dış basur memesi nasıl iner kadınlar kulübü / Basur-Hemoroit Bitkilerle tedavi | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Dış Basur Memesi Nasıl Iner Kadınlar Kulübü

dış basur memesi nasıl iner kadınlar kulübü

Hemoroid ile başım dertte

Merhabalar
Geçen nisan ayında ilk kez kendini hissettiren hemoroid problemim 2 günlük zeytinyağı uygulaması ile geçip,tekrar etmemişti. Haziran ayın da ameliyat oldum ve safra kesem alındı
Temmuz ayında popomda ağrı ve acılar hissettim,kantaron yağıyla dindirdim.
İlk başlarda elime gelen kabarcıklar vardı fakat şuan onlarda yok,aksine kabızlık sorunum da yok.
Çok dikkatli ve özenli besleniyorum,dokunacak hiç birşeyi tüketmiyorum.
Hergün düzenli olarak çorba,salata,meyve ve bol bol su tüketiyorum ama birkaç gün iyi olsam birkaç günüm kabus gibi geçiyor.
Mesela dün çok iyiydim arkadaşlarımla dışardaydım ama bugün tuvalete gittikten sonra şuan neredeyse 10 saat oldu acı çekiyorum.
Kuşburnu,dereotu tüketiyorum iyi geldiği için ama ben baş edemiyorum bu hastalıkla.
Aranızda bu hastalığı yenen varsa lütfen bana da yardımcı olsun Çünkü hayatımı çok olumsuz yönde etkiliyor :KK

Basur memesi nasıl geçer? Dış basur memesi kendiliğinden geçer mi?

Genel olarak basur ismi ile bilenen hemoroid hastalığı hem kadın hem de erkeklerde görülür. Günlük yaşam kalitesine olumsuz etki eden bu hastalık makat bölgesinde gerçekleşir ve tedavi uygulanmadığı takdirde yüksek bir ağrı ve acı yaşanır. Basur memesi nasıl geçer? Dış basur memesi kendiliğinden geçer mi? en çok araştırılan konuların arasında yer almaktadır. Basur tedavisi için en doğru yöntemler ve tedavi süreci hakkında merak edilenler yazımızda…

BASUR MEMESİ NEDİR?

Basur hastalığı makat bölgesinde meydana gelir. Burada makat bölgesinde sarkan çıkıntılara basur memesi adı da verilebilir. Basur hastalığı için kişiler doktora gitmeye çekinse de bu hastalığın tedavisinde tıbbi destek alınması zorunludur. Aksi halde hastalık yaşam kalitenizi düşürecektir.

BASUR MEMESİ NEDEN OLUR?

Basur memesinin oluşmasının temel nedeni kişilerin dışkılamada zorlanması ve uzun süre oturma pozisyonunda kalmasıdır. Bu durum kan akışına olumsuz etki eder ve damarların büyümesine yol açar. Damarla büyürken uterusun da baskı uygular. Basur hastalığı düzensiz çalışmayan bağırsak problemlerinden dolayı da meydana gelebilir. Hemoroid genel olarak erkeklerde görülen bir hastalık olarak bilinse de kadınlarda da görülür. Özellikle hamilelik döneminde kadınlarda basur şikayeti artış gösterir.

BASUR MEMESİ NASIL GEÇER?

Makat bölgesinde ortaya çıkan, ağrılı ve sancılı bir hastalık olan basur memesi hastalığı kanamalara da yol açabilir. Bu yüzden ilk belirtileri ile birlikte doktora görünülmelidir. İç ve dış basur memesi olarak iki farklı şekilde ortaya çıkan bu hastalıkta dış basur memesi tedavisinde hasta çok fazla şikayetçi olmadıkça bir tedavi uygulanmaz. Eğer iç basur memesi meydana geldiyse hastalığın durumuna göre ilaç ya da farklı tedaviler uygulanır. Sonuç elde edilmediği takdirde ise ameliyat yapılması gerekecektir. Basur memesi tedavisinde için fitil, krem, ilaçlarda kullanılır.

DIŞ BASUR MEMESİ KENDİLİĞİNDEN GEÇER Mİ?

Dış basur memesi hastalığı genel olarak kendiliğinden geçer. Burada eğer kişi rahatsızlıktan şikayet etmiyorsa herhangi bir tedavi uygulanmaz. Ancak dış basur memesi olan kişiler beslenme düzenine çok dikkat etmeli, kabızlık durumuna yakalanmamalı ve tuvalette uzun süre oturur pozisyonda durmamaya özen göstermelidir. Eğer alınan tüm önlemlere rağmen dış basur memesinde bir büyüme meydana gelirse doktor kontrolü yapılmalıdır.

HAMİLELİKTE DIŞ BASUR MEMESİ NASIL KÜÇÜLÜR?

Hamilelikte sıklıkla görülen dış basur memesinin küçültülmesi için farklı uygulamalar yapılabilir. Bunların arasında fitil, krem veya pomad yer alır. Burada doktor onayı almadan ilaç kullanılmamalıdır. İlaçsız basur memesi küçültme yöntemleri ise şu şekildedir:

  • Tuvalette uzun süre oturulmamalı ve ıkınmakta zorlanmamalıdır.
  • Makat bölgesi hijyeni aksatılmamalıdır. Ilık su ile makat bölgesi 15 ila 20 dakika yıkanabilir. Bu işlem ile hem ağrı hem de kaşıntı azalacaktır.
  • Sert zeminde oturmak hem hamileler hem de basur memesi olan herkes için zararlıdır. Bu yüzden yumuşak zemin tercih edilmeli.
  • Bitkisel yağlar arasında limon, Hindistan cevizi ve badem yağı da basur memesi bölgesine sürülebilir. Ancak hamilelik döneminde bitkisel yağların kullanımı gebeliğe zarar verebilir. Bu yüzden doktor önerisi ile hareket edilmelidir.

BASUR MEMESİ NASIL İNER?

Basur memesi hastalığında beslenme ve hijyen önemli bir yer tutar. Basur memesinin inmesi için lif içeriği yüksek olan yiyecekler ve zeytinyağlı gıdalar tüketilmelidir. Bunun yanı sıra sıcak su banyosu da basur memesinin inmesine yardımcı olur.

Basur-Hemoroit Bitkilerle tedavi

BURSA (İHA) - İncirin vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıda olduğuna dikkat çeken uzmanlar, süt ya da sirkeye bandırılarak yenildiğinde hemoroid (basur) hastalığına faydalı olduğunu açıkladı.

Yaş ve kuru olarak her mevsim alıcısını bekleyen incirin, insan vücuduna da birçok faydası olduğu bildirildi. Vitamin ve mineral bakımından incirin zengin bir besin deposu olduğunu ifade eden uzmanlar, bağırsak iltihabı olanların inciri fazla tüketmesi gerektiğini vurguladı. Kış aylarında vücuda direnç katan incirin bünyesinde şeker, organik asitler, A, B1, B2, C gibi birçok vitaminleri barındırdığını kaydeden uzmanlar, "İnciri sütle ya da sirkeyle, olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yendiğinde basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürüldüğünde tedavi edici etki yapıyor" dedi. Uzmanlar ayrıca kuru incirin, boğaz ağrısı, bronşit, öksürük ve kabızlığa da faydalı olduğunu kaydetti.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir