksilerden faydalanabilirsiniz.

Taksi

Aceleniz veya çok bavulunuz varsa otogardan Zonguldak merkezine ve ilçelerine ulaşım için taksileri de kullanabilirsiniz. Otogar içerisinde durağı bulunan Terminal Taksi, 7 gün 24 saat açık ve durağa 0372 257 46 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Otogar çevresinde yine 24 saat hizmet veren 0372 251 10 66 numaralı Soğuksu Taksi ve 0372 257 54 56 numaralı Emniyet Taksi de yolculara hizmet veriyor.

1. FİLYOS’UN GENEL VE İDARİ TARİHÇESİ
Zonguldak İli Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi, Billaios (Billaeus-Filyos) nehrinin Karadeniz’e döküldüğü alanda kurulmuştur.İlk çağlarda nehrin adından dolayı Billaios adıyla biliniyordu.Bu sözcük paila (su geçidi) sözcüğüne (-ios) takısının eklenmesi ile Pailaios,Billaios biçimlerinde kullanılmış Filyos adı da muhtemelen bu sözcüklerin zamanla ses değişimine uğramasından ortaya çıkmıştır. Kentin diğer yaygın adı Tieion’dur. Kimi kaynaklarda Tieion (Tion-Tium) olarak geçen bu sözcük Aziz Stephanos’a göre kentin kurucusu rahip Tios’tan (Tios’un kenti anlamında) gelmektedir.Paflagonya ili Bitinya toprakları kesiştiği alanda kurulmuştur. İran Kralı Kros’un Lidya Krallığına son vermesi ile Filyos bölgesi İran’a daha sonra da Büyük İskender zamanında Paflagonya ile birlikte Makedonya’ya bağlandı.MÖ. 301 tarihinde Roma İmparatorluğu ikiye bölününce Selçuklular ve Cenevizlilerin hakimiyetine geçen Filyos 1459-1460 tarihlerinde Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı İmparatorluğu’na bağlandı. Tarihi eserlerin bir çoğu Roma,Bizans ve Cenevizlilere aittir. Beldemizde büyük bir mağara,denize uzanan kale, açık hava tiyatrosu, antik liman, su sarnıcı, açık ve kapalı kilise vb. tarihi eserler mevcuttur.

2.YÜZÖLÇÜMÜ VE HARİTADAKİ YERİ
Filyos beldesinin yüzölçümü yaklaşık 15 Km2’dir. Sırtını sarp olmayan yamaçlara dayamıştır.Karadeniz kıyılarının batı bölümünde Zonguldak merkeze bağlı Türkali köyü ile Çaycuma İlçesine bağlı Saz Köyü yakınından denize dökülen Filyos çayı vadisi arasında kurulmuştur. Güney kıyıları zengin ormanlarla kaplıdır.Kasabanın doğusunda olan kale burnu ile batıdan denize doğru 800 metre uzunluğunda Cenevizliler zamanında yapıldığı sanılan liman döküntüleri mevcuttur.

3. FİLYOS’TA TURİZM VE ÖNEMİ

Filyos beldemiz Zonguldak,Karabük,Yenice,Devrek ve Çaycuma çevresinin turizm potansiyelini karşılayabilecek durumdadır.Ancak ülkemizdeki turizm potansiyeline göre aldığı pay çok azdır. Genel olarak gün birlik turizm hareketlerine sahiptir.Filyos plajlarının uzunluğu ve denizden yararlanma konusunda çevresindeki diğer yerleşim birimlerine göre daha avantajlıdır. Turizm son birkaç yılda biraz daha hareketlenmiştir.Filyos çadır kampı açısından avantaj sayılabilecek özelliklere sahiptir.Yapılacak çok cüzi yatırımlar neticesinde kapasitenin önemli oranda artırılabileceğini söylemek mümkündür.Ancak plajlara yakın yapılmış olan turistik tesislerin yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Filyos beldesi tek başına turizm potansiyelini arttırıcı ekonomiye sahip değildir.Önemli oranda teşvik ve desteğe ihtiyaç vardır.İçerisinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların gerekli düzenleme ve yüksek olmayan yatırımlarla aşılabileceği söylenebilir.Turizmden alacağı payın artmasının beldeki ticari hayatın olumlu yönde etkileyeceği gayet açıktır.Bunun en açık göstergesi yaz aylarındaki canlanmayla birlikte ticari hayattaki hareketlenmenin çok somut bir şekilde artmasıdır. Beldemizin turizm açısından en büyük handikaplarından biride antik çağlardan kalma kalemiz idi.Bu kalede bulunan ve her biri kültür varlığımız için çok önem taşıyan kalıntıların korumasız ve harabe durumları içler acısı bir haldeydi. Bu konuda Kültür Bakanlığı ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve ihale edilerek restorasyon ve temizleme çalışmalarına başlandı.

4. FİLYOS BELDESİ MAHALLE VE KÖYLERİ

 

Mahalle Adı             Köy Adı
Hisarönü Mahallesi Gökçeler Köyü
Kocaali MahallesiDereciköeren Köyü
Öteyüz MahallesiÇömlekçi Köyü
Sefercik Mahallesi Akpınar Köyü
Abacık Mahallesi Temenler Köyü
Geriş MahallesiÇayköy


5. FİLYOS BELDESİNE BAĞLI KÖYLERİNİN MERKEZE UZAKLIKLARI, ULAŞIM VE HABERLEŞME OLANAKLARI

Filyos’a bağlı köylerin tamamı asfalt ve stabilize yollar ile merkeze bağlıdır.Filyos’a en uzak köy 20 km ile Esenyurt Köyü’dür. Beldeye bağlı köylerin İl ve İlçe merkezi ile ulaşımı, Zonguldak-Filyos-Çaycuma arsında çalışan banliyö tren seferleri ve mevcut kara yolları ile yapılmaktadır.Filyos merkeze bağlı yedi köyde de haberleşme aracı olarak telefon kullanılmaktadır.

6. FİLYOS’UN JEOPOLİTİK ÖZELLİKLERİ VE ASKERİ AÇIDAN ÖNEMİ

Zonguldak’tan Kardemir’e nakledilen kömürün tamamı beldeden geçmesi, Kardemir’in beldede 270 metrelik tahmil-tahliye iskelesinin olması, ağır sanayiinin ana materyali olan Ateş Tuğlasının iki fabrikası ile Genel Kurmay’a bağlı 4. Elektronik Birlik Komutanlığının beldede bulunması Filyos’un jeopolitik öneminin arttırmaktadır. Buna paralel olarak Filyos Vadisi projesinin Karadeniz kapısı olan Filyos Limanı ve 1. Kısım serbest Bölgesinin istimlak ve ihalelerinin gerçekleşmesi Karadeniz’de Filyos’un jeopolitik önemini arttırmaktadır.

7. TİCARİ DURUM

Beldemizde ülkemiz ağır sanayiinde kullanılan Ateş Tuğla üretimi başta olmak üzere balıkçılık ve son yıllarda turizm işletmeciliği başlıca gelir kaynağıdır. Beldede Çarşambe ve Cumartesi günleri Pazar kurulmaktadır.Çevre köylerden gelen köylüler ürünlerini bu pazarlarda satışa sunmaktadırlar.Yörede 56 ortaklı Nakliyat Kooperatifi de bulunmaktadır.

8. EKONOMİK GELİŞME YÖNÜ VE OLANAKLARI

Filyos merkezde bulunan Filyos Ateş Tuğla Fabrikasının yıllık tuğla üretim kapasitesi 33.000 tondur. Çaytaş A.ş. Tuğla Fabrikasının yıllık üretimi ise 5.000 tondur.Son yılarda balıkçılıkla uğraşanların sayısında 1994 yılında ihalesi yapılan Filyos balıkçı barınağı inşaatının başlamasıyla birlikte her geçen gün artış görülmektedir.Son yıllarda turizm sektöründe de canlanmalar olmuştur.Ayrıca Filyos nehrinin Karadeniz’e döküldüğü bölümde Filyos çayının ıslahı ve Filyos vadisi projesi ile birlikte Orta Karadeniz’in en büyük liman yapım projesi mevcuttur. Bu proje 1997 yılında Kardemir’e ihale edilmiş bulunmaktadır.

9. NÜFUS

Son yapılan 2000 yılı genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu 6500 civarında olup, köylerle beraber 10.000’i bulmaktadır.Yaz aylarında ise bu sayı artarak 12-15 bine ulaşmaktadır.

10. FİLYOS BELEDİYESİ

Beldemizde belediye teşkilatı 13.12.1954 yılında kurulmuştur.Belediye teşkilatı eski halk evi binasında başkan, bir başkatip, bir muhasebeci, 2 zabıta memuru, 1 tahsildar, 1 odacı ve 7 temizlik işçisi ile göreve başlamıştır.Her geçen gün gelişen belediyemizde bugün;

(Başkan-Yazı İşleri Müdürü Vekili-Hesap İşleri Müdürü-1Fen memuru - 1 zabıta memuru -2 memur-2 tahsildar-1 itfaiye eri) olmak üzere 9 memur, 30 daimi işçi ve 30 geçici işçi ile toplam 69 personel ile görevini sürdürmektedir.

10.1.2.Bina, Araç Ve Gereç Durumu

Belediyemizin 2 katlı hizmet binası, garaj ve tamir atölyesi, 48 yataklı otel ve restaurant, 8 adet işyeri olan bir düğün salonu, Atatürk Caddesi üzerinde 8 adet işyeri ve 1 adet de belediye parkı bulunmaktadır.Belediyemizde 2 adet binek tip araç,2 adet minibüs,1 adet pikap,2 adet sıkıştırmalı çöp arabası,1 adet kamyon,1 adet kanal kazıcı, 1 adet kepçe, 1 adet ambulans, 2 adet traktör ve 1 adet de itfaiye arazörü mevcuttur.

10.1.3. İmara Açılan Alanlar

1964 yılında yapılan imar planı 1986 yılında revize edilerek kapsamı genişletilmiştir.Daha sonra 1992 yılında tekrar ilave ve revizyon imar planı hazırlatılmıştır.

İller Bankası tarafından ve 7.7.1992 tarihinde imzalanan bu plana göre;İlave ve Revizyon İmar Planı Kapsamında Kalan Bölümlerin alan Olarak Hesabı:

Mevcut plandaki genel plan değişiklikleri. : 30,000 Ha.

İlave konut alanları : 40,000 Ha.

İlave eğitim alanları : 2,000 Ha.

İlave Belediye Hizmet Alanı : 1,000 Ha.

İlave Yeşil Alanlar : 2,000 Ha.

İlave Camii Alanı : 0,300 Ha.

Yol ve Otopark (İlave + Revizyon) : 30,000 Ha.

Toplam planlanan alan : 105,30 Ha.

İmar Planı İçinde Olan Kamu Alanları

TCDD Genel Müdürlüğü : 36.685 m2

Filyos Ateş Tuğla Fabrikası : 24.325 m2

Karayolları Genel Müdürlüğü : 900 m2

Kardemir : 31.000 m2

10.1.4. İçme Suyu, Kanalizasyon ve Elektrik Durumu

Filyos merkezinin içme suyu 1960 yılında 2,6 lt/s ‘lik verime sahip bir kuyudan temin edilmekte idi. Ancak mevcut şebeke suyu yeterli olmadığından İller Bankası tarafından yeni içme suyu şebekesi 2013 yılına kadar su ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hesaplanarak yapılmıştır.Ancak yaz ayları ile birlikte su ihtiyacı artığından su sıkıntısı yaşanmış bu sıkıntı 8 lt/s kapasiteli yeni bir kuyu açılarak giderilmiştir. Beldede 4 mahallenin kanalizasyonu vardır.Diğer mahallerde foseptikle yetinilmektedir.Filyos’un fiziki ve coğrafi yapısı, alt çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir.Belediyemizin ekonomik koşulları bu problemi çözmek için yeterli değildir.

10.2. Beldenin İsmi

Bakanlar kurulunun 26.04.1999 tarih ve 99/12698 sayılı kararıyla Beldemizin Hisarönü olan ismi “FİLYOS” olarak değiştirilmiştir.

B. KURUMUN VE BAĞLI KURUMLARIN TELEFON NUMARALARI :

Belediyemiz santralı telefon numarası : 0372 623 1018

Belediyemiz Fax : 0372 623 1091

İtfaiye Telefon numarası : 0372 623 1083

Belediyemiz birimleri dahili telefon numaraları :

Başkan : 0 372 623 1018 den 12-13
Fen İşleri : 0 372 623 1018 den 14-23

Hesap İşleri Müdürü : 0 372 623 1018 den 15

Tahakkuk : 0 372 623 1018 den 24

Yazı İşleri Müdürü : 0 372 623 1018 den 16

Zabıta : 0 372 623 1018 den 22

C. HİZMET MODELLERİ :

Belediyemiz Hizmet Birimleri Belediye Başkanının koordinatörlüğünde Fen İşleri,Hesap İşleri Müdürü,Yazı İşleri Müdürü,Zabıta servisi olarak hizmet etmektedir. Ayrıca denetim ve yasama görevi yapan 9 adet seçilmiş belediye meclisi üyemiz bulunmaktadır.

D. ÇALIŞMA ŞEKİLLERİ VE HALKA SUNULAN HİZMET ÇEŞİTLERİ :

Belediyemiz hizmet birimleri, belediye başkanının denetim ve koordinatörlüğünde her birim kendi biriminin görev alanındaki konularda , birimler kendi aralarında koordineli olmak üzere İçme suyu, temizlik,kanalizasyon,imar,bayındırlık,esenlik hizmetleri,zabıta hizmetleri,evlendirme işleri,hizmet alımları,yatırımlar vb.konularda hizmet vermektedir.

E. KURUMUMUZ HAKKINDA SİTEDE GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ BİLGİLER :

Filyos Liman projesinin hayata geçirilmesi ile yakın gelecekte Filyos’un sosyo – ekonomik yapısında meydana gelecek değişiklikler sonucu hem çevre iller hemde ülke genelinde turistik ve ekonomik yönden büyük bir potansiyele erişecektir.Beldemiz proje bitiminde 25.000.000 ton/yıl kapasiteli Filyos Limanı ve Serbest bölge ile Karadeniz ve Tuna nehri vasıtasıyla da Kuzey Avrupa ülkelerinin Asya ve Doğu Akdeniz ülkelerine bağlantısını sağlayacak ve kapı görevini üstlenecektir.

Bütün bunların yanısıra M.Ö. 1500 yıllarına kadar uzanan tarihi geçmişi ile beldemiz yutiçi ve bilhassa yurtdışı turizmi için büyük bir potansiyeli bünyesinde muhafaza etmektedir.

Halen su sarnıcı,su kemeri,batık liman,antik tiyatro,kapalı ve açık kilise,şehir surları ve nekrapol alanları ile büyük bir yerleşim alanı gün ışığına çıkmak için sabırsızlıkla ilgi ve bu yöndeki planlı çalışmaları beklemektedir.

Tarihi geçmişi içinde ilk şehir devletinin kurulduğu beldemiz,ticari yaşam içinde ipek yolu önemli ulaşım merkezi olarak tarihe geçerken Helenizm,Pers,Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının izlerini günümüze kadar taşıyan bir beldedir.

Bu nedenlerle Filyos’un geleceği,hem sosyo – ekonomik hemde turistik yöndeki gelişmede büyük umutlar vermektedir.

Ekonomik – Sosyal ve turizm yaşamı yönünden gelecek;Filyos beldesi ve hatta Filyos Vadisi yerleşim alanı içinde hepimizi etkileyecek bir gelişim süreci olarak başlamış bulunmaktadır.

Bu nedenle sitenizde Filyos Beldesinin Turizm Yönünün ön plana çıkartılması , Tarihi ve Turistik Yönlerinin işlenmesi ve bu konularda sitenizde makale ve fotoğraflara yer verilmesini arz ederim.

Hilmi UZUN
Belediye Başkanı

Filyos Zonguldak Otobüs Seferleri

Aşağıda Filyos ile Zonguldak arasında sefer yapan otobüs şirketlerinin kalkış ve varış noktalarını görebilir, bilet al butonuna basarak Filyos-Zonguldak için otobüs bileti fiyatlarına ulaşıp satın alabilirsiniz.

Ortalama mesafe 31 km.

Otobüsle ortalama süre 0 saat 52 dk.

  • Filyos Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Karapınar (Zonguldak) Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Bilet Al
  • Filyos Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Zonguldak Otogarı
  • Bilet Al
  • Filyos Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Minibüs Zonguldak Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Bilet Al
  • Filyos Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Perşembe (Zonguldak) Otobüs Kalkış-Varış Noktası
  • Bilet Al

Filyos ile Zonguldak arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 0 saat 52 dakika sürmektedir. Bu süreler otobüs firması, güzergah, mola yerleri ve trafik gibi etkenler ile değişiklik gösterebilir.

Yol HaritasıYol TarifiHava DurumuFotoğraflar

Çaycuma Otobüs Bileti Ara

Zonguldak’ın en doğusunda yer alan Çaycuma, şehrin Karadeniz kıyısında uzanan ilçelerinden biri. Kentin merkezine yaklaşık 54 kilometre mesafedeki Çaycuma’ya Zonguldak’tan düzenli olarak kalkan minibüslerle 1 saat içinde ulaşılabiliyor. Filyos Çayı tarafından sulanan bereketli toprakların üzerinde kurulan ilçede gezerken tarihi mağaraları, kaleleri, antik kentleri ve ören yerlerini görebilirsiniz. Merkezde bulunan Çaycuma Köprüsü, ilçeye gelenleri karşılayan en dikkat çekici yapılardan. Filyos Çayı üstünde yükselen köprü inşa edilmeden önce iki yaka arasında ulaşım çok daha zordu. Bu anlamda 1950’li yıllarda yaptırılan köprü sayesinde artık ilçede yaşam büyük ölçüde kolaylaşmış durumda.  

Çaycuma’nın merkezinden yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Çayır Köyü Suyu Mağarası, adeta buz gibi akan soğuk suyuyla ziyaretçileri cezbediyor. Mağaranın sadece belirli bir noktasına kadar yürüyerek ulaşılabiliyor. Son derece etkileyici bir deneyim yaşamak için Çaycuma geziniz esnasında yolunuzu buraya düşürebilirsiniz. Üstelik mağaranın hemen yakınında enfes alabalıkları tadabileceğiniz bir restoran da bulunuyor. Ayrıca buraya dilerseniz yanınıza yiyeceklerinizi alarak piknik yapmaya da gelebilirsiniz. Büyük kısmı halen toprak altında olan Tios Antik Kenti ise Çaycuma yakınlarında geçmiş yüzyılların gizemine tanıklık etmek isteyenleri büyüleyen ziyaret noktalarından. Koruma altına alınan eski yerleşimde sürdürülen çalışmaların tamamlanması ile birlikte muazzam bir görüntüye kavuşacağı tahmin ediliyor.  

Antik zamanlardan Çaycuma’ya miras kalan bir başka göz alıcı eser ise Filyos Kalesi. Günümüzde sadece bazı duvarları ile tarihi kulesi ayakta kalabilen kaleyi gördükten sonra bölgede bulunan eski ören yerlerini gezebilirsiniz. Özellikle Romalılar döneminde yaptırılan eserler, Çaycuma’nın muhteşem doğasıyla birleşince seyrine doyum olmayan manzaralar meydana getiriyor. Üstelik günümüzde üzeri genellikle bitkilerle kaplanan tarihi yerleşimler, fotoğrafçılara da muazzam kareler sunuyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde ve Zonguldak yakınlarında bulunan noktalardan Çaycuma’ya otobüsle gelmek hayli kolay. Ayrıca dilerseniz İstanbul’dan ve bazı Almanya şehirlerinden düzenlenen seferlere ev sahipliği yapan Zonguldak Havalimanı üzerinden de ilçeye hızlıca ulaşabilirsiniz. Çaycuma’yı ziyaret ettiğinizde kabuklu fasulye, tenekede tavuk, pırasalı mancar yemeği, Ereğli pidesi, kabaklı börek, cevizli kömeç ve beyaz baklava gibi lezzetleri ise tadılacaklar listenize ekleyebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır