tc kimlik no 4 ile başlayanlar / TC kimlik numarasının sırrı

Tc Kimlik No 4 Ile Başlayanlar

tc kimlik no 4 ile başlayanlar

kaynağı değiştir]

T.C. Kimlik Numarası

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uzun yıllardır yürüttüğü MERNİS uygulamasının hayata geçmesiyle her vatandaşın nüfus cüzdanında bulunan bir numaradır.

28 Ekim 'de her Türk vatandaşına tek bir Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verilerek uygulamaya alınmıştır.

Uygulamanın amaçları:

T.C. Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan ve son rakamı bir çift sayı olan kişiye özgü bir sayıdır.

Üzerinde basit bir pariteyle hata bulma özelliği bulunmaktadır; ilk 10 rakamın toplamının birler basamağı, rakamı vermektedir. Bu algoritmayı kullanan oluşturucularla yaklaşık milyon kadar geçerli T.C. kimlik numarası üretilebilmektedir.[1]

Ayrıca; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 7 katı ile 2, 4, 6 ve 8. rakamın toplamının 9 katının toplamının birler basamağı rakamı; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katının birler basamağı rakamı vermektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir

TC Kimlik Numaralarındaki İnanılmaz Algoritma

TC kimlik numaralarının çift rakamla bitmesinden tutun, sizden bi önce kütüğe kayıtlı olan kişinin TC kimlik numarasını bulmaya kadar birçok algoritma mevcut. Sözlük yazarı "beachouse" aydınlatıyor.

tüm tc kimlik numaralarının çift rakamla bitmesi

11 haneden oluşan numaraların iki bölümü bulunuyor. aslında kimlik numarası ilk 9 hane. numaranın son iki hanesi ise, ilk dokuz hanenin “sağlamasını” yapıyor. çeşitli algoritma hesaplarıyla ortaya çıkan bu rakamın “tek sayı” olması, “matematik” olarak mümkün değil.

kimlik numaralarının son 2 harfi, sadece ilk 9 rakamının doğrulayıcısı konumundadır. yani asıl numaramız ilk 9 rakamdadır. t.c. kimlik numaraları 11 basamaktan oluşmaktadır. ilk 9 basamak arasında kurulan bir algoritma bize basamağı, ilk 10 basamak arasında kurulan algoritma ise bize basamağı verir.

+ ilk hane 0 olamaz.
* t.c. kimlik numaralarımızın 1. 3. 5. 7. ve 9. hanelerinin toplamının 7 katından, 2. 4. 6. ve 8. hanelerinin toplamı çıkartıldığında, elde edilen sonucun 10'a bölümünden kalan, yani mod10'u bize haneyi verir.

* 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. ve hanelerin toplamından elde edilen sonucun 10'a bölümünden kalan, yani mod10'u bize haneyi verir.

örneğin rakamı bulalım:
bu numaraya uygulayalım.
1+5+2+7+2=17 17*7= = 'u 10'a böldüğümüzde kalan 9 çıkar ve bu da rakamı bize doğrular.

şimdi geldik rakama:
1+0+5+6+2+2+7+2+2+9=36 36'nın 10'a bölümünden kalan 6'dır. bu da bize son rakamı doğrular.

siz de, kendi kimlik numaranızda uygulayarak sonuca varabilirsiniz. kesinlikle doğrudur.
mustafa kemal atatürk'ün t.c. kimlik numarası ise bu yol ile yapılarak bulunabilmekte.

0 ile başlamayacağı için 1 ile başlamıştır. ilk kimlik numarası ona verildiği için, ilk 9 rakamı 'dur. son 2 rakamın doğrulaması yapıldığında ise sayısı ortaya çıkar ve bu da mustafa kemal atatürk'ün kimlik numarasını verir.

gelelim kütükte ardışık 2 kişinin t.c. kimlik numaraları arasındaki bağıntıya;

11 basamaklı t.c kimlik numaramızın son 2 hanesini atıyoruz. 9 rakamlı bu sayıdan çıkarttığımızda kütükte bizden 1 önceki birey numarasına sahip olan kişinin t.c. kimlik numarasının ilk 9 basamağını buluruz. az önce anlattığım taktik ile de son 2 rakamı bulabiliyorduk. böylece bizden bir önceki kişinin t.c. kimlik no'sunu bu şekilde bulabiliriz. yine aynı taktiği uygulayarak bizden sonrakileri ve öncekileri kolaylıkla bulabiliriz.

yani işin özeti şu: her ne kadar karışık gibi görünse de, kütükte sizden sonra gelen kişi sizin t.c. kimlik numaranızın fazlasına denk geliyor. son 2 rakamı kurulan algoritma ile buluyoruz tabii ki.
 

Kaynağı Gör

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir