dollenme olduktan sonra adet olunur mu / Geç döllenme kimlere olur? - Güncel yaşam haberleri – Sözcü

Dollenme Olduktan Sonra Adet Olunur Mu

dollenme olduktan sonra adet olunur mu

Hamilelikte adet olunur mu, ka&#; g&#;n s&#;rer?

Özellikle düzensiz adet gören kadınların çekincesi arasında yer alan hamilelikte adet olunur mu sorusu sıklıkla araştırılır. Hamile kalmaktan korkan veya hamile olmayı isteyen kadınlar, yaşadıkları düzensiz adetlerde hamile kaldım endişesine kapılırlar. Bazen de hamile kalmış olmalarına rağmen yaşadıkları düzensiz kanamayı normal adet sanarak dikkate almayabilirler. Peki bu gibi durumlarla ne yapmalı? Hamilelikte adet olunur mu, kaç gün sürer? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

hamilelikte adet olunur mu?

Hamilelikte adet olunması genellikle genetik olarak görülen bir durumdur. Eğer ailede birilerinin başına gelmişse sizin de başınıza gelebilir. Bu yüzden istenmeyen hamilelikler için her durumda tedbirli olmak, adet olsanız dahi korunmasız cinsel ilişkiden kaçınmak gerekir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Sözen bu durumu şu şekilde açıklıyor;

Bazı kadınlar hamile kaldıktan sonra bir veya birkaç kere adet kanamalarının gerçekleştiğini ifade ederler. Gebelik meydana geldikten sonra adet görülmez, ancak kanama olabilir. Bu kanamalar gebeliğin başlangıcında oluşan implantasyon kanaması adı altında, lekelenme şeklinde embriyonun rahme yerleşmesine bağlı olarak görülebilir. Çoğu anne adayı da bu kanamaları adet kanamalarıyla bağdaştırmaktadır. Ayrıca gebelik sürecinde meydana gelen diğer kanamalar düşük riski nedeniyle görülebilir. Bunların da menstruasyonla bir ilgisi yoktur. Bu nedenle gebelik sürecinde meydana gelen kanamalarda mutlaka doktora başvurmanız önerilmektedir.

Hamilelikte adet kanaması kaç gün sürer?

Hamileliğin ilk 3 aylık sürecinde normal olarak değerlendirilen yerleşme kanaması ve benzeri türde yaşanan kanamalar, yaklaşık 6 ila 12 gün aralığında gerçekleşebilir. Kanamanın şiddeti ve süreklilik süresi kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bu dönemde mutlaka doktora danışılmalı ve süreç sağlıklı bir şekilde doktor kontrolünle ilerletilmelidir.

Üstüne görme nedir?

Yeni gebe olan anne adaylarında görülen, adet kanamasından bağımsız yaşanan kanamalara Üstüne görme denilir. Kadınların son adet günü tarihinden sonra gebe olduğunun farkına varmadan, aşağı yukarı bir sonraki adet süresine denk gelen, adet kanamasına benzeyen bu nedenle adet görüldüğünü zannettiren bir durumdur. Bu kanama sanılanın aksine, anne adayının gebeliğine bağlı olarak yaşanmaktadır. Üstüne görme olarak adlandırılan bu kanama; gebelik döneminde rahim yatağında kendine yer edinmeye çalışan bebeğin, bölgede bulunan damarlara etkisiyle oluşmaktadır.

False

Hamilelikte Adet Olunur Mu?

Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil çünkü cevabı kadından kadına değişkenlik gösterir. Pek çok kadın, en son adetini görür ve ardından yumurtlaması ile birlikte hamile kalarak adet olmaya son verir.

Bazı kadınlarda ise bu durum tam aksi şekilde gerçekleşir. Yani özetle bir kadın yumurtlaması gerçekleşip hamile kaldıktan sonra da adet olmaya devam edebilir. Yine de hamileyken adet olmak istisnai bir durumdur.

Hamilelikte adet olmak dendiğinde, her ay düzenli olarak yaşanan regli düşünmeyin.

Dikkat! Bu, bir nevi kanama olarak kabul edilir!

Hamilelik döneminin bazı aylarında veya tüm hamilelik süresi boyunca bir iki defa yaşanmış olabilir. Hamilelik esnasında yaşanan kanamalar yüzünden pek çok kadın regl olduğunu düşünür ve hamile olduğu gerçeği ile geç yüzleşir.

Peki halk arasında &#;üstüne görme&#; olarak bilinen şey nedir?

Daha çok genetik olarak görülen bu durum, eğer ailenizde birilerinin başına gelmişse sizin de başınıza gelebilir. Bu yüzden istenmeyen hamilelikler için her durumda tedbirli olmayı, adet olsanız dahi korunmasız ilişkiler sonucunda hamile kalma ihtimalini göz ardı etmeyin.

Hamile kalmaktan korkan veya hamile olmayı isteyen kadınlar, yaşadıkları düzensiz adetlerde hamile kaldım endişesine kapıldıkları gibi bazen de hamile kalmış olmalarına rağmen yaşadıkları düzensiz kanamayı normal adet sanarak dikkate almayabilirler.

Ancak bu çok tehlikeli bir durumdur. Böyle bir durum yaşadığınızda en kısa sürede bir uzmana danışmalısınız.

Anne karnındaki bebeğinizin hafta hafta hangi meyveye benzediğini merak ediyorsanız tıklayın: seafoodplus.info 

Hamile Kadınlar Düzenli Olarak Regl Görürler Mi ?

Elbette ki görmezler.

Birçok kadın, hamile oldukları halde hamilelik ile alakalı yaşadıkları kanamaları regl olarak algılayarak hamileliklerinin farkına varamayabilirler.

Sizler için uzmanımıza &#;Gebeyken adet görülür mü?&#; sorusunu sorduk:

 

Bu kanamalar implantasyon yani yerleşme kanaması, düşük tehlikesi kanaması, servikal enfeksiyon, yara-lezyon ile ilgili olan kanamalar, plasentanın yerleşimi ile ilgili olan kanamalar gibidir.

Bu tarz kanamalar yaşayan kadınlar, adet görmeye devam ettikleri ve dolayısıyla hamile olmadıklarını düşündükleri için gerçekleri ancak karınlarındaki büyümeyi ve bebeğin hareketlerini fark ettiklerinde anlayabiliyorlar.

Halk arasında “üstüne görme”veya “üste görme” olarak ifade edilen bu durumdaki kanamanın yapısı, düzenli görülen adet kanamasından farklıdır.

Hamilelik döneminde yaşanan kanama, beklenen günde ve her zamanki renginde olmayıp, önceki adetlere göre farklıdır. Bunun yanında hamile olunan dönemde yaşanan kanamalar, miktar olarak da geçmişteki kanamalara benzemez.

Dikkatli olan kadınlar iki kanama arasındaki farkı gözlerinden kaçırmazlar. Dolayısıyla da şüphelendiğiniz bir durum ile karşılaşır, normal zamankinden farklı şekilde adet gördüğünüzü düşünürseniz hamilelik testi yaptırmanız gerekir.

Test yaptırmayacaksanız da bir jinekoloğa muayene olmanızda fayda olacaktır.

Geciken her adet ve normalin dışındaki kanamalar hamilelik ihtimali taşıyor olabileceğinden ötürü, böyle bir durumla karşılaşmanız halinde test yapmak ya da bir jinekoloğa görünmek doğru olacaktır.

Kısacası yaşanan her kanama adet kanaması demek değildir. Hamilelikte de bazı nedenlerden ötürü kanamalar meydana gelebilir.

Tek farkla; hamilelikte görülen kanamalar adet kanaması değildir. Diğer yandan hamile olmayan kadınlarda görülen her kanamanın da adet kanaması olmadığını unutmamak gerekir.

Doğum sonrası ilk adet ne zaman görülür merak ediyorsanız, bu makalemizi okuyabilirsiniz: seafoodplus.info

Bazı kadınlar hamile kaldıktan sonra, bir veya birkaç defa adet gördüklerini ifade ederler. Ancak gebeliğin oluşmasından sonra menstruasyon (adet kanaması) görülmez. Hamileliğin elde edilmesinden sonra hCG hormonu salınımı başlar ve vücudun doğurganlık sistemi kapsamında gerçekleşen adet kanamaları, hormonlar tarafından durdurulur. Fakat bazı nedenlere bağlı olarak kanama durumu meydana gelebilir. Genellikle döllenen embriyonun rahme yerleşme sırasında ortaya çıkan kanama implantasyon kanaması olarak ifade edilirken, embriyonun rahim içine yerleşmesi sırasında rahim içinde yer alan doku ve damarlara yaptığı baskıdan dolayı ortaya çıkmaktadır.

Adet dönemlerine yakın günlerde yaşanması nedeni ile çoğu anne adayı menstruasyonla karıştırabilir. Bunun dışında hamilelik sürecinde meydana gelen kanama durumu düşük riskini açığa çıkarmaktadır. Bu nedenle gebelik döneminde yaşanan herhangi bir kanama durumunda mutlaka doktora başvurulması gerekir. Ayrıca embriyonun rahim içine yerleşmesi sonucunda ortaya çıkan implantasyon kanaması, halk arasında üstüne görme, üstüne adet görme olarak bilinir.

Hamilelikte üstüne adet görme nedir?

Gebeliğin oluşmasından sonra menstruasyon dışında yaşanan kanama durumunu halk arasında üstüne adet görme ya da üstüne görme şeklinde ifade edilmektedir. Kadınların son adet gününden sonra oluşan gebelik, bir sonraki adet dönemi denk gelen kanama neden ile menstruasyonla karıştırılmaktadır. Ancak bu kanama gebeliğin oluşum göstergesi olarak, embriyonun rahim içine yerleşmeye çalışması sonucunda bölgede bulunan damarlara yapmış olduğu küçük bir etkidir.

Ayrıca üstüne adet görme, adet kanamasının yapısal özelliklerinden çok farklıdır. Üstüne görme normal adet kanamasından çok daha az miktarda ve lekelenme tarzında görülmektedir. Ayrıca rengi de değişkenlik gösterir. Üstüne görme döllenen embriyonun anne adayını rahmine yerleşmesi sırasında ortalama 10 gün sonra gerçekleşmektedir.

Hamilelikte kanama nedenleri nelerdir?

İmplantasyon (embriyonun yerleşme kanaması)

Döllenmiş yumurtanın rahim içi ortamına yerleşme ve adaptasyon sürecinde kanama meydana gelebilmektedir. Kanama, adet gününden birkaç gün ya da bir hafta öncesinde görülür. Kanama adet kanamalarından farklı olmak üzere; açık kahverengi, pembe ya da kırmızı lekelenme şeklindedir. Bu kanama bazen birkaç gün sürerken adet kanamaları ile karıştırılabilir.

Doğum kontrol yönteminden sonra elde edilen gebelik

Doğum kontrol haplarına başlamasının ardından ilk aylarda adet düzensizliği görülebilmektedir. Kısa bir süre önce doğum kontrol haplarını bırakan ve hamilelik elde eden kadınlarda geçici bir kanama durumu yaşanabilir. Doğum kontrol haplarının içeriğindeki hormonlar sayesinde gebelik için gerekli şartların oluşumu engellemektedir. Bu nedenle hapların kullanımına bağlı olarak hormonal sistemin etkilenmesi sonucu düzensiz tepkiler ortaya çıkabilir. Ayrıca hormonların adaptasyon evresinde yaşanan bu kanamaların normal adet kanamalarından ayırt edilmesi oldukça zordur.

Dış gebelik

Dış gebeliğin en net belirtilerinden birisi, anormal vajinal kanamalardır. Dış gebelik nedeni ile ortaya çıkan kanama, normal adet kanaması ile benzer özellik sergilemektedir. Bunun dışında karın ağrısı, baş dönmesi, rektal basınç ve eklem ağrısı şikayetleri eşlik etmektedir. Fakat erken dönemlerde ilk belirtisi kanamadır.

Düşük

Gebeliklerin yaklaşık %20’si düşükle sonuçlanmaktadır. Hamileliğin elde edilmesinden sonra lekelenme tarzında kanama ile riskin ilk belirtisi ortaya çıkar. Ancak hamilelikte görülen her kanama, sağlıklı gebelik süreci için ciddi bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak risk faktörleri doğrultusunda endişeye neden olur. Düşük riski, genellikle hafif lekelenme tarzında başlayıp, aşırı kanama şeklinde devam etmektedir. Bu nedenle her ihtimale karşı gebelik sürecinde yaşanan kanama durumunda mutlaka doktorunuza başvurmanız önerilmektedir.

Dr. Evrim Aksoy

What's Your Reaction?

Şunlar da hoşunuza gidebilir

More From: Bunlar Taze

Newsletter

Daha fazlasından haberdar olmak ister misin?

Hadi hemen kaydol!

Next post

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir