tosuncuk vurgunu / İşte Tosuncuk’un Emniyet’teki ifadesi - Son dakika haberleri – Sözcü

Tosuncuk Vurgunu

tosuncuk vurgunu

Mehmet Aydın’ın milyonlarca liralık vurgunu

Mehmet Aydın’ın milyonlarca liralık vurgunu

monash.pw

Interpol'ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine giren ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, bugün Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde teslim oldu.

Aydın'ın, Brezilya'daki işlemlerinin ardından Türkiye'ye getirilmesi beklenirken, büyük vurgunun hikayesi yeniden merak edilir oldu.

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, dolandırdığı kişilerden aldığı milyonlarla ortadan kayboldu.

75 BİN YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, kırmızı bülten ile dünyanın dört bir yanında aranıyordu.

Açılan davalar sonucunda Mehmet Aydın için 4 ayrı suçtan toplamda 75 bin yıl hapis cezası istenirken, ara ara eski eşi ile teknelerde görüntülenen Mehmet Aydın, aldığı paralar ile gününü gün ediyordu.

Mehmet Aydın’ın milyonlarca liralık vurgunu

SİSTEME İLK GİRENLERE YÜZDE ’E YAKIN KÂR DAĞITTI

Sosyal medya oyunu FarmVille’den esinlenen Çiftlik Bank’ta, oyuncular dijital ödeme sistemlerini kullanıp farklı altın değerlerine sahip çeşitli çiftlik hayvanları satın alıyordu.

Yatırımcılar, yem ve depo masrafı da yapıyordu.

Oyunda satın alınan hayvanların ve yapılan üretimin ise Türkiye’nin farklı yerlerinde açılan çiftlikler, et ve süt üretimi yapan tesislerde hayata geçirileceği vadediliyordu.

Sisteme ilk girenlere yüzde ’e yakın kâr dağıtıldı. Bunu gören çok sayıda yatırımcı da akın etti.

Ancak bir süre sonra Mehmet Aydın ve ortakları, dolandırdıkları paralarla sırra kadem bastı. Dava dosyasına göre sisteme bin kişi katılarak ‘yatırım’ yaptı.

Mehmet Aydın’ın milyonlarca liralık vurgunu

MİLYON LİRALIK VURGUN

Çiftlik Bank sistemi üzerinden topladığı paralarla ortan kaybolan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'a, farklı hesap üzerinden düzenli olarak aylık bin doların üzerinde (yaklaşık 1 milyon TL) para geldiği tespit edildi.

yılında 10 bin lira sermaye ile kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle yaklaşık milyon liralık vurgun yaptığı belirlenen 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, operasyonun başladığı 16 Mart 'den bu yana firardaydı.

LÜKS İÇİNDE YAŞIYORDU

Mehmet Aydın, bin yatırımcıdan 1 milyar milyon lira topladı.

Aydın, milyon lirayı yatırımcılara geri öderken kalan milyon lirayı kripto paraya çevirdi ve 16 Mart 'de Güney Amerika'ya kaçtı.

Brezilya, Paraguay, ve Uruguay'da lüks içinde yaşayan Mehmet Aydın Interpol nezdinde de kırmızı bültenle aranıyordu.

Mehmet Aydın’ın milyonlarca liralık vurgunu

KRİPTO PARALAR ÜZERİNDEN YURT DIŞINA ÇIKARDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianameye göre, yatırımcılardan toplanan 1 milyar milyon lira paradan sadece milyon lirası ise geri ödendi.

O yüzden yaklaşık milyon TL'lik vurgun yaptığı belirtilen Aydın'ın, parayı kripto paralar üzerinden yurt dışına çıkardığı biliniyordu.

farklı kripto para hesabından Aydın'ın hesabına her ay düzenli olarak bin doların üzerinde bir para girişi olduğu da tespit edildi.

Para transferlerinin kimler tarafından yapıldığına dair ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Mehmet Aydın’ın milyonlarca liralık vurgunu

AVUKATLAR İZİNİ BULDU

Öte yandan, Çiftlik Bank mağdurlarının avukatlarından geçtiğimiz aylarda sürpriz bir hamle geldi.

Özel bir dedektiflik bürosu ile yapılan anlaşma sonrası Interpol ve güvenlik birimlerinin yanı sıra dışarıdan da özel bir ekip Aydın'ı bulmak için çalışmalara başladı.

Dedektiflerin yaptığı ilk çalışma sonucunda Ukrayna'da intihar ettiği iddia edilen Aydın'ın, Brezilya, Paraguay, Uruguay üçgeninde hareket ettiği tespit edildi.

Tosuncuk Mehmet Aydın'ın yaptığı açıklama VİDEO

Google News ile Takip Et

Yeni ‘Tosuncuk kardeşler’ vakası: milyon TL’lik vurgun iddiası

Samsun ve Konya’da faaliyet gösteren 2 erkek kardeş, birçok kişiyi yurtdışında borsada yazılım yaptıkları ve kâr payı verdikleri vaadiyle ağlarına düşürdü. Samsun Barosu’na kayıtlı Avukat Berivan Yaralı, ilk etapta 25 mağdurun şikâyet dilekçelerini Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Konu hakkında savcı tarafından / nolu birleştirilmiş soruşturma başlatıldı.

Mağdurların çoğunun kamu görevlisi olduğu ve saadet zinciri sisteminin içerisinde zanlılar E.P. ve E.P. kardeşlerin kamu bankasında çalışan anne ve eşinin de yer aldığı iddia edilen saadet zincirinde milyonluk vurgun yapıldığı ileri sürüldü.

Avukat Berivan Yaralı, söz konusu şüphelilerin yakalanması ve cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, konu hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) mikrofonuna açıklamada bulundu.

"BÜYÜK VURGUN YAPIP KAÇTILAR"

Zanlıların sitem içine aldıkları mağdurlara daha fazla kişiye ulaşmak için ilk aylarda düzenli ödeme yaptığını ifade eden Yaralı, süreci şöyle anlattı:

* Olay 1,5 sene önce Konya kaynaklı 2 kardeşin başlatmış olduğu bir proje. Konya ve Samsun’da birçok mağdur söz konusu. Samsun’da yaşayan kardeşler burada güven ilişkisine dayalı etrafındaki birçok kişiyi sisteme dahil ediyor. Yurtdışı kaynaklı borsa oynadıklarını, kardeşinin Konya’da yazılımcı olduğunu, Amerika’da bir borsa şirketine yazılım tasarlayıp, kiraya verdiklerini, bu sebeple çok para kazandıklarını ifade ediyorlar.

* Ortalama aylık yüzde civarında yatırdıkları para kadar vatandaşlara ödeme yapacaklarını vadederek, 1,5 sene sistemi yürütüyorlar. İlk etapta sisteme dahil ettikleri vatandaşlara bu paraları ödüyorlar. Daha sonrasında, ‘Tekrar para yatırın, daha çok kazanın’ vaadiyle çok fazla kişiyi mağdur ediyorlar. Bize şu anda 25 kişi yazılı başvuru yaptı. Sayının çok daha fazla olduğu ifade ediliyor.

* Mağdur vatandaşlar en son ekim ayı içerisinde son büyük vurgunu yaparak Samsun’dan uzaklaşıyorlar. Kişilerin, birileri tarafından saklandığı söyleniyor. Bana ulaşan 25 kişi ile birlikte Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet başvurusunda bulunduk. Konu hakkında soruşturma başlatıldı. En kısa zamanda faillerin bulunmasını umuyoruz."

“VURGUNU MİLYON TL CİVARINDA”

milyon TL’lik bir vurgundan söz edildiğinin altını çizen Yaralı, “Vurgunun büyüklüğü bize söylenen milyon TL civarında. Sistem, daha önce de gündeme gelen saadet zincirlerine benziyor. Zanlılar, yurtdışındaki şirketlere dolar yatıracakları, daha sonra bu parayı TL’ye çevirip vatandaşlara ödeme yapacakları vaadiyle nitelikli dolandırıcılığa başvuruyorlar. İlk etapta 25 kişilik bir suç duyurusunda bulunduk. Yeni başvurular da gelmeye başlıyor. Kaçan zanlılara ulaşamadıkça, suç duyurusunda bulunan insanlar artıyor. Zanlıların İstanbul’da olduklarını duyuyoruz” diye konuştu.

Mağdurlardan birçoğunun sisteme zanlıların eşi ve annesi tarafından kamu bankasından aldıkları kredi ile girdiğini de belirten Yaralı, şunları söyledi:

* Faillerden E.P.’nin eşi A.P., bir devlet bankasında çalışıyor. Bu olayı banka personelleri dahil, bankanın büyük yatırımcı olan müşterilerine, ‘Sizlere yüksek kredi çıkartabilirim, garantili bir iş, risk yok’ diye birçok insana kredi vererek saadet zincirine girmelerine neden oluyorlar.

* Söz konusu zanlı 2 kardeşe yardım ve yataklık yapan herkesten şikayetçi olundu. Olayın başrolünde 2 erkek kardeş, anne babaları ve eşleri ile bir de eski iş arkadaşları bulunuyor. 2 erkek kardeşin annesinin de Konya’da bir devlet bankasında yetkili bir memur olduğunu ve sisteme birçok kişiyi dahil ettiğini biliyoruz. Şahısların babasının bu paralardan elde ettiği gelirle aldığı lüks arabalarla sosyal medyada fotoğraflar bizlere ulaştı. Akrabalar ve birkaç galerici de söz konusu çete dahilinde. Tüm bu söz konusu kişileri şikayet dilekçemizde belirttik.


SamsunkonyaTosuncukSAADET zinciri

Çiftlik Bank vurguncusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyine bir dava daha

Çiftlik Bank vurgunuyla Türkiye'nin gündemine oturan ve 4 bin kişiyi mağdur ettikleri iddiasıyla yargılanan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, 'Bank' ismini gerekli izinleri almadan kullandıkları gerekçesiyle açılan davada yargılanmalarına devam edildi.

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mehmet Aydın ve Fatih Aydın katılmadı. Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların ortağı oldukları Fame Game Hayvancılık Ticaret Sanayi Anonim Şirketi, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Limited Şirketi ile Fame Game Software Limited Şirketi'nin ortakları olduklarını kaydetti. 

PARKLARDAKİ BANKI KASTETMİŞ

Mütalaada bahse konu şirketin, 'Bank' kelimesini istisnasız bir şekilde, tüm reklamlarında, web sayfaları ve sosyal paylaşım sitelerinde kullandıkları, reklamların içeriğinde bahse konu sisteme belki bir miktar para yatırılarak takip edilirse daha çok para ile çıkış yapabileceklerinin ifade edildiği, doğrudan olmasa bile bu anlama gelecek şekilde ifadelerin bulunduğu, faaliyetler kapsamında oldukça kısa sayılabilecek 19 Ekim Aralık tarihleri arasında 'Çiftlik Bank' isimli organizasyon ve faaliyetleri adı altında para topladıkları, paranın önemli bir kısmını transfer ettikleri, ayrıca Fatih Aydın'ın bank ibaresini parklardaki oturak için söylediğini kast ettiği ve bunun hayatın olağan akışına uygun olmadığı, banka gibi faaliyet gösterdiği, kurumsal bir firma izlenimi vermek için kullanıldığı belirtildi.

Mütalaada, 'Çiftlik Bank' kelimesinin eksiksiz bir biçimde ve mütemadiyen kullanıldığı, bahse konu faaliyetlerin Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 3. maddesinde belirtilen anlamda, mevduat kabul etme türünde bir faaliyet gösterdikleri yönünde para yatıranlarda algı oluşturduğu kaydedildi. Mütalaada, her iki sanık hakkında da 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanık tarafının mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede sanıkların, şirketlerinin reklam ve ürünlerinde ilgili kurumlardan izin almadan 'Bank' ifadesini kullandıkları gerekçesiyle, ' Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık' suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. 


Mehmet AydınÇiftlik BankvurgunTosuncuk

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır