defne ismine ek isim / defne isminin yanına yakışan isimler haberleri - Yasemin

Defne Ismine Ek Isim

defne ismine ek isim

Defne isminin anlamı nedir? Defne Kuranı Kerim’de geçiyor mu? Defne isminin yanına ne yakışır?

Ünlü ve güzel kadınların bazılarının Defne isminde olması, dizilerde güzel ve popüler kadınların Defne adında olması bilinçaltımıza Defne ismine dair pozitif bir çağrışım bırakıyor. Ayrıca söylemesi kolay, kulağa hoş gelen bir isim olduğundan Defne ismi çok tercih ediliyor. Siz de kızınıza Defne ismi koymayı düşünüyorsanız bu makalemiz bu isimle ilgili aklınıza gelen sorulara cevap verebilir:

DEFNE İSMİ NE DEMEKTİR?

Defne ismi Yunan Mitolojisinde ‘Daphne’ olarak geçer, güzelliği dillere destan peri anlamına gelir. Defne’nin bir diğer anlamı da üzerinde güzel kokulu çiçekler açan, Akdeniz iklimine özgü bir ağaçtır.

Defne isminin kökeni herdem yeşil bir ağaç türünden gelir. Çeşitli güzel mânâlara sahip olan bu ismin bazı anlamları şöyledir:

  • Güzel kokulu yapraklara sahip, yaz-kış yeşil kalan, Defnegiller familyasına ait bir ağaç türü,
  • Parlak ve sert yaprakları bulunan, sarı çiçekleri olan, Akdeniz ikliminde yetişen, hoş kokulu bir ağaç.

İşte defne isminin böyle narin ve güzel bir anlamı vardır. Söylenişi de kulağa çok hoş gelen Defne, kız çocukları için yaygın olarak tercih edilen isimler arasındadır.

DEFNE İSMİNİN HARF ANALİZİ

D: Genel bir kuraldır; bir ismin ilk harfi D ile başlıyorsa, o ismin sahibi çok yönlü düşünebilmeye ve stratejik planlar yapabilmeye yatkındır. Bu kişiler çoğu zaman pragmatik bir karakter yapısına sahip olur, sorumluluk bilinci taşır.

E: İsmin ikinci harfi ise, Defne adını taşıyan kişilerin hiç bitmeyen enerjisini simgeler. Bu pozitif enerjinin genç olmakla ilgisi yoktur. Bilakis onlar kaç yaşına gelirse gelsin yaşam enerjileri her daim taze kalır, hep dinamik olmayı ve her şeye iyi tarafından bakmayı başarırlar.

F: Bu harf ise tarafsız olan ve her zaman gerçeğin peşinden koşan bir bireyi sembolize eder. Başka bir ifade ile, rasyonel tavırları temsil eder ve duygularından ziyade aklı ile hareket eden bir kişiliği tanımlar.

N: Vizyona ve özgünlüğe işaret eden bir harftir. 5 sayısı ile rezonansa girer.(Bu, neşeli ve bağımsız bir kişiliğin rakamıdır.)

E: 'E' harfi de küçük şeylerden mutlu olma, zorluklara göğüs germe prensibini ifade eder. 'E' harfi gibi, bardağın dolu tarafını görmek ile ilgilidir.

DEFNE İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Sıradışı yetenekleri vardır. Altıncı hissi oldukça güçlüdür. 'Pes etmek, vazgeçmek' onun lügatinde yoktur. Zira o, savaşçı bir ruha sahiptir, daima mücadele etmekten yanadır. Bu nedenle zorluklar onu yıldıramaz, aksine hırslandırır.

Etrafıyla iyi geçinir, onunla anlaşmak kolaydır. Her ortama kolayca adapte olabilir ve insanlarla iyi ilişkiler kurmakta güçlük çekmez. Bu yüzden çevresindekiler ona çok güvenir.

Sağduyuludur. Tepkisiz değildir. Hemen paniğe kapılmaz. Soğukkanlılığını muhafaza eder ve her şeyde mutlaka iyi bir yön arar.

DEFNE İSMİ KURAN-I KERİMDE GEÇİYOR MU? DEFNE İSMİNİ KOYMAK CAİZ Mİ?

Defne ismi Kuran-ı Kerim’de geçen isimlerden değildir. Ayrıca bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi çocuğa isim koyarken almamız gereken ölçü değildir.Kuran-ı Kerim’de geçmese de anlamı güzel bir isim çocuğa koyulabilir. Çocuğa güzel isim koymak anne babanın çocuk üzerinde haklarındandır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır.) [Ebu Nuaym]

Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı kerimde bulunması gerekmez. Yüz binden fazla Eshab-ı kiramdan Hazret-i Zeyd hariç, hiçbirinin ismi Kur’an-ı kerimde yoktur. Güzel isimler çoktur. Değişik isim olsun diye, yahut en güzel isim olsun diye Kur’an-ı kerimde geçen her kelimeyi, sırf Kur’an-ı kerimde geçtiği için çocuğa isim olarak koymak, çok yanlış olur.

Kur'an-ı kerimde geçiyor diye yıldırım, şimşek, gelmek, gitmek gibi kelimelerin arabisini isim olarak koyanlar oluyor. Bu kelimelerden en meşhurlarından biri Esra’dır. Esra, gece yürümek manasına gelir. Ünzile, indirildi, indirilmiş demektir. Böyle isimleri koymak caiz ise de, enbiyanın, ulemanın, evliyanın ismini tercih etmek elbette iyi olur. Rumeysa, Nefise, Zeynep, Ayşe, Gülsüm gibi din büyüklerinin isimlerini tercih etmek ahirette bu kişilerin şefaatlerine kavuşmaya sebep olabilir.

DEFNE İSMİNİN HİKAYESİ NEDİR?

Yunan mitolojisine göre Zeus'un oğlu Apollon, bir gün ırmak kenarında dolaşırken bir kız ile karşılaşır. Bu genç ve güzel kızın ismi Daphne (Defne)'dir.

İlk görüşte âşık olan Apollon, onunla konuşmaya çalışır. Ancak kız ondan kaçar ve aralarında kovalamaca başlar. Bir yandan da; 'Benden kaçma! Seni seviyorum.' diye sesleniyordur.

Defne ise büyük bir korku içindedir ve oradan uzaklaşmak için hızla koşmaya devam ediyordur. Fakat Apollon’un durmaya niyeti yoktur. Aklını başından alan bu eşsiz güzellikteki peri kızını mutlaka yakalamalı, ona sahip olmalıdır.

Defne kaçar, o kovalar; bu bir süre böyle devam eder. Nihayet aralarındaki mesafe iyice azalmaya başlar. Bir an Defne, saçlarının arasında Apollon’un nefesini hisseder ve hiçbir yere kaçamayacağını anlar. Artık kurtuluş imkânı kalmamıştır.

Bunun üzerine Defne, olduğu yerde durarak ayağıyla toprağı kazımaya başlar. Diğer taraftan şöyle bağırıyordur:

'Ey toprak ana! Beni koru! Beni sakla! Beni ört!'

Öyle içten yalvarır ki, bu yakarışına hemen cevap gelir. Defne birdenbire organlarının ağırlaşmaya başladığını, sanki odunlaştığını hisseder. Göğsünde gri bir kabuk oluşmuştur. O hoş kokulu saçları gitmiş, yerini ağaç yaprakları almıştır. Kolları ise birer dal hâline gelmiş, körpe ayaklarına gelince onlar da kök olmuş ve toprağın derinliklerine uzanmıştır.

İşte Defne ağacının ortaya çıkış hikâyesi bu şekildedir. Apollon, bu manzarayı görünce hayretten donakalır ve ne yapacağını bilemez. Tarifsiz bir üzüntü yaşar. Defne, ağaç olduktan sonra ona sarılır. Bakar ki sert kabuklarının altından bir ses geliyor: Tik-tak, tik-tak, tik-tak…

Bu, Defne'nin hâlâ korkuyla çarpmaya devam eden kalbinin sesidir! Apollon şöyle nidâ eder:

'Ey Defne! Sen bundan böyle Apollon’un kutsal ağacısın! Dökülmeyen ve solmayan yaprakların başıma tâc olacaksın. Savaşta galip olanlar, seçkin kahramanlar alınlarını senin güzel yapraklarınla süsleyecek. Şiirlerde, şarkılarda ismimizi yan yana anacaklar.'

Defne, bu tatlı sözlere kayıtsız kalamaz. Dallarını eğer ve Apollon’a saygıyla selam verir. Bu efsane de asırlar boyu anlatılıp durur.

DEFNE İSMİNİN KÖKENİ NEDİR?

Bu isim, en eski yazılı kaynaklardan bugüne gelmeyi başarmış isimler içerisinde ön plana çıkar. Yunanca kökenli olan Defne isminin kaynağı, yukarıda anlattığımız gibi Yunan Mitolojisi hikâyelerine dayanır. Masumiyetin ve saflığın simgesi olan Defne isminin anlamı bir ağaç olup, bu ağaç Defnegiller ailesinde yer alır ve Akdeniz ikliminde yaşar.

DEFNE İSMİNİN YANINA HANGİ İSİM YAKIŞIR?

Kızınıza iki isim birden vermeyi düşünüyor olabilirsiniz. İşte, Defne isminin yanına yakışan isimler:

  1. Nisan,
  2. Hazal,
  3. Deniz,
  4. Duru,
  5. Elâ,
  6. Yağmur,
  7. Ayça,
  8. Alya,
  9. Sıla,
  10. Cansu,
  11. Erva,
  12. Nil,
  13. Ece,
  14. Aslı,

DEFNE İSMİ POPÜLER BİR İSİM Mİ?

  1. Defne ismi, yılına kadar en fazla tercih edilen isimler listesinin ilk isim içerisine girememiştir. Fakat yılında yayınlanmaya başlayan Kiralık Aşk dizisi bu ismin popüleritesini hızla artırdı. Öyle ki bu isim yılında en çok konulan isimlerden 9'uncusu oldu. tarihinde 4'üncü, 'de ise 3'üncü olmayı başarmıştır.
  2. İstatistiklere göre yılında doğan bebeklerden 'i Defne ismini aldı. Özetle, en popüler isimler listesine Defne isminin de adını yazdırdığı söyleyebiliriz.

TÜRKİYE’DE DEFNE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  1. Ülkemizde Defne ismine sahip kişi vardır. İstanbul'da ise Defne adını taşıyan kişi vardır.

Defne isminin anlamı nedir? Defne isminin yanına ikinci isim konur mu?

Defne ismi ülkemizde kız çocuklarına verilen isimler arasında yer alır. Telaffuzu çok güzel aynı zamanda anlam olarak da güzel olan nadir isimler arasında yer alır. Defne isminin anlamı popülerlik kazanmasının ardından merak edilmeye başlandı. Defne isminin yanına ikinci isim arayışına girenler bu ismin yanına yakışacak isimleri merak ediliyorlar. Defne isminin anlamını ve defne isminin yanına yakışacak isimleri merak ediyorsanız vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Defne isminin anlamı nedir?

Defne isminin yanına ikinci isim konur mu?

Defne isminin anlamı Defnegillerden, yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç anlamına gelmektedir.

Defne isminin kökeni Yunancadır.

Defne isminin yanına yakışan isimleri de şu şekilde sıralayabiliriz.

Defne Nur, Defne Mira, Defne Asel yanına isim olarak konulabilir.

Defne isminin özellikleri nelerdir?

Yere sağlam basan kişilikleri vardır. Güçlü olmayı severler. Gücünü nerede ve ne zaman kime karşı kullanacağını iyi Bilir. Yanlış yaptığı zaman hatasını anlamakta çok geç kalmaz. Mükemmel olmayı ve görünmeyi severler. Baskı altında olmayı sevmezler ve baskı altındayken dahi oldukça başarılıdırlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Modern kız isimleri ve anlamları nelerdir?

Aleda: Nazlı, kaprisli
Pamira: Orta Asya’da bir yayla
Lema: Parıltı, parlayış
Çilen: Hafif yağan yağmur
Dilbeste: Gönül bağlamış, âşık.
Alım: Gözü gönlü, çelen güzel
Lila: Eflatun, leylak rengi
Erna: Cilveli, şen şakrak sevgili
Caneda: İçten, sevimli kişi
Dildar: Güzel yüz
Kayra: Sayılan birinden gelen iyilik lütuf
Belgin: Kesin, eksiksiz beliren
Behin: İyinin iyisi
İlsu: Ülkenin suyu, bereketi
Balca: Bal gibi tatlı kız
Peyda: Belli, ortaya çıkan
Açelya: Fundagillerden çok renkli çiçekler açan bitki
Mehir: Ay parçası
Algın: Birine gönül vermiş, vurgun, tutkun
Liyan: Parlak
Ayande: Gelen, gelici, istikbal
Gerçek: Yakıştırma ve yalanı olmayan
Belgi: İşaret
Dildade : Gönül vermiş, düşkün, tutkun
Leyal: Geceler
Çilay: Ayın üzerinde beliren açık renkli lekeler
Özün: Şiir. Hak edilmiş ün.
Dürre: İnci tanesi
Mehru: Ay yüzlü güzel
Beria: Olgunluk ve güzelliğiyle üstün olan sevgili
Selis: Akıcı söz
Gece: Gün batımından ağarmasına kadar geçen süre
Duygun: Duygulu, hassas, hisli kişi
Belur: Billur
Alçin: Kırmızı renkli küçük bir kuş
Büge: Bent, su bendi.
Beylem: Çiçek demedi, buket, sunuş.
Devin: Hareket, kımıldama
İda: Kazdağları’nın eski adı
Lal: Dili tutulmuş, dilsiz
Vira: Durmadan, aralıksız, sürekli
Eşay: Ayın güzelliğiyle eşdeğer güzelliğe sahip olan
Serpin: Yağmur
Ongü: Sağlık, mutluluk

Kuranda geçen kız isimleri ve anlamları nelerdir?

İkra : Oku anlamında olan İkra, Kur&#;an-ı Kerim ‘de yer almaktadır.
Serap : Hayal anlamında olan Serap ismi, Kur&#;an’da Nebe suresinin ayetinde geçmektedir.
Beyza : Günahı olmayan, ak, beyaz anlamlarındadır.
Hamiyet : Koruma, kollama anlamına gelen Hamiyet, Gasiye suresi’nde yer almaktadır.
Evsa : Meryem suresinde yer alan Evsa ismi, emreden insan anlamındadır.
Asel : Muhammed Suresinde geçen Asel, cenetteki bal anlamına gelmektedir.
Lina : Kuran’da bahsedilen Lina ismi, Hurma fidesi demektir.
Melike : Bakara suresinde yer alan Melike ismi, hükümdarlığı temsil eden isimlerdendir.
Cennet : İyilik yapanların sonsuz mutluluğa kavulacakları yer anlamında kullanılmaktadır. Kuran&#;da farklı 62 ayette geçmektedir.
Esved : Hem kız hemde erkek ismi olarak kullanılan Esved, Bakara suresinde geçer ve kara anlamındadır.
Huri : Kuran’da farklı ayetlerde geçen Huri, güzel anlamına gelmektedir.
Sidre : Cenetteki ağaçlardan birisi olan Sidre, Kuran’da 3 farklı ayette yer almaktadır.
Elif : Arap alfabesinin ilk harfi olan Elif , ince uzun boylu kız anlamına gelmektedir.
Aliye : Duhan 31, Hud 82, Hicr 74 surelerinde bulunan Aliye ismi yüce anlamındadır.
Ufuk : Hem kız hem de erkek ismi olarak Ufuk, Necm suresinde geçmektedir.
Zeliha : Peri gibi güzel olmak anlamındadır.
Azer : Hem kız hem de erkeğe konulabilen Azer ismi Kuran’da Enam suresi ayette geçmektedir. Hz. İbrahim’in babasının adı, Kasım ayının bir başka adı anlamındadır.
Bereket : Araf ve Hud surelerinde geçen Bereket, hem kız hem de erkek ismi olarak kullanılmakta ve bolluk anlamındadır.
Kadem : Nahl suresinde yer alan Kadem, uğurlu anlamına gelmektedir.
Ahsa : Kuran’ın birçok ayetinde geçen Ahsa, sayma ya da hesap etme anlamına gelmektedir.
Sema : Gökyüzün anlamına gelen Sema ile ilgili Kur&#;an’da pek çok ayet bulunmaktadır.
Leyal : Leyal, Kuran’da gece anlamında kullanılmıştır. Meryem ve Sebe surelerinde yer almaktadır.
Ebrar : Hem kız hem de erkek ismi olarak kullanılmakta olan Ebrar, iyilik sever, hayırsever anlamındadır.
Tuğyan : 3 farklı surede bulunan Tuğyan ismi, coşkun anlamına gelmektedir.
Kader : Hem kız hem de erkek ismi olarak kullanılan Kader, Kuran’da birçok ayette geçmektedir. Alınyazısı anlamına gelir.
Feriha : Bakara ve Tevbe suresinde geçen Feriha ismi, ferahlığa erişmek anlamındadır.
Sacide : Secde eden anlamına gelen Sacide ismi, Kuran’da Zümer suresinde yer almaktadır.
Melike : Bakara suresinde yer alan Melike ismi, Hükümdar’ın eşi anlamındadır.
Münteha : Kuran’da farklı surelerde yer alan Münteha, son anlamında kullanılmaktadır.
Esma : Kuran’da Allah&#;ın güzel isimlerinden biridir. Aynı zamanda duyma ve işitme anlamında da kullanılır. Sahabe isimlerinden biridir.
Melek : Kuran-ı Kerim’de birçok ayette geçen Melek ismi, Allah ile insanlar arasında aracılık yapan manevi bir varlıktır.
Havva : Yaratılan ilk kadın olarak bilinmektedir.
Berka : Hem kız hem de erkek ismi olarak kullanılan Berka şimşek anlamındadır. Rad Ve Rum Ayetlerde yer alır.
Kevser : Kuran’ı Kerim’in bir suresi olan Kevser, cennette bulunan ırmak anlamına gelmektedir.
Hamiye : Koruyan anlamına gelen Hamiye, kızgın, çok sıcak anlamlarınada gelmektedir.
Mensure : Dağınık anlamında olan Mensure, Kuran’da İnsan suresinde yer almaktadır.
Lema : Lema, parlak olan şey anlamındadır. Kur&#;an’da iki farklı surede yer almaktadır.
Nadiye : Bir mecliste bulunma, toplantıya katılma anlamında olan Nadiye, Kur&#;an’da Alak Suresinde yer almaktadır.
Merve : Mekke’de bir dağın adı olan Merve, Kuran’da Bakara suresinde yer almaktadır.
Atiye : Araf, Haci Hicr, Taha surelerinde geçen Atiye ismi bağışlama ya da gelecek anlamlarında kullanılmaktadır.
Saliha : Kuran&#;da birbirinden farklı 6 surede geçen Saliha, dinin emirlerini yerine getiren kişilere verilen addır.
Sıdıka : Meryem Suresinde geçen sıdıka, sadık kalan, doğru söyleyen kişi anlamında gelmektedir.
Yüsra : Kolay olan anlamına gelmektedir. Kur&#;an’da iki farklı ayette yer almaktadır.
Zülfa : Kur&#;an’da farklı surelerde yer alan Zülfa, yakınlık anlamında kullanılmaktadır.
Halide : Nisa, Tevbe, Haşr surelerinde geçen Halide, sonsuz anlamındadır.
Azra :Medine’nin bir diğer adı olan Azra ismi Kuran’da yer almaktadır. El değmemiş anlamına sahiptir.
Radife : İnsanlar öldükten sonra üflenecek olan sur’un ikincisi anlamındadır. Kur&#;an’da surenin içerisinde yer alır.
Serap : Nebe suresinde yer alan Serap, bir yanılsama biçimidir.
Nüha : Taha suresinde yer alan Nüha ismi, akıl anlamına gelmektedir.
Evsan : Put anlamına gelen Evsan, Kuran’da iki farklı surede geçmektedir.
Emel : Hicr ve Kehf suresinde geçen isim gerçekleştirilmesi istenen ve beklenen anlamındadır.
Hacer : Kuran’da birkaç ayette yer alan Hacer ismi, Kabe’nin duvarındaki siyah olarak anlamlandırılmaktadır.
Neşe : Sevinç anlamına gelen Neşe ismi, Kuran’da 3 farklı surede geçmektedir.
Anife : Kuran’da Muhammed suresinde yer alan Anife, gençlik çağının başlangıcı anlamındadır.
Firdevs : Cennet en güzel yeri, cennet bahçesi anlamına gelen Firdevs Kuran’da farklı surelerde yer almaktadır.
Meşkure : Kuran’da İnsan suresinde yer alan Meşkure, beğenilmeye değer bir şey olarak anlamlandırılmaktadır.
Hayat : Kuran’da birçok ayette geçmektedir. Yaşaman devamlılığını ifade etmektedir.
Ela : Farsça kökeninden gelen Ela ismi, göz rengi olarak bilinir.
Alime : Bakara 60, Araf surelerinde yer alan Alime, bilgi sahibi olan kız anlamındadır. Bakara suresinde geçen kız isimlerinden biridir.
Aksa : Kasas 20, Yasin 20 ayetlerinde geçen Aksa ismi en uzak yer anlamına gelmektedir. Yasin suresinde geçen kız isimlerindendir.
Medine : Hz. Muhammed’in mezarının bulunduğu şehirin ismidir.
Duha : Kuşluk vakti anlamına gelen Duha, hem kız hemde erkek ismi olarak kullanılmaktadır.
Hazen : Arapça hüzün keder anlamına gelen Hazen , Kur&#;an’da iki farklı surede geçmektedir.
Benna : Sad suresi ayette geçen Benna, yapı kuran kişi anlamındadır.
Sündüs : İpek kumaş anlamına gelen Sündüs, Kur&#;an’da Duhan ve Kehf surelerinde geçmektedir.
Azze : Kuran’da bir çok ayette yer alan Azze ismi saygıdeğer, saygılı anlamlarındadır.
Serra : Kuran’da iki farklı surede geçen Serra, Arapça kökenli bir kelime olup genişlik, rahatlık anlamına gelmektedir.
Sera : Arapça ve Farsça farklı anlamlara gelen Sera ismi, Kur&#;an’da bir ayette yer almaktadır. Farsça, köşk anlamına gelirken; Arapça, yer anlamına gelmektedir.
Karye : Küçük yerleşişm yeri anlamına gelen Karye, Kur&#;an’da birçok ayette geçmektedir.
Benan : Hem erkek hem de kız ismi olarak kullanılan Benan ismi Enfal ve Kıyamet surelerinde geçmektedir. Parmakla gösterilen kişi anlamındadır.
Huda : Bakara suresinin 2 ayetinde geçen Huda, doğru yol ya da doğru yol gösteren kişi anlamına gelmektedir.
Ecrin : Ecrin, Allah&#;ın hediyesi olan sevap anlamına gelmektedir.
Malike : Sahiplik anlamına gelmektedir.
Müberra : Nur suresinde yer alan Müberra ismi, temiz insan olarak anlamlandırılmaktadır.
Dünya : Kuran’da birçok ayette geçen Dünya, üzerinde yaşadığımız toprak ve deniz anlamına gelirken; hayal, düşünce anlamında da kullanılmaktadır.
Evla : Daha iyi olmak anlamında olan Evsa, Nisa ve Meryem Suresinde geçmektedir.
Maide : Kuran’da yer alan bir surenin ismi olan Maide, yemek anlamına gelmektedir.
Züleyha : Zeliha isminde olduğu gibi peri anlamına gelmektedir.
Tuğba : Cenette bulunduğuna inanılan bir ağaç ismidir.
Efide : Kalp anlamına gelen Efide, Kuran’da Ahkaf ve Secde surelerinde geçmektedir.
Nisa : Kadın anlamına gelen Nisa, ayrıca Kur&#;an’da bir surenin ismidir.
Asiye : Hz. Musa’yı nehirsen çıkartıp büyüten Firavun’un eşinin ismi olan Asiye, asi ve acı çeken kadın anlamlarındadır.
Asi : Hem erkek hem de kız ismi olarak kullanılan Asi, dik baslı, baş kaldıran anlamındadır. Kuran’da Bakara ve İnsan ayetlerinde bulunmaktadır.
Sultan : Hem kız hem de erkek isminde kullanılan Sultan, Kur&#;an’da birçok ayette geçmektedir.
Mavera : Kuran’da farklı surelerde yer alan Mavera ismi, bir şeyin arka tarafında kalmayı tercih etmek demektir.
Berzah : Rahman suresinin Ayetinde yer alan Berzah ismi dünya ile ahiret arasında kalan ölen insanların ruhlarının gittiği mekandır.
Aden : Hud Suresi ve Necm Suresinde yer alan Aden ismi Allah’ın yasakladığı kavim isimlerindendir.
Duhan : Kıyamet gününde çıkacak olan duman anlamına gelmektedir.
Ahsen : Kuran’da 50’den fazla ayette yer alan Ahsen adı en güzel olanı çağrıştırmaktadır.
Tayyibe : Kuran’da birçok ayette geçen Tayyibe, temiz anlamındadır.
İrem : Fecr Suresinde geçen İrem ismi, cennete benzeyen bahçe anlamındadır.
Vildan : Kuran’da birçok ayette yer almaktadır.
Yezra : Şura suresinde geçen Yezra, çoğalmak anlamındadır.
Şüheda : Nisa suresinde geçen Şüheda, şehit anlamındadır.
Beyna : Zuhruf suresinin Ayetinde yer alan Beyna ismi, iyi ya da kötünün arasında kalmış anlamındadır.
Nur : Kuran’da birçok surede geçen Nur, aydınlık anlamındadır.
Sara : Prenses anlamına gelen Sara, Kur&#;an’da bir surede yer almaktadır.
Eda : Kuran’da Bakara Ve Meryem Ayetlerde davranış, tutum anlamında yer almıştır.
Bükre : Hem kız hem de erkek ismi olarak kullanılan Bükre, Fetih suresi 9. ayette yer almaktadır. Sabah vakti anlamındadır.
Kübra : Çok büyük anlamına gelmektedir.
Ecre : Kuranda 4 farklı surede geçen Ecre ismi, ödül anlamı taşır.
Emine : Emin, güvenilir anlamlarına gelen Emine, Kuran’da Bakara, Araf ve Nahl surelerinde geçmektedir.
Selime : Sağlam kişilik anlamına gelen Selime, Kur&#;an’da bir ayette geçmektedir.
Hasibe : Kuranda 3 farklı ayette geçen Hasibe, saygın ve değerli kişi anlamına gelmektedir.
Aleyna: Kuran’da Aleyna sıkıntılardan kurtulmak anlamında kullanılan bir isimdir.
Esra : İsra Suresinde yer alan Esra ismi karanlıkta yol gösteren anlamına gelmektedir.
Ezel : Hem kız hem de erkek ismi olarak kullanılan Ezel, başlangıcı olmayan anlamında kullanılmaktadır.
Reyhan : Vakia suresinde geçen Reyhan, güzel koku anlamındadır.
Mukaddes : Kuran’da yer alan Mukaddes ismi mübarek olan şeylere atıfta bulunmak demektir.
Hüsna : Kuran’da birçok ayette yer alan Hüsna, Allah’ın isimlerinin de genel adıdır.
Meryem : Meryem, dindar kadın anlamına gelmektedir. Kur&#;an’da yer alan surenin ismidir.
Şura : Kuran’da Şura isimli bir sure bulunmaktadır. Meclis, danışma gibi anlamlarda kullanılmaktadır.
Nuran : Kuran’da birçok surede geçen Nuran, Nur ismi gibi aydınlık anlamındadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir