laborant veteriner sağlık atama / Veteriner Sağlık Teknikeri Atamaları Taban Puanları | KPSS Atama Taban Puanları

Laborant Veteriner Sağlık Atama

laborant veteriner sağlık atama

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Laborant ve Veteriner Sağlık

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının amacı, Veteriner Hekimliğin çalışma alanı içerisine giren laboratuvar, klinik uygulamalar, hayvansal kökenli gıda güvenliği ve güvenirliği ile hayvan besleme ve yetiştirme alanlarında Veteriner hekime yardımcı olacak gerekli bilgi ve donanıma sahip ara eleman yetiştirmektir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı, açıköğretim sistemiyle ev hayvanlarına veya genel olarak hayvanlara ilgi duyan kişilere ulaşarak onların bilgi gereksinimlerini karşılayacaktır. Diğer taraftan program, ülkemizde bulunan gençlerimize eğitim ve iş olanağı sağlamanın yanı sıra daha kaliteli daha bilimsel ve ne yaptığını bilen ara elemanlarla ekonomimize ve insan sağlığına hizmeti amaçlamıştır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

monash.pwL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL VETERİNER ANATOMİZ
LBVUTEMEL ZOOTEKNİKZ
LBVUTEMEL VETERİNER GENETİKZ
LBVUTEMEL VETERİNER FİZYOLOJİZ
LBVUTEMEL VETERİNER HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİZ
LBVUTEMEL VETERİNER PATOLOJİZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
monash.pwL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL VETERİNER PARAZİTOLOJİZ
LBVUHİJYEN VE SANİTASYONZ
LBVUTEMEL VETERİNER MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİZ
LBVUVETERİNER LABORATUVAR TEKNİKLERİ VE PRENSİPLERİZ
LBVUHAYVAN DAVRANIŞLARI VE REFAHIZ
LBVUTEMEL VETERİNER BİYOKİMYAZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
monash.pwL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL SÜRÜ SAĞLIĞI YÖNETİMİZ
LBVUVETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİKZ
LBVUTEMEL YEM BİLGİSİ VE HAYVAN BESLEMEZ
LBVUVETERİNER MİKROBİYOLOJİ VE EPİDEMİYOLOJİZ
LBVUVİROLOJİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
monash.pwL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL VETERİNER FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİZ
LBVUTEMEL KLİNİK BİLGİSİZ
LBVUHAYVANCILIK EKONOMİSİZ
LBVUDOĞUM BİLGİSİ VE SUNİ TOHUMLAMAZ
LBVULABORATUVAR HAYVANLARINI YETİŞTİRME VE SAĞLIĞIZ
LBVUGIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ

Staj

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında zorunlu 30 iş günü staj bulunmaktadır.

Öğrenciler zorunlu stajını 2. yarıyıl dönem sonu sınavından sonra herhangi bir dönemde tek seferde yapmalıdır, bölerek farklı zaman dilimlerinde yapılamamaktadır.

ve önceki öğretim yıllarında kayıt yaptıran öğrencilerin staj zorunluluğu bulunmadığından bu öğrenciler staj yapamazlar.

Öğrenciler stajını;

  • Sağlık Bakanlığı'na bağlı Devlet Hastaneleri, Tıp Fakülteleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri (klinik biyokimya, klinik mikrobiyoloji, patoloji, kan bankası ve hematoloji laboratuvarları virolojik, toksikolojik, biyokimyasal test ve analiz yapan diğer laboratuvarlar),
  • Tanm ve Orman Bakanlığına bağlı ilgili birimleri (Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlükleri, İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlükleri Laboratuvarları),
  • Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bölge Laboratuvarları
  • Veteriner Fakültelerinin anabilim dalı laboratuvarları
  • Kamu-özel Gıda Kontrol Laboratuvarları
  • Özel Veteriner Klinik ve Özel Veteriner Hastaneleri
  • Özel Veteriner Patoloji Laboratuvarları
  • Veteriner İlaç Firmaları, Kamu-Özel Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayi İşletmeleri
  • Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren Şirketler
  • Yem Fabrikalarında

yapabilirler.

Staj Muafiyeti

Anadolu Üniversitesi Senatosunun  Tarih ve 8/1 Sayılı Kararı ile Kabul Edilen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat Ve İşletme Fakülteleri Staj Yönergesi’ne göre;

Zorunlu staj uygulaması bulunan programlarda aşağıda belirtilen durumları resmî olarak belgelendirmeleri durumunda Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile öğrenci stajdan muaf sayılabilir:

  1. Programı ile ilgili sektörde, ilgili birimde ve meslek alanında SGK’ya tabi sigortalı olarak en az zorunlu staj süresi kadar çalışmış olmak,
  2. Diğer bir yükseköğretim kurumunda, kayıtlı olduğu programın mesleki alanı ile ilgili zorunlu staj süresi kadar staj yapmış olmak.

Yurtiçinde Açıköğretim Sistemi Programlarına kayıtlı olan ve muafiyet talebinde bulunan öğrenciler yukarıda belirtilen durumları belgelendirmeleri hâlinde, temin edecekleri her türlü belgeyi, (ilgili sektörde ve ilgili birimde çalıştığını gösteren üst yazı, transkript, not durum belgesi, daha önce staj yaptığını gösterir belge vb.) bir dilekçe ile Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğüne ulaştırılmak üzere gönderir.

Yurt dışında Açıköğretim Sistemi Programlarına kayıtlı olan ve muafiyet talebinde bulunan öğrenciler yukarıda belirtilen durumları belgelendirmeleri hâlinde, temin edecekleri her türlü belgenin yeminli Türkçe tercümesini bir dilekçe ile bağlı bulundukları Anadolu Üniversitesi AÖF Kayıt Merkezine elden teslim eder ya da posta yoluyla gönderir.

GEÇİCİ MADDE: Bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce programlara kayıtlı olan öğrenciler hakkında 29/09/ tarihli ve 7/5 sayılı Senato kararıyla kabul edilen “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Staj Yönergesi’nin 14 üncü maddesinin (a) ve (c) bentleri uygulanır. (İlgili yönergeye buradan ulaşabilirsiniz.)

monash.pw

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar tekniker unvanını kazanarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde olan çok sayıdaki ilgili kuruluşların yanı sıra özel veteriner hastanelerinde, kliniklerinde ve laboratuvarlarında yardımcı teknik personel olarak çalışabilirler. Ayrıca özel çiftliklerde veya tavukçuluk, sığırcılık (et-süt), koyunculuk işletmeleri ile yem sanayinde yardımcı eleman olarak kendilerine yer edinebilirler. Dahası edindikleri yeni bilgilerle kendi iş yerlerini kurabilirler.

Güncelleme Tarihi:

Laborant ve Veteriner Sağlık Nedir, Tercih Edilmeli mi?

Laborant ve veteriner sağlık programı, son yılların en çok ilgi gören ön lisans programlarından bir tanesidir. Lise ve dengi okullardan mezun olan öğrenciler üniversite sınavına girerek meslek yüksekokullarının iki yıllık laborant ve veteriner sağlık programlarına yerleşebilirler.

Ancak bazı öğrencilerde bu programdan mezun olup iş bulamama korkusu olabilir. Dolayısıyla birçok öğrencinin bu programı tercih edip etmeme konusunda kafası karışık olabilir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Nedir?

2 yıllık bir ön lisans programı olan laborant ve veteriner sağlık programı, laborant ve veteriner sağlık teknikerleri yetiştirir. Bu unvanla çalışan kişiler evcil hayvanların ve çiftlik hayvanlarının sağlıkları, tedavisi, beslenmesi ve yetiştirilmesi gibi konularda teknik bilgi ve beceriye sahip yardımcı eleman olarak görev alır.

Yani laborant ve veteriner sağlık teknikeri, veterinerlerle birlikte evcil hayvanlar ve çiftlik hayvanları üzerine çalışır. Dolayısıyla 4 yıllık veterinerlik bölümlerine puanı yetmeyen ancak hayvanlarla vakit geçirmeyi ve çalışmayı seven kişiler bu programa kaydolmayı düşünebilir.

Programı başarıyla tamamlayan kişiler iki yıllık eğitimin sonucunda 30 günlük zorunlu stajlarını tamamlayarak “Laborant ve Veteriner Sağlık” ön lisans diploması alırlar ve iş hayatına laborant ve veteriner sağlık teknikeri olarak başlayabilir.

laborant ve veteriner sağlık nedir, tercih edilmeli mi?

 

Laborant ve Veteriner Sağlık Ne İş Yapar?

Laborant ve veteriner sağlık mezunlarının çalıştıkları kurumlara göre yardımcı teknik personel olarak birçok görevi üstlenmeleri gerekebilir. Ancak en temel anlamda bir laborant ve veteriner sağlık teknikeri aşağıda sıralanan görevleri yerine getirir.

  • Yetkili olduğu durumlarda hayvanlara koruyucu aşı uygulaması yapar.
  • Klinik muayene esnasında ve ameliyatlarda veteriner hekime yardım eder.
  • Gerekli durumlarda hayvanlara bakım ve pansuman yapar.
  • Hayvanları kayıt altına alma çalışmasında görev alır.
  • Hayvanlarda hastalık taraması yapar.
  • Hastalıklı hayvanların diğerlerinden ayrıştırılmasında görev alır.
  • Hayvan ıslahı çalışmalarında görev yapar.

Laborant ve Veteriner Sağlık Hastanede Çalışabilir mi?

Laborant ve veteriner sağlık mezunlarının normal hastanelerde laborant olarak görev alma hakkı 1 yıllık staj sonrası mümkün olabilse de bu durum pratikte pek rastlanılan bir durum değildir. Dolayısıyla hastanelerde laborant olmak isteyen kişilerin laborant ve veteriner sağlık programını tercih etmemesi gerekir.

Ancak laborant ve veteriner sağlık teknikerlerinin çalışabileceği çok sayıda kurum ve kuruluş vardır:

  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı bazı kuruluşlar
  • Veteriner klinikleri
  • Özel laboratuvarlar
  • Hayvan hastaneleri
  • Hayvan çiftlikleri
  • Yem fabrikaları
  • Gıda kontrol merkezleri ve fabrikaları
  • İlaç firmaları

laborant ve veteriner sağlık nedir, tercih edilmeli mi?

Laborant ve Veteriner Sağlık Hayvan Sağlığı Kabini Açabilir mi?

Bilindiği üzere hayvan sağlığı kabinlerinde veterinerlerin reçete ettiği enjeksiyon, serum, pansuman gibi hizmetler verilir. Laborant ve veteriner sağlık teknikerleri, bu tür kuruluşlar açma ve işletme yetkisine yasal olarak sahiptir.

Ancak bu tür hizmetler genelde veterinerlerde de verildiği için hayvan sağlık kabinlerinin aktif olarak çalışabildiği söylenemez. Yine de teknikerlere serbest çalışma ve hayvan sağlığı kabini işletme yetkisinin verilmiş olması mesleki açıdan başlı başına önem taşıyan bir konudur.

Laborant ve Veteriner Sağlık Ataması Yapılır mı?

Bazı dönemlerde laborant ve veteriner sağlık ataması yapılır ancak kadro sayıları çok düşük olduğu için laborant ve veteriner sağlık teknikerlerinin devlet kurum ve kuruluşlarında görev alma ihtimali düşüktür.

Ayrıca atanmak isteyen laborant ve veteriner personel sağlık teknikerlerinin KPSS sınavından en az 85 puan alması gerekir.

Fakat bu alandan mezun olan kişiler kendilerini geliştirmeleri durumunda farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerde iş bulma şansına sahip olduğunu hatırlatmak gerekir.

Laborant ve veteriner sağlık teknikerlerinin özellikle hayvancılığın gelişmiş olduğu şehirlerdeki çiftliklerde ve evcil hayvan sayısının yüksek olduğu şehirlerdeki veterinerlerde iş bulması mümkün olabilir.

Laborant ve Veteriner Sağlık DGS ile Hangi Bölümlere Geçebilir?

İki yıllık laborant ve veteriner sağlık bölümünden lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen kişiler için laborant ve veteriner sağlık DGS geçiş bölümleri aşağıda listelenmiştir.

  • Biyoloji
  • Veterinerlik
  • Hayvansal üretim
  • Tarımsal biyoteknoloji
  • Moleküler biyoloji ve genetik
  • Zootekni

Sözü geçen bölümler arasında en çok tercih gören bölüm elbette veterinerliktir. Fakat DGS ile geçiş yapmak isteyen öğrencilere bahsi geçen bölümlerinin oldukça zor bölümler olduğunu ve bu bölümleri bitirmenin çok çaba isteyeceğini hatırlatmak gerekir.

Ayrıca laborant ve veteriner sağlık bölümü öğrencileri DGS ile aşağıda sıralanan açıköğretim fakültelerine geçiş yapabilir.

  • İşletme
  • İktisat
  • Uluslararası ilişkiler
  • Kamu yönetimi
  • Maliye
  • Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri
  • Konaklama işletmeciliği
  • Halkla ilişkiler ve tanıtım

laborant ve veteriner sağlık nedir, tercih edilmeli mi?

Laborant ve Veteriner Sağlık Maaşları Ne Kadar?

Laborant ve veteriner sağlık maaşlarının yılında ne kadar olduğu bu mesleği tercih etmeyi düşünen öğrenciler tarafından çokça merak edilir ve araştırılır.

Özel sektörde laborant ve veteriner sağlık teknikeri olarak görev alan kişilerin maaşları yılında asgari ücretle başlar. Ancak nitelikli ve tecrübeli teknikerlerin maaşları asgari ücretin iki katına kadar çıkabilir.

Dolayısıyla bu alanda kariyer yapmak isteyen kişilerin niteliklerini ve referanslarını arttırması gerekir. Yeterince donanıma sahip tecrübeli teknikerler çiftliklerde ve yem fabrikalarında yönetici olma şansını yakalayabilir.

Öte yandan mesleğe yeni başlayan birisinin ilk işinde ve ilk tecrübesinde ortalama 9 bin TL maaş aldığı bilinmektedir. Yine de laborant ve veteriner sağlık teknikeri çalıştıran kurumsal firmalar, mesleğe yeni başlayan kişilere asgari ücretin çok üzerinde ödeme yapabilir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Kpss Taban Puanları

ATAMA DÖNEMİ: /2 – ATAMA TARİHİ: 20/12/KurumKadroKont.Boş K.En Küçük PuanEn Büyük PuanNitelikTarım ve Orman Bakanlığı &#; Muş &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1084,84, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Erzurum &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1085,85, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Ardahan &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1085,85, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Adıyaman &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1085,85, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Adıyaman &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1086,86, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Erzurum &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1086,86, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Ağrı &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1086,86, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Batman &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1087,87, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Şırnak &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1089,89, Tarım ve Orman Bakanlığı &#; Çankırı &#; TaşraVeteriner Sağlık Teknikeri1094,94,

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır