tc kimlik kaybolursa ne olur / T.C Kimlik Kartı Sıkça Sorulan Sorular

Tc Kimlik Kaybolursa Ne Olur

tc kimlik kaybolursa ne olur

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği hakkında bilgi için tıklayın.

Ayrıca, nüfus müdürlüğü ihtiyaç duyulduğu takdirde ilgili kişiden kimliğini kanıtlayan bilgi ve belge de talep edebilir.
Kimliği kanıtlayan belge olarak aşağıdaki belgelerden birisi kabul edilir:

Uluslararası aile cüzdanı
Ehliyet
Pasaport
Memur cüzdanı
Avukat kimlik kartı
Basın kartı
Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi
Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu

Cüzdanını kaybeden kişinin belge ve bilgi ibraz edememesi veya ibraz edilen belgeden şüpheye düşülmesi durumunda ilgilinin ibraz edeceği fotoğraf ve nüfusa kayıtlı olduğu yer bilgileri ile ilgili yurt dışında ise Türkiye’de kendisini tanıyanların adı, soyadı ve adres bilgileri ile nüfus müdürlüklerince yapılan tahkikatın olumlu sonuçlanması halinde; yurt içinde başvurunun yapıldığı nüfus müdürlüğünce, yurt dışında dış temsilciliğimizce nüfus cüzdanı talep belgesi düzenlenir.

Gelir İdaresi Başkanlığı 05/03/2010 tarihinde konu ile ilgili olarak VERGİ KİMLİK NUMARASI İÇ GENELGESİ  SERİ NO: 2010/1 yayımlamıştır. MERNİS Kimlik Paylaşım Sisteminden kayıp ve çalıntı sorgulaması imkanı getirildiği için konu ile ilgili daha önce yayımlanmış olan 2007/1 Seri No.lu Vergi Kimlik Numarası İç Genelgesi uygulamadan kaldırılmıştır.

Bu nedenle kaybolan veya çalınan nüfus cüzdanları ile mükellefiyet tesis edilmesinin engellenebilmesi için vergi daireleri tarafından aşağıda açıklandığı şekilde işlem yapılması gerekmektedir.

Vergi daireleri kendilerine müracaat ederek mükellefiyet tesisi yaptırmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti tabiyetindeki gerçek kişilerin,

-Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını vergi kimlik numarası olarak bildiren, mevcut ve yeni kurulacak sermaye şirketlerinin ortakları, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdürlerinin ibraz ettikleri nüfus cüzdanının, mükellefiyet tesisi yapılmadan ve/veya dosya numarası verilmeden önce, MERNİS/Kimlik Paylaşım Sisteminden kayıp veya çalıntı olup olmadığını sorgulayacaktır.

Yapılan sorgulama sonucunda;

-İbraz edilen nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olmadığının tespit edilmesi halinde mükellefiyet tesisi yapılması ve/veya dosya numarası verilmesi için gerekli işlemler yapılacaktır.

-İbraz edilen nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olduğunun tespit edilmesi halinde nüfus cüzdanındaki kişi adına mükellefiyet tesisi yapılmayacak ve/veya dosya numarası verilmeyecektir. İbraz edilen nüfus cüzdanı iade edilmeyip durumu anlatan bir yazı ekinde ilgili nüfus müdürlüğüne gönderilecektir.

Ayrıca ibraz edilen belgelerin ve nüfus cüzdanının fotokopisi durumu anlatan bir yazı ile vergi daireleri tarafından emniyet müdürlüklerine de bildirilecektir.


Maliye Postasının Notu:

Nüfus Cüzdanını kaybeden kişilerin, başkaları tarafından kendi adlarına  şirket kurulmasının önlemek için ticaret sicili müdürlüklerine müracaat ederek nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportlarının  kaybolduğunu ya da çalındığını yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Ayrıca bu durumu vergi dairelerine de yazılı olarak bildirmelerinde yarar vardır. Mevzuatta açık bir hüküm olmamasına rağmen, nüfus cüzdanının değerli kağıtlardan olması, kötü niyetli şahısların eline geçmesi durumunda nüfus cüzdanı sahibi adına kanunsuz işlemlerde bulunulabileceği göz önünde bulundurularak nüfus cüzdanının kaybedildiğinin ve hükümsüz olduğunun ulusal yayın yapan gazetelerden birinde ilan ettirilmesi ve durumun yazılı olarak emniyet birimlerine bildirilmesinde de yarar bulunmaktadır. İleride bu konuda doğabilecek uyuşmazlıklarda bu ilan ve yazılı bildirimler kanıt olarak kullanılabilecektir.

Yeni Çipli Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kayıp Nüfus Cüzdanı Nasıl Çıkarılır?

Haberler

Gündem

Yeni Çipli Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kayıp Nüfus Cüzdanı Nasıl Çıkarılır?

2017 yılında İçişleri BakanlığıNüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni kimlik projesi ile birçok vatandaş çipli kimliğe geçiş yaptı. Hala daha değiştirme zorunluluğu olmamasına rağmen birçok vatandaş kullanım kolaylığı açısından çipli kimliğe geçiş yaptı. Fakat kimliğini değiştirenler arasında kimliklerini kaybetmiş vatandaşlarda var. Peki, nüfus cüzdanı nasıl çıkarılır? Çipli kimliğimi kaybettiğim ne yapmalıyım? İşte detaylar...

Eskiden kullanılan nüfus cüzdanları yerine 2017 yılından beri çipli kimlik kartları kullanılıyor.  Milyonlarca vatandaş Nüfus Müdürlüklerine giderek nüfus cüzdanlarını değiştirip yeni çipli kimlik kartlarını aldı. Bu uygulama zorunlu olmasa da yeni çipli kimlik kartlarının küçük olması daha avantajlı olduğu için neredeyse herkes nüfus cüzdanlarını değiştirdi. Yeni çipli kimlik kartına geçip kaybedenler ise ne yapacağını araştırıyor. Biz de çipli kimlik kartını kaybedenlerin yapması gereken işlemleri haberimizde sizler için derledik...

Kaybolan Kimlik Nasıl Çıkarılır?

Kaybolan Kimlik Nasıl Çıkarılır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kimlik Kaybetme Cezası Var Mı? Kimlik Kaybolunca Ne Yapılır, Nüfus Cüzdanı Yenileme Bedeli Ne Kadar?

Eğer kimlik kartınızı kaybettiyseniz telaşa kapılmadan belirli bir ücret ödeyerek yenisini çıkartabilirsiniz. Eski zamanlarda endişe edilen kayıp ve çalıntı kartlar yerine yenisini kolay bir şekilde çıkartabilecekler. Üstelik gazeteye veya Emniyet Müdürlüğüne ilan vermekle de uğraşmıyorsunuz. Kimlik kaybetme cezası 2023 için merak edilenleri derledik. Kayıp kimlik harcı nereye yatırılır? Eğer sizde kimliğinizi kaybettiyseniz ve ceza ödeme için gerekli adımları arıyorsanız, işte o adımlar…

KİMLİK KAYBETME CEZASI 2023 NE KADAR?

Ülkemizde bulunan her vatandaşın Türkiye Cumhuriyet kimlik kartı almak zorundadır. Yani her vatandaşın bir kimliği vardır. 2 Ocak 2017 yılı itibari ile eski kimliklerin yerini, yeni çipli kimlik kartı alınca birçok yenilik de geldi. Yeni kimlik kartı almak için 15 yaşını tamamlayan vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda biyometrik veri, biyometrik fotoğraf ve imzası alınır. İşlemleri tamamlandıktan sonra kimliklerini alırlar. Herhangi bir sebepten ötürü kimliğinizi kaybettiyseniz öncelikle kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda kayıp ve çalıntı bildirimi yapmanız gerekiyor. Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir. Nüfus Müdürlüğünde bulunan yetkili kişiye nüfus cüzdanınızı kaybettiğinizi yenisi istediğinizi bildirin. Yetkili kişi size bir form uzatarak bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

TC KİMLİK KARTI KAYBETME CEZASI

Kimlik kartını kaybetmenin bir cezası yoktur. Kaybolan kimlik kartı yerine yeni bir T.C. kimlik kartı çıkarmak için ödenen ücretler şu şekildedir;

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL

KİMLİK KAYBETME CEZASI NASIL ÖDENİR?

Kimlik Kartı Değerli Kağıt Bedeli yıl, 210 sayılı Değerli Kâğıtlar Kanununa göre Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenmekte ve tahsil edilmekte olup Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.

Kimlik Kartı bedelinin de içinde bulunduğu değerli kâğıt bedellerinin, Gelir İdaresi Başkanlığına ait web sayfasından, https://randevu.nvi.gov.tr/ veya https://alo199.nvi.gov.tr/ internet adresinden öğrenilmesi mümkündür.

  • Kimlik Kartı bedelleri;
  • Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,
  • Gelir İdaresi Başkanlığına aithttps://ivd.gib.gov.tr/ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla,
  • Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından,
  • https://alo199.nvi.gov.tr/ ve https://randevu.gov.tr internet adresinde belirtilen anlaşmalı bankalardan,
  • PTT Şubelerinden yatırılabilmektedir.

Ehliyet ve kimlik yenileme ücreti ödeme işlemleri bu şekilde yapılabilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır