erkekler bacak kıllarını almalı mı / erkek bacak kıllarını almalı mıdır - uludağ sözlük

Erkekler Bacak Kıllarını Almalı Mı

erkekler bacak kıllarını almalı mı

Bacaktaki kıllarımı, tüy dökücü veya jilet ile alabilir miyim?

Değerli kardeşimiz,

Erkeklerin, bir zorunluluk bulunmadıkça bacak, kol, sırt ve göğsündeki kılları aldırmaları uygun değildir. Ancak aşırı kıl yoğunluğunun psikolojik olarak rahatsız etmesi durumunda, seyreltilmesinde bir sakınca yoktur. Bu düzeltme bir nevi tedavi olarak nitelendirilebilir.

Öte yandan temizlik esnasında vücuttaki fazla kılların çeşitli yollarla giderilmesi mümkündür. Tüy dökücü krem ve epilasyon da bu tüylerin vücuttan giderilmesinin yollarından biridir. Giderilmesi gereken kılları almak için bu uygulamalardan herhangi birini kullanmakta sakınca yoktur.

Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin dışındaki bölgelerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir.

Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, -erkek olsun kadın olsun- yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de bu kısma bakması ve dokunması helal değildir. (Merğinani, Hidaye, 7/187, 194-195)

İlave bilgi için tıklayınız:

- Erkek ve kadınlarda kesilmesi, cımbızla alınması caiz olan ve ...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Vücuttaki kılları temizlemek


Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz?
CEVAP
Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur. Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.

Erkeklerin kaş aldırmaları, cemal niyetiyle, yani düzenli görünmek niyetiyle caiz; süs için, ziynet için olursa, caiz olmaz.

Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir.

Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.

Kulaktaki kıllar
Sual: Berberler, kulağın iç kısmında biten kılları, alkol alevi ile yakıyorlar. Bu şekilde kılları yok etmek caiz midir?
CEVAP
Evet, caizdir.

Karınca yağı
Sual:
Karınca yumurtasının yağını, tüy dökmekte kullanmak caiz midir?
CEVAP
Evet, caizdir.

Gusülden sonra
Sual:
Cünüplükten guslederken veya gusletmeden önce, etek tıraşı olmak uygun mu? Yoksa gusülden sonraya mı bırakmak gerekir?
CEVAP
Gusletmeden veya gusül bitmeden önce etek tıraşı olmak cünüp için mekruhtur. Hayızlı için mekruh değildir.

Favori uzatmak
Sual:
Favorilerimizi kulak yumuşağına kadar uzatmak uygun mu?
CEVAP
Hayır, hiç uzatmamak daha uygundur. Kulağın üstüne kadar kesmelidir.

 
 
 

Bacak kılları nasıl alınır?


Alt veya üst bacak tüyleri nasıl alınır sorusunu cevaplarken farklı metotların kendine has avantajları ve dezavantajları vardır:

1. Ağda - Avantajı: Kılları kökünden alır ve yeniden uzayana kadar 3-4 hafta boyunca pürüzsüz bir his sağlar. Dezavantajı: Tüy alımının bu en geleneksel yöntemi işe yarasa da oldukça acılı olmasıyla bilinir. Eğer cildiniz hassassa 1-2 gün boyunca kızarıklık ve sivilcelenme de görebilirsiniz.
 

2. Epilatör - Avantajı: Epilasyonla bacak alma yine kılları kökünden alır ve hızlı bir yöntemdir. Satinelle Prestige gibi bir epilatörü ister kuru ister ıslak olarak kullanabilir, ağdanın aldığından 4 kat kısa tüyleri bile alabilirsiniz. Dezavantajı: Biraz acı hissedebilirsiniz.


3. Tıraş – Avantajı: İstenmeyen bacak tüylerinde acısız ve hızlı bir yöntem de tıraş etmektir. Ancak tüyler kökünden alınmadığı için tıraşın etkisi sadece birkaç gün sürer ve ardından tüyler yeniden baş gösterir. Dezavantajı: Kıl dönmesi ve sivilcelenmeyi neden olabilir. Bunları önlemek için öncesinde ve sonrasında ölü derileri uzaklaştıran nazik bir ürünle bölgeyi yıkamalısınız. Bu sayede ölü deri hücreleri gözenekleri tıkamaz. “Jiletle bacak nasıl alınır?” dediğinizde tıraşın yaratacağı tahrişi azaltmak için mutlaka tüylerin büyüme yönüne doğru tıraş etmeniz önerilir.

Bu yöntemler bacak tüylerinde popüler olsa da maalesef kalıcı çözüm sunmazlar. Peki kalıcı bir şekilde bacak kıllarından kurtulmanın bir yolu yok mudur?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır