adana kaç ilçesi var / Adana ilçeleri ve Adana köyleri

Adana Kaç Ilçesi Var

adana kaç ilçesi var

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

Adana İlçeleri - Adana İlçeler Haritası İle Nüfusu Kaçtır, Kaç İlçesi Var, Merkezi Hangisi?

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi olan Adana 15 ilçesi ile son derece yüksek standartlarda bir şehirdir. Gerek gezilecek görülecek yerlerinin bol olması gerekse lezzetli mutfağı dışarıdan birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Adana'nın komşuları arasında Osmaniye, Niğde, Kahramanmaraş, Kayseri, Hatay, Mersin yer alıyor. Adana ve komşuları arasında kilometre bazında mesafe çok uzun değildir. Adana ilçeler haritası ile kaç merkez ilçesi var, nüfusu kaç sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Adana İlçeleri

Adana dışarıdan çok fazla göç alan şehirlerden biridir. Bu nedenle de nüfusu giderek daha da artış gösteriyor. İlçeler arasında şunları saymak mümkün olabilir:

İlçeNüfus Nüfus
Adana
Aladağ
Ceyhan
Çukurova
Feke
İmamoğlu
Karaisalı
Karataş
Kozan
Pozantı
Saimbeyli
Sarıçam
Seyhan
Tufanbeyli
Yumurtalık
Yüreğir

Adana'nın İlçeleri

Adana ilçeleri arasında birçok ismi saymak mümkün olabilir. Bu ilçeler arasında en kalabalık olanı Seyhan'dır. Burada kilometrekareye kişi düşer. Verimli tarım arazilerinin bulunduğu bu ilçede aynı zamanda Seyhan Nehri gibi önemli bir nehir de vardır. En fazla göç alan ilçeler arasında bulunur. En kalabalık ikinci ilçesi Yüreğir ilçesidir. Üçüncü ilçesi ise Çukurova ilçesidir.

Adana Merkez İlçeleri

Adana merkez ilçeleri şehrin yoğun nüfuslu alanlarıdır. Ancak son çıkarılan bir yasa ile büyükşehir konumunda olan tüm ilçeler de yine merkez ilçe olarak kabul edilmiştir. Bu ilçeler şu şekildedir:

  • Çukurova
  • Sarıçam
  • Seyhan
  • Yüreğir
  • Kozan

bulunuyor. Kozan kalabalık nüfusu ile Adana'nın en önemli ilçeleri arasında yer alıyor. Aladağ ilçesi özellikle çok zengin olan krom yataklarına sahip ilçelerdendir. Krom ihracatı ile ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip ilçelerdendir.

Ceyhan en büyük ilçeler arasında olmakla birlikte Seyhan'dan daha az yoğunluğa sahiptir. Şehrin çarşı merkezi genel olarak Seyhan'da toplanmıştır. Çukurova çok verimli toprakları ile öne çıkar. Aynı zamanda ilçeden birçok çeşitli madenlerin de çıkarıldığı söylenebilir. Adana hem tarım hem de ticaret şehirleri arasında önemli bir yere sahiptir.

Adana İlçeler Haritası

Adana ilçeleri arasında en büyük olanlar merkez ilçelerdir. Aynı zamanda Adana'ya 80 kilometre uzaklıkta olan Kozan'da kalabalık nüfusu ile ön plandadır. Adana ilçeler haritasından ilçelerin konumlarını daha kolay şekilde görebilirsiniz:

Adana İlçeler Haritası ile Kaç Merkez İlçesi Var, Nüfusu Kaç?

Adana yüzölçümü km2'dir. Bir kilometrekareye yaklaşık olarak insan düşmektedir. Son sayımlara göre şehrin toplam nüfusu ise kişidir. Bu oran eski yıllardaki nüfus artış oranlarına göre hesaplanan bir sayıdır. Şehrin son on yıllık nüfus ve yüzölçümü bilgileri ise şu şekildedir:

Yıl

Adana Nüfusu

Nüfus Yoğunluğu

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

/ km2

Adana Haritası: Adana İl&#;eleri Nelerdir? Adana İlinin N&#;fusu Ka&#;tır, Ka&#; İl&#;esi Vardır?

Haberin Devamı

Adana Haritası(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: seafoodplus.info



Adana'nın Kaç İlçesi Var?

Adana'da toplam 15 ilçe bulunmaktadır. En kalabalık ilçesi olan Seyhan'da kilometrekareye düşen kişi sayısı 'dır. Seyhan Nehri, bölgedeki tarım arazilerinin verimli olmasını sağlamıştır. Bu da Seyhan'ın en fazla göç alan ilçe olmasında önemli bir etkendir. Adana'nın en kalabalık 2. ilçesi Yüreğir, 3 ilçesi Çukurova'dır. 1

Adana'nın Nüfusu Ne Kadar?

Adana'nın nüfusu 50'li yıllarda iken, bu rakam 70'li yıllarda 'nin üzerine çıkmıştır. yılında büyük şehir olan Adana bu tarihten itibaren daha fazla göç almaya başlamıştır. yılında yapılan sayımda, Adana'nın nüfusu ilk kez 1 milyonu geçmiştir. - yılları arasındaki nüfus farkı binden fazladır. yılı itibariyle nüfusu 2. 'dır.

Adana'nın İlçeleri Nelerdir?

Yüz ölçümü kilometrekare olan Aladağ ilçesi, zengin krom yataklarına sahiptir. Bölgede birçok işleme tesisinin kurulmasından sonra çıkarılan kromun %25'i ihraç edilmeye başlanmıştır. Krom ihracatından elde edilen gelir, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Nüfusu olan Çukurova'nın tarım arazileri oldukça verimlidir. Bunun yanı sıra ilçenin çeşitli yerlerinden birçok maden çıkarılır. İlçeden en çok çıkarılan madenler altın, demir, boksit, kurşun ve kireç taşıdır.

kilometrekarelik bir alana sahip olan Ceyhan, yüz ölçümü bakımından Adana'nın en büyük ilçesidir. Nüfusu olan ilçede nüfus yoğunluğu Seyhan ilçesine göre çok daha azdır.

Şehrin 5 merkez ilçesinden biri olan Kozan, aynı zamanda Adana'nın en kalabalık 4. ilçesidir. İlçede iki üniversitenin bulunması nüfusun artmasında önemli bir etkendir. Adana'nın diğer ilçeleri, Sarıçam, İmamoğlu, Karataş, Pozantı, Saimbeyli, Karaisalı, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Feke'dir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir