bilsem sınavı ne zaman 2019 1 sınıf / .:: Egitimhane.Com ::. Eğitim Yuvası

Bilsem Sınavı Ne Zaman 2019 1 Sınıf

bilsem sınavı ne zaman 2019 1 sınıf

Bilsem sınavı nedir? Nasıl hazırlanılır?

Bilsem sınavı nedir? Nasıl hazırlanılır?
  • Bilsem-Ai
  • Bilsem (Bilim Ve Sanat Merkezi)
  • 1 Yorum

BİLSEM SINAVI NEDİR, NASIL HAZIRLANILIR?

Bu yıl da, bilsemc2 ile hazırlanan çocukların çoğu kazandı.

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar. Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.
 

Genel Zihinsel; Sorulan sorulara doğru ve hızlı yanıt veren, yeni bir konu öğrenmek amacıyla sorular soran, bağlantısız fikirler arasında alışılmadık bağlantılar kuran, verilen görevleri mükemmeliyetçi bir tutum sergileyerek tamamlamada ısrarcı olan öğrencileri ifade eden alandır.

Görsel Sanatlar; Aktif, akıcı ve geniş bir hayal gücüne sahip olan, resimleri derinlik ve parçalar arasında uygun oranlar kullanarak planlayan, nesneleri ve ortamları ayrıntılarıyla algılayıp çeşitli malzemelerden değişik tasarımlar yapan, özgün tasarımlar üretebilecek potansiyele sahip olan öğrencileri ifade eden alandır.

Müzik; İşitsel ve ritmik olarak üst düzey performans gösteren, duyduğu bir ya da birden fazla sesi ve karmaşık müzik cümlelerini hatırlayıp seslendirebilen, çalgı çalma ve şarkı söyleme istekleri üst düzeyde olan ve müzikle ilgili alanlarda fark yaratan çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip olan öğrencileri ifade eden alandır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.

Öğrenci seçme aşaması 3 adımdan oluşmaktadır:

1. Sınıf öğretmenlerinin gözlem formlarını doldurması (03-14 Aralık 2018)

2. Grup tarama uygulaması (19 Ocak 2019-14 Nisan 2019)

3. Bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi (13 Mayıs 2019-08 Ağustos 2019)

Bilsem'de başarınızı artırmak için bilsemc2.com soruları ile hazırlanın

BİLSEM SINAVI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Bilsem Sınavı Nedir?

Sınıf öğretmenleri tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim almaya aday gösterilen yetenekli öğrencilerin yeterliliğini test eden aşamalı sınavlardır.

Bilsem Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle, Bilsem sınavlarına bireysel başvuru yapılamadığını belirtmeliyiz. Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir.

“Bilsem başvurusu nasıl yapılır, sınava hangi öğrenciler girebilir” diyen aileler için yazının devamında bu soruları yanıtladık. Sınıf öğretmenlerinin hangi öğrencileri ve ne şekilde aday gösterdiğini aşağıda inceleyebilirsiniz.

2018 – 2019 Eğitim döneminde Bilim ve Sanat Merkezleri’ne 1, 2, ve 3. Sınıf öğrencileri kabul edilmektedir.

2018 - 2019 BİLSEM SINAVINA HAZIRLIK

Geçtiğimiz yıllarda bilsem sınavlarına hazırlık için Bilsem hazırlık kitabı, örnek testler ve çıkmış sorular kullanılıyordu. 2018 yılı itibariyle sınavlara akıllı teknolojiler de dahil edildiği için hazırlık aşamasında mobil uygulamalardan destek almak gerekiyor.

Bilsem sınavları, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 1, 2 ve 3. Sınıflar için tablet bilgisayarlarla yapılıyor. Öğrencilerin, sınavda ne tür sorularla karşılaşacağını göstermek için BİLSEM DEMO adında bir Android uygulaması yayınladı fakat DEMO uygulamada sadece birkaç soru çözebiliyorsunuz.

Benzer soruları çözebileceğiniz ve onlarca egzersiz içeren bilsemc2.com ile çocuğunuzu Bilsem sınavlarına hazırlayabilirsiniz. bilsemc2 soruları, dikkat, hafıza, problem çözebilme, hızlı düşünme gibi zihinsel becerileri geliştirmeye yönelik bir çalışmadır. bilsemc2 soruları, bilsem sınavındaki sorular ile yakından benzerlik göstermektedir. Bu yüzden Bilsem sınavına hazırlık sürecinde oldukça etkilidir.

TABLET SINAVINA HAZIRLIK İÇİN ÖRNEK EGZERSİZLER için bilsemc2.com sitesindeki sorulara bakabilirsiniz.

Özel yetenekli öğrencilerin sahip oldukları bireysel yetenekler resim, müzik ve genel zihinsel yetenek şeklinde kategorize edilmiştir. Bir öğrenci için en fazla 2 yetenek alanı seçilebilecek. Yani, birden fazla alanda yetenekli olan öğrenciler için tek bir alana zorunlu yönlendirme yapılmayacak.

Örnek: Bir öğrenci hem müzik, hem de resim alanında yetenekli olabilir. Böyle bir durumda sınıf öğretmeni tarafından doldurulan aday formunda öğrencinin yetenek alanı müzik-resim olarak işaretlenecek. Aynı şekilde müzik-genel zihinsel ya da resim-genel zihinsel şeklinde seçimler yapılabilir.

Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim hakkı kazanan öğrenciler aşağıdaki alanlarda hazırlanmış eğitim programlarına alınırlar:

  • Uyum

  • Destek eğitimi

  • Bireysel yetenekleri fark ettirme

  • Özel yetenekleri geliştirme

  • Proje üretimi

  • Proje yönetimi

Bu şekilde öğrencilerin kendi potansiyellerini fark etmeleri, geliştirmeleri ve yetenekleri üzerine uzmanlaşmaları hedeflenmektedir. Bilsem okulları, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.

Peki, sınıf öğretmenleri hangi öğrencileri sınava aday gösteriyor?

Bilsem sınavı başvuru detayı:

Sınıf öğretmenleri, bu hassas seçimi yapabilmek için özel eğitimden geçmişlerdir. Verilen eğitimde; resim alanında, müzik alanında veya genel zihinsel beceriler alanında, öğretmenlere çeşitli değerlendirme teknikleri öğretilmiştir. Bu şekilde, öğrenci seçim süreci hakkında yeterli donanıma sahip olmaları hedeflenmiştir.

Bunlar;

  • Özel yetenekli öğrencilerin özellikleri

  • Okulda gözlem formu doldurma ve tanılama

  • İnternetten başvuru (e okul sisteminde başvuru) oluşturma

  • Eğitim sistemi ve genel süreç hakkında detaylardır.

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN?


19 Ocak 2019-14 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
 

Sınav tarihlerinin geniş aralıklı olması, bütün adayların aynı gün sınava girmeyecek olmasından kaynaklanmaktadır. Öğretmenlerin e okul sisteminde aday gösterdiği öğrenciler, aşağıdaki tarihlerde, randevu sistemiyle aşamalı sınavlara alınacaklar.

ÖNEMLİ: Adaylar uygulamaya gelirken yanlarında herhangi bir araç gereç getirmeyeceklerdir. Uygulama için geldiklerinde tablet bilgisayarlar uygulama merkezlerinde hazır bulunacaktır.  


ÖNEMLİ: Grup tarama uygulaması baraj puanları; genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı olacak şekilde Türkiye ortalamalarına göre belirlenecektir.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2019

  1. 19 Nisan 2019 > Grup tarama sonuçlarının açıklanma tarihi.

  2. 21 Ağustos 2019 > Bireysel değerlendirme sonucu Bilim ve Sanat Merkezleri’ne yerleştirilme hakkı kazanan öğrencilerin açıklanma tarihi.

Sınavlara hazırlık sürecinde bilsemc2 size  yardım eder.

ÖNEMLİ UYARI: MEB Bilsem sınav sonuçları www.meb.gov.tr (veya www.meb.gov.tr tarafından belirtilen mecralar) dışında başka web sitelerinde sorgulanamaz. İnternet üzerinde yaptığınız “Sınav sonuçları sorgulama, tablet testi sonuçları” gibi aramalarda hangi url adresine yönlendirildiğinize dikkat edin. Güvenmediğiniz sitelerde TC kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

MEB.GOV.TR’DE BİLSEM SINAV SONUÇLARINI SORGULA

2019 BİLSEM SINAV SONUCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

  • Genel zihinsel yetenek alanında 130 puan ve üzeri alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

  • Resim yetenek alanında 90 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

  • Müzik yetenek alanında 70 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

BİLSEM'E KAYIT OLMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER KAYITLARINI NEREYE YAPTIRACAK?

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU'na göre: Eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan müracaat ederek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerinde eğitim görmeye hak kazanan öğrenicilerimizin 26 Ağustos-13 Eylül 2019 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

DİKKAT: Geçtiğimiz yıl öğrenci tanılama kılavuzundaki kayıt tarihi ile sınav sonuçları ekranındaki kayıt tarihi arasında farklılıklar olmuştu. Bu yüzden geç kalmadan, eğitim hakkı kazandığınız Bilim ve Sanat Merkezi'ne ulaşıp son kayıt tarihi hakkında teyit almayı unutmayın!

BİLSEM ZEKA TESTİ NEDİR?

Geçtiğimiz yıllarda grup tarama testlerinde 1. sınıflar için Wnv, 2. ve 3. sınıflar için Asis zeka testi uygulanmıştır.

Ülke genelindeki 160 BİLSEM'e yönelik sınavların ilk aşaması olan "grup tarama uygulaması"na 2018-2019 eğitim öğretim yılında 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde yetenek alanlarına göre (genel zihinsel yetenek, resim, müzik) 896 bin 537 öğrenci aday gösterildi. Bu sayı 2017-2018 eğitim öğretim yılında 248 bin 418'di. 

BİLSEM PUAN HESAPLAMA

Sınava giren öğrencilerin puanları sadece doğru cevaplar üzerinden hesaplanacak. Öğrencilerin yanlış yaptığı sorular, doğru soruların puanını etkilemeyecek.

Her öğrenci kendi sınıf düzeyinde sorularla test edilecek.

1. aşama (tablet sınavı) tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra her yetenek alanı için ülke ortalamaları belirlenecek. Ortalamaların üzerinde olup bireysel değerlendirme aşamasına (Bilsem 2. aşama) geçmeye hak kazanan öğrenciler 21 Ağustos 2019 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 yeni açıklama

İlkokul, 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri arasında yapılan BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu merak ediliyor. 29 Mart'ta açıklanması beklenen BİLSEM sonuçları hala açıklanmadı. Veli ve öğrenciler sonuçları bekliyor. Peki BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanır, MEB net tarihi verdi mi?

Abone ol

29 Mart tarihinde açıklanması beklenen BİLSEM sınav sonuçlarının tarihi ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) BİLSEM grup tarama sınav sonuçlarının tarihine ilişkin duyuru yayımladı. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul, 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri arasından resim, müzik, zihinsel yetenek gibi alanlarda özel yeteneği olan öğrencileri belirlemek amacıyla uygulanan BİLSEM grup tarama sınavı 19 Ocak - 24 Mart tarihleri arasında gerçekleşmişti. Sınav sürecinin tamamlanması ardından sonuç tarihi merak konusu oldu.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesine bağlı Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı tarafından tarama süreci yürütülen BİLSEM, başvuru sürecinin uzaması dolayısıyla grup tarama sınav sonucunun açıklanacağı tarih değişti. Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sayfasından yeni tarihi paylaştı. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM SONUÇ TARİHİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BİLSEM Grup Tarama Uygulama sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin duyuruda şu ifadelere yer verildi: 

“BİLSEM tanılama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinde olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış, takvim değişikliği zorunlu hâle gelmiştir.

25/12/2018 tarihinde onaylanan yeni takvim sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmıştır. Paylaşılan takvimde de belirtildiği üzere grup tarama uygulama sonuçlarının açıklanma tarihi 19 Nisan 2019’dur.”

BİLSEM sonuçları 2019

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır